محبان:
﷽ 🌹﷽🌹﷽
🌹﷽🌹﷽
﷽🌹﷽
🌹﷽
﷽
🕌بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ🕌
تفسیرکوتاه سوره مبارکه
بقره_آیه_۱۵۰
🌸 تكرار موضوع تغییر قبله در آیات متعدّد، نشانه ى اهمیّت آن است. در هر یك از آیات در كنار این موضوع، مطلب جدیدى گفته مى شود. در این آیه، خداوند مى فرماید: این تغییرقبله بدین خاطر است كه مردمان، بهانه اى بر علیه پیامبر ص و مسلمانان نداشته باشند.
🌸البتّه این ایراد تنها از سوى یهود نبود، بلكه مشركان نیز مى گفتند: اگر محمّد ص به آئین ابراهیم توجّه دارد، پس چرا به خانه اى كه ابراهیم ساخته است، توجّه ندارد؟
🌸 در روایات مى خوانیم: پیامبر ص معمولاً رو به قبله مى نشستند و سفارش كرده اند؛ بسوى قبله بخوابید و بنشینید و حتّى رو به قبله نشستن، عبادت شمرده شده است.
نمازهاى واجب باید رو به قبله خوانده شود. ذبح حیوان و دفن میّت، باید به سوى قبله باشد. در مستراح رو به قبله یا پشت به قبله نشستن حرام است.
🌸قبله عامل وحدت مسلمانان است. اگر از فراز كره ى زمین بر مسلمانان نظر كنیم، مى بینیم آنان هر روز پنج بار با نظم و ترتیب خاصّ، به سوى قبله توجّه میكنند.
🌸 خداوند متعال در ماجراى تغییر قبله مى فرماید: تغییر قبله براى این است كه در آینده نعمت خود را بر شما تمام كنم«لأتمّ نعمتى»
﷽
🌹﷽
﷽🌹﷽
🌹﷽🌹﷽
﷽ 🌹﷽🌹﷽
🆔 @zekrroozane
🕋🙏🕋🙏🕋🙏🕋🙏🕋
✍ فرازی از دعای عاشقانه امام حسین(علیه السلام)
در روز 🌸عرفه
ای مولای من،
💥تویی که نعمت دادی،
💥تویی که احسان کردی،
💥تویی که به نیکی رفتار نمودی،
💥تویی که کرامت فرمودی،
💥تویی که فضیلت بخشیدی،
💥تویی که روزی عطا فرمودی،
💥تویی که کرم کردی،
💥تویی که توانمندم ساختی،
💥تویی که سرمایه ام دادی،
💥تویی که پناه دادی،
💥تویی که هدایت کردی،
💥تویی که از گناه بازداشتی
،
💥تویی که گناهان را پوشیدی
💥تویی که گناهان را بخشیدی،
💥تویی که عزت دادی ،
💥تویی که یاری رساندی ،
💥تویی که شفا بخشیدی ،
💥تویی که سلامتی دادی ،
خجسته و بلند مرتبه ای ای پروردگار من،
ستایش جاودانه از آن توست
و سپاس پیوسته تو را سزاست...
اما من ای خدایم ،
به خطاهایم معترفم ، پس بر من ببخشای !
😔منم که گناه کردم،
😔منم که خطا نمودم،
😔منم که نادانی کردم،
😔منم که به سوی گناه شتافتم،
😔منم که اشتباه کردم،
😔منم که به غیر تواعتماد کردم،
😔منم که در عین دانایی گناه کردم،
😔منم که وعدهها دادم،
😔منم که وفا ننمودم،
😔منم که پیمان شکستم،
😔منم که به جرم خود اقرار کردم...
بارالها، من بدان نعمات که مرا داده ای اذعان دارم،
به گناهانم اعتراف کرده و از آنها باز می گردم; تو نیز مرا بیامرز...
آمین 🙏
🕋🙏🕋🙏🕋🙏🕋🙏🕋
🆔 @zekrroozane
روی پرده کعبه این ایه نوشته شده
خبر بده به بندگانم که همانامنم بخشاینده مهربا ن
روز عید عرفه روز نیایش وبندگی روزیکه هردعایی احتمال اجابتش حداکثر است بر شما مبارک
التماس دعا
🆔 @zekrroozane
دعای عرفه که امام حسین علیهالسلام آن را در مراسم عرفات انشاء کردند
از چهار بخش تشکیل شده است. در بخش اول ایشان به ذکر نعمتهای خدا و شکرگزاری از خدا میپردازند. آیا شما تا به حال به خاطر اینکه چشمهایتان در گودی قرار دارد یا در لبهایتان استخوانی وجود ندارد از خدا تشکر کردهاید؟
نعمتهایی که اگر خدا اراده کند، میتواند به سادگی آنها را از ما بگیرد. در این فراز از دعا میتوانیم نعمتهایی بیشمار خداوند را به یاد آورده و شکرگزار آنها باشیم. چه بهتر که این احساس سپاسگزاری را بعد از دعا، در زندگیمان هم جاری کنیم و همیشه حواسمان به داشتههایمان باشد.
در فراز دوم این دعا امام حسین علیهالسلام به آفرینش و تکامل انسان اشاره میکنند. ریزه کاریهایی که هر کدام نوعی خداشناسی محسوب میشود. حال باید به یاد ضعفهای خود بیفتیم و به بزرگی خدا اقرار کنیم. البته در این باره اقرار کردن به تنهایی کافی نیست. اولین راهکار خشوع در برابر خدا نماز است. نماز انسان را از سرکشی و غرور در برابر خدا باز میدارد
در فراز سوم دعای عرفه، امام حسین علیهالسلام باز هم به نعمتهای بیشمار خداوند اشاره میکنند. نعمتهایی که معمولا به آنها توجهای نداریم. تا به حال به این فکر کردهاید که اگر خودمان میخواستیم پلکهایمان را باز و بسته کنیم چه اتفاقی میافتاد؟ به این نعمتهای جزئی ولی ضروری خوب فکر کنیم، نعمتهایی که اگر نبود زندگیمان مختل میشد.
در فراز آخر دعا نیز به نعمتهایی که از میان خطرها میگذرد و به ما میرسد، اشاره شده است. همین که در قرآن میخوانیم: کره زمین در مدار خودش در نظم است و ما میتوانیم حساب ثانیه روزها را هم داشته باشیم، در شرایطی که با به هم خوردن این نظم خطرات زیادی برای ما به وجود میآمد یا همین بارانی که از آسمان نازل میشود و میوهها را روزی ما میکند و بسیاری نعمتهای دیگر که خداوند با مدیریت هستی در اختیار ما قرار میدهد تا به قول سعدی:«تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری»
حضرت زهرا سلام الله علیها همیشه هنگام دعا کردن، دیگران را بر خود مقدم میدانستند. در روز عرفه ما هم میتوانیم، همچون ایشان در حق دیگران دعا کنیم. لازم نیست حتما کسی التماس دعا گفته باشد تا او را به خاطر بیاوریم، همه دوستان و آشنایانمان را یاد کنیم.
هر دعایی که در حق دیگران میکنیم، آن دعا بیشتر در حق خودمان مستجاب میشود. در اصول کافی آمده که:«من در عرفات بودم و شاگرد امام کاظم علیهالسلام را دیدم. نزد ایشان رفته و دیدم که با چه حالی اشک میریزد. مزاحم او نشدم. وقتی که مراسم تمام شد، به دنبال او رفتم. به او گفتم خیلی حال خوشی داشتید. گفت: ابراهیم، امروز یک دعا برای خودم نکردم از امام کاظم علیهالسلام نقل شده است که:«اگر کسی پشت سر برادر دینی خود دعا بکند، صد هزار برابر به خود او باز میگردد. من نخواستم صد هزار را از دست داده و یکی بگیرم.