❤️ در جواب کودکان که میپرسند خدا کیست بگوئیم؟
مفهوم خدا و سوالات پیرامون آن همگام با رشد شناختی کودکان شکل می گیرد و کودکان معمولا بسته به توانایی های ذهنی و هوشی متفاوتشان سوالاتی از این قبیل می پرسند.
این قبیل سوالات در هر دوره سنی دارای ویژگی های انحصاری خود است.
بنابراین لازم است در هر دوره بنا به تناسب خصوصیات ذهنی و شناختی به فرزندان مان آموزش های دینی را ارائه داده و از طرح عقاید پیچیده و مشکل برای آن ها خودداری کنیم، چرا که قادر به درک آن نبوده و چه بسا موجب بدفهمی و گریز آن ها از دین شود.
بر این اساس از آن جا که کودکان یا نوجوانان ذهن محدودی داشته و نسبت به مفاهیم انتزاعی ذهنی و منطقی کم تر رغبت و علاقه نشان می دهند، تصور موجودی فرا مادی و غیر جسم برای آن ها غیر ممکن و یا مشکل است.
خدا را با اشیای موجود در اطراف خود مقایسه کرده و از خدا آن چیزی را می پذیرد که متناسب با خواسته های او و مبتنی بر مشاهدات، تجارب و یافته های شخصی اوست.
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
📚تلنگرانه
در گذر از راه های پر پیچ و خم و سختی های آخرالزمان، خداوند مسیری را برای ما مهیا کرده است که بتوانیم به ریسمان او چنگ زده و خود را از باتلاق آخرالزمان نجات دهیم.
در ابتدا باید ببینیم که در کجای این مسیر هستیم. و آیا تابلو و نشانه و یا راهنمایی برای طی کردن و ادامه راه وجود دارد؟
🌹امیرالمومنین هشت فاکتور و یا بهتر بگوییم هشت تابلو برای رهایی از فتنه ها در آخرالزمان، معرفی کرده اند که میتواند کمکی برای بشر سرگردان امروزی باشد.
اولین تابلو، استقامت و تقیّه در برابر دشمنان است: «ما درِ گشایش ایم؛ وقتی که مبعوث شویم و همه راه ها بر مردم بسته شود. ماییم «باب حطّه» که در اسلام است.
هرکس در آن آید، نجات یابد و هر که از آن دور شود، فرو افتد. خدا به ما آغاز کرد و به ما پایان داد و آنچه را بخواهد به ما میزداید و به ما پایدار سازد و به ما باران فرود آید.
مبادا فریبنده، شما را از خدا فریب دهد. اگر بدانید در ماندنِ شما میان دشمنانتان و تحمّل اذیت ها چه اجری دارید، چشم شما روشن شود. و اگر مرا نیابید، چیزهایی از ستم و دشمنی و خودبینی و سبک شمردن حق خدا و ترس ببینید که آرزوی مرگ کنید. چون چنین شود، همه به رشته خدا بچسبید و از هم جدا نشوید و بر شما باد به صبر و نماز و تقیّه»
📚 بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۶۱
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
🔴 ﺩﻟﺪﺍﺭﻯ ﺍﻣﺎﻡ ﻋﺼﺮ (ﻋﺞ) ﺑﻪ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم
ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﺑﻦ ﻣﺤﻤﺪ ﻧﻴﺸﺎﺑﻮﺭﻯ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ: ﺣﺎﻛﻢ ﺳﺘﻤﮕﺮ ﻧﻴﺸﺎﺑﻮﺭ، ﺑﻪ ﻧﺎﻡ (ﻋﻤﺮ ﻭﺑﻦ ﻋﻮﻑ) ﺗﺼﻤﻴﻢ ﮔﺮﻓﺖ ﻣﺮﺍ (ﺑﻪ ﺟﺮﻡ ﺩﻭﺳﺘﻰ ﺧﺎﻧﺪﺍﻥ ﺭﺳﺎﻟﺖ ﻭ ﺗﺸﻴﻊ) ﺍﻋﺪﺍﻡ ﻛﻨﺪ، ﻫﺮﺍﺳﺎﻥ ﺷﺪﻡ، ﺑﺎ ﺑﺴﺘﮕﺎﻧﻢ ﻭﺩﺍﻉ ﻛﺮﺩﻡ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﺎﻣﺮﻩ، ﺣﻀﻮﺭ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻦ ﻋﺴﻜﺮﻯ (ﻉ) ﺭﺳﺎﻧﺪﻡ، ﻭ ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﻗﺼﺪ ﻓﺮﺍﺭ ﻭ ﻣﺨﻔﻰ ﻛﺮﺩﻥ ﺧﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻢ، ﻭﻗﺘﻰ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻧﺰﺩ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ، ﺷﺮﻓﻴﺎﺏ ﺷﺪﻡ، ﺩﻳﺪﻡ ﭘﺴﺮﻯ ﻛﻪ ﭼﻬﺮﻩ ﺍﺵ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺎﻩ ﺷﺐ ﭼﻬﺎﺭﺩﻩ ﻣﻰ ﺩﺭﺧﺸﻴﺪ، ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﻧﺸﺴﺘﻪ ﺑﻮﺩ، ﺍﺯ ﻧﻮﺭ ﺟﻤﺎﻟﺶ ﺁﻥ ﭼﻨﺎﻥ ﺣﻴﺮﺍﻥ ﻭ ﺷﻴﻔﺘﻪ ﺷﺪﻡ ﻛﻪ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﺑﻮﺩ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﺧﻮﺩﻡ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻛﻨﻢ، ﺁﻥ ﻛﻮﺩﻙ ﻧﻮﺭﺍﻧﻰ ﺑﻪ ﻣﻦ ﻓﺮﻣﻮﺩ: (ﺍﻯ ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ! ﻓﺮﺍﺭ ﻧﻜﻦ، ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺷﺮ ﺁﻥ ﺣﺎﻛﻢ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺳﺮ ﺗﻮ، ﺩﻓﻊ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ).
ﺣﻴﺮﺕ ﻣﻦ ﺯﻳﺎﺩﺗﺮ ﺷﺪ، ﺑﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻦ ﻋﺴﻜﺮﻯ (ﻉ) ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩﻡ: (ﺍﻳﻦ ﺁﻗﺎﺯﺍﺩﻩ ﻛﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺑﺎﻃﻦ ﻣﻦ ﺧﺒﺮ ﺩﺍﺩ؟ ) ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﻫﻮ ﺍﺑﻨﻰ ﻭ ﺧﻠﻴﻔﺘﻰ ﻣﻦ ﺑﻌﺪﻯ: (ﺍﻳﻦ ﻛﻮﺩﻙ ﭘﺴﺮﻡ، ﻭ ﺟﺎﻧﺸﻴﻦ ﻣﻦ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﻦ ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ).
ﻫﻤﺎﻥ ﮔﻮﻧﻪ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺧﺒﺮ ﺩﺍﺩ، ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺮﺍ ﺷﺮ (ﻋﻤﺮﻭ) ﺣﻔﻆ ﻛﺮﺩ، ﺯﻳﺮﺍ ﻣﻌﺘﻤﺪ ﻋﺒﺎﺳﻰ، ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ ﺭﺍ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩ ﺗﺎ (ﻋﻤﺮﻭ ﺑﻦ ﻋﻮﻑ) ﺭﺍ ﺑﻜﺸﺪ.
ﺍﺛﺒﺎﺕ ﺍﻟﺮﺟﻌﻪ ﻓﻀﻞ ﺑﻦ ﺷﺎﺫﺍﻥ، ﻣﻄﺎﺑﻖ ﻧﻘﻞ ﺍﺛﺒﺎﻩ ﺍﻟﻬﺪﺍﻩ، ﺝ 7، ﺹ 356.
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
❤️ دعا برای تعجيل فرج یک وظیفه مهم منتظران
يكی از وظايف مهمی كه بنا به تصريح حضرت صاحب الامر عليه السلام بر عهده همه منتظران گذاشته شده، دعا برای تعجيل فرج است.
#امام_زمان عليه السلام در توقيعی كه خطاب به اسحاق بن يعقوب صادر شده است، میفرمايد:
«براي تعجيل فرج بسيار دعا كنيد كه فرج شما همان است».
امام حسن عسكری عليه السلام نيز دعا برای تعجيل فرج را شرط رهايی از فتنههای دوران غيبت دانسته است و میفرمايد: «به خدا سوگند، [ او] غيبتی خواهد داشت كه در آن تنها كسانی از هلاكت نجات میيابند كه خداوند آنها را بر قول به امامتش ثابت قدم داشته و در دعا برای تعجيل فرجش موفق كرده است.
دعا برای تعجيل فرج چنان اهميتی دارد كه امام صادق عليه السلام می فرمايد: هر كس پس از نماز صبح و نماز ظهر بگويد: «خداوندا! بر محمد و خاندان او درود فرست و در فرج ايشان تعجيل كن»، نميرد تا قائم را دريابد.
در روايت ديگری نيز آمده است كه هر كس چنين كند، خداوند، شصت حاجت او را برآورده میسازد؛ سی حاجت از حوائج دنيا و سی حاجت از حوائج آخرت.
بنابراين، همه شيعيان بايد در طول شبانه روز، در اوقات نماز و ايامی كه در آنها دعا سفارش شده است، دعا برای تعجيل فرج را به عنوان يك تكليف و وظيفه مهم عصر غيبت فراموش نكنند.
همچنين اين دعا را بر همه دعاهای خود مقدّم كنند تا خداوند به بركت اين دعا، آنها را از همه فتنهها و آشوبهای زمان غيبت در امان نگه دارد و همه گرفتاریها و غم و غصههای آنها را برطرف سازد.
📚معرفت امام زمان و تکلیف منتظران ص ۳۱۴
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
مژده به دلها دهید، موسمِ شادی رسید
وز شبِ هجران و غم، صبحِ سعادت دمید
نورِ دل و دیده ی آن حسنِ عسکریست
نازم از این گل که از، گلشنِ پیغمبریست
آغاز ولایت عهدی امام زمان مبارک❤️
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
صبحی دیگر فرا رسیده
دعا می کنم خداوند
امروز
در هر کاری که انجام می دهید
و هر جایی که قدم می گذارید
حضور داشته باشد
و به زندگی شما برکت ببخشد
سلام صبحتون مهدوی❤️
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
❤️ چرایی های ظهور
گسترش و حاکمیت عدالت
یکی از شاخصه های مهم جامعه امام زمان (ع) حاکمیت و گسترش عدالت است. در آموزههای دینی عدالت از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ از این رو در برخی از روایات آمده است: بِالْعدلِ قامتْ السموات والارض. قرآن یکی از اهداف پیامبران را بر قراری قسط و عدالت بیان نموده است.
متأسفانه یکی از آسیب هایی که شدیداً جوامع را ـ در طول تاریخ ـ تهدید کرده، ستم هایی است که بر انسانها روا داشته شده، امروزه نیز ظلم فضای همه جوامع را فرا گرفته است.
بعد از ظهور امام زمان (ع) عدالت گسترش یافته و این مؤلفه در تمام ابعادش رعایت میشود.حاکمیت عدالت بدان معنا است که حکومت نسبت به مردم ظلم نمیکند وثروتهای عمومی بر اساس عدالت توزیع می شود و قضاوتها بر اساس عدالت شکل میگیرد و این خواست همة انسانهای حق گرا است.
امام زمان(ع) با بر قراری عدالت، خواست انسانها را بر آورده میکند. امام رضا (ع) فرمود: خداوند زمین را به دست قائم (ع) از هر ستمی پاک گرداند و از هر ستمی پاکیزه سازد...
آن گاه که خروج کند، میزان عدل را میان مردم نهد، و بدین گونه هیچ کس نتواند به دیگری ستمی کند. در برخی روایات آمده است: ... یملاها عدلاً کما ملئتْ ظلماً وجوراً....
این روایت دو پیام مهم دارد:یکم: وضعیت جوامع بشری قبل از ظهور امام زمان که جهان پر از ظلم است، زیرا واژه یملا حکایت از گسترش ستم دارد.دوم: وضعیت جامعه ی بشری بعد از ظهور امام زمان (ع) را بیان میکند که پر از عدل است.
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
🔴 وصف امام زمان در کلام پدر...
🌕 احمد بن اسحاق گفت که از امام حسن عسکری سلام الله علیه شنیدم که فرمودند: سپاس خدایی را که مرا از این دنیا نبرد تا اینکه امام بعد از خود را دیدم. او شبیهترین خلق به پیامبر اکرم از حیث خَلق و خُلق میباشد. خداوند تبارک و تعالی او را در زمان غیبتش حفظ میکند و ظاهر میشود و زمین را از قسط و عدل پر میکند چنانچه از جور و ظلم پر شده باشد.
عن احمد ابن اسحاق بن سعد، قال: سمعت أبا محمد الحسن بن علي العسكري عليهما السلام يقول: الحمدلله الذي لم يخرجني من الدنيا حتى أراني الخلف من بعدي، ما اشبه الناس برسول الله صلى الله عليه وآله وسلم خلقا وخلقا، يحفظه الله تبارك وتعالى في غيبته ويظهره فيملأ الارض قسطا وعدلا كما ملئت جورا وظلما .
📗کفایة الاثر، صفحه ۴۱۳
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اهمیت عجیب حق الناس
سخنران استاد رفیعی
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
❤️ نماز و شکر گزاری
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرحیم
عطاء بن ریاح گوید: روزی نزد عایشه رفتم پرسیدم: شگفت انگیزترین چیزی که در عمرت از پیامبر صلی الله علیه و آله دیدی چه بود؟
او گفت: کارهای پیامبر صلی الله علیه و آله همه اش شگفت انگیز بود ولی از همه عجیب تر اینکه شبی از شبها که پیامبر صلی الله علیه و آله در خانه من بود، به استراحت پرداخت، هنوز آرام نگرفته بود از جابر خاست و لباس پوشید و وضو گرفت و به نماز ایستاد و آنقدر در حال نماز و در جذبه خاص الهی اشک ریخت که جلو لباسش، از اشک چشمش، ترشد.
سپس سر به سجده نهاد و چندان گریست که زمین از اشک چشمش، تر شد و همچنان تا طلوع صبح منقلب و گریان بود!
هنگامی که بلال او را به نماز خواند، پیامبر صلی الله علیه و آله را گریان دید، عرض کرد، چرا گریانید، شما که مشمول لطف خدا هستید.
فرمود: افلا اکون عبداً شکوراً آیا نباید بنده شکر گزار خدا باشم.
چرا نگریم، خداوند در شبی که گذشت، آیات تکان دهنده ای بر من نازل کرده است و سپس شروع به خواندن آیات کرد(1) و در پایان فرمود: ویل لمن قرئها و لم یتفکر فیها وای به حال کسی که آنها را بخواند و در آنها نیاندیشد.
در روایتی از حضرت علی (علیه السلام) نقل شده که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله هرگاه برای نماز شب بر می خواست، نخست مسواک می کرد و سپس نظری به آسمان می افکند و این آیات را، زمزمه می نمود.(2)
(1)آیه 191 و 192 سوره آل عمران.
آنها که در هر حالت، ایستاده و نشسته و خفته خدا را یاد کنند و دائم در خلقت آسمان و زمین بیندیشند و گویند: پروردگارا، تو این دستگاه با عظمت را بیهوده نیافریدهای، پاک و منزهی، ما را به لطف خود از عذاب دوزخ نگاهدار.
ای پروردگار ما، هر که را در آتش افکنی او را سخت خوار کردهای، و ستمکاران هیچ یاوری ندارند؛
2) سوز سحرگاهی (مهدی راهبر) صفحه 41و 42. (تفاسیر ابوالفتوح رازی و مجمع البیان).
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
🔴 سیر در هجده هزار عالم فقط در یک لحظه
🌕 امام صادق علیه السلام فرمودند:
همانا امیرالمؤمنین علی صلوات الله علیه، در یک آن و لحظه هجده هزار عالم را سیر میکند، در حالی که از جایش بر نخواسته؛ بنابراین سیر او در آن عوالم در حالی است که در جای خود نشسته است.
روي عن الصادق علیه السلام أنّه سار في آن يسير ثمانية عشر ألف عالم ولم يقم عن مجلسه فكان سیره تلك العوالم جالسا في مجلسه
📘طوالع الانوار، ص ۲۲۳
✅ این یعنی معصوم ولایت دارد بر مکان و بر زمان؛ یعنی میتواند در زمان پیش برود و فرداها را(به شکل زمان حال) ببیند و در آن زندگی کند، یا عقب برود و دیروزها را(به شکل زمان حال) تماشا کند و در آن زندگی کند. معصوم در «حال» و «گذشته» و «آینده» و در تمام عوالم هستی همزمان حاضر است. ولایت معصوم یعنی همین! پس برای معصوم «زمان» را شرط نکنید! «زمان» غلامِ حلقه به گوشِ اراده معصوم است. این شکل ولایت مطلقه فقط در انحصار چهارده معصوم است که انبیاء هم آن را ندارند چه رسد به دیگران!
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ راز انتظار و یار امام زمان (عج) شدن در سوره یوسف
سخنران استاد عالی
➥ @zohur_media | اینڪ آخرالزمان