📍اقسام روزى و پرهيز از حرص زدن
🔶اى فرزند آدم روزى دو گونه است، روزيى كه تو آن را جويى، و روزيى كه تو را مى جويد، كه اگر به سراغش نروى به سوى تو آيد. پس اندوه سال خود را بر اندوه امروزت منه، كه بر طرف كردن اندوه هر روز از عمر تو را كافى است. اگر سال آينده در شمار عمر تو باشد همانا خداى بزرگ در هر روز سهم تو را خواهد داد، و اگر از شمار عمرت نباشد تو را با اندوه آنچه كار است كه هرگز جوينده اى در گرفتن سهم روزى تو بر تو پيشى نگيرد، و چيره شونده اى بر تو چيره نگردد، و آنچه براى تو مقدّر گشته بى كم و كاست به تو خواهد رسيد.
🔸يا ابْنَ آدَمَ الرِّزْقُ رِزْقَانِ رِزْقٌ تَطْلُبُهُ وَ رِزْقٌ يَطْلُبُكَ فَإِنْ لَمْ تَأْتِهِ أَتَاكَ فَلَا تَحْمِلْ هَمَّ سَنَتِكَ عَلَى هَمِّ يَوْمِكَ كَفَاكَ كُلُّ يَوْمٍ عَلَى مَا فِيهِ فَإِنْ تَكُنِ السَّنَةُ مِنْ عُمُرِكَ فَإِنَّ اللَّهَ تَعَالَى سَيُؤْتِيكَ فِي كُلِّ غَدٍ جَدِيدٍ مَا قَسَمَ لَكَ وَ إِنْ لَمْ تَكُنِ السَّنَةُ مِنْ عُمُرِكَ فَمَا تَصْنَعُ بِالْهَمِّ فِيمَا لَيْسَ لَكَ وَ لَنْ يَسْبِقَكَ إِلَى رِزْقِكَ طَالِبٌ وَ لَنْ يَغْلِبَكَ عَلَيْهِ غَالِبٌ وَ لَنْ يُبْطِئَ عَنْكَ مَا قَدْ قُدِّرَ لَكَ .
حکمت 379 نهج البلاغه
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
1_93591723.mp3
9.42M
❌🎧 تجربه پس از مرگ !
🔺 #جلسه_18
👈 ادامه داستان سوم کتاب #آن_سوی_مرگ
▪️در وادی حق الناس همه اعمالم، ریز و درشت، جلوی چشمم بودند
▪️اعمال خوب کم داشتم، و اعمال خنثی و بد زیاد داشتم.
📚 مرور و بررسی کتاب #آن_سوی_مرگ
👤 توسط حجت الاسلام امینی خواه
جلسه 00033.amr
5.05M
خرافات زدائی از قرآن و اهل بیت عصمت عترت و طهارت صلوات الله و سلامه علیهم اجمعین
*┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄*
👌 امیر بیان علیه السلام:
👈 آدم با #نیت_خوب، و #خوش_اخلاقی،به تمام آنچه در جستجوی آن است، از #زندگی_خوش و #امنیت_محیط و #وسعت_روزی دست مییابد.
♦️غررالحکم، ح ۱۰۱۴۱♦️
⁉️منظور از « دابّه الارض»
در آیات قرآن چیست؟
✅بخش دوم✅
🔸در روایات متعددى این آیه بر شخص امیرمومنان على(علیه السلام) تطبیق شده است:
در تفسیر«على بن ابراهیم» از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم:
«مردى به «عمار یاسر» گفت: آیه اى در قرآن است که فکر مرا پریشان ساخته و مرا در شک انداخته است، «عمار» گفت: کدام آیه؟ گفت:
آیه«وَ اِذا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَیْهِمْ اَخْرَجْنا لَهُمْ دَابَّهً مِنَ الاَرْضِ تُکَلِّمُهُمْ اَنَّ النّاسَ کانُوا بِآیاتِنا لا یُوقِنُونَ» این کدام جنبنده است؟
عمار مى گوید: به خداسوگند! من روى ٩زمین نمى نشینم، غذائى نمى خورم، و آبى نمى نوشم تا دابه الارض را به تو نشان دهم! سپس همراه آن مرد، به خدمت على(علیه السلام) آمد، در حالى که غذا مى خورد، هنگامى که چشم امام(علیه السلام) به عمارافتاد، فرمود: بیا، عمارآمد و نشست و با امام(علیه السلام) غذا خورد.
آن مرد سخت در تعجب فرو رفت و با ناباورى به این صحنه مى نگریست، چرا که «عمار» به او قول داده بود و قسم خورده بود، تا به وعده اش وفا نکند غذا نخورد، گوئى قول و قسم خود را فراموش کرده است.
هنگامى که «عمار» برخاست و با على(علیه السلام) خداحافظى کرد، آن مرد رو به او کرده گفت: عجیب است تو سوگند یاد کردى که غذا نخورى و آب ننوشى و بر زمین ننشینى مگر این که «دابه الارض» را به من نشان دهى؟
عمار در جواب گفت: «اَرَیْتُکَها اِنْ کُنْتَ تَعْقِلْ!»؛ (من او را به تو نشان دادم اگر مى فهمیدى!)، (2)
🔸در یک جمع بندى به اینجا مى رسیم: از یکسو واژه «دابه» بیشتر در غیر انسان ها به کار مى رود، (هر چند در قرآن کراراً در مفهوم اعم و یا در مورد انسان ها استعمال شده)
از سوى دیگر، قرائن متعدد در خود آیه وجود دارد و روایات فراوانى در تفسیر آیه وارد شده است که نشان مى دهد:
👈منظور از «دابه الارض» در اینجا انسانى است با ویژگى هائى که در بالا ذکر کردیم، انسانى است بسیار فعال، مشخص کننده خط حق و باطل، مومن و منافق و کافر،
👈انسانى است که در آستانه رستاخیز، ظاهر مى شود و خود یکى از آیات عظمت پروردگار است.(3)
پی نوشت:
(1). «مجمع البیان»، جلد 7، صفحه 234، ذیل آیه مورد بحث.
(2). همان مدرک.👆
(3). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دار الکتب الإسلامیه، چاپ بیست و پنجم، ج 15، ص 482.
1_95521767.mp3
6.09M
🎙حجت الاسلام و المسلمین #استاد_عالی
🔰 موضوع : دوران قبل از ظهور
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
"
#پرسش_پاسخ
#مرگ_ناگهانی
#بی_عفتی
چرا این روزا انقدر مرگ ناگهانی و مریضیای عجیب غریب زیاد شده⁉️
✅بخش مهمی از پاسخ این سوال برمیگرده به رواج فساد اخلاقی و بی عفتی که نتیجش کوتاهی عمره
چندتا حدیث براتون میخوام بگم که شاید تا حالا نشنیده باشین
🔶حضرت علی (ع) میفرماین: هرگاه زنا شایع شود مرگ ناگهانی ظاهر و آشکار میگردد.۱
🔷همچنین امام باقر (ع) به نقل از پیامبر (ص) فرمودن: هرگاه بعد از من اعمال منافی عفت پدیدار گردد، مرگ ناگهانی هم زیاد می شود.۲
♦️حدیثی هم از امام رضا (ع) هست که فرمودن: هر اندازه مردم گناهان جدید اختراع کنند که سابقه نداشته باشد، خداوند هم به همان اندازه، بلاها و امراض جدیدی اختراع میکند که پیش تر به آن ها دچار نشده بودند و برایشان ناشناخته است.۳
😕امروز به وضوح می بینیم که به تناسب راههای گناه از طریق ماهواره📡، اینترنت، قرص های روان گردان💊 و... به همون اندازه هم بیماری های جدید دامن گیر انسان شده که علم روز با وجود پیشرفت هایی که کرده از درمانش عاجزه.
📌البته این حقیقت به این معنی نیست که هرکس جوون مرگ شد یا مرگ ناگهانی سراغش اومد بهش برچسب بی عفتی و اهل فحشا زده بشه؛ چون این نوع مرگ علل زیادی داری.
📚منآبع:
۱ 👈 دعائم الاسلام ، ج۲ ، ص۵۳۱.
۲ 👈 بحارالانوار، ج۷۰ ، ص۳۶۹.
۳ 👈 کافی، ج۲، ص۲۷۵.
🔥❄️ ای کاش من هم #رافضی بودم! ❄️🔥
✍🏻 به امام صادق علیه السلام عرض کردند:
❕امروز عمار دهنی نزد ابن ابی لیلی قاضی کوفه شهادت داد ، قاضی به عمار گفت: ای #عمار بلند شو ما تو را می شناسیم و #شهادت تو را نمی پذیریم ، زیرا تو رافضی هستی ، (ردکننده و متعصب).
🔷 عمار از جا بلند شد در حالی که بدنش می لرزید و صدای گریه اش بلند بود ، پس ابن ابی لیلی به او گفت: تو مردی از اهل #علم و حدیث هستی ، اگر از اینکه به تو گفتم رافضی هستی ناراحت شدی ، پس از رافض بودنت برائت کن که از برادران ما خواهی بود.
🔶 عمار به او گفت: آنچه که تو خیال می کنی نیست ،من هم بر تو گریه کردم و هم بر خودم ، اما اینکه بر خودم گریه کردم این است که تو به من نسبتی شریف دادی که من اهل آن نیستم ، اینکه به من گفتی «رافضی» وای بر تو به من امام صادق علیه السلام فرمود: اول کسی که به کلمه رافضه موسوم شدند ساحرانی در زمان موسی علی نبینا و آله و علیه السلام بودند که با مشاهده آیات از عصای موسی (ع) به حضرت موسی (ع) #ایمان آوردند ، و از حضرت موسی (ع) اطاعت نمودند و امر فرعون را رفض (انکار) نمودند ، و تسلیم هر بلائی که فرعون بر سرشان آورد شدند. لذا فرعون آنان را رافضه نامید زیرا آنان #دین فرعون را رفض (انکار) نمودند. پس رافضی کسی است که هر چه را که خداوند تعالی نمی پسندد رفض (انکار و رَد) کند و هر چه را که خداوند امر کند آن را انجام دهد ، پس (ای ابن ابی لیلی) در این زمان چنین فردی کجا پیدا می شود؟
🔷 پس بر خودم به جهت این #گریه کردم که از خداوند تعالی ترسیدم که از حال دل من آگاه شود که من این نام شریف (رافضی) را برای خودم پسندیدم ، لذا مورد سرزنش او قرار گیرم و بگوید: ای عمار! آیا تو هر چه نادرست و #باطل است آن را رفض (رد) نموده ای؟ آیا تو هر چه را که خدا دستور داده اوامر خداوند را اطاعت و عمل کردی؟ پس اگر من تسامحاً اطاعت نکرده باشم این باعث تنقیص و کم شدن درجاتم خواهد شد ، و اگر عمداً اطاعت نکرده باشم این باعث می شود که گرفتار #عذاب شدید بشوم ، مگر اینکه آنان را که دوست دارم (محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم) برای من #شفاعت کنند.
🔶 اما گریه من بر تو برای این است که تو به جهت نامیدن من به اسمی که من اهل آن نبودم و تو #دروغ بزرگی به من نسبت دادی و برای خودت دری از عذاب شدید را گشودی زیرا شریف ترین ام را به ذلیل ترین فرد نسبت دادی ، پس بدن تو چگونه عذاب شدید را تحمل خواهد نمود به جهت این یک کلمه که گفتی؟!
🌻 سپس حضرت امام صادق علیه السلام فرمود: اگر بر عمار گناهانی بود بزرگتر از آسمان ها و زمین ها به جهت کلماتی که گفت محو و آمرزیده شد و از طرف پروردگار در مقابل هر یک از حسناتش به اندازه ی دانه ی خردل هم که باشد حسناتی افزوده که هزار برابر از این #دنیا بزرگتر است.
#حدیث #امام_شناسی #تلنگر #ولایت_پذیری #اهل_بیت علیهم السلام
📚 تفسیر امام حسن عسکری علیه السلام / ترجمه سید انوار الکاظم حسنی / ج1 / ص585-587
راهکارهای تربیت جنسی ج۲_سعیدمهدوی.mp3
4.63M
بسم الله الرحمن الرحیم
#تربیت_جنسی
#استاد_سعید_مهدوی
#جلسه_یازدهم
#طب_اسلامی
#سبک_زندگی_اسلامی
پس از گوش دادن این فایل 5 صلوات هدیه کنید به حضرت خدیجه و حضرت ام کلثوم سلام الله علیهما
💢 #عکس_العملی که مردم هنگام #قیام_قائم علیه السلام نشان میدهند...
🔰👇🔰👇🔰👇🔰
✅حمّادِ بنِ عَبدِالکَریمِ الجَلّابِ قالَ: (ذُکِرَ القائِمُ عِندَ أَبي عَبدِاللهِ علیه السلام فَقالَ: أَما إنَّهُ لَو قَد قامَ لَقالَ النّاسُ: أنّی یَکُونُ هذا؟ وَقَد بُلیَت عِظامُهُ مُذ کَذا وَ کَذا).
ترجمه:
حمّاد بن عبدالکریم جَلّاب گوید: (در محضر امام صادق علیه السلام از حضرت قائم علیه السلام یاد شد، پس آن حضرت فرمود:
بدانید که هرگاه او قیام کند حتماً مردم می گویند: این چگونه ممکن است؟ در حالیکه چندین و چند سال است که استخوانهای او نیز پوسیده است
📚غیبت نعمانی، ص218،باب 10
✅برخورد مردم هنگامی که قائم قیام می کند ....
حدَّثنا عیسی بنُ عَبدِاللهِ بنِ مُحمَّدِ بنِ عُمَر ابنِ عَلیِّ بنِ أبي طالِبٍ، عَن أبیهِ، عَن جَدِّهِ، عَن أبیهِ أمیرِالمُؤمنینَ علیه السلام أنّهُ قالَ: (صاحِبُ هذَا الأمرِ مَن وَلدي هُوَ الَّذی یُقالُ: ماتَ، أو هَلَکَ؟ لا، بَل في أیِّ وادٍ سَلَکَ).
ترجمه:
عیسی بن عبدالله بن محمدبن عمر بن علی ابی طالب علیه السلام از پدر خود و او از جدّ خود و او نیز از پدر او نیز پدر خویش امیرالمومنین علیه السلام نقل
می کند که آن حضرت فرمود:
صاحب امر از فرزندان من همان کسی است که درباره اش گفته می شود:
مرده است یا هلاک شده است؟ نه، بلکه در کدام سرزمین راه می پیماید(به سر می برد)
📚غیبت نعمانی، ص220، باب10
✅ نشانه امام زمان علیه السلام .....
مفَضَّلِ بنِ عُمَرَ قالَ: ( قُلتُ لِأبي عَبدِاللهِ علیه السلام: ما عَلامةُ القائِم؟ قالَ: إذا استَدارَ الفَلَکُ، فَقیلَ: ماتَ أو هَلَکَ؟ في أَيِّ وادٍ سَلَکَ؟ قُلتُ: جُعِلتُ فِداکَ ثُمَّ یَکُونُ ماذا؟ قالَ: لا یَظهَرُ إلّا بِالسَّیفِ)
ترجمه:
مفضَّل بن عُمَر گوید:
به امام صادق علیه السلام عرض کردم:
نشانه قائم چیست؟ فرمود:
آنگاه که روزگار گردش کند و گویند: او مرده یا هلاک شده؟ یا در کدام سرزمین می گردد (به سر میبرد)؟
عرض کردم: فدایت شوم سپس چه خواهد شد؟
فرمود: ظهور نمی کند مگر با شمشیر(سلاح)
📚غیبت نعمانی، ص221
✅یکی از علامات ظهور...
زائِدَةَ بنِ قُدامَةَ، عَن عَبدِالکَریمِ قالَ: ( ذُکِرَ عِندَ أبي عَبدِالله علیه السلام القائِمُ، فَقالَ : أنّی یَکونُ ذلِکَ وَ لَم یَستَدِرِ الفَلَکُ حَتّی یُقالَ: ماتَ أو هَلَکَ، في أَیِّ وادٍ سَلَکَ؟ فَقُلتُ: وَ مَا استِدارَةُ الفَلَکِ؟ فَقالَ: اختِلافُ الشِّیعَةِ بَینَهُم.
ترجمه:
زائِدَةَ بنِ قُدامِه از عبدالکریم روایت
می کند که گفت:
نزد امام صادق علیه السلام از حضرت قائم علیه السلام یاد شد.
پس فرمود:
چگونه چنین چیزی ممکن است؟ در حالی که زمانه هنوز چندان گردش نکرده است که گفته شود: او مرده یا هلاک شده؟ یا در کدام وادی راه می پیماید؟
من عرض کردم: منظور از گردش روزگار چیست؟ فرمود:
وقوع اختلاف شیعه در بین خودشان.
📚غیبت نعمانی، ص221، باب10