آیت الله آملی لاریجانی
🔰 وظایف حوزههای علمیه ۲
🔺 وظیفه دیگرِ حوزههای علمیه، تبلیغ دین است. تبلیغ دین، علیالقاعده باید متکی به اجتهاد باشد. مبلغ باید فهمی "حجت" از کتاب و سنت داشته باشد؛ بنا بر این اگر خود مجتهد نیست، باید آن را از اساتید فن و محققان یعنی مجتهدان، تحصیل کند.
🔺 این نکته مهمی است که در عمل در آن بسیار سهل انگاری میشود. بر سر منابر، گاه آیه یا روایتی خوانده میشود و مطالبی استنباط میشود که با موازین اجتهادی پذیرفته شده نیست.
🔺 تبلیغ دین در روزگار ما مقدمات خودش را میخواهد. تکرار مکرر شیوههای قدیم همیشه پاسخگو نیست. باید پرسشهای نسل جدید را بشناسیم. دغدغه های جوانان و دانشگاهیان را بدانیم. مبلغان زمان ما، در راه تبلیغ دین، باید بر پاسخهای روشن و متین، برخاسته از فهم مجتهدان دین، واقف باشند.
🔺 البته توجه به این امر هم ضروری است که تبلیغ دین فقط با منبر هم نیست. ما منبر را گرامی می داریم از این باب که سالیان سال، بلکه قرنها محل تبلیغ دین بوده و باید به هر صورت ممکن، این سنگر را حفظ کنیم. منتها سخن این است که نباید خودمان را در عرصه منبر محصور کنیم. رسانههای جمعی جدید راههای جدیدی برای تبلیغ دین گشوده است.
🔺 یکی از واجبترین کارها در مقام تبلیغ، شناختن مخاطب و نیازهای اوست؛ گاهی بر بالای منبرها مطالبی بیان میشود که مخاطب احساس نمیکند نیاز امروز اوست.
🔺 از جمله ویژگیهای مهم شهید مطهری -اعلی ا... مقامه الشریف- مسئله شناخت نیاز مخاطب بود. زمانی که کسی فکر نمیکرد باید راجع به پوشش و حجاب سخن گفت، ایشان با استدلال و با فهمی مجتهدانه در این باب سخن گفت. مجلات آن زمان را که گاهی صبغه خاصی هم داشت، مطالعه میکرد تا هم شبهات را بشناسد و هم پاسخ آنها را بدهد. این نشان از فهم درست یک مبلغ حقیقی دین است. البته ایشان در فهم کتاب و سنت مجتهد بود ولی علاوه بر آن، مبلغ واقعی دین بود؛ نیاز مخاطب را میشناخت.
🔺 در مقام تبلیغ دین باید بدانیم که هر حرف حقی را هرجایی نمیتوان زد. شما اگر برای کسی که هیچ استعدادی برای فهم معارف عرفانی ندارد، دو کلمه از عرفان بگویید فراری میشود. از اینرو باید میزان تحمل مخاطب و توانایی او را تشخیص دهیم. بنابراین در تبلیغ دین نیز کارهای بایسته بسیاری بر زمین مانده که باید برای انجام آنها اندیشه کرد.
🗓️ سخنرانی آیت الله آملی لاریجانی در دیدار روحانیون و ائمه جمعه و جماعات استان آذربایجانغربی.
۱۳۹۲/۷/۱۸
➕@AMOLILARIJANI_IR
💠 #طرح| نبی مکرم اسلام "صلیاللهعلیهوآله" فرمودند:
«وَ الَّذِي بَعَثَنِي بِالْحَقِ نَبِيّاً إِنَ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ فِي السَّمَاءِ أَكْبَرُ مِنْهُ فِي الْأَرْضِ وَ إِنَّهُ لَمَكْتُوبٌ عَنْ يَمِينِ عَرْشِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِصْبَاحُ هُدًى وَ سَفِينَةُ نَجَاةٍ وَ إِمَامٌ غَيْرُ وَهْنٍ وَ عِزٌّ وَ فَخْرٌ وَ عِلْمٌ وَ ذُخْرٌ.»
🔸 سوگند به آن که به حق مرا به پیامبری برانگیخت، مقام و منزلت حسین بن علی در آسمان، بالاتر از منزلت او در زمین است.
در سمت راست عرش خداوند نوشته شده است: حسین چراغ هدایت و کشتی نجات و امامی سستی ناپذیر، با عزّت، افتخارآفرین، راهنما، و ذخیرهای گرانبها است.
📚 (عيون أخبار الرضا عليه السلام؛ ج1؛ ص59)
🏳 فرخنده میلاد سرور جوانان اهل بهشت، باب نجات امت، حضرت أباعبدالله الحسین "علیهالسلام" مبارک باد. 🌸
💠 #طرح| «السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِيعُ لِلّٰهِ وَ لِرَسُولِهِ وَلِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِمْ وَسَلَّمَ».
🏳 میلاد مسعود قمر منیر بنيهاشم علمدار کربلا حضرت أباالفضلالعباس "علیهالسلام" تهنیتباد. 🌸
➕@AMOLILARIJANI_IR
💠 #طرح| «اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ سَيِّدِ الْعابِدِينَ الَّذِي اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِكَ، وَجَعَلْتَ مِنْهُ أَئِمَّةَ الْهُدَى الَّذِينَ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ، اخْتَرْتَهُ لِنَفْسِكَ، وَطَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَاصْطَفَيْتَهُ وَجَعَلْتَهُ هادِياً مَهْدِيّاً . اللّٰهُمَّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ حَتَّىٰ تَبْلُغَ بِهِ مَا تَقَرُّ بِهِ عَيْنُهُ فِي الدُّنْيا وَالْآخِرَةِ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ»
🔹 خدایا بر علی بن الحسین، سرور عبادتکنندگان درود فرست که او را برای خود برگزیدی و از نسل او امامان هدایت را قرار دادی، امامانی که به حق هدایت میکنند و به حق باز میگردند، او را برای خود انتخاب کردی و از پلیدی پاکش ساختی و برگزیدی و او را راهنما و راه یافته قرار دادی. پس بر او درود فرست، بهترین درودی که بر یکی از فرزندان پیامبرانت فرستادی تا او را به مقامی رسانی که دیدهاش به آن در دنیا و آخرت روشن شود که تو توانمند و فرزانهای.
🏳 ولادت با سعادت حضرت علیبنالحسین امام زینالعابدین "علیهالسلام" مبارکباد. 🌼
➕@AMOLILARIJANI_IR
💠 #طرح| 🏳 نیمه شعبان
🔰 تشیع به معنایی مکتب انتظار است.
🔸 انتظار، مبدأ امید و حرکت انسان میشود. شیعه در طول تاریخ با همین امید از بزرگترین مشکلات و فشارها عبور کردهاست. امیدی که ریشه در واقعیت دارد: امام العصر والزمان "امام حی حاضر".
🔸 اگر نیک بنگریم او به معنای واقعی کلمه حاضر است و ما در حجابیم. او خلیفة الله است که اگر لحظهای نباشد، "لساخت الارض". او محب شیعیان است و اعانت کننده و در رفع گرفتاری شیعیان کوشنده. یا اباصالح اغثنا.
«اللهم هَب لنا رأفَتَه و رحمتَه و دعائَه و خَیرَه»
➕@AMOLILARIJANI_IR
💠 #طرح| 🔰 انتظار، توحید محض است!
🔹 انتظار فرج غیر از برخی دکانها و بساطهایی است که عدهای به راه میاندازند؛ انتظار واقعی توحید محض است، همانطور که در ابتدای زیارت آل یاسین می خوانیم «السلام علیک یا داعی الله» یعنی اولین سلام در این زیارت، سلام بر دعوت کننده به سوی حق متعال است. بنابراین از نگاه ما امام، طریق الی الحق است.
🔹 در زیارات و ادعیه دیگر نیز شاهد همین خطابها، سلامها و توصیفها هستیم و این دقیقاً بر خلاف تبلیغات دروغینی است که درباره محبت شیعیان به اهل بیت علیهمالسلام بخصوص توسط وهابیت صورت گرفته است.
🔹 انتظار فرج، انتظار رسیدن کسی است که فانی در توحید حق تعالی است. در انتظار فرج، معاد و نبوت نیز نهفته است و امام، طریق آنها نیز به شمار میرود. طبق آنچه در زیارت آل یاسین و برخی ادعیه دیگر می خوانیم، باب ائمه (ع) باب هدایت به همه تعالیم انبیا است.
۱۳۹۷/۲/۱۰
➕@AMOLILARIJANI_IR
💠 #طرح| 🔰 تجلی مردم سالاری دینی.
🔺 انتخابات در کشور ما تجلی مردمسالاری دینی و اراده ملت است که با توجه ویژه امام خمینی ره، برای نخستین بار در ۱۲ فروردین ۵۸ ، اتفاق افتاد.
🔺 در این ۴۰ سال کمتر کشوری در دنیا و بخصوص منطقه غرب آسیا به این شکل مردمش در پای صندوقهای رأی حاضر بودهاند و این پشتوانهای عظیم و مزیتی راهبردی برای نظام جمهوری اسلامی است.
۱۳۹۸/۱۲/۲
➕@AMOLILARIJANI_IR