🌺« وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ »
«و از آیات خداست، اینکه از جنس خودتان جفتی بیافریند که در بر او آرامش و سکون یابید و میان شما دوستی و مهربانی برقرار نمود. همانا در اینها نشانهها و آیتهاست برای آنان که می اندیشند.»
سوره روم آیه ۲۱ 🌷
🌺 امام صادق عليه السلام :
أَكثَرُ الخَيرِ فِى النِّساءِ؛
بيشترين خير و بركت در زنان است.
من لايحضره الفقيه، ج3، ص385، ح4352🌷
عشق و عرفان :
(قسمت بیست و پنجم )
شرح هفت شرح عشق عطار نیشابوری
منزل اول : طلب
مجاهده در مقام طلب
مراتب مجاهده
ادامه...
در مرحله اى از مراحل سلوك هم مجاهدت سالك در اين است كه علاوه بر انجام دادن واجبات و ترك محرمات و معاصى، و علاوه بر ترك لذات مباح و قطع علقهها، در همه اوقات و احوال به ياد حضرت مقصود بوده و ذكر دائم نيز داشته باشد، و از «غفلت» اجتناب كند، و هيچ وقت جناب او را فراموش نكند، يعنى جانب مطلوب خويش را از اين جهت هم مراقبت كند كه «دل» على الدوام در ذكر او باشد، زيرا اين، مقتضاى طلب صادق، و مقتضاى اراده لقاء و شهود است.
وظيفه عبودى سالك در اين مرحله به او مىگويد اگر حضرت حق را طالبى، هرگز نبايد از او غفلت كنى و او را فراموش نمايى. چگونه مىشود طالب او باشى، و از ياد او غافل شوى، و به غير او روى بياورى، آن هم در محضر او، و در حضرت علم و اطلاع او؟!
در مناجات الراجين حضرت زين العابدين سلام الله عليه مىخوانيم: «اى خدايى كه قصد كنندگان او به رحمت واسعه او به سعادت رسيدند، و طلب مغفرت كنندگان از او هرگز به نقمت او به شقاوت دچار نگشتند. خدايا، چگونه تو را فراموش كنم در حالى كه تو هميشه ياد كنندهام بودهاى، و چگونه از تو غفلت كنم و روى به غير تو بياورم در حالى كه تو مراقب من هست؟!».
در اين مرحله از سلوك، به طورى كه اشاره شد، مجاهدت سالك، يعنى مراقبت يا مراقبه او در اين خواهد بود كه «دوام ذكر» نيز داشته باشد. زيرا كه وى براساس اشارتهاى ربوبى به اين حقيقت وقوف كامل پيدا مىكند كه حضرت معبود على الاتصال او را ياد مىكند، و به سوى خود مىخواند، و اين، گناه بزرگى است كه جناب او بنده اش را ياد كند و وى را بخواند، و بنده غافل از حضرت او باشد، و غير او را ياد كند. و نيز، به اين حقيقت وقوف پيدا مىكند كه حضرت حق بر ظاهر و باطن وى ناظر و مراقب است تا معلوم شود وى در طلب خويش صادق است يا نه؟ و اين، خلاف صدق طلب است كه بنده به خود اجازه غفلت از حضرت مقصود را بدهد، و او را فراموش كند.
مگر نه اين است كه مطلوبى جز او ندارد، و مقصودى جز لقاء او.
هواى كوى تو از سر نمىرود، آرى
غريب را دل سرگشته با وطن باشد
و در مرحلهاى از مراحل سلوك، مجاهدت سالك، علاوه بر همه آنچه در مراحل قبل به آنها اشاره شد، در امور بسيار عميق و دقيقى نيز هست، يعنى بايد جانب حضرت معبود را در خصوص آنها هم مراقبت كند، امرى كه نه تنها در الفاظ و مفاهيم نگنجد، بلكه از حفظه اعمال و ملائكهاى كه كاتب حركات ظاهرى و باطنى هستند نيز مخفى، و از حساب آنها خارج است، و خداى لطيف و خبير خود به آنها آگاه و بر آنها شاهد مىباشد.
حضرت مولى الموحدين اميرالمؤمنين صلوات الله و سلامه عليه در دعاى كميل آنجا كه از خداى متعال طلب مغفرت در خصوص گناهان مىكند، در ضمن گناهان به گناهان و قصوراتى اشاره مىنمايد كه از حفظه و كاتبين اعمال با كرامتى كه دارند مخفى بوده، و خداى متعال خود آگاه به آنها و شاهد آنهاست، و به رحمت خود آنها را مخفى نگه داشته، و به فضل خود آنها را ستر فرموده است.در اين دعا چنين مىخوانيم:«... و از تو مىخواهم اى خدا، كه در اين شب و در اين ساعت، ببخشى براى من هر سيئهاى را كه امر فرمودهاى كرام كاتبين ثبت كنند، ملائكهاى كه تو آنها را براى حفظ همه آنچه از من سر مىزند مأمور ساخته، و آنها را با اعضاء و جوارح من شهادت دهندگان بر اعمال و حركات من قرار دادهاى، و تو خود از وراى آنها مراقب من بوده، و بر آنچه از آنها مخفى مانده نيز شاهد بودهاى، و به رحمت خود آنها را پنهان داشته، و به فضل خود آنها را ستر فرمودهاى...».
از اين جملات بر مىآيد سالك در سلوك عبودى خويش به مرحله اى مىرسد كه در مقام عبوديت، به طورى كه اشاره شد، وظايف بسيار دقيق پيدا مىكند كه قصور در آنها به مقتضاى آن مرحله از گناهان دقيق به حساب مىآيد، گناهان دقيقى كه به لحاظ دقت از حيطه كتابت حفظه اعمال خارج است، و خداى متعال خود شاهد بر آنهاست، و سالك الى الله بايد در خصوص آن وظايف دقيق هم مجاهدت داشته باشد، و جانب حضرت معبود را از اين جهت نيز مراقبت كند.
منبع :مقالات جلد سوم .از مرحوم ایت اله محمد شجاعی
#عشق_و_عرفان
#طلب
1_8892501.mp3
7.57M
🎼 شرح دروس معرفت نفس
علامه حسن زاده آملی
توسط استاد صمدی آملی
⁜ جلسه ۱۰ ⁜
1_158477537.mp3
3.34M
💠 حجت الاسلام و المسلمین #عالی
🔰موضوع :معراج🌹
💝حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢دکتر حسن عباسی و شاگردانش قوی تر از گذشته به میدان آمده اند.....
♦️استاد حسن عباسی: مافیای خودرو رو افشا میکنیم./35 سال با 7 ماشین مارو فریب دادند/نفوذی ها اجازه تولید نمیدهند/دستور رهبری بر زمین مانده است.
#اختاپوس را همه بزودی خواهیم دید
هدایت شده از @Imam7tom
💐 اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى
#وقت_سلام
اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى
الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ
وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ
وَمَنْ تَحْتَ الثَّرى
الصِّدّیقِ الشَّهیدِ
صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً
مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً
کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَد مِنْ اَوْلِیائِکَ
❓❓آيا در زمان امام مهدی علیه السلام ارتباط با كرات آسمانى برقرار خواهد شد و دانش فضائى مورد استفاده قرار مى گيرد؟
✅چنان كه مى دانيد بشر پس از چندين هزار سال سعى و كوشش در راه تجربه و شناخت طبيعت جهان و پس از قرنها آزمايش و تفكّر و عمل و تحمّل مشقّت و رنج و تعب و قربانى دادن و صرف هزينه هاى سنگين و تربيت هزاران دانشمند و متفكّر و آزمايش گر در طول قرون و اعصار و در علوم و فنون مختلف نتايج و حاصل كشش و كوششها و تلاش هاى خويش را به انسان هاى بعد از خود و آيندگان سپردند و رفتند.
✅فراموش نشود در اين راستا، به خصوص طبيعى دانها و شيمى دانها و ستاره شناسان و صاحبان رصدخانهها و در نهايت صدها دانشمندان مسلمان و غير مسلمان؛ امثال خواجه نصيرالدين طوسى و زكريّاى رازىها در كشف راز و رمز جهان خلقت، زحمت كشيده و فتح الباب نموده و چكيده پيگيرى هاى طاقت فرساى خود را به نسل هاى بعد تحويل دادند و به جهان باقى شتافتند.
✅اكنون چند سالى بيش نيست كه انسان مسأله سفر به فضا و نقل و انتقال هاى كيهانى و آسمانى، آن هم به صورت ابتدايى و بسيار محدود را آغاز نموده و رسيدن به آن را از اهداف خود قرار داده اند.
✅پيش از اين، سخنى از سفر انسان به آسمانها و عملى ساختن آن در جوامع بشرى مطرح نبود، بلكه سفر به آسمان و گذر از ضخامت آنها را موجب (خرق والتيام) و شكافته شدن و به هم ريختن نظام آفرينش و در نهايت محال و كفر مى دانستند.
✅چون اطلاعات كيهان شناسى آن روز در محور هيأت (پوست پيازى) بطلميوس دور مى زد كه گاليله و امثال او را بالاى چوبه دار برد و يا در آتش سوزاند و تبديل به خاكسترشان كرد.
✅در اصل آنان فضا و كيهان را چيزى قابل مسافرت نمى دانستند، آن هم در مراكز تمدن آن روز نه جاهايى مانند شبه «جزيرة العرب».
✅در چنين جوّى و با معلومات ابتدايى و يا حتى نبودن كمترين دانشى در آن روزها، ناگهان مسأله سفر به آسمانها و ابزار و وسايل و اسباب آن مسافرتها و رفتن به كرات ديگر به سادگى و صراحت از حلقوم مبارك شخصيّت آسمانى و شماره يك جهان آفرينش، حضرت محمّد بن عبداللَّه صلى الله عليه و آله مطرح و با عبارت رساى «اى گروه جن و انس! اگر مى توانيد از مرزهاى آسمان هاو زمين بگذريد، پس بگذريد ولى هرگز نمى توانيد، مگر با تسلّط كامل و (نيروى فوق العاده) »امكان مسافرت به آسمانها و مجوّز سفر فضايى را صادر و اعلان نمود و همه معادلات آن زمان را به هم ريخت و افكار آگاه را به مسايل بنيادين و زير بناهاى اساسى متوجّه ساخت.
✅بنازم به اين دين و صاحب اين آيين كه پس از گذشت بيش از هزار و چهارصد سال از اين اعلان هنوز بشريّت مى خواهد به پلّه نخست بيش از ميلياردها پله هاى آن قدم بگذارد.
✅به چند سخن از گفتارهاى خارق العاده و اعجاز برانگيز با بررسى آگاهانه در مورد موضوع سؤال و عصر «قائم آل محمّد عليهم السلام» توجّه نماييد.
⭕️۱- شكافنده علوم امام باقر عليه السلام فرمود: مهدى عليه السلام بر مركب هاى پر صدايى كه آتش و نور در آنها تعبيه شده است سوار مى شود و به آسمانها همه آسمانها سفر مى نمايد.
⭕️۲- در روايتى از روايات معراجيّه خطاب به پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: اى محمّد! من به دست آخرين وصىّ تو زمين را از وجود دشمنان خود پاك خواهم ساخت و حكومت شرق و غرب عالم را به او خواهم داد و البته بادها را مسخّر او خواهم نمود، ابرهاى (تندر آگين) سخت را به او ذليل (و رام) خواهم ساخت و حتماً او را به اسباب بالا مى برم و با لشكر خود او را نصرت و با فرشته هايم او را مدد (ويارى) خواهم كرد. »...
✅سخن از آسمانها و به صورت جمع است، نه آسمان اوّل و يا كوچك ترين خانواده (منظومه شمسى) و يكى دو تا از اعضاى آن خانواده ماه و مرّيخ و زهره.
در هر دو روايت سخن از ابر سختى كه رعد و برق و صاعقه دارد به آسمانها خواهد رفت و... به ميان آمده است؛
✅بسيار مناسب است كه اين تعبير كنايه از مركبى باشد از نوع مركب هاى فضا پيماى جديد، يا مركبى سريع تر و مهم تر و پیشرفته تر كه بعدها ساخته خواهد شد و يا خود امام دستور ساخت آن را صادر خواهد نمود.
#پرسش_مهدوی
#حکومت_مهدوی
#امام_زمان
📚 پرسش و پاسخ درباره ی امام زمان
✍محمد امینی گلستانی