🔻 چرا همه وظیفه داریم راه را برای بازگشت روحانی فراهم کنیم؟!
🔹 این روزها حسن روحانی با کمک و البته بخوانید با تحریک برخی مشاورانش برای ورود مجدد به سپهر سیاسی ایران تحرکاتی داشته است.
🔸 رئیس دولت تدبیر و امید که خودش هم می داند درباره وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم، کارنامه ای بر جا گذاشته که اگر در مقابل هر سیاستمدار ضعیفی در ایران نیز قرار بگیرد، مغلوب خواهد شد، تلاش می کند سیاست ورزی در عرصه سیاست خارجه و امنیت ملی را به عنوان دریچه ورود مجدد به عرصه سیاسی کشور انتخاب کند.
🔹 اینکه چرا او زود برگشته، نشانه اضطراری است که در طیف وسیعی از اعتدالیون و اصلاح طلبان درباره آینده سیاسی این دو جریان وجود دارد. اما برخی اصلاح طلبان و مشاوران روحانی البته یک محاسبه پنهان دارند؛ آنها معتقدند که دولتی که رئیسی تحویل گرفته و مین گذاری های که دولت روحانی برای دولت سیزدهم در موضوعاتی همچون تحریم ها، اقتصاد، بودجه، مباحث ارزی، ارزش پول ملی، سیاست خارجه و .... گذاشته، آنقدر افتضاح است که امید داشته باشند که دولت رئیسی نتواند رضایت مردم را در معیشت و اقتصاد کسب کند.
🔸 آنها در روزهای آخر عامدانه چند برابر سخت تر از شرایط عمومی دولت روحانی، دولت را تحویل رئیسی دادند و در گوشه ای به انتظار نشسته اند تا در جایگاه مدعی و منتقد دوباره برگردند.
🔹 مشاوران شیخ دیپلمات، تصویر سازی هاشمی ثانی بودن، حسن روحانی را نیز در برنامه تبلیغاتی خود قرار داده اند. موضوعی که با چند مانع جدی راهبردی رو به رو هست؛
📌 اولا روحانی هیچگاه به وزن سیاسی آیت الله هاشمی در سپهر سیاسی ایران دست نیافته.
📌 دوما هاشمی شانزده سال طول کشید تا بتواند خاطره های تلخ بخش های زیادی از مردم از شرایط اقتصادی دولتش را پنهان سازی کند و از فتنه 88 نیز به صورت جدی تصمیم گرفت که نشان بدهد که هاشمی انقلابی دهه شصت نیست و تغییرات زیادی در موضوعاتی همچون آزادی، مذاکره با آمریکا و ... داشته است.
📌 سوما؛ روحانی با کارنامه ای که از خود به جای گذاشته اعتبار و آبروی خود هاشمی رفسنجانی را نیز در این سالها را کاهش چشمگیری داده،
📌 چهارما؛ روحانی در واقع افکار هاشمی را در سیاست خارجه و اقتصاد دنبال کرد و شرایط کشور اینگونه شده که نباید میشد. در هر صورت هاشمی رفسنجانی این روزها برای کارگزاران، اعتدالیون جناح راست و فرزندانش نوستالژی شیرینی محسوب می شود نه برای جامعه ای که هشت سال از دولت نیابتی و فرزندان معنوی اش رنج کشیدند.
🔹 با این وجود به نظر می رسد که علاوه بر جریان غرب گرا، اعتدالیون و اصلاح طلبان، جبهه ارزشی انقلاب نیز باید از بازگشت حسن روحانی استقبال کند؛ چه قطب مقابل و رقیبی بهتر از روحانی!
🔸 او باید به عرصه سیاسی برگردد تا دوباره این حس خطر که ممکن هست به روزهای بی ثبات دولت روحانی برگردیم، در جامعه زنده شود. این حس خطر بی شک برای درک بیشتر اقدامات آیت رئیسی در برنامههای مثل سفرهای استانی، واکسیانسیون گسترده کرونا، اجرایی شدن ساخت یک میلیون مسکن در سال و ... به جامعه کمک بیشتری خواهد کرد.
🔹 حسن روحانی باید فعال باشد تا در افکار عمومی تفاوت و قیاس رئیسی و روحانی روزانه انجام شود.
🔸 حسن روحانی باید برگردد تا جریان انقلابی بداند که همچنان وحدت باید در اولویت باشد و رقیب به خانه نمی خواهد برگردد و جریان غرب گرا قصد بازنشسته شدن از سیاست در ایران را ندارد.
🔹 حسن روحانی و مدل تفکرات او و همفکرانش از بزرگترین تجربه ها و عبرت های جمهوری اسلامی هستند، انقلاب اسلامی به زنده ماندن این تجربه و عبرت برای ادامه مسیر نیاز دارد!
#مهدی_جهان_تیغی
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
فقط چند لحظه برا جان خود و اطرافیان وقت بگذارید
قصه داروی گیاهی که ادعا میشود، درمان قطعی کرونا هست و با فشار مافیای دارویی به حاشیه رفته است⁉️
⭕️حمایت ازتولید داخل و داروهای مطمین گیاهی مگر نه اینکه از توصیه های اکید رهبریست؟
🌱چطور دارویی که مجوز پخش داروخانه ای هم پیدا کرده و توسط روسای چند بیمارستان و البته به ادعایشان، توانسته در مراکزی، آمار فوت ناشی از کرونا را به صفر برساند،‼️ باید در بایکوت خبری بوده و از طرفی جز پروتکلهای درمانی نباشد⁉️
⛔️چه افرادی از واردات داروی رمدسیویر منتفع هستند که این داروی بی اثر در درمان کرونا و اتفاقا پر عوراض باید در پروتکل درمان باشد، اما داروی تایید شده با ریشه گیاهی و آنهم ساخت داخل، خیر⁉️
♨️چرا از ایجاد فضای آزمایش و تحقیق راجع این دارو بصورت پایلوت جلوگیری میشود؟
چرا استعفای ۶ تن از روسای بیمارستانهای موافق این دارو (در حمایت از این دارو بعد از نجات جان خودشان و بیمارانشان) رسیدگی نشد⁉️
✅🔴مطالبه ما بررسی دقیق این ادعا بوده که اگر واقعیت دارد و این دارو قادر به درمان قطعیست پس چرا جزو پروتکلهای درمانی بیمارستانی نیست ،و اگر نه،،،، رد این ادعا ثابت گردد.💯
ـــــــــــــــــــــــــ
فیلم مستند موفقیتهای درمانی آلرگارد
https://www.aparat.com/v/SI7Qj
ـــــــــــــــــــــــــــــــ
🌱✨حمایت خود از این درمان بی خطر را برای ریشه کنی قطعی کرونا اعلام و به دیگران هم توصیه کنید. 👇👇
https://farsnews.ir/my/c/98952
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
🌐 انقلاب اسلامی؛ بشارت روز میلاد پیامبر
🔹آن روزها غم سنگینی بر قلب مبارک رسول خدا (ص) سایه انداخته بود و میفرمود « سوره هود مرا پیر کرد».
اما چرا سوره هود؟! پاسخ این سؤال را از زبان حضرت امام - رضوان الله تعالی علیه- بخوانید.
🔸 ایشان میفرمودند؛ « ... جمله فاستقم کما امرت در دو جای قرآن هست. یک جا در سوره «شورا» و یک جا هم در سوره «هود»، لکن پیغمبر اکرم(ص) فرموده است «شیبتنی سوره هود ... سوره هود مرا پیر کرد » چرا سوره هود را فرمود؟ برای آنکه- این آیه- در سوره هود یک ذیلی دارد و آن این است که فاستقم کما امرت و من تاب معک (آنگونه که تو را فرمان داده شده است استقامت کن و آنان که با تو به سوی خدا آمدهاند نیز باید استقامت کنند) خواسته است که ملتها مستقیم باشند.
🔹کسانی که به پیغمبر(ص) گرایش پیدا کردند و رسیدند به اینکه، پیغمبر، پیغمبر اسلام است و به او ایمان آوردند هم باید استقامت کنند.
🔸پیغمبر(ص) برای این ذیل میفرماید که شیبتنی سوره هود، ... ایشان خوف نداشت از اینکه خودش استقامت داشته باشد، خودش میدانست دارد، اما میترسید که ما استقامت نداشته باشیم».
🔹این سخن نیز از حضرت امام است؛ « من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسولالله(ص) و مردم کوفه در عهد امیرالمومنین(ع) هستند».
🔸امام راحل(ره) در سالروز ولادت رسول اعظم(ص) و امام صادق علیهالسلام میفرمودند؛ «آن چیزی که میخواستم امروز عرض کنم این است که در ولادت حضرت رسول- صلی اللَّه علیه وآله- قضایایی واقع شده است، قضایای نادری به حسب روایات ما و روایات اهل سنت وارد شده است که این قضایا باید بررسی بشود که چی است. از جمله قضیه شکست خوردن طاق کسری و فروریختن چهارده کنگره از آن قصر و از آن جمله خاموش شدن آتشکدههای فارس و ریختن بتها به روی زمین... اینکه چهارده کنگره از کنگرههای قصر ظلم خراب شد، به نظر شما نمیآید که یعنی در قرن چهاردهم این کار میشود، یا چهارده قرن بعد این کار میشود؟».
#حسین_شریعتمداری
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
📌 کابوس «ایران واردکننده گاز»
🔸مدیر عامل شرکت ملی نفت و مرکز پژوهش های مجلس در دو موضعگیری مشابه زنگ های خطر برای دومین دارنده ذخایر گاز جهان را به صدا در آوردند.
براساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس ، در سال های اخیر برای توسعه میادین گازی اقدام خاصی انجام نشده است و همین موضوع در میادین نفتی هم دیده می شود.
🔹طبق این گزارش از سال 95 تا 98، ضریب بازیافت مخازن نفتی 4 درصد و مخازن گازی 0.9 درصد افت داشته است.
🔸از سوی دیگر، مدیر عامل شرکت ملی نفت از نیاز 65 تا 89 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای طرح های توسعه ای نفت و گاز کشور خبر و هشدار داده که اگر سناریوهای جبرانی برای تولید گاز اجرایی نشود، ایران تا سال 1404 به وارد کننده گاز تبدیل خواهد شد.
🔹کمبود گاز در تابستان امسال به شکل کمبود برق به طور جدی احساس شد و در زمستان نیز این خطر همچنان وجود دارد. هر چند دلیل اصلی این مسئله به رشد تقاضا و مصرف بر می گردد، اما در سوی دیگر ماجرا، آمارهای نه چندان مثبتی منتشر شده که نشان می دهد ماجرا مربوط به کاهش ضریب بازیافت مخازن گاز کشور است.
🔸 بنا به تعریف متوسط ضریب بازیافت مخازن نفتی نشان دهنده میزانی از ذخایر کشور است که امکان برداشت آن ها وجود دارد. نکته قابل تامل این جاست که این موضوع درباره نفت هم صدق میکند که در صورت بی توجهی می تواند منجر به کاهش چشمگیر تولید این محصولات در کشور شود.
🔹گزارش مرکز پژوهش های مجلس با بیان این که حدود 61 درصد از میادین نفتی کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و طبیعی است که با افت فشار مخزن و کاهش تولید مواجه شوند، آورده است: طبق برنامه ششم توسعه، قرار بوده تا سال پایانی اجرای برنامه ششم (سال 1399)، ضریب بازیافت مخازن کشور به میزان یک درصد افزایش یابد.
🔸اما در نبود برنامه عملیاتی قابل توجه، این امر نه تنها میسر نشده، بلکه شاخص مذکور بین سالهای 1395 تا1398 کاهش 4 درصدی یافته است.
فارغ از موضوع نفت ، اظهارات اخیر مسئولان زنگ خطر را برای تامین گاز به صدا درآورده است.
🔹مشکین فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با ابراز نگرانی از وضع تولید گاز پارس جنوبی برای سالهای آینده گفت: تولید گاز از پارس جنوبی به پیک ظرفیت رسیده، اما از چهار سال آینده پیشبینی میشود، سالانه به اندازه یک فاز پارس جنوبی (۲۸ میلیون مترمکعب) با افت تولید مواجه شود.
🔸گفتنی است میدان گازی پارس جنوبی هم اینک منبع 70 درصد تولید گاز کشور به شمار میآید.
🔹محسن خجسته مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران از نیاز 65 تا 89 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای طرح های توسعه ای نفت و گاز در دریا و خشکی خبر داده و با بیان این که سناریوهای جبرانی برای تولید گاز طراحی شده، هشدار داده که اگر این سناریوها اجرایی نشود، ایران تا سال 1404 به وارد کننده گاز تبدیل خواهد شد.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
میلاد پیامبر اعظم صلوات الله و سلامه علیه برشما مبارک🌹🌹🌹
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
🍃🌹🍃🌸🍃🌹🍃🌸🍃🌹🍃🌸
...................✨✨✨....................
هدیه سراسری گلهای خوشبوی محمدیِ #صلوات،
بر وجود پاک و مطهر پیامبرِ(ص) مهربانیها و امام جعفر صادق علیه السلام
🍃🌺ـــــــــــــــــــ
💢🌸با لمس لینک زیر و زدن روی کلمه ثبت، شماره تعداد صلوات خود را قید نموده و به خِیل عاشقان بپیوندید. 👇👇
https://EitaaBot.ir/counter/eoxf3
🌿🌹ــــــــــــــــــــــــــ
🌿نیت این ختم
✨سلامتی و تعجیل در فرج امام عصر (عج) و نایب برحقشان
✨پیروزی و سرافرازی کشور عزیزمان
✨خوشبختی و ازدواج موفق جوانان عزیز
✨شفای تمام بیماران
🍃🌸 میلاد سراسر نور گل محمدی،پیامبر صلوات الله علیه و امام جعفر صادق علیه السلام را تبریک عرض مینمایم. 🌸🍃
🍃🌹بر خلق خوش و خوی محمد (ص) صلوات
🍃🌹بر عطر گل روی محمد (ص) صلوات
🍃🌹در گلشن سر سبز رسالت گویید
🍃🌹بر چهره گل بوی محمد (ص) صلوات
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
✅ نگاهی به عملکرد تیم سیاست خارجه رئیسی در بزنگاه دور جدید مذاکرات
🔹جریان غربگرای داخلی با علم به اینکه به زودی ایران با چهره های جدید و انقلابی در عرصه مذاکرات رسمی هسته ای شروع به کار می کند، تلاش دارد که دولت رئیسی را در سیاست خارجه فاقد برنامه مشخص یا حتی دارای تناقض، کم کار و بی تفاوت درباره مذاکرات هسته ای و تحریم ها نشان بدهد.
🔸 شرم آور است که روند تبلیغات جریان غرب گرا به گونه ای است که با تجمیع فشار داخلی و خارجی تلاش می کند که دولت رئیسی نتواند امتیازات بالاتر برجامی از دولت آمریکا کسب کند! این در حالیست که دولت رئیسی در همین فاصله کوتاه چهار پیام مهم تولید کرده است:
1⃣ دولت جدید برنامه اقتصادی و معیشتی مردم را بی توجه به برجام ومذاکرات هسته ای دنبال می کند
2⃣ تمایل و نیاز به مذاکره در ایران کمتر از آمریکا است.
3⃣ایران بر گرفتن امتیاز حقیقی از آمریکا اصرار دارد.
4⃣ ایران برای ایجاد تغییراتی در موضوعات مورد بحث در مذاکرات تاکید دارد.
🔻با این وجود تیم سیاست خارجه دولت رئیسی برای موفقیت باید دو گام مهم ذیل را بردارد:
🔗گام اول؛ برخی از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده نمی توانند فاقد نقش در برابر عملیات روانی جریان غرب گرا در داخل باشد.
🔹 این پذیرفتن نقش به این معنا نیست که تیم سیاست خارجه وارد حاشیه های سیاسی داخلی بشود بلکه این یک واقعیت است گاهی بیش از رسانه ها این دیپلمات های ارشد هستند که می توانند با رفتار و ادبیات خود در تنویر افکار عمومی موثرتر باشند. یا اساسا رفتار و ادبیات آنها است که می تواند زمینه و بستری برای ارسال پیام موثر به افکار عمومی در داخل را فرآهم کند.
🔸 بنابراین دیپلمات های ارشد رئیسی علاوه بر رسانه های ارزشی باید پیشگام یادآوری موثر، هنرمندانه و مجدد به افکار عمومی درباره واقعیات برجام و مذاکراتی باشند که از دولت روحانی تحویل گرفته اند. گرچه دولت رئیسی تلاش می کند درباره آنچه از دولت روحانی تحویل گرفته، مواجهه اخلاقی داشته باشد ولی نباید اجازه بدهد که برخی در داخل دوباره درباره موضوعات مهم کشور دروغ به مردم تحویل بدهند.
🔹با این وجود در آستانه مذاکرات هسته ای به نظر می رسد که امثال امیر عبداللهیان و علی باقری در ارسال پیام موثر به داخل کشور روند کاملا موفق و منظمی نداشتند و به همین دلیل جریان غرب گرا دوباره فرصت های را برای حاشیه سازی و دادن آدرس های غلط به افکار عمومی و ایجاد شبهات پیدا کرده است.
🔗اما گام دوم نیز این است که تیم سیاست خارجه دولت رئیسی باید به افکار عمومی نشان دهد که چه تفاوتی با دولت روحانی در مذاکرات دارد. باید نشان بدهد که ایده مشخص مرکزی برای ادامه مذاکره دارد، استراتژی منسجم و کارآمدی درباره نحوه ادامه مذاکره با ۱+۴ دارد، چارچوب مذاکره مطلوب در شرایط فعلی را می داند و می تواند آن را تحمیل کند، از خواسته های خود در شروع و طول مذاکرات عقب نشینی نمی کند، ریزه کاری های نگارش یک متن خوب را می داند، بندهای غروب هستهای و زمانبندی لغو قطعنامههای شورای امنیت را حفظ می کند و نهایت آنکه دولت رئیسی از دل دور جدید مذاکرات، باید رفع حقیقی تحریم ها و به خصوص تحریم های پسابرجام و راستی آزمایی تعهدات، بدست آوردن سود اقتصادی ملموس، مکانیسم پایبند ماندن دولت آمریکا به برجام و ... را به سرانجام حقیقی برساند.
📌از سوی دیگر تیم سیاست خارجه دولت رئیسی همچنین نباید یادش برود که سه ماموریت راهبردی سیاسی و گفتمانی نیز دارد؛
الف: تیم مذاکره کننده هسته ای رئیسی باید نشان بدهد که غرب گرایان، مذاکره کنندگان خوبی نبوده و نخواهند بود.
ب: تیم مذاکره کننده هستهای رئیسی باید نشان بدهد که این جریان انقلابی است که در عرصه مذاکره سیاسی هم می تواند مانند عرصه نظامی و اطلاعاتی از آمریکا امتیاز واقعی بگیرد.
ج: تیم مذاکره کننده هسته ای رئیسی باید با کارآمدی در مذاکرات، باقیمانده شبهات و غبارهای موجود بر اذهان افکار عمومی درباره سیاست خارجه مطلوب را برطرف کند.
#جهان_تیغی
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
📌 بی مایگی و عقده گشایی سیاسی
🔹 انسان حتی اگر دیندار هم نباشد، به حکم عقل، به حقانیت حُکم الهی اذعان می کند که فرمود "وَلَا تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ. و از آنچه به آن علم نداری، پیروی مکن".
🔸عقل اگر گیر و گرفتاری نداشته باشد، تایید می کند که بدون اطلاعی و از سر جهل نباید سخن گفت؛ ولو این که به ادامه آیه ایمان نیاورده باشد: "إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولَٰئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا. همانا گوش و چشم و دل، همه اینها مورد سوال و بازخواست قرار خواهد گرفت".
🔹جماعتی را در فضای سیاست و رسانه می شناسیم که نه تنها بدون علم نسخه می پیچند و حکم می دهند و هورا و هوار -له یا علیه این و آن- می کشند، بلکه از سر عقده گشایی، حاضرند بدیهیات عقل و انصاف را زیر پا بگذارند؛ البته حساب آنان که مامورند و معذور، سنگین تر است.
🔸به حکم عقل و انصاف، شاید تعجب بکنید که برخی محافل چگونه از رفتار توهین آمیز یک نفر در سیلی زدن به استاندار جدید آذربایجان شرقی جانبداری کردند و ذوق زدگی نشان دادند؛ و حال آن که علت آن هتاکی معلوم نیست.
🔹ما با جماعتی طرفیم که اخلاق و انصاف و وجدان را سه طلاقه کرده اند؛ و اگر روزی قدرت و اختیاری داشته اند، به شکل فاجعه باری اصرار بر "رفتار بغیر علم" به عنوان یک خط و روند داشته اند.
🔸آنها به اعتبار کارنامه خویش از چشم مردم افتادند؛ اما حالا به جای تنبّه و بازنگری در رفتار، قسم خورده اند علیه دولت نوپا و منتسبان آن، به هر بهانه و قیمتی که شده، عقده گشایی کنند؛ همچنان که در عقده گشایی علیه سپاه، سابقه دارند.
🔹برخی از عوام فریب ها در شامورتی بازی اخیر به دروغ مدعی شدند همسر استاندار، چندی قبل کارت بانکی خود را در فروشگاهی جا گذاشته و وقتی از آن موجودی گرفته اند، معلوم شده 67 هزار میلیارد تومان (معادل یک چهلم کل بودجه امسال کشور!!) در حساب آن خانم بوده است! اما تحقیقات پلیس معلوم کرد اولا صاحب کارت، هیچ نسبتی با این سردار سپاه ندارد و ثانیا کارت مذکور، چنان موجودی یی ندارد و در واقع، سازندگان ویدئو مرتکب چندین جعل شده اند..
🔸عقده گشایی گسترده به بهانه ماجرای سیلی، از سوی سه طیف رخ داد؛
🔻 یکی جماعتی که در دوره مدیریت شان، فساد های هنگفتی را در پرونده های صندوق ذخیره فرهنگیان، واگذاری های ارزی و کارخانه ها و شرکت ها و برخی قرار دادهای نفتی و... مرتکب شدند.
🔻دوم، پادوهای رسانه ای آمریکا و انگلیس، یعنی دولت هایی که به اذعان گزارش اخیر نیویورک تایمز "پایتخت پولشویی و مفاسد بزرگ مالی در دنیا هستند".
🔻و سوم، گروهک های تروریست و براندازی که از رزمندگی مخلصانه و اقتدار سپاه ضربه خورده اند.
🔸عقل و انصاف و شرع می گوید تا حقیقت امر آشکار نشده، قضاوت نکنید. اما برای این طیف، حقیقت و انصاف مهم نبود. مهم این بود که استاندار دولت جدید مورد هتاکی قرار گرفته بود.
🔹توقع خویشتنداری و انصاف از این جماعت، توقع زیادی است؛ آنها همان قبیله ای هستند که وقتی شهردار اسبق تهران (از هم طیفان شان) با گلوله همسرش را کشت -و بعدا ابراز پشیمانی هم کرد- تهمت های زشت و هرگز اثبات نشده به زن قربانی بستند و گفتند "کُشت که کُشت، حقش بود و فوق فوقش، دیه اش را می دهد"!
#محمد_ایمانی
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
🌐 افول آرام مغز دولت
🇮🇷سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان دو روز قبل با صدور حکمی محمدصادق خیاطیان را به ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک ریاستجمهوری برای یک دوره چهارساله منصوب کرد.
🔻 مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری بهلحاظ قانونی مستقیما زیر نظر رئیسجمهور اداره میشود و وظایف مهمی چون انجام مطالعات، پژوهشها، ارائه طرحها و پیشنهادهای جامع مرتبط با استراتژی ملی در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، نظامی و سیاست خارجی با رعایتهای سیاستهای کلی نظام را برعهده دارد.
🔹پیشینه این مرکز به سه دهه قبل و دوران ریاستجمهوری اکبر هاشمیرفسنجانی بازمیگردد.
🔸در دولت نخست سازندگی با ابتکار مرحوم هاشمیرفسنجانی نهادی تحت عنوان «مرکز تحقیقات استراتژیک» ایجاد شد.
🔹بعد از گذشت هشت سال «مرکز تحقیقات استراتژیک» با روی کارآمدن دولت اصلاحات به ریاست سیدمحمد خاتمی، با حفظ ساختار خود و براساس مصوبه شورایعالی اداری از نهاد ریاستجمهوری جدا و به مجمع تشخیص مصلحت نظام منتقل شد. این مرکز اکنون با نام «مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام» شناخته میشود.
🔸 با انتقال «مرکز تحقیقات استراتژیک» به مجمع تشخیص، دوسال پس از آغاز به کار رسمی دولت خاتمی در سال 78 مرکز دیگری با تعریف همان اهداف پیشین «مرکز تحقیقات استراتژیک» تحت عنوان «مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری» تاسیس شد.
🔹 عملکرد این نهاد در دو دهه گذشته با فرازوفرودهای زیادی همراه بوده و در یک جمعبندی کلی میتوان گفت در بیشتر دولتها «مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری» نتوانسته است آنگونه که انتظار میرفت به وظیفه اصلی خود یعنی ارائه راهبرد به دولتها عمل کند.
🔸 بر همین مبنا بهنظر میرسد مهمترین و سختترین کار محمدصادق خیاطیان در چهارسال آینده بازگرداندن مرکز بررسیها به مسیر اصلی خود است؛ مسیری که باید درنهایت منتهی شود به ارائه راهکارهای تحولگرایانه به دولت در مسیر حکمرانی درست و عادلانه.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا
📌روحانی و لاریجانی در مسیر اتحاد گفتمانی؟
🔻انتخابات ریاست جمهوری ورای این که چه نتیجهای را پیش روی مردم گذاشت، آبستن اتفاقات جدید سیاسی و جناحی در کشور شد.
🔸جریان اصلاح طلب محزون از تضعیف پایگاه اجتماعی خود، فعلا کنش موثر و چشمگیر سیاسی از خود نشان نمیدهد.
🔸در این میان به نوشته خبرگزاری فارس اما جریان اعتدال، تحرکاتی دارد. اعتدال البته نه به معنای یک حزب بلکه به عنوان جریانی است که در هشت سال گذشته به نحوی همکار دولت بوده و هست. علی لاریجانی و حسن روحانی را شاید بتوان سردمداران این جریان نامید.
🔻 تلاش لاریجانی برای غیریتسازی
🔹لاریجانی در هشت سال گذشته یکی از حامیان اصلی حسن روحانی بود . یکی دو هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، لاریجانی به طور رسمی خودش به میدان آمد. تیم خوب رسانهای برای خود به خدمت گرفته و معلوم بود که برنامه حسابی برای انتخابات دارد. روز ثبت نام هم با هیبتی خاص در وزارت کشور حاضر شد و ثبت نام کرد ولی نتوانست احراز صلاحیت بگیرد.
🔹ورای این که حضور لاریجانی در میدان انتخابات چه فضایی را میتوانست ایجاد کند، او براساس قانون، دیگر نامزد انتخابات نبود ولی از فرصت ایجاد شده برای فضاسازی تبلیغاتی استفاده کرد.
🔹همان موقع بود که مدام به شورای نگهبان نامه مینوشت که دلیل عدم احراز صلاحیتم را اعلام کنید و با پاسخ شورای نگهبان مواجه میشد. انتخابات برگزار و آیت ا... رئیسی پیروز شد ولی چندین بار لاریجانی بر اعلام دلیل تایید نشدن صلاحیت خود تاکید کرد و هر بار با پاسخ شورای نگهبان مواجه شد که «ما براساس قانون ،حق افشای دلیل عدم احراز صلاحیتها را نداریم».
🔹این که لاریجانی چرا تایید نشد، محل این بحث نیست ولی آن چه بدیهی است تا توانست در عرصه رسانه بر این بوق دمید که «من به ناحق رد شدهام». در آخرین مورد هم در پاسخ به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره اعلام عمومی نشدنِ دلیل عدم احراز صلاحیت اش گفت که «به کسی ظلم نکنید؛ حتی به ایهام».
🔹 لاریجانی اما در ایجاد این فاصله بین نظام و خود، تنها جایگاه سیاسی خود یعنی مسئولیت قرارداد 25ساله ایران و چین را هم کنار گذاشت. جایگاهی که نه وجهه جناحی دارد و نه مختص دولت فعلی بوده بلکه قراردادی است که کلیت نظام با آن درگیر است و لاریجانی نیز به عنوان شخصی که سابقه مذاکرات بینالمللی دارد، گزینه مناسبی برای پیشبرد اهداف این قرارداد بود ولی به یک باره خبر آمد که از این موقعیت هم کنارهگیری کرده است.
🔻 خروج روحانی از پستو
🔸بعد از تحویل پاستور به آیت ا... رئیسی، تقریبا دیگر خبری از روحانی نبود تا این که دو روز پیش اولین تصویر عمومی او دردیدار شرکت کنندگان کنفرانس وحدت منتشر شد.
🔸خیلی ها این حضور را بازگشت دوباره وی به عرصه کنشگری سیاسی قلمداد کرده اند.
🔸یک شباهت بزرگ در کنار همه مواضع نزدیک سیاسی بین لاریجانی و روحانی هست و آن این که هر دوی این ها اکنون مسئولیت قابل توجهی در نظام جمهوری اسلامی ندارند و این بیش از پیش میتواند انگیزه را برای ائتلاف گفتمانی این دو شخصیت سیاسی فراهم کند.
🔸 در همین زمینه علی مطهری که در طیف سیاسی اعتدالیون تعریف می شود، به تازگی گفته است که «اگر روحانی صراحت و شجاعت بیشتری داشته باشد، میتواند در عالم سیاست همان نقشی را ایفا کند که اکبر هاشمیرفسنجانی بازی میکرد».
🔸 فعلا اتحاد سیاسی این دو شخصیت (روحانی و لاریجانی) نمود عینی و بیرونی به خود نگرفته ولی همه قرائن سیاسی حاکی از این است که این دو شخصیت به زودی برای تعیین تکلیف وضعیت سیاسی جریان خود به طوررسمی دور یک میز جمع می شوند و اکنون در پی آن هستند که با تقویت یک دوقطبی ، برای خود ماهیتی جدید تعریف کنند، از این رو مترصد آن هستند که دولت سیزدهم ماههای ابتدایی خود را سپری کند تا بتوانند با غیریتسازی با وضع موجود، خود را یک آلترناتیو معرفی و پایگاه اجتماعی خود و حتی اصلاح طلبان را به سمت خود جلب کنند. اتفاقاتی که در آینده بیشتر میتوان درباره آن صحبت کرد.
[ #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔺اگر تحلیل راهبردے میخوانید
🔻اگر سرخط تحلیلے میخواهید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | http://t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش #روبیکا