❓آیا همیشه ثروتمند بودن به صلاح ماست؟
🔹شخصی به نام ثعلبه که خیلی زاهد و متقی و اهل تهجّد و نماز شب بود و همه نمازهای پیغمبر را شركت میكرد و نمیگذاشت یك ركعت نماز جماعت یا نافلهاش تعطیل شود، مرتب پیش پیغمبر میآمد و میگفت: یا رسولَاللّه! از خدا بخواه مرا ثروتمند كند.
🔸پیغمبر میفرمود: تو كار را به جریان طبیعی واگذار كن، شاید مصلحتت این نباشد.
🔹ثعلبه میگفت: نه یا رسولَاللّه! من میخواهم به این اغنیا یاد بدهم كه اصلاً پول خرج كردن و در راه خدا خرج كردن چگونه است.
🔸پیغمبر هم برای او دعا كرد و خدا این دعا را برای عبرت گرفتن خود او و همه مردم مستجاب كرد.
🔹او با سرمایه کم گوسفندانی خرید. به سرعت ثروتمند شد، مخصوصاً گوسفندانش خیلی زیاد شدند. فكر كرد گوسفند زیاد شده، دیگر در شهر نمیشود گوسفندها را اداره كرد، برویم بیرون یك جایی تهیه كنیم تا بتوانیم گوسفندها را به چرا ببریم.
🔹كمكم ظهر دیگر به نماز جماعت نمیرسید. با خود میگفت حالا یك وعده را نخواندیم مهم نیست؛ به یك وعده نماز جماعت اكتفا میكنیم. میآمد به سرعت خودش را به صفهای آخر میرساند یك نمازی میخواند و میرفت.
🔹كمكم كارش توسعه پیدا كرد و گفت باید برویم فلان منطقه یك جایی انتخاب كنیم. به آنجا رفت.
🔸 قضیه رسید به آنجا كه آیه زكات نازل شد و پیغمبر مأموری برای اخذ زكات فرستاد. وی اول سراغ او رفت و گفت: دستور خداست كه این مقدار باید بدهی تا صرف راه خدا بشود.
🔹ثعلبه گفت: آیا اختصاص به من دارد؟
🔸گفت: نه، شامل دیگران هم میشود.
🔹گفت: اول برو سراغ دیگران بعد بیا سراغ من.
🔸مامور سراغ دیگران رفت و كارهایش را انجام داد و برگشت.
🔹ثعلبه مدتی نگاه كرد، زیر و رو كرد، سپس گفت: این با باج گرفتن چه فرق میكند؟ چشم فقرا كور بشود میخواستند كار كنند.
❗️این همان آدمی بود كه میگفت:
«لَئِنْ آتانا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَ لَنَكُونَنَّ مِنَ اَلصّالِحِینَ؛ اگر از كرم خويش به ما عطا كند قطعا صدقه خواهيم داد و از شايستگان خواهيم شد.»(توبه:۷۵)
🔹در زمانی که فقیر بود میگفت: ما كه كریمیم پول نداریم، آنهایی كه پول دارند كرم ندارند. بعد که ثروتمند شد حتی حاضر نشد واجباتی مثل زکات را پرداخت کند و نماز جماعت و اعمال عبادی اش را از روی حرص و طمع برای ثروت بیشتر و مراقبت از گوسفندان ترک کرد.
☑️ نتیجه گیری:
یکی از دلایلی که خداوند همه را ثروتمند نکرده اینست که آن افراد ممکن است جنبه و ظرفیت ثروت زیاد را نداشته باشند و ثروت زیاد آنها را از بندگی خدا خارج کند و شدیدا درگیر مال دنیا شوند و به انواع فساد و گناه کشیده شوند و دین، دنیا و آخرت شون تباه شود.
4_5861608122463813715.mp3
3.55M
✅ داستانی زیبا در بیان معنای حقیقی زهد
🌸امام جعفر صادق علیه السلام:
دل های شما شیرینی ایمان را نمیچشد تا به دنیا بی رغبت شود.
(اصول کافی ج۲ ص۱۲۸)
📖 تلاوت قرآن با تدبر
رهبر معظم انقلاب: دوستان سعی کنند در همه اوقات- بخصوص در ماه رمضان- تلاوت قرآن را از یاد نبرند. قرآن نباید از زندگیتان حذف شود. تلاوت قرآن را حتماً داشته باشید؛ هرچه ممکن است. تلاوت قرآن هم با تأمل و تدبر اثر میبخشد. تلاوت عجلهای که همینطور انسان بخواند و برود و معانی را هم نفهمد یا درست نفهمد، مطلوب از تلاوت قرآن نیست. ۸۴/۷/۱۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓هدف از تحریم ها علیه ایران چیست؟
سوء تغذیه همایونی زبانزد مناطق فقیرنشین خاورمیانه
🔹 در زمان شاه وضعیت اقتصادی مردم به حدی خوب بوده که دکتر جان فوران آمریکایی در کتاب خود مینویسد: سازمان ملل متحد در دهه ۱۳۳۰ ه.ش (۱۹۵۰ م) برآوردی به عمل آورد و متوجه شد در ایران هر بزرگسال روزانه کمتر از ۱۸۰۰ کالری دریافت میکند که از تمامی مناطق فقیرنشین خاورمیانه کمتر و پایینتر بود!
📚 منبع: کتاب مقاومتِ شکننده/نوشته جان فوران (استاد دانشگاه کالیفرنیا)/ترجمه احمد تدیّن/صفحه ۳۴۹
⁉️ شکم است یا باک ماشین؟!
⭕️ با شکم خود مثل باک ماشین، رفتار نکنید که هرچه داخلش پُرتر باشد بیشتر میرود! امیرالمومنین در این باره میفرمایند: «غذای زیاد قلب را میمیراند؛ همان گونه که آب زیاد، زراعت را از بین میبرد.» (١)
⭕️ قطعا پُر کردن شکم، اگرچه از مال حلال باشد، انسان را از تعالی و رشد باز میدارد و همچنین باعث رشد شهوت میشود. امیرالمومنین همچنین میفرمایند: «به خدا [قسم] شکم هیچ کس پُر نمیشود، مگر اینکه همه عقل یا قسمتی از آن را از دست میدهد.» (٢)
⭕️ علاوه بر این، پُر خوری ضررهای جسمانی نیز دارد. فرد منتظر که به دنبال رشد و تعالی است، اجازه نمیدهد موانع، جلوی حرکت او را بگیرند؛ موانع میتواند شکم بارگی یا هر چیز دیگری باشد.
📚 ١. شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج ٢٠، ص ٣٢۵، جمله قصار ٧٢٣
٢. همان، ج ١٩، ص ١٨۶