📌مرزهای ممنوعه!
🔸رهبر معظم انقلاب اسلامی روز شنبه در دیدار با ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن برشمردن راهکارهای مؤثر و توصیههای گرهگشا برای مبارزه با این ویروس فراگیر، به موضوعی نیز پرداختند که ارتباط معنایی مستقیمی با موضوع جلسه یعنی بررسی وضعیت و راهکارهای مقابله موثرتر با همهگیری کرونا نداشت. ایشان در این دیدار به اقدام اخیر برخیها در مواجهه با دولت و شخص رئیسجمهور اشاره کردند و گفتند: «اگرچه در میان این برادران، افراد خوبی هم هستند، اما این کار غلط بود و این موضوع را بهطور صریح اعلام میکنم.» درباره این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب چند نکته گفتنی است؛
1⃣ واکنش منفی و صریح رهبر انقلاب نسبت به چنین برخوردهایی با مسئولان دولت فعلی منحصر به تذکر صریح روز شنبه نیست. ایشان ۲۲ تیر امسال در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس تذکر مشابهی داده و فرموده بودند: «روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص به عنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبتها حرام شرعی است.» واضح است که مخاطب این انذار و هشدار تنها نمایندگان مجلس نبودند و همه آحاد جامعه را شامل میشود. اگر به آن توصیه عمل شده بود، نیازی به تذکر مجدد روز شنبه نبود.
2⃣ حساسیت رهبر انقلاب نسبت به هتک حرمت افراد و دستزدن به اعمال و بیان مواضع مغایر با اخلاق و منشاسلامی-و در عین حال تأکید بر ضرورت نقد- منحصر به دولت و رئیسجمهور فعلی نیست. مروری بر مواضع سابق ایشان نشان میدهد مسئله رعایت اخلاق در موضعگیریهای سیاسی همیشه برای ایشان موضوعیت داشته و نسبت به آن حساس بودهاند. نمونهها و مصادیق این قضیه متعدد است. پس از مناظرههای جنجالی انتخابات سال ۸۸ و طرح مباحثي درباره فساد مالي اطرافيان آقاي هاشمي رفسنجاني و آقاي ناطق نوري از سوی احمدینژاد، فرمودند: «البته كسي، خود اين آقايان را به فساد مالي متهم نكرد اما هر كس هر ادعايي در مورد بستگان آنها نيز دارد نبايد قبل از اثبات در مراجع و مجاري قانوني، در رسانهها بيان كند، چرا كه اينگونه اقدامات در جامعه و بويژه در اذهان جوانان، تلقي نادرست ايجاد ميكند.»
💠 ایشان در همان سخنرانی (خطبههای نماز جمعه ۲۹ خرداد) نسبت به برخوردهای تخریبی با رئیسجمهور وقت هم واکنش نشان داده و بهشدت از آن انتقاد کردند: «از یک طرف صریحترین اهانتها به رئیسجمهور قانونی کشور شد. حتی از دو سه ماه قبل از مناظرات هم این سخنرانیها را برای من میآوردند و من میدیدم یا گاهی میشنیدم؛ تهمتهایی زدند، حرفهایی گفتند... فحاشی کردند؛ رئیسجمهور را خرافاتی، رمال، از این نسبتهای خجالتآور دادند؛ اخلاق و قانون و انصاف را زیر پا گذاشتند.» این مصادیق و سایر موارد نشان میدهد نفس عمل هتاکی و بداخلاقی، مذموم و مورد انتقاد ایشان است، اینطور نیست که هتاکی نسبت به کسی مذموم و نسبت به دیگری مقبول و مورد تایید باشد.
3⃣ هتاکی و بداخلاقی از سوی هرکسی و نسبت به هر شخصیتی غیرقابل قبول است اما اگر این عمل خلاف از کسانی سر بزند که در طیف انقلابیون و حزباللهیها حضور دارند، بیشک ناپسندتر است. جریان انقلابی و حزباللهی باید نسبت به این قضیه
بیش از دیگران حساس باشد.
4⃣ چرا هتک حرمت خلاف عقل سیاسی است؟ به سه دلیل؛ اولاً مسائل مردم و کشور را به حاشیه میراند. انرژی و توانی که باید مصروف بررسی مشکلات و راهحلها شود، وارد بیراهه جدالهای بیپایان شده و تنها نتیجه آن دلسردی و ناامیدی مردم خواهد بود. نکته دوم آنکه حتی از منظر سیاسی صرف نیز این برخورد غلط است، چرا که دولت و فرد مورد توهین قرارگرفته را در موضع مظلوم مینشاند. کمتر کسی امروز در کشور درباره ضعفهای متعدد و عمیق دولت فعلی شک و تردید دارد، تا جایی که حتی طیف اصلاحطلب که خود بارها اذعان کردهاند باعث و بانی روی کار آمدن دولت تدبیر و امید بودهاند، مدتهاست میکوشند با انواع و اقسام ترفندها و لطایفالحیل حساب خود را از دولت مستقر جدا کرده و حتی برخی از آنان ایده استعفای دولت را نیز مطرح کردهاند. یکی از ترفندهای سیاسی دولت نیز درخصوص ناکارآمدیها و وعدههای برزمین مانده، اتهامزنی به دیگران و ادعای سنگاندازی رقبا و منتقدان است.
♻️نکته سوم و البته مهمتر آنکه اگر از دایره رقابتها و اختلافات درونی کشور بیرون آمده و از منظری بالاتر به صحنه بنگریم، امروز کشور درگیر یک جنگ چندوجهی، تمامعیار، پیچیده و تحمیلی است. بدون شک در چنین شرایطی بیش از همیشه نیاز به اتحاد و انسجام داریم. توهین و هتاکی به مقامات کشور را میتوان به شلیک در سنگر خودی در بحبوحه نبرد تشبیه کرد. شلیکی که همسنگران عاقل را نگران و آشفته و دشمن را خرسند و امیدوار میکند.
✅ کیهان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔴 ملاحظاتی در مورد فرمایشات رهبری معظم
🔹 فرمایشات صریح رهبری معظم انقلاب در دیدار با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، در مورد حرمت هتک و توهین به مسئولین، حاوی ملاحظات مهمی بود.
🔻۱. این فرمایشات در اصل و در درجه اول، از بعد اخلاقی و دینی بیان شده است و واژه «حرمت» نیز صریحاً گویای وجه شرعی آن است.
🔻 ۲. برخی اعلام یک حکم شرعی توسط رهبر انقلاب مبنی بر حرمت هتک را بهمعنی دفاع از عملکرد روحانی تلقی کردهاند. غافل از اینکه ایشان در جایگاه یک فقیه و عالم، حکم شرعی یک فعل حرام را اعلام و همگان را از آن منع کردهاند.
🔻۳. یکی از مضرات جانبی عادی شدن فرهنگ هتک و توهین، غالب شدن احساسات و به حاشیه رفتن جو عقلانیت است.
🔻۴. تاکید ایشان بر حفظ جایگاه مسئولان عالی نظام، فارغ از عملکرد شخص آنهاست. حفط احترام جایگاه مسئولان عالی نظام به معنی عدم نقد نیست. اما زمان نقد و استیضاح، #عقلا باید در سایه مسئله اصلی کشور دیده شود. اکنون هیچ اولویتی بالاتر از #حفظ_جان مردم نیست.
🔻۵. محور اصلی در فرمایشات رهبری، اصلی و فرعی کردن مسائل بود. ایشان مسئله اصلی و عاجل کشور را مقابله با کرونا و جلوگیری از فوت روزانه بیش از ۳۰۰ نفر از مردم میدانند. بدیهی است ورود به استیضاح در این شرایط، عملا مسئله اصلی کشور و حفظ جان مردم را به حاشیه میرود. طبیعی است #آرامسازی فضای کشور، شرط اصلی تمرکز مسئولان برای مقابله با کروناست.
🔻۶. از منظری دیگر؛ مبنای فرمایشات رهبری دو نقطه اصلی بود: #آرامسازی فضای کشور و #تمرکز همگانی بر نجات جان مردم. اکنون هیچ اولویتی بالاتر از حفظ جان انسانها در کشور وجود ندارد. از این رو طرح نقد و استیضاح بههیچ عنوان نباید مسئله و اولویت اصلی کشور را تحتالشعاع قرار دهد. اصلی و فرعی کردن مسائل کشور ربطی به عملکرد منفی و ضعیف روحانی ندارد.
👈 پس همه، با هر توان و ابزاری که داریم باید همان مسیر مورد نظر رهبری را برویم. از حوزه فردی و خانوادگی گرفته تا بسیج عمومی و کمک به حل مشکل اصلی و نجات جان مردم و از چیزی که این را تحتالشعاع قرار میدهد، خودداری کنیم.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔸 تقویت اراده
🔺 پرسش: شخصی که ایمان بسیار ضعیف دارد، چگونه اراده را قوی کند تا هر کاری را انجام ندهد و حتی بتواند از کارهایی که خارج از اختیار است جلوگیری کند.
🔺 پاسخ: بسمهتعالی، آنچه در تحت اختیار اوست، اختیاراً خلاف رضای خدا را بهجا نیاورد؛ همین راهِ نجات است.
🔹 حضرت آیتالله بهجت (ره)
📚 بهسوی محبوب، ص۷۶
#درس_اخلاق
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📌ترامپ، اشتباه در سیستم آمریکا یا نتیجه آن؟
🔹این روزها که به واپسین روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک میشویم سوالی مهم قابل توجه است و آن اینکه آیا ترامپ اشتباه و اصطلاحاً Error سیستم و نظام مدنی_سیاسی آمریکاست یا نتیجه و Output این سیستم؟
🔸برخی یا واقعاً اینگونه فکر میکنند یا از ترس تبعاتش برای جریان غربزده ترجیح میدهند اینگونه بیندیشند که ترامپ را یک استثناء و اشتباه سیستم معرفی کنند و نظام آمریکا را از انحطاط برهانند.
♦️اما به باور بسیاری، ترامپ نشانه و نتیجه انحطاط و یک علامت و نماد بدون روتوش برای نظام لیبرال دموکراسی است و نه یک استثناء.
🔻در این یادداشت دودلیل از دهها دلیل انحطاط نظام مدنی_سیاسی آمریکا را مورد توجه قرار میدهم.
📍ابتدا در این نکته به توافق برسیم که ترامپ به اذعان چندین کتابی که طی چهار سال اخیر توسط هم حزبیها و رقبایش درباره او نوشته شده است فردی فاسد، منحط، متزلزل و غیرقابل اعتماد است.
🔅جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی ترامپ و هم حزبی او در فصل پایانی(ختم کلام) کتاب جنجالیاش، اتاقی که در آن اتفاق افتاد، که به گفته خود او توسط شورای امنیت ملی آمریکا بازبینی پیش از انتشار هم شده، با اشاره به ماجرای استیضاح ترامپ مینویسد: ترامپ در موارد متعددی دچار اختلاط منافع شخصیاش(خواه سیاسی یا اقتصادی)با منافع ملی شده بود و اگر مجلس نمایندگان به جای اینکه منحصراً روی ماجرای اوکراین دست بگذارد سراغ روند گستردهتر رفتارهای او میرفت شاید شانس بیشتری داشت که دیگران را قانع کند ترامپ مرتکب «جرمها و بزههای عظیم » شده است.
📍وودوارد، روزنامهنگار مشهور آمریکایی نیز در صفحه۱۰۷ کتاب «ترس،ترامپ در کاخ سفید » به پروندهای اشاره میکند که یکی از موارد آن فیلمبرداری روسها از صحنه ادرار فاحشهها روی یکدیگر به دستور ترامپ در سال۲۰۱۳ روی تخت اوباما و همسرش در هتلی در روسیه است!
♻️پس از این مقدمه کوتاه، اما دلیل اول مبنی بر انحطاط نظام مدنی_ سیاسی آمریکا اینکه فردی با مختصات ترامپ از طرف یکی از دو حزب اصلی آمریکا یعنی حزب جمهوریخواه در سال۲۰۱۶ بهعنوان نامزد ریاست جمهوری مطرح میشود و پس از یک دوره با همه آنچه اتفاق افتاد، مجدداً برای دور دوم نیز به صحنه رقابتها میآید!
🔺حضور فردی چون ترامپ در صحنه رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای دو دوره اگر دلیل روشن انحطاط نظام سیاسی این کشور نیست، پس چیست؟
♦️اگر ترامپ یک اشتباه یا به عبارتی Error در سیستم بود باید برطرف و اجازه مجدد به او داده نمیشد.
وقتی توسط یک سیستم، اشتباهی در این سطح مجدداً و عامدانه تکرار میشود دیگر خطای سیستم نیست بلکه خود سیستم اشتباه و خطاست!
🔸ضمن اینکه چنین فردی همچنان مورد حمایت حدود نیمی از رأیدهندگان آمریکاست و برخی در حمایت از او خود را برای درگیریهای مسلحانه هم آماده کردهاند!
♻️ دلیل دوم انحطاط جامعه آمریکا، مناظرههای دور قبل بین ترامپ و کلینتون و مناظرههای این دوره بین ترامپ و بایدن است.
مناظرههایی که به گفته تحلیلگران خود آمریکا، بازنده اصلیاش مردم آمریکا بودند و حیثیت آمریکا را در جهان برد.
فراموش نکردهایم که در مناظرههای انتخابات قبل آمریکا وقتی هیلاری کلینتون رفتار نامناسب ترامپ با زنان را به رخش کشید، ترامپ هم ماجرای شرمآور همسر او با منشیاش را یادآور شد و اینگونه معلوم شد هر دو طرف یدطولایی در فساد اخلاقی دارند.
و یا زمانی که کلینتون به تخلفات مالی ترامپ اشاره و نبودن چون اویی در رأس نظام آمریکا را موجب خشنودی دانست، ترامپ با آرامش گفت: بله چون تو در زندان میبودی و اینگونه بهصورت تلویحی کلینتون را مرتکب فساد مالی معرفی کرد.
🔻این بار نیز حرفهای ترامپ و بایدن را خصوصاً در مناظره اول دیدیم و شنیدیم.
🔅کلینتون، ترامپ و بایدن برگزیدههای دو حزب اصلی آمریکا و در حقیقت کل نظام لیبرال دموکراسی آمریکایی هستند. اینها هرکدام دیگری را فاسد، متقلب، احمق، ناکارآمد، اهل تبانی و مخالف حقوق بشر معرفی میکند و نتیجه آن اجماع مرکبی است که کل نظام آمریکا را به تصویر میکشد.
♦️حال اگرچه خشنودی از شکست فردی چون ترامپ طبیعی است اما باید به حال آنهایی که آرزوی پیروزی بایدن را دارند و از آمدن چون اویی خرسندند و حتی بالاتر، پیروزی فردی چون بایدن را زمینهساز احیای جریان خود در داخل میدانند حقیقتاً تأسف خورد!
نظام مدنی_ سیاسی آمریکا نظامی منحط و رو به اضمحلال است چه ترامپ رییسجمهور آن باشد و چه بایدن.
✅ صبح نو
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
❤️امام زمان (ع) فرمودند :
اراده ى حتمى خداوند بر این قرار گرفته است که ـ دیر یا زود ـ پایان حق، پیروزى، و پایان باطل، نابودى باشد.
"بحارالأنوار، ج۵۳، ص۱۹۳"
🌸 سالروز آغاز امامت و ولایت حضرت منتظر (عج) مبارک 🌸
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📌راز رذالت ماکرون؛ درماندگی دو قبضه!
🔹رذالت و اصرار ماکرون بر حمایت از اهانت به ساحت پیامبر اعظم (ص)، حاکی از درماندگی او در اداره دولت فرانسه و اصرار بر ایجاد دو قطبی در این کشور است.
♦️او طی یک سال اخیر به خاطر سوء مدیریت اقتصادی شدید، آماج اعتراضات خیابانی بی سابقه بود؛ و کرونا موجب شد این سوء مدیریت در قالب رکود و بیکاری گسترده شدت بگیرد.
🔹فرانسه همچنین یکی از بالاترین آمار ابتلاب به کرونا را دارد. طبق آمار رسمی، تعداد مبتلایان این روزها در فرانسه، ۴۱ تا ۴۵ هزار نفر اعلام شده؛ اما یک کارشناس بیماریهای عفونی فرانسه میگوید ابتلای روزانه در این کشور بالای ۱۰۰ هزار نفر در روز است.
♦️ماکرون، ناتوان از نجات اقتصاد بحران زده و کرونا زده فرانسه، در صدد انحراف اذهان عمومی از بی کفایتی خویش و تشدید فضای امنیتی است. او همچنین می کوشد با ایجاد دوقطبی و تظاهر به دفاع از ارزش های لیبرالی، مانع از گرایش روز افزون به دین مبین اسلام شود.
🔹حماقت ماکرون، اعتبار فرانسه را نزد کشور های اسلامی نابود کرد. او سعی داشت جای پایی در لبنان و عراق دست و پا کند؛ اما اکنون به یکی از منفورترین سیاستمداران دنیا نزد ملت های مسلمان منطقه تبدیل شده است.
♦️عجیب و تلخ این که برخی مدیران ما به این سیاستمدار رذل و درمانده فرانسوی امید بسته بودند. اما کسی که ناتوان از حل مشکلات کشور خود است و بر پمپاژ نفرت اصرار دارد، چگونه می تواند طرف تعامل باشد.
🔹ماکرون برای افکار عمومی ما، فردی شبیه ترامپ است؛ او نقاب تحمل لیبرالی را کنار زد و چهره بی روتوش -سرکوبگر و حقیر- لیبرالیسم را آشکار کرد.
✍ محمد ایمانی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔹ماکرون کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر اسلام را آزادی بیان خواند، رئیس جمهور راست گرای برزیل عکس زن ماکرون را در کنار عکس میمونی برگرفته از فیلم مشهور آیبیس قرارداد.
♦️ماکرون عصبانی شد و این کار رئیس جمهور برزیل را وقیحانه خواند رئیس جمهور برزیل پاسخ داد: این هم آزادی بیان است...
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
📌#معرفی_کتاب
🔸کتاب «اربابان جدید جهان» که در حدود ۲۵۰ صفحه چاپ شده است، با پرداختن به مقوله «قدرت»، ماهیت امپریالیسم و اهداف «نظم جهانىِ» مورد نظر امپریالیسم را نشان میدهد. همچنین در رسواکردن منطقِ نظاممند، بیرحم و هولناکى که در پسِ فعالیتهاى نخبگان ابرقدرتمندِ اقتصادى و سیاسى نهفته است تلاش میکند.
🔹کتاب «اربابان جدید جهان» نوشته «جان پیلجر» به عنوان سومین جلد از مجموعه «پشتپرده مخملین» در ایران ترجمه و منتشر شده است. نشر اختران و آمه این کتاب را منتشر کردهاند و مهرناز شهابی و خلیل شهابی مترجمین این کتاب هستند.
📌اطلاعات نویسنده
📍جان پیلجر (زاده ۹ اکتبر ۱۹۳۹) تاکنون برای کارهایش بیش از ۲۰ جایزه از جمله دو بار جایزه «ژورنالیست سال» (بالاترین جایزه ژورنالیستی بریتانیا)، «جایزه صلح رسانهها» از سازمان ملل متحد، جایزه اسکار برای گزارشهای تلویزیونی، جایزه Emmy برای گزارشهای تلویزیونی و جایزه «گزارشگران بدون مرز» از فرانسه را دریافت کرده است. او استاد دانشگاه کورنل و روزنامهنگار کاوشگری است که این بار در کنار کتاب به من دروغ نگو، کتاب «اربابان جدید جهان» با عنوان اصلی The New Rulers of the World را عرضه کرده است. گفتنی است این کتاب در سال ۲۰۰۲ انتشار یافته، اما در سال ۱۳۸۸در ایران ترجمه و چاپ شده است.
📌نگاهی به کتاب
♦️کتاب «اربابان جدید جهان» که در حدود ۲۵۰ صفحه چاپ شده است، با پرداختن به مقوله «قدرت»، ماهیت امپریالیسم و اهداف «نظم جهانىِ» مورد نظر امپریالیسم را نشان میدهد. همچنین در رسواکردن منطقِ نظاممند، بیرحم و هولناکى که در پسِ فعالیتهاى نخبگان ابرقدرتمندِ اقتصادى و سیاسى نهفته است تلاش میکند.
📍پیلجر به افشاى سکوت مرگبار رسانههاى طیف غالب و مجامع علمى غرب (به جز انگشتشمارى انسانهاى شریف، پرشهامت و استثنایى) نیز دست میزند.
♻️این کتاب به صورت فهرستوار، مجموعهای مشتمل بر مقدمهای استادانه در جمعبندی جهان سیاسی-اقتصادی معاصر و چهار جستار در موضوعات زیر است:
1⃣ جستار اول با عنوان «شاگرد نمونه» در مورد «اندونزی» است. در این جستار شرح اهداف نهفته در پس کودتاى خونین سال ۱۹۶۵ به پشتگرمى جان. اف.کندى، رئیسجمهور «دموکرات» ایالات متحده آمریکا و کشتار بیش از یک میلیون انسان که در راه پیادهکردن طرح حسابشده غرب براى تحمیل «اقتصاد جهانى» بر آسیا بود که به میمنتِ افتتاح طرح «جهانیسازى»، مانند گوسفندان قربانى، ذبح شدند.
2⃣ جستار دوم با عنوان «پرداخت بها» در مورد «عراق» است. این جستار شرح درد و رنجهاى بسیار مردم «عراق» در اثر تحریمهاى ۱۲ ساله غرب است؛ همچنین دستاندازی رهبران «ایالات متحده» به حربه روانشناختى «هراسآفرینى» و تهدید جلوهدادن «عراق» در افکار عمومى «آمریکا» براى توجیه «جنگ تمام عیار» به عنوان جایگزین «جنگ سرد» با هدف تأمین منافع ابرشرکتها.
3⃣ جستار سوم با عنوان «بازی بزرگ»، فتوحات امپریالیستی و اقتصادی غرب را نشان میدهد. این جستار شرح به کارگیرى قدرت دولت و ماشین نظامیاش در حمایت از بازارهاى جهان غرب است. همچنین این نکته که قدرت ابرشرکتها متکى به قدرت دولت است را بازگو میکند.
4⃣ جستار چهارم با عنوان «برگزیدگان»، سیاستهای نهفته در پس نحوه رفتار استرالیا با بومیان آن کشور را نشان میدهد.
💠 پیلجر در این کتاب صحنههایی از واقعیت را به تصویر میکشد که به شدت متاثرکننده است. خشونت امپریالیسم ایالات متحده آمریکا و بریتانیا فقط تا هنگامى میتواند ادامه یابد که شهروندان این دو کشور نسبت به همنوعانشان در کشورهاى قربانى بیتفاوت باقى بمانند و نسبت به آنان احساس بیگانگى کنند. کتابها، مقالات و فیلمهاى مستند جان پیلجر این خودپسندیها، بیخیالیها و ناآگاهیها را هدف گرفته است. در نهایت جان پیلجر میگوید: برخلاف افسانههاى رایج، مردم به ندرت فرمانبردار و مطیعاند. مؤسسه گالوپ در یک نظرسنجى که در ۳۰ کشور انجام داد، دریافت که اکثر مردم با بمباران افغانستان و خشونت نظامى بهعنوان وسیلهاى براى اجراى عدالت درباره تروریستها مخالفند. بهرغم همه تبلیغاتى که در اخبارکذایى نهفته است، و تمام تلاشهایى که براى پوشاندن لباسِ بازىِ اخلاقى بر اندام کشتارهاى دولتى صورت میگیرد، میتوان گفت که مردم دستکم، بدبیناند. یک هوشیارى عمومىِ انتقادى بین مردم حاکم است که خوب است روزنامهنگاران حرمت آن را حفظ کنند.
✅ پایگاه صهیون پژوهی خیبر
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby