1_935840.MP3
2.73M
⚠️ با توجه به رشد روز افزون روایات غیر معتبر مهدویت ، گوش دادن و نشر این فایلها ضروریست.
فایل شماره 5⃣
🎤 #استاد_عبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#صوت_شرح_احادیث_مهدویت 5
https://eitaa.com/zandahlm1357
.......:
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📝شرح روایات مهدوی(برگرفته از فایل شماره5بخش اول)
⏪قسمت نهم
📜روایت بعدی در زمینه دوازده امام، روایت شماره [97] کتاب منتخب الاثر که روایت طولانی است. منبع اصلی کتاب ″الغیبة نعمانی، ص91″ :
⚜عبدالوهاب ثقفی می گوید امام صادق (ع) از پدر بزرگوارش امام باقر (ع) نقل فرمود که؛ ایشان نگاهی به حمران افکند.. (حمران بن اعین از یاران عالم اهل بیت بود) و سپس گریه کرد و فرمود؛ ای حمران! عجب از این مردم که چگونه غافل شدند یا فراموش کردند یا خود را به فراموشی زدند! فراموش کردند گفته ی رسول خدا (ص) را هنگامی که در بستر بیماری بود..
🔰مردم برای عیادت ایشان می آمدند و به ایشان سلام می کردند تا اینکه اتاق پر از جمعیت و شلوغ شد! در این حال علی (ع) وارد شد و سلام نمود و نتوانست از میان مردم بگذرد و به سمت پیغمبر (ص) برود و مردم نیز به او راه ندادند..
🔆چون پیغمبر (ص) این صحنه را دید بالش خویش را بلند کرد و فرمود؛ یا علی به سوی من بیا! مردم که این را دیدند با فشار به همدیگر راه را باز کردند تا امیرالمومنین (ع) از میانشان گذشت و کنار پیغمبر (ص) رسید آنگاه پیغمبر او را کنار خویش نشاند و فرمود؛ ای مردم این کاری که اکنون در زمان حیاتم می بینم با اهل بیتم می کنید پس از وفاتم با آنان چه خواهید کرد؟!
❌(یعنی الان من زنده هستم دارم می بینم این قدر شعور ندارید که راه را برای حضرت علی باز کنید! این را چه موقع می گوید هنگام وفات، پس قضیه برای بعد از عید غدیر است یعنی بعد از اینکه مردم دیده بودند که پیغمبر (ص) دست حضرت علی (ع) را بالا برد و گفت؛ «مَن کُنتُ مَولاه فَهذا عَلیٌّ مَولاه» حضرت محمد (ص) می گوید من زنده هستم دارید به حضرت علی (ع) بی احترامی می کنید بعد از اینکه من مُردم می خواهید چه کار کنید)
✅به خدا سوگند قدمی به اهل بیتم نزدیک نمی شوید جز آنکه یک منزل به خدا نزدیک می شوید و قدمی از آنها دور نخواهید شد و روی از آنها برنخواهید گردان مگر اینکه خدا روی از شما برمی گرداند..
📖(فرازی از دعای جامعه کبیره «مَنْ والاکُمْ فَقَدْ والَی اللهَ» هر کس شما را دوست داشته باشد خدا را دوست دارد نگویید دوست داشتن اهل بیت شرک است، نخیر دوست داشتن اهل بیت چون در طول دوست داشتن خداست، شما اگر اهل بیت را دوست بدارید خدا را دوست داشتید و اگر اهل بیت را ناراحت کنید خدا را ناراحت کردید. اینجا پیغمبر (ص) دقیقا همین را دارد می گوید! می گوید هر یک قدمی که به اهل بیت من نزدیک می شوید یک منزل هم به خدا نزدیک می شوید)
⬅️سپس فرمود؛ ای مردم آنچه را به شما می گویم بشنوید آگاه باشید ″خشنودی و رضوان و دوستی خدا از آن کسی است که علی (ع) و اوصیاء من پس از او را دوست بدارد ولایتشان را بپذیرد و به آنان اقتدا نماید″.
◀️(این خیلی مهم است یعنی شیعه بودن فقط دوست داشتن اهل بیت نیست، هم دوستشان بدار هم به آنها اقتدا کن! یعنی حرف هایشان را بپذیر و آنجاهایی که می گویند انجام بده، انجام بده و آنجاهایی که می گویند حرام است انجام نده)
🔹ادامه دارد ....
📘برگرفته از کتاب ″منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#متن_شرح_احادیث_مهدویت 9
https://eitaa.com/zandahlm1357
.......:
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📝شرح روایات مهدوی
⏪قسمت دهم (برگرفته از فایل شماره 5بخش دوم )
✅عموم روایاتی که می خواهد فضل شیعیان را برساند می گوید هم دوست داشتن، هم عمل کردن! پیغمبر (ص) هم می گوید؛ ″هر کس حضرت علی (ع) و فرزندانش را دوست بدارد و به آنان اقتدا کند و به فضل و برتری آنان اقرار کند بر خداست که دعای مرا در مورد ایشان مستجاب فرماید″.. (بر خدا هست یعنی حقی بر گردن خداست که مستجاب کند دعای پیغمبر (ص) را در حق این افراد)
👌آنان دوازده وصی هستند هر کس از او پیروی نماید از من است چنانچه که من از ابراهیم (ع) و ابراهیم از من است.. (این یعنی آن ارتباط و اتصالی که میان پیغمبر و حضرت ابراهیم است چنانکه هر دوی آنها حقیقت هستند) دین من دین او و دین او دین من است نسبت با او نسبت با من و نسبت با من نسبت با اوست، فضل من فضل او و من از او برتر هستم و فخری نمی کنم! (اینجاست که می گویم پیغمبر (ص) از حضرت علی و امامان دیگر بالاتر است)
⬅️و گفته ی مرا این سخن پروردگارم تصدیق می کند، (آیه ی قرآن را پیغمبر مثال می آورد) «ذُرٍّیَّةً بَعْضُها مِنْ بَعْضٍ وَاللهُ سَمِیعٌ عَلِیم» [34/آل عمران] خاندانی هستند که برخی از آنها از برخی دیگر شبیه به هم هستند و خدا شنوا و داناست.
🔹این روایت علاوه بر اینکه بحث اقتدا به اهل بیت را نشان می دهد یک نکته دیگری هم دارد که وصیتی بود که کنار بالین پیغمبر (ص) بود. دیدید که طرفدارهای احمدالحسن هی استناد می کنند به وصیت پیغمبر هنگام شب وفات..! این روایت هم می گوید هنگامی که پیغمبر (ص) در بستر بیماری بود مردم آمدند پیش پیغمبر! و پیغمبر گفت ″اوصیای من دوازده نفر هستند″.
⚠️پس این راه را می بندد بر تمام طرفدارهای احمدالحسن که ادعا می کنند بعد از حضرت مهدی (عج) دوازده مهدی دیگر هم خواهند آمد. اینجا صراحتا پیغمبر (ص) گفت ″اوصیای من″ دیگر لفظ ائمه را به کار نبرد که طرفدارهای احمدالحسن بگویند دوازده امام و دوازده وصی!! نخیر، این دوازده امام چه امام هستند یا وصی هر دو یکی هستند، پس بعد از پیغمبر (ص) دوازده امام بیشتر نداریم.
🔹ادامه دارد ....
📘برگرفته از کتاب ″منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#متن_شرح_احادیث_مهدویت 10
https://eitaa.com/zandahlm1357
ازاره های حرم مطهر رضوی
ازاره حرم مطهر که آن را همچون حاشیه ای رنگین بر دامن بنا دوخته اند، حدود دو متر بالاتر از کف حرم قرار داشته و از چندین قسمت تشکیل شده است.
ابتدا از حاشیه ای کوتاه از سنگ مرمر سفید، به عرض حدود بیست سانتی متر و بالای آن معرق کاری، به ارتفاع 92 سانتی متر، از کاشی های قدیمی ممتاز و نفیس سنجری است.
این کاشی های الوان و بسیار ظریف، به ابعاد هنری منظم و اشکالی شش و هشت گوش، بزرگ و کوچک و کوکبی شکل، چند ضلعی و گاه مربع است.
کاشی های ازاره بیشتر با خطوط رقاع، ثلث و اسلیمی برجسته تزئین شده اند.
علاوه بر این، بر روی بیشتر آن ها آیات و احادیث و کلمات قصار و امثال و اشعاری نیز به خط نسخ قرن ششم و هفتم دیده می شود.
نوع کاشی ها بسیار ظریف و دارای رنگ های فیروزه ای، قهوه ای، لاجوردی، تغاری و سفید است.
تاریخ های مکتوب بر این کاشی ها عبارت است از:
خمس مائه(500 ه.ق با حذف قسمتی از آن).
اثنی عشر و خمس مائه(512)،
اثنی عشر و ست مائه(612)،
ستین و سبع مائه(760)
و تاریخ 538 ه.ق
از تاریخ های مکتوب بر کاشی های ازاره حرم مطهر معلوم می شود که حرم یک نوبت در اوایل قرن ششم هجری (512)
و بار دیگر در اوایل قرن قرن هفتم هجری (612)،
با کاشی های نفیس و ممتاز سنجری تزیین شده است.
اکنون حدود 800 تا 900 سال از عمر کاشی های ازاره حرم می گذرد.
این کاشی های ممتاز و نیز کتیبه اطراف جبهه خارجی در پیش روی مبارک، در رواق دارالحفاظ، از شاهکارهای بی نظیر و از قدیمی ترین کاشی های عهد اسلامی است.
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📕برنامه هفتگی کانال
مجله تازنده ایم رزمنده ایم📰👓
#شنبه📖آیه گرافی📚نهج البلاغه🌳گل وگیاه🌍 صفحه سبک زندگی
👨👩👧👦اتاق مشاور📂داستان
#یکشنبه📖آیه گرافی📝احکام 📡امر به معروف 👨👩👧👦اتاق مشاور📂داستان
#دوشنبه 📖آیه گرافی👼فرزند سالم 🔬پزشکی📜اولیاء الله📂داستان
#سه شنبه📖آیه گرافی 💑همسرداری🎓موضوع بصیرتی🖋کلاس مربی📂داستان
#چهارشنبه📖آیه گرافی⏱نماز
💅حجاب🔍پرسش و پاسخ🌍حکایت
📂داستان
#پنج شنبه📖 آیه گرافی🌍تدبر در قرآن⚰معاد شناسی
تست هوش💠آیه درمانی📂داستان
#جمعه 📖آیه گرافی☀️مهدویت 💻آیا می دانید😂لبخند📂داستان
با ما همراه باشید👇👆
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......:
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
💠💠💠💠💠💠💠
🌹 #کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌴 #شماره_47
وقال عليه السلام :
قَدْرُ الرَّجُلِ عَلَى قَدْرِ هِمَّتِهِ، وَصِدْقُهُ عَلَى قَدْرِ مُرُوءَتِهِ، وَشَجَاعَتُهُ عَلَى قَدْرِ أَنَفَتِهِ،عِفَّتُهُ عَلَى قَدْرِ غَيْرَتِهِ.
اندازه هر كس به اندازه همت او است. و صداقت هر كس به اندازه شخصيت او است. و شجاعت هر كس به اندازه زهد و بى اعتنائى او(به ارزشهاى مادى) است. و عفت هر كس به اندازه غيرت او است.
امام(عليه السلام) در اين چند جمله حکيمانه به رابطه چهار موضوع مهم با چهار موضوع ديگر از صفات انسانى اشاره فرموده است.
نخست مى فرمايد: «ارزش هر کس به اندازه همت اوست»; (قَدْرُ الرَّجُلِ عَلَى قَدْرِ هِمَّتِهِ).
منظور از همت تصميماتى است که انسان براى انجام کارهاى مهم مى گيرد و به دنبال آن تلاش مى کند. هر اندازه اين تصميمات والاتر و اين تلاش ها گسترده باشد همت انسان بلندتر است و اين که امام مى فرمايد
در حديث ديگرى از همان حضرت و در همان کتاب مى خوانيم: «ما رَفَعَ أمْرَءٌ کَهِمَّتِهِ وَ لا وَضَعَهُ کَشَهْوَتِهِ; هيچ چيز انسان را به مانند همت او بلندمقام نمى کند و هيچ چيز، او را مانند شهوتش پست نمى سازد»
به گفته شاعر:
همت بلند دار که مردان روزگار *** از همت بلند به جايى رسيده اند
در دومين جمله پرمعناى خود مى فرمايد: «راستگويى و صداقتِ هر کس به اندازه شخصيت اوست»; (وَصِدْقُهُ عَلَى قَدْرِ مُرُوءَتِهِ).
زيرا انسان با شخصيت اين کار را براى خود ننگ مى داند که به ديگران دروغ بگويد. اضافه بر اين، غالبا ديده شده است که دروغ ها بعد از مدتى فاش مى گردد; انسان با شخصيت حاضر نمى شود کارى انجام دهد که در آينده آبروى او را ببرد.
در احاديث ديگرى از امام اميرمؤمنان(عليه السلام) مى خوانيم: «الصِدْقُ عِزّ; راستگويى سبب عزت است» و در حديث ديگرى مى افزايد: «الصِّدْقُ صَلاحُ کُلُّ شَىء وَالْکِذْبُ فَسادُ کُلُّ شَىْء».
يکى از ياران امام صادق(عليه السلام) به نام ابو کهمس خدمت آن حضرت رسيد و عرض کرد: (يار وفادار شما) ابن ابى يعفور به شما سلام فرستاده است فرمود: سلام بر تو و بر او.
سلام بر تو و بر او. هنگامى که نزد او رفتى سلام مرا به او برسان و بگو: جعفر بن محمد به تو مى گويد
نگاه کن ببين على(عليه السلام) با چه صفاتى آن مقام را نزد رسول خدا(صلى الله عليه وآله)پيدا کرد آن صفات را داشته باش، زيرا على تنها به اين سبب به آن مقام نزد پيغمبر رسيد که در سخن گفتن، صادق بود و در اداى امانت امين»
اين سخن را با حديثى از پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) پايان مى دهيم، فرمود: «الْجَمالُ صَوابُ الْقَوْلِ بِالْحَقِّ وَالْکَمالُ حُسْنُ الْفِعالِ بِالصِّدْقِ; جمال، به سخن حق گفتن است و کمال، به انجام کارهاى نيک توأم با صدق»
سپس در سومين سخن حکمت آميز خود مى فرمايد: «شجاعت هر کس به اندازه بى اعتنايى او (به ارزش هاى مادى) است»; (وَشَجَاعَتُهُ عَلَى قَدْرِ أَنَفَتِهِ).
روشن است وابستگى هاى انسان به مقام و مال و شهوات دنيا از شجاعت او مى کاهد و او را به اسارت مى کشاند; اما هنگامى که خود را از اين امور آزاد سازد، با شجاعت حرف خود را مى زند و راه خود را مى پيمايد و در برابر کسى ذليلانه سر تعظيم فرو نمى آورد و با توکل بر خدا در برابر حوادث سخت مى ايستد.
«غيرت» به گفته بعضى از شارحان نهج البلاغه عبارت از انزجار طبيعى انسان نسبت به تصور شرکت ديگران در امورى است که مورد علاقه اوست و به تعبير ديگر غيرت به معناى حفظ ارزش هاى مربوط به خود و جلوگيرى از تجاوز ديگران به حريم اوست که غالباً در عرف ما در امور ناموسى به کار مى رود. بديهى است کسى که نسبت به نواميس خود غيرت دارد هرگز حاضر نمى شود به نواميس ديگران چشم خيانت بدوزد، بنابراين هر اندازه غيرت انسان بيشتر باشد عفت او هم بيشتر خواهد بود.
آن گاه امام(عليه السلام) در چهارمين و آخرين سخن حکيمانه اش مى فرمايد: «عفت هر کس به اندازه غيرت اوست»; (وَعِفَّتُهُ عَلَى قَدْرِ غَيْرَتِهِ).
گرچه عفت و غيرت هر دو غالباً در عرفامروز ما بيشتر در مسائل ناموسى به کار مى رود; ولى از نظر ارباب لغت و علماى اخلاق، هر دو معنايى وسيع دارند: «عفت» به معناى خوددارى و حالت انزجار از ملاحظه صحنه هاى زشت و «غيرت» هرگونه اهتمام و دفاع از حقوق الهى و انسانى خويش است و بعيد نيست که منظور از امام(عليه السلام)از جمله بالا همان معناى وسيع کلمه در هر دو مورد باشد
از اين رو در حديثى از امام باقر(عليه السلام) در کتاب کافى مى خوانيم: «إِنَّ أَفْضَلَ الْعِبَادَةِ عِفَّةُ الْبَطْنِ وَالْفَرْجِ; برترين عبادت پاک بودن از نظر تغذيه و امور جنسى است».
نيز از همان امام نقل شده که فرمود: «مَا عُبِدَ اللَّهُ بِشَيْء أَفْضَلَ مِنْ عِفَّةِ بَطْن وَفَرْج; هيچ کس خدا را عبادتى بهتر از اين نداشته که عفت را در مورد
شکم و امور جنسى رعايت کند»، لذا در حديثى از امير مؤمنان(عليه السلام) مى خوانيم: «مَا زَنَى غَيُورٌ قَطُّ; شخص با غيرت هرگز زنا نمى کند»
لینک کانال را با دوستان خود به اشتراک بگذارید تا با دنبال کردن حکمت ها و
انشالله با عمل به حکمت ها ،
🌹 مرام علی پررونق تر از نام علی بشه
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیوند_زدن 🌵
پیوند زدن زیبای دو #کاکتوس
به همین راحتی میتونید پیوند بزنید
البته چاقوی تیز وتمیزی باید داشته باشید👌😍
https://eitaa.com/zandahlm1357
#پاپیتال_طلایی
#عشقه
👈عشقه ا را میتوان هم به صورت گلدانی پرورش داد و هم آن را آویز کرد
مقاوم و رونده 😍. گیاه عشقه چه کمکی میکند؟! شاخ و برگهای متراکم و به هم فشرده این گیاه در جذب فرمالدئید نقش موثری دارد. این گیاه از سوی ناسا بهعنوان بهترین گیاه برای تصفیه هوای خانه معرفی شده است🏚 وجود این گیاه در اتاق میتواند به عنوان یک عامل ضدآلرژی تلقی شود
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طریقه درست کردن تابلو گلدان دیواری
https://eitaa.com/zandahlm1357
فصل ششم : در رفيق باخود بردن در سفر و آداب معاشرت ايشان🌺👇
در احاديث معتبره بسيار وارد شده است كسيكه تنها بسفر رود ملعونست .
درمعتبر منقول است كه : حضرت رسول (صلى الله عليه وآله وسلم ) بحضرت اميرالمؤ منين (عليه السلام ) وصيت نمود كه يا على هرگز تنها بسفر مرو كه شيطان با يك كس است و از دوتا دورتر است يا على شخصى كه تنها بسفر مى رود گمراهست و دو كس كه ميروند دو گمراهند و سه مسافرانند.
در روايت ديگر منقول است كه : شخصى بخدمت حضرت صادق (عليه السلام ) آمد آن حضرت پرسيدند كه در راه كى مصاحب تو بود؟ گفت تنها بودم فرمود كه اگر من پيشتر تورا ميديدم تورا نيكو تاءديب ميگردم كه چگونه بايد بسفر رفت پس فرمود كه يك كس شيطان است و دوتا شيطانند و سه نفر مصاحبانند و چهار نفر رفيقانند.
بسند معتبر از حضرت موسى بن جعفر منقول است كه : هركه بسفرى رود بگويد ماشاءَ اللّهُ لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ اَللّهُمَّ انِسْ وَحْشَتى وَاَعِنّى عَلى وَحْدَتى وَاَدِّ غَيْبَتى .
درحديث معتبر از حضرت رسول (صلى الله عليه وآله وسلم ) منقول است كه : اول رفيق بهم رسان پس بسفر برو وفرمود كه دوكس باهم رفيق نميشود مگر آنكه محبوب ترين ايشان نزدخدا و آنكه ثوابش بيشتر است آنستكه مدارا با رفيقش بيشتر ميكند.
درحديث ديگر فرمود كه بهترين رفيقان و مصاحبان نزد خدا چهار نفرند و هيچ گروهى زياده از هفت كس نمى شوند مگرآنكه صداهايشان بسيار ميباشد، پس از اين احاديث معلو شد كه اقل رفيقان سه نفرند و اكثر ايشان هفت و آنكه زياده ازهفت خوب نيست در رفيقان هم توشه و هم سفره .
از حضرت رسول (صلى الله عليه وآله وسلم ) منقول است كه : سنتست كه رفيقان هم توشه اول خرجيهاى خود را بدر آورند و بر روى يكديگر بگذارند كه اين بيشتر باعث خوشنودى خاطر و نيكى اخلاق ايشان ميشود.
ازحضرت امير المؤ منين (عليه السلام ) منقول است كه : مصاحبت مكن در سفر با كسيكه فضيلت تو را بر خود نداند آنقدر كه تواز فضيلت او برخود ميدانى .
ازحضرت صادق (عليه السلام ) منقول است كه : مصاحبت و رفاقت كن با كسيكه تو باو زينت يابى و مصاحبت مكن با كسيكه او بتو زينت يابد يعنى تو كسب علم و كمالات از او توانى نمود.
درحديث ديگر از شهاب منقول است كه : گفت بخدمت حضرت صادق عرض كردم كه شما ميدانيد حال و توانگرى مرا و احسانيكه با برادران خود ميكنم پس با جماعتى از ايشان رفيق ميشوم در راه مكه و بر ايشان توسعه ميكنم و بسيار خرج ميكنم فرمود كه اين شهاب چنين مكن اگر تو دست بخرج كردن بگشائى و ايشان هم بگشايند بايشان ضرر ميرسد و پريشان ميشوند و اگر تو بكنى و ايشان نكنند باعث مذلت ايشانست پس رفاقت باجماعتى بكن كه مثل تو باشند در توانگرى وتوانائى .
در روايت ديگر ازحضرت امام محمد باقر (عليه السلام ) منقول است كه : اگر مصاحبت كنى بامثل و مانند خود مصاحبت و رفاقت بكن و باكسى رفيق مشو كه خرج تورا كشد كه اين موجب خوارى مؤ من است .
ازحضرت صادق (عليه السلام ) منقول است كه : حق مسافر بر رفيقان آنست كه چون بيمار شود سه روز براى او توقف كنند.
درحديث ديگر منقول است كه : از حضرت امام محمد باقر (عليه السلام ) پرسيدند جماعتى كه با يكديگر رفيق ميشوند و در ميان ايشان مالدار و پريشان هست آيا آن مالدار خرج آنها را ميتواند كشيد؟ فرمود كه اگر آنها بطيب خاطر راضى باشند باكى نيست .
در روايت ديگر منقول است كه : ازحضرت صادق (عليه السلام ) پرسيدند كه شخصى رفيق ميشود با جماعتى مالدار و از آنها مالش كمتر است و آنها خرج خود را بيرون مياورند و او مثل آنها خرج نميتواند كردن فرمود كه من دوست نميدارم كه خود را ذليل كند، باكسى رفيق شود كه مثل اوباشد.
✨با ما همراه باشید ✨👇
https://eitaa.com/zandahlm1357
فصل يازدهم : در فضيلت آب وانواع آن
در احاديث معتبره وارد شده است كه بهترين آشاميدنيهاى دنيا و آخرت آب است .
از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه هر كه محظوظ و ملتذ باشد از آب دنيا خدا او را آخرت ملتذ گرداند ازآشاميدنيهاى بهشت و شخصى از آنحضرت پرسيد كه آب چه مزه دارد فرمود كه مزه زندگانى حق تعالى ميفرمايد كه از آب آفريده ايم هر چيز صاحب حيوتى را آيا ايمان نمى آورند بخدا كافران .
از حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام منقول است كه در تفسير آيه كريمه ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعيمِ يعنى پس سئوال كرده خواهيد شد در روز قيامت از نعمتهاى دنيا فرمود كه مراد از آن نعمتها رطب و آب سرد است .
در حديث ديگر از آنحضرت منقول است كه آب زمزم بهترين آبها است بر روى زمين و بدترين آنها بر روى زمين آبيست كه در برهوت است در بلاديمن كه ارواح كافران در آنجا وارد ميشوند در شب و معذب ميباشد.
در حديث ديگر فرمود كه آب زمزم دواست از براى هر دردى كه از براى آن بخورند.
حضرت صادق عليه السلام فرمود كه آب زمزم شفا است از هر دردى و در روايت ديگر از براى هر مطلبى كه بخورند آن مطلب حاصل شود.
حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام فرمود كه بخوريد آب باران بدرستى كه بدن راپاك مى كند و بيماريها و دردها را ازبدن دفع مى كند.
از حضرت صادق عليه السلام نهى وارد شده است از خوردن تگرگ و در روايت ديگر وارد شده است كه خوردن تگرگ براى دندان نافع است . مصادف روايت كرده است كه شخصى از ياران ما در مكه بيمار شد تا آنكه بحال مرگ افتاد بخدمت حضرت صادق عليه السلام عرض كردم حال او را فرمود كه اگر من بجاى شما بودم از آب ناودان كعبه باو ميخورانيدم پس ما طلب كرديم ، نزد هيچ كسى نيافتيم ناگاه ابرى بلند شد ورعد و برق ظاهر شد و باران آمد قدحى گرفتم واز آن ناودان پر كردم و آوردم بنزد بيمار و از آن آب آشاميد و در ساعت شفا يافت .
از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه گمان ندارم طفلى را كه كامش را از آب فرات بردارند مگر آنكه دوست ما اهل بيت باشد و فرمود كه پيوسته دو ناودان از آب بهشت در آن مى ريزد فرمود كه اگر ميان من و آب فرات راه بسيار باشد براى شفا بنزد كن مى روم .
در حديث ديگرفرمود كه اگر نزديك فرات ميبودم دوست ميداشتم كه هر صبح و شام بنزد آن بروم .
از حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام منقول است كه اگر اهل كوفه كام فرزندان خود را از آب بردارند هر آينه همه شيعه ما باشند.
از حضرت امام زين العابدين عليه السلام منقول است كه ملكى در هر شب ميايد و سه مثقال از مشك بهشت در آب فرات مى ريزد و هيچ نهرى در مشرق و مغرب عالم بركتش زياده از نهر فرات نيست .
در احاديث بسيار وارشد شده كه حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم نهى كرد از شفا طلبيدن از آبهاى گرم كه در كوهها ميباشد وبوى گوگرد ميده و فرمود كه گرمى آنها از گرمى جهنم است .
حضرت امام حسن وامام حسين عليهماالسلام فرمودند كه ولايت و دوستى ما را بر همه آنها عرض كردند هر آب كه قبول كرد شيرين و نيكو شد و هر آب كه قبول نكرد تلخ و شور شد.
حضرت امام محمد باقر عليه السلام كراهت داشتند از آنكه كسى طلب شفا كند از آب تلخ و آبى كه بوى گوگرد از آن شنيده ميشود و ميفرمود كه حضرت نوح در وقت طوفان آبها را طلبيد همه اجابت او كردند بغير از آب تلخ و آب گوگرد پس نفرين كرد ولعنت كرد هر دو را.
حضرت اميرالمؤ منين عليه السلام فرمود كه آب نيل مصر دلها را مبى ميراند.
از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه آب سرد حرارت را فرو مى نشاند و صفرا را ساكن مى كند و طعام را در معده مى گدازد و تب را زايل مى كند و فرمود كه آب جوشانيده براى همه دردى نافع است و بهيچ جهة ضرر ندارد.
حضرت امام موسى عليه السلام فرمود كه خوردن آب سرد لذتش بيشتر است .
حضرت امام رضا عليه السلام فرمود كه آب جوشانيده كه هفت مرتبه بجوشد و از ظرف بظرف ديگر برگردانند تب را زايل ميكند وقوت ميدهد ساق و قدم را.
از ابن ابى طيفور منقول است كه بخدمت امام موسى عليه السلام رفت آنحضرت را نهى كرد از خوردن آب حضرت فرمود كه خوردن آب بد نيست ،طعام را در معده مى گرداند و غضب را فرو مى نشاند و عقل را زياد ميكند و صفرا را كم مى كند.
شخصى ديگر بخدمت حضرت صادق عليه السلام رفت حضرت خرما تناول فرمودند و آب بعد از آن خوردند گفت اگر آب بعد از خرما نخوريد بهتر است حضرت فرمود كه خرما از براى اين ميخورم كه لذت آب را بيابم .
✨با ما همراه باشید ✨👇
https://eitaa.com/zandahlm1357
#پرسش_پاسخ
#مشاوره_خانواده
باسلام بنده متولد 66هستم مجرد ومذهبی
برای رهایی از افکار شیطانی چیکار کنم با توجه به اینکه واقعا نیاز به ازدواج دارم و در عین حال دوست دارم عفت و پاکدامنی رو حفظ کنم
کارشناس ارشد علوم اجتماعی هستم
خاستگارای خوب داشتم
ولیکن نبود راهنمایی درست اطرافیان و اشتباهات خودم ...
الانم گاهی هست ولی اختلاف زیاده با این وجود من از ملاک های اولیه ام فاکتور گرفتم ولی گاهی نمیشود اگر خدا نخواهد😊ممنون بابت راهنماییتون🌺🌺
#پاسخ_سرکارخانم امیری مشاور محترم کانال ☝️☝️☝️
سلام علیکم .به خاطر اراده قوی دوری از گناه شما رو تحسین می کنیم 🌺راهبردهای عملی برای حفظ خود از گناه :
۱. افکار جنسی را که به ذهنتان خطور میکند بلافاصله با ذکر خدا و یاد آسیبهای معنوی گناه از ذهن خود دور سازید.
۲. اوقات فراغت خود را با مطالعه، ورزش، تفریح، زیارت، عبادت و سایر فعالیتهای مثبت پر کنید.
۳. از نگاه کردن به مواضع جنسی و برجستگیهای بدن دیگران پرهیز نمایید.
۴. ایمان مذهبی خود را تقویت کنید و توسل و دعا داشته باشید.
۵. از مشاهده اعمال، رفتار و گفتار زوج های جوان خودداری کنید.
۶. از معاشرت و سخن گفتن و نگاه کردن به جنس مخالف، حتی کودکان جذاب و خوش سیما خودداری ورزید.
۷. خوردن غذاهای محرک و دارای کالری زیاد، مانند خرما، پیاز، فلفل و غیره را به حداقل برسانید.
دوست گرامی، علاقه و تصمیم شما برای دوری از گناه و نیفتادن در دام شهوات نشانه ایمان و آگاهی شماست؛ در واقع شما شرایط لازم برای پاکی و طهارت و بنده خو ب خدا بودن را دارا هستید که همان آگاهی و ایمان است. به همین دلیل ادامۀ این راه برای شما کار سختی نخواهد بود. برایتان آرزوی موفقیتهای بیشتری داریم.
سالم و سعادتمند باشید
#پاسخ
داشتن دغدغه ی ازدواج در سنین جوانی، که برای دختران به وجود می¬آید، امری طبیعی است و ما نیز شرایط شما را درک می کنیم؛ اما تأخیر افتادن در امر ازدواج، مسأله¬ای است که در آن عوامل متعددی دخیل هستند که یکی از مهمترین آن عوامل برای دختران، نبود و یا کمبود خواستگار است.
بعضی از عوامل این مسأله، از حیطه اختیارات انسان خارجند و برخی دیگر، مربوط به خود فرد و خانواده او می شود که طبیعتاً در این موارد فرد می¬تواند با تغییر دادن آنها موانع را برطرف نماید. ما برخی از این عوامل را که از اهمیت بیشتری برخوردار هستند مطرح می کنیم.
۱-گاهی اوقات موانعی بر سر راه آمدن خواستگاران وجود دارد که یکی از این موانع در برخی از موارد خانواده¬ دختر هستند. یعنی اگر خانواده دختر به یک ویژگی یا صفت ناپسند اجتماعی، ظاهری، اخلاقی و یا مذهبی در بین فامیل، آشنایان و همسایه¬ها شناخته شوند، در این صورت طبیعی است که دیگران تمایلی به ارتباط برقرار کردن با چنین خانواده¬ای نداشته باشند. این امر نیز باید مورد توجه خانواده ها قرار گرفته و در صورت لزوم تغییرات لازم را در نحوه برخورد و صفات اخلاقى و آداب اجتماعى خود ایجاد نمایند تا زمینه ازدواج دختران آنها فراهم گردد.
۲- یکی دیگر از موانع آمدن خواستگاران وجود ویژگی های ظاهری، جسمانی و اخلاقی ناپسند در خود دختر می¬باشد. یک ویژگی اخلاقی زشت مثل حسود بودن، مغرور بودن، تندخویی یا ... سبب پا پس کشیدن خواستگاران و سطحی شدن روابط فرد با دیگران خواهد شد. رعایت نکردن آداب اجتماعی در گفتار و رفتار سبب بد جلوه کردن انسان در نظر دیگران می شود.
همچنین وضعیت ظاهری هر فرد نشانه و ملاکی است برای تشخیص دادن آنچه که در ذهن و قلب او می گذرد، بنابراین اگر خانمی با ظاهری شلخته، نامنظم و نامرتب در اجتماعات حاضر شود و یا اینکه شئونات دینی و عرفی را در پوشیدن لباس، آراستگی و آرایش رعایت نکند حتماً برداشت¬های نادرستی از او در فکر دیگران شکل خواهد گرفت که این مسأله خود مانع بزرگی بر سر راه ازدواج خواهد بود.
۳- گاهی اوقات هم موانعی در این مسأله دخالت دارند که ما انسانها از درک و برطرف کردن آنها عاجز هستیم. مثل اینکه گاهی اوقات مصلحت انسان در کاری که آن را می خواهد و بر آن اصرار دارد نیست، اما او متوجه نیست.
قرآن کریم در این زمینه که انسان نمی تواند همیشه صلاح خود را درست تشخیص دهد و گاهی اوقات چیزی را می خواهد که به خیر و صلاح او نیست و گاهی اوقات چیزی را که خوب است نمی خواهد، می فرماید: «چه بسا شما چیزی را دوست ندارید ولی خیر شما در آن است و چه بسا شما چیزی را دوست دارید ولی آن چیز برای شما شر است؛ عسی ان تکرهوا شیئا و هو خیر لکم و عسی ان تحبوا شیئا و هو شر لکم» (سوره بقره آیه ۲۱۶).
در هر حال انسان نسبت به آینده خود ناآگاه است و در این گونه موارد تنها و بهترین راه، توکل بر خداوند و متوسل شدن به امامان معصوم علیهم السلام و دعا کردن است. چه موانع متعدد و بزرگی که با دعا کردن و توسل از پیش روی انسان برداشته می¬
شود تا مسیر زندگی صاف و هموار ¬گردد.
۴- محل زندگی نامناسب نظیر محله بدنام و یا جرم¬خیز نیز یکی دیگر از عواملی است که باعث کم شدن شانس ازدواج یک دختر می¬تواند قلمداد گردد. شایسته است در چنین مواردی جهت تغییر در سرنوشت دختر هم که شده خانواده وی دست به هجرت زده و محل زندگی خود را تغییر دهند.
۵- ضعف در روابط اجتماعی نظیر انزواجویی دختر نیز یکی از این عوامل هستند. در چنین مواردی پیشنهاد می¬گردد چنین دخترانی با حفظ عفت و رعایت ضوابط اخلاقی و شرعی در مجامع و محافل زنانه نظیر روضه¬های خانگی، مراسم¬ هیأت¬های مذهبی و ... حضور یابند تا زمینه آشنایی مادران نیازمند عروس و یا واسطه¬ها با چنین دختری مهیا گردد.
۶- گاهی نیز دختر در محلی زندگی می¬کند که همتایی برای ازدواج با وی نیست؛ مثلاً دختر مورد نظر دارای تحصیلات عالیه در حد دکتراست و یا اینکه وضع مالی پدرش بسیار بالاست و... در چنین مواردی یکی از راهکارها، هجرت و نقل مکان کل خانواده به محله و یا شهر بزرگتر و یا میهمان شدن خود دختر(در صورت نبودن مانع و با رعایت ضوابط اخلاقی و شرعی) در منزل یکی از محارم در شهری بزرگتر است
.
#پاسخ
چند راهکارعملی برای حل مشکل:
۱. درمجالس زنانه با ظاهری آراسته وزیبا حاضرشوید.
۲. روابط اجتماعی خود را افزایش دهید و سعی کنید دراینگونه روابط با دیگران با گرمی و مهربانی برخورد کنید.
۳. درگفت و گوهای خود به صورت غیرمستقیم علاقه و میل خود را برای ازدواج با فرد مومن و متدین ابراز دارید (حتما به صورت غیر مستقیم باشد).
۴. مهارتهای زندگی خود را افزایش دهید. برای این کار می توانید در کلاسهای خیاطی گلدوزی و... شرکت کنید.
۵. چنانچه در رفتار و کردار خود نقاط منفی مشاهده می کنید سعی کنید این نکات را برطرف کنید.
۶. بادقت به بررسی موانع ازدواج خود بپردازید و از این موانع لیستی تهیه کنید؛ سپس با تمام وجود سعی در بر طرف کردن این موانع داشته باشید. چنانچه بر طرف کردن این موانع را از توان خود خارج می دانید از افراد آگاه و دلسوز کمک بگیرید.
۷. از والدین خود بخواهید برای بر طرف شدن مشکل شما دعا کنند
.❤️
#پاسخ
بیان راهکارهای معنوی حل مشکل:
۱. متوسل شدن به امامان معصوم (علیهم السلام) به ویژه حضرت جوادالائمه (علیه السلام). چه موانع متعدد و بزرگی که با دعا کردن و توسل از پیش روی انسان برداشته می شود و مسیر زندگی انسان صاف و هموار می گردد. نقل است که حضرت آیه الله العظمی بهجت (رحمةالله علیه) دراین گونه موارد نماز جعفر طیار (که در مفاتیح الجنان آمده است) را سفارش می کردند.
۲. از امیرالمؤمنین نقل شده که هر کس قصد ازدواج داشته باشد دو رکعت نماز گذارد؛ در هر رکعت پس از حمد سوره یاسین بخواند و پس از اتمام نماز حمد و ثناى پروردگار گذارد.
۳. دو دعا را نیز زیاد بخوانید در قنوت نماز، بعد از هر نماز، در سجده یا هر وقت دیگر:
الف. «اللهم اغننی بحلالک عن حرامک و بطاعتک عن معصیتک؛ خدایا مرا بی نیاز کن با حلالت از حرامت و با فرمانبرداریت از نافرمانیت». برخی از بزرگان توصیه کرده اند این دعا ۱۱۴ مرتبه در یک مکان مقدس مانند مسجد یا زیارتگاه خوانده شود.
ب. «ربِّ انّی لِما أنزلتَ الیّ مِن خیرٍ فقیرٌ؛ خدایا! بی تردید من به خیری که تو بر من فرو می فرستی نیازمند و محتاجم».(قصص، آیه ۲۴) قرآن مجید می فرماید که وقتی موسی گرسنه و تنها و بی سرپناه این دعا را خواند به لطف خدای عالی حضرت شعیب دختر خود را به سوی او فرستاد و او را به دامادی برگزید.
۴. برخی به حسب تجربه خواندن و مداومت بر تلاوت آیه ۲۱ سوره روم را برای این منظور کارساز و مفید می دانند و آن آیه چنین است: وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ (۲۱) و از نشانه هاى خداوند این است که همسرانى از جنس خود شما براى شما آفرید، تا در کنار آنها آرامش یابید، و در میانتان مودت و رحمت قرار داد، در این نشانه هایى است براى گروهى که تفکر مى کنند.
۵. دعای من تحل به عقد المکاره برای گشایش همه گرفتاری ها مفید است.
۶. امام صادق (علیه السلام) به ابوبصیر می فرمایند: هرگاه خواستی ازدواج کنی ابتدا دو رکعت نماز بجا بیاور سپس حمد و سپاس خداوند نما و بعد بگو «اللهم أنی اُرید أن أتزوّج، اللهم فاقدر لی مِن النساء اعفهن فرجا، و احفظهن لی فی نفسها و فی مالی، و اوسعهن رزقا و اعظمهن برکه، و اقدر لی منها ولدا طیبا تجعله خلفا صالحا فی حیاتی و بعد موتی»؛ خداوندا! من می خواهم ازدواج کنم، خداوندا! برای من پاکدامن ترین زنان را مقرر فرما و کسی که خویشتن دار از همه نسبت به خود و نگهداری کننده ترین فرد در مالم باشد، که به واسطه
آن نفسم (حالم) و مالم محفوظ بماند، کسی که فراخ ترین روزی و بیشترین برکت را در زندگی داشته باشد، و از وی برای من فرزندی طیب در نظر بگیر که جانشینی شایسته در حیات و ممات من باشد.
۷. دعاى زیر در اواخر جلد ۱۰۳ بحارالانوار کتاب النکاح باب «الدعاء عند التزویج» از امیرالمومنین (علیه السلام) نقل گردیده است. این حدیث ضمن آنکه درخواست از خداست خود بیانگر عالى ترین معیارها در گزینش همسر نیز هست: هر که قصد ازدواج داشته باشد دو رکعت نماز گذارد در هر رکعت پس از حمد سوره یاسین بخواند پس از اتمام نماز حمد و ثناى پروردگار گذارد و این دعا را بخواند: «اللهم ارزقنى زوجه صالحه ولودا ودودا غیورا قنوعا ان احسنت شکرت و ان اسئت غفرت و ان ذکرت الله تعالى اعانت و ان نسیت ذکرت و ان خرجت من عندها حفظت و ان دخلت علیها سرت و ان امرتها اطاعتنى و ان اقسمت علیها ابرت قسمى و ان غضبت علیها ارضتنى یا ذالجلال والاکرام هب لى ذلک فانما اسالک ولا اجد الا ما قسمت لى»
مطمئن باشید اگر به خداوند متعال توکل کنید و تمام امور زندگى خود را به او واگذار کنید، خداوند به بهترین وجه و شکل به آن رسیدگى خواهد کرد زیرا او خیر و صلاح بندگانش را بهتر از آنها مى داند
https://eitaa.com/zandahlm1357
❤️