📖زیارتنامه هانی بن عروه در کوفه
بعد از انجام اعمال مسجد کوفه و زیارت مسلم بن عقیل، به زیارت هانی بن عروه رحمة الله و رضوانه عليه می رویم:
مى ايستى در نزد قبر او و سلام مى كنى به رسول خدا صلى الله عليه و آله و مى گويى
سَلاَمُ اللَّهِ الْعَظِيمِ وَ صَلَوَاتُهُ عَلَيْكَ يَا هَانِيَ بْنَ عُرْوَةَ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ النَّاصِحُ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ
أَشْهَدُ أَنَّكَ قُتِلْتَ مَظْلُوماً فَلَعَنَ اللَّهُ مَنْ قَتَلَكَ وَ اسْتَحَلَّ دَمَكَ وَ حَشَا قُبُورَهُمْ نَاراً
أَشْهَدُ أَنَّكَ لَقِيتَ اللَّهَ وَ هُوَ رَاضٍ عَنْكَ بِمَا فَعَلْتَ وَ نَصَحْتَ
وَ أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ بَلَغْتَ دَرَجَةَ الشُّهَدَاءِ وَ جُعِلَ رُوحُكَ مَعَ أَرْوَاحِ السُّعَدَاءِ
بِمَا نَصَحْتَ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ مُجْتَهِداً وَ بَذَلْتَ نَفْسَكَ فِي ذَاتِ اللَّهِ وَ مَرْضَاتِهِ
فَرَحِمَكَ اللَّهُ وَ رَضِيَ عَنْكَ وَ حَشَرَكَ مَعَ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ
وَ جَمَعَنَا وَ إِيَّاكُمْ (إِيَّاكَ) مَعَهُمْ فِي دَارِ النَّعِيمِ وَ سَلاَمٌ عَلَيْكَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ
پس دو ركعت نماز كن و هديه كن آن را به روح هانى و دعا كن از براى خود به آنچه مى خواهى و وداع كن او را به آنچه در وداع مسلم مى گفتى
#زیاتنامه
#هانی_بن_عروه
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
🔹فضیلت مسجد کوفه (کامل الزیارات)
حدیث چهارم:
حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ جَعْفَرٍ الْحِمْيَرِيُّ عَنْ أَبِيهِ عَمَّنْ حَدَّثَهُ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ أَبِي هَاشِمٍ عَنْ دَاوُدَ بْنِ فَرْقَدٍ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ:
محمّد بن عبد اللَّه بن جعفر حميرى از پدرش از كسى كه براى او حديث را نقل نموده از عبد الرّحمن بن ابى هاشم، از داود ابن فرقد، از حضرت ابى جعفر عليه السّلام نقل كرده كه آن حضرت فرمودند:
صَلَاةٌ فِي مَسْجِدِ الْكُوفَةِ الْفَرِيضَةُ تَعْدِلُ حِجَّةً مَقْبُولَةً وَ التَّطَوُّعُ فِيهِ تَعْدِلُ عُمْرَةً مَقْبُولَةً.
يك نماز واجب در مسجد كوفه معادل با يك حج مقبول بوده و يك نماز مستحبى در آن برابر با يك عمره قبول شده مى باشد.
حدیث پنجم:
حَدَّثَنِي الْحَسَنُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ جَبَلَةَ عَنْ سَلَّامِ بْنِ أَبِي عَمْرَةَ عَنْ سَعْدِ بْنِ طَرِيفٍ عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَةَ عَنْ عَلِيٍّ علیه السلام قَالَ:
حسن بن عبد اللَّه بن محمّد از پدرش، از حسن بن محبوب، از عبد اللَّه بن جبله، از سلام بن ابى عمره، از سعد بن طريف، از اصبغ بن نباته از مولانا على عليه السّلام نقل نموده كه حضرت فرمودند:
النَّافِلَةُ فِي هَذَا الْمَسْجِدِ تَعْدِلُ عُمْرَةً مَعَ النَّبِيِّ صلوات الله علیه وآله وَ الْفَرِيضَةُ فِيهِ تَعْدِلُ حِجَّةً مَعَ النَّبِيِّ ص وَ قَدْ صَلَّى فِيهِ أَلْفُ نَبِيٍّ وَ أَلْفُ وَصِيٍّ.
نماز نافله در اين مسجد معادل با انجام عمره در معيّت رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم بوده و ناز واجب در آن مساوى با انجام حجّ با رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم مىباشد، در اين مسجد هزار پيغمبر و هزار وصىّ پيامبر نماز خوانده اند.
#مسجد_کوفه
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
🕌مرقد مختار بن ثقفی رحمهالله علیه
🔸مختار در جریان واقعه کربلا
زمانی که مسلم بن عقیل به کوفه آمد تا برای حضرت ابا عبدالله علیه السلام بیعت بگیرد، او اولین نفری بود که با مسلم پیمان بست، سپس خانه اش را در اختیار مسلم قرار داد تا در آن جا، مسلم از مردم بیعت بگیرد.[۱]
پس از ورود ابن زیاد به کوفه و فراری شدن مردم از دور مسلم، مختار به همراه عدهای دیگر از بزرگان کوفه به زندان افتادند و به هنگام واقعه کربلا در زندان بسر می برد.
طبق آنچه ابراهیم بن محمّد ثقفی در کتاب «الغارات» نوشته است: «عبیدالله، میثم تمار را حبس نمود و با او مختار را به زندان افکند. میثم تمّار در زندان به مختار نوید می دهد که: تو به زودی آزاد میشوی و برای انتقام خون حسین قیام میکنی و همین کسی که قصد کشتن تو را دارد را میکشی.»[۲]
📗(۱)روضة الصفا، ج ۳، ص ۲۰۸.
📗(۲) الغارات، ج۲، ص۷۹۷.
#مختار_ثقفی رحمهالله علیه
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
زیارت
🕌مرقد مختار بن ثقفی رحمهالله علیه 🔸مختار در جریان واقعه کربلا زمانی که مسلم بن عقیل به کوفه آمد ت
شهادت مختار در ۱۴ ماه رمضان سال ۶۷ هجری و در سن ۶۷ سالگى رخ داد.
پس از کشتن مختار، پیکر او در دیوار دارالاماره مدفون شد. این قبر مخفی ماند تا اینکه آیتالله العظمی سید محمدمهدی بحرالعلوم حدود ۲۳۰ سال پیش، در جستوجو برای یافتن بقایا و محراب مسجد کوفه برآمد. با توجه به اینکه مسجد کوفه در آن زمان پایینتر از زمینهای اطراف بود و امکان جاریشدن آبهای سطحی در آن وجود داشت، ایشان تشخیص داد مسجد کوفه با خاک پاک پر و همسطح زمینهای مجاور شود.
پیرو دستور آیتالله بحرالعلوم و هنگام عملیات همسطحسازی، قبری پنهان شده در انتهای راهرو در زیرزمین و به طرف خارج مسجد به سمت دارالاماره پیدا شد که سنگ قبر آن به نام «مختار بن ابی عبید ثقفی» منقوش بود. پس از یافتن قبر، «محسن الحاج عبود شلاش» ساختن حرم جدید و بزرگی برای مختار را بر عهده گرفت و آن را به رواق حرم مسلم بن عقیل از سمت جنوب ملحق کرد.مرقد مختار اکنون در کنار مسجد کوفه قرار دارد.
#مختار_ثقفی رحمهالله
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
🔹فضیلت مسجد کوفه (کامل الزیارات)
حدیث ششم:
حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ الصَّفَّارِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عَمْرِو بْنِ عُثْمَانَ عَمَّنْ حَدَّثَهُ عَنْ هَارُونَ بْنِ خَارِجَةَ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام
محمد بن حسن از محمّد بن الحسن الصفّار، از احمد بن محمّد بن عيسى، از عمرو بن عثمان از كسى كه براى او حديث را نقل نموده از هارون بن خارجه، وى مى گويد: حضرت ابو عبد اللَّه عليه السّلام فرمودند:
أَ تُصَلِّي الصَّلَاةَ كُلَّهَا فِي مَسْجِدِ الْكُوفَةِ قُلْتُ لَا
آيا تمام نمازهايت را در مسجد كوفه مى خوانى؟ عرض كردم: خير
قَالَ أَمَا لَوْ كُنْتُ بِحَضْرَتِهِ لَرَجَوْتُ أَنْ لَا تَفُوتَنِي فِيهِ صَلَاةٌ قَالَ وَ تَدْرِي مَا فَضْلُهُ قُلْتُ لَا
حضرت فرمودند: من اگر در آنجا حاضر باشم اميدوارم كه هيچ نمازى از من در آن مسجد فوت نشود و سپس فرمودند: آيا فضيلت نماز در اين مسجد را مى دانى عرض كردم: خير.
قَالَ مَا مِنْ عَبْدٍ صَالِحٍ وَ لَا نَبِيٍّ إِلَّا وَ قَدْ صَلَّى فِي مَسْجِدِ الْكُوفَانِ حَتَّى إنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلوات الله علیه وآله لَمَّا أُسْرِيَ بِهِ قَالَ لَهُ جَبْرَئِيلُ ع أَ تَدْرِي أَيْنَ أَنْتَ السَّاعَةَ يَا مُحَمَّدُ قَالَ لَا قَالَ أَنْتَ مُقَابِلُ مَسْجِدِ كُوفَانَ
حضرت فرمودند: هيچ بنده صالح و پيامبرى نبوده مگر آنكه در مسجد كوفه نماز گزارده است حتّى رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم وقتى به معراج رفتند جبرئيل عليه السّلام به ايشان عرض نمود: آيا نمى دانى در اين ساعت به كجا آمده اى؟ حضرت فرمودند: خير عرضه داشت: شما در مقابل مسجد كوفه قرار گرفته ايد.
فَقَالَ اسْتَأْذِنْ رَبَّكَ حَتَّى أَهْبِطَ فَأُصَلِّيَ فِيهِ فَاسْتَأْذَنَ فَأَذِنَ لَهُ فَهَبَطَ فَصَلَّى فِيهِ رَكْعَتَيْنِ وَ إِنَّ الصَّلَاةَ الْمَكْتُوبَةَ فِيهِ تَعْدِلُ بِأَلْفِ صَلَاةٍ وَ إِنَّ النَّافِلَةَ فِيهِ تَعْدِلُ بِخَمْسِ مِائَةِ صَلَاةٍ
حضرت فرمودند: از پروردگارت اذن بگير تا به آن فرود آمده و در آن نماز بگذارم. پس جبرئيل از حق تعالى استيذان نمود و حق تعالى هم به او اذن داد. پس پيامبر اكرم صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم به مسجد فرود آمده و در آن دو ركعت نماز خواندند. بايد توجه داشت كه يك نماز واجب در آن معادل با هزار نماز در جاهاى ديگر است و يك نماز نافله در آن مساوى با پانصد نمازى است كه در اماكن ديگر خوانده شود.
وَ إِنَّ مُقَدَّمَهُ [قِبْلَتَهُ] لَرَوْضَةٌ مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ وَ إِنَّ مَيْمَنَتَهُ رَوْضَةٌ مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ وَ إِنَّ مَيْسَرَتَهُ رَوْضَةٌ مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ وَ إِنَّ مُؤَخَّرَهُ رَوْضَةٌ مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ وَ إِنَّ الْجُلُوسَ فِيهِ بِغَيْرِ صَلَاةٍ وَ لَا ذِكْرٍ لَعِبَادَةٌ وَ لَوْ عَلِمَ النَّاسُ مَا فِيهِ لَأَتَوْهُ وَ لَوْ حَبْواً.
قبله اين مسجد بستانى است از بساتين بهشت و نيز قسمت راست آن بستان ديگرى است كه از بساتين بهشت چنانچه طرف چپ آن نيز بستان ديگرى محسوب مى شود از بساتين بهشت نشستن در اين مسجد بدون اينكه نماز بخوانند يا ذكرى بگويند عبادت مى باشد و اگر مردم فضيلتى را كه در اين مسجد است مى دانستند مسلّما به آن حاضر گشته اگر چه به روش اطفال روى دست و شكم راه رفته و خود را روى زمين بكشند.
#مسجد_کوفه
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
⭕️ حماسه خونين پاوه (1358 ش)
🔹پس از آن که هزاران نفر از عناصر حزب بعث عراق و گروهک های ضدانقلاب، مانند: کومله، فداییان خلق و حزب دموکرات کردستان، در مرداد 1358ش به شهر پاوه در استان کرمانشاه هجوم آوردند، این شهر را تصرف کرده و دست به جنایت های شنیعی زدند.
🔸این فاجعه خونین با عکس العمل شدید امام خمینی(ره) مواجه شد و با فرمان ایشان در ۲۷ مرداد 1358ش، نیروهای سپاهی، ارتشی و بسیجی به فرماندهی شهید دکتر چمران به منطقه اعزام شدند پس از یک درگیری خونین، همه شهرها را آزاد کردند.
🔺شهید چمران در اینباره میگوید: «از 60 پاسدار، فقط 16 نفر باقی مانده بودند و آن هم 7 نفر مجروح و بقیه نیز خسته، کوفته، دل شکسته و گرسنه که به مدت یک هفته، تحت محاصره در سخت ترین شرایط بودند و اکثر دوستان خود را از دست داده بودند . آب بر آنها قطع شده بود؛ مهمات آنها به پایان رسیده بود؛ همه مرتفعات شهر به دست دشمن سقوط کرده بود.
🔻بیمارستان معروف پاوه، به دست آنها افتاده بود و همه 25 پاسدارش، به شهادت رسیده بودند. در مقابل آنها، نیرویی بین 2 تا 8 هزار نفر از همه گروههای چپی و راستی، با اسلحه سبک و سنگین، همه منطقه را زیر سیطره خود گرفته بودند. پاوه، اسمی لطیف است که در آن خشنترین قتل عامها صورت گرفته است. »
#تقویم_تاریخ
#27مرداد
#حماسه_خونین_پاوه
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
📸 آداب زیارت امام حسین (علیه السلام) چیست؟
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
✅ خواص عاشورایی:
عبدالرحمن بن عبد رَبِّه انصاری خزرجی
🔹عبدالرحمن بن عبد رَبِّه ، یکی از یاران پیامبر و امام علی و امام حسین علیهم السلام است که روایت کننده ماجرای غدیر نیز بوده است. امام علی علیه السلام او را تربیت کرد و به او قرآن آموخت.
🔸 وقتی امام علی علیه السلام در کوفه جمعی از یاران پیامبر را سوگند داد که هر کس سخنان پیامبر صلوات الله علیه وآله را در غدیر خم به گوش خود شنیده است، بلند شود و شهادت بدهد، یکی از کسانی که برخاست و شهادت داد، عبدالرحمن بود.
🔻 وی در کوفه برای امام حسین علیه السلام از مردم بیعت می گرفت. آنگاه به مکه آمد و به امام حسین علیه السلام پیوست و او را تا کربلا همراهی کرد.
▫️در روز عاشورا به همراه بُرِیر به نظافت خیمه ها می پرداختند و با هم مزاح می کردند. او در حالی که ۷۰ سال داشت، صبح عاشورا، در حمله اول به شهادت رسید.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#عبدالرحمن_بن_عبدربه
#بصیرت
( مثیرالاحزان، ج۱، ص۳۹ _ الملهوف، ج۱، ص۱۵۴)
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
صاحب زیارت اربعین.mp3
9.12M
🏴 صاحب ضیافت اربعین
🎤 سخنرانی و مداحی
🎧 مناسب گوش دادن در مسیر زیارت اربعین
🏷 #امام_حسین علیه السلام
#امام_زمان علیه السلام #اربعین
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
♦️قدیمیترین تصویر موجود از حرم مطهر امام حسین علیه السلام؛ این عکس متعلق به ۲۰۰سال پیش است
#حرم_امام_حسین #عکس_قدیمی
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
🔻امام سجاد علیهالسلام:
🔸هرکس به خاطر خدا به زیارت امام حسین علیهالسلام برود، خدا او را مثل یک نوزاد، از گناه خارج میکند.
فرشتهها بدرقهاش میکنند و با چترى از بالهایشان، بر سرش سايه مىافكنند تا آنگاه كه به نزد خانوادهاش بازگردد.
فرشتگان آمرزش او را از خدا میخواهند و رحمت آسمانی از هر سو او را میگیرد.
فرشتهها به او ندا میدهند:
درود و پاکیزگی بر تو باد و بر آنکه زیارتش کردی!
و خانوادهاش (در غیاب او) حفظ میشوند.
🔹 مَنْ زَارَهُ يُرِيد بِهِ وَجهَ اللَّهِ أَخرَجَهُ اللَّهُ مِن ذُنُوبِهِ كَمَوْلُودٍ وَلَدَتهُ أُمُّه و شَيَّعَتهُ الْمَلَائِكَةُ في مَسِيرِهِ فَرَفرَفَت عَلَى رَأْسهِ قَد صَفُّوا بِأَجْنِحَتهِمْ عَلَيهِ حَتَّى يَرْجِعَ إِلى أَهْلِهِ و سَأَلَتِ الملائكةُ الْمَغفِرَةَ لَه مِن رَبِّهِ و غَشِيَتْه الرَّحمَةُ مِنْ أَعْنَانِ السَّمَاءِ و نَادَتهُ الْمَلَائِكَة طِبْتَ و طابَ مَن زُرتَ و حُفِظَ في أَهْلِهِ
📚کامل الزیارات، ص۱۴۵.
💚 مهدی جان!
دلم تولدی دوباره میخواهد،
اذن کربلایم میدهی؟!
#امام_حسین_علیه_السلام
#زیارت_کربلا_به_نیت_فرج
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
🔹فضیلت مسجد کوفه (کامل الزیارات)
حدیث هفتم:
حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مَهْزِيَارَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ عَلِيِّ بْنِ مَهْزِيَارَ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنْ ظَرِيفِ بْنِ نَاصِحٍ عَنْ خَالِدٍ الْقَلَانِسِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام يَقُولُ
محمّد بن الحسن بن على بن مهزيار از پدرش، از جدّش على بن مهزيار از حسن بن سعيد، از ظريف بن ناصح، از خالد قلانسى، وى مى گويد: از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه مى فرمودند:
صَلَاةٌ فِي مَسْجِدِ الْكُوفَةِ بِأَلْفِ صَلَاةٍ.
يك نماز در مسجد كوفه معادل است با هزار نماز.
حدیث هشتم:
وَ بِهَذَا الْإِسْنَادِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ:
با همين اسنادى كه گذشت از حضرت امام صادق عليه السّلام نقل شده كه فرمودند:
مَكَّةُ حَرَمُ اللَّهِ وَ حَرَمُ رَسُولِهِ وَ حَرَمُ عَلِيٍّ الصَّلَاةُ فِيهَا بِمِائَةِ أَلْفِ صَلَاةٍ وَ الدِّرْهَمُ فِيهَا بِمِائَةِ أَلْفِ دِرْهَمٍ
مكّه حرم خدا و رسول او و مولانا على بن ابى طالب عليه السّلام مى باشد، يك نماز در آن معادل با صد هزار نماز بوده و يك درهم در آن انفاق كردن برابر با صد هزار درهم مى باشد.
وَ الْمَدِينَةُ حَرَمُ اللَّهِ وَ حَرَمُ رَسُولِهِ ص وَ حَرَمُ عَلِيٍّ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام الصَّلَاةُ [فِيهَا] فِي مَسْجِدِهَا بِعَشَرَةِ أَلْفِ صَلَاةٍ وَ الدِّرْهَمُ فِيهَا بِعَشَرَةِ أَلْفِ دِرْهَمٍ
و مدينه منوّره حرم خدا و رسولش صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم و حرم امير المؤمنين عليه السّلام مى باشد يك نماز در مسجد آن معادل با ده هزار نماز بوده و يك درهم انفاق كردن در آن برابر با ده هزار درهم مى باشد.
وَ الْكُوفَةُ حَرَمُ اللَّهِ وَ حَرَمُ رَسُولِهِ صلوات الله علیه وآله وَ حَرَمُ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيٍّ علیه السلام الصَّلَاةُ فِي مَسْجِدِهَا بِأَلْفِ صَلَاةٍ.
و كوفه حرم خدا و رسولش صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم و حرم امير المؤمنين على عليه السّلام مى باشد، يك نماز در مسجد آن معادل با هزار نماز مى باشد.
#مسجد_کوفه
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
🕌مسجد سهله
یکی از مشهورترین مساجد اسلامی که در قرن اول هجری توسط قبایل عرب در سمت شمال غربی مسجد جامع کوفه به فاصله حدود دو کیلومتر ساخته شده است؛ مسجد شریف «سهله» است که در منابع تاریخی از آن با نامهایی چون مسجد سهیل، بنی ظفر و عبدالقیس۱... یاد شده است.
این مسجد در زمینی خالی از سکنه ساخته شده است که اطراف آن پوشیده از ماسه های قرمز است. شکل هندسی آن تقریبا به صورت مستطیل با طول ۱۴۰ متر، عرض ۱۲۵متر و مساحتی بالغ بر ۱۷۵۰۰مترمربع است. ارتفاع دیوارهایی که آن را احاطه کرده حدود ۲۲متر است که هر یک از اضلاع چهارگانه آن به وسیله برجهای نیم دایره ای از طرف خارج و به فاصله های مساوی تقویت می شوند. در میانه ضلع شرقی دیوار، مناره ای به ارتفاع ۳۰ متر وجود دارد. در اصلی مسجد در میانه ضلع شرقی در مجاورت این مناره قرار دارد.
مجموع فضای مسجد از دو قسمت شبستان و صحن تشکیل شده است. شبستان که در قسمت جنوب به طول ۱۲۰متر و عرض ۵/۵ متر بنا شده است حدود ۶۶۰متر مربع مساحت دارد و از طریق ایوانکهایی به عنوان ورودیهای شبستان به صحن مسجد متصل می شود که قدمت تاریخی این ایوانکها به قبل از ۷۵۰ق. می رسد.
بقیه فضای مسجد به صحن اختصاص دارد. در طول اضلاع شرقی، غربی و شمالی مسجد نیز غرفه هایی ساخته شده است که در یک طرف ۳۶ غرفه، در طرف دیگر ۲۷ و در سمت در ورودی آن ۱۹ غرفه به چشم می خورد.
#مسجد_سهله
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
زیارت
🕌مسجد سهله یکی از مشهورترین مساجد اسلامی که در قرن اول هجری توسط قبایل عرب در سمت شمال غربی مسجد جا
در بخشهای مختلف صحن مسجد محرابهایی ساخته شده است که به نام پیامبران و ائمه اطهار(علیهمالسلام) نامگذاری شده اند و در اصطلاح آنها را مقام می خوانند. این مقامها عبارتند از:
۱. مقام حضرت ابراهیم(علیه السلام): این مقام در جهت شمال غربی و بین دیوار غربی و شمالی قرار دارد. در روایتی آمده است این مسجد، خانه حضرت ابراهیم خلیل(علیه السلام) بوده است که از آنجا به سمت قوم «عمالقه» رفتند.
۲. مقام حضرت یونس(علیه السلام): این مقام در جهت جنوب غربی بین دیوار جنوبی و غربی قرار دارد.
۳. مقام حضرت ادریس(علیه السلام): این مقام در بین دیوار شرقی و شمالی قرار دارد. این مقام را مقام عیسی(علیه السلام) هم می نامند. این قسمت از مسجد به «بیت الخضر» هم معروف است.
۴. مقام حضرت صالح(علیه السلام): این مقام در سمت شرقی بین دیوار جنوبی و شرقی قرار دارد که به مقام صالحین، انبیا و مرسلین معروف است.
۵. مقام امام سجاد(علیه السلام): این قسمت در میانه مسجد کمی مایل به سمت شرقی قرار دارد.
۶. مقام امام صادق(علیه السلام): این مقام درست در وسط مسجد است. براساس روایات تاریخی، حضرت امام صادق(علیه السلام) مدتی در آنجا اقامت نموده و به عبادت و دعا مشغول بوده اند.
۷. مقام امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف): این مقام هم در قسمت میانی مسجد، کمی مایل به سمت جنوب، در بین مقامهای امام سجاد(علیه السلام) و حضرت یونس(علیه السلام) قرار دارد. امروزه ساختمانی به طول ۸۰ متر و عرض ۵/۵ متر در این محل بنا شده است. حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در این مقام، نماز و دعا و نیایش به جای آورده اند و عالم بزرگوار علامه بحرالعلوم آن حضرت را در این مکان شریف در حال مناجات با پروردگار زیارت کرده اند. گذشته از آن، گزارشهای بسیاری از ملاقات با آن حضرت در این مسجد مبارک در طول تاریخ نقل شده است که این امر سبب اقبال بسیار عاشقان و شیفتگان خالص آن حضرت به این مکان شریف گشته و در نتیجه ساختمان این قسمت، بارها توسط شیعیان مخلص تجدید بنا شده است. برای این مقام زیارتنامه مخصوصی در کتب روایی نقل شده است که به همراه سایر دعاها و عبادات به جای آورده می شود.
#مسجد_سهله
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
mesbahyazdi.mp3
7.97M
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• بهترین دعا در ایام تشرف به زیارت اربعین
👤 مرحوم آیةالله #مصباح یزدی
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
📣 نکته ای برای اربعین
⛔️مراقب باشیم بوق تبلیغاتی جریان های انحرافی و مدعیان دروغین نشویم.
در مسیر پیاده روی اربعین جریان های مختلف ازجمله منحرفان و مدعیان دروغین موکب زده و تلاش در اطلاع رسانی خود به دیگران دارند.
لازم است نکاتی را توجه کنیم.
🔺مسیر اربعین برای کسب معنویت و ایجاد ارتباط با امام است لذا ذهن خود را با رفتن به موکب های منحرف شناخته شده آلوده نکنید و بلکه از فرصت معنوی بهره کامل را ببرید.
🔺اربعین تجلی اتحاد و هم گرایی است. لذا رفتن درب برخی موکب های مدعیان دروغین و یا جریان های انحرافی برای پاسخ گویی یا طعن زدن ثمره ای جز ایجاد درگیری نخواهد داشت.
👈👈این مطلب آنقدر اهمیت دارد که رهبر حکیم انقلاب توصیه کردند،تصاویر ایشان در مراسم اربعین در بلوارها و مجامع عمومی زده نشود👏
🔺متاسفانه در دوره هایی در شهر ها و مراکز اطلاعیه مستقیم در نقد مدعیان نصب میشد و این خود منجر به تبلیغ آن مدعی میگردید.
📣الآن هم برخی از عزیزان برای اطلاع رسانی به زائران، تا گرفتار مدعیان نشوند؛اقدام به معرفی شماره موکب مدعیان میکنند.😳
👈خب بنده خدا، افرادی بوده اند که برای کنجکاوی و یا حتی نقد آن گروه انحرافی به موکب رفته اند و متاسفانه مورد هجوم شبهه قرار گرفته و جذب فرقه شده اند.😔
🔹لذا معتقدم اطلاع رسانی باید کلی و بدون تمرکز بر نامی خاص و نام موکب ها باشد.
و در پیام های اطلاع رسانی، مراکز پاسخگوی معتبر که درصورت شبهه یا سوال عقیدتی می توانند پاسخ دهند را معرفی کنید .
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
🕌 فضیلت مسجد سهله
بدانکه بعد از مسجد کبیر کوفه مسجدى به فضیلت مسجد سهله در آن عرصه نیست و آن خانه حضرت ادریس علیه السلام و حضرت ابراهیم و محلّ ورود حضرت خضر علیه السلام و مسکن آن حضرت است و از حضرت صادق علیه السلام منقول است که به اَبُوبَصیر فرمود: اى ابومحمّد گویا من مى بینم حضرت صاحب الامر علیه السلام در مسجد سهله فرود آید با اهل و عیالش و منزل آن حضرت باشد و حق تعالى هیچ پیغمبرى نفرستاده است مگرآنکه در آن مسجد نماز کرده است و هر که در آن مسجد اقامت نماید چنانست که در خیمه رسول خدا صلى الله علیه و آله اقامت نموده است و هیچ مرد و زن مؤ منى نیست مگر آنکه دلش مایلست بسوى آن مسجد و در آن مسجد سنگى است که در آن صورت هر پیغمبرى هست و هیچکس با نیّت صادقه نماز و دعا نمى کند در آن مسجد مگر آنکه برمى گردد با حاجت برآمده شده و هیچکس در آن مسجد امان نمى طلبد مگر آنکه امان مى یابد از هر چه که مى ترسد گفتم: فضیلت این است که از براى این مسجد است حضرت فرمود: زیادتر بگویم از برایت؟ عرض کردم: بلى. فرمود که: آن از جمله بقعه هائى است که خدا دوست مى دارد که او را در آنها بخوانند و هیچ شب و روزى نیست مگر آنکه ملائکه مى آیند به زیارت آن مسجد و عبادت مى کنند خدا را در آن. پس فرمود که: اگر من نزدیک مى بودم به شما همه نماز را در آن مسجد مى کردم پس فرمود که اى ابا محمّد آنچه وصف نکردم از فضیلت این مسجد بیشتر از آن است که گفتم. من عرض کردم: فدایت شوم و حضرت قائم علیه السلام همیشه در آن مسجد خواهد بود؟ فرمود: بلى
#مسجد_سهله
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
⭕️ کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ علیه مصدق
🔻 بعد از انتخاب مصدق به نخست وزیری، او چند اقدام مهم انجام داد:
۱. قانون 9 مادهای خلع ید از شرکت نفت جنوب توسط مجلس ایران.
۲. کاهش دایره قدرت و اختیارات شاه تا حد امکان.
۳. گرفتن اختیارات شش ماهه و یکساله از مجلس برای اجرای برخی برنامههای اصلاحی.
🔹 در زمستان ۱۳۳۱ ائتلاف آمریکا و انگلیس از یک سو، ائتلاف دربار و برخی یاران سابق مصدق از سوی دیگر زمینه را برای اجماع داخلی و خارجی جهت ساقط کردن دولت فراهم شد.
🔺در انتهای مرداد ماه سال ۱۳۳۲، تهران روزهای پر آشوب و پر هیجانی داشت. ۲۱ مرداد ، شاه مصدق را عزل و زاهدی را منصوب و شبانه به رامسر و بعد به بغداد فرار کرد. همچنین نیمه شب ۲۴ مرداد، اقدامی علیه نخست وزیر برنامه ریزی شد که نافرجام ماند.
🔸روز ۲۷ مرداد، مصدق احساس خطر کرد و حکومت نظامی اعلام نمود که این سکوت مرگبار به زیان دولت تمام شد، «عملیات چکمه» که همان کودتای نظامی بود با جهت دهی جاسوسان سیا و سفارت انگلیس انجام شد و تهران پر شد از شعار «مرده باد مصدق زنده باد شاه»
💠روز ۲۷ مرداد، به رغم مقاومت سرهنگ ممتاز و افرادش، خانه شماره ۱۰۹ خیان کاخ و خانه نخست وزیر به اشغال مهاجمان در آمد و اینگونه دولت ملی با یک شورش خیابانی ساقط شد.
#تقویم_تاریخ
#کودتای_۲۸_مرداد
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
⭕️ فاجعه آتش سوزی سینمارکس آبادان، ۲۸ مرداد ۱۳۵۷
🔹 در فاجعه آتش سوزی عمدی سینما رکس آبادان که از سوی ساواک و عوامل رژیم سفّاک پهلوی جهت بدنام کردن انقلاب اسلامی مردم ایران به وقوع پیوست، 377 نفر به طرزی فجیع کشته شدند.
♦️بدون تردید یکی از اهداف اصلی آتش زدن سینما رکس، انحراف اذهان عمومی و تخریب جریان مذهبی بود که بعضا در آن مقطع تاریخی مخالف فساد در سینما بود.
⭕️ حجتالاسلام محمدجواد کشمیری، از مبارزین انقلابی: « این سینما، سینمای بدنامی بود و عمدتا خارجیهای شاغل در شرکت نفت آبادان و افراد لاابالی و زنهای بیحجاب با پوششهای بد و زننده به آنجا میرفتند و این خود زمینه مناسبی بود تا رژیم با ارتکاب این جنایت فجیع آن را به گردن انقلابیون بیندازد و پشتوانه و حمایت مردمی را از انقلاب و رهبرانش بگیرد.»
🔹متهم ردیف اول این آتشسوزی فردی است به نام «حسین تکبعلیزاده» که پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستگیر شد و در دادگاه به آتش زدن سینما اعتراف کرد. طبق اسناد موجود، 3 همدست او که در این حادثه کشته شده بودند، نیز همانند او جوانانی فاقد شغل و از اقشار فرودست جامعه و البته فاقد پیشینه فعالیت مذهبی و مبارزاتی هستند.
#تقویم_تاریخ
#28مرداد
#آتش_سوزی
#سینما_رکس_آبادان
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌@ziarat_et
🕌اعمال مسجد سهله(مفاتیح الجنان)
پس دو ركعت نماز ميان شام و خفتن سنت است از حضرت صادق عليه السلام مروى است كه هر غمناكى كه چنين كند و دعا كند حق تعالى غمش را زايل كند و از بعض كتب مزاريه نقل شده كه چون خواستى داخل مسجد شوى بايست نزد در و بگو:
بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ مِنَ اللَّهِ وَ إِلَى اللَّهِ وَ مَا شَاءَ اللَّهُ وَ خَيْرُ الْأَسْمَاءِ لِلَّهِ
تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ وَ لاَ حَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ عُمَّارِ مَسَاجِدِكَ وَ بُيُوتِكَ
اللَّهُمَّ إِنِّي أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِمُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أُقَدِّمُهُمْ بَيْنَ يَدَيْ حَوَائِجِي
فَاجْعَلْنِي اللَّهُمَّ بِهِمْ عِنْدَكَ وَجِيهاً فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ مِنَ الْمُقَرَّبِينَ
اللَّهُمَّ اجْعَلْ صَلاَتِي بِهِمْ مَقْبُولَةً وَ ذَنْبِي بِهِمْ مَغْفُوراً وَ رِزْقِي بِهِمْ مَبْسُوطاً
وَ دُعَائِي بِهِمْ مُسْتَجَاباً وَ حَوَائِجِي بِهِمْ مَقْضِيَّةً
وَ انْظُرْ إِلَيَّ بِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ نَظْرَةً رَحِيمَةً أَسْتَوْجِبُ بِهَا الْكَرَامَةَ عِنْدَكَ ثُمَّ لاَ تَصْرِفْهُ عَنِّي أَبَداً بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلَى دِينِكَ وَ دِينِ نَبِيِّكَ وَ وَلِيِّكَ
وَ لاَ تُزِغْ قَلْبِي بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنِي وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ
اللَّهُمَّ إِلَيْكَ تَوَجَّهْتُ وَ مَرْضَاتَكَ طَلَبْتُ وَ ثَوَابَكَ ابْتَغَيْتُ وَ بِكَ آمَنْتُ وَ عَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ
اللَّهُمَّ فَأَقْبِلْ بِوَجْهِكَ إِلَيَّ وَ أَقْبِلْ بِوَجْهِي إِلَيْكَ
🔹پس بخوان آية الكرسى و معوذتين را و تسبيح كن خدا را هفت مرتبه و تحميد كن هفت مرتبه و تهليل بگو هفت مرتبه و تكبير بگو هفت مرتبه يعنى هر يك از
سُبْحَانَ اللَّهِ و الْحَمْدُ لِلَّهِ و لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ و اللَّهُ أَكْبَرُ
را هفت مرتبه، بگو پس بگو
اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ عَلَى مَا هَدَيْتَنِي وَ لَكَ الْحَمْدُ عَلَى مَا فَضَّلْتَنِي
وَ لَكَ الْحَمْدُ عَلَى مَا شَرَّفْتَنِي وَ لَكَ الْحَمْدُ عَلَى كُلِّ بَلاَءٍ حَسَنٍ ابْتَلَيْتَنِي
اللَّهُمَّ تَقَبَّلْ صَلاَتِي وَ دُعَائِي وَ طَهِّرْ قَلْبِي وَ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَ تُبْ عَلَيَّ إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ
🔸و سيد بن طاوس فرموده كه چون اراده كردى كه به مسجد سهله روى، پس ما بين مغرب و عشا در شب چهارشنبه وارد آن مسجد شو كه افضل اوقات ديگر است، پس همان كه وارد شدى نماز مغرب و نافله اش را بجا آور، پس برخيز دو ركعت نماز تحيت مسجد كن قربة إلى الله و چون فارغ شدى دستها را به سمت آسمان بلند كن و بگو
أَنْتَ اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ مُبْدِئُ الْخَلْقِ وَ مُعِيدُهُمْ
وَ أَنْتَ اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ خَالِقُ الْخَلْقِ وَ رَازِقُهُمْ وَ أَنْتَ اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ الْقَابِضُ الْبَاسِطُ
وَ أَنْتَ اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ مُدَبِّرُ الْأُمُورِ وَ بَاعِثُ مَنْ فِي الْقُبُورِ أَنْتَ وَارِثُ الْأَرْضِ وَ مَنْ عَلَيْهَا
أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الْمَخْزُونِ الْمَكْنُونِ الْحَيِّ الْقَيُّومِ
وَ أَنْتَ اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ عَالِمُ السِّرِّ وَ أَخْفَى
أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذِي إِذَا دُعِيتَ بِهِ أَجَبْتَ وَ إِذَا سُئِلْتَ بِهِ أَعْطَيْتَ
وَ أَسْأَلُكَ بِحَقِّكَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ وَ بِحَقِّهِمُ الَّذِي أَوْجَبْتَهُ عَلَى نَفْسِكَ
أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَقْضِيَ لِي حَاجَتِي
السَّاعَةَ السَّاعَةَ يَا سَامِعَ الدُّعَاءِ يَا سَيِّدَاهْ يَا مَوْلاَهْ يَا غِيَاثَاهْ
أَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ أَوِ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِي عِلْمِ الْغَيْبِ عِنْدَكَ
أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُعَجِّلَ فَرَجَنَا
السَّاعَةَ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ يَا سَمِيعَ الدُّعَاءِ