فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فقر و زیبایی...
دکتر الهی قمشه ای
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: دردهای روانی یکی از بزرگان گفته است: در بلاد مغرب به طبیبی برخوردم که عده ای بیمار کنار او
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
زمان و ما
تهامی میگوید: مجاهده میکنم با غرور و نهایت غنای دنیا این است که فقیر شود، ما در دنیا چون ساز کشتی هستیم که تصور میکنیم از حرکت ایستاده ایم، در حالی که زمان ما را به حرکت میآورد.
تنافس فی الدنیا غروراً و انما
قصاری غناها ان یعود الی الفقر
و انا لفی الدنیا کرکب سفینة
نظنّ وقوفا و الزمان بنا یجری
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_181
و قال عليهالسلام
ثَمَرَةُ التَّفْرِيطِ النَّدَامَةُ، وَ ثَمَرَةُ الْحَزْمِ السَّلَامَةُ.
امام عليه السلام فرمود:
ميوۀ درخت تفريط پشيمانى و ميوۀ درخت دورانديشى سلامت است.
شرح و تفسير
سرانجام دورانديشى
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانۀ خود، نتيجۀ تفريط و ثمره دورانديشى را در عبارتى كوتاه و پرمعنا بيان كرده مىفرمايد:«ميوۀ درخت تفريط پشيمانى و ميوۀ درخت دورانديشى سلامت است»؛ (ثَمَرَةُ التَّفْرِيطِ النَّدَامَةُ، وَ ثَمَرَةُ الْحَزْمِ السَّلَامَةُ) .
امام عليه السلام در اين كلام نورانى واژۀ «تفريط» را نقطۀ مقابل «حَزْم» شمرده كه به معناى دورانديشى و تدبير امور و آيندهنگرى است، بنابراين «تفريط» در اين كلام به معناى ترك دورانديشى و تدبير در امور و انحراف از حق است؛ خواه از طريق زيادهروى باشد يا كوتاهى و كمكارى.
درست است كه تفريط غالباً در مقابل افراط ذكر مىشود و افراط را به معناى زيادهروى و تفريط را به معناى كوتاهى و كمكارى تفسير مىكنند؛ ولى هرگاه تفريط به طور مستقل ذكر شود ممكن است هرگونه انحراف از حق و واقعيت را شامل گردد، همانگونه كه در كلام بالا چنين به نظر مىرسد. صاحب كتاب لسان العرب تفريط را به معناى ضايع كردن چيزى تفسير مىكند كه اين ضايع كردن ممكن است عوامل مختلفى داشته باشد.
بنابراين امام عليه السلام دورانديشى را به درخت بارور و پرثمرى تشبيه كرده كه ميوۀ آن سلامت است و در نقطۀ مقابل آن تفريط را به شجرۀ خبيثهاى تشبيه فرموده كه ميوۀ آن ندامت و پشيمانى است. اين همان چيزى است كه بارها در زندگى خود و ديگران تجربه كردهايم. مخصوصا بسيار مىشود كه انسان به امورى به ديدۀ حقارت مىنگرد و سرانجام ضربۀ سنگينى از ناحيۀ آن مىخورد همانگونه كه بعضى از دانشمندان گفتهاند: شخص عاقل هرگز نبايد چيزى از خطاها و لغزشهايش را كوچك بشمرد، زيرا هنگامى كه انسان چيزى را كوچك مىشمرد در مشكلات بزرگى مىافتد. در تاريخ ديدهايم كه گاه دشمنانى كه به نظر كوچك مىآمدند حكومتى را زايل كردند و بسيار ديدهايم كه گاه بيمارى كوچكى كه مورد بىاعتنايى واقع مىشود ضربۀ سنگينى به سلامت ما مىزند ونهرهاى بزرگ وسيلابها را ديدهايم كه از جوىهاى كوچك تشكيل مىشوند. ١
در اينكه ميوۀ تلخ نهال تفريط، پشيمانى است جاى ترديد نيست قرآن مجيد نيز به اين حقيقت اشاره كرده و به مسلمانان هشدار مىدهد كه:«و از بهترين دستورهايى كه از سوى پروردگارتان بر شما نازل شده پيروى كنيد پيش از آنكه عذاب الهى ناگهان به سراغ شما درآيد در حالى كه از آن آگاه نيستند.(اين دستورها براى آن است كه) مبادا كسى روز قيامت بگويد: افسوس بر من از كوتاهىهايى كه در اطاعت فرمان خدا كردم واز مسخره كنندگان (آيات او) بودم»؛ «وَ اتَّبِعُوا أَحْسَنَ ما أُنْزِلَ إِلَيْكُمْ مِنْ رَبِّكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَكُمُ الْعَذابُ بَغْتَةً وَ أَنْتُمْ لا تَشْعُرُونَ * أَنْ تَقُولَ نَفْسٌ يا حَسْرَتى عَلى ما فَرَّطْتُ فِي جَنْبِ اللّهِ». ٢
در حديثى نيز از امام هادى عليه السلام مىخوانيم كه فرمود:
«اُذْكُرْ حَسَراتِ التَّفْريطِ تَأْخُذْ بِقَديمِ الْحَزْمِ ؛افسوسهاى ناشى از تفريط را به ياد آور تا به دورانديشى اهميت دهى». ٣
دربارۀ ثمرات و تفسير مسئلۀ حزم و دورانديشى نيز كه نقطۀ مقابل تفريط است روايات فراوانى داريم؛ از جمله در حديثى از امام على بن ابىطالب عليه السلام مىخوانيم:
«التَّدْبيرُ قَبْلَ الْعَمَلِ يُؤمِنُكَ مِنَ النَّدَمِ ؛تدبير پيش از عمل تو را از پشيمانى (بعد از عمل) ايمن مىسازد». ١
در حديث ديگرى از همان حضرت آمده است:
«مَنْ نَظَرَ فِى الْعَواقِبِ سَلِمَ مِنَ النَّوائِبِ ؛كسى كه دورانديش باشد و پايان كار را ببيند از گرفتارىها و مصائب سالم خواهد ماند». ٢
در تفسير «حزم» از همان حضرت آمده است كه فرمود:
«الْحَزْمُ النَّظَرُ فِى الْعَواقِبِ وَ مُشاوَرَةُ ذَوِى الْعُقُولِ ؛حزم همان عاقبتنگرى و مشورت با صاحبان فكر و انديشه است». ٣
گرچه گاه مىشود كه تفريط از سستى و تنبلى سرچشمه مىگيرد؛ اما غالباً منشأ تفريط همان ترك دورانديشى است.
اين نكته نيز قابل توجه است كه گاه انسان در مطالعۀ عواقب امور تفريط مىكند و گرفتار نوعى وسواس و در نتيجه تفريط مىشود. در اينگونه موارد حزم آن است كه اينگونه عاقبتانديشىها رها شوند و انسان تصميم بگيرد كه با شجاعت وارد كار شود و اين شبيه چيزى است كه بعضى از فقها مىگويند: گاه احتياط در ترك احتياط است.
در اهميت دورانديشى و آثار و روايات مربوط به آن توضيحات بيشترى ذيل حكمت ٤٨ دادهايم.
آخرين نكتهاى كه لازم مىدانيم در اينجا به طور فشرده به آن اشاره كنيم اين است كه منظور از سلامت در عبارت بالا تنها سلامت دين نيست، بلكه سلامت دنيا، جسم، خانواده، كسب و كار و سلامت جامعه نيز در دورانديشى و ترك هر گونه تفريط و مسامحهكارى است.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
.......:
#شته
برای جلوگیری از شته :
می توانید یک عدد سیر را درون گلدان خاک کنید . این کار برای این است که شته جرأت نزدیک شدن به گل را پیدا نکند .
🆔https://eitaa.com/zandahlm1357
گل سنگ
گل سنگ یا Polka dot plant یا هیپوِیستس(گیاهان خالخالی)
این گیاه بومی جزایرگرمسیری و نیمه گرمسیری اقیانوس هند است در زبان انگلیسی به دلیل وجود لکه های رنگی روی برگها به مام خالخالی نام گرفته است د ایران تیز اشتباه به نام گل سنگ و گاهی خال صورتی نام گرفته است .گیاه هیپوِیستس در حقیقت گیاهی است علفی که همانند یه بوته کوچک رشد میکند و
ین گیاه رنگین وزیبا در حقیقت از خانواده گل سنگ نیست فقط صرفا در ایران به این نام معروف شده . برگ هایی خوشرنگ و رنگین و خال خالی زیبایی وصف ناپذیری به این گیاه بخشیده است . امروزه گل سنگ به رنگهای سفید , صورتی , قرمز, سرخابی و شرابی پرورش داده شده و به فروش می رسد .
این گیاه در واقع آپارتمانیست و در فضای خانه به راحتی رشد و پرورش می یابد می توان این گیاه را به صورت مجموعه با گیاهان دیگر در یک گلدان کاشت و یا در تراریوم ها ( گلدانهای شیشه ای ) از این گیاه در کنار برگهای سبز استفاده کرد . این گیاه گلهای ریزی می دهد که تحت الشعاع رنگ زیبای برگها قرار می گیرد . می توان گفت گل سنگ برای برگش پرورش داده می شود نه گل هایش.
ارتفاع گل سنگ به 40 سانتی متر می رسد . توصیه می کنم حتما هر از گاهی برای جلوگیری از علفی شکل شدن گیاه سر شاخه ها را بزنید با این کار هم گیاه از پایین پر تر می شود و هم شما می توانید همان سر شاخه ها را دوباره کاشته و تعداد گل سنگ ها را افزایش دهید .
🆔
گل سنگ
نور : این گیاه به نور زیاد ولی غیر مستقیم نیاز دارد درست مثل بنفشه آفریقایی . در شرایطی که نور کم باشد برگها سبزتر می شوند و رنگها کمتر . در چنین شرایطی باید گل سنگ را به مکان پر نور تری منتقل کرد .
آب : حتما در بین دو آبیاری باید خاک خشک شود . یعنی زمانی که با نوک انگشت سطح خاک را لمس می کنید نباید رطوبتی احساس کنید . این گیاه در اثر آبیاری زیاد خزان می کند .
خاک : خاک سبک همانند خاک پریسا 16 برای این گیاه عالیست
کود دهی : می توانید از کود بنفشه آفریقایی برای این گیاه استفاده کنید چون برگهای این گیاه رنگیست کودهای ازته مثل کودهای آپارتمانی باعث از بین رفتن قسمت های رنگی و سبز شدن برگها می شوند .
تکثیر : می توان به راحتی این گیاه را بوسیله سرشاخه هایش زیاد کرد . کافیست سرشاخه ها را در گلدانی کوچک بکارید توجه داشته باشید بهتر است چندین سرشاخه در یک گلدان کاشته شوند تا بوته پر و زیبا به نظر بیاید . سپس کیسه ای بر روی این گلدان بکشید به طوری که لبه های کیسه به زیر گلدان بروند . در واقع با اینکار محیطی مرطوب برای قلمه ها ایجاد می شود . کیسه حدودا یک ماه باید بر روی گلدان باشد . پس از برداشتن کیسه حتما یک بار سر شاخه ها بزنید تا بوته پر شود .
گل سنگ
رطوبت : به راحتی این گیاه با هوای منزل کنار می آید چنانچه هوای منزل شما بیش از اندازه خشک است می توانید دستگاه بخوری را مدت زمان کوتاهی در روز روشن کنید . گل سنگ نیازی به اسپری آب ندارد.یا زیر گلدان سنگریزه ریخته و آب در زیرگلدانی بریزید که گلدان با آب فاصله بگیرد و رطوبت گیاه تامین گردد
شرایط نگهداری این گیاه بسیار به بنفشه آفریقایی نزدیک است.
تمیز کردن : با پارچه پنبه ای و نرم گردو غبارگیاه را پاک کرده و از مواد براق کننده شیمیانی پرهیز کنید .
تکٍیر این گیاه بسیار راحت است حتی با جدا کردن ساقه این گیاه و گذاشتن آن در آب ریشه داده ولی به صورت تجاری با بذر تکٍیر میشود
تعویض گلدان : اگر از ساقه های گیاه جهت انتخاب قلمه و تکثیر استفاده گرد دگلدان مادری همیشه شاداب و قوی است و نیازی به تعویض گلدان ندارد
خاکهای لیمویی و کمپوست بهترین خاک برای رشد این گیاه است
🆔https://eitaa.com/zandahlm1357