عمه عطار
گاهي اختلافات ما به يك سوءتفاهم كوچك برميگردد. اين امر نشان ميدهد كه ما بايد در روابط اجتماعي خويشتندار باشيم. يك ظرف را راحت ميشود بشكنيم ولي آيا به همان راحتي ميتوانيم آن را مثل اولش ترميم كنيم؟
وقتی از مدرسه اومد گفت: باید درباره عمه عطار تحقیق اينترنتي کنم. همه تعجب کردند و گفتند این دیگه چه تحقیقی است. عصبانی شدم و با توپ پر رفتم مدرسه تا با معلمش صحبت کنم. معلم خندهکنان گفت: عمه عطار نبوده ائمه اطهار« عليهم السلام» بوده.[1]
پی نوشت :
1.محمدحسين قديري، شوخطبعيهاي طلبگي، 293.
عشق #مادرانه
پس از درگذشت پدر، پسر مادرش را به خانه سالمندان برد وهرلحظه از او عیادت می کرد.
یکبار از خانه سالمندان تماسی دریافت کرد که مادرش درحال جان دادن است پس باشتاب رفت تاقبل از اینکه مادرش از دنیا برود، اورا ببیند.
از مادرش پرسید: مادر چه میخواهی برایت انجام دهم؟
مادر گفت: از تو می خواهم که برای خانه سالمندان پنکه بگذاری چون آنها پنکه ندارند و یخچال غذاهای خوب بگذاری، چه شبها که بدون غذا خوابیدم.
فرزند باتعجب گفت: داری جان میدهی و از من اینها را درخواست میکنی؟ وقبلا به من گلایه نکردی!
مادر پاسخ داد: بله فرزندم من با این گرما و گرسنگی خو گرفتم و عادت کردم، ولی می ترسم تو وقتی فرزندانت در پیری تو را به اینجا می آورند به گرما وگرسنگی عادت نکنی....!!
https://eitaa.com/zendegiearam
اولین بخش از برنامه "هنر زندگی - گوش دادن"
http://www.telewebion.com/episode/2196000
💠 علوم انسانی به شکل کنونی مضر است
🔅 ما نمیگوییم علوم انسانی غیر مفید است؛ ما میگوییم #علوم_انسانی به شکل کنونی #مضر است؛ بحث سر این است.
🔅 بحث سر این نیست که ما جامعهشناسی یا روانشناسی یا علم مدیریت یا تعلیم و تربیت نمیخواهیم یا چیز خوبی نیست یا فایدهای ندارد. چرا؛ قطعا خوب است؛ قطعا لازم است. من یکی از حرفهایی که دارم، همین رشتهی #تعلیم_و_تربیت در حوزه است. بحث در این نیست که این علوم مفید نیست؛ بحث در این است که اینی که امروز در اختیار ما قرار دادند، مبتنی بر یک جهانبینی است غیر از جهان بینی ما.
🔅 علوم انسانی مثل پزشکی نیست، مثل مهندسی نیست، مثل فیزیک نیست که جهانبینی و نگرش نسبت به #انسان و #جهان در آن تأثیر نداشته باشد؛ چرا، تأثیر دارد. شما مادی باشید، یک جور علوم انسانی تنظیم می کنید.
🔅علوم انسانی ما برخاستهی از تفکرات #پوزیتیویستی قرن پانزده و شانزده اروپاست. قبلا که علوم انسانیای وجود نداشته است؛ آنها آمدهاند همین اقتصاد را، همین جامعهشناسی را در قرن هجدهم و نوزدهم و یک خرده قبل، یک خرده بعد تدوین کردند و ارائه دادند؛ خب، این به درد ما نمیخورد. این علوم انسانی، تربیتشده و دانشآموختهی خود را آنچنان بار میآورد که #نگاهش به مسائل مبتلابه آن علم و مورد توجه آن علم - چه حالا اقتصاد باشد، چه مدیریت باشد، چه تعلیم و تربیت باشد - نگاه #غیر_اسلامی است.
🔅 میبینیم همان شخص متدین در داخل دانشگاه که فرض کنید مدیریت یا اقتصاد خوانده، هرچه با او دربارهی مبانی دینی این مسائل حرف میزنیم، به خرجش نمیرود. نه اینکه رد میکند، نه؛ اما آنچه که شما در باب اقتصاد اسلامی با او حرف میزنید، با یافتههای علمی او، با آن دو دو تا چهار تاهائی که او در این علم تحصیل کرده، جور در نمیآید.
🔅 من با ورود علوم انسانی به حوزهی علمیه اصلا مخالفتی ندارم. من میگویم حوزهی علمیه باید پایه های علوم انسانی مبتنی بر تفکر اسلامی و جهان بینی اسلام را مستحکم بریزد؛ همان کاری که در اول انقلاب جناب آقای مصباح و تشکیلات ایشان شروع کردند؛ که اگر تا امروز ادامه پیدا می کرد، به یک جاهایی میرسید. باید این پایه ها ریخته شود؛ و این ممکن نخواهد شد، مگر اینکه با علوم انسانی آشنا باشیم؛ شکی در این نیست. بنابراین در حوزه علمیه علوم انسانی را بخوانند، اینها را یاد بگیرند، صورتبندی مسائل و عناوین را در این علوم فرا بگیرند؛ بعد برگردند به #مبانی_اسلامی، ببینند مسائل متناظر آنها با تفکر اسلامی چگونه است و چگونه شکل میگیرد. بنابراین من نمیگویم علوم انسانی نافع نیست، می گویم اینی که هست مضر است؛ آنی که باید باشد، لازم است.
📌 بیانات مقام معظم رهبري در دیدار جمعی از اساتید و فضلا و طلاب نخبه حوزه علمیه قم
۱۳۸۹/۰۸/۰۲
#علوم_انسانی
#کلام_رهبری
🍀 بگو مگو و مشاجره يعني مشاركت در جر دادن فرزند
🍀 مشاجره = مشا + جره
https://eitaa.com/zendegiearam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شفقت درماني
آيت الله جوادي آملي:
وقتي بهشتيها از يکديگر سؤال ميکنند چگونه شد شما اينجا آمديد؟
ميگويند راه بهشت از تربيت صحيح خانوادگي ميگذرد، ما با شفقت در خانه با همسرمان، با بچههايمان، با دخترمان، با پسرمان زندگي ميکرديم؛قالُوا إِنَّا كُنَّا قَبْلُ في أَهْلِنا مُشْفِقينَ. اگر خدا فرمود: ﴿قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْليكُمْ ناراً﴾ خود و خانواده خود را از جهنم حفظ كنيد ما با «شفقت» اين آيه را عمل ميکرديم....
👈شهيد سردار #سليماني و #نوزاد
هدایت شده از قرآن و حدیث
💠 امام علی علیه السلام
🔹 الحَسدُ حَبْسُ الرُّوحِ
🔸 حسادت، زندان روح است .
📗غرر الحكم : ۳۷۲
@ahlolbait
حضرت محمّد(صلی الله علیه وآله والسّلم) پیامبر مهر و بخشش می فرمایند:
اگر توانستی در تمام شبانه روزکینه ای از کسی در دل نداشته باشی،
چنین باش که این کار از سنّت من است و هر کس سنّت مرا زنده کند،
مرا زنده کرده و هر کس مرا زنده کند، در بهشت پیش من خواهد بود.(1)
1-نقل از کتاب سنن النبی، نوشته علامه طباطبایی.
🌸🔆
دسته گل به آب دادن
شخصی بود بسیار بد شانس ، هرکجا که پا می گذاشت اتفاقی رخ میداد . تااینکه مراسم جشن عروسی دختر ارباب شد و مامورین برای اینکه اتفاقی رخ ندهد او را از شهر یا روستا بیرون کردند و قرار شد عروسی که تمام شد دوباره به آنجا باز گردد .
آن شخص که خیلی هم ناراحت بود و دوست داشت در جشن عروسی آنها شرکت کند درحالیکه میان کوه ودشت قدم میزد ، چند گل از درختان مختلف چید و دسته گلی درست کرد و آنها را روانه جوی آبی کرد که میدانست این جوی آب درست از میان همان باغی عبور خواهد کرد که در آنجا عروسی است .
از قضا عروس خانم دسته گل را دید و پایش را جلو گذاشت تا دسته گل را از آب بگیرد اما پایش لیز خورد و داخل جوی آب افتاد. در این حال زنی جلو آمد و گفت گمانم فلانی باز هم دسته گلی به آب داده .
به خاطر همین وقتی کسی کاری را که قرار است انجام بدهد خراب می کند میگن دسته گل به آب داده.
.
سبک های #تصمیم_گیری
تصمیم گیری که فرایندی پیچیده و شامل انواع توانایی های فکری و برخورداری از اطلاعات کافی است، سبک های مختلفی دارد و افراد به شیوه های مختلف و گهگاه ثابتی در زندگی خود تصمیم هایی می گیرند. سبک های تصمیم گیری به نحو فزاینده ای با ویژگی های شخصیتی افراد مرتبط است و این ویژگی ها، شیوه نسبتاً پایداری را در تصمیم گیری فرد ایجاد می کند.
ما اکنون به این سبک ها می پردازیم و سبکی را که می تواند سودمندترین تصمیم و انتخاب را رقم زند، معرفی خواهیم کرد.
الف. سبک #احساسی
فردی که سبک تصمیم گیری اش احساسی است، مبنای انتخاب و تصمیمش آن است که احساس وی چه چیز را درست می داند. چنین فردی بر اساس هیجان های خویش تصمیم می گیرد و بر این باور است که اگر درباره کاری احساس خوبی دارم، آن تصمیم باید درست باشد و اگر احساس بدی دارم، آن تصمیم نادرست است. مداخله بیش از اندازه هیجان ها و احساس ها در فرایند تصمیم گیری و نداشتن نظام عقلانی منسجم، فرد را در تصمیم گیری دچار مشکلات فراوانی خواهد کرد.
ب. سبک #تکانشی
فرد تکانشی به سرعت تصمیم می گیرد و از حقایق ارزیابی منطقی ندارد. همه چیز در یک لحظه به وقوع می پیوندد و تصمیم مورد نظر گرفته می شود؛ اما تصمیمی که الزام پختگی و درایت لازم را ندارد، و شگفت آور نیست اگر بدانیم چنین فردی پس از اقدام، از تصمیمی که گرفته تعجب می کند.
ج- سبک #انفعالی
فرد منفعل به دلیل ویژگی های شخصیتی یا فقدان مهارت، جرئت لازم را ندارد و براساس «انتظارات» دیگران تصمیم می گیرد. فردی که در لحظه تصمیم گیری در حالت انفعال قرار گرفته، اجازه می دهد دیگران عقاید خود را بر او تحمیل کنند و برای او تصمیم بگیرند. تردیدهای کشدار، فرد را بیش از اندازه به سمت انفعال میکشاند و معمولا از لفظ «نمی دانم، هر چه شما بگویید» استفاده می کند.»
د. سبک #اجتنابی
فرد اجتنابی، به جای روبه رو شدن با مسائل و حل آنها و نشان دادن مهارت جرئت ورزی، لزوم تصمیم گیری را انکار می کند و امیدوار است همه چیز خود به خود درست شود. امروز و فردا کردن را دستمایه ای برای روبه رو نشدن با مشکل می داند و تصمیم گیری را به دلیل حفظ آسایش روانشناختی کوتاه مدت به تعویق می اندازد.
ه. سبک #عقلانی
تصمیم گیری عاقلانه بر مبنای تفکری منطقی و سالم شکل خواهد گرفت؛ تفکری که بر مبنای آن بتوان به احساسی مثبت و رفتاری منطقی و مدیریت شده دست یافت. تصمیم فرد با به کارگیری خرد و دانش و با مد نظر قرار دادن اهداف، ارزش ها، و توجه به پیامدها و خطرهای احتمالی خواهد بود. خودآگاهی و آگاهی به زمان نیز فرد را در رسیدن به چنین سبکی از تصمیم گیری یاری خواهد رساند. از رسول خدا روایت شده که فرمود:
اذا هممت بامر فتدبر عاقبته؛ فان یک رشدا فامضه و ان یک غیا فانته عنه.[1]
هرگاه قصد انجام دادن کاری را داشتی، سرانجام آن را در نظر داشته باش؛ اگر مطلوب [و در جهت رشد معنوی تو] بود، به آن اقدام کن و در غیر این صورت، از آن خودداری نما.
✍️منبع: کتاب «مهارت های زندگی»
نویسنده: سید مهدی خطیب، ص60-62
🌸
برخي موارد ديگري هم اضافه كرده اند كه ميشه در موارد بالا (پست قبل ) جا دارد مانند:
1- تصمیم گیری بی اثر:
مانند افرادی که مسئولیت تصمیم های خود را می پذیرند؛ اما قادر نیستند آن را اجرا کنند. مانند افراد وسواسي
2- تصمیم گیری طفره رونده:
مانند کسانی که از تصمیم گیری اجتناب می کنند یا پاسخی می دهند که دیگران را منحرف کنند.
3- تصمیم گیری راحت طلب:
مانند کسانی که کم خطرترین روش را انتخاب می کنند
4- تصمیم گیری سر در گم:
مانند کسانی که وقت و فکر زیادی را برای جمع آوری اطلاعات می گذارند تا جایی که در میان داده هایی که جمع کرده اند گم می شوند.
منبع براي مطالعه بيشتر
- مهارت های زندگی ؛ مهارت تصمیم گیری، مهدي نيلي پور(با عنوان زير از اينترنت مقاله زير را جستجو كنيد و تصميم گيري حكيمانه و عاقلانه را بخوانيد.)
✍️🌸
آيين مهروزي
حضرت زهرا (سلام الله علیها):
إلهى وَ سَیِّدى، أسْئَلُكَ بِالَّذینَ اصْطَفَیْتَهُمْ، وَ بِبُكاءِ وَلَدَیَّ فى مُفارِقَتى اَنْ تَغْفِرَ لِعُصاةِ شیعَتى ، وَشیعَةِ ذُرّیتَى
خداوندا، به حقّ اولیاء و مقرّبانى كه آنها را برگزیدهاى ، و به گریه فرزندانم پس از مرگ و جدائى من، از تو مى خواهم گناه خطاكاران شیعیان و پیروان ما را ببخشى
كوكب الدّرىّ: ج 1، ص 254
https://eitaa.com/zendegiearam
دعواى خنده آور یهودى و مسلمان
هر کس عقل و خرد خود را نزد خود کامل و تمام فرض مى کند و فرزندش را زیبا تصور مى نماید. یک نفر یهودى با مسلمانى نزاع مى کرد. از گفتگوى آنها خنده ام گرفت و مسلمان خشمگینانه به یهودى مى گفت : الهى اگر این سند من درست نیست مرا به آیین یهود از دنیا ببر!
یهودى مى گفت: سوگند به تورات ، اگر سخنم نادرست باشد مانند تو پیرو اسلام گردم .
یکى یهود و مسلمان نزاع مى کردند چنانکه خنده گرفت از حدیث ایشانم
به طیره گفت مسلمان: گرین قباله من درست نیست خدایا یهود میرانم
یهود گفت: به تورات مى خورم سوگند وگر خلاف کنم، همچو تو مسلمانم
آرى، اگر عقل و خرد از پهنه خاک نابود شود، هیچ کس خود را جاهل نپندارد.
گر از بسط زمین، عقل منعدم گردد به خود گمان نبرد هیچکس که نادانم
🌸
#آرامش منتظران مهدي(عج)
🎤امام صادق (علیه السلام): طُوبى لِشِيعَةِ
قائمِنا المُنتَظِرِينَ لِظُهورِهِ في غَيبَتِهِ، وَالمُطيعينَ لَهُ
في ظُهورِهِ، اُولئكَ أولِياءُ اللّهِ الَّذينَ لا خَوفٌ عَلَيهِم وَلا هُم يَحزَنونَ.
⬅️خوشا به حال پيروان قائم ما
كه در زمان غيبت او منتظر ظهورش هستند
و در زمان ظهورش فرمانبردار اويند. آنان، دوستان
خدايند كه نه بيم و اضطراب [ آينده] را دارند و نه اندوه [گذشته] .
✍️كمال الدين : 357 / 54 .
غرق شدن در #حال: زندگي شادمانه
غرق شدن در #گذشته: انواع افسردگي ها
غرق شدن در #آينده: انواع اضطراب ها
🌷🍃 #انتظار_درماني
🌸🌾🕌
📚 دسترسی به متن کامل بیش از هشت میلیون مدرک علمی اعم از مقالات کلیه مجلات داخلی، مقالات کنفرانس ها، روزنامه ها، طرح های پژوهشی و غیره به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی تا 22 بهمن ماه به صورت رایگان در آدرس اینترنتی زیر در دسترس همگان قرار دارد و کاربران محترم می توانند در این بازه زمانی به صورت نامحدود نسبت به دانلود اقدام نمایند.
🔹آدرس وبسایت:
👇👇
www.ricest.ac.ir
┄┅═══✼📩✼═══┅┄