32.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹 #استاد_تراشیون
❇️ "نکاتیپیرامونتقویتحجابدرفرزندان(۲)"
#خانواده
#تربیت_فرزند
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موشک های گنبد آهنین به اشتباه یکی پس از دیگری به مجد الشمس برخورد میکنند!!!
🗣 پوریا فاضل | pouriya fazel
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اگر بعد از آب خوردن به امام حسین علیهالسلام سلام بدی ...
🎙 #استاد_فرحزاد
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
💢 شکست ما
داستان ما ، داستان چوپانی است که از یک طرف به گوسفندش پوست خربزه می داد و از طرف دیگر دنبه اش را وزن می کرد تا ببیند چاق شده یا نه ... ما می خواهیم اگر امروز برخوردی کردیم ، فردا به #نتیجه برسیم ، در حالی که این #شتاب ، در هیچ موقعیتی بهره نمی دهد حتی غذا هم بلافاصله به رگ ها و سلول ها منتقل نمی شود ، بلکه بارها و بارها کنترل می شود بذری که تو امروز کاشته ای ، بعد از ماهها سر از خاک در می آورد و پس از مدت درازی ریشه میدواند تا بار دهد تا سُنبله شود . «شکست های ما» از اینجا شروع می شود که می خواهیم در #یک_برخورد و در یک روز ، تمام خلق را بسازیم ، در حالی که در تاریخ میبینیم که انبیاء سالها نالیدند و نتیجه ای نگرفتند ، ولی مأیوس هم نشدند . حالا چه شده که ما مأیوس می شویم و صدمه میخوریم ؟!
📚 حرکت - علی صفایی حائری - صفحه ۵۸
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
✨لوازم خانگی گازسوز؛ منشاء آلودگی هوا
سال ۱۳۹۲ که برای شرکت در یک اجلاس به مسکو سفر کرده بودم، متوجه شدم این شهر لولهکشی گاز ندارد و تمام لوازم منازل، برقی است.
این نکته در ذهنم بود تا اینکه چندی پیش در میانه اظهارنظرهای متعدد و متناقض کارشناسان درباره آلودگی هوا (یکی میگوید وارونگی هوا، دیگری میگوید تحریم، دیگری میگوید خودرو، آن یکی میگوید مازوت و...) گزارشی از یک کارشناس مطالعه کردم که نوشته بود "گاز طبیعی اصلیترین عامل آلودگی تهران است" (این گزارش کارشناسی را میتوانید در اینجا مطالعه کنید).
با خود گفتم اگر حرف این کارشناس درست باشد، قاعدتا مسکو نباید شهر آلودهای باشد. به مراکز بینالمللی رتبهبندی آلودگی مراجعه کردم و دیدم بله، تهران در رتبه ۳۱۱ آلودهترین شهر جهان قرار دارد، اما رتبه مسکو ۲۷۰۰ است.
یک احتمال باقی مانده بود و آن اینکه مسکو شهری کمترافیک باشد. باز به آمارهای بینالمللی مراجعه کرده و دیدم که خیر، مسکو یکی از پرترافیکترین شهرهای جهان است!
باز به این اکتفا نکردم و در مراکز معتبر علمی جستجویی کردم تا ببینم پژوهشی علمی درباره اینکه گاز طبیعی میتواند منشاء آلودگی هوا باشد، انجام شده است؟
در بررسیها به مطالعهای در دانشگاه UCLA آمریکا درباره ایالت کالیفرنیا برخوردم که تاییدکننده دیدگاه آن کارشناس بود و نشان میداد علت آلودگی هوا، استفاده از لوازم خانگی گازی است (این پژوهش را میتوانید از اینجا دریافت و مطالعه کنید).
همچنین دیدم پژوهشی در مرکز مطالعات سلامت دانشگاه هاروارد انجام شده و نتیجهگیری شده است که "پخت و پز با اجاق گاز باعث انتشار دی اکسید نیتروژن، متان و ذرات PM2.5 میشود. هم متان و هم ذرات PM2.5 با تشکیل مهدود در سطح زمین هوا را آلوده میکند" (این پژوهش را هم میتوانید از اینجا دریافت و مطالعه کنید).
با توجه به این مشاهدات و مستندات، باید این فرضیه را در تهران و دیگر شهرهای آلوده کشور به آزمون گذاشت و در صورت تائید، وارد عمل شد. دنبال نخودسیاههایی که سالهاست مسئله را لاعلاج گذاشته، نرویم. اگر مسئله این است، بررسیهای کارشناسی باید روی نحوه جایگزینی لوازم گازسوز در خانهها با لوازم برقی باشد و راهکارهای آن مطالعه شود.
رویکرد ما به گزارشهای کارشناسی باید همین باشد. وگرنه یک کارشناس میگوید علت آلودگی مازوت است. دولت رسما بیانیه میدهد که مازوت نمیسوزانیم. آن کارشناس برای اینکه حرفش اشتباه از آب در نیاید، میگوید دروغ میگویید! میسوزانید! آن یکی کارشناس میگوید علت آلودگی تحریم است و ما را به ناکجاآباد حواله میدهد و به همین ترتیب...
سیاستمدار باید بتواند در مواجهه با گزارشهای کارشناسی، سوالات راهبردی مطرح کند تا عیار ادعاهای کارشناسی مشخص شود.
فرمود الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ. باید همه حرفهای کارشناسی را شنید، سنجید و بهترین نظر را انتخاب کرد. انتخاب بهترین نظر، دیگر با کارشناس نیست، با سیاستمدار است.
و سیاستمدار پس از آنکه مشورتهای کارشناسی را اخذ کرد، تصمیمگیری نیز با اوست. اینجاست که باید تصمیم قاطع بگیرد و به خدای متعال توکل کند: وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ.
✍یاسر جبرائیلی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا قرآنخواندن ما تاثیر ندارد
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تظاهرات گسترده مسیحیان در فرانسه در محکومیت توهین به مسیح در افتتاحیه المپیک پاریس
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
9.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مروری بر عملکرد مرد نخست کابینۀ دولت سیزدهم در ۷۰ روز گذشته
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
وضعیت مالی و ارزی ۲ دولت
قابل مقایسه نیست
سایت حقالعمل کاری که ظرف دو دهه گذشته با آمد و شد دولتها، موضع و سفارشدهندگان خود را عوض کرده، مدعی شد کشوری تعطیل با خزانهای جارو شده، تحویل پزشکیان شد(!)
عصر ایران نوشت: «مسعود پزشکیان دولت را با چه خزانهای تحویل میگیرد. بر اساس نامه وزیر اقتصاد ، موجودی نقدی خزانه 10.5 هزار میلیارد تومان است. برای این که بدانیم این رقم به معنای واقعی کلمه برای خزانه در حکم «هیچ» است کافی است بدانیم طبق اعلام رئیس سازمان اداری و استخدامی دولت هر ماه 150 هزار میلیارد تومان حقوق و دستمزد به کارمندان میدهد. به عبارت بهتر، موجودی کنونی خزانهای که دولت سیزدهم تحویل دولت چهاردهم میدهد، تنها برای دادن حقوق 2 الی 3 روز کارمندان دولت کفایت میکند. البته این بدان معنا نیست که پولی در آینده نخواهد آمد و دولت نمیتواند حقوقها را بدهد، به هر حال خزانه علاوهبر مخزن پول، مسیر گردش آن نیز هست ولی غنی نگه داشتن خزانه در عین گردش مالی آن، علمی است که فقط اقتصاددادنها بدان واقفاند و نه شعارگرایان.
حسن روحانی، درباره وضع موجودی خزانهای که به دولت رئیسی داد گفته بود: ما خزانه را با چند میلیون دلار گرفتیم و با «چند میلیارد دلار» تحویل دادیم. دولت سیزدهم مدعی بود توانسته است فروش نفت و سایر صادرات و درآمدهای داخلی را به چند برابر دولت قبلی برساند ولی خزانهای با ۱۷۰ میلیون دلار تحویل داده. ثمره و نشانه آن همه درآمد و ادعای موفقیتهای شگرف اقتصادی کجاست؟ سر سفره مردم که نیست! در خرانه هم که نیست! پس کجاست؟! و باز از طنزهای تلخ این که پزشکیان در روزی دولت را تحویل گرفت که به دلیل ناتوانی دولت در تأمین برق، کشور را برای صرفه جویی تعطیل کرده بودند و پزشکیان کشوری به معنای واقعی کلمه، "تعطیل" تحویل گرفته ».
🔻درباره این مغالطه، شایان ذکر است:
۱) در موضوع تفاوت میزان تامین و مصرف برق در دو دولت روحانی و شهید رئیسی باید گفت که سوءمدیریت در دولت روحانی هشت هزار کارخانه را به تعطیلی مطلق کشاند. در آن دوره با وجود اوجگیری کرونا و رکود شدید اقتصادی در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، مصرف برق به خاطر عدم توسعه ظرفیتهای نیروگاهی چنان از تولید برق پیشی گرفت که شاهد قطع شبانهروز و سراسری برق در تابستان و زمستان بودیم. اما امروز مصرف امروز برق در مقایسه با سه سال قبل، بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته و با این وجود، شبکه برق به جز استثناهایی پایدار بوده است. مصرف روزانه برق در هفته اول مرداد ۱۴۰۰، در حدود ۶۰ هزار مگاوات بود و دولت روحانی از عهده تامین آن بر نمیآمد، اما امروز که دما، رکورد ۵۰ سال اخیر را شکسته و مصرف به ۸۰ هزار مگاوات رسیده، با قطعیهای پیاپی و بدون برنامه سه سال قبل رو به رو نیستیم.
۲) تراز خزانه در سال ۱۴۰۰، منفیِ ۵۳ هزارمیلیارد تومان بود؛ به علاوه کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی، بدهی عمومی ۱۵۰۰ هزار میلیاردی. همچنین تا سال ۱۴۰۵ بایستی ماهانه ۱۵ هزارمیلیارد پرداخت شود تا بدهی انباشته در دولت روحانی تسویه شود و در دولت شهید رئیسی ۵۵۰ همت آن تسویه شده است.
وزیر اقتصاد در این باره گزارش داده: «درحالی که در ابتدای دولت سیزدهم خزانه را با ۵۳ هزار میلیارد تومان بدهی و تنخواه بانک مرکزی تحویل گرفتیم، اکنون بدون تنخواه بانک مرکزی تحویل دولت چهاردهم میدهیم. بودجۀ عمومی دولت را بدون استقراض از بانکمرکزی تامین کردیم».
۳) تورم نقطه به نقطه که تا ۵۹ درصد در دولت قبل صعود کرده بود، به ٣٠ درصد (کمترین میزان از سال ٩٩) و تورم سالانه به ٣۶ درصد (کمترین میزان از سال ٩٩)، کاهش یافت. رشد اقتصادی به ۵.١ درصد رسیده و ضریب جینی نشانگر شکاف طبقاتی به ٠.٣٨ کاهش یافته که کمترین میزان از سال ٩٢ است.
فروش نفت به ٢ میلیون بشکه نزدیک شده که بیشترین مقدار از سال ٩٧ است. همچنین هیچ دولتمردی هم بر خلاف مرداد ماه سه سال قبل نمیگوید که نمیتوانیم حقوق سر ماه کارکنان دولت را بپرداریم.
۴) مدعیان اصلاحات عمدا فراموش کردهاند که محمود واعظی، رئیس دفتر وقت رئیسجمهور در تاریخ ۹ مرداد ۱۴۰۰ در پاسخ درخواست بودجه از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه، از قول آقای عنوان داشت که: «همه موجودی خزانه بر اساس درخواستهای جنابعالی(نوبخت) تخلیه شده است موجودی وجود ندارد.»
۵) بر اساس احکام بودجه، امسال ۱۹ میلیارد دلار از محل فروش نفت برای حمایت از تولید وارد صندوق توسعه ملی میشود که به اعتبار احیای صادرات نفت است. در حال حاضر موجودی ارزی صندوق توسعه ملی 28.6 میلیارد دلار است. همچنین بانک مرکزی گزارش داده که از ابتدای سال تاکنون، تامین ارز کالاهای مورد نیاز کشور از مرز ۲۲.۶ میلیارد دلار گذشته است. دولت روحانی صندوق توسعه ملی را با ۵۰ میلیارد دلار تحویل گرفت و با موجودی حدود ۱۰ میلیارد دلار تحویل داد.
💢روزنامه کیهان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📝درس خارج از تنفیذ
🔻سیاست خارجی از حوزههای پر موضوع در سخنرانی رهبری انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری چهاردهم بود. بیراه هم نیست؛ سیاست خارجی علاوه بر آنکه به خودی خود مهم است، یک موضوع پررنگ در تغییر میان دولت چهاردهم و دولت سیزدهم محسوب میشود.
هر چه دیپلماسی دولت سید ابراهیم رئیسی به گسترش روابط با غیر غربیها و با غیر عهدشکنان معطوف بود، مسعود پزشکیان برآمده از نگاهی است که اولویت سیاست خارجی را در تعامل با غرب تعریف میکند و ویترین شورای راهبری کابینهاش هم مجری همین مدل سیاست خارجی است. از سویی، یافتن راه حل مشکلات کشور در داخل یا خارج، خود محور دیگری از این تغییر است.
🔻آنچه آقا در مراسم تنفیذ چهاردهم فرمودند، نه فقط برای رئیسجمهور مسعود پزشکیان، بلکه برای همه آنان که قرار است در سیاست خارجی این کشور عملی و حتی موضع و تحلیلی داشته باشند، میتواند راهگشا باشد. حتی اگر کسی موافق این موضع نیست، باید واقعیتهای موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران را بلد باشد و بداند؛ اگر نخواهد مبنای تحلیلش تخیل، و اساس عملش مخالفخوانی باشد.
🔻«بستن درهای کشور» یا «منزوی کردن ایران» از آن دست توصیفات تهمت آلودی است که اتهامش را جماعتی همیشه متوجه سیاستهای رسمی جمهوری اسلامی و شخص آیتالله خامنهای و فراتر، متوجه مبانی انقلاب اسلامی در حوزه دیپلماسی میکنند. چنانچه برداشتشان از شعار و سیاست «نه شرقی، نه غربی...» هم رد تعامل با شرق و غرب از سوی انقلابیون بهمن ۵۷ و امام خمینی بود و تهمت انزوای از جهان را به پیشانی انقلاب اسلامی مردم ایران چسباندند. حال آنکه آن شعار بر مبنای «عدم وابستگی» سر داده میشد و نه عدم تعامل.
🔻حالا سخنرانی رهبری در تنفیذ چهاردهم، بیان مکرر –نه تکراری به معنای عام، بلکه به معنای تاکید شده- از آن چیزی است که سیاست خارجی نظام را شکل میدهد و اگر ذهنی سالم –گرچه مخالف- باشد، با شفافیت درمییابد که تهمت انزواطلبی بر پیشانی این نظام وصله ناچسبی است.
🔻سخنرانی تنفیذ از آنجا که در آغاز کار یک دولت جدید است، برای شناخت خط مشیهای جمهوری اسلامی مجال مناسبی است و رهبری هم این تریبون را گویی فرصتی میسازند تا از سیاستهای خارجی نظام بگویند، درسی فراتر و خارج از تنفیذ؛ و البته که توصیههایی برای دولت آینده.
🔻حضرت آیتالله خامنهای اول از اولویت نگاه به داخل میگویند؛ «این حرف البتّه به معنای این نیست که ما از توانهای خارجی استفاده نکنیم؛ هیچ عاقلی این حرف را نمیزند. خب باید از همهی امکانات استفاده کرد...» اما حرف آن است که «متوقف و آویزان» غرب نمانیم. آیا عدم وابستگی را باید انزواطلبی معنا کرد؟
🔻سپس رهبری از لزوم برخورد فعال در حوادث جهان و منطقه میگویند؛ آیا به کسی که دولت را در فضای بینالملل اثرگذار و نه منفعل میخواهد، برچسب انزواطلبی میچسبد؟
🔻ایشان در ادامه، از اولویتهای سیاست خارجی ایران میگوید؛ همسایگان، کشورهای حامی ایران در شرایط دشوار و نیز کشورهایی که میدان دیپلماسی ایران را گسترش میدهند؛ همچون کشورهای آفریقایی. اگر جهان را در سه چهار کشور غربی خلاصه نکنیم، از این مواضع دوری گزینی از جهان درنمیآید و حتی برعکس آن هویداست. اروپا را هم در اولویتها بیان نمیکنند، تعمد هم دارند و میگویند چون آنها در موارد متعدد با ایران بد رفتار کردند.
🔻میتوان با جمهوری اسلامی، با سید علی خامنهای و با همه سیاست خارجی آنها مخالف بود، اما نمیتوان مواضع شفاف را منکر شد و به جبر ثابت کرد که زمین گرد نیست و سیاست خارجی جمهوری اسلامی عدم تعامل و مذاکره و در نتیجه تضعیف ایران است. از قضا اویی که به قدرت ایران واقف است و این قدرت را حقیقی میداند، دنبال حضور فعال یا عدم آویزان بودن به عهدشکنان بینالمللی است.
🔻یکبار دیگر سخنان رهبر انقلاب اسلامی ایران را مرور کنید، او تصویر سیاست خارجی یک ایران مقتدر –و نه منزوی- را برای همگان ترسیم کرده است.
✍ آسوپار
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
💢پس از پیروزی شهید رئیسی، بررسی بخشهایی از وضعیت اقتصادی که دولت جدید تحویل میگرفت، به حقیر سپرده شد. از جمله گزارشهایی که دریافت کردیم، اسناد خزانه بود.
این، تصویر سند رسمی خزانه است. شهید رئیسی خزانه را با موجودی منفی ۵۳ هزار میلیارد تومان تحویل گرفت.
✍سیدیاسر جبرائیلی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🍀#هر_شب_با_حاج_قاسم
#شهیدانه
ما را تو با گرفتنِ جان امتحان نکن
از جانِ خود عزیزتر داشتیم ، رفت ..
#حاجقاسم
#اللهم_ارزقنا_شهادت
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby