هروقت دلم میگیره، چشمام رو میبندم و میرم تو خاطرات خوب گذشته. لبخند میاد رو لبم ولی باز غم میره سراغ دلم. چرا؟ چون اون آدمهای خوبِ خاطرات نیستن، پیر شدن، زیر خاکن.. چیه این دنیا؟ غمهاش با لبخند آمیخته شده، خندههاش با بغض. از خاطرهی خوب ساختن هم میترسم. حافظهی طولانی مدتم یه رو قاتلم میشه نه؟
آقا امام صادق از قول عیسی مسیح نقل فرمودن که من کلی مریض شفا دادم و حتی مردهها رو زنده کردم اما نتونستم احمق رو اصلاح کنم! پرسیدن منظورتون کیه؟ فرمود آدم خودشیفتهای که فقط حرف خودش رو قبول داره و فکر میکنه سرتاپا حسن و خوبیه و همیشه حق رو به خودش میده!
الإختصاص، ۱، ۲۲۱
☫ دقایقی برای تَفکُّر ☫
یکفریم عکس است اما يك دنيا حرف ...
در جبههی سلامت و حمایت از تولید
داخلی هم سپر است و هم رهبر .
آستین بالا میزند تا به ما جرأت
طوفان بدهد.
_واکسن ایرانی
#حاج_حسین_یکتا
☫ دقایقی برای تَفکُّر ☫
یکفریم عکس است اما يك دنيا حرف ...
واکسنی که امروز رهبر انقلاب تزریق کردند،تزریق واکسن به یک فرد نبود.#واکسناسیون_اعتماد_بنفس ایرانیان تحقیر شده از جنگهای ایران و روس تا کنون بود.
خواستید ارزش این کار را بدانید این جملات اعضای #شبکه_ملکه را تحلیل کنید:"کی باور می کند آیت الله خامنه ای تا امروز واکسن نزده باشد؟"
استفراغ در افغانستان!
ماجرای افغانستان و فتوحات اخیر طالبان فرجام محتوم «کلیه پیوندی» ناهمگون با کالبد بیمار رو به احتضاری را میماند که طبیعتا یک زمانی باید پس میزد، که زد!
چیزی که در فتوحات دومینوئی طالبان در قلمرو دولت بیکفایت «اشرف غنی» نادیده گرفته میشود نجنگیدن و پیوستن از سر میل نیروهای نظامی و حکومتی به طالبان است که باعث پیشروی بلامانع و سریع طالبان شده.
وقتی دُز دمکراسی غربی را بدون توجه به ساختار و هویت و فرهنگ بومی و دینسالار افغانستان بالا بگیرید لاجرم و عاجلاً «اُوِردوز» میکند.
طی سالهای اخیر دولت غربگرای حاکم بر کابل آنقدر آش لیبرالیسم غربی را در افغانستان شور کرد و در حوزههای فرهنگی و هنری و آنقدر تند رفت که آمریکائیتر از اباحهسالاری آمریکائیان شد و یادشان رفت در کشوری هستند که بدنه ماکزیممی آن مسلمانند آنهم مسلمانانی با کلاسیکترین تعریف ممکن. بدین منوال پس زدن این کلیه پیوندی امری لامحاله و قابل انتظار بود.
وقتی دولتی جوگیر بشه و بدون توجه به متابولیسم فرهنگی یک ملت برای آن مملکت نسخهها و اداها و اطوارهای وارداتی و ناسازگار بپیچه، بیمار دیر یا زود و بصورت طبیعی آن مُسهل را بصورت حُکام استفراغ کرده و از صرافت دمکراسی گذشته و مار غاشیه را بر عقرب جراره مُرجح میدارد!
@zamanetafakor
🔸️ریشه خودشیفتگی
1. اغلب افراد خودشیفته، پدر و مادر خودشیفتهای دارند.
2. عوامل ژنتیکی میتوانند پدیدآورنده خودشیفتگی باشند.
3. نوع رابطه والدین با فرزندان، اگر سبب کاهش شدید عزت نفس یا افزایش شدید آن شود، میتواند فرزند را به سمت و سوی خودشیفتگی سوق بدهد. در واقع، اگر والدین سرد و بیعاطفه باشند، با ترجیح موفقیتهای خود به فرزندشان، دائماً دستاوردهای او را بیارزش میکنند و به این ترتیب به اعتماد به نفس او صدمه میزنند. کودک در چنین شرایطی برای اینکه با احساس بیارزشیای که به او تحمیل شده است مقابله کند، شروع به دلداری دادن به خودش میکند. در این حالت، او بدون اینکه از اعتماد به نفس حقیقی برخوردار باشد، سعی در نمایش دادن استعدادهای خودش میکند (به منظور جلب توجه). و همزمان نسبت به دیگران بیاعتنا و بیتوجه است. از طرف دیگر، اگر والدین بیش از حد به کودک محبت کنند، باعث میشوند که فرزند نسبت به خودش باورهای خودبزرگبینانه و غیر معقول پیدا کند. و در هر دوی این حالات، نتیجه، خودشیفته شدن فرزند است.
4. ناشی از تلاش فرد برای به دست آوردن عشق مطمئن و محبت پایدار است. زمانی که فرد نمیتواند عشق خارجی (نسبت به دیگران) داشته باشد، به سمت خودش گرایش پیدا میکند تا به این ترتیب، بر احساس دوستنداشتنی بودن خودش غلبه کند.
@zamanetafakor
💢عاقلانه یا عاشقانه؟
💠در #انتخاب همسر همیشه بین #عقل و #عشق یک درگیری وجود دارد. برای انتخاب عقل ابتدا وارد میدان شود یا عشق؟ وقتی عاشق شدیم عاقلانه به ویژگیهایش بپردازیم یا اینکه #عاقلانه انتخاب کنیم و بعد اگر مورد تأیید بود عاشق شویم؟ واقع مطلب این است که اگر ابتدا عاشق شویم، این حرارت و سوز عشق خواهد بود که نخواهد گذاشت #واقعبینانه و عاقلانه به بررسی شخصیت طرف مقابلمان بپردازیم و این مسأله چشمهای بینایِ عیبیاب را کور خواهد کرد. اما اگر عاقلانه وارد میدان انتخاب همسر بشویم، بعد از بررسی ویژگیها دو حالت برای ما پیش خواهد آمد: یا طرف مقابل #مورد_تأیید هست، که طبیعتاً انسان ناخودآگاه به سمت زیبائیها و خوبی رغبت پیدا کرده و عشق میورزد و یا در وجود طرف مقابلمان عیبها و #کاستیهایی خواهد بود که مورد قبول ما نخواهد بود، که در این صورت جلوی یک ضرر بزرگ را گرفتهایم. پس سعی کنیم عاشق باشیم اما عاقلانه عشق بورزیم.
📎 #همسرداری
📎 #خانواده
📎 #خانواده_و_سبک_زندگی
@zamanetafakor
ما در زیر بار سختی ها و مشکلات و دشواری ها قد خم نمی کنیم.
ما راست قامتان جاودانه تاریخ خواهیم ماند.
تنها موقعی سرپا نیستیم که یا کشته شویم، و یا زخم بخوریم و به خاک بیفتیم
و الا هیچ قدرتی پشت ما را نمی تواند خم کند.
#شهید_بهشتی
@zamanetafakor
#عشق_به_رقص_باله
🔹این عکس را که دیدم یاد یک مطلب از شهید بهشتی افتادم که قدیمها از او خواندم..
رفتم گشتم و پیدایش کردم که بخوانید و کِیف کنید:
🔸زندگی انسان وقتی از پوچی در میآید که در آن #عشق باشد و لذا میبینید حتی این عاشقهای مادی هم زندگیشان پوچ نیست❗️
حتی اگر کسی #عشق به یک هنری دارد و عاشق نقاشی است و تا آخر عمر این #عشق برایش میماند، هیچ وقت احساس پوچی نمیکند.
چرا⁉️
چون زندگیاش #عشق دارد.
زندگی #عشق میخواهد...
این خطر نیهیلیسم (پوچگرایی) در دنیای امروز به خاطر خالی شدن زندگی از #عشق است...
چون هر چیزی که بشر به آن #عشق میورزید، گفتند ول کن!
دین بود گفتند ول کن!
کلیسا بود گفتند ول کن!
بُتکده بود گفتند ول کن!
پدر و مادر و عاطفه بود گفتند ول کن!
زن و شوهر بود گفتند ازدواج چیزی جز ارضای غرایز جنسی نیست...
زندگیِ بی #عشق است که شده نیهیل و پوچ و هیچ..
🔻داروی نیهیلیسم، #عشق است و درمانش این است که در زندگی #عشق وجود داشته باشد و فراترین #عشق، #عشقِ به (خداست)❗️
به شرط اینکه خداشناسیهایمان را اصلاح کنیم.
اگر بتوانیم خدایی را بشناسیم که به او #عشق بورزیم، کلید اصلی گشایش بحث ماست...
🔺انسانی که اسلام میخواهد بسازد، انسانی است عاشق خدا ؛ که هر کاری را قربة الی الله میکند...
کتاب حق و باطل از دیدگاه قرآن
شهید آیتالله بهشتی
🔥کانال دقایقی برای تفکر🔥
@zamanetafakor
‼️مردم چهار گروهند‼️
✅امام موسی كاظم عليه السلام:
⚠️مردم چهار گروهند:
❌جاهلى كه غرق در هوا و هوس ، و در آستانهی هلاك شدن است
❌عابدى كه تظاهر به تقوا مىكند و هر چه بيشتر عبادت مىنمايد، فقط تكبرش بيشتر مىشود
❌عالمى كه فقط مىخواهد پشت سرش حركت كنند و دوست دارد از او تعريف نمايند
✅و حق شناسِ حق جويى كه دوست دارد حق را به پادارد، اما يا ناتوان است و يا زير سلطهی دیگران قرار دارد.
چنين فردى ، بهترين نمونه روزگار و عاقلترين مردم روزگار است.
📚الخصال، صفحه ۲۶۲
#امام_کاظم
@zamanetafakor
🔻آیت الله #جاودان:
همه از خدا عاقبت به خیری بخواهیم؛ خصوصا جوانان و نوجوانان. انسان هر چه مؤمنتر باشد بیشتر از عاقبتش میترسد. در قنوت نماز، بعد از نماز، در روضهها و هر جا که حال خوبی برایتان پیش آمد بگویید اللّهم اجعل عواقب امورنا خیرا.
✅راهکارهای تربیتی جهت #نمازخوان شدن فرزندانمان :
👈۱. خودتان الگوی خوبی باشید. اگرشمانمازعاشقانه و اول وقت نخوانید انتظار نداشته باشید فرزندتان نمازخوان شود.
👈۲. بعدازنماز کودک یکی دوساله به بالا رادرآغوش بگیرید و رفتاربامحبت تری با او داشته باشید تافرزند ببیندشما هر وقت نماز میخوانید مهربانتر میشوید و به این وسیله به نماز علاقه مند میشود.
👈۳. او را از کودکی به نماز جماعت و نماز جمعه و حرم و مساجدو مراسم مذهبی ببرید مخصوصا اگر برایش این مکانها را با جایزه وخاطره و تشویقی شیرین کنید.
👈۴. امر به نماز را درست وقتی فرزند به سن بلوغ رسید نگذارید بماند باید چند سال قبل از سن تکلیف او را مشتاق به نماز کنید و نماز را به آموزش دهید.
👈 ۵. برای مشتاق کردن کودک به نماز قبل سن تکلیف برای دختران یک چادر نماز و جانماز و مهر و تسبیح قشنگ وبرای پسرهم همین ها غیر از چادر را تهیه کنید.
👈۶. تا زمانی که به سن خاصی نرسیده و نماز برایش واجب نشده او را همیشه مجبور به نماز خواندن نکنید. مثلا میتوان قبل از اذان با کودک کمی بازی کرد بعد موقع اذان که شد بگویید دخترم اذان میدهند من میخواهم نماز بخوانم تو چه؟
دستور ندهیم پیشنهاد بدهیم.
👈۷. از کودکی هر وقت نماز میخواند به او محبت بیشتری کنید و نماز خواندنش را برای دیگران و در جمع خانواده و فامیل تعریف کنید و تشویق و تحسینش کنید.
👈 ۸. با خانواده های مذهبی و دوستان خوب معاشرت و رفت و آمد کنید.
👈۹. با ورود فرزندتان به دوره ی نوجوانی برای او دلیل بیاوریدکه چرا نماز بخوانیم ولی کوتاه بگویید و سریع رد شوید. انتظار تاثیر زود و سریع نداشته باشید زیرا نوجوان در دوران خامی است تا پخته شود و حرف شما را بفهمد زمان میبرد.
👈۱۰. نسبت به نماز خواندنش یا نخواندنش حساسیت زیادی نشان ندهید و مدام به او گیر ندهید .حساسیت زیاد جلو تفکر او را میگیرد و نماز با اجبار فایده ندارد بگذارید از درون مسئولیت پذیر شود.
👈۱۱. در دوران نوجوانی فرد دچار سردرگمی است و به دنبال انتخاب راه و هویت خود است به او راه درست را دهید و بگذارید زمان بگذرد و راهش را انتخاب کند. مدام نصیحتش نکنید بدتر گیج و کلافه می شود.
👈۱۲. از روش غیر مسقیم استفاده کنید مثل اهداى کتاب و سی دی و نرم افزار . هم میتوانید به او هدیه کنید و یا جایی جلو چشمش قرار دهید تا خودش ببیند واستفاده بکند.
👈۱۳. نوجوان به دلیل تغییرات هورمونی رشد دچار کمی سستی و احساس خستگی است خوابش زیاد شده و اکثرا سنگین خواب میشوند. شاید شمافکر کنید او تنبل شده . برای نماز صبح او را با دعوا و داد بیدار نکنید . او را با محبت و نوازش و بوسه و صدازدن با القاب زیبا مثل دختر عریزم و... بیدارش کنید. یک بار هم شایدکافی نباشد پس صبورانه یک بار قبل نماز خودتان و یک بار بعد نماز او را با محبت بیدار کنید.
👈۱۴. در جلو جمع مدام او را امر به خواندن نماز نکنید. پنهانی و با لحن پر از محبت به او یادآوری کنید.
👈۱۵. گاهی نوجوان به دلیل دیده نشدن با نماز نخواندن میخواهد خود را نشان تان دهد. پس او را ببینید و به او توجه کافی بکنید.
👈۱۶. هیچ گاه بچه های نمازخوان را سرش نکوبید و او را با آنها مقایسه نکنید، مقایسه اثر عکس دارد و او هم از نماز بدش می آید و هم از آن بچه ی نمازخوان.
👈۱۷. وقتی به سن تکلیف رسید برایش جشن عبادت بگیرید.
👈۱۸. نقل داستانهای شیرین و در حد سن کودک و نوجوان از نماز بزرگان و استفاده از اشعار و احادیث زیبا
👈۱۹. ترک مستحبات در ابتدای کار و طول ندادن نماز و رعایت توانایی کودک و نوجوان
👈۲۰. تقویت عشق و علاقه به اهل بیت که یکی از راههای جلب انسان به عبادت و نماز است.
👈و نکته پایانی : اگر در رفتار نماز خوانها مهر و محبت و انصاف دیده شود ، میل بچه ها به نماز خواندن بیشتر میشود...
دقایقی برای تفکر
@zamanetafakor
حاج اسماعیل دولابی میفرمان:
از من سوال شد اینکه امام زمان
غایب است یعنی چه؟
گفتم:غایب؟!کدام غایب؟!
بچه دستش را از دستِ پدر رها کرده و گم شده، میگوید پدرم گم شده است؟
+گم شدیم..!
@zamanetafakor
✅ در ازدواج فریفته ظاهر نشویم
🔅و مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها...»
🔅 از نشانههای او اینکه همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید... روم/21 .
هیچکس منکر زیبایی، زیبایی نیست!
ظاهر و جمال زیبای همسر، زمانی زیبا و دلرباست، که اخلاق و ایمانش هم زیبا باشد!
شاید ظاهر زیبا روزی از بین برود، ولی اخلاق و دیانت ماندگار است!
برخی از ریشههای طلاق، بخاطر معیارهای غلط ازدواج است!
همسر زیبا، در کنار اخلاق و دینداری می تواند سبب آرامش باشد!
@zamanetafakor
هدایت شده از ☫ دقایقی برای تَفکُّر ☫
به کودکان مهارت زندگی کردن را یاد بدهیم تا هوشمند و هدف دار بار بیایند!
مهارتهایی چون:
گفت و گو کردن را،
تخیل،
خلاقیت،
صبر و مدارا،
گذشت،
دوستی با طبیعت،
داشتن توان عذرخواهی،
دوست داشتن و مهربانی کردن،
دویدن و بازی کردن،
شاد بودن،
از زندگی لذت بردن،
و راستی و صداقت را به آنها بیاموزیم.
💕🍃 #تربیت_فرزند 🍃💕
@zamanetafakor
🔻آیتالله جوادی آملی:
مهمترین #کنکور ما سوال قبر است!
فشار مرگ آن چنان روی اعصاب و
مغز فشار میآورد که "الفبای دین"
هم از یاد ما میرود.
@zamanetafakor
امثال حسین قدیانی ها، خود حق پندارهایی هستند که با بازی کلمات دچار خودکلفت پنداری شدند و به خودشان جرات می دهند علیه شخصیت هایی نظیر علامه مصباح یزدی اهانت و توییت پراکنی کنند.
#مصباح_یزدی
✅ ترفندهایی برای کنار آمدن با ترس از ازدواج
🔹-یک #ازدواج سالم را تعریف کنید. به جای اینکه بر روابط خراب شده ی دیگران تمرکز کنید، به این فکر کنید که چه چیزی جواب می دهد.
🔹-وارد ازدواجی شوید که تعهد صد در صد در آن وجود دارد و هرگز به این فکر نکنید که گزینه ی طلاق هم وجود دارد. بهتر است که هر دو نفر به حفظ رابطه و انجام کارهایی که برای حفظ آن ضروری است فکر کنند.
🔹-توافق نداشتن بر سر امور امری عادی است و به معنای پایان رابطه نیست.
🔹 -به چیزهایی تمرکز کنید که شما را به هم نزدیک می کند، نه آن هایی که شما را از هم جدا می کند. یادتان نرود که شما به خاطر اشتراکاتی که داشتید در واقع به هم نزدیک شدید نه به خاطر تفاوت ها. در عین حال که استقلال خود را حفظ می کنید، به اشتراکات متمرکز شوید. بهترین روابط روابطی هستند که هر کدام از طرفین کارهای مربوط به خود را انجام می دهند، استقلال خود را دارند و بعد به هم می پیوندند و لحظات خود را کنار هم سپری می کنند.
🔹- زمان رفتن به رختخواب به سه چیز مثبت که در طول روز داشته اید فکر کنید. و سه چیز مثبت که روز بعد دوست دارید داشته باشید. آن ها را با #همسر تان در میان بگذارید و با لبخند به رختخواب بروید.
@zamanetafakor
وقتی از چشم «شوُگر ددی» میافتید!
بایدن در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مورد افغانستان و وضعیت این کشور بعد از خروج نیروهای نظامی آمریکا گفت:
دیگر از افغانستان نپرسید، میخواهم در مورد چیزهای شاد صحبت کنم!
اشرف غنی هر چند طی مدت زمامداریاش بدون توجه به فرهنگ بومی و از منتهیالیه خودباختگی هویتی کوشید با تشبث به رفتار خانهزادی برای آمریکا و از طریق اطوارنمائی خاکسارانه بمنظور القای توهم «این همانی» بین افغانی و آمریکائی برای خود و ملتاش «هویت جعل» کند و تشفی خاطر فراهم آورد لاکن اینک «بایدن» نشان داد «شوُگر ددی» خوبی برای «غنی» نیست!
خطای محاسباتی اشرف غنی آنجا بود که اتکای دولتاش را قبل از ملت افغانستان و هویت و فرهنگ افغانستان مستظهر به دلبری از واشنگتن در قامت یک «شوُگر ددی» کرد!
قدرمسلم در مناسباتی از این دست «محبوب» نزد «شوُگر ددی» برخوردار از تاریخ انقضاء است و بعد از افتادن از چشم «شوگر ددی» و بیپشتوانه شدن، آنک نوبت برخوردن به دیوار سخت واقعیت و تراخم «طالبان» است!
@zamanetafakor
✴️ کنترل بیرونی چیست ⁉️
🔰 #کنترل_بیرونی_و_اثرات_مخربش
کنترل بیرونی به تعریف ویلیام گلاسر هرگونه تلاش برای تحت فشار قرار دادن یا تغییر رفتار دیگری است.
او همچنین کنترل بیرونی را مایه فلاکت و بدبختی انسان ها می داند.
کنترل بیرونی تخریب کنندهٔ ازدواج، روابط خانوادگی، روابط کاری و کارایی مدارس و محیط های آموزشی است.
ما معمولاً کنترل بیرونی را توسط هفت عادت رایج در روابطمان به کار می بریم.
👈 #انتقاد:
به معنای آن است که رفتار، عملکرد، گفتار، نحوهٔ پوشش و یا ویژگی های شخصیتی طرف مقابل را مورد ارزیابی و قضاوت منفی قرار بدهید، و این قضاوت های منفی را برای او بازگو کنید.
👈 #سرزنش:
به معنای متهم کردن طرف مقابل است و یا اینکه دیگری را مسبب اتفاقی ناخوشایند بدانید و او را محکوم کنید.
👈 گلایه و #شکایت:
به معنای تجربهٔ احساس ناخشنودی و یا سرخوردگی از رابطه و یا رفتار طرف مقابل و ابراز این احساسات و نارضایتی های کلی به اوست.
👈 #تهدید:
با گوشزد کردن نتایج و پیامدهای ناخوشایند به طرف مقابل، قصد و تلاشتان مجبور کردن او به انجام دادن و یا ندادن رفتاری است.
👈 غرغر:
تکرار مکرر انتقاد، #سرزنش، گلایه و تهدید نزد طرف مقابل است.
👈 تنبیه:
تحمیل یک #آسیب و یا وضعیت نامساعد و ناخوشایند به دیگری و هر گونه اِعمال درد و رنج به او به منظور کنترل و مجازات اوست.
👈 #باج_دهی و یا پاداش به منظور کنترل:
تلاش برای وادار کردن طرف مقابل به انجام دادن و یا ندادن کاری در عوض پیامدی خوشایند است.
🔴 هر چه میزان #حضور این رفتارها در رابطهٔ تان بیشتر باشد، احتمالاً رضایتمندی شما از آن رابطه کمتر خواهد بود.
مراقب روابطتان باشید!
@zamanetafakor