🔶 در جلسه با رییس بانک مرکزی چند پیشنهاد در مورد افزایش اثربخشی وامهای اشتغال خرد ارائه کردم که مفاد آن در قالب یک نامه نیز به ایشان ارائه شد.
🔹 افزایش سقف وامهای اشتغال خرد از ۱۵۰ به ۲۵۰ و رشد سالانه آن به میزان تورم ( در سالهای اخیر ثابت ماندن نرخ اسمی سقف وام اشتغال باعث کم اثر شدن آن شده است)
🔹 حذف محدودیت پرداخت وام مجدد برای ۵ دهک پایین اقتصادی به شکلی که مانده وام ها از سقف بالاتر نباشد ( در حال حاضر دریافت یک وام حتی ۱۰ میلیون تومانی فرد را به صورت دائم در لیست سیاه دریافت وام قرار میدهد)
🔹 مستثنا نمودن وامهای اشتغال خرد از سیاست کنترل رشد ترازنامه.
🔶 در مورد دو پیشنهاد اول رییس محترم بانک مرکزی قول مساعد دادند.
🌐 Zohurian.ir
📌 @zohurian
12.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 طرح اصلاح ماده۴۱ قانون کار چرا و با چه هدفی ارائه شد؟
🔸 بخش اول گفتگوی تلفنی برنامه میز اقتصاد
#گفتوگو
🌐 Zohurian.ir
📌 @zohurian
7.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸آیا افزایش حقوق ها اثر تورمی نخواهد داشت؟
🔸 بخش دوم گفتگوی تلفنی برنامه میز اقتصاد
#گفتوگو
🌐 Zohurian.ir
📌 @zohurian
7.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اطلاع_رسانی
🔸 برنامه زنده تلویزیونی « صحن علنی » از شبکه خراسان رضوی
▫️با حضور دکتر میثم ظهوریان نماینده مردم شریف مشهد و کلات
🕘 امشب - ساعت ۲۱:۰۰
🌐 Zohurian.ir
📌 @zohurian
🔸 طرح تحقیق و تفحص از رعایت ایمنی و کیفیت محیط کاری در معادن کشور با ۳۰ امضا تقدیم هیات رییسه شد.
«مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا»
در سالیان اخیر بارها شاهد ریزش و ایجاد حادثه در معادن ایران بودهایم تا بدانجا که می توان معادن را قتلگاه کارگر ایرانی دانست. هنوز خاطره تلخ معدن یورت با 43 فوتی در سال 96 در یادها مانده بود که پس از آن شاهد ریزش معدن طزره در سال 98 و فوت شدن سه کارگر عزیز در آن سال و پس از آن دو بار دیگر در همین معدن اتفاق تلخ برای کارگران بودیم که آخرین بار آن در سال گذشته بود که شش خانواده دیگر داغدار شدند. یعنی در عمل این معدن طی 4 سال سه حادثه منجر به فوت داشته است. هنوز چندی از خبر معدن مس سرچشمه و سه حادثه منجر به فوت طی 40 روز در این معدن نگذشته بود که ماه قبل نیز حادثه ناگوار معدن شازند و 4 فوتی آن اتفاق افتاد و در نهایت مرگبارترین فاجعه معدنی در ایران رقم خورد و معدن طبس دچار حادثه شد. این ها گوشهای از اتفاقات تلخی است که برای خانواده کارگری معدن در ایران رقم می خورد. هربار نیز مسئولان کشوری و استانی در قوای سهگانه دستورات ویژه میدهند که پس از مدتی فراموش میشود و گزارش این تحقیق و تفحصها تاکنون منتشر نشده است. در اغلب موارد نیز مسئولان از زیر بار پذیرش اشتباهات خود شانه خالی میکنند.
مشکلات معادن و کارگرانش به همین موارد ختم نمیشود و شامل مسائلی مانند ایمنی و واگذاریها و رهاسازیها گرفته تا مسائل کارگری مانند پرداختیهای حداقلی بابت سختترین کارها نیز می شود. یک کارگر معدن باید برای کار در معدن کف قانون کار یعنی حدود 10 الی 12 میلیون دریافتی داشته باشد که بعضا همین نیز توسط پیمانکاران به موقع پرداخت نمی شود. و بعضا بیمه ایشان نیز بیمه آرایشگری و شیرینیپزی رد میشود که سختی کار شامل آنها نشود. حتی مسائل خردی مانند اینکه کارفرما موظف است روزانه یک لیوان شیر به کارگران بدهد و ماسک ها را به موقع تعویض کند، نیز در برخی موارد رعایت نمی شود.
در ماجرای اخیر نیز شاهد بودیم وزیر کار به جای موضع گیری از جایگاه رگولاتوری و تنظیم گری و مدافع حقوق کارگران پیش از بررسی های لازم نقش مدافع مالکان و مدیران معدن را ایفا می کند که عملا صلاحیت این وزارتخانه را در بررسی بی طرف موضوع خدشه دار می کند.
آیا زمان آن نرسیده مسئولین محترم دولت و قوه قضاییه و نمایندگان مردم به این نتیجه برسند که اگر صرف دستور پیگیری ویژه قرار بود دردی از کارگران دوا کند تا الان بساط این حوادث جمع شده بود؟ چند یورت و شازند و طزره و طبس دیگر باید اتفاق بیفتد تا کسی در کشور صدای کارگران بیپناه را بشنود؟
قرآن کریم میفرماید «مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا». از این منظر جان یک کارگر از تمام ذغال سنگها و صنایع مربوطهاش ارزش بیشتری دارد و میتوان گفت اگر مسئولین مربوطه توان و اراده اصلاح این روند را ندارند بهتر است قبل از آنکه خانوادههای بیشتری داغدار شوند کار در این معادن را متوقف کنند.
لذا جهت بررسی وضعیت ایمنی معادن کشور و رعایت استانداردها و کفایت استانداردهای موجود طرح تحقیق و تفحص از معادن کشور پیشنهاد میشود.
• سوال اصلی :
🔸 آیا استانداردها و ضوابط ایمنی جهت حفظ جان کارگران و کیفیت محیط کاری در معادن کشور رعایت میشود؟
• سوال فرعی:
🔸 آیا استانداردها و ضوابط موجود برای تامین شرایط مناسب ایمنی محیط کار و کیفیت زندگی کاری کارگران معادن کافی هستند؟
🔸 چه اصلاحاتی در سیستم اداره معادن کشور باید برای اطمینان از عدم تکرار چنین فجایعی انجام شود؟
#طرح_سوال
🌐 Zohurian.ir
📌 @zohurian
13.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 کمک تعیین مزد منطقه ای به منطقی شدن نظام حقوق و دستمزد
🔸 بخش سوم گفتگوی تلفنی با برنامه میز اقتصاد
#گفتوگو
🌐 Zohurian.ir
📌 @zohurian
19.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹عملیات وعده صادق ایمان به وعده خداوند بود.
🔸 وعده خداوند در قرآن پیروزی مومنین است «وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ» البته این پیروزی شرطشان ایمان به خداوند گذاشته شده «إِن كُنتُم مُؤمِنينَ». وعده صادق ۱ و ۲ مصداق این وعده الهی بود.
🔸اگر به جای اعتماد به وعده الهی به طاغوت اعتماد کردیم، به تعبیر قرآن «وَمَا يَعِدُهُمُ الشَّيْطَانُ إِلَّا غُرُورًا» امداد الهی از ما سلب خواهد شد. بعضی مسئولین به درستی اشاره کردند که اعتماد به وعده آمریکا برای صلح در غزه بعد از ترور شهید هنیه اشتباه بود.
#گفتوگو
🌐 Zohurian.ir
📌 @zohurian
#توییت_نوشت
🔸 به عنوان رییس کمیته بانکی، ارزی و پولی مجلس شورای اسلامی در جلسه کمیسیون اصل نود با رییس بانک مرکزی شرکت و در مورد وامهای خرد چند نکته را عرض کردم:
۱/ لازم است که وام ازدواج از سیاست کنترل رشد ترازنامه معاف شود. تاثیر این معافیت بر رشد ترازنامه نهایتا بین ۱ تا ۲ درصد خواهد بود.
۲/ گزارش مانده تسهیلات بانکی دارای خطا است. بسیاری از وامهای سرمایه در گردش بنگاههای بزرگ کوتاهتر از یک ساله است و در یک سال خلق و محو میشود و لذا در مانده تسهیلات محاسبه نمیشود که باعث میشود سهم وامهای خرد بالا گزارش شود.
۳/ بقیه تسهیلات تکلیفی مثل کمیته امداد، دانش بنیان و اشتغال نهاد متکفل دارند که دریافت سهم مربوطه را پیگیری میکند اما وامهای فرزندآوری و ازدواج از چنین امری محرومند و لازم است خود بانک مرکزی به اولویت آن توجه کند.
۴/ وام ازدواج و فرزندآوری دارای اثر درون زایی سیاسی است و میتواند در همراهی مردم با سایر سیاستهای انقباضی بانک مرکزی موثر باشد.
۵/ سیاستهایی مثل آزادسازی ذخیره قانونی در صورت نظارت درست بر نحوه مصرف منابع حاصل از آن میتواند در کاهش صف نوام ازدواج و فرزندآوری موثر باشد.
🌐 Zohurian.ir
📌 @zohurian