#والدین_عزیز👇
👈️وقتی که قصد #تنبیه یا #دعوا_کردن کودک را دارید
👈❌از هر گونه اقدامی که موجب تحقیر و خجالت کشیدن او شود خودداری کنید.
👈❌❌️ تنبیه بدنی به شدت موجب تحقیر انسان میشود و مانع از احترام گذاشتن به فرد یا کودک است .
👌در اغلب موارد آنچه موجب #گریه کودک میشود
👈❌درد حاصل از تنبیه نیست
👈❌ بلکه درد حاصل از #حقارت است. ❌👉
👌بنابراين هرگز رفتاري از خود بروز ندهيد كه موجب #تحقير او شود.👉
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
🔴 دام هایی که والدین در آن ها گرفتار می شوند :
🔴 دام انتقاد و خرده گیری : شامل درگیری فراوان و معمولا غیر ضروری جنگ قدرت با کودک است که به زور معمول شامل برخورد پدر یا مادر با بدرفتاری های کودک است.
🔴 دام تنهایشان بگذارید : معمولا با دام انتقاد و خرده گیری همراه است و شامل بی توجهی پدر و مادر نسبت به کودک است هنگامی که رفتار رفتار پسندیده ای از خود نشان می دهد یا هنگامی که در کنار سایر کودکان دوستانه بازی می کند.
🔴 دام فقط به خاطر بچه ها : در مورد پدر و مادرانی صدق می کند که ازدواج ناموفقی دارند و با دعوا و جر و بحث های فراوانی که با یکدیگر دارند، به جای اینکه روش هایی را برای برطرف کردن اختلافات زناشویی خود بیاموزند، " فقط به خاطر بچه ها " با یکدیگر زندگی می کنند.
🔴 دام بی نقص بودن پدر و مادر : نتیجه علاقه ما به کامل بودن است، و نه به صلاحیت داشتن و با کفایت بودن، از آن جایی که پدر و مادر کامل وجود ندارد، پروردن چنین سودایی در سر، منجر به ناامیدی، تنفر و احساس گناه و ناتوانی می شود.
🔴 دام فدا شدن : به این معناست که والدین خود را چنان درگیر تربیت کودک می کنند که نیازهای عاطفی خود برای داشتن روابط زناشویی مناسب، مصاحبت و دوستی، تفریح، امور شخصی و شادی را نادیده می گیرند، تا آن جا که باعث خدشه دار شدن روابط زناشویی شده، سرانجام به احساس نارضایتی و تنفر تبدیل می شود.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
مصطفی 1..mp3
20.11M
🌀 قسمت اول پادپخش مصطفی
🎧 تاریخ تحلیلی زندگی پیامبر
🎙 عطا یاوری
🔹 قسمت اول: جغرافیا و فرهنگ جزیرة العرب
🔹 پراکندگی جمعیت در شبهه جزیره چطور بود؟! تفاوت مهم شمال و جنوب عربستان!
🔹 شکستن سد مأرب حادثهای مهم که در قرآن نیز اشاره شده است.
🔹 چرا عربستان قبل از اسلام بخلاف ایران و روم شاهد تهاجم خارجی نبود؟!
#مصطفی
#تاریخ_انبیا
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
🛑 با اشتباهات فرزندم چه كنم؟
اگر قرار است داد نزنيم، دعوا نكنيم، اخم نكنيم، تهديد و تنبيه نكنيم پس چگونه به فرزندانمام بياموزيم كار تو اشتباه است؟🤔
🔅كودكان تا شش يا هفت سالگی، منطق برايشان مفهومی ندارد چون عقل از حدود هفت سالگی ظاهر ميشود. بنابراين كودك تا سن هفت سالگی با حس و احساس و تخيل خود زندگی ميكند. به همين دليل معيار درستی و غلطی كاری برای او احساس اوست. ميخواد در پارك بماند وقتی جواب نه ميشنود حس ميكند والدين او بی انصاف هستند او را دوست ندارند و به او اهميت نميدهند.
🔰 ادامه دارد...
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥بازآمد بوی ماه مدرسه
♦بفرمایید... دیگه چیزی به اول مهر نمونده😂
🎬 ویژه برنامه تلویزیونی خونه دوم با اجرای فرزاد جمشیدی و حامد مدرس
⏰حوالی ساعت ۲۲ | شبکه دو
⁉️ تک فرزندها؛ لوس یا مستقل؟
🔹تا به حال کسی به شما گفته که به دلیل تکفرزند بودنتان #لوس یا #خودخواه هستید؟ یا فکر کردهاید که یک #تکفرزند نمیتواند با دیگران خوب رفتار کند؟ شاید هم اگر بچهدار شوید، بخواهید بیش از یک بچه داشته باشید تا فرزندتان تنها نباشد.
🔹سندرم تکفرزندی این نظریه را بیان میکند که افرادی که بدون #خواهر و #برادرند، معمولاً موفق، خودخواه یا لوس هستند. این نظریه میگوید که این افراد به دلیل کمبود تعامل با همسنها و #توجه زیاد #والدین، #مهارتهای_اجتماعی کمتری دارند.
❓سندرم تکفرزندی چیست؟
⚠️ تکفرزندان معمولاً ویژگیهای خاصی دارند - بعضی مثبت و بعضی منفی. اغلب مردم فکر میکنند که تکفرزندها مستقل، خودخواه، لوس، ناتوان در به اشتراک گذاری وسایل و اغلب تنها هستند.
🔹این نظریه اولین بار در دهه ۱۸۰۰ توسط روانشناسان مطرح شد. اما تحقیقات اخیر نشان میدهد که این نظریه همیشه درست نیست. این مقاله درباره نظریه سندرم تکفرزندی، ویژگیهایی که به تکفرزندان نسبت داده میشود و نظرات روانشناسان درباره این نظریه صحبت میکند.
🦋 #تربیت_فرزند 👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
🌷🌷
روزت و بابرکت کن با 👇
۱۹ بسم الله الرحمن الرحیم
و تسبیحات حضرت مادر 🌸🌸
🌱🌸
tarbiat dini.mp3
37.66M
#دوره_تربیت_فرزند
🌹مدرس: دکتر سعید عزیزی
موضوع: تربیت دینی فرزندان
🔹جلسه چهارم
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
🔹 آیت الله حائری شیرازی 🔹
🔸 نگران #تواناییهای خودتان باشید نه #ناتوانیهایتان! 🔸
در تربیت اولاد، آنچه را که در حد قدرتتان است، انجام بدهید و برای آن قسمتی که خارج از قدرتتان است، اصلاً #نگران_نباشید و کار را به خداوند بسپارید.
گاهی مثلاً شما با برادرتان سر #تخت را میگیرید و در تابستان آن را در حیاط میگذارید. اگر او آدم سالم و قوی و فعالی باشد، شما نگران آن سرِ تخت که او گرفته، نیستید؛ چون میدانید که او چاپک است و قشنگ میتواند ببرد؛ بلکه نگران این طرفی هستید که خودتان گرفتهاید که مبادا پایتان بلغزد و به زمین بخورید. آن سرِ تربیت را خدا گرفته و هر قسمتی که شما نمیتوانید و از عهدهتان خارج است، سهم خداست.
شورِ آن قسمتی را نزنید که خدا گرفته؛ بلکه شورِ آن قسمتی را بزنید که خودتان گرفتهاید. نگران #ناتوانیهای خودتان نباشید؛ بلکه نگران #تواناییهای خودتان باشید. آن چیزی که میتوانید و برایتان ممکن است را اگر نکنید، برایتان خطرناک است؛ اما آن چیزی که نمیتوانید، جزء وظایف شما نیست. اینکه خدای تعالی جزء وظایف شما نگذاشته یعنی چی؟ یعنی آن را جزء وظایف خودش گرفته و خودش عمل میکند: ((لا يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَها))
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
🧸 مهم نیست کودک شما چقدر اسباب بازی دارد.
مهم این است که زمان کافی و انرژی روانی برای بازی کردن داشته باشد و از بازی کردن لذت ببرد، کودک را مجبور نکنید با اسباب بازی خاصی بازی کند. او شاید ۱ ماه با یک قوطی خالی سرگرم شود.
فراموش نکنید که تلویزیون به هیچ وجه اسباب بازی کودک به حساب نمی آید.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
🍔 تغذیه کودکان در مهد کودک و دبستان
💠کودک صبحانه نخورده در ساعت ۹ الی ۱۰ صبح به میزان قابل توجهی دچار افت قند خون می شود. استعداد یادگیری او به ویژه در درس هایی که به تفکر و اندیشه نیاز دارند کاهش می یابد. چنین دانش آموزی ممکن است دچار افت تحصیلی و بیزاری از مدرسه شود.
💠برای کودکی که آماده رفتن به مهد کودک و مدرسه می شود، خوردن صبحانه بسیار اساسی است و مادران عزیز باید به این وعده ی غذایی اهمیت ویژه ای دهند. مصرف صبحانه به کودکان کمک می کند تا فراگیری بهتری داشته باشند.
💠 انرژی و مواد مغذی مصرف شده می تواند توجه، میزان انرژی و تحرک کودک را تحریک کرده و باعث افزایش تحرک و حرکات ورزشی و در نهایت نشاط در کودکان شود.
🍎 مواد غذایی مناسب برای باکس غذای کودکان :
بادام
مویز
نان سبوسدار و تخم مرغ آب پز
لقمه ارده شیره
سیب
هویج
بیسکوییت سالم سویق
و...
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
این تصویر کارنامهی حسن روحالامین، نقاش و طراح برجسته کشورمون هست.
استاد روحالامین این تصویر رو منتشر کرده و براش متنی نوشته که واقعا خواندنی و پرنکته است.
توصیه میکنم حتما متن زیر رو بخونید
👇👇
🔴 غافل!
نوشته حسن روحالامین
زمستان سال۱۳۷۶ بود، کلاس دوم راهنمایی بودم، در مدرسهای که مدیر به اصطلاح خوشفکری داشت که در اواسط سال تحصیلی اومده بودن بر اساس نمرهی امتحانات، انضباط و کارنامهی شبانهای هر شب که توسط والدین پر میشد (که در اون مثلاً ساعت خواب بعد از ساعت ۹ تخلف محسوب میشد) به دانشآموز درجه و رتبه میدادند.
به این صورت که دانشآموز عالی و درسخون و پسر خوب میشد (ساعی) دانشآموزی که مستعد بود و محتاج به تلاشی بیشتر میشد (کوشا) و زبالههای مدرسه هم میشدند (غافل) پس چی شد؟
بهترتیب شأنیت: ساعی، کوشا، غافل.
پس از تعیین سطح توسط شورای مدرسه شما کارت خودت رو باید به جلوی لباست با سنجاق وصل میکردی و اگر جوری قرار میگرفت که دیده نمیشد تخلف محسوب میشد! مثل پلاک ماشین، حالا شما حساب کنید نوجوونی که عرض شونش ۴۵ سانته یک کارت پرسشدهی مثلا ً ۱۸ سانتی رو روی سینهش که سطح و شأن اجتماعیش رو نشون میداد باید نگه میداشت.
من توی درجهبندی توی دستهی (غافل) قرار گرفتم. روزهای اول خیلی باهاش کلنجار رفتم تا دیده نشه، مثلاً پشت کارت غافل کارت دانشآموزیم رو میذاشتم و میچرخوندمش به سمت کارت دانشآموزی تا کمتر آبروریزی بشه که اینجا هم با برخورد خشن ناظم مواجه میشدم که چرا کارتت پیدا نیست ...
چند هفته گذشت دیدم نمیشه باید خودم رو از این ذلت نجات بدم با کلی تلاش و زود خوابیدن و چند امتحان نمره بالاتر گرفتن شایستهی درجهی کوشا شده بودم که وقتی رفتم برای تعویض کارت کسی پاسخگو نبود، متوجه شدم که سیاست عوض شده رتبهبندی این جوری شده بود؛
به ترتیب از عالی به نازل: (ممتاز) (ساعی) (کوشا)
اینجوری عملاً همون غافل محسوب میشدم.
این خاطرات رو مدتها بود میخواستم بگم. یک بار یادمه توی مدرسه دارالفنون، دوستانی از آموزش و پرورش محبت کرده بودند و برای من نکوداشتی گرفته بودند. با لوح کاغذ A4 و از من خواستن که بیام بالا و صحبت کنم. من حوصله نداشتم ولی برای اینکه نگن متکبری، رفتم اونجا و گفتم زمانی که من بچه بودم و به مدرسه میرفتم هیچ احساس احترامی دریافت نمیکردم. از دم در مدرسه که وارد میشدم در سطل اشغال، تخته سیاه، میزها، معلم، دانشآموزها، همه و همه بهم با زبون بیزبون میگفتن خاک بر سرت کنن، ریاضی بلد نیستی، زبانت خوب نیست، دیکته بلد نیستی، اما هیچ وقت کسی نیومد بگه چقدر خوب طراحی میکنی حتی معلم هنر!
حالا شماها هر چی به من بگید استاد هنرمند فلان و چنان من، همون حرفای بچیگیم رو باور دارم همون خاک بر سرت رو!
آدمها در کودکی همان آدمهای بزرگسالیان با تجربهی کمتر.
وقتی در اول دوران حیات من رو به اسمی بخوانی من با همون اسم خودم میشناسم. تصویر پست هم کارنامه سال آخر هنرستان من هست، سال ۱۳۸۲
و حالا در سن نزدیک به چهل سالگی وقتی یه نفر تحقیرم میکنه و نادیدهام میگیره برام یادآور دوران نوجوانی و باورهای پایهای هست که توی اون دوران به مغز استخونم رسوخ کرد و به خودم میگم در گوشی راست میگه ...
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
👈همیشه یک قلم و کاغذ دم دست خود داشته باشید ،وقتي از فرزندتان عصبانی هستید، در همان حال حرفهایتان را روی کاغذ بنویسید.
داد زدنتان را با بزرگ نوشتن کلمات نشان دهید.
با مداد سیاه خشمتان را خط خطی کنید. زمانی که آرام شدید به کاغذ نگاه کنید؛
🚫آیا حاضرید چنین تاثیری بر روان فرزندتان بگذارید؟
🚫آیا رفتارهای کودکانه آنها ارزش چنین عصبانیتی را دارد ؟
در آخر کاغذ را مچاله کرده حسابی فشار دهید در سطل بیاندازید ، با این کار احساس میکنید عصبانیت شما از بین رفته و حال بهتری دارید.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz