زمانه
🔴 جزئیات جدید نیویورک تایمز از نحوه ترور شهید فخری زاده 🔹روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شد بر
🔻هدف از انتشار جزییات ترور شهید فخریزاده چیست؟ - قسمت اول
🔹مراکز امنیتی رژیم صهیونیستی از آنکه بهزودی عراق و اردن نیز به سرنوشت افغانستان مبتلا شوند سخت نگران هستند. افتادن سایه ترس بر سر مقامات رژیم صهیونیستی باعث شد تا آنها با توسل به یک گزارش سفارشی در روزنامه نیویورکتایمز بخشهایی از صحنه ترور شهید فخری زاده را بازگو کنند.
🔹نکته قابلتوجه آنکه در گزارش آمریکاییها از ماجرای ترور هیچ نکته جدیدی ارائه نشده است. به نظر میرسد مقامات امنیتی دولت تروریست اسرائیل با انتشار جزییات دقیقتر و نیز بر عهده گرفتن مسئولیت آن اهداف دیگری را در سر دارند.
🔹روزنامه اسرائیلی «مکور ریشون» اخیراً در گزارشی از وضعیت امنیتی رژیم اشغالگر قدس مینویسد: بهزودی صحنه منطقه دچار تحولات بزرگی میشود، از امروز اسرائیل تنها باید به خودش تکیه کرده و از همپیمانان در صلح ابراهیم بهدرستی بهره ببرد.
🔹وضعیت میدانی نشان میدهد که خط افتراق روشنی میان منافع آمریکاییها و رژیم صهیونیستی ایجادشده است؛ دورانی که نتانیاهو لیست ترور برای آمریکاییها فرستاده و ترامپ آن را به مرحله عملیاتی درآورد به پایان رسیده است. بنابراین انتشار روایت از صحنه ترور شهید فخری زاده برای آمریکاییها و اسرائیل معنایی مجزا از یکدیگر دارد.
🔻منافع واشنگتن از بازخوانی ترور در آبسرد
🔹مقامات غربی به دنبال یکراه حل اجماعی برای بازگشت ایران به میز مذاکرات هستند. بریتانیا، فرانسه و آلمان پس از پایان نشست شورای حکام در بیانیه مشترکی با ابراز «نگرانی عمیق» از «نقض پیاپی تعهدات هستهای ایران»، از تهران خواستند تا از «فرصت دیپلماتیک» ایجادشده در پی توافق خود با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی استفاده کند.
🔹آمریکاییها تمایل دارند از فرصت حضور وزیر امور خارجه کشورمان در نیویورک استفاده کرده و مقدمات بازگشت دست جمعی همه طرفها به میز مذاکرات را فراهم آورند. البته امیر عبداللهیان آب پاکی را روی دست آمریکاییها ریخته و اعلام کرده است که هیچ مذاکره مستقیمی میان تهران و واشنگتن در حاشیه سفرش به آمریکا صورت نخواهد گرفت.
🔹تغییر روش ایران در برخورد با زورگویی غربیها باعث شد تا هفته قبل راب مالی مذاکرهکننده ارشد آمریکایی اعلام کند که تا ابد فرصت مذاکره وجود ندارد؛ در آن زمان واشنگتن پست در گزارشی نوشت: «معنای سخنان مالی مشخص نیست فرض کنید همین فردا صبح فرصت مذاکره به پایان برسد؛ بعدازآن چه؟ بایدن چه استراتژی در برابر تهران پیش رو خواهد داشت؟»
🔹به نظر میرسد انتشار گزارش ترور و شهادت دکتر فخری زاده در نیویورکتایمز پاسخی برای سؤالات روزنامه آمریکایی باشد. برخی منابع دیپلماتیک در کشورمان اعتقاد دارند که آمریکاییها بهزودی به تنظیمات کارخانه بازگشته و ماشین ترور چون دوره اوباما آغاز به کار میکند!
🔻ترور میکنیم تا توافق کنید!
🔹برخی آگاهان امنیتی منطقه اعتقاد دارند که آمریکاییها با اشاره آشکار به ماجرای ترور شهید فخری زاده آخرین تلاش خود را برای بازگشت ایران به میز وین انجام داده است. این حربه منافقانه با تغییرات در وزارت امور خارجه و تیم مذاکرهکننده بیاثر شده است. آمریکاییها در ارزیابی نهایی خود دریافتهاند که اگر سطح فشار از وضعیت کنونی بالاتر برود؛ ایران تمامی وظایف پادمانی را کنار گذاشته و از NPT خارج میشود.
✳️ادامه دارد....
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
✍هدف از انتشار جزییات ترور شهید فخریزاده چیست؟ - قسمت دوم
🔻هدف اسرائیل از انتشار این خبر
🔸وضعیت در مناطق اشغالی از کنترل دولت خارجشده است، بیماری کرونا امان مسئولان این پادگان تروریستی را بریده و سطح انتقادات از نفتالی بنت در بالاترین سطح خود قرار دارد، رژیم صهیونیستی با فشار مقاومت به عقب راندهشده و آنها هر شب کابوس موشکباران میبینند.
🔸در چنین وضعیتی اسرائیل تنهاتر از گذشته و بدون آمریکاییها باید امنیت خودش را حفظ کند. انتشار گزارش سفارشی اخیر توسط موساد بیشتر شبیه یک آگهی تبلیغاتی برای یک کمپانی ورشکسته به منظور پیدا کردن مشتری برای چند کالای بنجل است.
🔸مقامات امنیتی اسرائیل تلاش می کنند تا این پیام منتشر شود که بعد از خروج آمریکاییها از منطقه همچنان ماشین جنگی سر پا مانده و آنها از امروز به بعد برای اشاعه تروریسم و انتشار جزییات آن محدودیتی قائل نیستند. رژیم صهیونیستی چون یک گراز وحشی قبل از شکار با گرد و خاک به پا کردن برای همه خط و نشان می کشد.
🔻طراحی دشمن
🔸فشار دشمن برای نرمال کردن ایران و تسلیم در برابر زیادهخواهی غرب در دو فاز پیش میرود. فاز اول این برنامه ادراکی و روانی با توسل به انتشار گزارشهایی اغلب غلو شده است، فاز دوم آن محدود ضرباتی است که آمریکاییها با توسل به برخی عناصر خودفروخته، مزدور و نیز جوخه ترور رژیم صهیونیستی به مقاومت مردمی در منطقه زده است، پیام هر دو فاز عملیات آن است که میتوانیم آتش جنگ را تا داخل ایران بکشانیم. در هر دو صحنه طراحیشده دشمن در سالهای اخیر شکستهای سنگینی خورده و به عقب راندهشده است.
🔸البته انتشار گزارشی تکراری از یک جنایت ناگوار در شمال تهران با قصد فشار به ایران برای ما درسهایی نیز در خود دارد.
🔸 اقدامات امنیت بخش مردان میدان منجر به افزایش قدرت نرم و سخت ایران شد و بازیگری جمهوری اسلامی در مناسبات منطقهای و جهانی را تقویت کرد.
🔸در طرف دیگر دیپلماسی تعامل، سهل اندیشی و اشتباه محاسباتی، گرفتار آمدن در فریب استراتژیک آمریکا و اسرائیل را فراهم ساخت.
🔸 از میدان تا دیپلماسی، در دهه نود شاهد دو نگرش و دوجهان بینی متفاوت بودیم. نگرش انقلابی و جهانبینی توحیدی در برابر نگرش غیرانقلابی و جهانبینی نئولیبرال، اکنون این اختلاف سطح از میان برداشتهشده است.
🔸مقامات امنیتی در کاخ سفید پس از فرار مفتضحانه از افغانستان بهخوبی میدانند که خانه عنکبوت سستتر از همیشه در آستانه فروپاشی است، محاسبات دشمن پس از شهادت شهید سلیمانی با درخشش مردم در خیابانهای بغداد، دمشق؛ نجف؛ بیروت، صنعا و تهران به همریخت.
🔸آنها بهخوبی میدانند که یک ضربه به مقاومت تبدیل به «ابر رویدادی» دشوار علیه آنها خواهد شد. این واقعه بسیار عظیم، همزمان تحولی شگرف و رستاخیزی غیرقابلتصور در تمامی روندهای محیط داخلی، منطقهای و فرا منطقهای ایجاد خواهد کرد.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
✳️ چرا شروع جنگ را گرامی می داریم؟
⭕️در جهان معمولا پایان یا سالروز پیروزی در جنگ را گرامی می دارند و به علت تلفات و خسارات جنگ، یادآوری شروع آن جذابیتی ندارد.اما در کشور ما سالروز حمله ارتش بعث عراق به ایران در ۳۱ شهریور ،به عنوان یادبود دفاع مقدس گرامی داشته می شود،علت این امر را می توان این گونه تحلیل کرد:
1⃣ روز ۳۱ شهریور۱۳۵۹،عراق به ایران حمله نکرد،بلکه ارتش بعثی صدام به نمایندگی از ابرقدرت های شرق و غرب یک جنگ جهانی علیه انقلاب نوپای ایران به راه انداخت.لذا باید شروع این هجمه ی همه جانبه برای ثبت و حفظ در اذهان،هر سال یادآوری شود.
2⃣ شروع جنگ تحمیلی،موجب ایجاد وحدت بی نظیری بین مسئولان،اقشار مردم و نیروهای مسلح در کشور شد،که این الگو در سایر بحران های سیاسی، امنیتی و طبیعی نیز مورد بهره برداری قرار گرفت.
3⃣ شروع جنگ تحمیلی باعث ایجاد گفتمان مقاومت اسلامی،برگرفته از فرهنگ عاشورا شد،که این مقاومت اسلامی به عنوان نسخه ی موفق در سایر کشورهای اسلامی نیز استفاده می شود.
4⃣ دفاع مقدس ثابت کرد با رهبری الهی و همراهی امت فداکار و مسلمان،می توان بدون داشتن سلاح های پیشرفته و غیرمتعارف،استراتژی های ابرقدرت ها را با شکست روبرو ساخت.
5⃣ دفاع مقدس آغازی بر احیای اسلام سیاسی ،شکل گیری بیداری اسلامی و سقوط حکومت های دست نشانده استکبار است.
6⃣ دفاع ما در برابر دشمنان نه با آغاز جنگ تحميلي شروع شد و نه با پايان جنگ با صدام به پايان رسيد، بلكه صحنه و عرصهها تغيير يافته است يعني اگر قبل از آن نظام اسلامي با ترورها، كودتاها و توطئه تجزيه قومي مواجه بود، بعد از پايان جنگ تحميلي با تهاجم فرهنگي دشمن، تحريم اقتصادي، جنگ نرم و فتنه تير ۷۸ و خرداد ۸۸ مواجه بود كه صفبندي دشمنان در مقابل ايران همان صفبندي دوران جنگ بود.
✅امروز عرصه ی تقابل انقلاب اسلامی با استکبار در عرصه جنگ اقتصادی ظهور و بروز بیشتری دارد.جنگي كه امنيت اجتماعي و ثبات سياسي ايران را هدف گرفته و به دنبال ایجاد شورشهاي عمومی است. گراميداشت آغاز دفاع مقدس، گراميداشت روند تقابل نظام سلطه با نظام اسلامي است كه به رغم فراز و فرودها در عرصههاي مختلف، پيروزي با نظام اسلامي بوده است و البته در اين عرصهها جهاد تا شکل گیری تمدن نوین اسلامی و ظهور منجی عالم بشریت ادامه دارد.ان شاالله
#دفاع_مقدس
✍#مصطفی_علیجانزاده
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
✅تفاوت دوران ریاست اژهای با دوران رئیسی
🔹هشتاد روز از ریاست حجت الاسلام محسنی اژه ای بر قوه قضاییه می گذرد و می توان چشم اندازی برای دوران جدید قوه قضاییه و تفاوت آن با دوران قبل بیان کرد.
1️⃣ محسنی اژه ای درحالی به عنوان یک قاضی خوشنام ریاست قوه قضاییه را به عهده گرفت که آیت الله رئیسی با میزان بالایی از محبوبیت مردمی به قوه مجریه رفت. طبیعی است که این محبویت چشمگیر، سبب شد که افکار عمومی ناخواسته به خاطر علاقه خاص به آیت الله رئیسی، رئیس جدید را سخت تر قضاوت کند. از سوی دیگر این نگرانی ناخواسته در افکار عمومی ایجاد شده بود که قوه قضاییه پس از آیت الله رئیسی دچار عقبگرد یا حداقل کاهش کارآمدی رو به رو خواهد شد. اما پس از هشتاد روز این احساس منفی در افکار عمومی ایجاد نشده است. اژه ای برای فائق آمدن بر ایجاد چنین تصور منفی، دو برابر معمول باید از خود قابلیت نشان می داد که نشان هم داد.
2️⃣ گرچه طرح تحول قوه قضاییه از برکات ماندگار دوران کوتاه آیت الله رئیسی در قوه قضاییه هست ولی آنچه بیشتر در افکار عمومی دیده شد، دفاع ایشان از حقوق عامه و برخورد قاطع با مفسدین قدرتمندی بود که یک پا در قدرت سیاسی داشتند و یک پای دیگر در ثروت های کلان؛ اما پس از پایان پرتلاطم دولت روحانی، برخی بسترهای خاص فسادی که برای برخی گردن کلفت ها ایجاد شده بود نیز پایان یافته و این روزها درگیری اصلی قوه با مفسدین سرشناس کمتر است و به صورت طبیعی میزان توجه و اولویت های رسانه ای نیز با کاهش رو به رو شده است.
اژه ای گرچه یکی از دلایل شهرتش در دو دهه اخیر مبارزه با مفسدین گردن کلفت سیاسی و اقتصادی بوده ولی اینک تمرکز ویژه اش، بهبود چرخه اداری و روند قضایی دستگاه عدلیه است. موضوعی که اهمیتش حتی بیشتر از قضاوت پرونده های سیاسی و اقتصادی پرسر و صدا هست ولی کمتر در افکار عمومی حق مطلب ادا می شود. هشتاد روز ریاست محسنی اژه ای بیشتر به بهبود مباحث تخصصی درونی قوه قضاییه گذشته است، که هم رسانه ها و هم افکار عمومی کمتر به آن توجه فراگیر دارد؛ این در حالیست که این اتفاقات در واقع بسیار بزرگ و مهم هستند.
دوران اژه ای با این دست فرمان، دوران بهبود کارآمدی با خروجی مشخص و چابک سازی از طریق بهبود روندهای درون قوه قضاییه و تحول کمی و کیفی در نیروی انسانی است. به نظر می رسد او پس از چهل سال حل چند صورت مساله مشخص راهبردی مروبط به کارآمدی قوه قضاییه را مهمترین ماموریت خود تعریف کرده است.
3️⃣ برای درک ساده عملکرد مشخص اژه ای در هشتاد روز گذشته، مصادیق روشنی را می توان بیان کرد؛ بازدیدهای محسنی اژه ای نه تنها نظارت میدانی نیست؛ بلکه خروجی مشخص و گاه بسیار غیرقابل پیش بینی دارد. در این بازدیدهای میدانی، رئیس قوه به بررسی نزدیک صحنه کفایت نمی کند بلکه اظهارات و گفتگوهای خود محکومین نیز نقش تصمیم سازی پیدا کرده است! همچنانکه بهبود حقوق و شرایط متهمین و زندانیان به طرز چشمگیری در این هشتاد روز پیگیری شده است. کوتاه کردن فرآیندهای دادرسی از دیگر هدفگذاری های استراتژیکی است که اژه ای برای حل آن حرکت جدی عملیاتی آغاز کرده است. همچنین اژه ای در پرونده های کلان فساد اقتصادی که تعداد زیادی از مردم درگیر آن می شوند، قبل از مجازات محکوم، به دنبال فرآیندهایی است که ابتدا اموال مردم به خودشان برگردد و بعد روند طولانی محکومیت های قضایی آن آغاز شود. اژه ای کارنامه قوه را در تعداد موفقیت در جرم نگاری نه تنها نمی داند بلکه کاهش آن از طریق شورای حل اختلاف دنبال می کند. اینکه قوه قضاییه جدید هم تلاش دارد بین منافع مردم، دولت و قوه قضاییه، نقش منافع مردم را پررنگ تر ببنید بزرگترین اقدام هست. خلاصه آنکه مردم باید آسانتر، ارزان تر، عادلانه تر و با کمترین وقت ممکن در قوه قضاییه کار خود را پیش ببرند، موضوعی که در گفتار و عمل اژه ای تاکنون بروز حقیقی داشته است.
🔺مهدی جهان تیغی
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
✍️«زنان» بازیچه «سیاسی کاری» جریان اصلاح طلب
🔹روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «چالش پیشرویرئیسی مردی با پیراهن شماره 8» نوشت:«فارغ از موضوعات حساس و مهمی که پیشروی دولت رئیسی است اما مسئله فوتبال و رسیدگی به موضوعاتی که فیفا روی آن حساسیت دارد، میتواند در آیندهای نهچندان دور برای ابراهیم رئیسی دردسرساز شود. واقعیت این است که جانی اینفانتینو، رئیس فیفا در نظر دارد زمستان همین امسال به تهران سفر کند».
🔹این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«رئیس فیفا بهتازگی در دیداری که با رئیس فدراسیون فوتبال ایران داشته دو شرط مهم برای دادن میزبانی به تیم ملی ایران در مسیر انتخابی جام جهانی داشته که اولی نصب تجهیزات VAR است و دومی ورود زنان به ورزشگاه. این دو شرطی است که طرف ایرانی باید تلاش کند تا 20 مهرماه و زمان بازی تیم ملی با کره جنوبی رفع و رجوعش کند».
🔻نکته و نظر:
🔸متاسفانه بخشی از جریان اصلاح طلب به موضوع زنان صرفا به عنوان ابزاری جهت نیل به اهداف سیاسی نگاه می کند. نگاه این طیف به مسئله زنان، نگاهی جنسیت زده و ابزاری است.
🔸اصلاح طلبان تاکید دارند که زنان باید برای تماشای بازی مردان به ورزشگاه بروند تا «هم فحش بدهند و هم فحش بشوند»!. فعالین اصلاح طلب مدعی هستند که «اگر زنان برای تماشای بازی مردان به ورزشگاه نروند، دچار بیماری های روحی و روانی می شوند»! آیا این نوع دیدگاه، توهین به بانوان محترم ایرانی نیست؟!
🔸آیا اکنون دغدغه اصلی بانوان کشورمان، حضور به عنوان تماشاچی در بازی مردان است؟! یک سوال؛ جریان اصلاح طلب که از سال 96 تا 1400 شهرداری تهران را در اختیار داشت، در زمینه سرانه اماکن ورزشی بانوان چه اقداماتی انجام داده است؟!
🔸جریان اصلاح طلب که از سال 92 تا 1400 دولت را در اختیار داشت، برای رسیدگی به مطالبات زنان سرپرست خانوار چه اقداماتی انجام داد؟ در حمایت از جوانان نخبه چطور؟ آیا دولتِ اصلاح طلبان در رسیدگی به مطالبات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بانوان کشورمان کارنامه موفقی به جا گذاشت؟
🔸واقعیت این است که جریان اصلاح طلب با مطالبات اصلی جامعه فرسنگ ها فاصله دارد.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
✳️نظم نوین جهانی در سایه شانگهای و اوکوس
🔸هفته گذشته شاهد تغییرات ویژهای در ساختار محافل بینالمللی و منطقهای بودیم که میتواند تغییراتی را در موازنههای بینالمللی ایجاد کند.
🔹یکی از این تحولات عضویت کامل ایران در پیمان شانگهای بود و دومین پدیده نیز مربوط به ایجاد توافق امنیتی - استراتژیک اوکوس با مشارکت آمریکا، انگلیس و استرالیا بود که زاییده اختلافات راهبردی کشورهای اروپایی با سیاستهای آمریکاست.
🔹این تحولات اگر نگوییم به دنبال ایجاد نظم جدید در عرصه بینالملل است، اما دستکم میتواند زمینهساز رویکردهای جدیدی در موازنههای بینالمللی باشد.
🔸آمریکا بعد از پایان جنگ سرد، هزینههای سیاستهای تک قطبی خود در جهان را سرسام آور دید و برای پیشبرد اهداف و راهبردهایش در جهان سعی کرد ضمن تقویت ائتلافهای بینالمللی نظامی و راهبردی از جمله پیمان ناتو، هزینههای سیاست خارجی خود در کشورهای مختلف را با متحدان اروپاییاش تقسیم کند. این عامل باعث تقویت پیمانهای بینالمللی با مشارکت متحدان اروپایی کاخ سفید شد.
🔹با این وجود، اعمال نفوذ حداکثری آمریکا در این پیمانها و تناقض در راهبرد سیاسی آمریکا با برخی طرفهای بینالمللی، تنشهایی را در این سازمانها ایجاد کرد که نقش آنها را در تحولات جهانی به حاشیه راند.
این موضوع باعث شد کشورهای اروپایی زمزمههایی در خصوص ضرورت ایجاد استراتژی دفاعی اروپا مستقل از پیمان ناتو و آمریکا مطرح کرده و سیاستهای اقتصادی، صنعتی، نظامی و امنیتی خود را نیز مستقل از آمریکا پیش ببرند.
🔸 این چیزی بود که رهبران اروپایی در اجلاس سران گروه هفت از آن تحت عنوان حاکمیت خودمختار استراتژیک استقبال کردند.
🔹از دیگر موارد اختلاف راهبردی آمریکا و اروپا میتوان به موضوع چین اشاره کرد، آمریکا در حالی اولویت سیاست خارجه خود را تقابل با نفوذ روزافزون چین در جهان تعریف کرده که اروپاییها به دنبال تقویت راهبرد اقتصادی خود با این قدرت نوپای جهانی هستند.
🔸تولد پیمان اوکوس بین کشورهای آمریکا، انگلیس و استرالیا و اختلافات عمدهای که بین این کشورها و فرانسه در زمینه بحران زیردریاییها و مسایل راهبردی دیگر پدید آمده، نتیجه علنی شدن اختلافاتی است که در مواضع اروپا با آمریکا شکل گرفته و نشان میدهد که اروپاییها دیگر نمیخواهند بر خلاف منافع ملی خود هزینه سیاستهای واشنگتن را تأمین کنند.
🔹در طرف مقابل، نشست اخیر سران پیمان شانگهای که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد.
کشورهای آسیایی در پیمان شانگهای ثابت کردند که به مزایای بلوکبندیهای جدید و پایان دوره تک قطبی آمریکا در ساختار نظام بینالملل یقین دارند و در مناسبات بینالمللی دیگر تنها نباید منافع آمریکا را در نظر بگیرند.
🔸تطابق متغیرات به وجود آمده در نتیجه پیمان شانگهای و تشکیل ائتلاف اوکوس نشان دهنده تغییراتی در روند نظم بینالملل دو دهه پس از ۱۱ سپتامبر است و تاکید مجدد بر این نظریه است که آمریکا بعد از دوره تک قطبی، به سمت انزوای بینالمللی در حرکت است و مجبور است نظم چند قطبی حاکم بر جهان که از حدود دو دهه پیش بر آن حاکم شده و سیاستمداران واشنگتن با وجود موضعگیریهای رسمی خود در تأیید آن، عملا از پذیرش این روند سرباز میزنند، را بپذیرد.
🔹به این ترتیب میتوان گفت آمریکا در یک هفته دو ضربه بزرگ دریافت کرده و بعد از تلاشهایی که اروپاییها در جهت مستقل نشان دادن خود از سیاستهای آمریکا و گرایش به سمت پروژههای آسیایی نشان میدهند، موضوع عضویت کامل ایران در پیمان شانگهای ضربه بزرگ دیگری به پیکره تحریمهای جائرانه آمریکا ضد این کشور بود که البته پیش از این با اقداماتی از جمله اعزام کشتیهای صادراتی ایران به سواحل ونزوئلا و لبنان شکست آن ثابت شده بود.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
✅"علی لندی"، ققنوس حقیقت نوجوان ایرانی
🔹"علی لندی" نوجوان ایذهای روز ۱۸ شهریورماه جاری پس از وقوع آتش سوزی کپسول گاز مایع در خانه همسایه، برای نجات ۲ بانوی میانسال به دل آتش زد و با فداکاری برای دور کردن منشأ آتش از آنها، خود گرفتار آتش شد.
🔹به گزارش ایرنا، علی با ۹۱ درصد سوختگی ابتدا به بیمارستان سوانح سوختگی طالقانی اهواز و پس از آن به بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان اعزام و بستری شد.
🔹این نوجوان فداکار صبح روز جمعه گذشته اما با وجود پیگیری های فراوان مسئولان کشور و پزشکان، در اصفهان جان به جان آفرین تسلیم کرد.
✍نکته و نظر:
🔸ماجرای شورانگیز علی و عروج شهادت گونه او از میان ما، گویای این حقیقت بود که قضایایی مثل "هلیا" نمایه نوجوانان و نسل های نو ایرانی نیست و ساختار تربیتی کشور توانسته بسیار موفق باشد.
🔸علی از خیل همان نوجوانانی است که در فضای افکار عمومی و رسانه و فضای مجازی؛ کمتر کسی حاضر به صحبت پیرامون باورهای ایمانی آنهاست.
🔸اما هر از گاهی حوادثی اینچنین رخ می دهد تا به همان کمتر کسان! گوشزد کند که علی و علیها اکثریت نسل های نو ایرانی را شکل داده اند و دبستانی های ایرانی هنوز و تا همیشه امید امام جامعه هستند.
🔸داستان تلخ و شیرین علی لندی، یادآور تمام آنهایی باشد که با یک کلیپ برای تمام جامعه ایرانی حکم صادر می کنند و در حرکتی جمعی دست به انکار باورهای ایمانی و اسلامی در عقاید نسل های نو می زنند.
🌷علی سوخت... اما مثل ققنوسی خوش آیین از میان شعله های آتش برخاست تا حقیقت به تاراج نرود.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
✍راز جذبه مواضع انقلابی علامه حسن زاده چیست؟!
🔸برای چون منی که نه از علم دین، فلسفه، عرفان، فقه، نجوم، ریاضیات قدیم، طب، ادبیات، علم های خاص و... اندک چیزی سررشته ندارم، نوشتن از قدر و منزلت و توصیف علامه حسن زاده آملی ظلمی بزرگ به ایشان است؛ اما علامه حسن زاده برای بسیاری از هم نسل های ما جذبه ای خاص بود برای انقلابی شدن، اخلاقی تر شدن، علاقه مند به طلبه دین شدن، مطیع ولایت فقیه شدن، نگاه اسطوره ای داشتن به علامه طباطبایی ها، پیدا کردن گوش و قلبی برای شنیدن سخنان عارفانه و ... غیره بوده است.
🔸اینکه یک فرد به صورت نادر در رشته های متعدد در اوج باشد برای اهل علم و غیر علم همواره محل شگفتی و تحسین است ولی علامه حسن زاده از آن دست علمایی بود که لازم نبود حتما فلسفه بدانی تا فیلسوفش بپنداری، لازم نبود عرفان نظری خوانده باشی تا عارفش بدانی، لازم نبود تا حتی درون حجره های طلبگی زندگی کرده باشی تا عالمش بدانی. فقط عقول جامعه نبود که ایشان را علامه ذوالفنون می دانست بلکه قلوب جامعه نیز به صورت شهودی ناخواسته، ایشان را عالمی خاص و بزرگ می دانست.
🔹این در حالیست که علامه حسن زاده سالها دور از هیاهوهای معمول زندگی کرد و نه تنها افراد کمی از اندرونی زندگی و خلوت هایش خبر داشتند بلکه کسانی زیادی هم در این سالها آنچنان از بیرونی خانه اش و فعالیت هایش خبر نداشتند. اما بر خلاف قواعد خبری و رسانه ای نیازی به سخن گفتن و سخنرانی کردن نداشت تا تایید بشود، نیازی به حضور در فضای مجازی نداشت تا شناخته شود، نیازی به مشاور رسانه ای نداشت تا برای برجسته سازی اش سناریو رسانه ای تنظیم کند و یا در فضای مجازی از او محافظت کند؛ نیازی حتی به شاگرد و مرید نداشت تا ابهت علمی اش بیشتر شناخته شود، اساسا نیازی به دیده شدن نداشت!
🔹این دست علما را رسانه ها بزرگ نمی کنند، کانال های خبری زنده نگهشان نمی دارند، توییتریها برایشان کاریزما درست نمی کنند، باید بپذیرییم این افراد را ارادهها و تقدیرهای دیگری همواره در اوج نگه می دارد، علامه طباطبایی ها چگونه چهار دهه خوشنام ترین علمای ایران شده اند؟! حساب و کتاب این اسطوره ها را باید جدای از معادلات فهم موضوع سلبریتی ها و قواعد تبلیغاتی دانست! نه اینکه امروزه سلبریتی دینی نداشته باشیم، بلکه خوب هم داریم! 🔹ولی جنس جاذبه این دست از بزرگان دینی، جنس رسانه، تبلیغات، سلبریتی بازی و ... نیست. بزرگان می گویند، این بی نیازی از تایید مردم و رسانه و آن نیازمندی که در مناجات های علامه نوشته شده، تضادهای ظاهری است که جاذبه های باطنی در قلوب مذهبی جامعه درست می کند.
🔸ضمن اینکه از این دست علما در هر دوره ای از تاریخ آمده اند و برای همیشه به عنوان ستارگانی نادر باقی می مانند و همچنانکه امثال شیخ مفیدها، علامه مجلسی ها با وجود گذشت قرن ها همواره برای طلاب اسطوره باید باقی بمانند. این یک واقعیت تاریخی است که برخی بزرگان دینی سالیان طولانی برای نسل های جوان منبع تولید جاذبه های دینی، اخلاقی، عرفانی و علمی باقی می مانند.
🔹به این جذبه های مقدس باید احترام ویژه گذاشت و نیاز هست تا به چگونگی شکل گیری این جذبه ها در جامعه فکر کرد. خوبست ما مدعیان فعالیت رسانه ای، سیاسی و فرهنگی جبهه انقلاب درباره علامه حسن زاده اینگونه نیز بیاندیشیم چه ویژگی های باید یک فرد داشته باشد تا برخی جملاتش تا سالها تبدیل به فرقانی برای جبهه حق و انقلاب اسلامی شود؟! چگونه یک فرد به ظاهر دورتر از مواضع سیاسی و محافل روزمره انقلابی می تواند بزرگترین پشتوانه ها برای ولایت فقیه باشد؟! چگونه کمیت پرتکرار مواضع انقلابی و سیاسی ما به اندازه مواضع کم تکرار مواضع علامه حسن زاده اثر ندارد؟ ساده ترین پاسخ شاید این باشد که برای موثر بودن برای انقلاب علاوه بر مهارت های خاص علمی، زبانی و سیاست ورزی، باید قلوبی عارفانه و باطنی پاک و راست شبیه علامه حسن زاده ها داشت.
#مهدی_جهان_تیغی
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
💢 درس های اربعین
🔻 اربعین حسینی نه تنها جدا از نهضت عظیم کربلا نیست،بلکه مکمل و قوام دهنده ی عاشوراست.از عاشورا تا اربعین سرشار از حماسه و درس برای بشریت است،نمونه هایی از درس ها را مرور کنیم:
1⃣ نتیجه پایداری ومقاومت پیروزیست:
با وجود شکست ظاهری سپاه امام حسین(ع)،حضور میلیونی زائرین پیاده در مسیر کربلا اثبات میکند گرچه مقاومت در مقایسه با سازش هزینه بیشتری دارد،اما مقاومت👈#عزت و سازش👈#ذلت را به همراه دارد.
2⃣زنده نگه داشتن یاد شهدا:
زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.حرکت عظیم اربعین زنده نگهداشتن نام بلند شهدای کربلاست.
3⃣عمل مخلصانه،عظمت پیدا می کند:
اربعین نشان می دهد اگر عملی خدایی و خالص باشد،خداوند به آن برکت می دهد.عمل خالصانه ۷۲ نفر، جهانی را شیدای خود ساخته است.
4⃣ روشنگری زمان و مکان ندارد:
حضرت زینب(س)به ما می آموزد که مصیبت،شکنجه،خستگی،زن بودن،تهدید جانی،کاخ یزید و...مانعی برای افشاگری باطل و تبیین حقیقت نمی باشد.
5⃣ تبدیل تهدید به فرصت:
انتقال حقیقت قیام حسینی و راه افتادن موجزیارت اربعین،نقشه شوم یزیدیان را ،چونان شمشیری بر فرق قاتلین کربلا فرود آورد.
7⃣حرکت در محور ولایت:
عقیله بنی هاشم پس از شهادت سیدالشهدا(ع)،گوش به فرمان امام سجاد(ع)، که امام زمان اوست دارد؛ که خود درس امام شناسی و ولایتمداری است.
✅ #اربعین ۶۱ هجری قمری،اولین رویش عاشوراست، که امروز با به راه انداختن بزرگترین تجمع بشری به درختی تناور و پرثمر تبدیل شده است.
✍#مصطفی_علیجانزاده
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
♨ مجاهدان عرصه تبيين
* آنچه در ميان حماسه باشکوه اربعين حسيني بيش از هر چيز ديگر محوريت يافته است، نقش بزرگ بانويي است که حادثه روز دهم سال شصتویک هجري را در طول سفري چهلروزه، به مبدأ تاريخ عشق و حريت و عدالتخواهي تبديل کرد و براي هميشه تاريخ به چراغ راه عدالتخواهان و مجاهدان راه حق بدل نمود!
🔹در سناريوي طراحي شده خاندان ابوسفيان، همهچیز بهدقت تدبير شده بود تا صداي ۷۲ آزادیخواه بزرگ تاريخ در ميان ضربات شمشيرها خفه شود و خط تحريف، آنان را زیادهخواهانی خارجي معرفي کند که براي ايجاد اختلاف و فتنه و کسب قدرت بر امام جامعه اسلامي خروج کرده بودند که درنهایت به سزاي اعمالشان رسيدند و با ذلت و خواري به دست سپاه اسلام سرکوب شدند!
🔹در اين معرکه بزرگ و جنگ ادراکي تدارک ديدهشده، همهچیز براي ارائه چنين تصويري انحرافي از قيام حسيني فراهم بود، اما آنچه در اين ميان مغفول مانده بود و دشمن توان ارزيابي و مهار قدرت آن را نداشت، نقش مجاهداني بود که هرچند سلاحشان در معرکه خون و آتش کارکرد نداشت، اما سفيراني بودند که در معرکه جهاد تبيين توانستند، حماسهاي بزرگ، عاشورا را بهعنوان بزرگترین قيام رهاییبخش بشريت در دفتر تاريخ ثبت کنند!
🔹ميداندار اين جهاد بزرگ حضرت زینب (س) بود که با تحمل همه مصائب و مشکلات، نگذاشت در اين معرکه يزيديان، راه حقيقت گم گردد و خورشيد پرفروغ اسلام علوي در سايه سيطره بنیامیه محو شود.
🔹داستان جنگ شناختي دشمن براي ذبح حقيقت با ابزار تحريف، داستاني مختص به سال ۶۱ هجري نيست، قصه هميشه تاريخ در تقابل جبهه حق و باطل است که امروز نيز انقلاب اسلامي که تداومبخش نهضت حسيني است، در همان معرکه به مصاف جبهه استکبار جهاني رفته است! امروز زيادهخواهان عالم و دشمنان عدالت و آزادي با همه توان تلاش دارند تا با اسلام هراسي، ايران هراسي، خامنهای هراسي، سپاه هراسي و ... تصوير معوجي از حقيقت ارائه دهند و با شبهات گسترده، تودههای ناآگاه را گمراه کرده و اردوگاه جبهه حق را به محاق ببرند!
🔹اينجا است که تربیتیافتگان مکتب اربعين بايد سربازان و افسران جنگ نرم شوند و پيشگام و پرچمدار «جهاد تبيين»، باشند و با همه هوشمندي و خوشفکری و استقامت و پايداري، نقشههای دشمن را خنثی کنند.
🔹حکيم انقلاب اسلامي که پیشازاین بارها فرمان «حي علي الجهاد» در عرصه جنگ نرم را فرياد زده بودند، ديروز در سخناني به مناسبت اربعين حسيني، حجت را بر همه تمام کردند! از امروز فصل جديدي براي اربعينيان آغاز شده است!
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
📌 ایران تغییرات مرزی را تحمل نمیکند
🔸آنچه اکنون در مرزهای شمال غربی ایران مشاهده میشود، شکلگیری یک اتحاد نامرئی بین آمریکا، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و رژیم صهیونیستی است و هدفگذاری آن ایجاد یک تغییر ژئوپولیتیک با نتایج راهبردی علیه دو کشور ایران و روسیه است.
✅در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
1⃣ نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان محور گوریس قاپان در ارمنستان را مسدود کرده و اجازه عبور خودروهای سنگین ایران به ارمنستان را نمیدهند که این به منزله نقض حاکمیت دو کشور جمهوری اسلامی و جمهوری ارمنستان است و اگر استمرار پیدا کند در نهایت به کاهش نقش ایران در این منطقه منجر میشود.
همزمان با این فعل و انفعالات، ادبیات رسانهای و محافل بهظاهر غیررسمی -که در واقع بیان رسمی جمهوری آذربایجان بهحساب میآید- به سمت خصومت و حتی الفاظ کودکانه کشیده شده است. این در حالی است که - ما بدون آنکه قصد تحقیر داشته باشیم - نمیتوانیم اندازه این جمهوری را با اندازه ایران و هر چیزی که معیار قدرت یک واحد جغرافیایی است، مقایسه کنیم؛ چرا که مقایسه فیل و فنجان است.
2⃣ حذف خط ۲۱ کیلومتری مرزی ایران با منطقه ارمنستان و نیز حذف مرز ارمنستان در این منطقه که احتمالاً با تسلیم استان ارمنی سیونیک به آذربایجان صورت میگیرد، وضع ژئوپلیتیکی ایران در منطقه قفقاز را دچار مشکل میکند.
3⃣ در این میان دولت ارمنستان و شخص پاشینیان که در مقایسه با دولت سابق این کشور، غربگرا محسوب میشود، در چارچوب یک طرح آمریکایی - ترکیهای و به امید واهی برخوردار شدن از مواهب سیاسی و اقتصادی به این طرح پیوسته است در حالی که خیانت به کشور ارمنستان میباشد. دولت پاشینیان به این وعده آمریکا و ترکیه دلخوش کرده است که در صورت واگذاری استان سیونیک، میتواند از روابط مناسب و بیدغدغه با جمهور آذربایجان و ترکیه برخوردار شود
4⃣بسیاری از تحلیلگران گفتهاند اردوغان و حزب او بعد از یک دوره مانور اسلامگرایی و پس از یک دوره مانور روسیهگرایی، به مرور روی واقعی خود را که هیچ ارتباطی با اسلامگرایی و شرقگرایی ندارد، نشان میدهد. ۵- دولتهای ترکیه و آذربایجان در حال دست زدن به ریسکهای بزرگی هستند که میتواند پیش از دیگران خود آنان را در بحران وجودی فرو ببرد. دولت علیاف با شش میلیون جمعیت شیعه که بدون شک دل بسته مرکزیت شیعه هستند، مواجه است و دولت اردوغان در ترکیه با حدود ۲۳ میلیون شیعه علوی روبهرو میباشد. جمهوری اسلامی هیچگاه نخواسته است از این ظرفیتها برای گوشمالی اردوغان یا علیاف استفاده کند. ما برخلاف آنان و براساس اصول اخلاقی خود، حسن همجواری را رعایت کردهایم؛ تا جایی که فراتر از آن در دو نوبت حکومتهای این دو خانواده را از ویرانی نجات دادهایم.
🔹هم اردوغان و هم علیاف میدانند که دست ایران برای برهم زدن این توطئه خالی نیست و انگشت اشاره جمهوری اسلامی ایران میتواند توطئه طراحیشده را برای آنها به گونهای پشیمانکننده برهم بزند.
✍سعدالله زارعی
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
🔻یادگاری زنگنه- خاتمی و لاپوشانی حزب افراطیون
🔸در پی محکومیت ۶۰۷.۵ میلیون دلاری ایران در پرونده قرارداد کرسنت، کانال حزب اتحاد ملت مدعی شده نظر اعتراضی حسن روحانی به قرارداد در سال 81، بعدها عوض شد و او دیگر مخالفتی نداشت(!)
🔹این ادعای منفعلانه، در واکنش به افشای نامه ای است که روحانی (دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی) به خاتمی رئیس دولت اصلاحات نوشته و ابراز نگرانی جدی کرده است:
🔸«عقد قرارداد طولانی گاز با شرکتی غیر معتبر که بنابر گزارشات دریافتی از وزارت نفت طی سالهای گذشته عملکردی ضعیف و توأم با نادیده گرفتن حقوق ایران در ارتباط با میدان نفتی مبارک داشته، تکرار تجربه تلخی است که سالیان دراز گرفتار آن خواهیم بود. قیمت و شرایط قراردادی که مذاکره شده در مقایسه با منطقه بسیار پایین و غیرمطلوب است. قرارداد کرسنت احتمالاً آثار منفی اقتصادی درازمدت بر بازار گاز کشور خواهد داشت و هیچ منفعت سیاسی نیز در پی نخواهد داشت. از حدود یک سال پیش سؤالاتی از وزیر نفت درباره قرارداد کرسنت مطرح کردهام که با وجود دستور شما، پاسخی دریافت نشده است... قرارداد مذکور از طریق واسطهها و عدم ارتباط مستقیم دولتی با یک شرکت غیرمعتبر به امضا رسیده است».
🔹اگر کسی ادعا می کند نظر روحانی تغییر کرده، باید سند بیاورد. قیمت گاز در این قرارداد 25 ساله، یک چهاردهم قیمت متعارف گاز در منطقه و جهان بود و دلالان و رشوه دهندگان در آن نقش اصلی را ایفا کرده بودند.
🔸وقتی این خسارت تعبیه شده در قرارداد (فروش گاز کشور به مدت 25 سال به قیمت تقریبا مفت) تغییر نکرده، چگونه می توان ادعا کرد نظر روحانی تغییر کرده؟ و به فرض که تغییر هم کرده باشد، چه تغییری در اصل خسارت تحمیلی به ملت ایران می کند؟ ضمنا حزب پدرخوانده اتحاد ملت باید توضیح بدهد چه سر و سرّی با زد و بند کنندگان در قرارداد آلوده کرسنت دارد که سنگ انها را به سینه می زند؟
🔹قرارداد کرسنت، در دولت مدعی اصلاحات و زمان وزارت بیژن زنگنه، بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت منعقد شد که پس از بررسی نهادهای نظارتی مشخص شد قیمت گاز توافق شده در حد رایگان است.
🔸زنگنه سال 92 پس از معرفی به عنوان وزیر نفت، وعده داد که دو هفتهای پرونده کرسنت را مختومه میکند! او آن زمان مدعی شده بود "اصلا در هیچ جایی بحثی برای این که خسارتی پرداخت کنیم، وجود ندارد و کلا این بحث یک جنگ روانی مضحک است و هیچ پایه ای ندارد"! اما حالا که خبر محکومیت قطعی شده، پادوهای مدیران نفتی متهم، به دوره مدیریت آقای جلیلی در دبیری شورای عالی امنیت حمله می کنند!!
🔹یادآور می شود در قراردادهایی مانند کرسنت، توتال و استات اویل، اغلب پای رشوه در میان بوده است؛ به عنوان مثال شرکت توتال متهم است هنگام وزارت زنگنه در دولت اصلاحات، به تیمی که در راس مدیریت آن مهدی هاشمی بوده، رشوه 30 میلیون دلاری داده است. توتال به همین دلیل در فرانسه به جریمه 500 هزار یورویی محکوم شد.
🔸با وجود این گذشته تاریک، مجددا در دولت روحانی قرارداد دیگری با توتال امضا شد که صرفا به ارائه اطلاعات سرّی مخزن پارس جنوبی به توتال و عهدشکنی بعدی توتال ختم شد و حال آنکه شرکت فرانسوی همزمان در بخش قطری این مخزن بزرگ در حال فعالیت گسترده است.
از دیگر یادگاری های زنگنه، حذف کارت سوخت از سال 94 به مدت چهار سال بود که موجب تشدید مصرف (قاچاق) روزانه 20 میلیون لیتری بنزین شد و با 🔹احتساب روزانه 100 میلیارد تومان قاچاق، 144 هزار میلیارد تومان را از جیب مردم به حلقوم قاچاقچیان ریخت. پس از آن هم تصمیم ناگهانی در سه برابر کردن قیمت بنزین اتفاق افتاد که به موج سواری ضد انقلاب و حوادث تلخ آبان 98 ختم شد.
#محمد_ایمانی
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا