Part06_خدای خوب ابراهیم.mp3
12.57M
📗کتاب صوتی
#خدای_خوب_ابراهیم
"۱۷۸ خاطره درباره ویژگی های قرآنی شهید ابراهیم هادی"
قسمت 6⃣
📗#معرفی_کتاب📗
کتاب چراغ لاله اثر فرهاد حسن زاده روایتی داستانی و مختصر از زندگی حکیم اقبال لاهوری است که برای عموم نوشته شده است. نام کتاب از شعر معروف اقبال گرفته شده است که برای استقلال پاکستان سروده است.
چون چراغ لاله سوزم در خیابان شما
ای جوانان عجم جان من و جان شما...
علامه محمد اقبال لاهوری ( 1256-1317 ه.ش) شاعر، فیلسوف،سیاستمدار و متفکر بزرگ جهان اسلام و کشور پاکستان بود. اقبال در کنار اشعار زیادی که به زبانهای فارسی و اردو سرودهاست یکی از فیلسوفان بزرگ اسلام نیز به شمار میرود که منبع فکرشان با قرآن ارتباط دارد. از او آثار متعددی باقی مانده است از جمله : علم الاقتصاد ، تاریخ هند، احیای فکر دینی در اسلام ، سیر فلسفه در ایران، و چندین اثر ادبی منظوم به زبان فارسی و اردو. اقبال در عرصه سیاست نخستین کسی بود که ایدهٔ یک کشور مستقل را برای مسلمانان هند مطرح کرد که در نهایت منجر به ایجاد کشور پاکستان شد. اقبال در این کشور بهطور رسمی شاعر ملی خوانده میشود.
شهید مطهری در کتاب بررسی اجمالی نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر، اقبال لاهوری را یک قهرمان اصلاحگرا در جهان اسلام به شمار میآورد که اندیشههای اصلاحیاش از مرز کشور خودش هم گذشته و کم و بیش در همه جهان اسلام اثر گذاشته است. شهید مطهری همچنین مینویسد اقبال مرد عمل و مبارزه هم بوده و عملاً با استعمار درگیری داشته است.
370.mp3
309.3K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۷۰
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤
روضه خانگی - امام باقر(ع) - 192.mp3
6.88M
🎙دیدهام من بوسه زینب به رگهای بریده ...
🔻روضه #امام_باقر(ع)
⏱ #بیش_از_ده_دقیقه | 19:02
👤حاج مهدی #سماواتی
هرگاه برای نمازت رهسپار شدی، بگو:... خداوندا! مرا از زیارت کنندگان خانهات و آبادگران مساجدت قرار ده.
#امام_باقر
📚الکافی، ج٣، ص۴۴۵
♣️شهادت امام باقر(علیهالسلام) تسلیت باد.
سه موعظه امام باقر به عمرابن عبد العزيز.mp3
4.05M
سه نصیحت امام باقر علیه السلام
به خلیفه زمانش عمربن عبد العزیز
#امام_باقر
🎙 #استاد_رفیعی
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
#صلوات_خاصه #امام_باقر علیه السلام
✨ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ بَاقِرِ الْعِلْمِ وَ إِمَامِ الْهُدَى وَ قَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى وَ الْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِکَ اللَّهُمَّ وَ کَمَا جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبَادِکَ وَ مَنَاراً لِبِلَادِکَ وَ مُسْتَوْدَعاً لِحِکْمَتِکَ وَ مُتَرْجِماً لِوَحْیِکَ وَ أَمَرْتَ بِطَاعَتِهِ وَ حَذَّرْتَ عَنْ مَعْصِیَتِهِ فَصَلِّ عَلَیْهِ یَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَّهِ أَنْبِیَائِکَ وَ أَصْفِیَائِکَ وَ رُسُلِکَ وَ أُمَنَائِکَ یَا رَبَّ الْعَالَمِینَ.
1- پیشگویی تولد، 50 سال قبل از تولد ؛
نخستین ویژگی امام باقرعلیه السلام (پیشگویی ولادتش) توسط رسول الله صلی الله علیه و آله پنجاه سال قبل ازتولد است، چراکه در روایت آمده است:پیامبر به جابربن عبدالله انصاری فرمود : ( اِنّكَ سَتَدْرِكُ يا جابِرُ رَجُلاً مِنْ اَهْلِ بيتي اِسْمُهُ اِسْمِي وَ شمائِلُهُ شَمائِلي، يَبْقَرُ الْعِلْمَ بَقراً فَاِذا لَقِيتَهُ فَأقْرأهُ عَنِي السّلام : بدرستی كه تو بزودی مردی از اهل بيت مرا درك می كنی كه او، هم نام من هم سيماي من و شكافنده علم است. هر وقت او را ملاقات كردي سلام مرا به او برسان)
ازهمین روست که امام باقر علیه السلام می فرماید: روزی جابر بن عبدالله انصاری رحمة الله علیه را دیدم و به او سلام دادم. او سلامم را پاسخ گفت و سپس به من گفت: تو کیستی؟ (در این هنگام، جابر بینایی خود را از دست داده بود) گفتم: محمد بن علی بن حسین. گفت: پسرم به من نزدیک شو. وقتی نزدیک شدم، دستم را بوسید و سپس خم شد که پایم را ببوسد ولی مانع این کارش شدم؛ سپس جابر گفت: همانا رسول خدا(صلی الله علیه و آله) به تو سلام میرساند. پس گفتم: و بر رسول خدا باد سلام و رحمت و برکات خدا. ولی چگونه ای جابر؟ گفت: روزی با او [یعنی با پیامبر] بودم که به من گفت: ای جابر! امید است که تو باقی بمانی تا اینکه مردی از فرزندان مرا ببینی که به او محمد بن علی بن حسین گفته میشود و خدا به او نور و حکمت میبخشد. پس، از سوی من به او سلام برسان.
📚 الإرشاد / شیخ مفید ره / صفحه ۳۸۲
2- ملقب شدن به باقر(رمز گشای علوم) پنجاه سال قبل از تولد
دومین ویژگی، تعیین لقب خاص [باقر:رمز گشای علوم] توسط رسول اللّه پنجاه سال پیش از تولد برای امام باقر علیه السلام است، چراکه در ملاقات جابر با رسول الله صلی الله علیه علیه و آله اینچنین به جابر فرمودند (اِسْمُهُ اِسْمِي وَ شمائِلُهُ شَمائِلي، يَبْقَرُ الْعِلْمَ بَقرا[بحار، ج46، ص294]
شیخ صدوق در وجه ملقب شدن امام باقر علیه السلام به باقر این چنین روایت می کند:((عمر بن شمر گفت : سؤال كردم از جابر بن يزيد جعفى كه براى چه امام محمدباقر (علیه السلام) را باقر ناميدند؟ گفت : به علت آنكه بَقَرَ الْعِلْمَ بَقْرَا اى شَقَّهُ وَ اَظْهَرَهُ اَظْهارا؛ شكافت علم را شكافتنى و آشكار و ظاهر ساخت آن را ظاهر كردنى ، به تحقيق حديث كرد مرا جابر بن عبداللّه انصارى كه شنيد از رسول خدا صلى اللّه عليه و آله و سلم كه فرمود: اى جابر! تو زنده مى مانى تا ملاقات مى نمايى پسرم محمّد بن على بن الحسين بن على بن ابى طـالب عليهم السلام را كه معروف است در تورات به باقر، پس هرگاه ملاقات كردى او را از جانب من او را سلام برسان ، پس جابر بن عبداللّه رحمه اللّه آن حضرت را در يكى از كوچه هاى مدينه بديد و گفت : اى پسر! تو كيستى ؟ فرمود: محمّد بن على بن الحسين بن على بن ابى طالب(علیهم السلام) هستم . جابر گفت : به من روى كن ، آن حضرت به او روى كرده گفت روى وا پس كن چنان كرد، عرض كرد: سوگند به پروردگار كعبه كه اين شمايل و خصال رسول خدا صلى اللّه عليه و آله و سلم است ، اى فرزند! رسول خدايت سلام رسانيد. فرمود: مادام كه آسمان و زمين بر جاى باشد سلام بر رسول خدا باد و بر تو باد اى جابر كه تبليغ سلام آن حضرت نمودى ، آنگاه جابر به آن حضرت عرض كرد: (يا باقِرُ اَنْتَ الْباقِرَ حَقَّا اَنْتَ الَّذى تَبْقَرُ الْعِلْم بَقْرا)
3- علوی من علویین و هاشمی من هاشمیین
سومین ویژگی #امام_باقر (علیه السلام) که وی را متمایز از سایر ائمه می کند این است که آن حضرت علوی من علویین و هاشمی من هاشمیین است؛ چرا که ابوجعفر، محمد بن علی الباقر، مشهور به امام محمدِ باقر متولد(ا رجب سال۵۷) و شهادت ( ۷ ذی الحجه سال ۱۱۴) پنجمین امام شیعیان، پدرشان #امام_سجاد فرزند حسین بن علی علیهم السلام و مادرش فاطمه دختر حسن بن علی علیهم السلام است؛ بنابراین او اولین امام شیعه، از نسل هر دو نوه پیامبر امام حسن و حسین علیهماالسلام است که خالص علوی است.