شرح و تفسير
دشمنان حق
امام عليه السلام در اين گفتار بسيار حكيمانه خود اشاره به يكى از آثار خطرناك جهل كرده مىفرمايد:«مردم دشمن چيزى هستند كه نمىدانند»؛ (النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا) .
اين دشمنى از آنجا سرچشمه مىگيرد كه اولاً اشخاص جاهل و نادان احساس نقص در خود مىكنند و همين احساس سبب مىشود كه نسبت به آنچه نمىدانند عداوت و دشمنى به خرج دهند و گاه حتى آنها را ناچيز و بىارزش بشمارند تا از اين طريق نقص خود را برطرف سازند.
ثانياً هرگاه انسان از اسرار چيزى بىخبر باشد به قضاوت عجولانه مىپردازد و در اين قضاوت عجولانه با آنچه نمىداند به دشمنى بر مىخيزد.
ثالثاً جهل همچون ظلمات است و انسان هنگامى كه در ظلمات متراكم قرار گيرد هر شبه از دور مىبيند به گفته بعضى از شارحان نهج البلاغه آن را حيوانى درنده يا گرگى خطرناك مىپندارد و هر آوازى مىشنود آن را نشانه حمله دشمنى مىشمرد. در ظلمات جهل نيز انسان گاه هر مطلبى را مخالف و دشمن خود مىپندارد حتى اشخاصى را كه درست نمىشناسد با بدبينى به آنها نگاه مىكند و به همين دليل گاه كشورها و ملت ها به جنگهاى خونين دست مىزنند به سبب اينكه از حال يكديگر بىخبرند و هر حركتى را توطئهاى بر ضد خود مىپندارند، لذا يكى از طرق ايجاد آشتى و صفا و اتحاد و دوستى در ميان مردم و ملت ها بالابردن سطح آگاهىهاى آنهاست و اينكه سران آنها در كنار هم بنشينند و به مذاكره بپردازند و با نيتهاى واقعى يكديگر آشنا شوند و يخهاى بدبينى ذوب شود و ديوار بىاعتمادى فرو ريزد و در كنار هم با محبت و دوستى زندگى كنند.
ريشۀ اين گفتار حكيمانه، قرآن مجيد است كه مىفرمايد: «بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحِيطُوا بِعِلْمِهِ» ؛(ولى آنها از روى علم و دانش، قرآن را انكار نكردند؛) بلكه چيزى را تكذيب كردند كه آگاهى از آن نداشتند». ١
اميرمؤمنان على عليه السلام در حديث ديگرى در همين زمينه مىفرمايد:
«لا تَعادُوا ما تَجْهَلونَ فَإنّ أكْثَرَ الْعِلْمِ فيما لا تَعْرِفُونَ ؛به آنچه نمىدانيد دشمنى نكنيد، زيرا بيشتر دانشها در امورى است كه شما نمىدانيد». ٢
نيز در حديث ديگرى كه مرحوم اربلى در كتاب كشف الغمه آورده مىفرمايد:
«مَنْ جَهِلَ شَيْئاً آبَهُ ؛كسى كه چيزى را نمىداند آن را نكوهش مىكند». ٣
قرآن مجيد بحثى دربارۀ داستان خضر و موسى دارد. در اين داستان بسيار پرمعنا اين نكته روشن مىشود كه چگونه انسان مطلبى را كه نمىداند به مخالفت با آن مىپردازد. موسى عليه السلام بر حسب ظاهر مىديد خضر كشتى سالمى را سوراخ و معيوب مىكند و يا جوانى را به قتل مىرساند و ديوارى را در شهر بيگانهاى بدون دليل تعمير و مرمت مىكند به همين دليل فرياد اعتراض او بلند شد چون ظاهر را مىديد و از باطن قضيه بىخبر بود هنگامى كه خضر فلسفۀ آنها را يك يك برشمرد كاملاً تسليم شد.
رنگش پریده موهاش سفیده.mp3
5.71M
🔳 #شهادت_حضرت_رقیه(س)
🌴رنگش پریده موهاش سفیده
🌴گونش سیاهه قدش یکم خمیده
🎤 #سید_مجید_بنی_فاطمه
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
بنفشه آفریقایی
بنفشه آفریقایی یکی از زیباترین گیاهان گلدار است که نه تنها دارای گل هایی زیباست بلکه شاخ و برگ آن نیز از جذابیت خاصی برخوردار است. پرورش بنفشه آفریقایی اصلی کار دشواری است ولی واریته ها و هیبریدهای جدید آن قوی تر و پرگل تر هستند و درصورت رعایت برخی اصول، پرورش آنها موفقیت آمیز خواهد بود.
اولین گیاه بنفشه آفریقایی که ارغوانی رنگ بود در آفریقا و توسط بارون والتر فون سنت پل کشف شد و از آن تاریخ تاکنون طیف وسیعی از این گیاه با انواع رنگ ها و الگوهای رشدی تولید شده است که بخشی از آن نتیجه کاشت و هیبریدگیری های متعدد از تاریخ ۱۸۹۲ به بعد است
🆔https://eitaa.com/zandahlm1357
فصل اول : درگشادگى خانه
درحديث حسن از حضرت امام جعفر صادق (عليه السلام ) منقول است كه : از سعادت آدمى آنستكه خانه او گشاده باشد.
درحديث صحيح منقول است كه : حضرت امام موسى (عليه السلام ) خانه خريدند و يكى از مواليان خود را فرمودند كه درآن خانه ساكن شو كه خانه تو تنگست آن شخص گفت كه اين خانه اى است كه پدرم احداث كرده است بدر نمى توانم رفت فرمود كه هرگاه پدر تو احمق باشد تو نيز ميبايد احمق باشى ؟
ازحضرت صادق (عليه السلام ) منقول است كه : سه چيز است كه موجب راحت مؤ منند خانه گشاده كه عيبها و امو مخفى او را از مردم پنهان دارد و زن صالحه كه بر امور دنيا وآخرت اورا يارى نمايد و دخترى ياخواهرى كه اورا ازخانه بيرون كند يا بمردن يابشوهر دادن .
ازحضرت امام موسى (عليه السلام ) منقول است كه : نيكى زندگانى درگشادگى خانه و بسيارى خدمتكاران است .
درحديث ديگر فرمود كه زيادتى لذت دنيادرفراخى خانه و بسيارى دوستان است .
ازحضرت امام محمد باقر (عليه السلام ) منقول است كه : از مشقت زندگانيست خانه تنگ .
درروايت ديگر ديگر منقول است كه : شخصى از انصار از تنگى خانه شكايت برسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم ) حضرت فرمود كه به آواز بسيار بلند از خدا بطلب كه گشادگى در خانه تو بدهد.
در حديث ديگر فرمود كه از سعادت آدمى آنست كه فرزندش با و شبيه باشد و زن خوشروى ديندار داشته باشد و چهار پاى راهوار داشته باشد و خانه گشاده داشته باشد.
در حديث ديگر فرمود كه شومى خانه در تنگى ساحت و بدى همسايگان و بسيارى عيبهاى آنست .
در حديث ديگر فرمود كه چهار چيز است كه از سعادت است زن صالحه و خانه فراخ و همسايه شايسته و مركب نيكو و چهار چيز است كه از شقاوت است همسايه بد و زن بد و خانه تنگ و مركب بد.
از حضرت صادق (عليه السلام ) منقول است كه : از تلخى زندگانى است از خانه بخانه نقل كردن و نان از بازار خريدن .
فصل دوم : در مذمت تكلف بسيار در خانه كردن و بسيار بلند ساختن
حلیة_المتقین
#https://eitaa.com/zandahlm1357
#بهم_ریختن_وسایل_شخصی_والدین
سلام وقت بخیر
دخترم یک سال ونیمش هست وهروقت کیف من یا پدرش رو دید دست داخلش میکنه وهمه وسایل داخل کیف رو پخش میکنه مثلا اگر مهمون بیاد خونمون میدوه میره سراغ کیف مهمون نمیدونم چطور این عادت رو باید فراموش کنه لطفا کمکم کنید
ممنونم 🌹🌹