بشری
💢 چند پیشنهاد برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در بلندمدت (۱) 🔺عوامل بالا رفتن سن ازدواج در ایران چ
💢 چند پیشنهاد برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در بلندمدت (۲)
🔸طبق آمارهای برآوردی، جمعیت جهان در سال ۱۹۲۷ بالغ بر دو میلیارد نفر بوده است؛ یعنی در نود سال اخیر، جمعیت جهان سه برابر شده است، اما سطح رفاه و درآمد سرانه بشر چندین ده برابر شده است؛ بهطوریکه سرعت افزایش رفاه و درآمد سرانه بسیار بیشتر از رشد جمعیت بوده است. با این اوصاف، مانعی برای افزایش جمعیت به بهانه کاهش رفاه وجود ندارد. همچنین ازدواج در سنین پایین، موجب افزایش زمان برای بهبود رفاه خانواده قبل از رسیدن به دوران بازنشستگی میگردد، احتمال انحراف جوانان را کاهش میدهد و همین امر هزینه مبارزه با جرم در جامعه و خانواده را کاهش و رفاه خانواده و جامعه را افزایش میدهد، انتظارات مثبت نسبت به آینده را بهبود میبخشد، متوسط احتمال تجرد قطعی در جامعه، بهخصوص برای خانمها را کاهش میدهد و در نهایت، افزایش احتمال داشتن فرزندانی سالم از مزایای اصلی ازدواج در سنین پایین است.
🌺 @zanan_enghelaby
🔹طبق تئوریهای کینز و تئوریهای اصلاحشده مالتوس، کاهش جمعیت، کاهش تقاضای مؤثر را در پی دارد و همین امر منجر به افزایش بیکاری در میانمدت و بلندمدت میشود و کاهش عرضه کل را در پی خواهد داشت. کینز بهمنظور ایجاد تقاضای مؤثر و خروج از بحران، پیشنهاد میداد که دولت کارگران را استخدام نماید تا چاله حفر نمایند و سپس آنها را پر نمایند. اما اقتصاد اسلامی پیشنهاد میدهد که بهمنظور ایجاد تقاضای مؤثر پایدار (برعکس تقاضای مؤثر کینز که پایدار نبود)، باید هزینههای دولت در راستای فرزندآوری خانوادهها، ازدواج در سنین پایین و تقویت سرمایه انسانی مصرف شود تا این نیروی انسانی در مرحله شروع با تقویت تقاضای مؤثر و هنگام ورود به بازار کار، با تقویت سمت عرضه اقتصاد، اقتصاد را به سمت پیشرفت و توسعه با ثبات هدایت نمایند.
🌺 @zanan_enghelaby
🔸عوامل مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، منجر به #بالا_رفتن_سن_ازدواج در ایران شده است. کاهش اشتغال (درآمد)، افزایش سرسامآور قیمت مسکن و اجاره مسکن، افزایش کمی و قیمتی وسایل زندگی، افزایش هزینههای رفاهی و معیشتی زندگی مشترک، افزایش تحصیلات (بهخصوص برای خانمها و بهخصوص تحصیلات تکمیلی)، سربازی، شکاف طبقاتی در جامعه، فقر گسترده، مشکلات فرهنگی و سقوط شاخصهای سرمایه اجتماعی در جامعه، تغییر نگرش فرهنگی قشر جوان جامعه و الگوبرداری از فرهنگ غربی، افزایش حضور زنان در مشاغل و اعتمادبهنفس کاذب آنها در اداره مستقل خود و سیاستهای غلط جمعیتی دولت در دهههای گذشته و عدم حمایت مؤثر از ازدواج در جمهوری اسلامی ایران، از مهمترین عوامل بالا رفتن سن ازدواج در ایران است.
🌺 @zanan_enghelaby
🔹#بنیان_خانواده از مستحکمترین بنیانهای اقتصادی است که توسط دین مبین اسلام مورد تأکید قرار گرفته است و علم اقتصاد امروز به این نتیجه مهم رسیده است. #اقتصاد_خانواده به بررسی جوانب مختلف چرخه «عمر خانواده» میپردازد. چرخه عمر خانواده از زمان ازدواج تا زمان مرگ یا طلاق است. این شاخه از علم، استفاده از روشهای اقتصادی برای تجزیه و تحلیل انتخابهای مردان و زنان در اموری همچون شکلگیری، تداوم و انحلال خانواده است. اقتصاددانها تلاش میکنند تا نحوه تصمیمگیری مردم را از زمان ازدواج تا زایمان و طلاق بهعنوان نتیجه مقایسه سود حاشیهای و هزینه حاشیهای (بهجای سود و هزینه نقدی) آحاد اقتصادی درک کنند. تئوریهای اقتصادی همچنین درباره چگونگی تصمیمگیری برای بچهداری و تعداد آنها، نظریههایی مبتنی بر تئوریهای اقتصادی ارائه دادهاند.
ادامه دارد ...
#اقتصاد_مقاومتی
#سن_ازدواج
#اقتصاد_ازدواج
#بازار_ازدواج
#اقتصاد_خانواده
#جمعیت_جوان
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بیانات سرلشکر قاسم سلیمانی درباره #رهبر_انقلاب
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
💢 چند پیشنهاد برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در بلندمدت (۲) 🔸طبق آمارهای برآوردی، جمعیت جهان در س
💢 چند پیشنهاد برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در بلندمدت (۳)
🔸مطالعه #سیاست_های_کلی ابلاغشده جمعیت که در چهارده بند ابلاغ شده است، نشان میدهد که این اصول از پشتوانه علمی بینالمللی برخوردار است. پل سامئلسون نوبلیست (۱۹۷۰)، که کتاب «اصول علم اقتصاد» او پرفروشترین کتاب در اقتصاد است، میگوید که خارج از دنیای اقتصاد بردهداری (Slave economy)، من اولین کسی هستم که مولد بودن (productivity) را به انسان نسبت دادم. ویلیام پتی پدر علم اقتصاد جمعیت، جمعیت را شرط لازم برای رشد اقتصادی در بلندمدت میداند و بیان میدارد که تأثیرات تغییر هرم جمعیتی در بلندمدت اثر خود را نشان میدهد. گری بکر در نظریات اصلاحی خود تأکید میکند که در اقتصادهای دانشمحور مدرن، رشد متوازن جمعیت بیشتر از آنکه به درآمد سرانه و رفاه عمومی صدمه بزند، به آن کمک میکند.
🌺 @zanan_enghelaby
🔸جمعیت و بهخصوص جمعیت جوان، دارای تأثیرت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیر است:
🔺بهرهوری و قابلیت تولید بالاتر در کنار ایجاد تقاضای مؤثر پایدار
🔺قابلیت تخصص و تقسیم کار بیشتر
🔺بهبود انتظارات نسبت به آینده
🔺افزایش امکان بروز تغییرات نهادی پیشرونده
🔺تقویت و توسعه آسانتر سرمایههای اجتماعی
🔺جمعیت و بهخصوص جمعیت جوان یک متغیر استراتژیک و یک اهرم کسب قدرت در مناسبات بینالمللی است.
🌺 @zanan_enghelaby
🔹#تئوری_های_موافق_جمعیتی بیان میکنند که بشر یک کالای پست نیست، تولید نهایی هیچ انسانی منفی نیست و انسان منبع وجود اثرات مثبت اجتماعی است. #اثر_موزارت (Mozart effect) یکی از نظریات مهم جمعیتی است که بیان میدارد اگر موزارت در بین کودکانی بود که والدین آنها تصمیم به کنترل جمعیت میگرفتند، دنیا باید از وجود این فرد نخبه محروم میشد.
🔸آمارها حاکی از آن است که ایران با تراکم جمعیتی ۴۸ نفر در هر کیلومتر مربع، در رتبه ۱۶۱ دنیا قرار داشته و جزء کشورهایی با کمترین تراکم جمعیت به حساب میآید. اما طرفداران افزایش جمعیت در ایران باید به این سؤال بسیار مهم مبتنی بر تئوریهای اقتصادی و اجتماعی پاسخ دهند که به دنبال افزایش جمعیت از طریق افزایش بُعد خانوار هستند یا از طریق کاهش سن ازدواج یا افزایش تمایل به ازدواج؟ تأثیر هریک از این سیاستها بسیار متفاوت خواهد بود. اما متأسفانه همانطور که بیبرنامه و مانند تمام سیاستهای اقتصادی و اجتماعی دیگر، در سال ۱۳۶۹ به شوکدرمانی پرداختیم. در دهه ۱۳۹۰ نیز با سیاستهای شوکدرمانی به افزایش جمعیت پرداختهایم. یک موضوع مهم دیگر اهمیت رشد یکنواخت جمعیت بین دهکهای مختلف درآمدی است که دارای تأثیرات مهم بر رابطه بین جمعیت و متغیرهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که این موضوع نیز مورد غفلت واقع شده است.
🌺 @zanan_enghelaby
🔹مهمترین #دلایل_مخالفان_جمعیت
1️⃣ افزایش و انتقال فقر از نسلی به نسل دیگر
2️⃣ محدودیت منابع طبیعی و تخریب محیطزیست
3️⃣ عدم بهبود در شاخصهای زندگی مانند افزایش بیکاری، کاهش درآمد سرانه و رفاه
4️⃣ طرفدار کیفیت جمعیت بهجای کمیت جمعیت
5️⃣ سیاستهای تشویقی دولتی برای افزایش جمعیت، روی خانوادههای دهکهای پایین بیشتر اثر میگذارد که رفاه پایینی دارند.
ادامه دارد ...
#اقتصاد_مقاومتی
#سن_ازدواج
#اقتصاد_ازدواج
#بازار_ازدواج
#اقتصاد_خانواده
#جمعیت_جوان
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
💢 چند پیشنهاد برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در بلندمدت (۳) 🔸مطالعه #سیاست_های_کلی ابلاغشده جمعی
💢 چند پیشنهاد برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در بلندمدت (۴)
🔸سازمان ثبت احوال کشور، آمارهای تکاندهندهای در ارتباط با ازدواج منتشر نموده است که جای بسی تأمل دارد! این آمارها نشان میدهد که آقایان در سن ازدواج کشور، با طیف سنی ۲۰ تا ۳۴، شامل ۱۲ میلیون و ۷۰ هزار نفر هستند که از این تعداد ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار نفر هرگز ازدواج نکردهاند؛ یعنی تقریباً ۴۶ درصد #مردان_در_سن_ازدواج، مجرد هستند.
🔹#زنان_در_سن_ازدواج کشور با طیف سنی ۱۵ تا ۲۹ سال شامل ۱۱ میلیون و ۷۹۰ هزار نفر هستند که از این تعداد پنج میلیون و ۶۷۰ هزار خانم هرگز ازدواج نکردهاند؛ یعنی تقریباً ۴۸ درصد خانمهای در سن ازدواج، مجرد هستند.
🔸تعداد ۳۲۰ هزار نفر از آقایان از سن متعارف ازدواج (۲۰ تا ۳۴) عبور کرده و در خطر ورود به سن تجرد قطعی قرار دارند. ۹۸۰ هزار نفر از خانمها نیز از سن متعارف ازدواج (۱۵ تا ۲۹) عبور کرده و در خطر ورود به سن تجرد قطعی قرار دارند. خانمها تقریباً سه برابر بیشتر نسبت به آقایان در معرض خطر تجرد قطعی قرار دارند.
🔹تعداد ۶۲ هزار آقا و ۹۰ هزار خانم در کشور وجود دارند که تا سن ۵۰ سالگی ازدواج نکردهاند و دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کلیه گروههای سنی در اثر فوت همسر به صورت مجرد، در حال زندگی هستند. همچنین ۲۱۴ هزار نفر از آقایان و ۴۴۰ هزار نفر از خانمها بر اثر طلاق به صورت مجرد زندگی میکنند. جمع کلیه ازدواجنکردهها در کشور در سه گروه افراد در سن ازدواج که هرگز ازدواج نکردهاند، افراد در سن خطر تجرد قطعی و افراد در سن تجرد قطعی برابر ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است.
🔸در نُهماهه اول ۱۳۹۲ آمار نسبت ازدواج به طلاق نیز در برخی از شهرهای بزرگ مانند تهران و البرز بسیار نگرانکننده است. در این دو استان، تقریباً از هر سه ازدواج یکی به طلاق میانجامد. نسبت ازدواج به طلاق برای کل کشور در این دوره ۵/۵ است؛ یعنی تقریباً از هر ۵ ازدواج یکی به طلاق میانجامد؛ بهطوریکه ۲۱۴ هزار نفر از آقایان و ۴۴۰ هزار نفر از خانمها بر اثر #طلاق بهصورت مجرد زندگی میکنند. وقتی که مزایای ازدواج کاهش مییابد، آمار طلاق افزایش مییابد. #اقتصاد_طلاق در بسیاری از حالات، رفتاری معکوس اقتصاد ازدواج دارد. یکی از دلایل اقتصادی افزایش طلاق در جامعه این است که هزینه طلاق در جامعه پایین است.
🌺 @zanan_enghelaby
🔹آمارها و توضیحات فوق، علاوه بر ترسیم یک آینده وحشتناک جمعیتی برای جامعه ایران، هزینههای سنگینی در بخش اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بر کشور تحمیل مینماید که جبران آن به چندین دهه زمان و منابع مالی بسیار سنگین همراه با تبعات اجتماعی غیرقابلپیشبینی نیازمند است.
🔸آمارهای ازدواج، فرزندآوری و حفظ بنیان خانواده برای مسئولین فقط در ظاهر مهم است، اما در عمل حتی #وام_ازدواج سه میلیون تومانی هم تأمین اعتبار نمیشود. مسئولین ذیربط نباید در بند نقش ایوان بمانند! اینبار مسئله به طرز ترسناکی واقعی است و آنجا که نیاز به مقاومت و اقتصاد مقاومتی دارد، اول اینجاست.
#اقتصاد_مقاومتی
#سن_ازدواج
#اقتصاد_ازدواج
#بازار_ازدواج
#اقتصاد_خانواده
#جمعیت_جوان
🎙#سید_پرویز_جلیلی_کامجو
دانشجوی دکترای اقتصاد
منبع: برهان
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
🔴نامه عجیب برخی اصلاحطلبان با "تِم" تسلیم در برابر ترامپ؛ خیانت از داخل؟
درست چند روز پس از ادعای ترامپ مبنی بر اینکه ایران به پای میز مذاکره باز خواهد گشت، شماری از اصلاحطلبان در نامهای مشترک با اپوزیسیون خارج از کشور خواستار مذاکره مستقیم با رئیسجمهور آمریکا شدند.
در این نامه اسامی شماری از اصلاحطلبان حامی دولت همچون غلامحسین کرباسچی، احمد منتظری، ابوالفضل بازرگان و نیز اپوزیسیون خارج از کشور از جمله جمیله کدیور، رضا علیجانی به چشم میخورد.
نگاهی به اصلاحطلبانی که درخواست مذاکره با آمریکا را امضا کردهاند، نشان میدهد که برخی از اصلاحطلبان علیرغم آنکه خود را در مقابله با نیروهای وفادار به انقلاب، "رفرمیست" و "اصلاحطلب" میخوانند، در بزنگاههای مهم، اعم از وقایع سال ٧٨، ٨٨ و حوادث دی ٩٦ یا در برهههای که آمریکا و اروپایی برای صدور قطعنامه یا تحریم علیه ایران، در صف مقابل ملت ایران قرار داشتهاند، با جریان خارجی همراهی کردهاند و هیچ نشانهای از اصلاحطلبی به معنای واقعی کلمه در آنها دیده نمیشود.
و این نخستین بار نیست که آنان در یک بزنگاه مهم برای مردم ایران، به جای قرار گرفتن در صف ملت ایران، همراهی با تحریمکنندگان و صف بیگانگان را ترجیح دادهاند.
🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي
🌺 @zanan_enghelaby
سندرُم گاو زدگی و گاو گرفتگی
جمعی از مدعیان اصلاح طلبی به همراه چند تن از اعضای گروهک نهضت آزادی و برخی گروهک های برانداز مقیم خارج (نظیر فدائیان خلق و ...) که وجه مشترکشان همکاری در فتنه سبز است، نامه تسلیم طلبانه ای امضا کرده و خواستار مذاکره با دولت ترامپ شده اند . در میان آنها نام كرباسچي (رئیس حزب اشرافی کارگزاران)، علي كشتگر و بهروز خلیق (دوتن از سران گروهک منحله فدائیان خلق) احمد منتظري، ابوالفضل بازرگان، رضا عليجاني و عيسي سحرخيز ، جلال جلاليزاده، جميله كديور و صديقه وسمقي، حسين كروبي و ... دیده می شود.
🔵حتما به یاد دارید همین طیف تا چندی پیش درباره شکست و ناکامی برجام، تقصیرها را گردن ترامپ می انداختند و او را دیوانه و تافته ای جدابافته از حاکمیت آمریکا معرفی می کردند تا مردم از یاد ببرند که دموکرات ها و جمهوری خواهان در کنگره (سنا و مجلس نمایندگان) و دولت آمریکا، درباره دشمنی با ملت ایران متفق القولند؛ حتی اگر سر موضوعات دیگر اختلاف نظر داشته باشند.
🔴اما حالا همین ها وسوسه می کنند که راه طی شده و به بن بست خورده اعتماد به شیطان بزرگ را دوباره و چندباره تجربه کنیم و طبعا با همان فرمول شیطان پسند، امتیازات نقد جدید - این بار در حوزه امنیت ملی و توان بازدارندگی- بدهیم و مشتی وعده جدید بگیریم؛ در حالی که تمام وعده های قبلی دروغ از آب در آمده یا برعکس عمل شده اند.
🔷انسان یاد سخنان سال گذشته آقای روحانی می افتد که دردمندانه گفت "«داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ میگویند تعهدی که قبلا بستیم، فعلا قرص و محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل میگوید که اهل مذاکره و تعهد نیست اما به برخی کشورهای شرق آسیا (کره شمالی) میگوید بیا با ما مذاکره کن؛ #مگر_ديوانهاند كه با شما مذاكره كنند؟ شما به مذاكرهاي كه به تاييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد".
♦️خوش بینانه ترین قضاوت درباره نامه مشترک دبیرکل کارگزاران با چند تن از اعضای حزب منحله مشارکت و برخی اعضای ورشکسته به تقصیر اپوزیسیون، مرض و دیوانگی در حد جنون آنهاست. وگرنه احتمال وطن فروشی درباره برخی از آنها، قضاوتی واقعی است. می گویند مردی سراغ روانپزشک رفت و گفت "آقای دکتر من هر شب کابوس می بینم که با گاوهای زبان نفهم مسابقه فوتبال دارم . گله ای حمله می کنند و من زیر لگدشان می مانم و از خواب می پرم. اگر می شود قرص و آمپولی تجویز کنید که دیگر از این کابوس ها نبینم و شب راحت بخوابم".
🌀دکتر برای او دارو تجویز کرد و گفت از امشب مصرف کنید تا حالتان خوب شود. مرد بیمار نسخه را گرفت که برود؛ اما ناگهان برگشت و پرسید : "آقای دکتر ! نمیشه داروها رو از فردا شب مصرف کنم؟!". دکتر با تعجب پرسید "برای چی؟ مگه نگفتین که کابوس، شما رو اذیت می کنه؟!". مرد بیمار جواب داد "چرا آفای دکتر؛ گفتم. اما راستشو بخواین ... آخه .... امشب هیجانش بیشتره. امشب مسابقه فیناله"! ... آری برخی دچار شیدایی و جنون گاو زدگی و گاو گرفتگی حادّ هستند؛ فرقی هم نمی کند که طرف شان اوباما باشد یا ترامپ.
✍ محمد ایمانی
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی 🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
♨️ معرفی محصولات ایرانی (۵۴)
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔺از سال ۱۳۶۳ که شرکت فرآوردههای غذایی سمیه با تولید #آبلیمو و کمی بعد #کشک_مایع پاستوریزه شروع به کار کرد سالها میگذرد. حال سمیه بعد از حدود سه دهه، مفتخر است که با دهها محصول متنوع، زینتبخش سفرههای ایرانی شده است.
🔺كارخانه شرکت فرآوردههای غذایی #سمیه در زمینی به مساحت ۱۰۰۰۰ متر مربع در شهرک صنعتی صفا دشت ملارد استقرار دارد و محصولات خود را با رعايت اصول استانداردهای ISO9001:2000 وHACCP از شرکت TÜV INTERCERT آلمان، روانه بازار مینماید.
🔺تولیدات شرکت #فرآورده_های_غذایی سمیه علاوه بر داخل ایران در کشورهایی چون آلمان، كويت، آمريكا، كانادا، امارات متحده عربی، عراق و سوئد در دسترس مصرفکنندگان عزیز میباشد.
🌐 www.somayehco.com/index.php?lng=fa
#حمایت_از_کالای_ایرانی
#فرآورده_های_غذایی_سمیه
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
کانال تولیدات ایرانی
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
💢 امیرالمؤمنین چه کسی را حصر کرد؟ (۱)
⭕کنکاشی بر سیره امام علی در برخورد با مخالفان
🔹تاریخ سیاسی اسلام گویای وقایع و حوادث پندپذیر و آموزنده برای بشریت میباشد. از جمله اینها میتوان به #برخورد _امام_علی_با_مخالفان و معاندان اشاره نمود. در دوران حکومت کوتاه امیر مؤمنان (ع) به دلیل مخالفت گروههای گوناگون با آن حضرت، زمینه نمایش سیره عملی رهبران الهی در برخورد با مخالفان بیش از زمان دیگر امامان علیهمالسلام پدید آمد. لذا بررسی این دوره از تاریخ در ترسیم اصل فوق، اهمیت بسزایی دارد.
🔸زمانی که امیر مؤمنان علی (ع) در سال ۳۵ هجری قمری حکومت را به دست گرفت عدهای به مخالفت و معاندت با حضرت برخاستند. در همان دوران بود که مقابله با امیرالمؤمنین علی (ع) و حکومت او چهرهای نظامی و جنگطلبانه به خود گرفت.
🔹حضرت علی (ع) در دوران حکومت خود با سه گروه سرکش روبرو شد که خواسته آنها تکرار وضع زمان حکومت خلیفه سوم بود: بذل و بخششهای بیجهت، اسراف کاری، تثبیت حکومت افراد نالایقی چون معاویه و تحکیم فرمانروایی استانداران حکومت پیشین.
🌺 @zanan_enghelaby
🔸در این میان #ناکثین یا گروه پیمانشکن؛ با رهبری طلحه و زبیر که در سایه احترام عایشه، همسر پیامبر اکرم (ص)، و کمکهای بیدریغ بنی امیه که در حکومت امام علی (ع) دستشان از همه جا کوتاه شده بود، سپاه بزرگی برای تصرف کوفه و بصره ترتیب دادند، خود را به بصره رساندند و آن را تصرف کردند.
🔹از طرفی #قاسطین یا گروه ستمگر؛ که رئیس این گروه #معاویه بود با فریب و نیرنگ، حدود دو سال و بلکه تا پایان عمر امام علی (ع)، فکر آن حضرت را به خود مشغول ساختند.
🔸در نهایت نیز #مارقین یا گروه خارج از دین؛ که اینان همان گروه #خوارج هستند تا پایان نبرد صفین در رکاب علی (ع) بودند و به نفع آن حضرت شمشیر میزدند، ولی فریبکاری معاویه سبب شد بر امام خود شورش کنند و گروه سومی تشکیل دهند که هم بر ضد امام، و هم بر ضد معاویه باشند. علی (ع) با این گروه در منطقهای به نام نهروان روبرو شد و جمع آنها را متفرق ساخت. اما سرانجام یکی از همین خوارج، او را به شهادت رساند.
ادامه دارد ...
#سیره_امام_علی
#برخورد_با_مخالفان
#گفتگو
#مدارا
#برخورد_قاطع
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
خفت و بلاهت نهفته در نامه رئیس حزب اشرافی کارگزاران و شماری از اعضای اپوزیسیون به حدی بود که حتی ارگان حزب آن را سانسور کرد. کرباسچی و شرکای ورشکسته اش خواستار مذاکره با ترامپ شده بودند.
روحانی آخرین بار گفت "داستان مضحکی است؛ رئیس بدعهد دولت آمریکا می گوید توافق قبلی را زیر پا بگذاریم و درباره توافقی دیگر مذاکره کنیم؛ کشورها مگر دیوانه اند؟!"
✍ محمد ایمانی
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
💢 امیرالمؤمنین چه کسی را حصر کرد؟ (۱) ⭕کنکاشی بر سیره امام علی در برخورد با مخالفان 🔹تاریخ سیاسی ا
💢 امیرالمؤمنین چه کسی را حصر کرد؟ (۲)
🔹امام علی (ع) در برخورد با مخالفان خویش سه راهبرد اساسی داشت: گفتگو؛ مدارا؛ برخورد قاطع. تلاش اولیه امیر مؤمنان، پاسخگویی به شبهات مخالفان بود و میکوشید راهی برای پایانبخشیدن مسالمتآمیز به نزاع و دشمنی بیابد. اگر از این راه نتیجه دلخواه به دست نمیآمد، با مخالفان خود، تا جایی که به امنیت و وحدت جامعه اسلامی آسیبی نمیرسید، مدارا از شدت و اتخاذ اقدامات قهرآمیز پرهیز میکرد. سرانجام اگر مخالفان دست به قیام علیه حکومت اسلامی میزدند و امنیت شهرها و راهها را به خطر میانداختند، نوبت به #برخورد_قاطعانه میرسید. البته امام (ع) در این مرحله نیز هیچگاه از ارشاد و راهنمایی دشمنان غفلت نمیکرد.
🌺 @zanan_enghelaby
1️⃣ #گفتگو: امام علی (ع) با طلحه و زبیر بارها به گفتگو نشست و برای هدایت آنان از هیچ کوششی دریغ نورزید؛ به گونهای که حتی به آنان پیشنهاد کرد بخشی از دارایی شخصی امام را از آن حضرت بگیرند و از زیادهخواهی و تصرف در اموال عمومی درگذرند. اما آنان همچنان بر خواسته خود پای میفشردند و سهم بیشتری را از بیتالمال میخواستند.
🔸طلحه و زبیر عدالت امام را تاب نیاوردند و سپاهی عظیم برای مبارزه با آن حضرت آراستند؛ اما امیرمؤمنان همچون گذشته به روشنگری خویش ادامه داد و با فرستادن نامهها و سفیران خود، از آنان خواست که دست از هواهای نفسانی خود بردارند و به عهد و پیمان نخستین خویش باز گردند.
🔹در گیر و دار جنگ جمل نیز امام علی (ع) از ارشاد و راهنمایی دشمنان خویش دست نکشید و سرانجام با یادآوری حدیثی از رسول خدا (ص) زبیر را از ادامه جنگ منصرف کرد.
🔸امام (ع) در برخورد با معاویه نیز همین شیوه را در پیش گرفت و در چندین نامه، فضایل خویش را برشمرد و معاویه را به تقوای الهی و پرهیز از دنیاطلبی فراخواند و از دنبال کردن چیزی که شایستگی آن را ندارد، بر حذر داشت.
🌺 @zanan_enghelaby
2️⃣ #مدارا: امام علی (ع) نخست مخالفان سیاسی خود را از راه مذاکره، نصیحت میکرد و اگر این شیوه کارگر نمیافتاد، راه مدارا و بردباری را پیشه میگرفت برخی از یاران امام از وی میخواستند تا با کسانی که از بیعت با او روتافتهاند، به صورت قهرآمیز رفتار کند و دستکم آنان را زندانی کند؛ اما امام این نظر را نمیپسندید و بهصراحت اعلام میداشت که هر کس تا زمانی که به رویارویی علیه حکومت اسلامی برنخیزد، در امان خواهد بود.
ادامه دارد ...
#سیره_امام_علی
#برخورد_با_مخالفان
#گفتگو
#مدارا
#برخورد_قاطع
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
⚠️
#نکته
این بیانیه از کجا دیکته شده است؟!
در خبرها آمده است که بیش از صد نفر از مدعیان اصلاحات و عضو حزب کارگزاران و ضدانقلابیون تابلودار فراری و دشمنان قسمخورده امام(ره) و پادوهای شناختهشده مثلث آمریکا و اسرائیل و انگلیس با صدور بیانیهای خواستار مذاکره مستقیم و بدون قید و شرط جمهوری اسلامی ایران با ترامپ شدهاند! افرادی نظیر؛ غلامحسین کرباسچی، احمد منتظری، عیسی سحرخیز، عبدالعلی بازرگان، جمیله کدیور، علی کشتگر و... از جمله امضاءکنندگان این بیانیه هستند.
در اینگونه حرکتها، همخوانی سیاسی و اعتقادی امضاءکنندگان اهمیتی ندارد و یا در درجه چندم اهمیت است. احمد منتظری دشمن امام و کرباسچی کارگزارانی و دارنده پرونده فساد اقتصادی و سحرخیز حامی حزب صهیونیستی بهائیت و علی کشتگر مارکسیست و... چه نسبتی با هم دارند که در این بیانیه دور هم جمع شدهاند؟! تقریبا هیچ! اما، چرا؟! محتوای بیانیه و شرایط زمانی صدور آن در کنار هویت امضاءکنندگان به وضوح حکایت از آن دارد که دیکتهکنندگان بیانیه از بیاهمیت بودن آن در تصمیمسازی نظام باخبر بودهاند...پس انگیزه کسانی که این بیانیه را به امضاءکنندگان آن دیکته کردهاند چه بوده است؟! پاسخ این سؤال دشوار نیست و نمونههای مشابه دیگری از آن نیز میتوان در تاریخ چهلساله انقلاب آدرس داد.
یک روز قبل از حمله ناکام آمریکا به طبس که قرار بود بالگردهای آمریکایی بعد از فراری دادن جاسوسان، در پایگاه منظریه قم فرود بیایند، چه کسانی و با چه انگیزهای توپهای ضدهوایی مستقر در اطراف این پایگاه را جمعآوری کرده بودند؟!... آن شب قرار بود تفنگداران آمریکایی در ورزشگاه امجدیه -شهید شیرودی کنونی- از بالگردها پیاده شوند و افراد نفوذی، چراغهای این ورزشگاه را که مطابق معمول، شبها خاموش بود، آن شب روشن نگاه داشته بودند! قبل از حمله سازماندهی شده صدام به ایران، یک جریان وابسته داخلی، زمزمه انحلال ارتش را آغاز کرده بود! و دهها نمونه دیگر از این دست که فهرست آن نیز به درازا میکشد.
وقتی ترامپ بعد از کسب اطمینان از اروپا برای ادامه برجام، از آن خارج شد، برخی از مشاوران او این سؤال را پیش کشیدند که چرا با خروج از برجام فرصت ادامه مذاکره با ایران و کسب امتیازات بیشتر را از دست داده است و ترامپ با اطمینان گفت: «من واقعاً معتقدم که آنها (ایرانیها) در یک مقطع زمانی دیگر باز میگردند و میگویند که میخواهند برای یک توافق دیگر مذاکره کنند»! اما انتظار ترامپ برای بازگشت ایران به میز مذاکره با آمریکا که عمیقا و با اطمینان به آن دل بسته بود و انتظار میکشید نه فقط برآورده نشد بلکه با مواضع سرسختانه و قاطع جمهوری اسلامی ایران نیز روبهرو شد تا آنجا که آقای روحانی مذاکره با آمریکا را دیوانگی نامید.
ترامپ با خروج از برجام این سند طلایی را که جای جای آن به نفع آمریکا بود، از دست داده بود و بازگشت ایران به میز مذاکره تنها امیدش بود تا آنجا که در سفر اخیر خود به سنگاپور هم بار دیگر در پاسخ به سؤال خبرنگار فاکسنیوز، خواستهای که انتظارش را میکشید تکرار کرد و گفت: هنوز هم اطمینان دارد که ایران برای مذاکره باز میگردد! اما، این خواسته استراتژیک ترامپ که در آرزوی آن از برجام خارج شده بود بر زمین مانده است. اکنون به وضوح میبینید بیانیه یاد شده که پیشنهاد بازگشت ایران به مذاکره با آمریکا اصلیترین و تنها موضوع آن است با هدف تامین این نیاز بر زمین مانده ترامپ به امضاءکنندگان این بیانیه خیانتآمیز دیکته شده است. آیا هیچ علت دیگری برای آن قابل تصور است؟!
✍️#حسین_شریعتمداری
🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
💢 امیرالمؤمنین چه کسی را حصر کرد؟ (۲) 🔹امام علی (ع) در برخورد با مخالفان خویش سه راهبرد اساسی داشت:
💢 امیرالمؤمنین چه کسی را حصر کرد؟ (۳)
3️⃣ #برخورد_قاطع: هنگامی که مذاکره با مخالفان به جایی نرسید و برخورد مسالمتآمیز به سوءاستفاده آن انجامید، امام علی (ع) #دست_به_شمشیر برد و با همان قاطعیتی که در نبردهای صدر اسلام از خود به نمایش گذاشته بود، به رویارویی با جنگافروزان پرداخت.
🔹نمونهای از این قاطعیت و دلیری در پاسخ امیر مؤمنان به معاویه آشکار است: «گفتی که من و یارانم را پاسخی جز شمشیر نیست؛ راستی که خنداندی از پس آن که اشک ریزاندی. کی پسران عبدالمطلب را دیدی که از پیش دشمنان پس روند و از شمشیر ترسانده شوند!... زودا کسی را که میجویی تو را جوید، و آن را که دور میپنداری به نزد تو راه پوید. من با لشکری از مهاجران و انصار و تابعین آنان که راهشان را به نیکویی پیمودند، به سوی تو میآیم؛ لشکری بسیار ـ و آراسته ـ و گرد آن به آسمان برخاسته. جامههای مرگ بر تن ایشان، و خوشترین دیدار برای آنان دیدار پروردگارشان. همراهشان فرزندان «بدریان» اند و شمشیرهای «هاشمیان» که میدانی در آن نبرد تیغ آن «رزم آوران» با برادر و دایی و جد و خاندان تو چه کرد و [ضرب دست آنان] از ستمکاران دور نیست [و امروزشان با دیروز یکی است».
🌺 @zanan_enghelaby
🔸لازم به ذکر است که #مجازات_حصر و #طرد_سیاسی یکی دیگر از راهبردهای اساسی بود که امام علی (ع) در خصوص برخورد با مخالفان خود اتخاذ نمود. به طوری که امام علی (ع) نزد عایشه که در بصره و در خانه عبدالله بن خَلف خُزاعی بود آمدند؛ امام علی (ع) فرموند: ای حُمَیرا! از این حرکت دست برنمیداری؟ عایشه گفت: ای پسر ابیطالب! قدرت یافتی، پس نرمی به خرج ده! امام علی (ع) فرمود: به سوی مدینه حرکت کن و به همان خانهات بازگرد که پیامبر خدا (ص) تو را دستور داد که در آن بنشینی.
🔹با مقایسه رفتار امیرالمؤمنین در برابر معاویه و مخالفینی چون عایشه، اصحاب جمل و خوارجیان میتوان بدین پی برد که حضرت امیر (ع)، معاویه و دستگاه سیاسی حاکم بر شام را به عنوان #فتنه_اسلام قلمداد کرده و در برابر ریشهکنی آن هیچگونه مصلحتی را نمیپذیرد در حالی که حضرت بعد از #جنگ_جمل و جنگ خوارج #عفو_عمومی صادر مینمایند به گونهای که عایشه آن چنان تحت تأثیر برخورد کریمانه و بزرگوارانه حضرت علی (ع) قرار گرفت که پس از جنگ میگفت: «آرزو داشتم ۲۰ سال قبل از آن حادثه مرده بودم».
ادامه دارد ...
#سیره_امام_علی
#برخورد_با_مخالفان
#گفتگو
#مدارا
#برخورد_قاطع
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
▪️در پنج روز گذشته نبرد #الحدیده، جنگنده اسراییلی بمباران کرده، سرباز فرانسوی اسیر شده، ناو و پهپاد امریکایی عملیات کرده، نظامی سعودی و مستشار مصری و مزدور اماراتی تیر و خمپاره انداخته، ولی شهر همچنان در کنترل رزمنده یمنی است. مانده تا بفهمند از شیعه علی چه معجزه ها ساخته است.
✍️ مهدی محمدی
🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
💢 امیرالمؤمنین چه کسی را حصر کرد؟ (۳) 3️⃣ #برخورد_قاطع: هنگامی که مذاکره با مخالفان به جایی نرسید و
💢 امیرالمؤمنین چه کسی را حصر کرد؟ (۴)
🔸امام جواد (ع) در پاسخ به سؤالات یحیی بن اکثم در باب #تفاوت_رفتار_امیرالمؤمنین علی (ع) میفرمایند: «اما اینکه گفتی امیر مؤمنان (ع) اهل #صفین را چه در حال پیشروی و چه در حال فرار میکشت و به مجروحان تیر خلاص میزد ولی در جنگ #جمل هیچ فراری را تعقیب نکرد و هیچ مجروحی را نکشت و هر کس اسلحه خود را بر زمین گذاشت و یا به خانهاش رفت، امان داد به این دلیل بود که اهل جمل پیشوایشان کشته شده بود و گروهی نداشتند که به آنها ملحق شوند و همانا به خانههایشان بازگشتند بدون اینکه مخالف و محارب باشند و به اینکه از آنان دست برداشته شود راضی و خشنود بودند، پس حکم اینها این است که شمشیر از میانشان برداشته شود و از آزار و اذیتشان خودداری شود چرا که در پی اعوان و انصاری نیستند. ولی اهل صفین به سوی گروهی آماده و رهبری باز میگشتند که آن رهبر اسلحه و زره و نیز شمشیر برایشان فراهم میکرد، از بخششهای خود آنها را سیراب میکرد، برایشان قرارگاه و منزلگاه آماده میکرد، از بیمارانشان عیادت میکرد و... بنابراین حکم آنها یکسان نیست».
🔹تعدد و #گوناگونی_برخورد امام علی (ع) در خصوص مخالفان حکومت خود اشاره بر ضرورت، اهمیت و جایگاه مصلحت در دستگاه سیاسی شیعه دارد. به طوری که حاکم جامعه اسلامی میتواند بر سبیل مصلحت حکم نموده و به جای اجرای مجازات اصلی معاندان و مخالفان، مجازات #حصر و عدم دخالت آنها در امور اجتماعی را در نظر بگیرد. آنچه در ماجرای #عایشه همسر پیامبر صورت پذیرفت مؤید همین امر بود.
🌺 @zanan_enghelaby
🔸با توجه به آنچه که ذکر شد نگارنده اعتقاد دارد امام علی (ع) در خصوص برخورد مخالفان با تمسک به دو اصل اخلاقمداری و عدم دستگیری مخالفان قبل از اظهار مخالفت، با سیاست گفتگو و مدارا، سعی در هدایت و زدودن پردههای جهل و نادانی آنان داشت به طوری که ایشان با این اقدام تلاش مینمودند تا زمینههای انحراف آنها و کسانی که به دلیل ناآگاهی و بیخبری تحت تأثیر افکار آنها قرار گرفتهاند را از بین ببرند از این رو حضرت تا زمانی که مخالفان دست به قیام نزدند با کمال بزرگواری با آنان برخورد کرد.
🔹در پایان باید اشاره داشت که به نظر میرسد جمهوری اسلامی ایران با تمسک به سیره علوی نیز چنین رفتاری را با مخالفان، معاندان انجام داده است به طوری که علیرغم اینکه جمهوری اسلامی ایران میتوانسته با فتنهگران برخورد قاطع نماید اما به دلیل ناآگاهی، کج اندیشی و غفلت برخی از آنان؛ بر پایه مماشات و مسالمت با آنان برخورد نموده است، که این نوع برخورد اسلامی در جمهوری اسلامی برگرفته از سیره رفتاری امام علی (ع) در برخورد با مخالفان خود است.
#سیره_امام_علی
#برخورد_با_مخالفان
#گفتگو
#مدارا
#برخورد_قاطع
منبع: برهان
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
🔴 افشاگری کبری خزعلی از برنامهریزی برای بیسابقهترین #اقدام_علیه_مساجد توسط دولت روحانی (۱)
🔽 کبری خزعلی در نشست بررسی مدیریت چندگانه دولت در مواجهه با سند ۲۰۳۰، اظهار داشت:
🔹در حال حاضر سند ۲۰۳۰ به طور وسیع در مدارس، مهد کودکها، مراکز بهداشتی و ... اجرا میشود و در مرحله جدید رسانه ملی را هدف گرفتهاند. شبکه سلامت رسانه ملی به شکل وسیع و دیگر شبکهها در حال آموزش مسائل جنسی در قالب سند ۲۰۳۰ است.
🔸دانشگاهها، فضای مجازی و امروز صدا و سیما و حتی مساجد هدف اجرای سند ۲۰۳۰ قرار گرفتهاند.
🌺 @zanan_enghelaby
🔹#اساسنامه_کانون_های_فرهنگی و هنری مساجد در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است و هنوز قانونی نشده اما قرار است با تکیه بر #سند_پشتیبان آن که به صورت #مخفیانه در حال بررسی است، #مساجد از اختیار روحانیت خارج شود و #تحت_کنترل_دولت قرار بگیرد!
🔸در تاریخ اسلام شاهد نبودیم که دولت مساجد را تصرف کند. مسجد از شئون ولی فقیه است و وظیفه مدیریت امور دینی بر عهده ولی فقیه است که باید با کمک سازمانهایی چون تبلیغات اسلامی و تربیت نیرو در حوزههای علمیه انجام شود اما با این طرح #مسجد_در_اختیار_وزارت_ارشاد قرار میگیرد. حتی #رشته_دانشگاهی_مسجدداری همانند هتلداری تأسیس کردهاند و افرادی وارد شدهاند که قرابتی با فضای مسجد ندارند.
ادامه دارد ...
#سند_2030
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
🔴 افشاگری کبری خزعلی از برنامهریزی برای بیسابقهترین #اقدام_علیه_مساجد توسط دولت روحانی (۱) 🔽 کبر
🔴 افشاگری کبری خزعلی از برنامهریزی برای بیسابقهترین #اقدام_علیه_مساجد توسط دولت روحانی (۲)
🔹حتی مباحث اقتصاد مسجد را هدف گرفتهاند تا در تصرف دولت در آید و در چارچوب سیستم استخدام، از روحانی سلب اختیار کنند و روحانی فقط بتواند در حد پیشنهاد مدیریت مسجد در امور دخالت کند.
🔸با اجرای این طرح، مدیرکل ارشاد یک شهرستان بر روحانیان سلطه مییابد. در سند پشتیبان اساسنامه آمده است که فعالان مسجد باید راه را باز کنند تا مجاوران به مسجد بیایند و به اصطلاح فضا را با نشاط کنند. جوانان و هنرمندان را جذب کنند و مسئولان مسجد #تاب_آوری داشته باشند و تحمل کنند تا مسجد با نشاط شود!
🌺 @zanan_enghelaby
🔹میخواهند اختیار روحانی مسجد در حد خواندن نماز جماعت باشد. میگویند مسجد باید یک نهاد غیر دولتی، غیر انتفاعی و فرهنگی باشد اما این با دولتی شدن مساجد در تناقض است.
🔸در بدنه مساجد شوراهایی تعیین کردهاند که دولتی است و با تغییر دولتها ممکن است تغییر کند و این یعنی سیاستهای فرهنگی در مساجد با تغییر دولتها عوض شود!
#سند_2030
🎙#کبری_خزعلی
منبع: مهر
🌺🌿کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
🔴 لبه سقوط یا سکوی پرواز؟!
🔹🔸 فتنه ها بد نیست ؛ منافقان را رسوا می کند. به شرط آنکه مومنان ، قوام و انسجام داشته باشند.
علی علیه السلام با سه طایفه «قاسطین» و «ناکثین» و «مارقین» مواجه بود ؛ ولی آنکه کمر حکومت او را شکست ، سست عنصری کوفیان بود.
♦️حال و هوای این روزهای جمهوری اسلامی ، مشابهات زیادی در تاریخ دارد. التهاب این روزها ، بارها و بارها تاریخ را به طپش انداخته. تاریخ را که می خوانی ، می بینی مشتی از خروار خروار فتنه ای که انقلاب از آن عبور کرده ، انقلاب ها را به باد داده.
♦️این روزهای انقلاب به شبهای گرم عملیات می مانَد. همه افراد و احزابی که از صدر انقلاب زخم و کینه ای را حمل کرده اند امروز بر پا ایستاده اند و مترصد قیام اند.
♦️از ملی گراها و سلطنت طلب ها و منافقین ، تا تَکراری ها و بهاری ها و لندن نشین ؛ تا پرچم سفیدانِ پست برق نشین ؛ تا درویشانِ شمال شهر نشین ؛ همه خود را نشان داده اند و قلب نظام را نشانه گرفته اند.
♦️انقلاب های پیشین ، اگر با هزار زحمت خود را به اینجا می رساندند ، تاب گذر از این گردنه نداشتند. اما انقلاب اسلامی ایران ، از این پیچ تاریخی به سلامت خواهد گذشت و تاریخ را در فصلی جدید متولد خواهد نمود. گواه و شاهد این حرف ، شهیدان دهه هفتادی و روشنایی ذهن و قلم عناصر حزب اللهی است.
♦️جنبش های مومنانه پیشین با این جنس فتنه ها نابود شدند ؛ چون فاقد قوام مومنانه ای بودند که قیام های کافرانه را پس می زند. ایرانیان اما از مردم حجاز و کوفه برترند. ایرانیان ، قوم بشارت داده شده قرآنند که «إِنْ تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ ثُمَّ لا يَكُونُوا أَمْثالَكُم» (محمد / ۳۸)
♦️این روزها ، زیر پای انقلاب را که ببینی دلهره سقوط پیدا می کنی. ولی دلگرم باش که این بالها ، توان پریدن تا بی کران دارد. تا روشنای صبح چیزی نمانده ...
✍ #مصطفی_امینی_خواه
🌿🌺 کمیته زنان #جبهه_مردمی نيروهای انقلاب اسلامی 🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby