📌شهادت دکتر مجید شهریاری دانشمند هستهای
❇️ دکتر مجید شهریاری ۱۶ آذر ۱۳۴۶ ه.ش در شهر زنجان متولد شد.
🔹شهید شهریاری دانش آموخته کارشناسی مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناسی ارشد مهندس هستهای از دانشگاه صنعتی شریف و دکترای علوم و تکنولوژی هستهای از دانشگاه امیرکبیر بود. ایشان عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هستهای دانشگاه شهید بهشتی و از کارکنان سازمان انرژی اتمی ایران بود.
🔸شهید مجید شهریاری همراه با شهید مسعود علیمحمدی از مشاوران ایران در پروژه مهم «سزامی» بودند که اولین مرکز تحقیقات مهم هسته ای با سرمایهگذاری مشترک بینالمللی در منطقه خاورمیانه بود.
🔹از جمله سوابق علمی ایشان میتوان به برگزاری دورههایی چون «کارگاه آموزشی آشنایی با کدهای محاسباتی رآکتورهای هستهای»، «طراحی تئوریک مربوط به ساخت نسل جدید رآکتورهای هستهای» و مسئولیت ایشان به عنوان کارشناس ارشد مبارزه با «کرم رایانهای استاکس نت» اشاره کرد.
🔸شهید شهریاری در ۸ آذر سال ۱۳۸۹ در تهران توسط منافقین و با هدایت سازمان تروریستی موساد اسرائیل به شهادت رسید، پیکر او در جوار امامزاده صالح علیهالسلام به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۸
#دکتر_مجید_شهریاری
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 اصرار نوجوان ۱۳ ساله برای اعزام به لبنان به تأسی از شهید فهمیده
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
♦️ ادب دعا کردن
▫️مرحوم آیت الله نصر الله شاه آبادی رحمت الله علیه: در رسیدن به حاجات، اول از حضرت زهرا سلام الله علیها بخواهید تا او از خدا بخواهد.
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
🔹پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله:
در روز قيامت، سه چيز مىآيند و به درگاه خداوند عزّ وجلّ شكايت مىكنند : مُصحَف، مسجد و عترت (خانوادهام)؛
يَجيءُ يَومَ القِيامَةِ ثَلاثَةٌ يَشكونَ إلَى اللَّهِ عزّ وجلّ : المُصحَفُ ، وَالمَسجِدُ ، وَالعِترَةُ.
📗الخصال : ص ١٧٥ ح ٢٣٢
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
📖شرح دعای ندبه - فراز چهلم
یَا ابْنَ الْعُلُومِ الْكَامِلَهِ یَا ابْنَ السُّنَنِ الْمَشْهُورَهِ یَا ابْنَ الْمَعَالِمِ الْمَأْثُورَهِ؛
ای فرزند علوم (و معارف) کامل الهی! ای فرزند سنن و قوانین معروف آسمانی! ای فرزند معالم و آثار ایمان که مذکور است (در تمام کتب انبیا و غیره).
این فراز از دعای ندبه نیز در ادامه موضوع امام شناسی بخش دیگری از ویژگی های امام را بازگو می کند و نیازمند توضیحاتی در قالب نکات است.
🔹نکته ها
۱. امام صادق عليهالسلام درباره آیه:
«قالَ الَّذِی عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْكِتابِ أَنَا آتِیكَ بِهِ قَبْلَ أَنْ یَرْتَدَّ إِلَیْكَ طَرْفُكَ؛ کسی (به نام آصِف بن بَرخیا) که به بخشی از کتاب (الهی) آگاهی داشت (به سلیمان) گفت: من آن (تخت) را قبل از آنکه پلكِ چشمت بهم بخورد نزد تو می آورم».
سپس امام بین انگشتانش را باز کرده و آن را بر سینه اش گذاشت و فرمود: «وَ اللَّهِ عِنْدَنَا عِلْمُ الْكِتَابِ كُلُّهُ؛ به خدا قسم که همه علم کتاب نزد ما اهل بیت است». یعنی کسی که بخشی از کتاب را دارد، می تواند در کمتر از چشم به هم زدن تخت و تاج پادشاهی را از منطقه ای به منطقه دیگر ببرد؛ پس کسی که علم به تمام کتاب دارد دارای چه قدرتی است.
۲. امام باقر عليهالسلام درباره علم امام به دو نفر مخاطب خود فرمود:
شَرِّقَا وَ غَرِّبَا فَلَا تَجِدَانِ عِلْماً صَحِیحاً إِلَّا شَیْئاً خَرَجَ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلَ الْبَیْتِ؛ به مشرق و مغرب بروید، علم درستی جز آنچه از ما خانواده تراوش کند، پیدا نمی کنید.
۳. درباره علم غیب امام باید گفت: دو دسته از آیات در قرآن درباره علم غیب وجود دارد:
یک. بعضی آیات که علم غیب را مخصوص خداوند می داند و غیر از او را نفی کرده است مانند:
«وَ عِنْدَهُ مَفاتِحُ الْغَیْبِ لا یَعْلَمُها إِلا هُوَ؛ و گنجینه های غیب، تنها نزد خداست و جز او کسی آن را نمی داند».
دو. بعضی آیاتی که دلالت دارد اولیاء الهی به طور خلاصه از علم غیب خبر داشتند؛ مانند:
«وَ ما کانَ اللّهُ لِیُطْلِعَكُمْ عَلَی الْغَیْبِ وَ لكِنَّ اللّهَ یَجْتَبی مِنْ رُسُلِهِ مَنْ یَشاء؛ و خداوند بر آن نیست که شما را بر غیب آگاه سازد، ولی از پیامبرانش هر که را بخواهد (برای آگاهی از غیب) بر می گزیند».
در مقام جمع بین آیات باید گفت: علم غیبی که به خداوند اختصاص دارد، ذاتی و استقلالی است. بنابراین غیر از او هیچ کس به طور مستقل هیچگونه آگاهی از غیب ندارد و هرکس هر چه دارد به عنایت و لطف اوست.
۴. امام صادق عليهالسلام فرمود:
إِنَّ لِلْقَائِمِ مِنَّا غَیْبَهً یَطُولُ أَمَدُهَا. فَقُلْتُ لَهُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَ لِمَ ذَلِكَ؟ قَالَ: لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَبَی إِلَّا أَنْ تَجْرِیَ فِیهِ سُنَنُ الْأَنْبِیَاءِ عليهالسلام فِی غَیْبَاتِهِمْ وَ إِنَّهُ لَا بُدَّ لَهُ یَا سَدِیرُ مِنِ اسْتِیفَاءِ مَدَدِ غَیْبَاتِهِمْ قَالَ اللَّهُ تَعَالَی: «لَتَرْكَبُنَّ طَبَقاً عَنْ طَبَقٍ» أَیْ سَنَنَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ؛ قائم ما غیبتی دارد که طولانی است، به او عرض کردم یا ابن رسول اللَّه برای چه؟ فرمود: چون انبیای پیشین هم جانشینان و غیبت هایی داشته اند که خداوند راه حضرت مهدی و امت اسلامی را همان مسیر پیشینیان قرار می دهد و به قول قرآن (انشقاق/ ۱۹) هر آینه طبقه طبقه بر یکدیگر سوار شوید؛ یعنی روش کسانی که پیش از شما بوده اند.
📗شرح قرآنی دعای ندبه - محسن قرائتی
#شرح_دعای_ندبه
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
🔹رجعت (۳۷)
💠 نکنه من نباشم!
🔹 همانطور که در پیامهای قبل گفته شد، در رجعت، خوبانِ خوب و بدانِ بد به دنیا برمیگردند.
شاید خیلی از ما، با بررسی عملکرد خود در زندگی، به این نتیجه برسیم که جزء هیچکدام از این دو گروه نیستیم و از بازگشت در عصر رجعت ناامید شویم.
🔸 یکی از دعاهایی که سفارش شده هر صبح توسط منتظران خوانده شود، دعای عهد است.
در یکی از فرازهای دعای عهد میخوانیم: «اَللَّـهُمَّ اِنْ حالَ بَيْني وَبَيْنَهُ الْمَوْتُ الَّذي جَعَلْتَهُ عَلي عِبادِكَ حَتْماً مَقْضِيّاً، فَاَخْرِجْني مِنْ قَبْري...» و از خدا میخواهیم در زمرهی رجعت کنندگان باشیم.
🔹 شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان در ابتدای این دعا مینویسد: «از حضرت صادق علیه السلام منقول است که هر که چهل صبح این عهد را بخواند، از یاورانِ قائمِ ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد، خدا او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن حضرت باشد.»
🔺 بنابر این دعا و سخنِ امام صادق علیه السلام، همه ما میتوانیم به رجعت امیدوار باشیم؛ البته این بازگشت شرایطی دارد که در پیام بعدی به بررسی آن میپردازیم.
#رجعت
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
🔵آخرالزمان (۳۰)
💠تنها مسیر!
🔹در گذر از راه های پر پيچ و خم و سختی های آخرالزمان، خداوند مسيری را برای ما مهيا کرده است که بتوانيم به ريسمان او چنگ زده و خود را از باتلاق آخرالزمان نجات دهيم.
در ابتدا بايد ببينيم که در کجای اين مسير هستيم. و آيا تابلو و نشانه و يا راهنمايی برای طی کردن و ادامه راه وجود دارد؟
🔹اميرالمومنين علیه السلام هشت فاکتور و يا بهتر بگوييم هشت تابلو برای رهايی از فتنه ها در آخرالزمان، معرفی کرده اند که میتواند کمکی برای بشر سرگردان امروزی باشد.
🔻اولين تابلو، استقامت و تقيّه در برابر دشمنان است:
«ما درِ گشايش ايم؛ وقتی که مبعوث شويم و همه راه ها بر مردم بسته شود. ماييم «باب حطّه» که در اسلام است.
هرکس در آن آيد، نجات يابد و هر که از آن دور شود، فرو افتد. خدا به ما آغاز کرد و به ما پايان داد و آنچه را بخواهد به ما میزدايد و به ما پايدار سازد و به ما باران فرود آيد.
مبادا فريبنده، شما را از خدا فريب دهد. اگر بدانيد در ماندنِ شما ميان دشمنانتان و تحمّل اذيت ها چه اجری داريد، چشم شما روشن شود. و اگر مرا نيابيد، چيزهايی از ستم و دشمنی و خودبينی و سبک شمردن حق خدا و ترس ببينيد که آرزوی مرگ کنيد. چون چنين شود، همه به رشته خدا بچسبيد و از هم جدا نشويد و بر شما باد به صبر و نماز و تقيّه»
📚بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۶۱
#آخرالزمان
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
📸نامه محبت آمیر شهید سیدحسن نصرالله به فرزندش
🔹«پسر عزیزم؛ خیلی تو را دوست دارم و دوری ات را تحمل نمیکنم، دوست ندارم که همیشه از من دور باشی و تو را نبینم. با همه قلبم دوستت دارم ای همهی قلب من …»
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 جلسات تفسیر رهبر معظم انقلاب
📍قسمت دوازدهم
📚 عنوان: دستور اسلام محبت و عدالت با کافر غیرمحارب است
📖 تفسیر سوره ممتحنه
🗓۱۳۶۱/۰۸/۱۴
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سوره_ممتحنه
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
📌 تخریب حرم عسکریین
🔸️در ۲۷ جمادیالاول سال ۱۴۲۸ق برابر با ۲۳ خرداد سال ۱۳۸۶ شمسی دو انفجار در حرم عسکریین به وقوع پیوست. در این انفجارها گلدستههای حرم به طور کامل تخریب شد. پیش از این نیز در سال ۱۳۵۵ق و ۱۳۵۶ق به حرم حمله و اموال آن به غارت رفته بود.
🔹️جنبه سیاسی این حرکت با هدف ایجاد تفرقه میان شیعه و سنی و در راستای اهداف کشورهای امریکا، انگلیس و اسرائیل انجام شد و جنبه مذهبی آن نیز به عقاید وهابیان درباره منع زیارت و تخریب بنای قبور برمیگردد. ابنتیمیه بنای بر قبور را حرام و تخریب آنها را واجب میداند. وهابیان با همین انگیزه و استناد به فتوای مفتیان خود در سال ۱۳۴۴ق همه آثار تاریخی قبرستان بقیع را ویران کردند.
🔸️پس از تخریب، به دلیل اینکه گنبد حرم عسکریین در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده بود قرار بر این شد كه بازسازی حرم زیر نظر یونسكو انجام شود؛ اما عمليات بازسازی به كُندی پیش رفت و دولت عراق اين مسئولیت را به ستاد بازسازی عتبات عالیات ایران واگذار كرد. عملیات بازسازی حرم امامین عسکریین علیهماالسلام در شهریور ۱۳۹۴ش به پایان رسید.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۲۷
#تخریب_حرمین_عسکریین
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
📌 روز بزرگداشت شیخ مفید
🔹 محمد بن محمد بن نعمان ملقب به شیخ مفید و معروف به ابن المعلّم، فقیه و متکلم و از علمای برجسته شیعه، سده ۴ هجری قمری بود که در ۱۱ ذیقعده سال ۳۳۶ ق در بغداد به دنیا آمد. از کودکی به فراگیری علوم اسلامی روی آورد.
🔸 پشتکار فراوان شیخ مفید، موجب گرایش فاضلان بسیاری به حوزه درس وی گردید و باعث تالیف آثار گران بها و ارزشمند شد. تالیفات وی را تا ۲۰۰ کتاب گفتهاند که در زمینههای اعتقادی، فقهی، قرآنی، اخلاقی و تاریخی به نگارش درآمده است.
🔹️در عظمت علمی مکتب وی وجود شاگران ممتازی چون سیدمرتضی، سیدرضی، نجاشی، شیخ طوسی و دیگر علمای بزرگ است که هر کدام از این بزرگان، ستونهای علمی شیعه محسوب میشوند، کافی است. بینش افروزی و دانش آفرینی وی به همراه آگاهی از اوضاع دشمنان و اطلاع از جهان اطراف باعث شد که او را سلسله جنبان نهضت فکری و علمی در قرن چهارم هجری بنامند.
🔸️ شیخ طوسی درباره او مینویسد: « ...در عصر خویش ریاست و مرجعیت شیعه به او منتهی گردید. در فقه و کلام بر هر کس دیگر مقدم بود. حافظه خوب و ذهن دقیق داشت و در پاسخ به سؤالات حاضر جواب بود. او بیش از ۲۰۰ جلد کتاب کوچک و بزرگ دارد.»
🔹️ این عالم گرانقدر سرانجام در ۳ رمضان سال ۴۱۳ ق در ۷۷ سالگی به دیدار معبود شتافت. روز ۹ آذر ماه هر سال در تقویم رسمی کشور به نام روز بزرگداشت وی نامگذاری شده است.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۹
#شیخ_مفید
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
📌 درگذشت حبیب الله چایچیان معروف به حسان
🔹 حبیب الله چایچیان، در سال ۱۳۰۲ ش در تبریز متولد شد. در ۶ سالگی، همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد. تحصیلات خود را در تهران به پایان رساند، سپس به استخدام بانک ملی ایران درآمد. نخستین شعرش در ۱۵ سالگی در رثای پدرش بود. وی با تشویق مادرش، به سرودن اشعار در مدح و مرثیه ائمه علیهمالسلام پرداخت.
🔸او پس از سفر به کربلا فقط به سرودن مدح آل علی علیهالسلام پرداخت و آثار دیگرش را در آتش افکند. «گل های پرپر»، «خزان گلریز»، «باغستان عشق»، «دیوان اشعار» و ... از جمله آثار او میباشند.
🔹️ وی کتاب «بَطَلَةُ کربلا»، اثر «دکتر بنتُ الشّاطی» را با نام «زینب سلاماللهعلیها بانوی قهرمان کربلا» به فارسی ترجمه کرد. «قطعهای از بهشت» یا قطعه «آمدم ای شاه»، تصنیفی در مدح امام رضا علیهالسلام است که به خوانندگی محمدعلی کریمخانی با شعری از حبیبالله چایچیان معروف شد.
🔸️وی خودش را شاعر اهلبیت و آبرویش را نیز وامدار آنان میدانست. او بارها در حضور رهبر انقلاب، شعر خوانده و مورد تشویق ایشان قرار گرفته. حبیب الله چایچیان سرانجام در روز پنجشنبه ۹ آذر سال ۱۳۹۶ درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۹
#حبیب_الله_چایچیان
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
💦 آیت الله شاه آبادی می فرمودند:
درنوافل شب به مقام شامخ حضرت زهراتوجه کنیدوبدانیدکه استمدادگرفتن ازآن حضرت موجب ترقی وقرب معنوی میشودوخداشناسی انسان رازیاد میکندوهمچنین قبل از اذان صبح صلوات حضرت زهرا(سلام الله علیها) روبفرستید
✍آیت الله #شاه_آبادی
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
▪️پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله میفرمایند:
🔸صلواتهای شما، مجوز (بالا رفتن) دعاهای شماست.
و مایه خشنودی خدا
و موجب پاک شدن اعمال شماست.
🔹صَلَوَاتُكُمْ عَلَيَّ جَوَازُ دُعَائِكُمْ وَ مَرْضَاةٌ لِرَبِّكُمْ وَ زَكَاةٌ لِأَعْمَالِكُمْ.
📚جامع الاخبار، ص۶۰.
#صلوات
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
🌱 اذان نیمه تمام
🏴 زندگی به سبک یاس نبوی(۵)
#حضرت_فاطمه_زهرا سلاماللهعلیها
#زندگی_به_سبک_یاس_نبوی
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
🔹ارتباط فاطمیه و مهدویت
💢حضرت زهرا بهترین الگو در دفاع از ولایت
🔸حضرت زهرا سلام الله علیها بهترین الگو در دفاع از ولایت، امامت و دغدغه داشتن برای ولی و امام، در تمام عالم هستی..
🔸در واقع حضرت زهرا سلام الله علیها تجلی ۸ مقامی هستند که منتظران هر صبح در دعای عهد، طلب می کنند.
🔸در دعای عهد هر روز صبح می خوانیم: «اللّهمّ اجعلني من انصاره و اعوانه»، «الذابين»، «الممتثلين» ، «المسارعين»، «المحامين»، «السابقين»، و «المستشهدين»
🔸جلوه عملی این مقام ها در عالم، حضرت زهرا سلام الله علیهابوده اند
که با همه وجود، یار و کمک رسان امام بودند و از امیرالمومنین علیه سلام حمایت و دفاع کردند...
🔸همه وجود، اراده و خواست خود را در این مسیر قرار می دهند که امام زمانم چه می خواهد و کوشیدند دغدغه امام زمان خود را برطرف کنند.
🔸حضرت زهرا سلام الله علیها تنها نگفتند من عاشق امیرالمومنین علیه سلام و امام زمان خود هستم و دوست دارم یار ایشان باشم بلکه در این مسیر گام برداشتند، خواست و رضایت امام زمان ارواحنافداه را بر خواست نفس و اهل دنیا مقدم داشتند و اینگونه سرمشق برای تمام منتظران حجت خدا شده اند.
🥀پیام فاطمیه این است حتی اگر دستت را شکستند دست از امام زمانت نکش...
#ارتباط_فاطمیه_و_مهدویت
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
آجرک الله یا صاحب العصر و الزمان
⚫️ جراحات جسمی حضرت زهرا سلام الله علیها
🔴 ۱.جراحت از ناحیه ساق دست.
📝 ثُمَّ دَعَا عُمَرُ بِالنَّارِ فَأَضْرَمَهَا فِي الْبَابِ فَأَحْرَقَ الْبَابَ ثُمَّ دَفَعَهُ عُمَرُ فَاسْتَقْبَلَتْهُ ْ فَرَفَعَ السَّوْطَ فَضَرَبَ بِهِ ذِرَاعَهَا فَصَاحَتْ يَا أَبَتَاهْ.
✍ سپس عُمَر درب خانه را به آتش کشید. تاریانه اش را بلند کرد و با تازيانه طوري به ساق دست آن حضرت نواخت كه حضرت زهرا علیهاالسلام صيحه اي زد و فرمود: «يا اَبَتاه!!»
📚بحارالانوار، ۴۳/۱۹۷، به نقل از کتاب سلیم.
#جراحات_جسمی_حضرت_زهرا سلام الله علیها
#فاطمیه
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 جلسات تفسیر رهبر معظم انقلاب
📍قسمت سیزدهم
📚 عنوان: اولین کار انبیاء جبهه بندی میان مومنان و کافران است
📖 تفسیر سوره ممتحنه
🗓۱۳۶۱/۰۸/۱۴
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سوره_ممتحنه
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
📌 شهادت آیت الله سید حسن مدرس
🔹آیتالله مدرس، در سال ۱۲۴۹ ش در روستای سرابه اردستان متولد شد. وی پس از فراگیری مقدمات در قمشه در ۱۶ سالگی راهی اصفهان شد و معارف دین را نزد بزرگانی همچون میرزا جهانگیرخان قشقایی و عبدالعلی هرندی نحوی و دیگر علمای بزرگ آموخت و سپس راهی نجف شد.
🔸ایشان در مدت ۷ سال در شهرهای سامرا و نجف از محضر عالمانی همچون میرزای شیرازی، آخوند خراسانی و سید کاظم طباطبایی یزدی و دیگر علما بزرگ بهرهمند شد سپس به اصفهان برگشت و مشغول تدریس علوم دینی شد.
🔹ایشان پس از پیروزی مشروطیت و تصویب قانون اساسی، به همراه ۲۰ فقیه دیگر از سوی مراجع عظام نجف به مجلس معرفی شد و مجلس دوم شورای ملی وی را به عنوان یکی از ۵ تن فقهای تراز انتخاب کرد.
🔸از دوره سوم تا ششم در قامت نمایندگی مردم تهران در مجلس به فعالیت سیاسی خود ادامه داد. در پی مهاجرت روحانیون به قم در اعتراض به رضا خان و تایید این حرکت توسط آیت الله مدرس در شامگاه ۱۶ مهر ۱۳۰۷ ماموران رضا خان به خانه او هجوم برده و او را به کاشمر تبعید کردند.
🔹این عالم مجاهد بعد از نه سال تبعید سرانجام در ۱۳۱۶ با زبان روزه، توسط مزدوران رضاخان با پیچیدن عمامه به دور گلو به شهادت رسید. به همین مناسبت، ۱۰ آذر روز مجلس شورای اسلامی نامگذاری شده است.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۱۰
#شهید_مدرس
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et
📌درگذشت میرزا محمد حسن آشتیانی
🔹 محمد حسن آشتیانی در ۱۲۴۸ق در آشتیان استان مرکزی متولد شد. او در ۱۳ سالگی عازم بروجرد شد و دروس مقدمات را آنجا طی کرد و سال ۱۲۶۵ق راهی نجف شد. وی در سال ۱۲۸۱ق به درجه اجتهاد رسید و به ایران بازگشت و ساکن تهران شد.
🔸ایشان در سال ۱۳۰۶ق همزمان با سفر ناصرالدین شاه قاجار به اروپا، در مقام رهبری نهضت مقاومت و اعتراض مردم در جریان واگذاری امتیاز انحصاری دخانیات به یک شرکت انگلیسی کوشید تا علاوه بر گوشزد کردن زیانهای اقتصادی این قرارداد، آثار سوء فرهنگی و اجتماعی آن را به مردم یادآور شود. این کار منجر به صدور فتوای تحریم تنباکو از سوی میرزای شیرازی شد.
🔹میرزای آشتیانی در ۲۸ جمادیالاول سال ۱۳۱۹ق در سن ۷۱ سالگی، در تهران هنگام قرائت زیارت جامعه کبیره دار فانی را وداع گفت و پیکرش را پس از انتقال به نجف در آرامگاه شیخ جعفر شوشتری به خاک سپرده شدند.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۲۸
#میرزای_آشتیانی
🏴🕯🥀🕯🏴
🕌@ziarat_et