هفتهنامه زن روز
#پزشکی
در صورت سقط جنین تا دو ماه یدوفولیک استفاده کنید
اشرف آل یاسین جراح و متخصص زنان و زایمان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص کسانی که قصد بارداری بعد از سقط جنین دارند، اظهار کرد: خانمی که بعد از سقط جنین قصد بارداری دارد با رعایت نکاتی ساده می تواند به سلامت این دوران را پشت سر بگذارد.
آل یاسین با اشاره به این که در بارداری مجدد مشکلی برای فرد پیش نمی آید اما باید ماه سقط جنین مشخص شود، گفت: اگر فردی در ۲ ماهگی سقط جنین داشته است باید ۲ ماه از سقط قبلی بگذرد تا بدنش آمادگی لازم برای بارداری مجدد را داشته باشد. این متخصص زنان و زایمان با بیان این که در ۲ ماهی که فرد قصد بارداری دارد، می تواند زیر نظر پزشک متخصص این دوران را به خوبی پشت سر بگذارد، عنوان کرد: در این مدت فرد بهتر است داروی یدوفولیک استفاده کند؛ خانمی که فقط یک بار سقط داشته اگر زیر بیست هفته باشد و مشکل کروموزومی نداشته باشد می تواند مجدد اقدام به بارداری کند. وی با اشاره به این که قبل از بارداری باید مشکل کروموزومی در فرد بررسی شود، گفت: در صورت سالم بودن کروموزوم این خانم بعد از گذشت ۲ الی ۳ ماه از داروی اسید فولیک یا یدوفولیک استفاده کند و بعد اجازه بارداری مجدد دارد.
آل یاسین با تأکید به این که بعد از بارداری از خانم تست گرفته می شود، مطرح کرد: در بعضی افراد که بعد از سه ماهگی جنین را سقط می کنند باید برای حاملگی مجدد بررسی هایی انجام شود؛ در این بررسی دهانه رحم، نارسایی و اختلالات قاعدگی را بررسی می کنند و اگر بیمار دهانه رحم داشته باشد آن دیواره را با دستگاه هیستروسکوپ نگاه می کنند و آن را برمی دارند.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ینگه_دنیا
زادگاه «آن شرلی» و «قصههای جزیره»
امسال حدودا یکصد و پنجاهمین سال تولد کانادا است؛ تولدی که در استان هرچند کوچک اما زیبای پرینس ادوارد آیلند به وقوع پیوست. جزیره پرنس ادوارد در شرق کانادا که با سریال های تلویزیونی « قصه های جزیره» و«آن شرلی»، دختری با موهای قرمز در سراسر جهان و از جمله در ایران مشهور شد. استان پرنس ادوارد آیلند اگرچه کوچک ترین استان کاناداست، ولی نقش آن در تاریخ کانادا فراموش نشدنی است. پرینس ادوارد ایلند محل تولد کنفدراسیون کاناداست، و طبعا نمی توان آن را نادیده گرفت. این جزیره ابتدا مستعمره فرانسه بود. در اواسط سده ۱۷۰۰، بریتانیا، فرانسه را از این جزیره بیرون راند و در سال ۱۷۹۹، این جزیره به افتخار پدر ملکه ویکتوریا (ادوارد)، به نام «جزیره پرنس ادوارد» تغییر نام داده شد.
یکی از مهم ترین رویدادهای تاریخی کانادا، کنفرانس شارلوتاون بوده که در سال ۱۸۶۴ در جزیره پرنس ادوارد برگزار شد. در این کنفرانس، رهبران آمریکای شمالی و بریتانیا برای بحث در مورد تشکیل اتحادیه یا «کنفدراسیون» کانادا گرد هم آمدند و از این رو جزیره پرنس ادوارد به عنوان «زادگاه کنفدراسیون» نامیده می شود. در سال ۱۸۶۷ کانادا یک کشور شد.
به عبارتی «پرینس ادوارد آیلند زادگاه کاناداست!»
🔸دو نکته
یادآوری اهمیت هنر هفتم و رسانه در توسعه برند یک مکان کوچک. این داستان به گونه ای است که بسیاری از ایرانیان مهاجر گاها جزو برنامه هایشان یک بار مسافرت به این جزیره را در نظر می گیرند. سؤال این جاست که کدام فیلم ما در سطح بین المللی تصویری خاطره انگیز از ایران نشان داده است؟! پرنس ادوارد این روزها با ورود مهاجران چینی، چهره سابق خود را به عنوان یک روستای سنتی کانادایی از دست داده است. به گونه ای که «رابرت غیز» نخست وزیر محلی و لبنانی تبار جزیره پرنس ادوارد، به شوخی گفته است، اگر به یکی از مدارس جزیره مراجعه کنید، احساس می کنید که وارد یکی از مدرسه های مرکز پکن شده اید که اکثر دانش آموزان آن را چشم بادامی ها تشکیل می دهند.
@zane_ruz
#خانواده
مرد قوّام است و زن ریحان
امام خامنهای:
اسلام مرد را قوّام و زن را ريحان میداند. اين نه جسارت به
زن است نه جسارت به مرد. نه ناديده گرفتن حق زن است و نه ناديده گرفتن حق مرد؛ بلكه، درست ديدن طبيعت آنهاست. ترازوی آنها هم اتفاقا برابر است؛ يعنی وقتی جنس لطيف و زيبا و عامل آرامش و آرايش معنوی محيط زندگی را در يك كفه میگذاريم، و اين جنس مديريت و كاركرد و محل اعتماد و اتكا بودن و تكيهگاه بودن برای زن را هم در كفه ديگر ترازو میگذاريم، اين دو كفه با هم برابر ميشود. نه آن بر اين ترجيح
دارد و نه اين بر آن.
@zane_ruz
#ایرانگردی
عطر گلهای بابونه در جنگل فندقلو
عرصه جنگلی فندقلو بخشی از جنگلهای شرق استان اردبیل به شمار میرود که دنباله جنگلهای نیمه گرمسیری استان گیلان است.
@zane_ruz
#داستان
حجت پالکی
مهری سرایی فر
ساک کوچکی از ته کمد پیدا کرد و چند لباس توی آن انداخت. فلش آهنگ های مورد علاقه اش، یک جفت جوراب، یک حوله کوچک و دیگر چیزی به ذهنش نمی رسید که بردارد. صدای مادرش را که با نفس های بریده بریده گریه می کرد و بینی اش را بالا می کشید، می شنید. حس خفگی داشت. یک لحظه از جلوی چشمانش دور نمی شد. لحظه ای که آقای احمدی پرونده او را روی میز گذاشت. پدرش با لبخند سعی کرده بود آقای احمدی را راضی کند. یک چیزهایی هم در گوشش گفته بود. از طرف حجت که سرش را پایین انداخته بود کلی «ببخشید» و «غلط کردم» گفته بود. از تحقیر شدن پدرش خونش به جوش آمده بود و صورتش بنفش شده بود. اما چه فایده...
از شما دعوت میکنیم این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨ اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم✨
اعضای گرامی کانال زن روز سلام!✋🌹
صبح سه شنبه تابستانیتون بخیر. دلهاتون گرم و اوقاتتون شاد. خیر مقدم عرض میکنیم به کسانی که تازه به جمع ما پیوستهاند. ممنونیم که کانال زن روز رو همراهی میکنید.🌸
امام رضا عليه السلام میفرمایند: «به خداوند خوش گمان باش، زيرا خداى عزوجل مى فرمايد من نزد گمان بنده مؤمن خويش هستم، اگر به من خوش گمان باشد، به خوبى با او رفتار مى كنم و اگر به من بدگمان باشد، به بدى با او رفتار مى كنم.» (كافى، ج 2، ص 72، ح 3)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش (۱)
بهشت همین حوالی است
فاطمه اقوامی
این هفته در آستانه تولد امام مهربانی ها و حالا که بسیاری از ما بر حسب شرایط از لطف حضور در آن صحن و سرا محرومیم، می خواهیم همراه شما در حرم شمس الشموس گشتی بزنیم و داغ این دوری را اندکی تسکین دهیم. در بخشی از این گزارش میخوانیم:
امام رضاعلیه السلام زمانی که به دلیل اصرارهای اجبارگونه مأمون عباسی با کراهت زیاد از مدینه راهی خراسان شد خود می دانست که این سفر را بازگشتی نیست و حتی خانواده خویش را جمع کرده و فرمودند برایم گریه کنید. سال ۲۰۳ هجری قمری این پیش بینی امام به حقیقت پیوست و ایشان به دست مأمون عباسی به شهادت رسیدند و پیکر پاک ایشان در «بقعه هارونیه» بالای سر مقبره هارون به خاک سپرده شد. این بقعه در میان باغی بزرگ و زیبا که متعلق به «حمید بن قحطبه» والی توس بود، قرار داشت. بر اساس برخی گفته ها حضرت رضاعلیه السلام وقتی به مرو می رفتند در بین راه، این مکان را به عنوان محل دفن خود به همراهانشان معرفی کردند. پس از شهادت امام در توس وقتی پیکر ایشان در این بقعه به خاک سپرده شد نام آن مکان از«مشهد امیرالمؤمنین هارون الرشید عباسی» به «مشهدالرضا» تغییر پیدا کرد. آرامگاه و بقعه ای که مأمون دستور داده بود به سبک معماری خراسانی بر سر قبر پدرش هارون ساخته شود، اولین بنا بر سر مزار امام رضاعلیه السلام به شمار می رود. تا زمان ظهور سربداران، قبر هارون الرشید در پایین قبر امام قابل رؤیت بود اما سربداران صورت قبر هارون را محو کردند.
متن کامل گزارش این هفته را میتوانید در مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
#پزشکی
بیماری کاوازاکی ارتباطی به کرونا ندارد
محمدحسن اعلمی، عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری شایع شده کاوازاکی هیچ ارتباطی با ویروس کرونا ندارد و خطاب به مردم می گوییم که جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد و تنها به توصیه هایی که از سوی پزشکان در بحث پیشگیری می شود عمل کنند. او افزود: بیماری کاوازاکی یک بیماری التهابی است که علت و عامل ایجاد آن مشخص نیست و کودکان زیر ۵ سال به این بیماری مبتلا می شوند. عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به علائم بیماری کاوازاکی، ادامه داد: سرخی چشم و دهان، خشکی و ترک لبان، بزرگ شدن غده های لنفاوی گردن، ورم دست و پا از علائم بیماری کاوازاکی است. اعلمی با تأکید بر این که بیماری کاوازاکی نباید با استراحت در منزل و مراقب از سوی خانواده درمان شود، بیان کرد: درمان بیماری کاوازاکی باید در بیمارستان باشد تا از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری کند، زیرا مهم ترین عارضه بیماری کاوازاکی درگیری عروق کرونر قلبی بوده در یک چهارم موارد اتفاق افتاده و با درمان مؤثر، ابتلای قلبی کاوازاکی تا ۱۰ برابر کاهش می یابد.
@zane_ruz
#منبرک
اهمیت صداقت و امانتداری
حجتالاسلام والمسلمین حسینی قمی
هر چقدر اهل بیت سفارش کردند با یک گرفتار کنار بیاییم، از آن طرف هم گفتند: گرفتار هم با کسی که با او مدارا کرده، حق او را رعایت کند. «علیک بصدق الحدیث و اداء الامانه، تشرک الناس فی اموالهم» اگر دو چیز در زندگی باشد، راستگویی و امانتداری، شریک مال مردم هستی، اگر اینها به احترام امام صادق کنار آمدند، شما که مستأجر هستید هم هوای صاحب خانه را داشته باش. او از مالش گذشت، شما هم به احترام امام صادق زندگی ات را دینی کن. صاحب خانه با شما کنار آمد، شما هم ببین نقطه ضعف شما چیست. کاری کنم که امام صادق و امام رضا در زندگی من باشد. ابزار و وسایل گناه را جمع کنم. آقایی پیام داده و نوشته: ضامن کسی شدم، سه تا قسط نداده است. زنگ زدند از بانک که قسط ندادید. به آن آقا زنگ زدم که قسط ندادی، گفته: جناب عالی!؟ ضامن شدی برو قسط بده!
@zane_ruz
#کدبانوگری
شربت گلاب و زعفران
🌺مواد لازم
گلاب: یک پیمانه
زعفران آسیاب شده: ۱/۵ قاشق چای خوری
هل سفید: ۵ عدد
شکر: یک پیمانه سر خالی
عرق بیدمشک در صورت تمایل: ۱ پیمانه
آب: دو لیتر
🌸طرز تهیه
ابتدا زعفران را داخل هاون ریخته و با دسته هاون آن را خوب بکوبید تا کاملا پودر شود، سپس نصف استکان آب جوش روی زعفران بریزید و درب ظرف را ببندید. زعفران را برای نیم ساعت روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد و رنگ بگیرد. در این میان آب، شکر، هل و گلاب را در ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. بعد از این که شربت شروع به جوشیدن کرد شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم ریز جوش بزند و غلیظ شود.
بعد از این که شربت به غلظت دلخواهتان رسید زعفران دم کرده و عرق بیدمشک را اضافه کرده اجازه دهید تا شربت برای چند دقیقه دیگر بجوشد. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه که شربت به خوبی غلیظ شد شعله را خاموش کرده و دانه های هل را از آن خارج کنید. اجازه دهید تا شربت از حرارت بیافتد سپس آن را در یک بطری مناسب بریزید و برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود. هر بار به مقدار دلخواه از شربت را با مقداری آب مخلوط کرده و چند قطعه یخ داخل آن بیاندازید و میل کنید.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش (۲)
بهشت همین حوالی است
فاطمه اقوامی
اصل نقاره زنی و استفاده از شیپور در روزگاران قدیم در دربار شاهان، رسمی معمول به شمار می رفته که بیشتر برای نمایش حاکمیت و اقتدار آن ها بوده است اما این مسئله که چرا نقاره زنی به بارگاه ملکوتی ثامن الائمه راه پیدا کرده و اصلا چه کسی آن را بنا نهاده، از مجهولات تاریخی به شمار می رود. حالا این رسم با هر انگیزه و هدف که شروع شده باشد، سالیان زیادی است نقاره هر صبح پیش از طلوع آفتاب و هر عصر پیش از غروب خورشید نواخته می شود. علاوه بر این هنگامی که حادثه خاصی رخ دهد که مردم شادمان شود، جشنی مانند اعیاد مذهبی و ملی برپا باشد، بیماری با عنایت امام رضاعلیه السلام شفا یابد و به هنگام سال تحویل نقاره زن ها، نقاره ها را به صدا در می آورند. بناى نقاره خانه بنایی است که سراسر با کاشی فیروزه اى پوشانده شده، ایوان آن نرده کشی است و دو طبقه دارد، طبقه زیرین جاى گذاشتن طبل ها و شیپورها است و طبقه دوم محل استقرار نوازندگان. نقاره زنان هفت نفر هستند که سه نفرشان بر طبل می کوبند و چهار نفر در شیپور می دمند. طبل ها ذکری ندارند و فقط به عنوان «کوس شادمانه» و همنواز از شروع تا خاتمه با کرناها نواخته می شوند. اما کرناها ذکری دارند که سینه به سینه تا به امروز نقل شده است و بدین شرح است: دست اول: «سرنواز »، سردسته کرنانوازها، کرنا را به طرف گنبد حضرت به عنوان سلام می گیرد و می دمند: «سلطان دنیا و عقبی علی بن موسی الرضا» پس نوازان که تعداد آن ها چهار نفر می باشند، جواب می دهند: «امام رضا» سرنواز مجددا با سر کرنا به طرف گنبد حضرت اشاره می کند و چنین می نوازد: «امام رضا» پس نوازان جواب می دهند: «غریب» دست دوم: کرنای سرنواز ذکر می کند: «مولی مولی مولی علی بن موسی الرضا» پس نوازان جواب می دهند: «رضا جان» سرنواز، سر کرنا را به طرف گنبد می گیرد و ذکر می کند: «یا امام غریب، یا امام رضا» دست سوم: کرنای سرنواز ذکر می کند: «دوران دوران امام رضاست» در این موقع طبال ها به عنوان شادی طبل های خود را به صدا در می آورند. این طبل به «کوس شادمانه» معروف است. مجددا سرنواز ذکر می کند: «دوران دوران امام رضا، دادرس بیچارگان» پس نوازان پاسخ می دهند: «ای دادرس درماندگان» موقعی که پس نوازان می خواهند کرنای خود را بر زمین بگذارند، سرنواز می گوید: «فریادرس»
متن کامل گزارش این هفته را در مجله زن روز بخوانید.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#دردانه
اشتباه ما
یک اشتباه رایج ما والدین و سیستم آموزشی ما اینه که بچه ها رو از اشتباه
کردن می ترسونیم؛
از این ور نرو، اونو باید این جا بذاری، این بعد از اون باید بیاد، اگه این کارو بکنی فلان میشه...
در راه کسب تجربه های بچه ها مدام می گیم که این راهی که میری اشتباهه. ضمن شرط احتیاط یادمان باشد که اشتباه کردن مساوی خلاقیت نیست ولی وقتی آماده اشتباه کردن نباشیم، هیچ ایده ناب و جدیدی به ذهنمون نمی رسه. بیشتر بچه ها تا وقتی بزرگ بشوند در اثر امر و نهی ما قابلیت «نترسیدن از اشتباه کردن» رو از دست می دهند.
از اولین اسباب بازی های دخترم، بازی حلقه و میله بود. در حالی که می شد باهاش صد تا بازی مختلف کرد، بهش یاد می دادم حلقه ها رو به ترتیب اندازه روی هم بذاره. اون وقتی بود که هنوز یاد نگرفته بودم که تو روند چنین کارهایی دخالت نکنم و بذارم خودش هر کار می خواد با حلقه ها و میله بکنه.
بعدها یاد گرفتم تا جایی که میشه اجازه تمرین و خطا کردن رو بهش بدم مگر این که آسیب جدی به سلامتی خودش یا دیگران برسه.
و اعتراف می کنم اصلا کار ساده ای برام نبود و باز هم خیلی جاها خطا کردم و ذهن خودم رو بهش القا کردم. این در حالی هست که خیلی وقت ها هم کارای بچه ها اشتباه نیست، فقط «متفاوت» از روش و شیوه ماست. الان تلاش می کنم بگذارم بچه ها تجربه های جدید کنند. این روش غلط ما والدین به خصوص در ما که تعداد فرزند کمی داریم و این که به طور مداوم بچه ها جلوی چشممون هستند خیلی بیشتر اتفاق می افته. سیستم آموزش رسمی ما هم پر هست از این روش غلط که اجازه آزمون و خطا رو کمتر به بچه ها می دهد و راه حل های دیکته شده ای برای انواع مسائل ارائه می کنه.
▪️اعظم رودی
@zane_ruz
#دانستنیها
غولهای مهربان!
فیلها علاوه بر اینکه حافظه بسیار خوبی دارند دارای پیچیدگیهای ذهنی و عاطفی دیگری هم هستند که آنها را به یکی از باهوشترین اعضای قلمرو حیوانات تبدیل میکند. به عنوان مثال، فیلها قادر به شناختن خود در آینه هستند و سطحی از خودآگاهی را به نمایش میگذارند که در بین حیوانات غیرمعمول است. فیلها همچنین میتوانند با سایر اعضای گروه خود ارتباط برقرار کنند و برخی از آنها حتی قادر به ترسیم آثار هنری هستند! علاوه برهمه اینها، فیلها موجوداتی هستند که از احساس و عاطفه بالایی برخوردارند. دیده شده است که این غولهای مهربان از دوستان آسیبدیده خود مراقبت میکنند و با ناراحتی دسته جمعی و حتی گاهی با دفن کردن مردگان خود، به وضوح غمگین بودن خود را نشان میدهند!
@zane_ruz
#داستان
تقاص
صدیقه شاهسون
شب شهر را با همه شلوغی اش کم کم در خود می بلعید. مرد خسته و کوفته از میان خیابان های عریض و کوچه های تنگ گذشت و جلوی در رنگ و رو رفته خانه شان موتور را خاموش کرد. مرتضی کلید را توی در چرخاند. پای شیر آب نشست و غبار از سر و صورت شست. سر که بلند کرد نیم رخ صورت گرد فرزانه همسرش را از پشت شیشه های کوچک پنجره دید. زن با نگرانی پرسید:«چی شد؟ پیداش کردی؟» مرد سرش را به علامت نه بالا برد و به سمت اتاق رفت. داخل شد و با بی حالی سلام کرد.
ـ سلام... مرتضی راس راسی پیداش نکردی؟
ـ گفتم که نه... برو شامو بیار که از گرسنگی دست و پام داره می لرزه.
مرد گوشه ای نشست و پشت به بالش داد. فرزانه سفره را میان ترنج فرش گشود و بشقاب کوکو سبزی را میان آن گذاشت...
شما میتوانید این داستان زیبا را در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم✨
همراهان گرامی کانال زن روز سلام!✋😊
صبح زیبای چهارشنبه تون بخیر. روزتون پر روزی و نورانی
امام کاظم علیه السلام میفرمایند: «زیانکار کسى است که ساعتى از عمر خود را تباه کرده است.» (نزهة الناظر و تنبیه الخاطر، ص ۱۲۳)
🌸اوقاتتون مفید و بابرکت🍃
@zane_ruz