eitaa logo
زندگی به رنگ خدا
99 دنبال‌کننده
460 عکس
444 ویدیو
53 فایل
علی ملکوتی‌نیا / بندۀ خدا @gmail.com" rel="nofollow" target="_blank">alim2200@gmail.com
مشاهده در ایتا
دانلود
اخلاق همسایگی یکی از مهم ترین موضوعات روزآمدی است که در دنیای معاصر باید بدان توجه شود و با عنایت به تفاوت محسوس در سبک زندگی شهرنشینی معاصر بازنگری در آن با حفظ اصول اخلاقی برگرفته از معارف اسلامی اجتناب ناپذیر است. نویسنده در این پژوهش کوشیده است با تبیین مبانی و اصول بنیادین همسایگی و بیان حقوق و مسئولیت های اخلاقی در رفتار با همسایگان از نگاه آموزه های قرآن و اهل بیت علیهم السلام، نشان دهد آموزه های اسلامی، نظام همسایگی را در متن زندگی توحیدی، به مثابه یک خُرده نظام یا سازمان نظام مند اخلاق تلقّی می کند و به دنبال آن است که با وضع قوانین اخلاقی و الزام به رعایت آنها، واحد همسایگی را که از آن به محله یا گاه مجتمع مسکونی یاد می شود، سالم و بانشاط کند؛ زیرا سلامت محله ها یا مجتمع های مسکونی که عضوی از جامعه کلان هستند، سلامتی کلّ جامعه را تأمین خواهد کرد. با توجه به این رویکرد، نویسنده، کتاب خود را در یک مقدمه، سه بخش و هفت فصل سامان داده است. در بخش یکم با عنوان «اخلاق همسایگی؛ اهمیت و اصول بنیادین» در ضمن سه فصل، «اهمیت و جایگاه همسایه داری»، «ارمغان اخلاق همسایگی» و «اصول بنیادین در اخلاق همسایگی» به بحث گذاشته شده و در بخش دوم با عنوان «مسئولیت های اخلاقی و رفتاری همسایگان» در دو فصل «بایسته ها و شایسته های اخلاقی و رفتاری همسایگان» و «نبایدها و ناشایست های اخلاقی و رفتاری همسایگان»، تعدادی از مهم ترین وظایف اخلاقی همسایگان در قبال یکدیگر که مورد توجّه آموزه های اسلامی قرار گرفته است، تبیین شده و در بخش سوم با عنوان «اخلاق همسایگی در زندگی شهری؛ ابعاد، مشکلات، مسائل و راهکارها»، در دو فصل، «ابعاد اخلاق همسایگی در شهر» و «مشکلات همسایگی، مسائل و راهکارها» مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است.
آیت‌الله جوادی‌آملی در خطبه‌های نماز عید قربان: پرندگانی نظیر کبک و کبوتر در فواصل زیادی مهاجرت می‌کنند و با دست خالی می‌روند که خداوند روزی آنها را در مبدأ، طول راه و مقصد می‌دهد؛ امروز نباید موش‌صفت و اهل احتکار بود و در پی ذخیره کالاها نباشید، چراکه خداوند روزی همه را می‌دهد. ارز، سکه و نقدینگی کافی در کشور وجود دارد، اما بازار ملتهب است و ما نباید موش و گرگ باشیم و باید همچون کبوتر و کبک آزادانه زندگی کنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس، رهبر انقلاب 11 آذرماه 1383 در بخشی از دیدار مسئولان سازمان صداوسیما با ایشان، به موضوع مسابقات تلویزیونی و جوایز آن اشاره کردند و فرمودند: «شخصی تماس میگیرد و به‌خاطر هیچی، به او جایزه میدهند! یک روز من دیدم در یک برنامه‌ی تلویزیونی پنج میلیون تومان به یک نفر جایزه دادند؛ برای این‌که به چند سؤال جواب داد! این سرگرمىِ خیلی جالبی نیست. پنج میلیون تومان، تقریباً حقوق دو سه سال یک کارمند متوسط است {سال 83}. ممکن است بگویند این‌کار ترویج علم است. ترویج علم را از یک راهِ بهتر بکنید؛ این راه ضرر دارد. عده‌یی که این‌گونه مسابقات را نگاه میکنند، بیمنطقی به ذهن‌شان می‌آید و از این بیمنطقی سوءاستفاده میکنند. این کار منطقی ندارد که مثلاً بنده بدانم انجیل عربی است یا یونانی است یا لاتینی است؛ بعد بگویند حالا که شما دانستید، این پانصدهزار تومان یا فلان مبلغ مال شما! این کار معنی ندارد. بنابراین، مقوله‌ی سرگرمی و تفریح، لزومش یک مسأله است؛ با برنامه‌ریزی بودن آن یک مسأله است؛ بامحتوا بودنش یک مسأله است؛ پرهیز از جهات منفی هم در آن یک مسأله است».
حدیث روز 💠 ️ ارزش حفظ آبروی مومن 🔻پيامبرخدا صلی‌الله‌علیه‌وآله: مَن رَدَّ عَن عِرْضِ أخِیهِ المُسْلِمِ وَجَبَتْ لَهُ الجَنَّةُ اَلْبَتَّةَ. ◽️هرکس آبروی برادر مسلمانش را حفظ کند، بدون تردید بهشت بر او واجب شود. 📚ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص۱۴