❇️ صدای کسیکه مرا بخواند بگوش من میرسد
و عن أبي عليّ الأشعريّ عن الحسن بن عليّ الكوفيّ عن عليّ بن مهزيار عن عثمان بن عيسى عن ابن مسكان عمّن رواه عن أبي عبد اللَّه عليه السلام: إنّ داود لمّا وقف بعرفات نظر إلى الناس و كثرتهم فصعد الجبل و أقبل يدعو، فلمّا قضى نسكه أتاه جبرائيل فقال له: يا داود! يقول لك ربّك: لم صعدت الجبل؟ ظننت أنّه يخفى عليّ صوت من صوت؟
ثمّ مضى به إلى جدّة «۱» فرسب به في البحر مسيرة أربعين صباحا في البرّ فإذا صخرة فلقها فإذا فيها دودة فقال له: يا داود يقول لك ربّك: أنا أسمع صوت هذه الدودة في بطن الصخرة في قعر هذا البحر فظننت أنّه يخفى عليّ صوت من صوت؟
و از ابو على اشعرى از حسن بن على كوفى از على بن مهزيار از عثمان بن عيسى از ابن مسكان از كسى ديگر از ابوعبداللَّه عليهالسلام روايت كرده كه حضرت فرمود: «هنگامىكه داود عليهالسلام در عرفات توقف كرد و به مردم نگاه نمود و از كثرت تعداد آنها آگاه شد، رفت به بالاى كوه عرفات و شروع به دعا نمود. وقتى كه مراسمش به پايان رسيد، جبرئيل بر وى نازل شد و گفت: اى داود! خداوند مىفرمايد: چرا بالاى كوه رفتى و مناجات كردى؟ ترسيدى كه من صداى تو را در پائين كوه نشنوم؟»
«بعد جبرئيل داود را با خود به كنار رودخانه برد و با وى به داخل دريا فرو رفت و مسير چهل روز در صحرا را در دريا پيمودند. در آنجا يك صخرهاى بود آن را كندند و از داخل آن يك كرمى بيرون آمد. بعد جبرئيل به داود گفت:
اى داود! خداوند مىفرمايد: من صداى اين كرم را كه در ميان سنگ و در داخل دريا قرار گرفته مىشنوم. پس تو گمان كردى صداى كسى كه مرا بخواند بگوش من نمىرسد؟» (۱)
📚منبع
(۱) الجدّة: شاطئ النهر
الجواهر السنية فی الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى)، شیخ حر عاملی، ص ۱۷۲
#دعا_و_مناجات
#عرفه
#مداحی_عالمانه
✅ فضیلت شب عرفه
درباره شب عرفه روایت شده است که دعای خیر در آن مستجاب و کسیکه در آن به فرمانبرداری خداوند مشغول باشد، پاداش صد و هفتاد سال عبادت را خدای متعال به او عطا فرماید.
زیارت امام حسین(ع) در این شب مستحب است. (۱)
رفتن به عرفات و یا کربلا، بهترین مکانها برای استجابت دعا در روز عرفه است. اهمیت دعا در این روز به اندازهای است که روزه این روز را برای کسی که روزه باعث ضعف او هنگام دعا شود، ممنوع کردهاند. پاداش زیارت امام حسین(ع) در روز عرفه به اندازهای است که از امام صادق(ع) روایت شده:
«خداوند متعال برای زائرین قبر حسینی، قبل از اهل عرفات(حجاج) جلوه کرده، حوائج آنان را برآورده، گناهانشان را بخشیده و آنان را به خواستههایشان میرساند و آنگاه نزد اهل عرفات آمده و با آنان نیز اینگونه رفتار میکند.» (۲)
حجاج شامگاه روز عرفه و شب دهم ذی الحجه، پس از ادای فریضه مغرب کوچ میکنند.
فاذا افضتم مِن عرفاتٍ فاذکروا الله عند المشعرِالحرامِ (۳) پس هنگامی که از عرفات بازگشتید، در مشعرالحرام به ذکر خدا بپردازید. (۴)
📚منبع
(۱) المراقبات، میرزا جواد ملکی تبریزی، ص ۴۳۷
(۲) المراقبات، میرزا جواد ملکی تبریزی، ص ۴۴۰
(۳) سوره بقره، آیه ۱۹۸
(۴) حج باشکوه ترین تجلی وحدت، دوست محمدی، ص ۱۳۰
#دعا_و_مناجات
#عرفه
#مداحی_عالمانه
🟢 فضيلت شب و روز عرفه
روايت است كه امام سجاد(علیهالسلام) در روز عرفه صدای سائلی را شنيد كه از مردم سئوال میكرد، حضرت به او فرمود:«وای بر تو! آيا در مثل چنين روزی از غير خدا سئوال میكنی و حال آنكه در اين روز برای بچههایی كه در شكم مادرانند، اميد سعادت و خوشبختی میرود.» (۱)
درباره شب عرفه روايت شده است كه دعای خير در آن مستجاب و كسی كه در آن به فرمانبرداری خداوند مشغول باشد، پاداش صد و هفتاد سال عبادت را خدای متعال به او عطا فرماید. زیارت امام حسین(ع) در اين شب مستحب است. (۲)
در روز عرفه رفتن به عرفات و يا کربلا، بهترين مكانها برای استجابت دعا میباشد. اهميت دعا در اين روز به اندازهای است كه روزه اين روز را برای كسی كه روزه باعث ضعف او هنگام دعا شود، ممنوع كردهاند. پاداش زيارت امام حسين(علیهالسلام) در روز عرفه به اندازهای است كه از امام صادق(علیهالسلام) روايت شده:
«خداوند متعال قبل از اهل عرفات برای زائرين قبر حسينی(ع) جلوه كرده، نيازهای آنان را برآورده، گناهانشان را بخشيده و آنان را به خواستههایشان میرساند و آنگاه نزد اهل عرفات آمده و با آنان نيز اينگونه رفتار میكند.» (۳)
امام علی(ع) فرمودند: «مِنَ الذُّنُوبِ لا تُغْفَرُ اِلَّا بِعَرَفاتٍ؛ برخی از گناهان [به گونهای سنگین است که] جز در عرفات و مشعرالحرام بخشوده نمیشود.» (۴)
📚منبع
(۱) اسرار حج، علی عطائی اصفهانی، ص ۱۲۰
(۲) المراقبات، میرزا جواد ملکی تبريزی، ص۴۳۷
(۳) المراقبات، میرزا جواد ملکی تبريزی، ص ۴۴۰
(۴) بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۹۶، ص ۲۶۱
#دعا_و_مناجات
#عرفه
#مداحی_عالمانه
✔️ تاریخچه عرفات
عرفات مکانی است که حضرت آدم علیهالسلام اعتراف به گناه و تقصیر خود کرد و مورد مغفرت خداوند قرار گرفت. به همین جهت عرفات نامیده شد. (۱)
تمام انبیا و پیامبران در این مکان مشمول عنایت حق تعالی شده و اظهار بندگی نمودهاند و همچنین امام حسین(ع) در حالیکه با جمعی از بستگان و یارانش به این مکان رسیدند، به درگاه خداوند تضرع و زاری نمودند. از جمله دعاهای مشهور این روز دعای حضرت سید الشهداء(ع) امام حسین(ع) است.
بشر و بشیر پسران غالب اسدی روایت کردهاند که روز عرفه در عرفات در خدمت آن حضرت بودیم، پس از خیمه بیرون آمدند با گروهی از اهل بیت و فرزندان و شیعیان با نهایت تذلل و خشوع رو به سوی کعبه دعای عرفه را زمزمه فرمودند. (۲)
📚منبع
(۱) حج برنامه تکامل، محمد ضیاءآبادی، ص ۲۳۷
(۲) مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، ص ۴۵۶
#دعا_و_مناجات
#عرفه
#مداحی_عالمانه
🟢 فضیلت روز عرفه
روایت است که امام سجاد(ع) در روز عرفه صدای سائلی را شنید که از مردم سئوال میکرد، حضرت به او فرمود: «وای بر تو! آیا در مثل چنین روزی از غیر خدا سوال میکنی و حال آنکه در این روز برای بچههایی که در شکم مادرانند، امید سعادت و خوشبختی میرود.»
📚منبع
اسرار حج، آیةالله مظاهری، ص ۱۲۰
#دعا_و_مناجات
#عرفه
#مداحی_عالمانه
❇️ لزوم قدرشناسی و سپاسگزاری
امام حسین علیهالسلام در یکی از فرازهای دعای عرفه میفرمایند:
«لَمْ تُخْرِجْنِی لِرَأْفَتِکَ بِی وَ لُطْفِکَ لِی ]بِی [وَ إِحْسَانِکَ إِلَیَّ فِی دَوْلَةِ أَئِمَّةِ الْکُفْرِ الَّذِینَ نَقَضُوا عَهْدَکَ وَ کَذَّبُوا رُسُلَکَ لَکِنَّکَ أَخْرَجْتَنِی ]رَأْفَةً مِنْکَ وَ تَحَنُّنا عَلَیَّ [ لِلَّذِی سَبَقَ لِی مِنَ الْهُدَی الَّذِی لَهُ یَسَّرْتَنِی وَ فِیهِ أَنْشَأْتَنِی.»
این جمله در حقیقت قدرشناسی از یک نظام الهی و اسلامی شمرده و با استناد به آیات قرآن کریم که از نبوت و رسالت و ولایت و امامت و هدایت و ایمان به عظمت یاد شده، آنها را منّتهای الهی بر بندگانش دانستهاند.
در فرازی از دعای عرفه، امام سجاد علیهالسلام که وجود امام عادل و حاکمیت او را مایه احیای آثار دین دانسته , و میفرماید:«اللَّهُمَّ إِنَّکَ أَیَّدْتَ دِینَکَ فِی کُلِّ أَوَانٍ بِإِمَامٍ أَقَمْتَهُ عَلَماً لِعِبَادِکَ، وَ اجْعَلْنَا لَهُ سَامِعِینَ مُطِیعِینَ.»
آن حضرت نیز مانند امام حسین علیهالسلام تولّد خود را در دوران حاکمیت اسلام و رخت بربستن جاهلیت را نعمت مشکور میداند؛ زیرا حکومت اسلامی یکی از پاکترین میوههای شجره طیّبه دین الهی است که مایه حفظ دین و تباه نشدن حق میگردد و حاکم دینی مجری احکام اوست. بنابراین، به دنیا آمدن و همچنین زندگی کردن در سایه نظام اسلامی نعمتی است که شکر آن لازم است، چنان که زوال جاهلیت و ظلم که ظهور قهر الهی است، شکر گزاری میطلبد. فَقُطِعَ دابِرُ الْقَوْمِ الَّذِینَ ظَلَمُوا وَ الْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ.
امام حسین علیهالسلام با اشاره به همین نعمت، شکر میکند که در حاکمیت کفر و رواج بت پرستی به دنیا نیامد؛ زیرا گرچه با نورانیت غیبی حق را میدید، اما توان زنده کردن حق و احیای جامعه بر محور حق را نداشت. حتی اگر زمانی به دنیا میآمد که عمرش در عصر معاویه به پایان میرسید، باز هم آن توفیق بزرگ نصیبش نمیشد.
چون معاویه با مکر خویش از پیدایش حماسه جاوید عاشورا میتوانست جلوگیری کند و حسین بن علی علیهمالسلام را مانند برادرش مسموم سازد و زمام قدرت را به دست گیرد، اما خامی و ناپختگیِ خمّاری همانند یزید، زمینه ایثار و نثار را برای امام حسین علیهالسلام فراهم ساخت تا احیاگر نظام اسلامی باشد.
📚منبع
مجله میقات حج، عبدالله جوادی آملی، شماره ۴۲
#دعا_و_مناجات
#عرفه
#مداحی_عالمانه
🟤 روز عرفه، روضه حضرت عباس(ع) را بخوان
حجةالاسلام و المسلمین حاج سید حسن ابطحی، در كتاب «ملاقات با امام زمان علیه السلام» آورده است:
بدون تردید حضرت بقیةالله – روحی فداه – در مجالس عزای حضرت سیدالشهدا علیهالسلام حاضر میشوند، زیرا آن حضرت خود را صاحب عزا میدانند. به خصوص، اگر مجلس را افراد متقی و با اخلاص ترتیب داده باشند و باز بالاخص اگر در امكنهی متبركه تشكیل شود و یا روضهای خوانده شود كه مورد علاقهی آن حضرت باشد. مثلا غالبا در مجالسی كه روضهی حضرت ابوالفضل علیهالسلام خوانده میشود آن حضرت نظر لطفی به آن مجلس دارند.
یكی از دوستان، كه راضی نیست اسمش را در كتاب ببرم، میگفت: در سال ۱۳۶۳ شمسی به مكه معظمه مشرف بودم. روحانی كاروان، كه مرد خوبی بود، سه شب قبل از آنكه به عرفات برویم، در عالم رؤیا حضرت ولی عصر علیهالسلام را دیده بود و آن حضرت به او فرموده بودند كه در روز عرفه، روضه حضرت ابوالفضل علیهالسلام را بخوان كه من هم میآیم.
بعد از ظهر عرفه، در بین دعای عرفه، روحانی كاروان مشغول روضهی حضرت ابوالفضل علیهالسلام شد. همهی اهل كاروان به طور ناگهانی دیدند كه مردی بسیار نورانی با لباس احرام در وسط جمعیت نشسته و برای مصائب حضرت اباالفضل العباس علیهالسلام شدیدا گریه میكند. افراد كاروان كمكم میخواستند متوجه او شوند، به خصوص بعد از آنكه روحانی كاروان گفت كه من چند شب قبل خواب دیدم كه حضرت بقیةالله – روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء – به من فرمودند كه روز عرفه، روضهی حضرت اباالفضل علیهالسلام را بخوان، من هم میآیم.
📚منبع
ملاقات با امام زمان علیه السلام، سید حسن ابطحی، ج ۲، ص ۲۵۴
#دعا_و_مناجات
#عرفه
#مداحی_عالمانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
_قیــــٰـامَت بے﴿حُسِــیـــــن ﷺ﴾،
غُـــــوغــــٰـا نَـــــدٰارد۔۔۔
شَفــٰـــاعَت بے«حُسـِـیـــــنﷺ𔘓➛»؛
مَعنـــٰــا نَـــــدٰارد ۔۔
⇇حُسـِینے بـــــٰاش !
کہ دَر مَحـــــشَر نَـــــگویَند⇩⇩⇩
⇦ چِرٰاپـــــروَنـــــدہ أت اِمضـــــٰا،نَـــــدٰارد۔۔!!!
🙏اَللّهُمَّ ارْزُقْنی شَفاعَہ الْحُسَیْنِ یَوْمَ الْوُرُودِ
🙏وَ ثَبِّتْ لی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَکَ مَعَ الْحُسَیْنِ
🙏وَ اَصْحابِ الْحُسَیْنِ الَّذینَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ
🙏دُونَ الْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ.
🙏اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
شب زیارتےارباب بےڪفݧ 💚
صلی الله علیک یا اباعبدالله 💚
اللهم ارزقنا کربلا🙏
#شب_جمعه✨
#شهید_جمهور✨
#انتخابات✨
.
#امام_زمان
«باران بگیرد...»
بیا تا این بیابان جان بگیرد
بیا تا باز هم باران بگیرد
طبیبا درد ما را مرهمی نیست
بیا تا درد ما درمان بگیرد
غمت شد همره دلهای خسته
بیا تا این غمت پایان بگیرد
کمند زلفت ای یار دل آرا
دل درمانده را هر آن بگیرد
بیا تا با همه دل مردگی ها
زمین بوی گل و ریحان بگیرد
به شمشیر برهنه حاجتی نیست
صف مژگان تو صد جان بگیرد
گر عمرم رو به پایان است غم نیست
بیا بگذار تا پایان بگیرد
مپرس احوال این «دلسوز» خسته
بیا این خسته دل سامان بگیرد
#اصغر_رجبعلی_پور
#دلسوز_سردرودی✍
.
.
#شهادت_امام_باقر
ای صاحب پرچم امامت
وی حافظ صبر و استقامت
هم شاهد صحنهی قیامت
هم کرده به قتلگه اقامت
تو صاحب سِر نینوایی
در روضه، امیر کربلایی
در اوجِ غمِ پیمبر و آل
از قلّهی تَلّ، به خسته احوال
افتاد نگاه تو به گودال
دیدی تنِ جدِّ خویش پامال
دیدی تو ز لابلای نیزه
شد کامِ حسین، جای نیزه
بی سر شدنِ خدا تو دیدی
سرهای به نیزه را تو دیدی
تنهای جدا جدا تو دیدی
افتادنِ دست و پا تو دیدی
شد کشته حسین، تا تو باشی
افتاد حسین، تا تو پا شی
تو حمد و ثنای روضه داری
در سینه منای روضه داری
تو طرحِ بنای روضه داری
آهنگِ فنای روضه داری
با روضه اگر منا بماند
دانشگهِ دین بنا بماند
شک نیست اقامهی عزا را
رسم است تمام اولیا را
نازم شهدای کربلا را
راویِ حدیثِ نینوا را
این است قیامِ باقرِ دین
وحی است کلامِ باقرِ دین
ای معدنِ ناله بر دلِ تو
درد است چو هاله بر دلِ تو
از گلشنِ لاله بر دلِ تو
تا داغِ سهساله بر دلِ تو
هفتاد و دوتا شهید دادی
اما به دلت امید دادی
در تنگِ غروب، محشری بود
پیچیده صدای مادری بود
چشمی به کمینِ دختری بود
دستی به سراغِ معجری بود
در پیشِ تو ای امامِ باقر
فرمانِ هجوم، گشت صادر
در حملهی وحشیانه آنشب
از شعله که شد حرم لبالب
بابای ترا ز بسترِ تب
میداد نجات، عمه زینب
در تاخت و تاز وحشیانه
غم بود و فرارِ دخترانه
در آنهمه اتفاقِ جانکاه
دیدی تو در آن میانه ناگاه
فریادِ یتیم و سوزِ صد آه
تاریکیِ شب رسید از راه
ایتام به شب پناه بردند
از ترس به زیر بوته مردند
چون پای کشان کشان، کشاندی
خود را تَهِ قتلگه رساندی
تا صبح کنار عمه ماندی
با عمه نماز شکر خواندی
یک راز تو با حسین گفتی
آنگاه شهادتین گفتی
گفتی به حسین ای قرارم
با توست شهادت افتخارم
بگذار که چون تو جان سپارم
من تاقت عمه را ندارم
فرداست جسارت و حقیری
ناموسِ خدا رود اسیری
دیگر نَه عمو کنار ما هست
نَه قاسم و اکبرِ شما هست
نَه خامسِ آل مصطفا هست
نَه مَحرمی از حرم بجا هست
این جمع به شام و کوفه راهیست
ناموسِ تو همرهِ سپاهیست
در دشتِ شبِ منای زهرا
شد فاش، صدای پای زهرا
شب گریهی بی صدای زهرا
خون بود، به نالههای زهرا
میگفت کجایی، ای بُنَیَّ
لب تشنه فدایی، ای بُنَیَّ
رو سوی تو با نوا و زاری
فرمود: اگرچه بیقراری
اما پسرم، تو یادگاری
بر پرچمِ دین طلایهداری
با مادر، عزا بپا نمودی
قصد دههی منا نمودی
#روضه_جانسوز_امام_باقر_علیه_السلام
#حاج_محمود_ژولیده ✍
.
.
#امام_باقر
ای بانی روضه های هل من ناصر
گریان اسیران پریشان خاطر
آب و گل ما سرشته از طینت توست
ما زنده ترینیم به قال الباقر!
#آجرک_الله_بقیه_الله
#طاهره_ابراهیم_نژاد_آکردی✍
.