هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
🇮🇷💐
💐
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۳۴)
🍃🌻🍃
🌀 خبر: مسیح مهاجرانی، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی معتقد است: «طالبان از اعتقادت خود کوتاه نخواهند آمد، زیرا اسلام و شریعت از نظر این گروه متحجر دقیقاً همان است که در آغاز پیدایشان عملاً نشان دادند. به همین دلیل بهتراست کسانی که در ایران به جذب این گروه امید بستهاند، در تحلیل خود تجدیدنظر کنند و مطمئن باشند اگر به راهی که در پیش گرفتهاند ادامه دهند، بعد از آنکه پردهها کنار بروند و توطئه مشترک آمریکا و طالبان علیه ملت افغانستان و علیه جمهوری اسلامی ایران برملا شود، پشیمان خواهند شد».
💢 گزارههای تحلیلی:
1️⃣ در خصوص قدرتگیری مجدد طالبان، برخی از منتقدان بهدرستی خطرات ظهور آنها را گوشزد میکنند. احتمال تکرار ظهور ایدئولوژیهای افراطی، نفوذ وهابیت و داعش در افغانستان، ظلم به شیعیان هزاره، به خطر افتادن منافع اقتصادی و فرهنگی کشورمان در این سرزمین، مداخله و ایجاد ناامنی در مرزهای ایران، بخشی از این خطرات است؛ اما منتقدین، این موضوع که طالبان در سالهای گذشته همزمان با آمریکا، داعش و دولت دستنشانده آمریکا در افغانستان جنگیده است و همچنین وجود طالبان بهعنوان بخشی از واقعیت موجود افغانستان، با عقبه مردمی قابلتوجه را مورد بیتوجهی قرار میدهند. معادلسازی طالبان با داعش خطای راهبردی این جریانات سیاسی است.
2️⃣ استراتژی امروز جمهوری اسلامی در برابر وقایع افغانستان را باید از منظر واقعگرایانه تحلیل کرد؛ جمهوری اسلامی مذاکراتی با طالبان داشته و دارد و شدیداً مخالف ورود مستقیم یا غیرمستقیم به یک جنگ بیحاصل مذهبی با همسایه شرقی خود است. جمهوری اسلامی میبایست به واقعیت امروز طالبان توجه کند و با رویکرد و سیاست درست، منافع و امنیت ملی کشور را تأمین کند. سیاست ایران در افغانستان تمرکز بر ایجاد ثبات از طریق مذاکرات بینالافغانی و تشکیل یک دولت فراگیر است که از یکسو میتواند ثباتبخش و تأمینکننده منافع ملت افغانستان و کشورهای همسایه آن باشد و از سوی دیگر نگرانیهای بهحق از افراطیگری و گسترش ناامنی در خاک افغانستان و همسایگان آن را مرتفع سازد.
✍️ فرهاد کوچک زاده
#روشنگری
#ثامن
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
❇️ هفت اقدام راهبردی شهید قاسم سلیمانی در افغانستان
🔻 وقتی طالبان از بین رفت، آمریکا دنبال این بود که حضور نظامیاش را دائمی کند و میخواست انتخاباتی طبق خواسته خودشان برگزار بکند. جمهوری اسلامی این خطر را احساس کرد و تلاش میکرد که استقلال و حاکمیّت افغانستان حفظ بشود که در این جریان حاج قاسم سلیمانی نقش فرمانده و راهبر پرونده افغانستان را ایفا کرد
از جمله اقداماتی که حاج قاسم در آن نقش جدی داشت:
1️⃣ آن وقت آمریکاییها دنبال این بودند که محمّد ظاهرشاه را بر سرکار بیاورند. جمهوری اسلامی این را برای آمریکاییها روشن کرد که با هرگونه توافق یا طرح، تا زمانی که شرایط انتخابات فراهم بشود مخالف است؛ چون شکلگیری نظام سیاسی افغانستان باید به دست مردم این کشور محقق شود.
2️⃣ ایران این مسئله را جاانداخت که هرگونه توافقی بدون تراضیِ کشورهای همسایهی افغانستان امکانپذیر نیست.
3️⃣ کار بزرگ دیگر حاج قاسم این بود که آمریکاییها را تفهیم کرد که نمیتوانند افغانستان را به یک کانون تهدید برای کشورهای همسایه و کشورهای منطقه تبدیل کنند.
4️⃣ بعد از تعیین دولت افغانستان، زمان بازسازی این کشور رسید. در اجرای پروژههای آنجا حاج قاسم نقش اوّل بود؛ محوریّت این کار هم با حاج قاسم بود.
شبکهی برق هرات؛ ما از ایران به هرات به طول ۱۳۰ کیلومتر شبکهی برق وصل کردیم و برق را به هرات فرستادیم. حاج قاسم مسئول این کار بود.
تقریباً هشتاد درصد ترانزیت کالاهای افغانستان از محور ایران و از مرز دوغارون صورت میگرفت و به هرات میرفت. در فضایی که امنیّت نبود، ما پذیرفتیم که جادّهی جدیدی را احداث کنیم. نزدیک به صد و سی پل دارد. حاج قاسم یکی از مجموعههای مهندسی که در دورهی جنگ کار میکردند را مأمور این کار کرد. آنها هم با روحیهی جهادی و انقلابی شروع بهکار کردند.
5️⃣ یکی از کارهای فوقالعاده مهمّی که حاج قاسم در افغانستان انجام داد، مسئلهی ساخت دانشگاه و حوزهی علمیّه در کابل است واقعاً حاج قاسم با انگیزهی زیادی این کار را انجام داد.
6️⃣ یک کار دیگر حاج قاسم این بود که جلوی تنشهای بین قومی و گروهها را گرفت، و آن تهدیداتی که توسّط تندروها علیه شیعیان بود افت و کاهش پیدا کرد.
7️⃣ یکی از تلاشهای دیگر ایشان این بود که در مرزهای شرقی کشور ما با افغانستان امنیّت و آرامش ایجاد بشود. از خطوط قرمز ما این بود که آمریکاییها نباید در این مرزها حضور پیدا کنند، اگرچه آمریکاییها خیلی تلاش کردند.
✍️حسن کاظمی قمی، سرکنسول پیشین کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
❌ آمریکا دومین کشور افسرده جهان!
🔺 با وجود اینکه رسانه های غربی به دروغ اصرار دارند ایران را از افسرده ترین کشورهای دنیا نشان دهند، اما آمارهای رسمی جهانی نشان میدهد که ایران حتی در بین 10 کشور اول دنیا نیست و کشورهای مثل آمریکا و استرالیا در صدر جدول رتبه بندی کشورهای افسرده جهان قرار دارند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
🔆 خوب نوشت
🔹ﻓﺮﺩﯼ ﺑﺎ ﯾﮏ ﻣﺮﺩ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎ ﻫﻢ ﺍﺗﺎﻕ ﺷﺪ ﻭ ﻗﺮﺍﺭ ﺷﺪ ﺗﺎ ﻭﻗﺘﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﻫﻢ ﺯﻧﺪﮔﯽ میکنند ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺻﺎﺩﻗﺎﻧﻪ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﮐﻨﻨﺪ.
🔸ﺩﺭ ﯾﺨﭽﺎﻝ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺳﺒﺪﯼ ﮔﯿﻼﺱ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﺗﺎ ﺑﺨﻮﺭﻧﺪ ﺍﻣﺎ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺩﻗﺎﯾﻘﯽ؛
ﻧﺎﺑﯿﻨﺎ: ﻣﮕﺮ ﺷﺮﻁ ﻧﮑﺮﺩﯾﻢ ﺍﺯ ﮔﯿﻼﺱﻫﺎﯼ ﺍﯾﻦ ﺳﺒﺪ، ﯾﮑﯽ ﯾﮑﯽ ﺑﺨﻮﺭﯾﻢ؟
🔹ﺑﯿﻨﺎ: ﺁﺭﯼ
🔸ﻧﺎﺑﯿﻨﺎ: ﭘﺲ ﺗﻮ ﺑﺎ ﭼﻪ ﻋﺬﺭﯼ ﺳﻪ ﺗﺎ ﺳﻪ ﺗﺎ ﻣﯽﺧﻮﺭﯼ؟
🔹ﺑﯿﻨﺎ: ﺗﻮ ﺣﻘﯿﻘﺘﺎ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﯽ؟!
🔸ﻧﺎﺑﯿﻨﺎ: ﺑﻠﻪ ﻣﻦ ﻣﺎﺩﺭﺯﺍﺩ ﮐﻮﺭ ﻫﺴﺘﻢ!
🔹ﺑﯿﻨﺎ: پس ﭼﮕﻮﻧﻪ ﻓﻬﻤﯿﺪﯼ ﻣﻦ ﺳﻪ ﺗﺎ ﺳﻪ ﺗﺎ میخوﺭﻡ؟
🔸ﻧﺎﺑﯿﻨﺎ: ﺍﺯ ﺁﻥ ﺟﻬﺖ ﮐﻪ ﻣﻦ ﺩﻭ ﺗﺎ ﺩﻭﺗﺎ ﻣﯽﺧﻮﺭﺩﻡ ﻭ ﺗﻮ ﻫﯿﭻ ﺍﻋﺘﺮﺍﺿﯽ نکردی.
👈 ﺗﻨﻬﺎ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﻓﺴﺎﺩ ﻭ ﺑﯽ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﻣﯽایستند ﮐﻪ ﺧﻮﺩ ﻓﺎﺳﺪ ﻧﺒﺎﺷﻨﺪ!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
رساله حقوق ج 26.mp3
13.95M
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
🌺روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🍂 اصلی ترین شرط تحقق دولت قوی فساد ستیزی است .(۱)
🔸قالَتْ إِحْدَاهُمَا يَا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ
(قصص/٢۶)
⚡️ ترجمه :
يكى از آن دو (دختر، خطاب به پدر) گفت: اى پدر! او را استخدام كن، زيرا بهترين كسى كه (مى توانى) استخدام كنى، شخصِ توانا و امين است.
❌ بنابراین؛ اولا:
در گزينش ها، به بهترين ها توجّه كرده و لایقترین را انتخاب کنیم. «خير من استأجرت»
💥ثانیا:
براى انتخاب افراد، به دو عنصر توانايى (تخصّص) و امانتدارى (تعهّد)، توجه کنیم. «القوىّ الامين»
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
🇮🇷💐
💐
🌀 #یادداشت_کوتاه
💠 موضوع: تیم عملیات جنگ اقتصادی دولت
🍃🌻🍃
🔻 حکم انتصاب دکتر محسن رضایی از سوی آیتالله رئیسی حکایت از آن دارد که فرماندهی تیم اقتصادی دولت بر عهده آقای رضایی قرار گرفته است. شاید کمتر به این موضوع توجه شده باشد که آرایش چهارضلعی دولت در اقتصاد با انتصابات آقای رئیسی کاملا آرایشی جنگی است.
🔸 فرماندهی تیم بر عهده فردی است که اساسا یک نظامی تمام عیار است. ایده اصلی این فرمانده، فدرالیسم اقتصادی است که در شرایط بحران اقتصادی باید به سرعت عمل کند و کشور را تغییر دهد. با نگاهی به هیأت دولت در مییابیم که فدرالیسم اقتصادی را فردی دیگر از نظامیان کشور عملیاتی میکند و او فردی نیست جز سردار دکتر وحیدی. و پر واضح است که مدیریت استانها نیز با شیوهای منبعث از فرماندهی اقتصادی رقم خواهد خورد.
🔹 در سوی دیگر ماجرا آقای دکتر میرکاظمی با سبقه جدی پاسداری و نظامی گری هستند. ایشان با حمایت قوای نظامی کشور و با تخصص اقتصادی در رأس امور سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته است.
🔸 ضلع چهارم تیم اقتصادی دولت هم فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق علیهالسلام هستند. دکتر احسان خاندوزی با سابقه فرماندهی بسیج دانشجویی و دکتر حجتالله عبدالملکی با سابقه فرماندهی در گردانهای عاشورای بسیج دانشجویی. اگر چه صرف امام صادقی بودن این افراد به آنها کمک میکند که بتوانند نظمهای جدی سازمانی را ادراک کنند و برای تقویت آن بکوشند.
🔹 در عین حال، این تیم در نگاه اقتصادی، نگاهی متفاوت از جریان نئولیبرال حاکم بر کشور دارد و حرکت به سمت رفع محرومیتها و حرکت به سمت و سوی عدالت با روحیه جهادی و سرعت بالا را پیشه خواهد کرد.
🔺 این آرایش جنگی قطعا حاوی پیامهای جدی برای نظریهسازان اقتصادی داخلی و خارجی است و موضع دشمنان در تحریم ایران را قطعا به نحوی دیگر رقم خواهد زد. این ترکیب نویدبخش عملیاتهای فوری برای حل مسائل کشور است. عملیاتهایی در ابعاد گسترده، با فرماندهی واحد و با حرکت جمعی هماهنگ و عبور از تئوریهای اقتصادی نئو لیبرال و سرمایه داری. با این نگاه میتوان تیم اقتصادی دولت را تیمی هماهنگ با هم پوشانی شایسته تر قلمداد کرد.
✍️ سیدجعفرموسوی همپا
#روشنگری
#ثامن
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
32.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴ببينين چه خوابایی برای ما دیدن...
🔹ایشون عضو مرکزی جنبش سبز هستن که زبان به اعتراف گشودن...
🔹اين نه صحبتهای یک بسیجی و نه قالیباف و نه عضو مجلس فعلی است...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
🔰 اولین توصیه رهبر انقلاب به دولت سیزدهم:
زمان شتابان میگذرد، از هر لحظه این چهارسال استفاده کنید
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت سیزدهم: من یک توصیهای به همهی مسئولین در دورههای مختلف داشتم، به شما هم عرض میکنم این توصیه را، زمان شتابان میگذرد. این چهار سال زود تمام میشود و لذا از هر ساعتی، از هر فرصتی استفاده کنید. نگذارید این وقتی که متعلق به مردم و متعلق به اسلام هست، وقت تضییع بشود و از همهی امکانات، از همهی امکانات زمانی و وقتی استفاده کنید. ۱۴۰۰/۶/۶
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
🔰 انقلابی بودن باید با عقلانیت همراه باشد/ برای بازسازی انقلابی و عقلانی همه عرصههای مدیریتی همت کنید
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت سیزدهم: در مدت خدمت و مسئولیت، همتتان را متمرکز کنید بر اینکه یک بازسازی انقلابی و البته عقلانی و فکورانه در همهی عرصههای مدیریتی انشاءاللّه بوجود بیاید.
🔹 انقلابی بودن حتماً بایستی همراه باشد با عقلانیت که این شیوهی صحیح جمهوری اسلامی از اول کار تا امروز این بوده که حرکت انقلابی با حرکت اندیشهورزانه و عقلانی همراه باشد. ۱۴۰۰/۶/۶
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
شرح رساله حقوق ج 27.mp3
19.82M
شرح رساله #حقوق
جلسه: بیست و هفتم (حق #نماز 2)
تشریع نماز در تمام #ادیان الهی
اولین مکالمه حضرت #عیسی در مورد نماز
دعا برای اهل #نماز بودن خود و #فرزندانمان
آیا #خداوند محتاج نماز خواندن ماست؟!
نماز نخوانیم چی #اتفاقی میفتند؟!
سخن جناب #مولوی با بی نماز ها
برخی از #مسئولین جای مهر در پیشانی دارند ولی بوی رشوه و اختلاس هم میدهند!
استادبزرگوارحجت الاسلام والمسلمین حاج آقاجنگی
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
#اطلاع_رسانی
برگزاری رزمایش ثامن مرحله ۱۴ با موضوع گرامیداشت هفته دفاع مقدس
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ #ثامن #روشنگری 🔷🔷🔷🔶🔶🔶🔷🔷🔷🔶🔶🔶🔷🔷🔷
✅✏️ با ما در کانال رهروان ولایت بستان آباد همراه باشید👇
✴️ ایتا:
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
18.mp3
5.68M
☘️
💢#صدای_ثامن(۱۷)| با توجه به رویکرد دولت آمریکا به برجام و نگاه بی اعتماد ایران به آمریکا، آیا در آینده نزدیک توافقی بین آنها و لغو تحریم ها انجام میشود؟
🍃🌹🍃
🎙کارشناس: دکتر سید جلال حسینی
#روشنگری
#ثامن
#واکسن
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
مداحی آنلاین - ماجرای کربلا شرح بلای زینب است - جواد مقدم.mp3
3.88M
🔳 #واحد احساسی #اربعین
🌴ماجرای کربلا شرح بلای زینب است
🌴عصر عاشورا شروع کربلای زینب است
🎤 #جواد_مقدم
👌بسیار دلنشین
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴جدیدترین #مداحی ها و آهنگهای روز
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
43(1).pdf
100K
☘️
💢 #یادداشت | «فضای مجازی» مجرای انتقال فرهنگ دفاع مقدس
🍃🌹🍃
✍️ یونس باقرزاده
https://www.javanonline.ir/fa/news/1063272
#روشنگری
#ثامن
#هفته_دفاع_مقدس
🇮🇷 @rahrovanevelayat2
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
صفحات نخست روزنامه های امروز ۳ مهر
🇮🇷@rahrovanevelayat2🇮🇷
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌چرا شروع جنگ را گرامی می داریم⁉️
#دفاع_مقدس
🇮🇷@rahrovanevelayat2🇮🇷
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
♨ منافع آمریکا را فریاد نزنید!
*«علی بیگدلی» فعال اصلاحطلب در مصاحبه با سایت امتداد گفته است: «سطح انتظارات ایران از آمریکا درباره لغو همه تحریمها خیلی بالاست؛ چراکه اساساً لغو همه تحریمها بهصورت یکجا در اختیار رئیسجمهور نیست؛ بنابراین اگر رئیسجمهور بخواهد لغو تحریمهای ایران را از کنگره درخواست کند، ایران باید تعهداتی بدهد که خارج از تعهدات برجام ۲۰۱۵ خواهد بود».
👈 گزاره تحلیلی
⬅️ این مصاحبه صرفاً واکنشی به اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در گفتگو با تلویزیون ژاپن بود که در آن محمد اسلامی گفته است: «آمریکا باید تمام تحریمهای خود علیه ایران را لغو کند». سؤالی که این فعال اصلاح طلب باید به آن پاسخ دهد و از قضا به آن بیتوجه است، این است که توافق هستهای برای چه و بر سر چه موضوعی صورت گرفت؟ آیا جز این است که جمهوری اسلامی در حالی به این توافق تن داد تا از مزیتهای اقتصادی آن برخوردار گردد؟ اکنون اگر قرار است ایران مذاکرهای انجام دهد که تحریمهای آمریکا بهگونهای لغو شود که ایران انتفاع اقتصادی پایدار از آن نداشته باشد، از اساس چه مزیّتی برای کشور دارد؟
⬅️ نکتهای که آقای بیگدلی از آن غافل است، عدم توجه به منفعتی بوده که قرار است بعد از توافق حاصل گردد و بدون در نظر گرفتن چرایی پیششرط ایران، آن را تخطئه میکند. منطق جمهوری اسلامی نسبت به مذاکره و توافق، منطق منفعت محور و البته مبتنی بر چارچوب حقوقی و فنی، همراه با اخذ تضمین برای بقای آن است.
⬅️ این چهره اصلاحطلب عملاً با فرض گرفتن محال بودن امکان تحقق لغو همه تحریمها به دلیل پیچیدگیهای معماری تحریمها و ساختار درونی آمریکا و امکان تحقق آن صرفاً از طریق دادن امتیازات فرابرجامی، دقیقاً در راستای همان محاسبات ذهنی تیم مذاکرهکننده سابق کشورمان، برای مذاکرات آتی نسخه میپیچد!
⬅️ نکته اساسی این است که مناسبات و ساختارهای درونی آمریکا نباید مسئله مذاکرات باشد؛ این، مسئله و مشکل آمریکاست.
👈 نکته پایانی
منطق حاکم بر محاسبات آمریکاییها منطق هزینه/فایده است. اگر امروز آمریکاییها دائماً پیغام میدهند و درخواست مذاکره میکنند، به دلیل ایجاد هزینهای است که ایران در راستای اقدامات برجامی و فرابرجامی برای موازنهسازی فشار علیه طرفهای بدعهد انجام داده است. بر همین مبنا، زمانی آمریکائیها امتیاز خواهند داد و تحریمها را لغو خواهند کرد که بدانند ادامه وضع موجود در این مقطع بر هزینههای آنان خواهد افزود. طرح ادعاهایی از جنس ادعای مورداشاره از سوی فعال اصلاحطلب، دقیقاً همان تلهای است که آمریکاییها میخواهند جمهوری اسلامی را در آن گرفتار کنند. بر همین اساس باید مراقب بود، منافع آمریکا را در داخل کشور فریاد نزد.
🇮🇷@rahrovanevelayat2🇮🇷🇮🇷
هدایت شده از رهـــروانــ🇮🇷ــ و✌️یــت
♨ مذاکرات هستهای و الزامات پیش رو
*هرچند سیاست دولت سیزدهم بر راهبرد توازن گرایی و تمرکز بر ظرفیتهای منطقهای و همسایگی متمرکز است، بااینحال شعار انتخاباتی دکتر رئیسی و مواضع اعلامی در خصوص سیاست خارجی از سوی رئیسجمهور و تیم سیاست خارجی دولت، بر مذاکره هستهای که منافع ملی کشور را تأمین کند، استوار است. از این منظر بر اساس تجربیات کشور در مقاطع گذشته و روند مذاکرات هستهای، لازم است با هوشمندی پای در این عرصه نهاد.
👈 گزاره های تحلیلی
1⃣ آنچه از شواهد آشکار برمیآید این است که کشورهای غربی و رسانههای وابسته به آنها میکوشند تا هر چه سریعتر ایران را ترغیب به پذیرش ادامه مذاکرات نمایند. در همین زمینه، نخست ضرورت دارد که جمهوری اسلامی با توجه و ارزیابی مقاطع گذشته، موضوع عملیات روانی دشمنان را مدنظر قرار دهد. باید نحوه تعامل با افکار عمومی، طراحی درست رسانهای و تبلیغاتی در دستور کار قرار گیرد.
2⃣ همچنآنکه دیروز وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر به نیویورک اعلام کرد، ایران از مذاکرات هستهای استقبال میکند؛ اما از آنسو مذاکرات فرسایشی و یا مذاکرهای که در آن تضمینی برای رفع قطعی تحریمها داده نشود، مورد پذیرش جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود و طرح صیانت از حقوق هستهای از منظر جمهوری اسلامی و خاصه دولت جدید، ابزاری برای پیشبرد مذاکرات هستهای با رفع عملی تحریمها است.
3⃣ تجربه تلخ گذشته، هزینههای نسبتاً زیادی بر کشور و ملت تحمیل کرد و اقتصاد کشور و معیشت مردم را به مذاکرات هستهای گره زد. ازاینرو، در برنامه اجرایی پیش رومی بایست الزامات کار فراهم شود تا مجدداً اقتصاد و بازار کشور شرطیسازی نشده و به نتایج مذاکرات گره نخورد.
👈 نکته پایانی
بنا بر شواهد، در اینکه پرونده هستهای در وزارت خارجه ادامه یابد یا در شورای عالی امنیت ملی سیاستگذاری شود، جمعبندی نهایی حاصل نشده است؛ اما آنچه که قطعی است اینکه به روال نادرست گذشته، پرونده هستهای نباید وزارت خارجه را از ظرفیتسازی اقتصادی در روابط خارجی و پیگیری دیپلماسی اقتصادی در میان کشورهای همسایه، کشورهای آسیایی و کشورهای دوست در اقصی نقاط دنیا باز دارد. مأموریت وزارت خارجه کشورمان نباید همچون دوره هشت ساله سابق، به پرونده هستهای و مذاکره خلاصه شود.
🇮🇷🇮🇷@rahrovanevelayat2🇮🇷🇮🇷