#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: موسیقی از نظر اسلام [۱] در آیات قرآن کریم و همچنین در روایات، کلمه موسیقی یا موزیک یا معا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
در حقیقت این روایات درصدد بیان حرمت آن سبک موسیقی و آن سبک مجالس عیاشی که در زمان پیشوایان دینی ما در خانهها و در محل زندگی بسیاری از اشراف و ثروتمندان معمول بوده، میباشد. و این مجالس، مجالسی بوده که در آن خوانندگی به عنوان نمک آش استفاده میشده، یعنی خوانندگی و نوازندگی برای تشویق شرکت کنندگان به گناهان دیگر بوده است. اصلاً این نوع خوانندگی و نوازندگی به این معنا که در آن مجالس، زنان با مردان شرکت میکردند و مجالس، مجالس عیاشی، هوسرانی، هرزگی، زنا، فسق و فجور بوده و ترانههایی که تشویق کننده به این کار بوده، حرام است.
بنابراین خلاصه مطلب چنین است:
آوازه خوانی حرام نیست و هر نوازندگی
حرام نیست. آن نوع از آوازه خوانی و آن نوع از نوازندگی که شنونده یا حاضرانِ در یک مجلس را به گناه میکشاند و اهتمام آنها را به رعایت قوانین پاکی و تقوی ضعیف میکند و اراده آنها را برای گناه نکردن و به گناه آلوده نشدن سست میکند و آنها را به شرکت در فساد و گناه تشویق میکند، این نوع موسیقی حرام است. اما اگر آوازه خوانی یا حتی موسیقی ای هست که این اثر را ندارد، حرام نیست. این رأی برخی دیگر از دانشمندان و فقهاست که این روایات را این طور فهمیده اند.
بنابراین درباره موسیقی در اسلام میتوان این طور گفت که: «هر نوع آوازه خوانی و هر نوع موسیقی که شنونده را به شهوترانی و مخصوصا به بی پروایی در گنهکاری میکشاند و شنونده را برای ارتکاب فسق و فجور و کارهای
خلاف عصمت و پاکی و تقوی بی پروا میکند و انگیزههای شهوت را در او چنان برمی انگیزد تا در ارتکاب گناه، خدا، قانون خدا، تعالیم پیغمبران، رعایت پاکی و تقوی و رعایت ارزشهای عالی انسانی را ولو موقتا فراموش کند در اسلام حرام است. این قدر مسلم است. اما نمی شود گفت که آوازه خوانیها و موسیقیهای دیگر به طور مسلم در اسلام حرام شده است».
حالا توجه میکنید به این که حتی کلمه لهو و به خصوص کلمه لغو هم چقدر با این نوع موسیقی مناسب است. در کلمات فقها گفته میشود: «اَللَّهْوُ ما یَنْهی عَنْ ذِکْرِ اللّه: لهو آنی است که آدمی را از یاد خدا غافل کند».
این «از یاد خدا غافل کردن»، میخواهد مرحله خاصی از غفلت از یاد خدا را بیان کند و آن مرحله خاص این است که آدم باایمان، هر وقت با گناهی و لغزشی
روبه رو میشود، خود به خود به یاد خدا میافتد. اینکه چون این کار حرام است و خدا گفته نکن، پس نکنم. این حالت که برای یک انسان باایمان در برخورد با گناه دست میدهد یکی از ضامنهای مؤثر در حفظ پاکی و فضیلت در مردم است.
اصلاً یکی از مهمترین ارزشهای ایمان این است که «ایمان پلیس باطن است». وقتی انسان تک و تنها هم نشسته و با گناهی روبه رو میشود، ایمان درونی و وجدان الهی و بر او نهیب میزند که خدا ناظر اعمال توست! نکن! این نوع توجه به خدا از مهم ترین ارزشهای تربیتهای دینی است.
بنابراین خود به خود آن نوع موسیقی و آن نوع از آوازه خوانی که در آدمی این توجه را ضعیف کند تا آن حد که انسان وقتی با گناه روبه رو میشود اصلاً دیگر یادش نباشد که خدایی هست و بی پروا گناه کند و حتی با شوق و رغبت به گناه
آلوده شود، البته حرام است. من فکر میکنم که اگر هیچ آیه و هیچ روایتی هم در این باره نبود و فقط ما بودیم و تعالیم اسلام و بلکه تعالیم ادیان درباره ارزش ایمان، استنباط میکردیم که این نوع موسیقی حرام است.
خلاصه میکنم: بسیاری از ترانههایی که مخصوصا زنهای ترانه خوان میخوانند، وقتی در مجلسی خوانده میشود و عده ای را در ارتکاب گناه بی اختیار میکند، این نوع آوازه خوانی و ترانه خوانی حرام است. بنابراین آن نوع موسیقی ها، آن نوع ترانه ها، نوازندگیها و خوانندگیها که در شنونده این اثر را بگذارد که او را در ارتکاب گناه بی پروا کند به طوری که در برخورد با گناه اصلاً یاد خدا نباشد یا یاد خدا برایش آن قدر ضعیف شده باشد که او را نتواند از گناه باز بدارد و این ضعف و این تضعیفِ یاد خدا نتیجه این خوانندگی و نوازندگی
باشد، چنین خوانندگی و چنین نوازندگی که این اثر تضعیف کننده ایمان و پروای از گناه را داشته باشد، حرام است.
این را میتوان به عنوان «نظر قطعی اسلام درباره موسیقی» گفت. اما آیا هر نوع خواندن و هر نوع نواختن که این اثر را نداشته باشد، به صرف اینکه خوانندگی است، میتوان گفت حرام است یا نه مورد تردید است. قدر مسلم این است که از مسلمات اسلام نیست و آن را به حساب رأی همه علمای اسلام و فقهای اسلام و حتی رأی همه فقهای شیعه هم نمی شود گذاشت.
........:
📚موسیقی از دیدگاه قرآن و حدیث
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
کارتون📺 زیبا #دختری_به_نام_نل👧 قسمت ۱۷ #نل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
9.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌟 ویژه ماه شعبان
📹 ببینید| توصیه رهبرانقلاب درباره استفاده از #ماه_شعبان
➕ سوالی که رهبرانقلاب از امام خمینی(ره) درباره اینکه «شما کدام دعا را بیشتر دلبستهی آن هستید؟» پرسیدند
.......:
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357
🔅 رهبرانقلاب: وارد ماه شعبان شديم؛ فصل مناجات با خدای متعال
🌙 #ماه_شعبان | #سخن_نگاشت
.......:
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357
24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷 ویژه
📹 ببینید | گوشههایی از بازدید رهبر انقلاب از پشت صحنه فیلم سینمایی محمد رسولالله(ص) در ۱۷ آبان ۱۳۹۱ را بازنشر میکند.
.......:
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357
🔰 نظر رهبر انقلاب درباره معنای «اَشِدّاء» در آیه شریفه قرآن:
«اَشِدّاءُ عَلَى الکُفّار» یعنی غیرقابل نفوذ بودن در برابر دشمن. ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
📜 #سخن_نگاشت
.......:
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357
8.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⏱ #مثبت۱۰۰ثانیه | روز اول نکبت
👈 «مثبت ۱۰۰ ثانیه» عنوان بسته تصویری است که در صد ثانیه به کاوش در یک نکته مطرح شده از سوی رهبر انقلاب در جریان دیدارها و سخنرانیها میپردازد.
☝️ «روز اول نکبت» دومین قسمت از این مجموعه است که براساس بیانات روز گذشته رهبر انقلاب در دیدار روز عید مبعث، نگاهی ۱۰۰ ثانیهای به تاریخ تحولات منتهی به غصب فلسطین و اعلام موجودیت رژیم جعلی صهیونیستی داشته است.
.......:
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357
🔰 هرچه بتوانیم قوّه دفاعی کشور را تقویت میکنیم. ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
📜 #سخن_نگاشت
.......:
#سلامتی فرمانده صلوات
@zandahlm1357