📌تفاوت تبلیغ دین با تبلیغهای دیگر چیست؟
🔻مهمترین کار در تبلیغ دین چیست؟
🔻اگر کسی دین را درست بفهمد، یقیناً انگیزۀ دینداری هم در او ایجاد میشود!
تفاوت تبلیغ دین با بسیاری از تبلیغهای دیگر این است که پیام دین کاملاً مطابق با فطرت انسانها است.
و این یعنی همۀ انسانها، اگر مانع جدی نداشته باشند، میتوانند برای دینداری انگیزهمند شوند.
یعنی اگر کسی دین را درست بفهمد، یقیناً انگیزۀ دینداری هم در او ایجاد میشود؛ هرچند ممکن است به دلیل غلبۀ انگیزههای دیگر بر خلاف انگیزۀ دینداری خود رفتار کند.
پس در اولین و مهمترین گام، باید بدانیم که آنچه لازم است در محتوای تبلیغ به دنبال آن باشیم، این است که دین را بهدرستی به مخاطب خود برسانیم. و اگر این اتفاق بیفتد، حتماً مخاطب ما برای دینداری انگیزهمند خواهد شد!
و اما برای ایجاد فهم درست از دین در مخاطب، مهمترین کار در تبلیغ دین، کشف ارتباط بخشهای مختلف «دین» با بخشهای مختلف «فطرت» انسانهاست. مهمترین و اصلیترین بخش تبلیغ که ما از آن به «تأمین محتوای تبلیغ» تعبیر میکنیم، این است که ما چه بخشی از دین و یا چه ترکیبی از بخشهای مختلف دین را به مخاطب عرضه کنیم و چه بخشی از فطرت او را به او بشناسانیم که در او تولید انگیزه کند. در واقع مهمترین کاری که «علم ایجاد انگیزه» برای ما خواهد کرد «تأمین محتوای تبلیغ» است.
📗 بخشی از کتاب «حلقۀ مفقوده در تولید علم در حوزههای علمیه» اثر علیرضا پناهیان
panahian.ir/post/7543
#حلقه_مفقوده
@Panahian_ir
💥توصیۀ امام کاظم(ع) به کسانی که فرزنددار شدن را به خاطر مشکلات مالی به تأخیر میاندازند
🔻یکی از اصحاب امام کاظم(ع) میگوید به آن حضرت نامهای نوشتم و عرض کردم که: «من پنج سال است که از فرزنددار شدن خودداری کردهام؛ به دلیل اینکه همسرم با بچهدار شدنمان مخالف است و میگوید به خاطر نداری، بزرگ کردن آنها برایمان سخت است. نظر شما چیست؟»
✍🏻حضرت در جواب نامۀ من اینگونه نوشتند: «فرزند بخواه (و اقدام کن)؛ چون روزیِ فرزندان را خدا میدهد.»
🔻عَنْ بَكْرِ بْنِ صَالِحٍ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي الْحَسَنِ(ع): أَنِّي اجْتَنَبْتُ طَلَبَ الْوَلَدِ مُنْذُ خَمْسِ سِنِينَ وَ ذَلِكَ أَنَّ أَهْلِي كَرِهَتْ ذَلِكَ وَ قَالَتْ إِنَّهُ يَشْتَدُّ عَلَيَّ تَرْبِيَتُهُمْ لِقِلَّةِ الشَّيْءِ، فَمَا تَرَى؟ فَكَتَبَ(ع) إِلَيَّ: اطْلُبِ الْوَلَدَ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَرْزُقُهُمْ. (کافی، ج6، ص3)
#فرزندآوری
@Panahian_ir
📌 امام حسین(ع) شوقانگیزترین بخش دین ماست
🔹این روزها ایام میلاد امام حسین(ع)، اباالفضل العباس(ع) و امام سجاد(ع) است. بیتردید کربلا و عاشورای اباعبدالله(ع) شوقبرانگیزترین بخش دین ماست. هیچ بخش دیگری از دین اینگونه نیست که بتواند در دل انسان، اینقدر شوق ایجاد کند. گاهی اوقات میبینید که مردم در عاشورا بیشتر از شبهای قدر از خودشان مایه میگذارند. چرا؟
🔹چون فعالیتها در عاشورا، بیشتر از نوع شوق است نه خوف. مثل شب قدر نیست که از روی خوف بروید تا مبادا مقدرات شما خراب شود یا گناهان شما بخشیده نشود. البته خوف خوب و لازم است، ولی در مقابل شوق کم میآورد.
🔹در عاشورا به خاطر شوق به اباعبدالله الحسین(ع) به مجالس و دستجات میروید. در عاشورا مردم حتی به فکر ثواب هم نیستند. و از سرِ شوق خالصانهای که نتیجۀ حبّ و ودّ خالصانه است حرکت میکنند. کدام عاملی میتواند مثل اباعبدالله الحسین(ع) در ما این شوق را ایجاد کند؟ این شوق خیلی عجیب است.
🔹مرحوم قاضی(ره) میفرمود: در عالم مکاشفه دیدم که رحمه الله الواسعه حسین(ع) است و باب رحمه الله الواسعه اباالفضل العباس(ع) قمر بنیهاشم است.
📝متن و صوت:
📎 panahian.ir/post/1328
@panahian_ir
📌آیت الله قاضی(ره): هنگام مکاشفه دیدم رحمة الله الواسعه، حسین(ع) است و باب آن اباالفضلالعباس(ع) است
👤علامه طباطبايي(ره):
🔸 مرحوم سيدالسالكين، عارف وارسته، آقای سیدعلی قاضی(ره) فرمود «هنگام مكاشفه برای من روشن و آشكار شد كه مظهر رحمت كلية الهيه در عالم هستی، وجود مقدس حضرت سيدالشهدا اباعبداللهالحسين(ع) است و باب آن حضرت و پيشكار او، سقای كربلا، سرحلقۀ ارباب وفا، بابالحوائج الیالله ابوالفضل العباس صلوات الله و سلامه عليه است.»
👈🏻 منبع: امامحسین(ع) آفتاب تابان ولایت، ص۱۰۳
#مستندات
@Panahian_ir
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌱 ماه شعبان جدی استغفار کن
🔻جوانیم را در مستی دوری از تو گذراندم...
#تصویری
@Panahian_ir
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 چگونه با حضرت عباس(ع) مناجات کنیم؟
@Panahian_ir
7.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌یا مبدل السیئات باالحسنات
🔻حسین(ع)، گذشتۀ آدم رو هم جبران میکنه!
🔻داستانی زیبا از عنایت امام حسین(ع) به یکی از زوار در پیادهروی اربعین
#تصویری
@Panahian_ir
10.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نتانیاهو: ایرانیها از غذاها و داروهای تغییر ژن یافته ما استفاده میکنند!
⚠️ نفوذ و توطئه صهیونیسم در مواد غذایی
💠@IslamlifeStyles
#آداب_تربیت_فرزند 120
❇️🔹 یکی از آداب غذا خوردن اینه که آدم میوه و غذای هر فصل رو رعایت کنه. مثلا در زمستان ها و هوای سرد باید از غذاهای با طبع گرم استفاده کنیم و در تابستان هم از غذاهای با طبع خنک.
🍑🍒🍒🍓🍇🍎🍎🍐🍊🍋🍋🍉🍍
اما متاسفانه این ادب غذا خوردن معمولا رعایت نمیشه. خیلی وقتا صبح زمستان میبینی مردم نون و پنیر و چایی میخورن! این واقعا از عجایب روزگار هست!!!
یا توی چله زمستان فروش و مصرف هندوانه خیلی زیاد میشه! بابا توی اون فصل خوردن هندوانه سم مهلک هست.
🍉🍉🍉
🔸 در بهار و پاییز هم بهتره که آدم از غذاهای با طبع معتدل استفاده کنه. در واقع میشه هر غذایی رو به همراه مصلحاتش مصرف کنید تا متعادل بشه.
✅ واقعا قدیمی ها در این زمینه خیلی دقت داشتن. مثلا ماست رو همیشه همراه با پونه و نعناع مصرف میکردن.
یا توی خورشتی که گوشت داشت لیمو مینداختن. برنج رو همراه با شوید مصرف میکردن. ماهی رو با خرما و....
🌷@IslamlifeStyles