منبع : تکامل و طهارت روح (ترجمه کتاب شریف التمحیص)، ص: 45 ,
یونس بن یعقوب گوید: از امام صادق عَلَیهِ السَّلَامُ شنیدم که می فرمود: هر بدنی و جسمی که چهل روز یک بار مصیبت نبیند نفرین شده و ملعون است.
اظهار داشتم: نفرین شده و ملعون است؟!
فرمود: (بلی،) نفرین شده و ملعون است؛ و چون حضرت (مرا شگفت زده) دید که بر من چنین مطلبی سنگین است، فرمود: ای یونس! همانا خراشیدن پوست، کوبیدگی، لغزیدن و افتادن، بدبختی و گرفتاری های زندگی، آزمند و ضعیف گشتن، پاره شدن بند کفش، لرزش پلک های چشم و مشابه آنها از انواع بلایا و مصیبت ها است.
به راستی مؤمن گرامی تر از آن است که چهل روز بر او بگذرد و به جهت گناهان و خطاهایش به وسیله آزمایش پاک نگردد، اگر چه به سبب غم و اندوهی باشد که نداند چرا و چگونه بر او وارد شده است.
به خدا سوگند! بعضی از شما پولهای سکه نزدش گذاشته شود، چون محاسبه کند ناقص و کم باشد، پس ناراحت و غمگین گردد؛ و چون دوباره محاسبه کند، ببیند که درست است، پس همین سبب از بین رفتن بعضی از گناهانش باشد.
@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️در روایت است از امام صادق علیه السلام که بروید سر قبر پدر و مادرتان؛ زیرا آنها شما را می بینند و
خوشحال می شوند.
🎙 #شهید_دستغیب
@zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه تست هوش
حل معما
باما همراه باشید👇👇👇👇
@zandahlm1357
آیا میتوانید در20ثانیه سایه درست را تشخیص دهید؟
#سایه
🎁با ما مغزت ورزش میکنه🧠
https://eitaa.com/zandahlm1357
کدام نوزاد واقعی نیست؟
#نوزاد
🎁با ما مغزت ورزش میکنه🧠
https://eitaa.com/zandahlm1357
کدام توپ فوتبال از بقیه متفاوت است؟
#توپ
🎁با ما مغزت ورزش میکنه🧠
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
کدام نوزاد واقعی نیست؟ #نوزاد 🎁با ما مغزت ورزش میکنه🧠 https://eitaa.com/zandahlm1357
پاسخ✅️👆👆دور گردنش جای دوخت هست😄
🎁با ما مغزت ورزش میکنه🧠
https://eitaa.com/zandahlm1357
تقدیم به چهارده معصوم (ع)
و ارواح طیبه ۱۲۴۰۰۰ پیامبر
و همه شهدای راه خدا
خصوصاً امام الشهداء
روح اللّه الموسوی الخمینی (ره)
مقدمه
بسم الله الرحمن الرحیم
حمد و سپاس خداوند متعال را، که پروردگار جهانیان است، و درود و صلوات بر محمد وآل محمد، خصوصاً مولای عزیزمان، حضرت بقیة الله الاعظم و لعنت دائمی خدا، بر دشمنان ایشان تا روز قیامت باد.
قال الله تعالی فی کتابه الکریم:
وَ قَالَ رَبُّکُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِینَ. (غافر/۶۰)
(و پروردگارتان فرمود: « مرا بخوانید تا (دعای) شما رابپذیرم. در حقیقت، کسانی که ازعبادت من تکبر میورزند به زودی با ذلت وارد دوزخ میشوند. )
یکی از راههای ارتباط با خداوند متعال دعاست. در قرآن آیات متعددی، در مورد دعا وجود دارد، که نشان دهنده اهمیت این کلید رستگاری است.
در سوره مبارکه بقره، آیه ۱۶۸ خداوند متعال چنین میفرماید:
وَ إِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْیَسْتَجِیبُوا لِی وَ لْیُؤْمِنُوا بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ.
(و هر گاه بندگان من، از تو در باره من بپرسند، [ بگو ] من نزدیکم، و دعای دعاکننده را به هنگامی که مرا بخواند اجابت میکنم، پس [ آنان ] باید دعوت مرا بپذیرند و به من ایمان آورند، باشد که راه یابند. )
در این آیه کوتاه خداوند هفت مرتبه به ذات مقدس خود اشاره کرده و هفت بار به بندگان، و از این راه نهایت پیوستگی و قرب خود را نسبت به آنان مجسم ساخته است.
در آیه ۷۷ سوره مبارکه فرقان هم میفرماید: قُلْ مَا یَعْبَأُ بِکُمْ رَبِّی لَوْ لاَ دُعَاؤُکُمْ....
(بگو: « اگر دعای شما نباشد، پروردگارم هیچ اعتنایی به شما نمی کند.... )
در روایات معصومینعلیهما السلام نیز، کلمات گهربار فراوانی در باره دعا وارد شده است، که در اینجا به سخنی از آقا امیرالمؤمنین، علی علیه السلام اکتفا میکنیم که فرمودند: محبوب ترین کارها نزد خدا، در روی زمین دعاست. (فلاح السائل، ص ۲۷)
از معصومینعلیهما السلام به صورت ویژه دعاهای زیبایی برای ارتباط با خدا به ما رسیده، که از افتخارات شیعه است و دیگران از این سرمایه بی نظیر بی بهره اند.
دعاهایی مانند: کمیل، شعبانیه، ابوحمزه ثمالی، جوشن کبیر، دعاهای صحیفه سجادیه و... که هر یک زیباتر از دیگری است.
کلمه دعا و مشتقاتش که حدود دویست بار در قرآن به کار رفته است، از ریشه «دَعَوَ» به معنای خواندن و حاجت خواستن و استمداد است.
دعا در اصطلاح، عبارت است از اینکه: فردی پایین از فردی بالاتر از خود، با حالت خضوع و سرافکندگی چیزی طلب کند.
خواستن و دعا و نیایش، ریشه در فطرت و سرشت انسان دارد؛ که انسانهای بی دین هم، در کشتی که در حال غرق شدن است، عاجزانه دستِ دعا به درگاه خدای بی همتا برداشته، تضرع و زاری میکنند.
اگر چه دعا در شرع مقدس اسلام یک عمل استحبابی است، لیکن مستحب مؤکّدی است که، در روایات اثرات زیادی برای آن بیان شده است، از جمله:
۱- نابود کننده شیطان. ۲- عامل ردّ بلا و گرفتاری. ۳- شفای هر درد.
۴- افزایش روزی. ۵- رهایی از دشمنان. ۶- پیشگیری از بلا.
۷- سلاح مؤمن. ۸- گشاینده در رحمت الهی. ۹- زایل کننده تاریکیهای قلب. ۱۰- کلید موفقیت. ۱۱- از سرنیزه آهنین برنده تر. ۱۲- در امان ماندن از شیطان.
حال که اهمیت دعا تا حدّی برای ما روشن شد، باید ببینیم، که از خدا چه بخواهیم؟
البته چنانکه در روایات آمده است؛ همه چیزمان را باید از خدا بخواهیم، لکن گاهی درمظانّ استجابت دعا، باید دعاهای اصلی را مطرح کرد.
به نظر میرسد بهترین دعاها، آنست که در قرآن از زبان پیامبران، فرشتگان، و مؤمنان، بیان شده است؛ خصوصاً دعاهایی که خداوند، به برخی پیامبران امر کرده است، که از او درخواست کنند.
از آن جایی که خداوند، خالق انسانها است و به حوائج واقعی و مصالح آنها آگاهی دارد، انسان مؤمن باید همین دعاها را در صدر خواسته هایش قرار دهد.
لذا، بنده بر آن شدم که دعاهای قرآنی را، از کلام وحی استخراج کرده، در جزوه ای جداگانه به نام مفاتیح الحوائج (کلیدهای حاجتها) در اختیار مؤمنین، قرار دهم تا با خدای خود
عرض حاجت نموده، مناجات نمایند.
آنچه در این کتاب آورده شده ۷۵ دعا میباشد. اگرچه این دعاها از طرف افراد خاصی است، ولی کُد و رمزی به انسان میدهد که از خدا چه بخواهد.
#مفاتیح الحوائج
✍سید موسی کاظمی نایینی
https://eitaa.com/zandahlm1357