📕 کتاب بازگشت از نیمه راه
🔹 جریان شناسی مخالفت ها با نظام و رهبری جمهوری اسلامی ایران
📖 مروری بر اسناد، اسرار و ناگفته های جاماندگان قافله انقلاب
🔺کتاب «بازگشت از نیمه راه» جریان شناسی چهره هایی است که از مسیر انقلاب بازگشته اند افرادی نظیر: محمد خاتمی٬ میرحسین موسوی٬ مهدی کروبی٬ یوسف صانعی٬ حسینعلی منتظری٬ عبدالکریم سروش، عطاءالله مهاجرانی، اکبر گنجی، بهزاد نبوی و ده ها نفر دیگر.
274 صفحه| 35000 تومان
قیمت با تخفیف: 32000 تومان
خرید آنلاین👇
https://basalam.com/sahifehnoor/product/162040?ref=830y
✨🌺✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️١٠ نكته از آداب زیارت امام رضا (عليهالسلام) در بيانات رهبرانقلاب🕯
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
▪️برنامه تربیت رهبران جوان جهان (Young global leaders) هم کیس مطالعاتی جالبی است...
پروژه ای که توسط بنیاد راکفلر تامین مالی می شود، سیامک نمازی[جاسوس] در آن فعالیت داشته و تا چندی پیش یکی از همکاران وقت آقای روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک در لیست رهبران آینده خاورمیانه آن قرار داشت!
اما؛
روان سالم، از دختران جوانی است که در تهییج و تحریک جوانان عراقی به حضور در تظاهرات، نقش مهمی داشت و اتفاقا بیش از رسانههای رسمی، توسط شبکههای اجتماعی پروموت و بِرَندسازی شده است!
نکته جالب اینکه روان سالم، از دانشآموختگان دوره اخیر پروژه آمریکایی YGL(تربیت رهبران جوان جهانی) است!
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
⚡️ سير ما به سمت خداست که از وادی ولايتِ سیدالشهدا(ع) و امام رضا(ع) عبور میکند.
✔️ «هدف زيارت، خداست. در ورودیِ زيارت امام رضا(ع)، در در منزل خود میگوييم: «بسم الله و بالله و الي الله و الي بن رسول الله»؛ به سمت خدا و رسول خدا میرويم. پس سير ما به سمت خداست که از وادی ولايت عبور میکند. مانند وقتی حج میرويم، سير ما به سوی خداست که از وادی حج عبور میکند.
✔️ وقتی کسی زيارت میرود، مقصدش خداوند متعال است. کسانی نمیفهمند و يا نمیخواهند بفهمند و يا خدای متعال از آنها فهم را گرفته و میگويند زيارت شرک است! اينها نمیدانند که سير الی الله از وادی نبی اکرم(ص) و اهل بيت(ع) بايد عبور کند و اصلاً ممکن نيست کسی به حضرت حق، بدون عبور از اين صراط برسد. که «اللهم اجعل لي مع الرسول سبيلا». راه ما با خدا، بايد در همراهی با رسول خدا(ص) اتفاق بيفتد. پس اگر زيارت، سفر الي الله است که از وادی ولايت معصومين(ع) عبور میکند، زيارت سيدالشهداء(ع) درواقع فرار الی الله و فرار از آلهه و غفلتها و وابستگیها و خستگیهاست.»
استاد سید محمدمهدی میرباقری
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
.
تاریخ مصرف شان تمام شد
🔹وقتی تاریخ مصرف گماشتگان یا سازشکاران با غرب به سر می رسد، در زیر پا گذاشتن و قربانی کردن او معطل نمی کنند.
♦️فرقی نمی کند ابوبکر بغدادی باشد، یا سعد حریری؛ صدام حسین باشد یا معمر قذافی.
🔹کاش همه آنها که نوکری غرب را به جان می خرند، از این سرنوشت شوم و پر تکرار درس بیاموزند و ملت و مملکت خود را به آمریکا و انگلیس و اسرائیل و عربستان نفروشند.
✍️ محمد ایمانی
✨🌺✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
🔴 روانشناسی #مقتدیصدر
👈 او #احمدینژادِ_عراق است!
#شخصیت_شناسی
◾️ اول شدن ليست منتسب به "مقتدي صدر" در انتخابات پارلماني عراق وی را به صدر اخبار كشاند. اما رسانههاي غربي و اصلاحات تلاش ميكنند علت رأیآوری وی را #موضعش نسبت به #ايران اعلام كنند و در پس اين سخن، #بيفايده بودن آنهمه #زحمت_ايران در دوران داعش را گوشزد نمايند!
◾️ فراموش نكنيم كه #ناموس_تشيع در عراق است و فراموش نكنيم كه #تكفيريها تا چند صدمتري #امامين #عسكريين رسيدند و از سوي ديگر تا ۴۰ كيلومتري #كربلا از استان الأنبار جلو آمدند. ايران براي دلخوشي #مقتديصدر به عراق نرفت و الان هم چيزي به نام «حضور ايران در عراق» معنا ندارد.
◾️روابط معمولي ايران و عراق در جريان است اما رابطه ايران و عراق فراتر از عرف بينالملل نظير دادوستد و منافع ملي است. اساس اين رابطه با #محوريت_حسين(ع) است و با صادرات و واردات و فشار امريكا و سعودي و... بالا و پايين نميشود.
اما در خصوص مقتدي صدر...
مقتدي شخصيتي ويژه دارد كه قضاوت درباره وي به راحتي امكانپذير نيست!
◾️ #چندوجهي بودن #مشي و #شخصيت وي نه بر اثر تدبير، كه جزو شاكله شخصيتي وی است. او كلكسيوني از تضادها و #افراط و #تفريط است. از جهت تجمع تعارضات، #چندگانگي_شخصيتي، #تعاملي و #رفتاري بسيار شبيه #مصدق يا #احمدينژاد ماست!
مقتدي نماد #افراط و #تفريط است و اصولاً از تعادل برخوردار نيست! او در كسوت روحانيت يكباره در هيبت #ناسيوناليست ظاهر ميشود! او با لباس #پيامبر به سوي #كمونيستها دست دراز ميكند! او در عين فرهنگ #طلبگي ابايي ندارد كه به #مرجعيت_شيعه هم #بتازد! او ممكن است چند ماه در #قم ساكن باشد، اما سر از #رياض و #قاهره و #اربيل درآورد! او #ضدامريكايي است، اما #جريانات_جهادي عراق را كه با امريكا ميجنگند هم #قبول_ندارد! يك روز بر #تمايز خود و اطرافيان با همه تأكيد ميكند و يك روز بر #لزوم_وحدت و پذيرش همه جريانات عراقي در كنار هم سخن ميگويد! اما با #مذهبيون- كه سالها در كنار هم با صدام مبارزه كردهاند- #ائتلاف_نميكند، بلكه #سكولارها و #كمونيستها را ترجيح ميدهد!
◾️ او #عليه_ايران و حتي #آيتالله_سيستاني بهرغم «تك مرجعي» بودن مكتب نجف ميتازد تا ناسيوناليست جلوه كند، اما همزمان در #قم به #دستبوسی مراجع ايراني ميآيد. او در اوج درگيري دولت عراق با داعش مشغول درگيري با دولت بود و بار مضاعفي را بر آن تحميل ميكرد. نيروهاي نظامي وي در شهرك صدر بغداد رژه مسلحانه برگزار كردند اما در قالب سازمان اختصاصي #هيچگاه مقابل داعش #نايستادند (ممكن است افرادي از وي به صورت شخصي به حشدالشعبي پيوسته باشند).
◾️ او خود را #وارث و #خونخواه مرحوم پدر و عموهاي شهيد ميداند، اما گويي در علماي شهيد عراق هم طبقهبندي قائل است و شهداي خود را نسبت به شهداي ديگر حوزه علميه نجف برتر ميداند!
او گاهي منتهياليه #عوامگرايي است و گاهي منتهياليه #روشنفكري!
گاهي #محور_اختلافات در #عراق است و گاهي ميخواهد #محور_وحدت باشد! او نه به كسي تكيه ميدهد و نه كسي ميتواند او را تكيهگاه قرار دهد. او نه مخالف ايران است و نه با ايران دشمني دارد. او ميخواهد ديده شود. جوان است و جوياي نام!
در جامعه عوامزده عراق و در حالي كه بحرانهاي مختلف دروني اين كشور را درگير كرده و منجي و اسطوره طلب ميكند، او به ميدان آمده است.
◾️اگر چه او به تنهايي قادر به تشكيل پارلمان نيست، اما ترجيح ميدهد ائتلاف خود را خارج از تحالف شيعه قرار دهد. اگر #قدرت را در #اختيار گيرد ترديدي نداشته باشيد كه #نماد_حماسه و #فاجعه_ملي در عراق خواهد بود!
◾️او اكنون #مدعي_پرچمداري عدالت و مبارزه با فساد است اما با صراحت در لباس روحانيت بر به قدرت رسيدن #تكنوكراتها اصرار دارد! او تعامل با خارج از مرزهاي عراق را متفاوت از سياست دولت قرار داد تا جذاب و متفاوت باشد!
او كلاً ميخواهد با همه و از همه متمايز باشد. او نياز به هلدادن ندارد، چون در نقطه تعادل نايستاده است!
◾️"مقتديصدر" با همه تراژديهايش نبايد طرد شود. او فقط تاكنون يك ضدامريكايي ثابتقدم بوده است. هدف او از ديدار با #بنسلمان خودفروشي نبود، عراق را هم نميفروشد. فقط خواست بگويد من خارج از دو قطبي ايران- عربستان قرار دارم و بازيكن آزاد هستم!
◾️ او احمدینژاد عراق است با همه محاسن، معايب، تضادها و تعارضها. او جمع اضداد است. منتظر باشيد گذر زمان را ببينيد...
🖌 عبدالله گنجی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
🔹 اوجگیری تفکیک جنسیتی در غرب پس از جنبش «Me too#»
🔸 در دومین سالگرد به راه افتادن جنبش اینترنتی «Me too#» یا «#من هم» که در اکتبر 2017 و پس از خیل گزارشها و اخبار گسترده تعرضات و آزارهای جنسی در اروپا و آمریکا علیه این تجاوزات شکل گرفت، تلویزیون صدای آمریکا طی گزارشی یکی از نتایج جنبش فوق را اعلام کرده که حاصل آن تأکید بیشتر محیطهای کاری غرب بر تفکیک جنسیتی بوده، آنچه همواره در گزارشها به اصطلاح حقوق بشری، شرق و به خصوص کشورهای اسلامی به آن متهم شده بودند!
در این گزارش، VOA یا همان تلویزیون صدای آمریکا اعتراف کرد که پس از رسواییهای جنسی در غرب و آزارها و سوءاستفادههای جنسی از زنان در محیطهای کاری و غیر آن، اینک درصد مدیران مردی که از کار کردن نزدیک با همکاران زن اکراه دارند، در حال افزایش است!
بهنظر میآید تا امروز نتایج جنبش «Me too#» علیه تعرضات و آزارهای جنسی، بیشتر از آنچه تصور میشد، جامعه غرب را به سمت و سوی تغییر در سبک زندگی برده، آنها تمایل دارند از سبک زندگی بیبند و بارانه امروز به نوعی زندگی با قوانین مشخص و سفت و سختتری برسند که تا حدود حریم و زن و مرد در آن رعایت شود. گرایش به مدارس دخترانه و پسرانه یا دیگر اماکن عمومی در فرانسه که در آنها حدودی برای حریم زنها در نظر گرفته شده و آرامش بیشتری برایشان به همراه دارد، تمایل به غذا و گردشگری حلال که برخی حریمها در آن رعایت میشود و از مشروبات الکلی که منشأ بسیاری از حرمتشکنیهاست نیز در آن خبری نیست، تمایل به پزشکان و پرستاران همجنس برای مراقبت در بیمارستانها، برگزاری کنسرتهای زنانه و همچنین مراسم و پارتیهای غیرمختلط، تمایل به سوی مصرف مشروبات غیرالکلی ولو در جشنها و... حالا برقراری نوعی قانون نانوشته در عدم به کارگیری زنان در محیطهای مردانه که بهگونهای تفکیک جنسیتی در محیطهای کار تنه زده و پرهیز از اختلاط با زنها در دورهمیهای مردانه، همه و همه نشانههایگریز مردم غرب از سبک زندگی رایج در اروپا و آمریکا و در مقابل گرایش به نوعی سبک زندگی است که عناصری از سبک زندگی اسلامی در آن مشاهده میشود.
منبع: کیهان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
اعتراضات اقتصادی در عراق
کدام محافل را باید هدف بگیرد؟
✍️ اگر از عقبه سیاسی و خارجی مهندسی آشوب در عراق صرف نظر کنیم، ابعاد اقتصادی آن، نکات قابل تاملی در خود نهفته دارد.
🔹این ابعاد از آن جهت مهم است که با شناسایی عوامل فقر و بیکاری و فساد اقتصادی موجود، می توان طیف های سیاسی بانی اعتراض را راستی آزمایی کرد و اعتراضات را متوجه کانون اصلی مشکلات کرد.
♦️حزب بعث از سال ۱۹۶۸ با کودتا بر عراق حاکم شد. صدام حسین نیز سال ۱۹۷۹ با کودتا حاکم شد و او با همراهی حزب بعث، تا ۲۰۰۳ حاکم بلا منازع بر سیاست و اقتصاد عراق بودند.
🔹یعنی حزب بعث، به مدت سی و پنج سال بر عراق مسلط بود و ساختار اقتصاد این کشور، متاثر از مفاسد همین حزب است که امروز در پشت صحنه به عنوان عامل نیابتی عربستان و آمریکا در تحریک به آشوب عمل می کند.
♦️صدام و حزب وی، دو جنگ را به ملت ایران (۱۹۸۸–۱۹۸۰) و کویت (جنگ خلیج فارس- ۱۹۹۱ میلادی) تحمیل کردند و دوبار هم با تهاجم آمریکا مواجه شدند.
🔹 آمریکا، صدام را برای حمله به ایران تحریک و حمایت کرد اما هنگامی که صدام یاغیگری پیشه کرد، کشور عراق با تهاجم از پیش طراحی شده شبکه "صهیونیسم_مسیحی (آمریکا و انگلیس و عقبه صهیونیستی) مواجه شد . این جنگ ها موجب ویرانی زیر ساخت های عراق و نابودی درآمدهای این کشور ظرف 4 دهه شد.
♦️در کنار صدام و بعثی ها، آمریکا و عربستان، متهمان اول نابودی اقتصاد عراق پس از سقوط صدام هستند. آنها القاعده و داعش و سایر گروه های تروریستی را بالغ بر یک دهه به ملت عراق تحمیل کردند که هم نابودی منابع اقتصادی را در پی داشت و هم امنیت تولید و سرمایه گذاری داخلی و خارجی را از بین برد.
🔹خیانت بعدی آمریکا، غارت بخشی از درآمد های نفتی عراق است. گفته می شود آنها یک سوم از درآمد فروش نفت عراق را به عنوان هزینه های جنگ و سرنگونی صدام، برای خود بر می دارند و در واقع از سر سفره مردم دریغ می کنند.
♦️خیانت دیگر آمریکا و متحدانش، تحریک طایفه گری و اختلافات قومی و مذهبی و رسمیت بخشیدن به این اختلافات در قانون اساسی جدید است که موجب شده تا مکانیزم هر شهروند یک رای و حاکمیت تمام عیار و منسجم اکثریت عملی نشود. این موجب می شود با حاکمیتی نا منسجم و کم کارآمد مواجه باشیم.
🔹اجمالا این که آمریکا، عربستان، حزب بعث و بقایای رژیم صدام، و حامیان سیاسی- مالی گروه های تروریستی مانند داعش، متهمان اصلی نابسامانی های اقتصادی امروز عراق هستند.
♦️بنابراین، فلش اصلی اعتراضات درست و سالم باید متوجه همین کانون ها شود که دست بر قضا، دست پیش گرفته و می خواهند با مصادره به مطلوب و منحرف کردن اعتراضات مشروع مردم، موج سواری کنند.
🔹اکنون زمان آن است که جریان های سالم و مردمی در عراق، اعتراضات را به مسیر اصلی برگرداندند. تابلوی اعتراضات باید مرگ بر آمریکا و عربستان و انگلیس و مرگ بر حزب بعث و داعش باشد.
✍️ محمد ایمانی
✨🌺✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
اعتراضات اقتصادی در عراق
کدام محافل را باید هدف بگیرد؟
✍️ اگر از عقبه سیاسی و خارجی مهندسی آشوب در عراق صرف نظر کنیم، ابعاد اقتصادی آن، نکات قابل تاملی در خود نهفته دارد.
🔹این ابعاد از آن جهت مهم است که با شناسایی عوامل فقر و بیکاری و فساد اقتصادی موجود، می توان طیف های سیاسی بانی اعتراض را راستی آزمایی کرد و اعتراضات را متوجه کانون اصلی مشکلات کرد.
♦️حزب بعث از سال ۱۹۶۸ با کودتا بر عراق حاکم شد. صدام حسین نیز سال ۱۹۷۹ با کودتا حاکم شد و او با همراهی حزب بعث، تا ۲۰۰۳ حاکم بلا منازع بر سیاست و اقتصاد عراق بودند.
🔹یعنی حزب بعث، به مدت سی و پنج سال بر عراق مسلط بود و ساختار اقتصاد این کشور، متاثر از مفاسد همین حزب است که امروز در پشت صحنه به عنوان عامل نیابتی عربستان و آمریکا در تحریک به آشوب عمل می کند.
♦️صدام و حزب وی، دو جنگ را به ملت ایران (۱۹۸۸–۱۹۸۰) و کویت (جنگ خلیج فارس- ۱۹۹۱ میلادی) تحمیل کردند و دوبار هم با تهاجم آمریکا مواجه شدند.
🔹 آمریکا، صدام را برای حمله به ایران تحریک و حمایت کرد اما هنگامی که صدام یاغیگری پیشه کرد، کشور عراق با تهاجم از پیش طراحی شده شبکه "صهیونیسم_مسیحی (آمریکا و انگلیس و عقبه صهیونیستی) مواجه شد . این جنگ ها موجب ویرانی زیر ساخت های عراق و نابودی درآمدهای این کشور ظرف 4 دهه شد.
♦️در کنار صدام و بعثی ها، آمریکا و عربستان، متهمان اول نابودی اقتصاد عراق پس از سقوط صدام هستند. آنها القاعده و داعش و سایر گروه های تروریستی را بالغ بر یک دهه به ملت عراق تحمیل کردند که هم نابودی منابع اقتصادی را در پی داشت و هم امنیت تولید و سرمایه گذاری داخلی و خارجی را از بین برد.
🔹خیانت بعدی آمریکا، غارت بخشی از درآمد های نفتی عراق است. گفته می شود آنها یک سوم از درآمد فروش نفت عراق را به عنوان هزینه های جنگ و سرنگونی صدام، برای خود بر می دارند و در واقع از سر سفره مردم دریغ می کنند.
♦️خیانت دیگر آمریکا و متحدانش، تحریک طایفه گری و اختلافات قومی و مذهبی و رسمیت بخشیدن به این اختلافات در قانون اساسی جدید است که موجب شده تا مکانیزم هر شهروند یک رای و حاکمیت تمام عیار و منسجم اکثریت عملی نشود. این موجب می شود با حاکمیتی نا منسجم و کم کارآمد مواجه باشیم.
🔹اجمالا این که آمریکا، عربستان، حزب بعث و بقایای رژیم صدام، و حامیان سیاسی- مالی گروه های تروریستی مانند داعش، متهمان اصلی نابسامانی های اقتصادی امروز عراق هستند.
♦️بنابراین، فلش اصلی اعتراضات درست و سالم باید متوجه همین کانون ها شود که دست بر قضا، دست پیش گرفته و می خواهند با مصادره به مطلوب و منحرف کردن اعتراضات مشروع مردم، موج سواری کنند.
🔹اکنون زمان آن است که جریان های سالم و مردمی در عراق، اعتراضات را به مسیر اصلی برگرداندند. تابلوی اعتراضات باید مرگ بر آمریکا و عربستان و انگلیس و مرگ بر حزب بعث و داعش باشد.
✍️ محمد ایمانی
✨🌺✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📎🔹️عاملان نمایش خانه پدری باید به سختی مجازات شوند
🔸فیلم سینمایی ضد دینی و ضدایرانی «خانه پدری» پس از شش روز نمایش عمومی، با حکم دادستان تهران توقیف شد.
▫اهانت به باورهای اسلامی و فرهنگ ملی و دینی، ترویج خشونت علیه زنان و عرضه تصویری وارونه و سیاه از خانواده اصیل ایرانی در این فیلم و بازتابهای عمومی و رسانهای منفی نمایش آن، دادسرای عمومی و انقلاب تهران را وادار به واکنش کرد.
چهارم و پنجم دی ماه سال ۹۳ بود که فیلم یاد شده در گروه موسوم به هنر و تجربه و در پردیس سینمایی کوروش به نمایش درآمد اما به دلیل وجود صحنه خشونتآمیز، یک روز پس از نمایش عمومی، با توقیف روبرو شد.
پس از ادعای انجام اصلاحات و اعلام دریافت رده نمایش ویژه افراد بالای ۱۵ سال، یکم آبان امسال، خانه پدری مجال نمایش یافت اما ششم آبان، حکم توقیف دوباره این کار، صادر گردید.
اهانت به منتقدان خانه پدری
با اعلام نمایش خانه پدری برخی سینماگران وابسته به یک طیف خاص وارد صحنه حمایت از این فیلم شدند و با لحن و ادبیاتی اهانتآمیز به منتقدان خانه پدری تاختند.
محمدمهدی طباطبایینژاد معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و از حامیان یکی از اضلاع فتنه ۸۸ خانه پدری را یکی از آثار برجسته سینمای ایران دانست و آن را در نقد تحجر معنا کرد! علیرضا داودنژاد که خود از بطن فیلم فارسی آمده، در گفتوگو با یک سایت سینمایی، اساس توقیف فیلمها را توهم دانست و در گامی با رنگ تبعیض حکم داد: «اصلا آقای عیاری نباید احتیاج داشته باشد پروانه ساخت و نمایش بگیرد»!...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/173460
✨🌺✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
✨به ما رای بدهید تا دیگران مقصر وضع آینده شوند!
آقای ابراهیم اصغرزاده گفته است: "راز پیروزی اصلاحطلبان این است که خود را متفاوت از وضع موجود نشان داده و بگویند وضع موجود در اثر عملکرد اصولگرایان است. همه میدانند دولت منتسب به اصلاح طلبان که ۲۴ میلیون رای آورده است فقط ۳۰ تا ۴۰ درصد قدرت را در اختیار دارد".
منظور آقای اصغرزاده این است که آی مردم! اگر به ما رای دادهاید و وضع موجود پیش آمده، مقصر ما نیستیم، بلکه دیگران مقصر هستند. در نتیجه، باز هم به ما رای بدهید تا دیگران مقصر وضع آینده شوند و در آینده، چون آنها مقصر وضع موجود خواهند شد، باز هم قاعدتا باید به ما رای بدهید.
ما تَکرار میکنیم، شما هم تَکرار کنید، اما این را بدانید که در هر صورت، مقصر هیچ وضعی ما نیستیم. 😅
✍️ یاسر جبراییلی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
▪️ صفر تا صد کنوانسیون برن
🔻 هدف کنوانسیون برن حمایت از حقوق مولفین و صاحبان آثار ادبی و هنری اعلام گردیده است و کشورهای عضو را ملزم به رعایت کپی رایت نسبت به آثار اتباع دیگر کشورهای عضو میکند.
سازمان جهانی مالکیت فکری(WIPO) با استفاده از ابزارهای نظارتی/تنبیهی سازمان ملل بر نحوه عملکرد اعضا نظارت میکند.
🔻البته این کنوانسیون بر خلاف عنوانش صرفا به دنبال ایجاد انحصار بهره برداری برای تولید کنندگان آثار هنری نیست بلکه دامنه وسیعی از آثار فکری، علمی و حتی صنعتی و تکنولوژیک را نیز در انحصار مالکیت تولید کنندگان قرار میدهد برای مثال در بند یک از ماده دو کنوانسیون در تعریف "آثار ادبی و هنری"، کلیه #تولیدات_علمی اعم از مقالات، کتب، طرح ها و نقشه ها را نیز به عنوان آثار ادبی شناسایی نموده که مورد انحصار تولید کنندگان از حیث کپی، ترجمه، بهره برداری و اقتباس قرار میگیرند.
🔻 در بند7 ماده2 صراحتاً طرح ها و مدل های صنعتی را هم به عنوان اثر هنری شناخته و مشمول انحصار کشورهای تولید کننده قرار داده است که در مجموع نوعی انحصار علمی/ تکنولوژیک را برای کشورهای تولید کننده علم و صاحب تکنولوژی فراهم میکند...
🔻 کشورهای در حال توسعه که عمدتا وارد کننده محصولات فکری،علمی و هنری هستند این انحصار را به عنوان مانعی در سر راه توسعه خود دیده و همواره به رویه کنوانسیون معترض بوده اند تا جاییکه در سال1971 ضمیمه ای جهت حمایت از حقوق کشورهای درحال توسعه به کنوانسیون برن الحاق شد.
🔻 طبق بند1 ضمیمه اگر کشور صاحب اثر علمی تا سه سال امکان استفاده به کشورهای دیگر ندهد مشمول قانون"اعطای مجوز اجباری"شده و مجبور به اعطای مجوز استفاده میشود.. که البته در بند3 همین"مجوز اجباری"را هم منوط به اصل مبهم"تلاش کافی متقاضی برای دستیابی به توافق با کشور دارنده" کرده است
🔻 حامیان پذیرش کنوانسیون در ایران، هموار شدن مسیر پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی(WTO) و تضمین حقوق مولفین ایرانی در خارج را دلیل حمایتشان میدانند.
*البته سازمان تجارت جهانی صرفا اجرای چند بند از کنوانسیون را توصیه کرده نه پیوستن به آن را...
🔻 مخالفان اما معتقدند واردات علمی/ادبی ما بمراتب بیشتر از صادرات بوده،همچنین در وضعیت تحریم که نیازمند رفع عمده نیازمندی های علمی در داخل(یا مسیر غیررسمی)هستیم،با قانون کردن انحصار کشورهای صاحب علم،عملا توسعه کشور مختل و بهانه برای فشار و تنبیه ایران توسط سازمان ملل فراهم میشود
🔻 امروز با #استعمار_فرانو مبتنی بر سازمان ها و معاهدات بین الملل طرفیم که با ابزاری مثل معاهده پاریس،NPT، FATF و
مهمتر از همه شمشیر داموکلس شورای امنیت سازمان ملل مانع توسعه کشورهای رو به پیشرفت میشود..
پس سخن گزافی نیست اگر معاهده اخیر را نیز #کنوانسیون_استعماری_برن بنامیم!
💬 سید سجاد
✨🌺✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🔹 ترامپ ؛ فاجعه برای آمریکا موهبت برای دشمنان آمریکا
#سبحان_محقق
✨🌺✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby