eitaa logo
تربیت فرزند (زندگی آموز)
26.8هزار دنبال‌کننده
653 عکس
261 ویدیو
3 فایل
﷽ 🎨 نکات تربیتی کودک و نوجوان ✨ فرزندپروری سالم 🌈 پرورش نسل مهدوی . . . .
مشاهده در ایتا
دانلود
در هایی که برد و باخت برای آن ها تعریف شده است باید سه بار آن را با کودک انجام داد: - بار اول به او اجازه دهید شما را ببرد. این کار به اعتماد به نفس کودک کمک می کند. - بار دوم کودک را ببرید، تا مفهوم شکست را دریابد. - بار سوم کاری کنید که با تلاش بیشتر از دو دوره ی گذشته برنده شود تا یاد بگیرد برای موفقیت باید خیلی تلاش کرد.
✅ تو همیشه تلاشت رو می کنی. به جای تشویق کردن دائمی کودک بابت کارهای ریز و درشتش بهتر است تلاش او را تشویق کنید. «تو بهترینی»، «تو همیشه موفق می شی» و... این جملات باعث می شود که کودک ارزش خود را در گرو درست و کامل انجام دادن کارها بداند و حتی دچار اعتماد به نفس کاذب شده یا اضطراب و استرس کامل بودن تا ابد رهایش نکند چون گمان می کند اگر این کار را به بهترین نحو ممکن انجام ندهد دیگر ارزشی نزد شما نخواهد داشت. 👈 عوض این جملات بگویید؛ «تو همیشه تلاشت رو می کنی»، «اینکه اینقدر تلاش می کنی خیلی برای من ارزشمنده». با این جمله ها ارزش کردن را به او می فهمانید نه صرفا برنده شدن و جلوافتادن از بقیه را.
✔️ پفک و چیپس و نوشابه و مهم تر از همه شون، آدامس ها باعث ضعف جسمانی و ضعف بینایی در بچه ها میشن. ⭕️ عامل اصلی عینکی شدن بچه ها، مصرف همین خوراکی ها هست. اگه نمی تونین به فرزندتون آدامس ندین، لاقل از آدامس های طبیعی که عطاری ها می فروشن ( ما آدامس سفید میگیم یا سقز ) به بچه ها بدین که ضرری نداره و در صورت قورت داده شدن احتمالی، باعث تقویت معده شون هم میشه. ❀
چند روش ساده برای تقويت هوش هيجانی کودکان به کودک اجازه دهيد احساسات منفی خود را بروز دهند. ترس، عصبانيت، نگرانی، تنفر و اندوه احساساتی کاملا طبيعی است و نبايد آن ها را سرکوب کرد به آن ها اجازه دهيد پس از بروز احساس بد خود، آن را به يک احساس مثبت و مفيد تبديل کنند. به طور مثال بگويند من عصبانی شدم اما حالا بهترم. کودکانی که میتوانند به موقع احساسات منفی و مثبت خود را بروز دهند اغلب مشکلات رفتاری کمتری دارند و قادر به همدلی بيشتری با ديگران هستند. از او بخواهيد احساسات خودش را نقاشی کند. به او بگوييد فکر می کنی وقتی عصبانی هستی چه شکلی می شوی؟!
⚠️ مراقب باشيد تنبيه كردن زياد، اثرات منفی به دنبال دارد: 1⃣ رنجش: اين منصفانه نيست. من ديگر به آدمها اعتماد ندارم. 2⃣ انتقام: امروز قدرت دست اونهاست، فردا تلافی ميكنم. 3⃣ طغيان: از اين به بعد همين كار را تكرار می كنم تا ثابت كنم قرار نيست به ميل آنها رفتار كنم. 4⃣ رفتار پنهانی: كاری ميكنم دفعه بعد نتوانند مچ من را بگيرند. 5⃣ پايين آمدن حرمت نفس: من آدم بدی هستم. ✔️ تنبيه تنها زمانی مؤثر است كه تنبيه مورد قبول باشد و كار فرزندمان بد و خطرناک باشد و ما مطمئن باشيم تنبيه كردن را تنها به دليل عصبانيت يا خستگی اعمال نميكنيم، بلكه از روی منطق و مهربانی آن را اعمال ميكنيم. ✍ ، مشاور تربیتی ❀
قصه گربه عصبانی🐈🐈🐈🐈   در سرزمینی دوردست که خورشید به روشنی می درخشید و پرندگان آوازهای قشنگ سر می دادند،باغ بزرگی بود پر از حیوانات، با شکل ها، اندازه ها و رنگ های مختلف. حیوانات بزرگتر مشغول ساختن لانه یا پیدا کردن غذا بودند. حیوانات کوچکتر هم به آنها کمک می کردند. اما آنها هم برای خودشان کار داشتند. کار آن ها بازی کردن بود. اگر به طور اتفاقی از کنار باغ رد می شدید، حتما صدای داد و فریاد و قهقهه ی آن ها را می شنیدید و می دیدید که چقدر از بازی با یکدیگر لذت می برند. ادامه دارد... 🌹❤️🌹❤️🌹
چند روش ساده برای تقويت هوش هيجانی کودکان به کودک اجازه دهيد احساسات منفی خود را بروز دهند. ترس، عصبانيت، نگرانی، تنفر و اندوه احساساتی کاملا طبيعی است و نبايد آن ها را سرکوب کرد به آن ها اجازه دهيد پس از بروز احساس بد خود، آن را به يک احساس مثبت و مفيد تبديل کنند. به طور مثال بگويند من عصبانی شدم اما حالا بهترم. کودکانی که میتوانند به موقع احساسات منفی و مثبت خود را بروز دهند اغلب مشکلات رفتاری کمتری دارند و قادر به همدلی بيشتری با ديگران هستند. از او بخواهيد احساسات خودش را نقاشی کند. به او بگوييد فکر می کنی وقتی عصبانی هستی چه شکلی می شوی؟!
⚠️ مراقب باشيد تنبيه كردن زياد، اثرات منفی به دنبال دارد: 1⃣ رنجش: اين منصفانه نيست. من ديگر به آدمها اعتماد ندارم. 2⃣ انتقام: امروز قدرت دست اونهاست، فردا تلافی ميكنم. 3⃣ طغيان: از اين به بعد همين كار را تكرار می كنم تا ثابت كنم قرار نيست به ميل آنها رفتار كنم. 4⃣ رفتار پنهانی: كاری ميكنم دفعه بعد نتوانند مچ من را بگيرند. 5⃣ پايين آمدن حرمت نفس: من آدم بدی هستم. ✔️ تنبيه تنها زمانی مؤثر است كه تنبيه مورد قبول باشد و كار فرزندمان بد و خطرناک باشد و ما مطمئن باشيم تنبيه كردن را تنها به دليل عصبانيت يا خستگی اعمال نميكنيم، بلكه از روی منطق و مهربانی آن را اعمال ميكنيم. ✍ ، مشاور تربیتی
🍉 درهم خوری و زیاده روی در مصرف خوراکی ها از لذت می کاهد. 🍉 مواظب باشید در این شب کودکان در خوردن تنقلات زیاده روی نکنند. 🍉 به جای آجیل شور شده توسط نمک یددار شیمیایی، خودتان آجیل را با نمک دریا و آبلیمو طبیعی تفت دهید. 🍉 تنقلاتی مانند مویز و کشمش، توت و انجیرخشک، شاهدانه و برنجک در اختیار کودکان قرار دهید. 🍉 بهتر است میوه های شیرین مثل پرتقال و سیب و انار شیرین را با فاصله مناسب از شام بخورند. 🍉 به دلیل مصرف میوه و سایر خوراکی ها، سعی کنید کودکان شام سبک میل کنند. 🍉هندوانه طبع بسیار سردی دارد و مناسب تابستان است نه دل سرما. بجای آن سعی کنیم با تدابیر زیبایی از که خواص بی نظیری داشته و در روایات تاکید بسیاری به خوردن آن شده و در سفره نیاکان ما نیز بوده را باب کنیم.
حداقل یک وعده‌ی غذایی را خانوادگی میل کنید کنار هم در آرامش برای صَرف غذا نشستن راه خوبی برای تقویت پیوندهای خانوادگی است. زمانی برای صحبت درباره‌ی خبرهای خوب درباره‌ی روزی که داشته‌اید یا گفتن یک جوک خنده‌دار. این کار همچنین به بچه‌ها برای داشتن عادات تغذیه‌ی خوب کمک می‌کند.
✔️ برای آموزش جداخوابی از روش استفاده کنید. ⏪ این باعث می شود مسالهٔ برای کودک نهادینه شود، چرا که کودکان خود را جای شخصیت اصلی قصه می گذارند.
⁉️ آیا باید شب ها بچه را بیدار کنیم؟ بیدار کردن بچه ها در شب برای دستشویی بی فایده بوده و حتی زیان آور است، زیرا نه تنها در این حالت چیزی یاد نمی گیرد بلکه دوباره خوابیدن او هم مشکل می شود. بسیاری از کودکان ۲/۵ تا ۳ ساله شب ها خود به خود تمیز می مانند، پاره ای هم دیرتر به این حالت می رسند. باید دانست که تا پیش از ۵ سالگی نمیتوان از شب ادراری سخن گفت.