📸 اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی عصر امروز (سهشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند
رهبر انقلاب: رصد دائم تغییراتِ پنهان فرهنگی و علاج به موقع آنها از ملزومات بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور است
🔹اگر در فهم مستمر این تغییرات و ممانعت از اثرگذاری منفی آنها دچار ضعف و عقبماندگی شویم حتماً جامعه دچار خسارت خواهد شد که آشفتگی فرهنگی یا افتادن زمام امور فرهنگی کشور به دست دیگران مهمترینِ این خسارات است.
🔹مهندسی صحیح فرهنگی کاری بنیانی برای اصلاح ساختار فرهنگی است. هوشیاری دائم، شناخت دقیق ضعفهای فرهنگی در عرصههایی نظیر اجتماع، سیاست، خانواده، سبک زندگی و دیگر عرصهها و تلاش برای دستیابی به راهحلهای عالمانه برای رفع نقاط ضعف و ترویج گزارههای صحیح فرهنگی، از الزامات اساسی مهندسی فرهنگی کشور است.
🔹مهندسی فرهنگی موجب روشنشدن تکالیف دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش، صداوسیما، آموزش عالی، مراکز مرتبط با جوانان و همچنین تشکلهای مردمی میشود. اگر اینگونه دستگاهها دچار غفلت از وظایف مهم خود شوند، جامعه ضرر فراوانی خواهد کرد.
⭕️لازم است ساختار فرهنگی کشور بازسازی انقلابی شود
👤رهبر معظم انقلاب
🔹منظور از ساختار، ساختار فرهنگی جامعه و فرهنگ حاکم بر آن و در یک کلام نرمافزاری است که افراد جامعه بر اساس آن در زندگی فردی و جمعی خود عمل میکنند.
🔹اینکه ساختار باید بازسازی انقلابی شود به این علت است که انقلاب اسلامی بواسطه رهبری امام(ره) و حرکت مردم، معجزهگر بود و با روحیه تهاجمی خود بنیانهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و گزارههای غلط حاکم بر اذهان مردم را تغییر داد.
🔹فرهنگ «ما نمی توانیم» یکی از گزارههای غلط حاکم بر جامعهی قبل از انقلاب اسلامی است.
🔹فرهنگ «شیفتگی به غرب» و حتی استفاده از لغات فرنگی یکی دیگر از گزارههای فرهنگی غلط حاکم بر جامعه است که انقلاب اسلامی موجب تغییر این گزاره نادرست و تبدیل آن به فرهنگ «اعتراض به غرب» شد.
🔹عوامل مختلف به مرور زمان موجب تضعیف روحیه تهاجمی انقلاب میشود که باید این موضوع مورد مراقبت و رصد جدی قرار گیرد.
🔹شورایعالی انقلاب فرهنگی باید با رصد و شناخت دقیق ضعفها و گزارههای غلط فرهنگی در عرصههای مختلف، راهحلهای عالمانهای برای رواج گزارههای صحیح و پیشبَرنده، ارائه کند.
27.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها رو تسلیت باد
#جهاد_تبیین_فاطمی ضرورت فعلی جامعه ی و وظیفه های همه ی ماست.
🌌 @zarreeh
چنین علمی که خداوند متعال نسبت به آن آن قدر اهتمام داشته که انبیا را مبعوث فرموده است اکنون در حوزه های ما رواجی ندارد و کسی به طور شایسته به آن اهمیت نمی دهد و بر اثر کمبود علوم معنوی و معارف در حوزه ها کار به آن جا رسید که مسائل مادی و دنیوی در روحانیت رخنه کرده و بسیاری را از معنویت و روحانیت دور داشته است... لازم است خود را تهذیب کنید که وقتی رئیس جامعه یا طایفه ای شدید آنان را نیز تهذیب نمایید برای اصلاح و ساختن جامعه قدم بردارید... مواظب باشید مبادا پنجاه سال بیشتر یا کم تر در حوزه ها با کدیمین و عرق جبین جهنم (را) کسب نمایید. باید به فکر باشید در زمینه تهذیب و تزکیه نفس و اصلاح اخلاق برنامه تنظیم کنید استاد اخلاق برای خود معین نمایید جلسه وعظ و خطابه پند و نصیحت تشکیل دهید خودرو نمی توان مهذب شد. اگر حوزه همین طور از داشتن مربی اخلاق و جلسات پند و اندرز خالی باشد محکوم به فنا خواهد بود
🖇 امام خمینی (ره)
🌌 @zarreeh
سرو شماره دوم آذرماه.pdf
1.12M
📨 | نشریه «سَرو»
🔰 شماره ی دوم از نشریه ی اعتقادی، بصیرتی و فرهنگیِ سَرو
✅ آنچه در این قسمت میخوانید:
🔹 مقدمه ای درباره ی اهمیت توجه به شهدا
🔸 بحثی کوتاه پیرامون روش مبنای مدیریتی ولایت فقیه
🔹 بررسی مفهوم آیه «لا اکراه فی الدین» و شبهات مربوط به آن
🏷#جهاد_تبیین 🏷#نشریه_سرو
🌌 @zarreeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿 تنها پناه....
🌌 @zarreeh
🔴🔵 بزرگترین خطر
🌕 آیه الله حائری شیرازی (ره):
🔹 در شطرنج، شاه سفید یا سیاه را نمیکشند؛ ماتش میکنند که نتواند حرکت کند. وقتی حرکت نکرد، باخته است. اجانب دنبال این نیستند که رهبرما را ترور کنند، دنبال این هستند که ماتش کنند؛ انفعال در او ایجاد کنند؛ درصدد این هستند که حرفش اثر نکند.فرمانش اثر نکند. یعنی راههای حرکت او را ببندند. جلوی تحرکش را ببندند. از هر راهی برود، کیش بشود، از هر نقطهای بخواهد حرکت کند، راهها را بر او ببندند. آنها دنبال این هستند که مطلبی از ایشان صادر بشود، اما واقع نشود!
🔹 مثلا بگوید «اقتصاد مقاومتی»، اما هیچ تغییری نکند. بگوید «همدلی و همزبانی»، اما همانطور که افراد بودند، باشند. اگر این طور شد، این بزرگترین ضرر است. بزرگترین خطر در جمهوری اسلامی این است که رهبر در یک موردی حرف بزند و یکچیز دیگر از آب دربیاید.
🔺 این «کیش» شدن است؛ اگر تکرار شد، «مات» شدن است و ما نباید بگذاریم، کار به اینجا بکشد.
📚 کتاب تمثیلات سیاسی اجتماعی ص۴۳
قواعد قرآنی برای زیست امروز ما در عالم سایبر و رسانه/مواجهه با شایعه پراکنان طبق آیات قرآن چگونه است
✍ سید علیرضا آلداود
💠قرآن کریم به عنوان معجزهای بینظیر برای تمام ساحات و شئون زندگی بشر در تمام طول تاریخ راهبرد، تاکتیک و تکنیک دارد.
💠برای عالم سایبر و رسانه نیز آیاتی در قرآن کریم است که میتواند به عنوان راهبردی صحیح و اصولی برای ما راهگشا باشد.
💠آیاتی که به شناسایی و تشخیص منبع پیام تاکید دارد، آیاتی که به مواجهه آگاهانه با پیام اشاره دارد، آیاتی که چگونگی مواجهه با پیامهای باطل را بیان میکند، آیاتی که بر لزوم توجه به پیام و نه صرفاً پیامرسان تاکید دارد و آیاتی که به پرهیز از هیجانزدگی در مواجهه با پیام اشاره دارد.
💠نخستین آیه که به عنوان آیهی سواد رسانهی قرآن کریم هم شناخته میشود، آیهی ۶ سورهای حجرات است:
💐خداوند مهربان در این آیه میفرمایند:
💠يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ
💠ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎﻥ! ﺍﮔﺮ ﺁﺩم ﻣﻨﺤﺮﻓﻲ خبری ﺑﺮﺍﻳﺘﺎﻥ ﺑﻴﺎﻭﺭﺩ، ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻫﺮ ﻛﺎﺭی، ﺩﺭﺑﺎﺭﮤ ﺩﺭﺳﺘﻲﺍﺵ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﻛﻨﻴﺪ؛ ﻣﺒﺎﺩﺍ ﺍﺯ ﺳﺮِ ﻧﺪﺍﻧﻢﻛﺎﺭی ﺑﻪ ﻋﺪﻩﺍی ﺁﺳﻴﺐ ﺑﺮﺳﺎﻧﻴﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺍﺯ ﻛﺮﺩﮤ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﭘﺸﻴﻤﺎﻥ ﺑﺸﻮﻳﺪ!
💠همچنین آیه ۱۸ سوره زمر نیز به مواجهه آگاهانه با پیام تاکید میکند:
💠الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُولَٰئِكَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ
💠کسانیکه ﻛﻪ ﺣﺮﻑﻫﺎ ﻭ ﺗﺒﻠﻴﻐﺎﺕ ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻗﺖ ﻣﻲﺷﻨﻮﻧﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺗﺠﺰﻳﻪ ﻭ ﺗﺤﻠﻴﻞ، ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺑﻬﺘﺮﻳﻨﺶ ﻣﻲﺭﻭﻧﺪ. ﺁﻧﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻲﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺩﺳﺘﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻫﻤﺎﻥ ﻣﺮﺩم ﻋﺎﻗﻞﺍﻧﺪ.
💠آیه ۳۶ سوره اسرا که در آن آمده است از هر چیزی که به آن علم ندارید پیروی نکن که در مواجهه آگاهانه با پیام تاکید دارد:
💠وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَٰئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا
💠ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺁﻧﭽﻪ ﻧﻤﻲﺩﺍﻧﻲ، ﺭﺍﻩ ﻧﻴﻔﺖ؛ ﺯﻳﺮﺍ ﺩﺭﺑﺎﺭﮤ ﮔﻮﺵ ﻭ ﭼﺸﻢ ﻭ ﺩﻝ ﻛﻪ ﺭﺍﻩﻫﺎی ﺩﺍﻧﺴﺘﻦﺍﻧﺪ، ﺩﺭﺑﺎﺭﮤ ﻫﻤﮥ ﺍﻳﻦﻫﺎ، ﺑﺎﻳﺪ ﺟﻮﺍﺑﮕﻮ ﺑﺎﺷﻴﺪ.
💠در آیه ۷۱ سوره آل عمران هم بر چگونگی برخورد با پیامهای نادرست اشاره شده است و در این آیه آمده «ای اهل کتاب چرا حق را به باطل مشتبح میکنید»:
💠يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تَلْبِسُونَ الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُونَ الْحَقَّ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ
ﺍﻫﻞﻛﺘﺎﺏ! ﭼﺮﺍ ﺣﻖ ﺭﺍ ﻭﺍﺭﻭﻧﻪ ﺟﻠﻮﻩ ﻣﻲﺩﻫﻴﺪ ﻭ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺭﺍ ﺁﮔﺎﻫﺎﻧﻪ ﻛﺘﻤﺎﻥ ﻣﻲﻛﻨﻴﺪ؟!
💠و در آیهی آخر قرآن کریم تکلیف نحوهی برخورد با شایعه پراکنان را در سورهی احزاب ۶۰ و ۶۱ مشخص کرده است:
💠لَئِنْ لَمْ يَنْتَهِ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَالْمُرْجِفُونَ فِي الْمَدِينَةِ لَنُغْرِيَنَّكَ بِهِمْ ثُمَّ لَا يُجَاوِرُونَكَ فِيهَا إِلَّا قَلِيلًا مَلْعُونِينَ أَيْنَمَا ثُقِفُوا أُخِذُوا وَقُتِّلُوا تَقْتِيلًا
💠اگر منافقان وبیماردلان و آنها که اخبار دروغ و شایعات بیاساس در مدینه پخش می کنند دست از کار خود بر ندارند، تو را بر ضدّ آنان میشورانیم،سپس جز مدّت کوتاهی نمیتوانند در کنار تو در این شهر بمانند!واز همه جا طرد شده وهر جا یافت شوند گرفته میشوند و به سختی به قتل خواهند رسید!
📌فلسفه اسلامی برای نزدیک شدن به خدا و معرفت صحیح از عالم است/ باید فلسفه ملاصدرا تقویت شود
🔰مقام معظم رهبری
فلسفهی اسلامی، پایه و دستگاهی بوده که انسان را به دین، خدا و معرفت دینی نزدیک میکرده است. فلسفه برای نزدیک شدن به خدا و پیدا کردن یک معرفتِ درست از حقایق عالم وجود است؛ لذا بهترین فلاسفهی ما - مثل ابنسینا و ملاّصدرا - عارف هم بودهاند.
اصلاً آمیزش عرفان با فلسفه در فلسفهی جدید - یعنی فلسفهی ملاّ صدرا - بهخاطر این است که فلسفه وسیله و نردبانی است که انسان را به معرفت الهی و خدا میرساند؛ پالایش میکند و در انسان اخلاق بهوجود میآورد.
ما نباید بگذاریم فلسفه به یک سلسله ذهنیّات مجرّد از معنویت و خدا و عرفان تبدیل شود. راهش هم تقویت #فلسفه_ی_ملاّصدراست؛ یعنی راهی که ملاّصدرا آمده، راه درستی است.
آن فلسفه است که انسان را وادار میکند هفت سفر پیاده به حج برود و به همهی زخارف دنیوی بیاعتنایی کند. البته نمیخواهیم بگوییم هرکس در این دستگاه فلسفی قرار نداشته باشد، اهل دنیاست؛ نه، اما این راه خوبی است. راه فلسفه باید راه تدیّن و افزایش ارتباط و اتّصال انسان به خدا باشد؛
این را باید در آموزش فلسفه، در تدوین کتاب فلسفی، در درس فلسفی و در انجمن فلسفه - همین که به آن اشاره شد - رعایت کرد. اهل فلسفهای که ما قبلاً دیده بودیم، همه همینطور بودند؛ کسانی بودند که از لحاظ معنوی و الهی و ارتباطات قلبی و روحی با خداوند، از بقیهی افرادی که در زمینههای علمىِ حوزه کار میکردند، بهتر و زبدهتر و شفّافتر بودند.
📚بیانات در دیدار جمعی از نخبگان حوزوی ۱۳۸۲/۱۰/۲۹
#کلام_ولی
#فلسفه
#تهذیب
📌تهذیب نفس، یک واجب عینی برای طلاب و روحانیون
🔰امام خمینی رحمه الله
◽️اول کار این است که ما خودمان را تهذیب کنیم؛ به طوری که ما وقتی که اسم خودمان را «روحانی» گذاشتیم؛ الهی باشیم، روحانی باشیم. عرضه بکنیم خودمان را به دنیا، بگوییم که ما اشخاصی هستیم که روحانی هستیم و مربی جامعه هستیم. اگر از مربی جامعه خدای نخواسته یکوقت- یک چیز خلاف دیدند خوب، چه خواهد شد؟ این خواهد شد که خدای نخواسته اگر زیاد شد، خوب روحانیت شکست می خورد. شکست روحانیت، شکست اسلام است.
◽️یعنی آنی که اسلام را تا اینجا آورده است روحانیین بوده اند. آنی که اسلام را، همه احکام اسلام را ضبط کرد و جمع کرد و ترویج کرد همین قشر روحانی است.
◽️اگر خدای نخواسته از ما یک چیز خلافی ببینند، کم کم زیاد و زیاد، یکوقت به آنجا برسد که مردمْ ما را بر خلاف مسیر اسلام ببینند و به ما پشت بکنند. آن روزی که مردم به شما پشت کردند و خدای نخواسته- خدا نیاورد یک همچو روزی را- آن روز است که اسلام از دست ما خواهد رفت.
◽️ بنا بر این، یک تکلیف الهی بزرگ معیّناً بر هر یک از ماست. نه منِ تنها؛ نه آقایِ تنها؛ نه شما تنها؛ یک تکلیف الهی به طور وجوب عینی بر همه افراد ما طلبه ها و روحانیین است و آن حفظ خودمان؛ که یکوقت قدم خلاف نگذاریم؛ و حفظ کسانی که با ما رابطه دارند. هر کس به اندازه خودش؛ یکی امام جماعت است آن جمعیت را، یعنی آقای یک شهر است به همان مقداری که هست. یکی طلبه است و توی مدرسه است، با آنهایی که تماس دارد. همه ما الآن موظفیم در این زمانی که ما مدعی هستیم که می خواهیم آن رژیم نباشد و یک رژیم روحانی، یک رژیم انسانی، یک رژیم اسلامی باشد.
◽️ اگر در این وقت که ما این ادعا را داریم که ما آن رژیم را کنار گذاشته ایم و می خواهیم اسلام را بیاوریم روی کار، اسلام را هم ماها باید معرفی اش بکنیم، اگر در یک همچو مقطع از زمانی، خدای نخواسته ملت از ما یک چیزی دید که نباید ببیند، یک مسائلی دید که نباید باشد، این اسباب این می شود که روحانیت شکست بخورد. با شکست روحانیت، اسلام شکست خورده است. این تکلیفی است که بر همه ماست، و هر کدام باید هم شخص خودمان را و هم شعاعی که داریم تربیت بکنیم.
📚(صحیفه امام، ج10، ص: 24 و )
#در_مدرسه_امام_خمینی