#پزشکی
نکتههای دندانی قابل توجه مبتلایان به دیابت
🦷در فواصل زمانی منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.
🦷حتما در مراجعه اول به دندانپزشک شرایط بیماری خود را کامل توضیح دهید.
🦷بعد از هر وعده ی غذایی مسواک بزنید.
حرکت مسواک باید ملایم باشد.
🦷حداقل روزی یکبار از نخ دندان استفاده کنید.
مراقب باشید هنگام استفاده از نخ دندان به لثه ها آسیب نزنید.
🦷روزانه لثه هایتان را معاینه کنید و در صورتی که زخم، التهاب، قرمزی، خونریزی از لثه، زخم عفونی یا زخم ناشی از دندان مصنوعی مشاهده کردید به دندانپزشک مراجعه کنید.
🦷در صورتی که قند خون شما کنترل نشده، بهتر است کارهای غیر اورژانسی دندانپزشکی را تا کنترل شدن قند خون به تعویق اندازید.
🦷برنامه ی درمانی خود را در نظر داشته باشید و با دندان پزشک خود برای انتخاب بهترین روش و زمان برای پیشگیری از شرایط افت قند خون (هیپوگلیسمی)
صحبت کنید.
🦷برای پیشگیری از بیماری های دهان و دندان ضمن کنترل قند خون از استعمال دخانیات پرهیز کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره_حقوقی
🔸غش در معامله چیست؟
🔹غش در معامله به معنای فریفتن طرف مقابل در قرارداد است و در شرایطی شکل می گیرد که یکی از طرفین اوصاف مثبتی را برای مورد معامله ذکر نماید که فاقد آن است یا عیوب آن را بپوشاند.
کارشناس: نفیسه خانی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#ترفند
روش های نگهداری انار با پوست در خانه
🌱روش اول: استفاده از روغن نباتی
در این روش نگهداری کافیست که پوست انار را با مقداری روغن نباتی چرب کنید و سپس آن ها را در پلاستیک قرار دهید. پلاستیک مانعی می شود تا پوست انار در مجاورت با هوا قرار نگیرد. سپس آن ها را در یخچال بگذارید.
🌱روش دوم: استفاده از جاذب ها
در دومین روش برای نگهداری انار با پوست می توانید از جاذب ها کمک بگیرید که موجب جذب اتیلن می شوند. این جاذب ها از مواد مختلفی مانند کربن فعال یا کاغذ نیمه سودایی تشکیل شده اند.
حتما در این روش نگهداری نیز توجه داشته باشید انارهایی که پوستشان زخمی است یا ترک دارند را از سایر میوه ها جدا کنید. انارها را کاملا خشک کنید و آن ها را درون سبد مناسبی یا در قسمت جامیوه ای یخچال به همراه اتیلن ها نگهداری کنید.
🌱بهترین روش نگهداری انار دانه شده در فریزر
در این روش برای سهولت میل کردن انار می توانید انارها را دانه کنید. برای بالاتر رفتن سرعت و روند یخ زدن می توانید ته یک سینی کاغذ روغنی پهن کنید.
لایه ی نازکی از انارهای دانه شده را روی کاغذ روغنی بریزد، توجه داشته باشید که بهتر است دانه های انار کمی از یکدیگر فاصله داشته باشند.
سینی را ۶۰-۳۰ دقیقه درون فریزر قرار دهید تا دانه ها نیمه منجمد شوند. حال دانه های نیمه یخ زده را درون زیپ کیپ یا پلاستیک فریزر قرار دهید و درب آن را محکم ببندید و در فریزر نگهداری کنید.
با این روش به راحتی تا ۶ ماه می توانید انار را به صورت تازه درون فریزر نگهداری کنید. توجه داشته باشید که در زمان فریز کردن دانه های انار اگر دانه ای له شده یا خراب را مشاهده کردید آن را جدا کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
خط قرمزهای بیمنطقی
مریم ابراهیمی شهرآباد
چهل و سه سال است که ازدواج کرده ام، صاحب سه فرزندم، دو عروس و یک داماد دارم و البته پنج نوه که دو تای آن ها در آستانه ی ازدواج هستند. من به این زندگی عادت کردم، به اینکه صبح ها زودتر از همه، در گرگ و میش هوا بیدار شوم، بروم صف نانوایی نان تازه بگیرم، صبحانه آماده کنم، بعد تشت را بگذارم زیر شیر حیاط، بنشینم لباس کثیف های شوهرم را با دست چنگ بزنم، حیاط را آب و جارو و اتاق ها را مرتب کنم. ناهارم رأس ساعت دوازده آماده باشد. بعد از ناهار ظرف بشویم و هم زمان به این فکر کنم برای شام چه بپزم. من به این زندگی اتومات که دیگر جزئی از وجودم شده عادت کرده ام. به جرأت می توانم بگویم تا الان که به سن شصت و سه سالگی رسیده ام هیچ کسی مرا درک نکرده...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
❤️اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم❤️
🌸سلام! صبحتون بهخیر، روزتون پر روزی و بابرکت🌸
«أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُمْ مَثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ ۖ مَسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّاءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّىٰ يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ ۗ أَلَا إِنَّ نَصْرَ اللَّهِ قَرِيبٌ. آیا گمان کردید داخل بهشت میشوید، بیآنکه حوادثی همچون حوادث گذشتگان به شما برسد؟! همانان که گرفتاریها و ناراحتیها به آنها رسید، و آن چنان ناراحت شدند که پیامبر و افرادی که ایمان آورده بودند گفتند: «پس یاری خدا کی خواهد آمد؟!» (در این هنگام، تقاضای یاری از او کردند، و به آنها گفته شد:) آگاه باشید، یاریِ خدا نزدیک است!» (بقره، آیه ۲۱۴)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
خشم فروخورده، موریانه ذهن
زهرا خالقی محمدی
این هفته در صفحه پرطرفدار «مشاوره» میخواهیم درباره آزارهای روانی گذشته و تاثیری که میتوانند بر روان ما بگذارند صحبت کنیم. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
خشم فروخورده به نوعی خشم گفته می شود که افراد برای اینکه احساسات ناراحت کننده ی خود را در مورد یک مطلب نشان ندهند آن را پنهان می کنند. انکار، سرکوب و انتقال، احساساتمان در محیط شخصی و اجتماعی بدون آگاهی بخش خودآگاه ما، رقم می خورد. افرادی که با خشم های فروخورده مواجه هستند، یا عصبانیت خود را بروز نمی دهند یا عصبانیتشان را نابه حق ونابه جا بروز می دهند. تمامی افراد سطوحی از خشم و عصبانیت را در خود تجربه می کنند و کسانی که می گویند من عصبانی نمی شم از کسانی هستند که از خشم خود بی خبرند یا تخلیه ی نامتناسب خشم را تجربه می کنند. خشم فروخورده نوعی خشم است که افراد معمولا برای اهداف خاص و ناخودآگاه (به طور مثال ترس برای از دست دادن حمایت کسی) از بروز آن جلوگیری می کنند. این خشم در آینده آسیب های روانی زیادی را به وجود می آورد. یکی از مهم ترین مواردی که باعث می شود افراد خشم و ناراحتی خود را نشان ندهند ترس از طرد شدن است. همچنین، آسیب های متعددی که در طول زندگی به افراد وارد می شود و آن ها به دلیل ضعف یا دلایل دیگر بروز نمی دهند سبب بروز این اختلال آسیب رسان می شود.
شما میتوانید متن کامل این یادداشت را در شماره ۲۸۴۲ هفته نامه زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
اثر یاد خدا بر انسان
حاج اسماعیل دولابی
هیچ چیز مثل یاد خدا و خوبان خدا دل را آرام نمیکند. ذکر خدا و خوبان خدا وادی امن و دار قرار است. همین که توجه داشته باشید که خدا با توست کافی است لازم نیست خیلی هم به زبان ذکر بگی اصل این است که به یاد خدا باشی دل مومن یک یاعلی بگوید در ملکوت میلیاردها یاعلی صدا می کند!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
ورود سماور به ایران
درباره سماور و ورود آن به ایران روایت های مختلفی است. برای اولین بار سماور در دوره ی سلطنت شاهرخ، نوه ی نادرشاه افشار وارد ایران شد و تا پایان دوران صدارت امیرکبیر، که وی صنعت گران ایرانی را به ساخت سماور تشویق کرد این وسیله از کالاهای وارداتی بود.
در اواخر دوره ناصرالدین شاه قاجار که نوشیدن چای عمومیت یافته بود، صنعت سماورسازی در شهرها و روستاها و در میان عشایر رونق گرفت و دواتگران که در ابتدا ابزار کتابت را می ساختند، از آن پس انواع سماور و وسایل مربوط به آن مانند جام یا لگنچه و پارچساختند. در کتاب «امیرکبیر و ایران» آمده است: «در نوشته های رسمی، تلفظ صحیح کلمه (سماوار) به معنای خودجوش است. عوام به آن حمام برنجی می گفتند.
ایرانیان در ابتدای سلطنت ناصرالدین شاه با سماور آشنا شدند. بدین ترتیب که دربار فرانسه هدایایی برای شاه و صدراعظمش امیرکبیر فرستاد که دو سماور یکی برای شاه و دیگری برای امیر جزو آن هدایا بود. سماور شاه نقره ی مطلا و سماور امیر کوچک تر و نقره بود... غیر از این دو سماور ملک التجار روسیه نیز سماوری با یک دست ظرف چای خوری برای امیر ارمغان داد.
امیر همان سماور رسیده از روسیه را به یکی از صنعت گران زبردست اصفهان سپرد تا نظیرش را بسازد. استاد اصفهانی از عهده ی آن خوب برآمد. امیر نیز سرمایه ای در اختیار او گذاشت تا به سماورسازی بپردازد.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#کدبانوگری
بادمجان پلو
🧑🍳مواد لازم:
برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۱ عدد درشت
گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
سیر: ۱ حبه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی
چوب دارچین: ۱ عدد
زعفران دم کرده: به مقدار کافی
آب جوش: ۲ لیوان
لوبیا قرمز (اختیاری): پیمانه
بادمجان: ۲ عدد
🧑🍳طرز تهیه:
ابتدا اجازه می دهیم برنج به مدت ۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد سپس گوشت گوسفندی را به صورت مکعبی یکسان خرد می کنیم، و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. سپس پیاز را در قابلمه تفت می دهیم، گوشت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگ آن باز شود. در ادامه فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه می کنیم. سیر را ریز رنده می کنیم، سپس به همراه چوب دارچین و زعفران دم کرده به گوشت اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا عطر سیر آزاد شود. در ادامه آب جوش را به گوشت اضافه می کنیم. سپس اجازه می دهیم گوشت کاملا پخته شود. در ادامه زمانی که گوشت کاملا پخته شد، لوبیا قرمز را به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم لوبیا پخته شود و آب گوشت تمام شود حرارت را خاموش می کنیم. در ادامه بادمجان را به صورت مکعبی خرد می کنیم و آن ها را سرخ می کنیم. سپس برنج را آبکش کرده و یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم، سپس مقداری از بادمجان سرخ کرده، گوشت و لوبیا را روی برنج به صورت پخش می ریزیم. در ادامه مجددا روی مواد میانی را با برنج می پوشانیم و به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند. در ادامه قابلمه را روی شعله پخش کن می گذاریم و اجازه می دهیم پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «خرداد نارس» نوشته زهره طالب علی
می گویند: داستان کوتاه، برای حرفه ای هاست. برای مخاطب خاصی که قوت غالب شب و روزش، خواندن است. حرف نادرستی نیست. اما مخاطب عام هم داستان کوتاه را می پسندد، وقتی که به روایت ها و قصه های زندگی اش نزدیک باشد. هنگامی که بتواند با داستان ها همزاد پنداری کند.
مجموعه ی داستان کوتاه «خرداد نارس» از آن دست کتاب هایی ست که خواننده را با خود همراه می کند. موضوع داستان ها در حوالی زندگی می چرخد. زندگی آدم هایی که معمولا در اهواز سکونت دارند. می شود گفت که داستان های بومی این مجموعه، آدم را نمک گیر می کند تا جلو برود و یکی یکی، قصه ها را بخواند. گاهی با دختری همراه می شویم که مادرش را به خاطر کرونا از دست داده است؛ و گاه با دختری که مجبور است از خواهر ناتنی معلولش نگهداری کند. در داستانی، با مردی مواجه می شویم که تعصب، جلو چشمش را گرفته است؛ و در داستانی دیگر، مردی را داریم که در امانت خیانت می کند. در یک قصه، بچه ای را می بینیم که باید بهترین اتفاق زندگی اش را انشاء کند؛ و در قصه ی دیگری، نوجوانی را داریم که آرزو می کند تا مادری، شبیه مادربزرگش شود. زهره طالب علی، با قلمی روان و گیرا، در اندازه ای بسنده، شخصیت های خود را پرداخته و ماجراها را شکل داده است. زمان داستان ها، در حوالی زمان حال است و برش هایی از دغدغه های روزمره ی مردم، به تصویر کشیده شده است. این کتاب که توسط نشر صاد به چاپ رسیده، شامل پانزده داستان است به نام های: هم سایه، سلما، هشتگ روزنوشت، محرم آخر، خرداد نارس، تنگنا، بالش روکش مخملی طرح پلنگی، قل درخت کنار، بهترین اتفاق شوم، بیوگی، اسپرسو، شب هفتم، تازه عروس، مثل بی بی، و کارت امتیاز.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
اسفناج را با چربی ها ترکیب کنید
اسفناج سرشار از لیکوپن، بتاکاروتن و لوتئین است. تمامی این آنتی اکسیدان ها پس از تماس با حرارت، بهتر توسط بدن جذب می شوند. از طرف دیگر، میزان ویتامین های C ،A، فولات و فیبر موجود در اسفناج خام بسیار زیاد است. به همین دلیل هم معمولا متخصصان تغذیه توصیه می کنند که همیشه ترکیبی از اسفناج خام و پخته را در بشقاب غذایی خودتان داشته باشید. علاوه بر این ها، بهتر است که برای افزایش جذب لوتئین و کاروتنوئیدهای محلول در چربی که در اسفناج یافت می شوند، حتما مقداری چربی سالم مانند روغن زیتون را به سالادها و خوراک های حاوی اسفناج اضافه کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
عطر بهارنارنج (۱)
مرضیه ولی حصاری
انگار مجبورمان کرده بودند. دستی به لباس ماهان می کشم. تا زیر نافش را خیس آب کرده. سعی می کنم نفس عمیق بکشم تا شاید بتوانم در میان آن جمعیت خودم را کنترل کنم و داد و هوار نکشم. چمدان را به سختی جلو می کشم و با تشر به ماهور می گویم:
ـ پاشو برو خبر مرگ من، بالای سر اون دوتا تا یه شر دیگه درست نکردن.
ماهور که واکنشی نشان نمی دهد با سقلمه به پهلویش می زنم:
ـ مگه با تو نیستم؟
ـ ا ِا ِا ِ چی کار می کنی؟ دردم گرفت.
هدفون را از گوشش بیرون می کشد و چپ چپ نگاهم می کند.
ـ می گم پاشو برو بالا سر اون دوتا تا یه بلای دیگه ای سر خودشون نیاوردن.
ـ به من چه! من نیومدم اینجا که پرستار بچه های شما باشم، خودت برو.
نگاه غضب آلودم را که می بیند، بلند می شود و می رود. البته امیدی هم ندارم کاری از دستش بر بیاید...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند بخشنده مهربان...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
🏴🥀سلام! صبح دوشنبهتون بهخیر. فرا رسیدن ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها رو به محضر امام عصر (عج) و شما اعضای محترم کانال زن روز تسلیت عرض میکنیم.🥀🏴
«يَسْأَلُونَكَ مَاذَا يُنْفِقُونَ ۖ قُلْ مَا أَنْفَقْتُمْ مِنْ خَيْرٍ فَلِلْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ ۗ وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ. از تو سؤال میکنند چه چیز انفاق کنند؟ بگو: «هر خیر و نیکی (و سرمایه سودمند مادی و معنوی) که انفاق میکنید، باید برای پدر و مادر و نزدیکان و یتیمان و مستمندان و درماندگان در راه باشد.» و هر کار خیری که انجام دهید، خداوند از آن آگاه است. (لازم نیست تظاهر کنید، او میداند). (بقره، آیه ۲۱۵)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
مرد نامرئی مهندسی افکار
سمانه زاهد
اگر در بین شخصیت های صد سال گذشته دنیای غرب بگردیم شاید کمتر کسی را بتوانیم پیدا کنیم که چون «ادوارد برنیز» تأثیرگذار بوده باشد. او در بسیاری از اتفاقات زندگی بشر مدرن چون پیدایش مصرف گرایی، تبلیغات، عملیات روانی نقشی اساسی و کلیدی بازی کرده و به عنوان «مرد نامرئی مهندسی افکار عمومی» لقب گرفته است. دستاورد بزرگ زندگی برنیز دستکاری افکار و ایده های مردم عادی بود که خودش آن ها را توده ها می نامید. در ابتدای کتاب پروپاگاندای او آمده است: «دستکاری هوشیارانه و هوشمندانه عادت ها و عقاید سازمان یافته توده ها یکی از عناصر مهم جامعه دموکراتیک است. آن ها که این سازوکار نادیده جامعه را دستکاری می کنند دولتی نامرئی را تشکیل می دهند که قدرت واقعی حاکم بر کشور ماست.» عادی سازی و گسترش سیگار کشیدن زنان با ژستی فمینیسی که به «مشعل آزادی» نام گرفت، از مهم ترین و معروف ترین پروژه هایی بود که او هدایتش را برعهده داشت. برنیز بنیان گذار و پیشرو در علم روابط عمومی و پروپاگاندا بود و به نام پدر روابط عمومی مشهور شد. این هفته میخواهیم به بررسی افکار و عقاید این شخصیت بپردازیم. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
زمانی که برنیز در آمریکا ثروتمند و پرقدرت شده بود، وین محل زندگی دایی او مثل بیشتر کشورهای اروپا با بحران های اقتصادی و تورم شدید دست و پنجه نرم می کرد و همین باعث ورشکستگی و به پایان رسیدن پس اندازش شده بود. او نامه ای به خواهرزاده خود نوشت و درخواست کمک کرد. برنیز هم به دادش رسید و زمینه چاپ کتاب های او در آمریکا را فراهم کرد و پول فروش آن ها را برای فروید فرستاد. او با به راه انداختن بحث و جدل سعی می کرد افراد را به خرید کتاب های دایی اش سوق دهد. یعنی این مؤسسات علمی ــ فرهنگی نبودند که کتاب های فروید را در بین مردم پخش می کردند بلکه ادوارد برنیز بود. بعد از مدتی برنیز به دایی اش پیشنهاد داد برای مجله ای که برنیز آن را نمایندگی می کرد مقاله ای تحت عنوان جایگاه فکری و معنوی یک زن در خانواده بنویسد. اما فروید از این پیشنهاد خوشش نیامد و گفت چنین چیزی غیر قابل تصور است. این یک موضوع مبتذل است.
شما میتوانید متن کامل این یادداشت را در شماره ۲۸۴۲ هفتهنامه زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
صفات عالیه و پیشرفت معنوی
آیتالله فاطمینیا
صفات عالیه انسان را ده فرسخ ده فرسخ جلو می اندازد. یک خشم فرو خوردن آدم را از هزار رکعت نماز زودتر به خدا می رساند، یک دل شاد کردن تو را خیلی زودتر می رساند، یک مادر خوشحال کردن زودتر می رساند. از اینجا باید شروع کنیم. اینجا را درست کن بعد هزار رکعت نماز خودش می آید، خودت مشتاق می شوی.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
ذرت بوداده صنعتی حاوی ترکیبات شیمیایی مضر است
ذرت بوداده صنعتی که در کارخانه آماده می شود، می تواند حاوی ترکیبات مضری مثل ترکیبات شیمیایی یا رنگ های خوراکی مضر باشد. درواقع، امروزه از رنگ های خوراکی کاراملی و ماده صنعتی TBHQ و همچنین PFOA در تهیه بعضی از ذرت های بوداده صنعتی استفاده می شود که ترکیبات ایمنی برای استفاده خوراکی نیستند. پس اگر به ذرت بوداده علاقه دارید، بهتر است که خودتان این خوراکی ساده را در خانه تهیه و مصرف کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
جملهی «ما ملت امام حسینیم» وقتی روی نگین انگشتری حک میشه اون انگشتر فقط به همین دست میاد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97