فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠سه هدف اصلی #امام_سجاد(ع)🌷🌷
🎙سخنرانی حجت الله عالی
🏴شهادت امام زین العابدین تسلیت🏴🏴😭
@zandahlm1357
💢 منفورترین مردم نزد خداوند
🔸امام سجاد علیه السلام:
ألا و إنَّ أبغَضَ النّاسِ إلَى اللّه مَن یَقتَدی بِسُنَّةِ إمامٍ و لا یَقتَدِی بِأعمالِهِ
هشدار که منفورترین مردم نزد خداوند کسى است که سیره امامى را برگزیند ولى از کارهاى او پیروى نکند.
📚 الکافى، ج 8، ص 234
▪️شهادت وارث نهضت عاشورا حضرت امام سجاد علیه السلام تسلیت باد.
📎 #محرم
📎 #شهادت_امام_سجاد
@zandahlm1357
✍️ یادداشت
📌 عزاداری، عامل پایداری اسلام
🔹 عزاداری برای امام حسین علیهالسلام موجب می گردد که مردم با اهداف قیام حضرت آشنا شوند. مردم با آشنایی علل قیام امام حسین علیهالسلام وظیفه خود را درباره دین دانسته و متوجه میشوند که در هر زمانی باید از دین پاسداری کرده و بدان عمل کنند. از سوی دیگر در عزاداریها مردم با مسائل دینی آشنا میشوند؛ یعنی در این عزاداریها سخنرانان و مداحان به بیان احکام اسلامی میپردازند.
🔸 از همه مهمتر این که درعزاداری امام حسین علیه السلام مردم با فرهنگ عزت مندی و مبارزه باظلم آشنا می گردند که از آموزه های مهم اسلام می باشد. امام خمینی رحمه الله بیان می کنند: یکی از خصلت های ذاتی شیعه از آغاز تاکنون مقاومت و قیام در برابر دیکتاتوری و ظلم است که در تمامی تاریخ شیعه به چشم می خورد.
🔹 گریه بر مصائب سالار شهیدان باعث زنده نگه داشتن نهضت حسینی است. چنان که به اسارت رفتن خاندان امام، باعث پایمال نشدن خون شهیدان کربلا شد. در اثر رساندن پیام امام به مردم کوفه و شام توسط امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها، نهضت عاشورا به ثمر نشست. گریستن در سوگ شهدای کربلا، تجدید بیعت با عاشورا و فرهنگ شهادت و تغذیه فکری و روحی با این مکتب است. از این رو ائمه علیهم السلام به گریستن بر مظلومیت شهدای کربلا تأکید کردهاند.
🔸 محمدحسن نجفی (صاحب جواهر)؛ که از علمای بزرگ شیعه است در این باره بیان می کند: «همه اين موارد گويای اين واقعيت است كه ندبه و نوحهسرايی بر كسانی كه دارای ويژگيهای برجستهاند (اهل بیت علیهم السلام) مانعی ندارد؛ بلكه مستحب است تا در پرتو اين مجالس عزا، فضائل و خوبی های آنان نشر يابد و ديگران سرمشق و الگو بگيرند.»
📎 #اعتقادات
📎 #محرم
📎 #شکوه_حسینی
@zandahlm1357
⭕️ سوال
❓آیا امام سجاد(ع) در شهر کوفه و در مجلس ابن زیاد توانست سخنرانی نماید؟ خطبه امام سجاد(ع) در کوفه و مجلس ابن زیاد، در منابع تاریخی چگونه ذکر شده است؟
🔰 پاسخ:
بعد از شهادت امام حسین(ع)، اهلبیت ایشان را به همراه سر مطهر آنحضرت(ع) به سمت کوفه بردند. هنگام ورود اهلبیت(ع) به شهر کوفه مردم اطراف آنان جمع شدند. امام سجاد(ع) از فرصت به وجود آمده استفاده نمود تا یزید را به دلیل ظلمی که در حق امام حسین(ع) و اهلبیت و یاران ایشان مرتکب شد رسوا نماید. به همین دلیل خطبهای در شهر کوفه ایراد نمود که بر چند محور تکیه داشت:
1⃣1. حمد و ستایش خدا
امام سجاد(ع) خطبهی خود را با حمد و ستایش خدایی آغاز نمود که مالک روز جزا، آفریننده همه آفرینش است و عقل مردم از درک او عاجز است و مقام رفیعش آسمانهای بلند را فرا گرفته است؛ اما در عین حال آنقدر به آفریدگانش نزدیک است که آهستهترین صدا را میشنود.
2⃣ 2. اعلام شهادت امام حسین(ع) و اسارت اهلبیت ایشان
سپس امام سجاد(ع) خبر شهادت پدرشان امام حسین(ع) و اسیر شدن اهلبیت ایشان را به مردم رساند.
3⃣3. نکوهش مردم در این مصیبت
امام(ع) در بخش دیگری از خطبه، مردم کوفه را مورد عتاب قرار داد که به دلیل این مصیبت، نباید شاد و خوشحال باشند؛ بلکه باید اندوهگین بوده و از دیدگانشان اشک ببارد.
4⃣4. عظمت شهادت امام حسین(ع)
نکته مهمی که در خطبه امام سجاد(ع) دیده میشود، عظمت شهادت امام حسین(ع) است که آسمانهای هفتگانه، دریاها، زمین، درختان، ماهیها، امواج دریاها، فرشتگان مقرّب، اهل آسمانها برای این مصیبت گریه کردند.
🛑 قساوت قلب دشمنان اهلبیت(ع)
امام سجاد(ع) در بخش دیگری از کلامشان به بیان زشتی و قباحت کار سپاهیان یزید اشاره نمود که با وجود دعوت مردم از آنان، در بیابان و دور از وطن و بدون هیچ گناهی با آنان جنگیدند، به گونهای که همانند آن حتی در برابر اهالی کافر ترکستان و کابل دیده نشده است! این قساوت به اندازهای بود که اگر پیامبر(ص) به آنها پیشنهاد جنگ با اهل بیت را میفرمود، سختتر از آنچه انجام دادند را نمیتوانستند انجام دهند.
💢 توکل بر خدا در این مصیبت
امام(ع) در آخر خطبه این مصیبت بزرگ و دردناک و ناگوار و تلخ و جانسوز را به حساب خدا منظور داشت که عزیز و انتقامگیرنده است.
🔹 خطبه امام سجاد(ع) در مجلس ابن زیاد
با اینکه امام سجاد(ع) مانند پدران خویش در سخنوری نمونه بود، اما در مجلس عبیدالله بن زیاد خطبهای ایراد نفرمود و تنها به جسارتهای عبیدالله بن زیاد پاسخ داد. در جلسهای که سر مطهر امام حسین(ع) و اهلبیت ایشان را آورده و عدهای از مردم حاضر بودند، عبیدالله قصد داشت که کشتن امام حسین(ع) و یارانش را بر عهده خدا بگذارد، از این رو بعد از آنکه متوجه شد که نام امام سجاد(ع) علی میباشد، از حضرتشان پرسید: مگر خدا علی بن الحسین را نکُشت؟ امام(ع) فرمود: من برادری داشتم که نام او نیز علی بود و مردم او را کشتند؟
⭕️ عبیدالله دوباره گفت: نه! خدا او را کشت! امام(ع) پاسخش را نداد و تنها به تلاوت این آیه از قرآن بسنده کرد: «خداوند ارواح را به هنگام مرگ، قبض میکند». عبیدالله که از این واکنش حضرتشان خشمگین شده بود به مأمورانش دستور داد تا ایشان را به شهادت برسانند که با فداکاری حضرت زینب(س) ناکام ماند، چرا که حضرت زینب(س) فرمود اگر قصد کشتن او را داری، مرا نیز همراه او به شهادت برسان.
💠 امام سجاد(ع) نیز در برابر این تهدید فرمود: «آیا مرا از مرگ میترسانی، مگر نمیدانی که کشته شدن برای ما یک موضوع عادی بوده، و شهادت مایهی سربلندی ما است».
سرانجام، ابن زیاد دستور داد، امام سجاد(ع) و همراهانش را به خانهای که در کنار مسجد بزرگ کوفه بود بردند.
📎 #شکوه_حسینی
📎 #شهادت_امام_سجاد
📎 #محرم
@zandahlm1357
17.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💽 #پادکست
💢 درخواست امام سجاد از خداوند
🎤 استاد مسعود عالی
📎 #امام_حسین علیهالسلام
📎 #محرم
📎 #شکوه_حسینی
@zandahlm1357
10.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ #کلیپ_اعتقادی
🎥 چرا امام سجاد علیهالسلام با قیام های بعد از عاشورا همراهی نکردند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #شکوه_حسینی
📎 #محرم
📎 #امام_حسین
@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎛 امام سجاد یک مبارز خستگی ناپذیر
🎙 امام خامنه
@zandahlm1357