شهروندان شایسته
پایبندی به فرهنگ شهروندی، زندگی شهری را آسان و شیرین میکند. مهمترین اصول اخلاقی و فرهنگ همزیستی را در شهرهای کوچک و بزرگ، این گونه برشمردهاند:
۱. شهروندان شایسته، حقوق همدیگر را مراعات میکنند، حتی به قیمت زیان خود.
۲. شهر را همچون خانۀ خویش میبینند و در آبادانی و بهبود آن میکوشند.
۳. چندان در لاک خود فرو نمیروند که سیاست در دست شیادان افتد و چندان در سیاست و سیاستبازی نمیغلتند که از زندگی خویش وامانند.
۴. آسایش دیگری را بر آسایش خویش مقدم میدانند یا دستکم به اندازۀ آسودگی خویش به آسودگی دیگران اهتمام میورزند.
۵. سرنوشت همگان را سرنوشت خویش میشمارند. نه احساس تنهایی میکنند و نه دیگران را تنها میگذارند.
۶. میکوشند که به اندازه مصرف میکنند، و به همان اندازه و بلکه بیشتر، مفید باشند.
۷. زبان به ادب میگردانند و نگاه مهربان از همسایگان و همکاران دریغ نمیکنند و لبخند از چهره برنمیگیرند.
۸. به حقوق شهروندی خویش میاندیشند اما از وظایف خود غفلت نمیکنند.
۹. همذاتپنداری در آنان چندان قوی است که با غم دیگران میگریند و با شادی دیگران میخندند.
۱۰. انسانها را فراتر از افکار و باورهایشان میبییند؛ یعنی ملاکشان برای دوستی یا دشمنی با کسی، باورهای شخصی او نیست؛ شخصیت و رفتار او است.
۱۱. رانندگی آنان تنشزا نیست و آرامش و آهستگی را در همهحال مراعات میکنند.
۱۲. خشونت کلامی ندارند؛ حتی در نزاعهای ناگزیر.
۱۳. بخشی از درآمد خود را برای بهبود زندگی دیگران صرف میکنند؛ زیرا میدانند که زندگی بهتر، یا برای همه است یا برای هیچ کس٫
۱۴. قانون را چنان پاس میدارند که گویی بهترین و تنها پناهگاه انسان بر روی زمین است. راه قانونی، تنها راهی است که میشناسند و میپیمایند؛ اگرچه راههای دیگر کوتاهتر و آسانتر به نظر آید.
۱۵. بار خود را بر گردۀ دیگران نمیگذارند؛ حتی اگر بتوانند و زمینۀ آن فراهم باشد.
۱۶. بیش از آنکه دیگران را نصیحت کنند، خود را میپایند و بیشتر از آنچه میگویند، میدانند و عمل میکنند.
۱۷. همشهریگری نمیکنند؛ اما همۀ شهروندان را برادران و خواهران شهری خویش میدانند.
۱۸. هرگز در حریم خصوصی دیگران سرک نمیکشند؛ هرگز!
۱۹. بهشدت از داوری دربارۀ دیگران میپرهیزند.
۲۰. خود را دوست دارند، اما خودخواه نیستند؛ پاکیزه و زیبا میپوشند، اما تفاخر نمیکنند؛ غبطه میخورند، اما حسادت نمیورزند؛ کتاب میخوانند، اما فضلفروشی نمیکنند؛ دست دیگران را میگیرند، اما بر کسی منت نمیگذارند؛ در شهر زندگی میکنند، اما طبیعت را بیشتر دوست دارند و در پاکیزگی آن میکوشند؛ خونگرم و مهرباناند، اما در ورود به زندگی دیگران، اندازه را نگه میدارند.
ارسالی از :موتاب
@zarrhbin
آماده سازي گنجينه قنات اردكان براي همايش قنات، ميراث ماندگار
قنات يكي از شاهكارهاي مهندسي ايران باستان مي باشد و اردكان قطب گردشگري قنات كشور قرار گرفته است و مورد استقبال گردشگران ايراني و خارجي قرار گرفته است
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد حميد مشتاقيان رئيس شهرستان اردكان گفت: در حال آماده سازي گنجينه قنات اردكان هستيم تا به استقبال از اساتيد و محققاني كه براي همايش قنات ميراث ماندگار به شهرستان اردكان تشريف مي آورند باشيم
مشتاقيان افزود: گنجينه قنات اردكان از خانه تقديريان كه فضائي مناسب براي معرفي وسائل حفر قنات و همچنين فضائي براي پخش ويديوهاي مستند قنات خواهد بود
مشتاقيان گفت: قنات مجموعه گنجينه قنات در فاز اول به طول ٢٠٠ متر سال گذشته بهره برداري شد و امسال تا تاريخ ٣٠ بهمن با تكميل مراحل نورپردازي حدود ٣٠٠ متر ديگر أضافه خواهد شد
حميد مشتاقيان گفت: همايش قنات، ميراث ماندگار در تاريخ ١ و ٢ اسفند در دانشگاه پيام نور اردكان برگزار مي شود
@zarrhbin
جشن سده، جشن فروغ و روشنایی، جشن شکوفایی مهر در دل و جان ایرانیان، بر همه ایرانیان راستین شاد و فرخنده باد🔥
در دهمین روز یا آبان روز از بهمن ماه با افروختن هیزمی که مردمان، از پگاه بر بام خانه خود یا بر بلندی کوهستان گرد آوردهاند، این جشن آغاز میشود.
در اشارات تاریخی این جشن همیشه به شکل دسته جمعی و با گردهمایی همه مردمان شهر و محله و روستا در یک جا و با برپایی یک آتش بزرگ برگزار میشده است. مردمان در گردآوردن هیزم با یکدیگر مشارکت میکنند و بدین ترتیب جشن سده، جشن همکاری و همبستگی مردمان است.
همه مردمانِ سرزمینهای ایرانی بر بلندای کوهها و بام خانهها، آتشهایی برمیافروخته و هنوز هم کموبیش بر میافروزند. مردمان نواحی مختلف در کنار شعلههای آتش و با توجه به زبان و فرهنگ خود، سرودها و ترانههای گوناگونی را خوانده و آرزوی رفتن سرما و آمدن گرما را میکنند. همچنین در برخی نواحی، به جشنخوانی، بازیها و نمایشهای دستهجمعی نیز میپردازند.
جشن سده یک جشن ملی ایرانیان است و اختصاص به یک دین و گروه ویژه ندارد.
آتش مهرِ میهن در جشن سده فروزان باد❤️
@zarrhbin
تسنیم:
به نام خدای حلیم و حکیم!
هیس! مدادها فریاد نمی زنند!!
مدادها؛ موجوداتی بی زبانند که با مدیریت افکار، حرف های انباشته در سینه را روی کاغذ منعکس می کنند. فریادی ندارند اما با قدرت نفوذ خود، فریاد خیلی ها را در می آورند. کافیست بنویسی؛ «دلار گران شد!» داد همه بلند می شود؛ یکی هوار می کشد و بشکن می زند که آخ جون! خوب شد دلارهایم را نفروختم، دیگری آه می کشد و گریه می کند که چرا دلارها را فروختم.!! دیگری لبخندی تلخ می زند و می گوید؛ این هم از برجام!! یکی داد می زند؛ باز هم حباب کاذب!! دیگری می پرسد؛ دلار گران شد، نان هم گران می شود؟!
در آستانه 40 سالگی انقلاب، مدادهای مجازی بشدت جای مدادهای حقیقی را گرفته اند. جوهرها به کلیدها تبدیل شده اند و کاغذها به صفر و یک ها!! پاکن ها به دِلیت و آفرین ها به اینتر و لایک!! اما جوهره مدادها فرقی نکرده است؛ بعضی مدادها جناحی اند، برخی مستقل، برخی بی ادب و برخی با ادب، برخی در کمین مدادی خاص و برخی اما رئوف و بخشنده، برخی مانع ساز و برخی سکوی پرواز، برخی از خود باخته و افسرده و برخی موج آفرین و شاداب، برخی انسان سوز و برخی انسان ساز، برخی دم دمی مزاج و برخی قاطع و استوار، برخی فقط خوش تیپند اما وابسته و برخی ساده اما مستقل، برخی به دنبال لبخند دیگران و برخی حقیقت گو، برخی هیپی می زنند و ساز مخالف، برخی خارجی و جاسوس! و برخی ایرانی و وفادار، برخی خود فروش و نامرد و برخی مردِ مرد، برخی حساس و برخی پوست کلفت، برخی سر یار خود به دار می سپارند و برخی یار خود را سربلند، برخی انقلاب ساز و برخی بی تفاوت، برخی ...
ببین که مدادها چه متنوعند!! البته می دانم که فهمیدی اینها کنایه بود!! هر مدادی، نماینده تفکر صاحب خویش می باشد!
در آستانه آستان بهار 98 ببین اهل کدام مدادی؟! یا به عبارتی ببین فکرت چگونه است؟ اگر بی تفاوت و بی فکری! مدادی برگزین که پشیمان نشوی!! بی تفاوت بمانی، ذغال قلیان می شوی! و اگر مستقل نباشی چند شغله می شوی!! سلام و دو صد بدرود بر مدادهای با ادب و انقلاب ساز!! خدایا مدادهای خوب را از ما نگیر! آمین
جواد حاجی اکبری
زمستان 97
@zarrhbin
✅ بارگیری دومین محموله کیک زرد اردکان
🔷دومین محموله کیک زرد تولید کشور امروز به تاسیسات فراوری اورانیوم اصفهان ارسال شد.
🔹 مدیر مجتمع رضایی نژاد اردکان گفت : این بارگیری در مراسمی رسمی با حضور دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مجتمع صنعتی شهید رضایی نژاد اردکان انجام شد .
وی افزود : این محموله 30 تنی از معدن اورانیوم ساغند اردکان استحصال شده که پس از مراحل فراوری شامل خردایش .لیچین ، فروشویی ، خالص سازی و رسوب گیری بسته بندی وآماده ارسال شده است .
کیک زرد در واقع، خاک معدنی اورانیوم است که پس از گذراندن مراحل تصفیه و پردازش های لازم، از سنگ معدنی آن در معدن اورانیوم ساغند اردکان تهیه می شود.
شهرستان اردکان حلقه اول چرخه سوخت هسته ای به شمار می رود و پروژه ساغند اردکان ، نمود عینی فعالیت در زمینه استحصال اورانیوم از منابع طبیعی است. تأسیسات موجود در این کارخانه، اورانیوم را از عمق 350 متری استخراج می کند.
اورانیوم استخراجی از معدن ساغند، در منطقه اردکان (جاده اردکان- چوپانان) در مجتمع شهید رضایی نژاد پس از اعمال فرایندهای مختلف شیمیایی و فیزیکی به کیک زرد تبدیل می شود.
این محصول پس از تولید دراردکان در تاسیسات فراوری اورانیوم اصفهان معروف به کارخانه یوسی اف خالص سازی نهایی می شود و سپس جهت غنی سازی به کارخانه نطنز ارسال می شود .
محصول تولید شده در این کارخانه به شکل میله های سوخت مورد استفاده نیروگاه های اتمی قرار می گیرد.
@zarrhbin
هدایت شده از ذرهبین درشهر
📣 از تبلیغات نترسید!
تبلیغات هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاریست
💥تبلیغ محصول و کسب و کار شما در کانال پرطرفدار،پرمخاطب و مردمی#ذرهبین_در_شهر
👇👇👇👇
@shahryare2