#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
وجه خدا قوله علیه السلام: وَ بِجَلاَلِ وَجْهِکَ الْکَرِیمِ، الَّذِی لاَ یَبْلَی وَ لاَ یَتَغَیَّرُ،
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
وجه خدا
قوله علیه السلام: وَ بِجَلاَلِ وَجْهِکَ الْکَرِیمِ، الَّذِی لاَ یَبْلَی وَ لاَ یَتَغَیَّرُ، وَ لاَ یَحُولُ وَ لاَ یَفْنَی، أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.
بدان که: گاهی مراد به « وجه خدا » ذات او است که میفرماید: « کُلُّ شَیْ ءٍ هَالِکٌ إِلاَّ وَجْهَهُ [۱] »، أی إلاّ ذاته.
و جای دیگر: « وَ یَبْقَی وَجْهُ رَبِّکَ ذُو الْجَلاَلِ وَ الاْءِکْرَامِ [۲] » که آن وجه باقی و ذات سرمد ذوالجلال است، یعنی صاحب جلال و صفات و اسماء قهریه است، چون قهّار و عزیز و منتقم و جبار و متکبر و ذوالجلال والاکرام است. یعنی آن ذات مجمع صفات و اسماء جمالیه است. کما قیل:
----------
[۱]: ۴ - سوره مبارکه قصص، آیه ۸۸.
[۲]: ۵ - سوره مبارکه رحمن، آیه ۲۷.
جمالک فی کل الحقایق سایر و لیس له الا جلالک ساتر [۳]
و گاهی مراد از اطلاق وجه بر حقّ به اعتباری اشاره به وجود منبسط است که ظلّ ممدود و فیض مبسوط او است، و ساری و جاری بر کلّ حقایق موجودات است، یعنی فی العقل عقل، و فی النفس نفس، و فی الطبع طبع، فی کلٍّ بحسبه ؛ زیرا که آن وجه کریم و وجود منبسط القاب حسنی بسیار دارد که به جهاتی بر او اطلاق میشود، که من جمله مشیّت فعلیه است، کما ورد: « خلق الأشیاء بالمشیة و المشیة بنفسها » [۴] چه هر چیز از اعیان موجود به وجود است، و وجود موجود بذاته لا بوجود آخر.
قول حکماء است: « الوجود الحقّ هو اللّه، و الوجود المطلق فعله، والوجود المقیّد أثره » [۵] . و آن وجود مطلق را به اعتباری که معرب مراتب غیب است کلمه گویند، چه کلمه معرب عمّا فی الضمیر است. و به اعتباری او را « نفس رحمانی » و « رحمت واسعه » نامند. و آن مضافاً الی المهیات تسبیحات آنها است، و مضافاً الی اللّه کلمات تکوینی او.
و چنان که از برای کلمات لفظیه مقاطع بیست و هشتگانه هجائیه است، نیز از برای آن وجود ظلّیه و کلمه معنویه است، این مقاطع بیست و هشتگانه وجودی تکوینی، أعنی العقل و النفس و الأفلاک التسعة والأرکان الاربعة و الموالید الثلاثة و عالم المثال و المقولات: [۱] التسع العرضیة.
----------
[۳]: ۶ - بنگرید: شرح المنظومة، ج ۳، ص ۶۳۷ ؛ اسرار الحکم، ص ۱۱۷.
[۴]: ۱ - بسنجید: التوحید، ص ۱۴۷ و ۳۳۹: « خلق اللّه المشیة بنفسها ثم خلق الأشیاء بالمشیة ».
[۵]: ۲ - بنگرید: الأسفار، ج ۲، ص ۳۳۰ به نقل از علاءالدوله سمنانی.
[۱]: ۳ - اصل: التحولات.
بالجمله، پس داعی علیه السلام عرض مینماید به جلال آن وجه کریم خود که این وجود منبسط باشد که مظهر جلال و جمال تو است، و به مظاهر و مراتب ظهور این وجه خود که بِلا [۲] کهنگی و تغییر و تبدیل و تحویل و تحوّل و انتقال از حالی به حالی [است]، و فنا و نیستی به او راه ندارد، چه « کلّما ثبت وجوده امتنع عدمه » ؛ زیرا که وجود مقابل عدم است، و شی ء قابل مقابل خود نشود، و این اوصاف سخیفه بلا فناءٍ و تغییرٍ و آفاتٍ کلاًّ و طرّاً از لوازم ماهیت و موادّ است، که بذاته
خالی از تمام و به دفعات وجود و عدم فنا و بقا کون و فساد او را عارض شود.
و بالجمله، به این وجه باقی تو را قسم میدهم که رحمت و برکات خود را آنا فآناً بر روح پُر فتوح سیّد کائنات و آلِ کرام او صلوات اللّه و سلامه علیهم اجمعین مزید فرما.
----------
[۲]: ۴ - بِلا: بدون.
.......:
📚✍ #شرحی بر صحیفه سجادیه
میرزا ابراهیم سبزواری وثوق الحکماء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
بهلول بهلول نشسته بود و کودکان اطراف او گرد آمده بودند و او را اذیت میکردند. بهلول مکرر میگفت لا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اطمینان، دنیا، قضا و قدر
در بازوبند قابوس وشمگیر، کاغذی بود که در آن نوشته بود وقتی حیله، طبیعت آدمی شود؛ اطمینان به هر کسی ناتوانی است. وقتی مرگ حتمی باشد، دلبستگی به دنیا احمقی است. وقتی قضا و قدر حق است احتیاط بی ثمر است.
عزت، ثروت
حکیمی گوید: اگر دنبال عزتی با اطاعت خدا آن را طلب کن، اگر ثروت میخواهی با قناعت آن را به چنگ آور، که هر کسی اطاعت خدا کند، خدا او را عزت دهد و یاری کند و هر کس قناعت پیشه کند، فقرش از بین میرود.
بین طلوعین
راوندی در شرح شهاب گوید: در اخبار آمده است خواب بین طلوع سپیده تا طلوع خورشید مکروه است چرا که وقت قسمت روزی است.
آرامش
فیلسوفی گفته است: دنیا منزلگاه غم و اندوه است هرکه در آن عجله کند، به خود ستم کرده و آنکه آرام باشد به دوستانش ستم کرده است.
یاد دوست
حکیمی گوید: کسی که تو را به خاطر کاری دوست داشته باشد، هنگام رواشدن حاجتش از تو یاد میکند.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
حالت دیگر اعتماد به نفس، اعتماد به نفس واقعی مخرب است. که در امتداد عزت نفس نیست. این شخص اعتماد به
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آدم هایی که #اعتماد_به_نفس پایین دارند و خودشان را کوچک می بینند اتفاقاً کارهای خیلی بزرگی می کنند، ریسک های وحشتناکی می کنند،؛ بسیاری از کسانی که در ریسک ها نابود می شوند این افراد هستند چون می خواهند به خصوص به پدر و مادر و نزدیکان ثابت کنند که بلدم و می توانم. برای اثبات «من می توانم» همه کاری می کنند، گاهی هم خیلی موفق می شوند و جلو می روند ولی یک جایی وسط کار زمین می خورند.
این حالت در کسی که ترس دارد هم صادق است. چون روی دیگر سکه ی ترس، تهور است. تهور شجاعت نیست، ترس است و ترس وقتی از یک حدی بالا می رود تبدیل به تهور می شود. خودشیفته ها یا خودپنداره کاذب مثبت دائماً از دیگران شکایت دارند و درکشان از خودشان این است که من بلدم، می تونم، ولی نمی ذارن "مادرم، پدرم، همسرم و...." دائم مانع جلوی راه من هست برای همین من نمیتونم؛ درک مظلوم همیشه شکایت می کند.
حاضرین: میشه که فردی از هردو حالت داشته باشد؟ پاسخ: بله همه ی این مسائل یک طیف هستند و میشه که مطلق از هردو حالت نباشد. خودپنداره های کاذب مثبت همیشه طلبکارند و خودپنداره های کاذب منفی همیشه بدهکارند. حال در خودتان پیدا کنید که طلبکار هستید یا بدهکار؟ فراموش نکنید با درک مسئول، خودمان را نگاه کنیم و مسئولانه نقد کنیم. بچه های ما همیشه طلبکار هستند به سنین بالاتر که رسیدند بدهکار می شوند و خودشان را وقف دیگران به خصوص پدر و مادر می کنند مثل پسر اولی ها و دختر اولی ها که این مسئله در آن ها بیشتر اتفاق می افتد.
مواظب باشید بچه هایتان با اعتماد به نفس واقعی بزرگ شوند نه با اعتماد به نفس غیرواقعی و کاذب چه ازنوع مثبت و چه از نوع منفی، چون هردو حالت به یکجا می رسند و قربانی ایجاد می کنند. افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند هیچ وقت به احساس رضایت و رضایتمندی نمی رسند چون رضایتمندی را از حوزه ی عزت نفس و اصل و اصول نمی خواهند بلکه از حوزه ی اهمیت ها و مهارت ها می خواهند به دست آورند. در صورتی که اهمیت حوزه ی موفقیت است و موفقیت هیچ وقت به ما عزت نفس نمی دهد امکان ندارد. رضایت را باید از حوزه ی اصل بگیریم فردی که نمی تواند از اصل بگیرد در حوزه ی اهمیت ها ریسک می کند. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت71}
[مباحث کودک متعادل ]
@zandahlm1357
چگونگی ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس.
اولین مسئله: عزت نفس و اعتماد به نفس در فضای عمل و تجربه به دست می آید نه در فضای نصیحت و بحث کلامی. توی کلاس ها و کتاب ها یاد می گیریم که بگیم "عزیزم من تو رو دوست دارم، کارت را دوست ندارم" بعد دائم کلیشه ای این جملات را تحویل بچه هایمان می دهیم از بچه ی یکساله گرفته تا 20ساله دائم می گیم خودت را دوست دارم ولی کارت را دوست ندارم بعد هم انتظار داریم که من دائم بهش می گم خودتو دوست دارم ولی اصلاً درست بشو نیست. چون این موضوع یعنی تفکیک کار از وجود، صرف در گفتار اصلاً فایده ندارد. اعتماد به نفس و عزت نفس در فضای عمل و تجربه به دست می آید و حاصل تجربه ی کودک و والدینش است. در بحث خودپنداره هم اشاره کردم که: عمل کودک - واکنش والدین.
کودک کاری انجام می دهد مثلاً لیوانی را می شکند، والدین چه واکنشی نشان می دهند؟ واکنش و احساسِ پشت آن از طرف والدین، بسیار مهم است نه کلامی که به زبان می آورند. مادر وقتی می بیند کودکش لیوان را شکسته چون در کلاس ها تفکیک کار از وجود را یاد گرفته در ظاهر و در کلام می گوید که: شکست فدای سرت بیا عزیزم یک لیوان پلاستیکی بهت میدم برو تمرین کن ولی در دلش آشوب است و زمین و زمان را فحش می دهد که ای وای لیوان شکست ، وای چی کار کنم و حالا کی میخواد این هارو جمع کنه یا عجب بچه ی بی عرضه ای، خبر ندارد که بچه گول نمی خورد و از چشمان مادر و احساس او همه چیز را می خواند. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت72}
[مباحث کودک متعادل ]
@zandahlm1357
17.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بدون اجازه مامانش رفته تو کوچه، فقط اون چکی که بهش زد 😊
@zandahlm1357
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فایل صوتی شماره 19
#همسایه_کوچولو 🌳🌱
موضوع: نداشتن غرور و تکبر
@zandahlm1357
26.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷 کارتون مهارت های زندگی
🇮🇷 درست حرف زدن
#مهارتهای_زندگی
@zandahlm1357