💠 طعم شیرین عدالت 💠
▪️قوه قضائیه در کنار سایر قوا، در سال گذشته عملکرد متفاوتی در حوزه برخورد با مفاسد اقتصادی از خود به یادگار گذاشت. پس از گذشت بیش از یک سال از انتصاب حجت الاسلام رئیسی در اسفندماه ۹۷، شاید انتظارات مردم از این قوه بالاتر رفت اما کارنامه این قوه در برخورد با مفاسد اقتصادی یکی از مهمترین بخشهای عملکردی این قوه در سال ۹۸ است.
▪️اما #کارنامه_عدالت۹۸ یک کارنامه قابل قبول از سال نخست ریاست جدید قوه است. پرونده هایی که بعضا سالها در صف رسیدگی بودند سال گذشته به نتیجه رسیده یا به آخر کار بسیار نزدیک شدهاند و طعم شیرین عدالت به کام هزاران نفر از مردمی که گرفتار ظلم مفسدین بودند نشست.
▪️حالا این کارنامه، نوید یک سال پرکارتر و قدرتمندتر از برخورد دستگاه قضا با فساد بخصوص برخورد با دانه درشتها و آقازاده ها و مسئولینی را میدهد که سالهاست اخلالگرانه امنیت اقتصادی اجتماعی کشور را به خطر انداخته و ناامیدی در دل مردم کاشتهاند.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ بودجه ۹۹ چیزی جز خیانت نیست
👤سید علی روحانی معاون دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس:
🔺این بودجه چیزی جز خیانت نیست.شما در بودجه ۹۹ کل کشور را به گوشه رینگ بردهاید و کشور را محبور به مذاکره میکنید.
🔺این بودجه که در آن کلی عدم شفافیت و حباب است به درد کشور داری نمیخورد و میخواهد کشور را به بن بست بکشاند.
🔺اینکه میگویند وابستگی بودجه به نفت به کمتر از ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است ، یک شوخی یا یک دروغ است.
🔺این بودجه یک دام است که کشور را به وادی مذاکره بکشاند.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📛چرا خطر بازگشت نجومی بگیران جدی است؟
⬇️⬇️⬇️
🔹«عادل آذر»، رئیس دیوان محاسبات در جریان قرائت گزارش تفریغ بودجه ۹۷ در صحن علنی مجلس با اشاره به مصوبات افزایش حقوق دولت در ماه های اخیر، گفت: «افزایش حقوق کارمندان در سال ۹۹ که به دلیل عدم تعیین سقف میتوانند تداعی کننده حقوقهای نجومی باشد. طبق قانون ۹۸ مجلس دهم، حداکثر حقوق را ۳۲ میلیون تومان تعیین کرد این در حالی است که برای سال ۹۹ هیچ گونه استثنایی و سقفی برای حقوقهای کارمندان تعیین نشده است و در سال ۹۹ ممکن است حقوق بالاتر از ۵۰ میلیون تومان هم داشته باشیم».
🔹علاوه بر این، بررسیهای دیوان محاسبات در گزارش تفریغ بودجه ۹۷ نشان داد خالص دریافتی ۲۴۱ نفر از مدیران دستگاه های اجرایی از جمله شرکت های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری، دانشگاههای علوم پزشکی، شرکت های اصلی و تابعه ذیربط وزارت نفت بیش از سقف قانونی (حدود ۲۳.۶ میلیون تومان) بوده است.
🔸بخشنامه سازمان برنامه و بودجه درباره افزایش تا ۵۰ درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در کنار عدم اجرای ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه و حذف بالاترین پله مالیاتی حقوق در کمیسیون تلفیق مجلس موجب شده است شرایط لازم برای بازگشت نجومی بگیران دولتی فراهم شود.
🔺اگر باز بودن دست بخش های هیات امنایی در دولت، شرکتها و موسسات دولتی(بانک ها و بیمهها و شرکت های بزرگ نفتی و بازرگانی) را در تعیین حقوق مدیران در مجامع خود را اضافه کنیم عمق فاجعه بازگشت حقوق های نجومی بیشتر خواهد شد.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
✨ 🌺 ✨ بشری 🌺 @zanan_enghelaby
💠مزیت مقاومت💠
🔻 توی عکس کمی دورتر از شیخ زکزاکی یه جوان نخبه نیجریه ای هست. یه فیزیکدان که چند ساله استاد دانشگاهه اینجا. دکتراش رو از کمبریج گرفته. پیشنهاد کار با حقوق زیاد و مزایا تو کشورهای دیگه هم کم نداره. ولی ترجیح داده ایران کار کنه. کم نیستن تو دوست و آشنا، مسلمونهایی که اولویتشون خدمت به کشوریه که به نظرشون خیلی بیشتر از یه اسم روی نقشه ارزش داره. یه کشور با یه باور خاص. کشور جمهوری اسلامی!
🔻البته کمک غیرایرانی های مسلمون به ایران نه فقط توی کشوره و نه فقط محدود به کمک علمی. ولی متاسفانه تنها داستانی که خیلی از ما راجع به روابط ایران با مسلمونهای دنیا میشنویم، داستان صدقه است!
🔻خیلی ساله که تو ایران بعد از هر مشکلی، چه منبعش سومدیریت باشه و چه بلایای طبیعی و چه بیماری، یه حرف تکراری بین مردم ایران پخش میشه. از انواع شبکه های آمریکایی فارسی زبان گرفته تا پیامهای فورواردی واتس اپ و تلگرام، همه میگن "شما بیچاره این و پولتون رو دارن میدن مردم فلان جا. "
🔻حالا واقعا چرا یه کشوری تا وقتی خودش فقیر داره، اصلا جای دیگه ای هزینه بکنه؟ این کار چه نفعی برای مردمش داره؟ شاید بهتره این رو از خود آمریکا بپرسیم. از شبکه های آمریکایی فارسی زبانی که نمونه های خوبین برای میلیونها دلار هزینه خارج از مرزها. جواب آمریکا؟ برای حفظ منافعش در منطقه!
🔻مثلا آمار رسمی کمک سالانه آمریکا به اسراییل، حدود 3 میلیارد دلاره. ولی مگه آمریکا بیش از نیم میلیون بی خانمان نداره؟ مگه از هر 7 کودک آمریکایی یکی گرسنه نیست؟ مگه ... با این حال هر نفر اسراییلی سالانه حداقل 23 هزار دلار برای آمریکا خرج داره. چند روز پیش، تو اوج بحران کرونا، وقتی کادر پزشکی آمریکا هم ماسک کم آوردن، حکومتشون یک میلیون ماسک تقدیم کرد به ارتش اسراییل!
🔻پس آمریکا باور داره یه سری هزینه اونور دنیا لازمه. اما چرا ایران برای هر قدر و هرنوع هزینه اونم تو کشورهای همسایه محکومه؟
بخاطر وجود کسانی مثل این نخبه نیجریه ای. یا مثل اون شهید ابومهدی، دوست شهید ایرانی. بخاطر آدمهایی که با کمترین هزینه بیشترین خدمت رو میکنن. کساییه که آمریکا میدونه با میلیونها دلار نمیتونه بخره ولی با کمال میل با حداقل امکانات برای پیشرفت ایران تلاش میکنن. ملت حرکت مقاومت!
وگرنه اگه رقابت با آمریکا سر خریدن نیروها با دلار بود، تکلیف ایران مشخص بود!
مزیت ایران به کشورهای استعماری، بودجه نیست! عقیده است.
📝 مرضیه هاشمی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ|تولد ماه
با اجرای صابر خراسانی
لحظهها میل بندگی دارند
وقت ادعیهخوانی دل شد
چشم را باید اشکپاشی کرد
فصل خانه تکانی دل شد
بزم عشقی خدا به پا کرده است
همه دعوت شدهاند و مهمانند
خوش نشینان سفره افطار
ریزهخوار بهار قرآنند
🌺 رمضانالکریم مبارکباد🌺
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📣 محفل قرآنی رهبرانقلاب برگزار میشود
🔺محفل انس با قرآن کریم از طریق ارتباط زنده تصویری و با حضور رهبر انقلاب برگزار خواهد شد. طبق رسم هر ساله، محفل انس با قرآن مجید در روز اول ماه رمضان برگزار خواهد شد.
🔺این مراسم در نخستین روز ماه رمضان از ساعت ۱۸ برگزار و به صورت زنده از شبکههای مختلف رسانه ملی و حسابهای رسمی KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی پخش میشود.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
کسانی که مأموریتهای اجتماعی دارند، خلوتهای ماه رجب، ماه شعبان و ماه مبارك رمضان را دریابند.
آیتالله سید محمدمهدی میرباقری
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
💠 مساجد و هیئات نباید رخنهپوشِ دولت مدرن باشند.💠
⬇️⬇️⬇️
🔴 آیتالله میرباقری:
🔹 این احتمال وجود دارد که برخی قدرتها، این توطئه خطرناک را طراحی کردند که از فضای به وجود آمده شیوع کروناویروس استفاده کنند. جنگهای جهانی اول و دوم هم با توطئه برخی کشورها پیریزی شد که پس از آن، جامعه جهانی طرح صلح پایدار و شکل گیری حاکمیت جدید با تاسیس سازمان ملل متحد را پذیرفتند.
🔹 احتمال قوی این است که در جهان پساکرونا پیامدهای خطرناکتر از شکل گیری سازمان ملل متحد و ایجاد نظم جهانی بعد از جنگ جهانی، در انتظار جوامع بشری باشد و آن حمکرانی مجازی دنیا است. یعنی #فضای_سایبر را کاملا در دنیا حاکم کنند.
🔹 غرب در دوره رنسانس، بشریت را از عالم غیب تنزل داد و انسان را در ذهن، محصور و ارتباطش را با خدا قطع کرد. این بار قدرتهای جهانی میخواهند انسانها را #از_چال_به_سیاهچال ببرند. بنابراین خطرناکترین پدیده در جهان #پساکرونا این است که جامعه بشری را به فضای #حکمرانی_مجازی ببرند؛ فضایی که «حکمرانی آن» در دست قدرتهای بزرگ است، «مدیریتش» به صورت شبکهای در جهان اداره میشود و ما هم «کاربران» آن هستیم. اگر قدرتهای بزرگ در این کار موفق شوند، جهان را مستقیماً اداره میکنند.
🔹 میلیاردها انسان را به #قرنطینه بردند و #رزمایش_بزرگ_حضور_فعال_در_فضای مجازی را شکل دادند. آموزش استفاده از فضای_مجازی در دو ماه اخیر بیش از چند سال گذشته است.
🔹 جامعه مومنین تسلیم حکمرانی مجازیِ غرب نخواهد شد و این طرح قدرتهای جهانی با شکست مواجه میشود.
🔹 در هر زمینهای که مسلمانان #مقاومت کردند، قدرتهای جهانی شکست خوردند. آنها جنگ 8 ساله را به ما تحمیل کردند و بعد از جریان 11 سپتامبر، داعش را خلق کردند ولی شکست خوردند و ما قدرتمندتر شدیم. الان هم اگر در این توطئهای که برای ما طراحی کردند مقاومت کنیم، آنها با شکست مواجه میشوند.
🔹 #جامعه_پزشکی_کشور ما #قابل_اعتماد هستند ولی #سازمان_بهداشت_جهانی همانند سایر نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد #غیرقابلاعتماد هستند. بسیاری از طرحهای استعماری توسط این سازمانها در جهان اجرا میشود.
🔹 توطئهگران جهانی میخواهند دین را کمرنگ، زمینگیر و استحاله کنند. مسجد و هیأت نباید رخنهپوشِ دولت مدرن باشد.
🔹 فعال عمل کردن معنایش این نیست که #اصول_بهداشتی_مسلم را رعایت نکنیم اما اینکه محافل مذهبی و مساجد و هیأتهای مذهبی را تعطیل کنیم خطرناک است. آنها میخواهند مساجد و هیأتها را منزوی کنند؛ ما باید این پایگاهها و محافل را فعالتر کنیم.
🔹 #رزمایش_همدلی_و_مواسات که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، نقش دین در عرصه حکمرانی را افزایش میدهد. این رزمایش یک اقدام عملی برای گسترده شدن نقش مثبت دین در اداره جامعه است و #مساجد میتوانند در اجرای این طرح فعال باشند.
🔹 مسجد باید به کانونی تبدیل شود که روی همه عرصههای اجتماعی سایه بیندازد. مسجد باید #محور_حیات_اجتماعی جامعه باشد و #ائمه_جماعات خودشان را برای کارهای بزرگ آماده کنند.
🔹 هیچ ضرورتی ندارد که با پروتکلهای #وزارت_بهداشت مقابله کنیم اما مسجد باید به نقطه کانونی ارتباط مردم و عرصههای اجتماعی تبدیل شود و آرام آرام #مدل فرهنگ، اقتصاد، سیاست و... را تحت تاثیر قرار دهد. (۹۹/۲/۲)
☑️ @mirbaqeri_ir
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📛 شرطبندی تو روز روشن
⬅️ درباره جدالهای #اینستاگرامی و #لایوهای پرمشتری این روزها
ابوالقاسم رحمانی
✅ صفحه شخصی امیر مقصودلو (تتلو) بسته میشود، اینفلوئنسرهای فضای مجازی بهجان هم میافتند، پیام صادقیان و تهی و تتلو و علیشمس و ساشا و احلام دعوای زرگری بهراه میاندازند و حواس مردم را بهخود جلب و به کیلوهای اینستاگرامیشان اضافه میکنند، تبلیغات سایتهای شرطبندی در کانالهای مختلف اوج میگیرد، #کرونا فضای مجازی را در کما فرومیبرد و سطح گزینهها به شرطبندی روی بازی تیمها در لیگ بلاروس بهعنوان تنها لیگ فوتبال درجریان در دنیا بعد از تعطیلی فعالیتهای ورزشی بهخاطر شیوع کرونا میرسد و وقتی خیلی خوب جواب نمیدهد روی تعداد مرده و زنده ناشی از کرونا #قمار میکنند.
✅ یکی از همین کانالهای ورزشی در تبلیغ یکی از سایتهای شرطبندی نوشته بود که تعداد فوتیها و مبتلایان به کرونا برای روز بعد چقدر خواهد بود و... .
شاید اولین مواجهه خودم با ماجرای شرطبندی در فوتبال، برگههای کاغذی بود که دکههای روزنامهفروشی و برخی مغازهها در شهرهای شمالی کشور میفروختند. اسمهای عجیبوغریبی هم داشتند و در انتهای نامشان یک خزری، طبرستانی، شمالی چیزی میچسباندند و کاغذهایی پر از نام تیمهای مختلف فوتبال از کشورهای مختلف دنیا حتی لیگهای دسته چندم و گمنام کشورهای ناشناخته در دنیای فوتبال را ردیف میکردند و کسی که اهل این شرطبندیها بود از هر طریقی شده نام و تاریخچه بازیهای این تیمها را پیدا میکرد و پیشبینیاش را مینوشت و تا ساعت مشخصی برگهها را تحویل همان دکه یا مغازه میداد، البته با پولی که درنظر میگرفت و اگر میبرد فردای همان روز از همان دکه یا مغازه چند برابر پول شرطبندیاش را نقدی میگرفت و اگر هم میباخت که هیچ، دوباره برگهای جدید و پول و برد و باخت!
✅ حالا اما چندسالی است که شمایل شرطبندیهای فوتبالی تغییرات چشمگیری کرده است، کافی است یکی از کانالهای پرمخاطب و اغلب زرد #فضای_مجازی را در تلگرام یا صفحات آنها را در اینستاگرام باز کنید، فورا با انبوهی از لینکها و تبلیغات سایتها و صفحات اینترنتی شرطبندی و بتهای فوتبالی روبهرو میشوید. دیگر خبری از آن برگههای کاغذی نیست، نه پول نقدی وجود دارد و نه قرار است سر ساعت مشخصی چیزی را تحویل کسی بدهید.
✅ براساس اطلاعات و گزارشها، مشخص شده است که اکثر مخاطبهای این سایتها و این محافل شرطبندی مجازی، جوانان و نوجوانان 18 تا 30ساله هستند که با دراختیار قراردادن اطلاعات شخصی خود، اعم از اطلاعات کارت ملی و کارت بانکی، روزانه سودهای هنگفت میلیاردی بهجیب گردانندگان این سایتها سرازیر میکنند. البته در ارتباط با برخی نامهای آشنا و فعال در این حوزه هم سخن بسیار رفته است، کسانی که با تبلیغ و یا مدیریت این سایتها حسابی پول و ثروت بهجیب زدهاند، فرشاد لطفی یکی از قهرمانان بدنسازی، رضا پرستش بدل ایرانی مسی، فرشید امیرشقاقی خواننده رپ، ساشا سبحانی و برخی دیگر از چهرههای معروف ورزشی و هنری که با سوءاستفاده از همین ظرفیتها تراکنشهای میلیاردی برای خود ایجاد کردهاند.
✅ اما از همه اینها مهمتر، از سازوکار فنی و مدیریت این سایتها مهمتر شاید مساله مشتریهای داخلی این صفحات و محافل، تراکنشهای آزاد مالی حتی با خارج از کشور و البته تبلیغات آشکار و عیان آنها در کانالها و صفحات پرمخاطبی است که از داخل مدیریت میشوند. بههرحال پولهایی که برای شرطبندی توسط مخاطبان این سایتها بهحسابها و کارتهای اجارهای و متفاوت واریز میشود، طی یک سازوکار از کشور خارج شده و بهدست صاحبان اصلی این محافل میرسد، آنهم در شرایطی که کشور در تحریمهای سنگین است و رد و بدل کردن و ورد و خروج یکدلار هم مصائب و مشکلات فراوانی ایجاد میکند.
✅ پروسه واریز این پولها امکان پیگیری و ردیابی دارد و اگر قرار بر پیگیری باشد برای سیستم بانکی ما که مو را از حساب همه مردم میکشد و از قرانبهقران موجودیها و تراکنشها اطلاع دارد، کار دشواری نیست. مساله دیگری که پیگیری آن از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انتظار میرود و آذریجهرمی مدتها پیش قول پیگیری و افشاگری در ارتباط با آن را داده بود، مساله فعالیت این شبکه شرطبندی خصوصا در داخل کشور است. این محافل بهراحتی در فضای مجازی خصوصا در تلگرام و اینستاگرام، در صفحات و کانالهای پرمخاطب با هرنوع گرایش و محتوایی آزادانه تبلیغ میشوند و بهراحتی و با یک کلیک میتوان به آنها وارد شد و تمام اندوختهها را دود کرد. پس ردیابی عوامل داخلی آنها و جلوگیری از این تبلیغات آزادانه، میتواند راهکار دیگری برای جولان قماربازها در تلفنهای همراه و حریم شخصی مردم باشد.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
✳️درس بزرگ نهراسیدن از آمریکا
محمد صفری
🔷 میگویند ترس برادر مرگ است، سخن درستی و نمونههای آن را در تاریخ بسیار دیدهایم. معمولا ترس مقابل قدرتمندان نمود مییابد و آشکار میشود، ترس مفرط یک جامعه از دشمن باعث نابودی است.
🔷 جمهوری اسلامی ایران در عمر ۴۰ ساله خود از همان زمان پیروزی انقلاب اسلامی، با ترس و هراس مقابل آمریکا میانهای نداشت. اگر ایران اسلامی اندکی هراس به دل خود راه میداد و در مقابل دشمنان کوتاه میآمد، پایان کار بود.
هر چند در طول عمر انقلاب اسلامی نمونههای از ترس در برخی مواقع از سوی برخی دولتها در ایران دیده شد که زیانهای زیادی نیز به کشور وارد کرد، اما سیاست قاطع جمهوری اسلامی ایران با پشتوانه الهی و مردمی، بر اساس هراس نداشتن از دشمن پایه ریزی شد.
🔷 نمونه آشکار نهراسیدن از دشمن در دوران دفاع مقدس نمایان شد، اگر در آن دوران از هیبت ارتش عراق که ابرقدرتهای شرق و غرب از آن حمایت میکردند، هراس به دل راه میدادیم، اکنون ایران در اشغال صدام بود. اما جوانان این مرز و بوم از مرگ نهراسیدند و دل به خدا سپردند و توانستند مقابل همه جهان در ۸ سال دوران دفاع مقدس مقاومت کنند و پایان جنگ نیز با شکست ماشین جنگی آمریکا و شوروی رقم خورد. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین روز از ماه مبارک رمضان و در مراسم انس با قرآن به سیره و درس بزرگ امام بزرگوار مبنی بر نترسیدن از قدرتهای زورگو اشاره کردند و فرمودند؛ «هراس از آمریکا نتایج تلخی را به بار خواهد آورد و ما در سالهای گذشته در برخی دولتهای خودمان مشاهده کردیم که ترس از امریکا، آنها را دچار چه مشکلات سختی کرد.»
🔷 جمهوری اسلامی ایران بی توجه به تهدیدات آمریکا که با تحریمهای اقتصادی از ابتدای انقلاب تاکنون همراه بوده است، توانست به فناوری صلج آمیز هستهای دست یابد، دانشی که تنها در انحصار کشورهای غربی و برخی از کشورهای وابسته به آنها بود.
پیشرفت هستهای ایران حاصل جرأت و جسارت دانشمندان و تصمیم گیرندگانی بود که به فشارها و تهدیدات نظامی علیه ایران بی توجه بودند و توانستند جمهوری اسلامی را به باشگاه کشورهای دارای فناوری هستهای تحمیل کنند. آمریکاییها برای جلوگیری از این اتفاق توطئهها و تهدیدات بسیاری را به کار بردند اما هیچیک نتوانست مانع عزم ایران برای پیشرفت هستهای شود. گرچه در مقاطعی به خاطر ترس از آمریکا فعالیتهای هستهای ایران تعلیق شد، اما باعث نشد که ایران دست از پیشرفت هستهای بردارد و بار دیگر به شرایط قبل بازگشت و جلوتر نیز رفت.
🔷 تصور کنید که اگر ایران از تهدیدات آمریکا علیه پیشرفتهای موشکی هراس به دل راه داده بود، آیا اکنون میتوانست ماهواره به فضا پرتاب کند و باعث عصبانیت دشمنان شود؟ پیشرفتهای موشکی و نظامی جمهوری اسلامی ایران در عرصههای گوناگون به خاطر دلاوری و جسارت جوانان ایران اسلامی و دانشمندان سرزمینمان به دست آمد. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اکنون به یک قدرت بزرگ نظامی در منطقه تبدیل شدهاند که حتی توانایی ضربه زدن به پایگاههای آمریکایی را دارند و ارتش این کشور هم جرأت ندارد واکنش نشان دهد.
هدف قرار دادن پایگاه آمریکا در عین الاسد عراق، تنها یک نمونه از نهراسیدن از آمریکا در وجود نیروهای مسلح کشورمان است.
شلیک ۱۳ فروند موشک بالستیک ساخت داخل به عین الاسد به خونخواهی ترور سردار دلاور ایران اسلامی حاج قاسم سلیمانی، یک نمونه روشن از شجاعتی است که با ترس میانه ندارد.
آمریکاییها تصور آن را نمیکردند که ایران اینگونه پاسخ قاطعی بدهد و تنها کافی بود تا ارتش آمریکا بار دیگر دست از پا خطا کند تا ۴۰۰ هدف آمریکایی در منطقه و حتی فرا منطقه با موشکهای ویرانگر نیروهای مسلح کشورمان نابود شود.
🔷 آمریکا همچون بادکنکی است که خود را باد کرده و بزرگ نشان میدهد،اما انقلاب اسلامی ایران با مقاومت خود پوشالی بودن این رژیم را به همگان نشان داد.
باور این که اگر از آمریکا هراس داشته باشیم نتایج تلخی به بار میآورد، یکبار در جنگ تحمیلی تجربه شد. آنجا که توصیه حضرت اما برای هدف قرار دادن ناوهای آمریکایی در خلیج فارس عملیاتی نشد و آنها احساس ترس را در ما دیدند و بر حملات خود افزودند و حتی در یک اقدام جنایتکارانه هواپیمای مسافربری ایران را در آسمان خلیج فارس هدف قرار دادند.
بعدها فرمانده وقت نیروهای آمریکایی مستقر در خلیج فارس اعتراف کرد که ما در انتظار پاسخ ایران بودیم و اگر ایرانیها کشتیهای ما را هدف قرار میدادند،خلیج فارس را ترک میکردیم.
ادامه راه انقلاب اسلامی نیز باید بدون ترس از آمریکا باشد، چرا که هم اکنون یک ویروس ابرقدرت جهان را به هم ریخته و ترس از این ویروس دنیا غرب را با چالشها و تعییرات جدی روبرو کرده است.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🛑 نه ماهواره و نه وایتکس ابرقدرت بیمار را درمان نمی کند
🔻شبکه سیانان اخیرا اعلام کرد «شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در نیویورک بسیار بیشتر از آمارهای رسمی است. تحقیقات نشان میدهد حداقل ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در این ایالت مبتلا شدهاند، اما آمار رسمی، تنها ۲۶۹ هزار مبتلا را گزارش کرده است. ظرف یک ماه تعداد قربانیان در آمریکا از ۵۰۰ نفر به بالای ۵۰ هزار نفر رسید».
🔻مجله اکونومیست هم نوشت «تعداد مبتلایان کرونا در آمریکا احتمالا ۱۵ تا ۲۰ برابر آمار رسمی است». بیکاری 27 میلیون نفری، کسری بودجه چهار برابری، نابودی رشد اقتصادی یک دهه گذشته، صفهای طولانی دریافت غذا و جولان اسلحه به دستها در خیابان در حالی است که در آخرین سیاهبازی، رئیسجمهور آمریکا خواستار تزریق سفیدکننده به بیماران بستری شد.
🔻آیا وایتکس میتواند گرفتاریها و پلشتیهای رو شده آمریکا را بشوید و با خود ببرد؟ پریروز مجله آلمانی فرانکفورتر آلگماینه در گزارش روی جلد خود نوشت «ابرقدرتِ بیمار: چگونه ویروس کرونا ضعفهای آمریکا را آشکار میکند؟».
🔻آمریکا در امکان استفاده از توانمندیهایش به موقعیت فلج نسبی رسیده است؛ همان گونه که شوروی رسید. شوروی موشک و ماهواره داشت و نتوانست در جنگ افغانستان پیروز شود و سرانجام فرو پاشید.
🔻آثار همین اختلال، در سیمای آمریکا دیده میشود که نه در جنگ افغانستان و عراق چیزی -جز خسارت هشت هزار میلیارد دلاری- به دست آورد و نه در اَبَرآزمون کرونا قادر است با بحرانهای به هم رسیده، پنجه بیندازد.
چالشها اگر برای ایران تبدیل به نردبان همت و پیشرفت شده، برای آمریکا کشنده است. ماهواره اگر برای ایران مایه جهشهای همهجانبه خواهد بود، سالهاست دردهای آمریکا را درمان نمیکند.
🔻نه امروز، بلکه همان ایام منتهی به انقلاب اسلامی بود که جس جیمز لایف «رئیس بخش ایران در سازمان سیا»، به مجله اشپیگل گفت: «شعار سازمان سیا همیشه این است که با دیکتاتورها تا وقتی که با ما باشند مخالفتی نخواهیم کرد.
🔻مثلاً هر وقت که مسئله ایران در ستاد مرکزی سیا مطرح میشد روسا همیشه میگفتند آمریکا به شاه احتیاج دارد و تا او را داریم، هیچ غمی نباید داشت. از این رو جای تعجب نیست که ما در مقابل انقلاب ایران چنین انگشت به دهان ماندهایم.
🔻ما آنقدر مجهز هستیم که میتوانیم نمره اتومبیل لیموزین برژنف را هنگام ورود به کاخ کرملین از هوا برداریم، ولی متاسفانه عکسهای ماهوارهای ما کما فی السابق از منعکس کردن افکاری که مردم در سر دارند عاجزند. گناه بزرگ سیا این است که در ایران با همه کس جز مردم کوچه و بازار تماس داشت»
💬 محمد ایمانی
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
✅ چرایی برگزاری کنفرانس جهانی بدون آمریکا؛ عزم همگانی برای عبور از یکجانبهگرایی
🔹️دو روز پیش شماری از رهبران جهان در پاسخ به فراخوان سازمان جهانی بهداشت بر لزوم انجام یک حرکت بین المللی برای مبارزه با ویروس کرونا تاکید کردند.
🔹️این نشست و دستور جلسه آن با توجه به اقدام سخیف هفته گذشته دونالد ترامپ در قطع کمکهای مالی به سازمان جهانی بهداشت، عملا نشان داد که کشورهایی که عموما در بسیاری از موضوعات، هم پیمان آمریکا محسوب میشوند به این نتیجه رسیدهاند که تیغ یکجانبهگرایی آمریکا اینک بر گلوی آنها نیز نشسته است.
🔹️اجلاس مجازی اخیر صرف نظر از پیامدهای آن در حوزه تقویت نظام جهانی بهداشت برای مقابله با فراگیری کرونا می تواند واجد پیام مهم "عبور از آمریکا" و ایجاد رویه های جدید در نظام بین الملل برای مقابله با یکجانبه گرایی واشنگتن باشد.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🇮🇷 دو پیام حزب الله و سپاه به دشمنان از جنوب لبنان تا خلیج فارس؛
👁🗨 قواعد جدید بازدارندگی مقاومت
🔺دو رویداد مهم مدت اخیر را میتوان در ادعای آمریکا مبنی بر اقدام تحریک آمیز قایقهای تندروی ایرانی در حاشیه مانور نظامیان آمریکایی و همچنین تاکید رژیم صهیونیستی در خصوص ایجاد سه شکاف و حفره در دیواره امنیتی سرزمین های اشغالی مشاهده کرد.
🔺این دو رویداد که در دو نقطه جغرافیایی دور از هم و به دو شکل کاملا متفاوت روی داده است آیا از نقاط اشتراک برخوردارند؟
🔺اگرچه سپاه پاسداران روایت آمریکاییها در این خصوص را را رد کرد اما این بدان معنا نیست که سپاه از وظایف خود در راستای دفاع از مرزها و آبهای ایران کوتاهی کند.
🔺در این میان آنچه حساسیت آمریکاییها را برانگیخته است، ویژگی قایقهای تندروی سپاه است که برپایه ی "حمله زنبور" طراحی شده است و آن را میتوان استراتژی ایران برای مقابله با ناوهای آمریکایی برشمرد که مبتنی بر حمله متراکم و استفاده از موشکهای نقطه زن و همچنین مینهای دریایی است.
🔺از طرفی دیگر اگرچه حزب الله لبنان نیز مسئولیت عملیات مرزهای فلسطین اشغالی را به عهده نگرفته است اما هیچ طرف دیگری جز حزب الله قادر به انجام عملیاتی با این میزان از اهمیت و حساسیت نبوده است.
🔺گام جدیدی که نیروهای حزب الله بدان دست یافتند دسترسی به نوار امنیتی سرزمینهای اشغالی است که پس از آن ورود به منطقه الجلیل کار دشورای نمیتواند باشد.
🔺بدین واسطه حزب الله توانست به طرف مقابل این پیام را ارسال کند که حتی بدون سلاحهای ویژه نیز نیروهای مقاومت میتوانند با دسترسی به الجلیل خطوط دفاعی رژیم صهیونیستی را عملا از میان بردارند.
🔺حزب الله همچنین ثابت کرد که توانایی دسترسی به شهرکهای صهیونیست نشین و همچنین مخفیگاههای اسرائیل که که این رژیم میلیونها دلار هزینه آن کرده است را دارد.
🔺سپاه پاسداران هم از خلال اقدام خود علیه نیروهای آمریکایی این پیام را به طرف مقابل ارسال کرد که اقداماتی از قبیل هدف قرار دادن عین الاسد اقدامات ثانویه است چرا که دیگر ناوها و کشتیهای جنگی آمریکایی در تیررس قایقهای تندروی سپاه هستند.
"شارل ابینادر _ شبکه المیادین"
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
💠 آیه الله حسن زاده آملی :
ماه رمضان به سه قسمت تقسیم میشه.
١-دهه اول رحمت
٢-دهه دوم مغفرت
٣-دهه سوم اجابت
🌺 دهه اول را دعا کنیم رحمت خدا نصیب حال ما بشه و کلمه طیبه را زیاد بخوانیم لا اله الا الله.
🌺 دهه دوم را استغفار بخوانیم تا عفو شویم.استغفرالله و اتوب الیه.
🌺 دهه سوم برای طلب بهشت و رهایی از جهنم دعا کنیم.اللهم اجرنی من النار.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
«از جملهی کارهای بسیار مهم، کتابخوان کردن زنان است. متأسفانه زنان ما با کتابخوانی خیلی انسی ندارند. این کتابها معارف بشری است که ذهنها را برای بهتر فهمیدن، بهتر اندیشیدن، بهتر ابتکار کردن، و در موضع بهتر و صحيحتری قرار گرفتن، آماده میکند.» رهبر انقلاب
#ریحانه
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📣 حدود ۲هفته پس از انتشار گزارش دیوان محاسبات درباره ابهامات واگذاری ۴.۸میلیارد دلاری، مسئولان دولت به رد و انکارهای کلی بسنده کرده و توضیح دقیقی درباره گیرندگان این ارزها و نحوه رسیدگی به تخلفات، نمیدهند.
ضمن احترام به آقایان، تا تعیین تکلیف "دلار آخر" پیگیریها ادامه خواهد یافت.
@nezammousavi
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🛑 بازی فرانسوی-امریکایی حریری علیه مقاومت کلید خورد
🛑 آشوب حریری برای انقلاب مخملی علیه حزب الله
✅ رهبر جریان غربگرای المستقبل که خود همین چند ماه پیش بر سر قدرت بود و با شروع اعتراضات اقتصادی که حاصل سالها مدیریت همین جریان بود، با خارج شدن از قدرت در واقع جا خالی داد، حالا خود با ژست اپوزیسیون وارد شده است تا در بازگشتی معنادار از خانه مجللش در پاریس لیدری اعتراضات خیابانی را به عهده بگیرد و نقش اپوزیسیون را بازی کند. در واقع عامل و مقصر اصلی بحران امروزی، برای فرار از پاسخگویی درصدد پیشبرد مجموعهای از فشار هاست که دولت تازه روی کار آمده را فشل کند و در این میان سفارت امریکا در هماهنگی با سعودیها ظاهراً به تازگی به یادش افتاده که نامهای تهدید آمیز به دولت بنویسد که گامهای اصلاحی را تسریع کند. معلوم نیست چرا امریکا در دوران حریری به فکر اصلاحات نبود. هرچند تجربه تکرار این حوادث نشان میدهد که هدف نهایی این تحولات القای این داستان تکراری است که مشکلات لبنان ناشی از استقلالی است که مقاومت برای کشور فراهم کرده است.
✅ منابع وابسته به جریان المستقبل در گفتگو با روزنامه لبنانی الجمهوریه از تشدید رویکرد تنشی علیه دولت حسان دیاب و کوتاهی آن در قبال کشور خبر دادند و اعلام کردند، نخستوزیران پیشین که اخیراً با سعد حریری، نخستوزیر سابق دیدار کردهاند، به زودی موضعی مهم را اعلام خواهند کرد. ظاهراً، حریری با نخستوزیران سابق تمام سلام، نجیب میقاتی و فؤاد سنیوره دیدار کرده و در این دیدار روی عنوانهای اصلی توافق و قرار شده سنیوره بیانیه در این خصوص را آماده کند تا طی روزهای آینده و حداکثر تا روز جمعه این بیانیه صادر شود.
✅ این در شرایطی است که ناآرامیهای اقتصادی دوباره در لبنان اوج گرفته است. طرابلس در شمال لبنان طی هفته جاری شاهد اعتراضات گسترده به وضعیت اقتصادی بود که اغلب به آشوب نیز کشیده شد و دهها نیروی امنیتی لبنان که برای خاموش کردن این اعتراضات غیر مسالمتآمیز وارد عمل شده بودند، زخمی شدند. در همین ارتباط، دورتی شیا، سفیر امریکا در بیروت، در نامهای به نخستوزیر لبنان که محتوای آن به نوعی دخالت در امور داخلی این کشور است، خواستار تسریع در گامهای اصلاحی دولت شده است. روزنامه لبنانی اللواء روز چهار شنبه نوشت: «منابعی در کابینه از نامه مهم دورتی شیا، سفیر امریکا به حسان دیاب، نخستوزیر خبر دادند که او در این نامه از اتفاقات خشونتبار اخیر شهر طرابلس و روی آوردن دولت به دخالت دادن ارتش برای مقابله با معترضان به شرایط نابسامان اقتصادی، ابراز ناخرسندی کرده است.».
✅ اما اعتراضات گسترده در طرابلس در شمال لبنان به سرعت به جنوب این کشور و مشخصاً شهر صیدا منتقل شد تا مشخص شود سازماندهیها از چند روز قبل شروع شده است. معترضان در این کشور در اعتراض به وضعیت اقتصادی به بانکها حمله کردند و طی درگیری نیروهای امنیتی با معترضان تعدادی زخمی شدند. معترضان همچنین کوکتلمولوتفهایی را به سمت شعبه بانک مرکزی در صیدا پرتاب کردند. در بیروت صدها تن از منطقه «کورنیش المزرعه» به سمت منطقه «المتحف» رفته و در اعتراضات علیه وضعیت اقتصادی شرکت کردند. طی درگیری میان معترضان و نیروهای ارتش در منطقه «الضبیه» در شرق بیروت پنج تن زخمی شدند. روزنامه الاخبار در گزارشی در همین باره نوشت: میان تلاش برای بهرهبرداری از خشم مردم از فروپاشی اقتصادی و میان تظاهراتکنندگانی که جز لقمهای نان برای گذران زندگی نمیخواهند، چراغ سبزی برای مقابله با حزبالله داده شده است. اسم رمز واضح است، اما بازی هم به اندازه خطرناک بودن فروپاشی امنیتی کشور، خطرناک است.
✅ در ادامه این گزارش آمده، شاید بدبینی باشد که گفته شود بازگشت هفته گذشته سعد حریری، نخستوزیر پیشین از سفر به پاریس اعلام این بود که مقدمات امری برای مقابله با دولت فعلی آماده شده است؛ (اما) حریری در اوج بحران کرونا و اوج بحران اقتصادی شدید لبنان به کشورش بازگشت که بر اساس رفتارهای معمول وی امری غافلگیرانه است. الاخبار ادامه داد: اگر مخالفت سیاسی با دولت، حقی مشروع باشد بازگشت تنش به اوضاع داخلی لبنان پس از وقفه سه ماهه به دلیل شیوع کرونا، همراه با پوشش رسانهای گسترده عربی که شبیه به زمان بحران شدید در لبنان است دلالت بر آن دارد که اتفاقات جاری، نبردی میان مخالفان و موافقان دولت است تا عنوان اصلی، مقابله صرف با حزبالله باشد. رسانههای لبنانی در حالی از این نامه سفیر امریکا خبر دادهاند که او در بحبوحه اعتراضات در لبنان، دیروز به دیدار ولید بخاری، سفیر سعودی در بیروت رفته است.
#جوان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
💠خطمقدم جهش تولید💠
#سیاست_روز
🔆 می دانیم که حال دستان پر تلاشت خوب نیست، میدانیم که بر دستان پینه بسته ات مرحم ایستادگی و مقاومت میگذاری، میدانیم که پای خستهات را با یا علی(ع) گفتن استوار بر میداری، میدانیم که چشمان کم سو شده ات از بیخوابی را در تاریکی شبها با اشکهای چشمانت میشویی تا کسی نبیند که چگونه رنج بیخوابی و بیداریهای طاقت فرسا نور چشمانت را نشانه گرفته است، میدانیم که خورشید نیز شرمنده رویت میشود وقتی در گرمای جان کاه در برابر شعلههای کوره های کارخانهها و یا در اعماق معادنها برای کسب روزی حلال عرق میریزی و لب به شکایت نمیگشایی، میدانیم که سرمای زمستان شرم میکند از دستان پینه بسته ات که با هر سوزی بر دردش افزوده می شود و تو با آهی که برآمده از گلوی نفس سوختهات است آن را گرم میکنی تا کمی از سوزش دستانت کاسته شود، میدانیم که آن همه رنجها و مهنتها را صبورانه تحمل میکنی تا چرخهای صنعت و تولید کشور عزیزمان ایران از حرکت نایستد، بی مهریهای گاه و بی گاه مسئولان و آنانی که جایگاه و مقام والایت را ارج نمینهند بر غبار اندوهت می افزاید و دم بر نمیآوری، میدانیم که تازیانههای تورم و رکود و ناملایمات اقتصادی هر روز بر پیکر نهیفت وارد میشود، میدانیم که در روزهای سخت کرونایی که همه در قرنطینه خانگی بودهاند و یا بار سفر بسته بودند تا از کرونا در امان باشند، چه عاشقانه و پر انرژی ترک خانه و کاشانه کردی تا دو شادوش و گاه پیشگام سربازان سلامت، چرخ تولید مایحتاج اولیه بهداشت و درمان و سلامت پزشکان و پرستاران و مردم را به حرکت در آوری، میدانیم که تلاشهای بی امانت در مقابله با تحریمها و تهدیدات دشمن در لابه لای هیاهوهای حاشیه ها کم رنگ شد اما با همه اینها میخواهیم که بدان قدردان تمام تلاش های خالصانه و صادقانه ات هستیم و بار دیگر از تو میخواهیم که کمر همت بسته و اراده خویش را به کار گیری تا جهشی بزرگ را در روزهای پسا کرونایی به تولید دهی. #روز_کارگر بر شما کارگران عزیز و سراسر مهربانی و محبت بر شما پیشگامان خط مقدم #جهش_تولید مبارک.
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
♣️ نگاهی به رمان «یوما» به بهانه فرارسیدن دهم رمضان، #وفات_حضرت_خدیجه_(س) ♣️
☑️ رمان «یوما» درباره حضرت خدیجه کبری است؛ کسی که در اسلام ابهت و احترام خاصی دارد و با این نگاه، «مریم راهی» نویسنده کتاب دست به قلم برده تا از همسر پیامبر بنویسد، در حالی که اطلاعات زیادی هم از وی در تاریخ نیست و فقط یکسری مشهورات تکراری وجود دارد. اینجاست که کار سخت آغاز میشود. از سوی دیگر نویسنده باید سعی کند داستانی بنویسد تا خلأ تاریخ را پر کند و از دیگر سو باید از وهم و خیالات که شبهه به همسر پیامبر باشد، خودداری کند. تاریخنوشتن آسانتر از داستاننوشتن است و این در زندگی شخصیتهای مقدس باید رعایت شود؛ اتفاقی که در این اثر رعایت شده است.
☑️ نویسنده کتاب هم در جایی گفته است: «برای تحقیق در مورد زوایای مختلف زندگی حضرت خدیجه بیشتر از 70 عنوان کتاب تاریخی بررسی شد تا چیزی از زندگانی حضرت گفتهنشده باقی نماند؛ البته از زندگی ایشان اطلاعات زیادی در دسترس نیست. من درباره زندگی حضرت خدیجه(س) و حضرت محمد(ص) باید حتماً در همان چارچوبی که تاریخ به من گفته است، پیش میرفتم، نباید جملهای میگفتم که خلاف واقع باشد؛ اما در حوادث پیرامونی من از تخیل استفاده کردم، شخصیتهایی تخیلی در این رمان وجود دارند که گاهی مابهازای خارجی نیز داشتهاند».
☑️ نویسنده، کتاب را در سه بخش آورده است؛ در بخشی که بستر اصلی رمان است، ما با زمانی روبهرو هستیم که ساعات منتهی به ولادت حضرت فاطمه(س) است؛ یعنی در فاصلهای که احساس میشود که حضرت فاطمه(س) دارد به دنیا میآید، رمان شروع میشود تا زمان ولادت حضرت فاطمه(س).
یک بخش دیگر فلاشبکهایی است که به قبل از ازدواج حضرت خدیجه با حضرت محمد(ص) میپردازد یا حوادثی که بعد از ازدواجشان با ایشان و بعد از آغاز بعثت اتفاق افتاده و بخش سوم هم به معرفی کسی که حضرت خدیجه به عنوان همسر عاشق اوست، میپردازد.
نام این رمان برگرفته از عبارتی است عربی که کنیز حضرت خدیجه(س) به وی اطلاق میکند. این نام توسط نویسنده چنان هوشمندانه در بخشهایی از متن قرار گرفته که مخاطب پس از به پایان رساندن کتاب، ناخودآگاه به معنای آن پی برده و علت اطلاق آن به چنین بانویی را درک میکند.
☑️ محور اصلی داستان همانطور که از نامش پیداست، به وجه مادر بودن حضرت خدیجه(س) مرتبط است. حضرت خدیجه(س) مادر حضرت فاطمه(س) برجستهترین بانوی اسلام بودند؛ همچنین مادر بودن ایشان فقط به این بازنمیگردد، بلکه حضرت خدیجه پیش از ازدواج با حضرت رسول(ص) نیز به مادر ایتام معروف بودند و حضرت رسول نیز ایشان را ملقب به امالمومنین کردند. برای بیان داستان از راویهای گوناگونی استفاده شده، گاهی راوی از نزدیکان و کنیزان حضرت انتخاب شده است و گاهی از دوستان و گاهی هم از دشمنان و فصلهایی نیز راوی خود حضرت خدیجه(س) هستند.
☑️ در معرفی پایگاه نیستان درباره این کتاب هم آمده است: «این داستان تصویری رئالیستی از مکه و مدینه در دوران حیات پیامبر اکرم؟ص؟ به تصویر میکشد و به طور غیرمستقیم به ارزشگذاریهای اجتماعی اعراب جاهلیت اشاره میکند؛ به روشنی و البته به دور از هرگونه بیرونزدگی از اسلوب داستان. جدای از این، موفقیت مهم نویسنده در ترسیم سیمای کفار در زمان پیامبر اکرم است. نویسنده برای این منظور با بهرهگیری هوشمندانه و بسیار هنرمندانه از ادبیات و واژهها، جان باورها و اعتقادات اعراب در دوران بعثت را در قالب دیالوگهایی که نشان از توان اعراب آن دوران در بهرهمندی از کلمات و واژگان نیز هست، به تصویر میکشد. این هنرمندی در لفاظیهای شخصیتهایی مانند امجمیل به بهترین شکل ممکن خود را به تصویر کشیده و جذابیت متن را دوچندان میکند. از این نقطه نگاه شاید بتوان استراتژی نویسنده برای ترسیم چهره قهرمان داستانش از زبان چهرههای منفی را یکی از موفقیتهای مهم این رمان دانست.»
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
📛 حقوقهای نجومی با کدام لطایفالحیل ماندگار میشود⁉️
⬅️ حقوقهای نجومی را اگر نگویم بزرگترین چالش باید یکی از معضلات گریبانگیر مالیه عمومی کشور دانست. این معضل که تمامی دستگاههای نظارتی در برابر آن به قول معروف، آچمز شدند هنوز دست از سر مالیه عمومی کشور برنداشته و به دلیل تعارض منافعی که مسئولین تصمیمگیر و تصمیمساز دارند، تاکنون ادامه دارد. اعلام دریافت و پرداخت حقوق ماهانه ۵۲ میلیون تومانی که رئیس دیوان محاسبات در صحن مجلس اعلام کرد، مؤید این تداوم است. چرا مجلس و دولت نمیخواهند به این وضع خاتمه دهند را باید در همین تعارض منافع دید و تنها راه برونرفت را باید در لغو تمامی مقررات و تصویبنامهها و آییننامههای جورواجور دولت بهماهو مصوبات هیئت وزیران، کمیسیونها، شوراها و هیئتهای امنای دانشگاهها دانست که در اواخر سال ۹۸ به قول یکی از اساتید، یک پول قلمبه را به حساب حقوق و مزایای آنها افزود، بدون آن که مجلس جوازی برای افزایش داده باشد. انتظار اصلاح و حل این معضل از مجلس و دولت فعلی، انتظار بیهودهای است، اما از مجلس آینده که در کمتر از یک ماه آینده تشکیل خواهد شد، این انتظار است که در حل این معضل به مراتب زیر توجه کند.
۱- همه پرداختها باید به موجب قانون باشد. این حکم اصل ۵۳ قانون اساسی است. با نقض این اصل اکنون پرداختهای پرسنلی در پیچ و خم تصویبنامهها و تصمیمنامهها و آییننامههای هیئت وزیران و دیگر مراجعی غیر از مجلس، مثل هیئتهای امنا و دانشگاهها و شوراها ازجمله شورای عالی کار است.
۲- قانون، مصوب مجلس است نه دولت و این قانون باید جامع و مانع، کف و سقف حداقل و حداکثر حقوق و مزایا را به طور روشن و واضح و کارشناسیشده در قالب یک ماده واحده در قانون برنامه یا قانون بودجه با عدد و رقم خود تعیین کند و آن را بر عهده آیین نامه و تصویبنامه دولت یا دیگر مراجع تصمیمگیر واگذار نکند و هیچ وزارتخانه، سازمان، شرکت، بانک و نهاد عمومی دولتی یا نهاد عمومی غیردولتی را در آن مستثنی نکند.
۳- گیر و گور حقوقهای نجومی همین تصویبنامههای رنگارنگ است و همین استثنا قائل شدنهاست که هیچ ضمانت اجرایی ندارد و اجرا و عدم اجرای آن به صورت سلیقه دولت و مجلس درآمده است.
۴- وقتی روش تعیین حداقل حقوق و مزایا معلوم نیست یا تقویم آن غیرفنی و غیرکارشناسی و حتی با عقل و منطق هم جور درنمیآید، حداکثر حقوق و مزایای منتهی به حقوق ماهانه ۵۲ میلیون تومان مطروحه توسط رئیس دیوان، خروجی آن میشود.
۵- ادعای حداقل حقوق و مزایا معلوم نیست را میتوان در مصوبه اخیر دولت در مورد آییننامه اجرایی تبصره ۱۲ قانون بودجه ۹۹ مشاهده کرد.
در این مصوبه حداقل حقوق و مزایای تعیین شده به شرح زیر است:
حداقل حقوق شاغلین۱۷۹۷۴۵۰۰ ریال
حداقل حقوق بازنشستگان۱۸۱۵۲۷۵۰ ریال
حداقل حقوق بازنشستگان۲۸۰۰۰۰۰۰ ریال
و بالاخره حداقل حقوق کارگران۱۸۳۵۰۰۰۰ ریال که توسط شورای عالی کار تعیین شد.
۶- کدام عقل سلیم میپذیرد حقوق یک بازنشسته با ۳۰ سال کارکرد کمتر از حداقل حقوق کارگری که تازه به کار گرفته میشود، باشد؟
بالاخره حداقل حقوق بازنشسته ۱۸میلیون ریال است یا ۲۸ میلیون ریال؟ اهمیت پاسخ به این سؤال در آن است که حداکثر حقوقهای شاغل و بازنشسته ۷ برابر این حداقلهاست.
۷- هفت برابر ۱۸میلیون ریال میشود ۱۲۶ میلیون ریال. آیا حداکثر حقوق و مزایای مدیران دولت و نهادهای عمومی غیردولتی ۱۲ میلیون تومان است؟ وقتی نیست، پس چرا حداقلبگیران را در غل و زنجیر مصوبات دولت و آییننامههای جورواجور آن به بند کشیدهایم؟ این رویداد، محصول تبصره بودجه ۹۹ است، که در کمیسیون تلفیق تصویب شده نه در صحن علنی.
#رسالت
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
🛑 هیجان بیقاعده در #بورس؛ لطفا از سرعت خود بکاهید‼️
✅ بورس در چند ماه و به خصوص در چند هفته گذشته، رکورد میشکند. با عنایت به تصمیم اخیر برای درگیر کردن ۸ میلیون نفر در این بازار باید به دستاندرکاران بورس و مدیران اقتصادی دولت و بانک مرکزی هشدار داد.
✅ متاسفانه از دو هفته گذشته به نظر میرسد کنترل بورس و شاخص آن تا حدود زیادی از دست مدیران اقتصادی خارج شده به این معنی که امکان نزولی شدن تکنیکی شاخص بورس وجود ندارد و اهرمی که آنها برای کنترل نقدینگی به آن پرداختند حالا بدون توقف و ترمز دارد میتازد و به بزرگترین پاشنه آشیل اقتصاد تبدیل شده، چرا که با تبلیغ بیش از اندازه که تا حدود زیادی غیرواقعی است میلیونها نفر از مردم اغلب بیتجربه و با ریسک بالا وارد این بازی خطرناک شدند و برای این گروه انتظار اشتباهی به وجود آمده که بازار بورس باید هر روز دو تا سه درصد و هر هفته ده تا ۱۵ درصد رشد کند.
✅ الان بزرگترین نگرانی کارگزاران و مدیران اقتصادی باید این باشد که سرعت رشد شاخص بورس دیگر نمیتواند نزولی و متوقف شود، چون در آن صورت خطر عظیمی به وجود میآید که سهامداران تازه وارد و بیتجربهای که اغلب برای سود چند ده درصد در ماه در چند هفته اخیر وارد بورس شدند ناگهان تصمیم به فروش و نقد کردن پول و سود خود شوند.
✅ متأسفانه بورس دقیقا به همان مسیر بورسهای آسیا و آمریکا و اروپا در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۸ هدایت شده و اقتصاد ما را هم مانند همان ترکیدن حبابهای بازارهای بورس و املاک که اقتصاد آمریکا و آسیا و اروپا را به بحران کشید با مشکل بزرگ روبرو کرده است. حالا در بازار بورس کوچکترین توقف و روند نزولی میتواند به فروش گسترده و منفی شدن شاخص بورس و تلاطمات اقتصادی و اجتماعی تبدیل شود.
✅ همه میدانیم که چه از نظر اقتصادی و چه از نظر منطقی غیرممکن است سود هفتهای ۱۵ درصد در بورس ادامه یابد متاسفانه مدیران اقتصادی و بانک مرکزی به خاطر نگرانی از به هم خوردن بازارهای موازی و کنترل نقدینگی، چه بمب بسیار بزرگتر و مهیبتری به عنوان بازار بورس به وجود آوردهاند.
✅ حداقل کاری که باید اجرا شود این است که در مرحله اول در تصمیم به بورس کشاندن سرمایه ناچیز دو میلیون تومانی ۸ میلیون کد ملی بازنگری اساسی انجام شود و در مرحله دوم تلاش شود سرعت رشد شاخص بورس بدون اینکه منفی شود، ملایم شود.
#الف
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
⏪ فراخوانی برای مخالفان کنوانسیون:
#رفع_تبعیض_علیه_زنان
⬇️⬇️
✳️ نزدیک به دو دهه از مجلس ششم و تصویب معاهدهای ۳۰ بندی با عنوان کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان میگذرد. کنوانسیونی که در زمان تصویباش عرصهایی پر مناقشه بین موافقان و مخالفانش بود.
موافقان این کنوانسیون، بر لزوم اجرای آن جهت دستیابی زنان به حقوق شأن اصرار میورزیدند و ابراز میکردند که، کنوانسیون کلیهی اشکال تبعیض بین زنان و مردان را نمیپذیرد و تأکید دارد که جنسیت نباید ملاک تفاوت و تمایز بین زن و مرد به لحاظ حقوق و تکالیف باشد.
این موافقان در واقع، طرفداران تساوی حقوق زن و مرد بودند که اظهار میداشتند، صرف نظر از تفاوتهای جسمی و طبیعی که بین دو جنس زن و مرد وجود دارد، هر گونه قانون، رویه عملی، فرهنگ و سنت رایج که به برابری و تساوی زن و مرد در تمام زمینههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی لطمه وارد سازد، تبعیض محسوب میگردد و باید با آن مقابله کرد.
مخالفان کنوانسیون، که در میانشان تعدادی از علما و مراجع تقلید، فعالان حقوق زن و خانواده بودند، کنوانسیون را مغایر با احکام شرعی اسلامی و قوانین داخلی کشور میدانستند و معتقد بودند، در بسیاری از بندهای این معاهدهی بینالمللی به برابری زن و مرد در عرصههای گوناگون اشاره شده بود که این امر بر خلاف دیدگاههای اسلامی است.
✳️ هرچند پس از کش و قوسهای فراوان، در اول مرداد ۱۳۸۲ این معاهدهی بینالمللی، در صحن علنی مجلس ششم رأی آورد اما کنوانسیون مذکور هیچ گاه نتوانست تاییدیه شورای نگهبان را کسب کند و به صورت قانونی مدون و لازمالاجرا در بیاید.
اما این پایان ماجرا نبود! بررسیها نشان میدهد هرچند در ظاهر کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان به صورت قانونی، اجرایی نشد اما مدتی طول کشید تا بسیاری از اهداف و مبانی آن در «شاخصههای عدالت جنسیتی» بروز و ظهور پیدا کرد.
✳️ نگاه آماری و بررسی عددی انطباقهای جنسی در بخشهایی از مباحث مطرح شده در بین شاخصههای عدالت جنسیتی، خود گویای تلاش کارشناسان درگیر، در القای اصل برابری جنسیتی است.
بررسیها نشان میدهد، طیفی از شاخصهای عدالت جنسیتی بر مبنای آمار و ارقام تعریف شده پس چگونه است که برابری اعداد میتواند، شاخصی برای سنجش عدالت باشد!؟
جز این است که نوشتهاند و خواندهاند عدالت، ولی در اصل رویکرد و افق دید به همان برابری و کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان بوده است!؟
✳️ مقام معظم رهبری در بخشی از سخنان شأن در دیدار با مداحان اهل بیت در سال ۱۳۹۵ این گونه هشدار میدهند: خدا کند کسانی که در داخل اسم عدالت جنسیتی میآورند، مرادشان آن چیزی که به عنوان برابری جنسیتی مطرح شده، نباشد.
با مطالعهای سطحی از شاخصههای عدالت جنسیتی تدوین شده از سوی معاونت زنان در مییابیم که این شاخصهها بیش از آنکه تناسب محور باشند، تساوی محور اند!! به جای تکیه بر عدالت محوری، مساوات محورند! از همین رو میتوان شباهتهایی بین این شاخصهها و مفاد کنوانسیون رفع تبعیض پیدا کرد.
نباید از نظر دور داشت که خداوند متعال دو جنس زن و مرد را از نفس واحد ولی با حقوق و تکالیف متفاوت آفریده است. تفاوتهای آنان خود به خود موجب تفاوت در نقش، ساختار و کارایی هر یک میشود.
از همین رو، لازم است مخالفان کنوانسیون رفع تبعیض دوباره به صحنه بیایند و مانع از رشد و اجرای دیدگاههای برابری خواهانه شاخصههای عدالت جنسیتی و غربی شدن نهاد مقدس خانواده اسلامی شوند.
✍منیره افشین پور دانشجوی دکتری فقه و حقوق
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby