▪️انا لله و انا الیه راجعون▪️
《فضل الله المجاهدین علی القاعدین اجرا عظیما》
وقتی حاج قاسم عزیز عکسش روی مجله آمریکایی بعنوان ژنرال بزرگ ایرانی چاپ می شود تقریبا در داخل کشور بسیاری از مردم او را نمیشناختند، تا زمانی که جان مبارکش را در راه حق فدا کرد و تازه خیلیها متوجه این شخصیت بزرگ شدند.
و حالا درست در سالگرد سردار سلیمانی سوگوار عالم بزرگواری چون آیت الله مصباح گشته ایم، که در همه شئون علمی سرآمد بودند و آثار بجا مانده از ایشان چه تالیفات بسیار و چه شاگردان فاضل فراوانی که تربیت نموده اند، و از همه مهمتر بینش و بصیرت سیاسی و ولایتمداری و ارادت به رهبری شان، قابل مقایسه با احدی نمی باشد و در عین حال غالب ملت ایران ایشان را از دشمنان این مرز و بوم کمتر می شناختند.
آنجایی که رائول مارک گرشت مأمور سابق CIA در مورد آیت الله مصباح یزدی می گوید:
"بگذارید راحتتان کنم، تنها مانع ما برای ایجاد دموکراسیِ (آمریکایی سازی) ایران، آیت الله مصباح یزدی ست، فقط آیت الله مصباح یزدی! او تنها کسی است که دموکراسی(آمریکایی) را به چالش کشیده است."
آری حقیقتا این مصیبت بزرگ را به محضر بقیه الله الاعظم ارواحنا له الفدا و رهبر معظم انقلاب تسلیت عرض می نماییم.
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🔰 بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهدت بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علوّ درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
💻 @Khamenei_ir
متکبرین خودمحور بین
برخی آنچنان در باطل فرو رفته اند و خود را محور حق می دانند که غلطهایشان را بالکل از یاد برده اند و بجایی که امروز در جایگاه متهم نشسته و پاسخگوی افتضاحات خود باشند و عملکرد دولت مورد حمایتشان را جواب پس بدهند؛ امروز بر صندلی طلبکار از نظام می نشینند و نسخه ای می پیچینند گویی که بالاتر از تفکر پوسیده شان هیچ ذهنی قابل فکر کردن نیست!!!
خدایا ما را از شر این تفکرات بنجل فرعونی و متکبرانه خودمحور بین رها کن!!!
پ/ن: آیت الله سیستانی کاملا ولی فقیه نظام ما را تایید کرده اند و اتفاقا اگر در عراق قدرت ولی فقیه بیشتر بود امروز کشورشان مملو از درگیری و انفحار و عدم امنیت و پایگاههای اجنبی نبود!!!
جمیله سیبویه🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
《اللهم انا لانعلم منه الا خیرا》
از اولی که پا به حوزه علمیه گذاشتم در جای جای فضای علمی بخصوص در بخش اصول عقاید اسم استاد بزرگوار را بعنوان شاخص و پر کارترین فرد در تمام زمینه های علوم دینی شنیدم.
اما دهه هشتاد و سخنرانی های این استاد مسلم قبل از خطبه های نماز جمعه مرا حقیقتا مرید و شیفته ایشان نمود و البته عمرم به یادآوری سوابق بیشترشان قد نمی دهد و من کمترین قابلیت
توصیف بیشتری نسبت به ایشان ندارم.
بارالها این عالم عامل و عارف و ولایتمدار را با اولیایش محشور نما و شفیع ما در محشر نما و مسیر ما را بر مبنای علمای اعلام قرار ده و شرمنده اساتید بزرگوار و شهدای عزیزمان مگردان🙏
جمیله سیبویه🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
برجام شیشه ای بود که شکست!!!
رئیس جمهور در سخنانی عجیب برای تطهیر آمریکا و جواز مذاکره مجدد با او، این چنین بیان می کند "خوب یک نفر شیشه ای شکسته و حالا توبه می کند و ما هم عذر او را می پذیریم" !!!
آقای روحانی! واقعا برجامی که خون ملت را برای امضای آن در شیشه کردید و تمام مشکلات مملکت حتی آب خوردنمان را به آن گره زدید و از ترس سپرده شدنش به هوو در انتخابات ۹۶، از هر وسیله ای -تهمت و افترا- برای باقی ماندن بر سرپرستی برجام بهره بردید، منتقد برجام را با انواع توهینها مورد نوازش قرار دادید، دست آخر هم آن را فتح الفتوح و هدیه خدا بر ملت دانستید، آیا نقض چنین مذاکره ای فقط شیشه ای بود که توسط بچه ای شرور شکسته شده؟؟!!
آیا از شهدا و دانشمندان هسته ای و خانواده های عزیزشان شرم نکردید که حاصل دسترنج و خون بناحق ریخته آنها را با برجام پایمال کردید و بعد هم راست راست برگردید و بگویید حالا شیشه ای بود و شکست؟؟!!
آیا برای بدست آوردن و حفظ همین شیشه شکسته کل همت و وقت و بودجه مملکت را آن هم بمدت ۷ سال و نیم صرف نکردید و حالا بهمین راحتی آن را با یک شیشه شکسته در کوچه ای مقایسه می کنید؟؟!!
آقای روحانی روزهای آخر مسئولیت تان می باشد شاید باورتان نشود ولی مردم برای اتمام دولت شما روز شماری می کنند، شما را به خدا این واپسین روزهای کاری را کمتر حرف بزنید اگر چه می دانم کار دیگری ندارید، ولی با هر بار که صحبت جنابعالی تن و بدن مان می لرزد!!!
پ/ن ۱: جناب! فرد شرورِ شیشه شکسته، پسر بزرگ و مهربان و فداکار خانواده را هم بسیار فجیع به قتل رسانده و با پرویی و افتخار اقرار به این عمل ناجوانمردانه کرده، آیا باز هم از نظر شما توبه و عذرخواهی اش قابل پذیرش می باشد؟؟
پ/ن ۲: از کجا به توبه و عذرخواهی شخص شیشه شکسته پی بردید؟ کی و کجا ابراز ندامت و پشیمانی در صحبت آن فرد دیده اید؟؟
لطفا عزت ملی را با این سخنان سخیف لگدمال نکنید بنابر فرمایش رهبر عزیز مذاکره با آمریکا ممنوع است و فقط مستحق انتقام سخت است نه پذیرش توبه ای که اساسا وجود ندارد!!!
#انتقام_سخت
#روحانی_خجالت
#ترامپ_و_بایدن_فرقی_ندارند
جمیله سیبویه🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
خداپرست زمان ما
شاید بتوان گفت آنچه بعنوان شاخص در امام راحل جلوه می کند توحید و خدا پرستی و توکل به ذات ربوبی پروردگار می باشد.
حقیقتا دلی که متصل به حبل الهی باشد کجا از قدرت های مادون خداوند می ترسد و اصلا قدرت خدا کجا و قیاس با قدرتهای پوشالی دنیاطلبان کجا؟!
گوهر کمیابی که این روزها در جامعه ما بشدت به تقویت آن نیازمندیم، همان باور به برتری قدرت لایزال باری تعالی بر تمام قدرت های کم ارزش دنیاست، که اگر امروز در پیر و جوان ما این درجه از معرفت پیدا شود آن وقت کجا دل به بایدن و آمریکا می بندند؟
اگر ملت بجای دل بستن به مذاکره با به اصطلاح قدرت برتر دنیا قلب خود را به قدرت اول عالم گره می زدند، هیچ وقت فریب غربزده ها را نمی خورند و رای خود را به این تفکر نمی دادند؟!
هر چه می کشیم از همین ترسیدن مردم از غیر خداست و اگر برسیم بجایی که امام بود و از هیچ قدرتی غیر خدا نمیترسید و در حقیقت خدا را با تمام وجودش به خدایی قبول داشت، دیگر به این حزب و به آن حزب و چپ و راست و اصولگرا و اصلاحطلب و آمریکا و روسیه و چین و... که بیایند و مشکلات ما را حل کنند، دل نمی بستیم، بلکه مانند زمان جنگ بدون هراس از دشمن و با توکل بر خدا و پذیرفتن هر چه امام امت بگوید، جنگ تمام عیار اقتصادی را نیز همانند جنگ نظامی به خوبی اداره کرده و عالم را از قدرت برتر عالم یعنی خدای عزّوجل انگشت به دهان می کردیم!!
#انقلاب_توحیدی
#امام_خمینی_مرد_یگانه_دوران
جمیله سیبویه🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
🌷قیام لله 🌷
🔸️قرن های گذشته که برده داری در ملل متمدن غربی رواج داشت اگر یکی از برده ها از دست مالکش فرار میکرد جناب برده دار چنان همه جا را بدنبال آن فراری میگشت که تا وی را پیده نکرده آرام نمیگرفت، چرا؟
او که شاید ۱۰۰ برده داشت حالا یکی کمتر چه اتفاقی می افتد؟!
زیرا اگر برده ای توان فرار پیدا میکرد الگویی میشد برای دیگر بردگانِ در بند که میشود از دست ظالمین راحت شد و آنها نیز بدنبال راه فرار میگشتند، پس همان اولی که فرار کرد را باید پیدا میکرد و برمی گرداند تا بقیه برده ها برایش باقی می ماندند والا با فرار یک برده عملا دیگر برده ای نمیماند.
مسئله بعدی، پس از پیدا کردن برده فراری برای اینکه فکر فرار را از سر بقیه بالکل بیرون ببرد، تنبیه سخت او بود مثل اینکه توسط یکی از خود برده ها دیگ آبجوشی گذاشته و فراری را در آن انداخته و زنده زنده در مقابل دیده بقیه برده ها میپخت، چه اتفاقی می افتاد؟ در دل سایر برده ها چنان ترسی واقع میشد که فکر فرار را کاملا از سرشان بیرون می انداخت.
واینگونه بود که فقط با مثلا ۵ نفر بر ۱۰۰ نفر حکومت میکرد.
آری از ابتدای خلقت که با کشتن هابیل توسط قابیل ظلم بشر آغاز شد همواره مستکبرینی بوده اند که بر مستضعفین حکومت کرده و با استضعاف و بردگی آنها، قدرت خود را تثبیت نموده اند.
و همچنین در تمام دوران تاریخ آزاد مردانی زیسته اند که تاب ظلم برنیاورده و در برابر آن مستکبران بپاخاسته اند که در بین معاصرین شان امام خمینی بی بدیل می باشد.
می توان آغاز حرکت امام را در نامه قیام لله شان که در تاریخ اردیبهشت ۱۳۲۳ نوشته شد، برشمرد که دقیقا مبانی ایشان را در مبارزه با ظلم بطور شفاف بیان می کند.
گوشه ای از نامه قیام لله امام خمینی(ق س):
《قال الله تعالی: "قل انما اعظکم بواحدة ان تقوموالله مثنی و فرادا"
خدای تعالی در این کلام شریف، از سر منزل تاریک طبیعت تا منتهای سیر انسانیت را بیان کرده و بهترین موعظه هایی است که خدای عالم از میانه تمام مواعظ انتخاب فرموده و این یک کلمه را پیشنهاد بشر فرموده، این کلمه تنها راه اصلاح در جهان است. قیام برای خدا...
برای نجات دین از دست مشتی شهوتران قیام کنید
هان ای روحانیین اسلامی!ای علماء ربانی!ای دانشمندان دیندار!ای گویندگان آئین دوست!ای دینداران خداخواه!ای خداخواهان حق پرست!ای حق پرستان شرافتمند!ای شرافتمندان وطنخواه!ای وطنخواهان با ناموس! موعظت خدای جهان را بخوانید و یگانه راه اصلاحی را که پیشنهاد فرموده بپذیرید و ترک نفع های شخصی کرده تا به همه سعادت های دو جهان نایل شوید و با زندگانی شرافتمندانه دو عالم دست در آغوش شوید...》
️آری امام بزرگوار قیام لله برای مبارزه با ظلم را با ملت بزرگ ایران شروع کرد و توانست با انقلاب اسلامی در حقیقت مانند همان برده تحت اسارت ظالمین، از قید بندگی رها شود.
طبیعی است آمریکا و قدرتهای غربی که همان برده داران هستند و فقط با قلدری و برتری طلبی -نه واقعا برتر بودن- بر گرده عالم حکومت می کردند، حالا در برابر تنها صدایی که در دنیا در مقابلشان ایستاده، با تمام قوا بایستند واز هر راهی متوسل شوند تا این برده فراری را رام کنند و تمام این سروصداها و اختلافات و جنگ و تحریم و... برای فروریختن هژمونی غرب است چرا که اگر دیگر کشورها در یابند که میشود بدون تسلط آمریکا بر اداره مملکتشان زندگی کرد، حاضر به تسلیم شدن در مقابل استکبار نخواهند بود و هزینه گزاف قدرت طلبی او را نخواهند داد پس در این موقع است که آمریکا و غرب هر چه بیشتر فشار می آورد تا هم ایران تسلیم گشته و هم ما بقی دول حساب کار دستشان بیاید که قدرت اول جهان کیست؟!
اما جهان پس از خمینی به عقب برنمی گردد و هر روز بر دایره وسعت آزادی خواهان سراسر دنیا افزوده می شود و تنها سلاحی که قادر به کنترل این حرکت عظیم است ارعاب و ترساندن ملت مستضعف می باشد.
در ادبیات رهبر معظم امام خامنه ای واژه ای مطرح گشت با عنوان "جهاد کبیر" که این جنگ، نبرد با توهم پیشرفت و قدرت دنیاست، یعنی مغلوب و مرعوب ظواهر اقتدار و زیبایی های حکومت مستکبرین و غربیها نشدن.
قرآن در این باره می فرماید:
《ولاتمدّنّ عینیک الی ما متّعنا به ازواجاً منهم زهرت الحیوه الدّنیا لنفتنهم فیه و رزق ربّک خیر و ابقی》 طه/۱۳۱
و هرگز به متاع ناچیزی که به قومی از آنان (قومی کافر و جاهل) در جلوه حیات دنیای فانی برای امتحان دادهایم چشم آرزو مگشا، و رزق خدای تو بسیار بهتر و پایندهتر است.
ولی متاسفانه در سالهای اخیر بعضی از مسئولین از تفکر امامین انقلاب اسلامی فاصله گرفتند و با ترس از جنگ و تحریم و ترساندن ملت از قدرتهای برتر دنیا -بزعم آنها- بر طبل مذاکره کوفتند و با همین تفکر بجای تکیه بر توان داخل و جوانان نخبه کشور، مقهور توسعه های غربی شدند و با وارداتی کردن صنعت و تکنولوژی و اعترافاتی چون "ما در هیچ چیزی جز آبگوشت بزباش توانمندی نداریم" عملا در پازل
دشمن حرکت کرده و بنوعی در این جهاد کبیر شکست خوردند.
و تنها پاسخی که بر این تفکر می توان داد همان نامه خمینی کبیر است که انقلاب ما قیام لله بود و در نتیجه متصل گشتن به قدرت لایزال الهی و نهراسیدن از هر بظاهر قدرتی که قطعا در برابر قدرت خداوند پوچ و توخالی است.
آری! دل را نباید به دنیاطلبان مستکبر سپرد بلکه باید روزی و قدرت و تمام آنچه در دنیاست را از جانب باری تعالی دانست که این مهمترین رمز پیروزی انقلاب ما بود یعنی نگاه را از کدخدا برداشتن و متوجه خدا کردن!
🇮🇷جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
روز مرد🌷
🔶️ در فرهنگ ایرانیان مردانگی واژه ای است که برای افرادی بکار میرود با خصوصیات خاص و ویژه که شجاعت، صلابت، جوانمردی، ایستادگی، ایثار و بسیاری از فضائل اخلاقی، با کلمه مردانگی معرفی می شود.
از این رو روز مرد نمی تواند غیر از ولادت با سعادت امیرالمومنین علی(علیه السلام) قرار گیرد که او اسوه تمام عیار مردانگی با همه خصوصیاتش برای تمام نسل ها و بشریت می باشد.
از ایشان که پایینتر بیاییم مردان بسیاری را در مکتب تربیتی امام علی (ع) می یابیم که هر یک خود مردی برای روزگاران می باشند.
چه اصحاب خاص ایشان چون مالک اشتر و عمار یاسر و ابوذر و مقداد و چه اصحاب فرزندش امام حسین(ع) مانند حبیب و مسلم و هانی و ...
و چه یارانی که با فاصله قرنها از ایشان زیسته اند و مرام مردانگی را از مکتب حضرتش فرا گرفته اند.
آری چمران ها و باکری ها و همت ها و طهرانی مقدم ها و شهریاری ها و همدانی ها و حججی ها و سلیمانی ها و ... همه و همه رسم مردانگی در کلاس درس امام علی (ع) آموخته اند و سرفراز طریق مردانگی گشتند.
در برابر کسانی بودند چون شمرها و ابن ملجم هاو... که در کنار حضرت روزگار بسر بردند و ذره ای از برکات وجودی ایشان را نگرفتند و نامرد روزگار شدند و اصلا به سخنان گهربار ایشان توجهی نکردند که بعضا امام برای درد دل به چاه روی می آورد.
چه جای تعجب است چرا که امروز نیز شاهدیم نامردانی که اگر چه در کنار امامین انقلاب بوده اند و مدعی سفره داری نظام هستند اما در مرام و مکتب این بررگواران جایی ندارند.
🔶️ امروز میبینیم که مردترین مرد زمانه که شاگرد مکتب علوی است در کنارش افرادی هستند که حتی به دستورات قرآن عمل نمی کنند چه برسد به فرامین رهبری!!
از باب مثال وقتی ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود پاره کردن برجام را شعار می داد امام خامنه ای فرمودند که ما نیز آن را آتش میزنیم و دیدیم که بلافاصله جناب روحانی با حالت تمسخر گفت برخی فکر میکنند که منقلی هست و آتشی و حضار هم در تایید این سخن کف زدند و البته این روزها همگی شان رسوای ملت گشته اند.
همین روزها نیز رهبرمان سخنی گفتند که واقعا سوال پیش می آید بنظر شما مخاطب کلام ایشان مرد است یا نامرد؟:
"وقتی آمریکا از برجام خارج شد و دیگران هم با او همراهی کردند، دستور قرآن این است که تو هم تعهد را رها کن که با این حال باز هم دولت محترم ما تعهدات را رها نکرد و به تدریج بخشی از آنها را کاهش داد".
🔸️آری مردانگی به شجاعت است و مقاومت در برابر دشمن که در برخی مسئولین نمیتوان ذره ای از این خصوصیات را مشاهده کرد.
و ما روز مرد را به مرد زمانمان امام خامنه ای که بتنهایی در عالم مردانه در برابر دشمن ایستاده و سینه ستبر کرده و مردانگی را از مقتدایش امیرمومنان(ع) آموخته، تبریک می گوییم!
جمیله سیبویه🇮🇷
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
گاندو ۳
امروز در خبرها انتشار فایل صوتی آقای ظریف درباره شهید سلیمانی آن هم از شبکه ایران اینترنشنال در فضای مجازی سروصدای زیادی بپا کرد.
فارق از اینکه صحبت های وزیر خارجه در مورد حاج قاسم عزیز و میدان مبارزه با داعش و فدا شدن دیپلماسی در میدان و... بار دیگر دور بودن تفکر امثال ظریف را از مردان میدان مبارزه بیش از پیش نشان داد، و یاد آور گذشته ای از ایشان شد که حتی سربازی خود را در آمریکا سپری کرده تا مبادا گرد و خاک هشت سال دفاع مقدس بر گوشه لباس دکتر ظریف بنشیند، مسئله ای مهمتر را نیز نشان می دهد و آن اینکه تا کجا نفوذی ها در این دولت و بخصوص دستگاه دیپلماسی رخنه کرده اند که صوتی که بنابر موضع گیری وزارت خارجه متعلق به داخل سازمان می باشد براحتی به آن طرف مرزها رفته و سر از شبکه های معاند درمی آورد.
پ/ ن: شاید عصبانیت ظریف از ساخت فیلم گاندو بیشتر ناشی از ترس است تا دروغ بودن آن، چرا که گاندو بعدی ممکن است به او نزدیکتر شود!!
جمیله سیبویه
#گاندو_۳
#استیضاح_ظریف
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
1️⃣ جمع-جامعه-اجتماع
معمولا در برابر معضلات اجتماعی افراد به چند دسته تقسیم می شوند:
مثلا شخص مسنی را در نظر بگیرید که در خیابان چند بسته خرید سنگین را بزور حمل میکند، در برابر این کنش اجتماعی چند مدل مواجهه داریم:
➖ یک عده بدون کمترین توجه از کنارش گذر می کنند.
➖ برخی با کمی نگاه و توجه اما باز هم براحتی عبور میکنند.
➖ عده ای علاوه بر نگاه به آن فرد مسن نیازمند کمک دیگران، سری هم به نشانه تاسف تکان داده و انگار در دلشان به فرزندان آن شخص اعتراض کرده اند و باز هم از کنارش می گذرند.
➖ بعضی پا را فراتر گذاشته و تعارفی هم نثار می کنند که حاجاقا بیایم کمک؟! و در ادامه همان کار قبلی ها را انجام داده و می روند.
➖ و در میان افراد بسیاری که از کنار آن شخص براحتی گذشته اند تنها یک نفر پیدا شده و بسته ها را بدون تعارف و حرف و ظاهرسازی از آن پیرمرد می گیرد و به درب منزلش می رساند.
روزانه در هر اجتماعی از این گونه معضلات و مشکلات فراوان در اطراف ما برای افراد مختلف بشر پیش آمده و پیش می آید و در تمامی این پیشامدها تنها عده کمی هستند که توان بی تفاوتی و بی حرکتی و گذشتن از کنار ناراحتی دیگران را ندارند و آستین همت خود را بالا زده و در مسیر خدمت به خلق خدا قدم بر میدارند.
ادامه دارد...
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
2️⃣ جمع-جامعه-اجتماع
❇ شخص گرسنه ای در کوچه ای مشغول گریه بود فردی از کنارش می گذشت، از او پرسید دلیل گریستن تو چیست؟ شخص گریان عرض کرد: سه روز است چیزی نخورده ام و از فرط گرسنگی به تنگ آمدم، فرد رهگذر که تعدادی نان هم خریده و در دست داشت، شروع به گریستن کرد و صدای خود را حسابی به گریه بلند نمود، مرد گرسنه با تعجب به او نگریست و پرسید: تو چرا گریه می کنی؟
پاسخ شنید: خوب برای گرسنگی تو می گریم، گرسنه گفت: اگر کمی از نانت به من بدهی نه تو می گریی و نه من گریه می کنم! اما در کمال تعجب شنید:
تا شب برایت گریه خواهم کرد اما ذره ای نان به تو نمی دهم.
داستانی طنز گونه بود که البته حکایت از برخی نگاه ها و رفتارهای اجتماعی ما دارد.
درست است که در معضلات جامعه عده ای از افراد جامعه ساکت نمی نشینند و دست یاری خود را به سمت خلق خدا می دهند اما بسته به نوع آن مشکل تعداد افراد حاضر به خدمت متفاوت می شوند.
هر چه مشکلات جامعه پیچیده تر بوده و دردسرهای بیشتری داشته باشند طبیعی است آن دسته که خود را برای خدمت به خلق آماده کرده بودند، از تعدادشان کمتر خواهد شد و دایره ای تنگتر، تشکیل می دهند.
ادامه دارد...
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
3️⃣ جمع-جامعه-اجتماع
در عالمی قرار داریم که خالقش قوانینی بر آن ترتیب داده است:
"سنت الله التی لاتبدیل لها"
و این قوانین تغییر بردار نیستند و تمام موجودات عالم تسلیم این قوانین گشته اند.
البته بجز انسان که بعضا سر ناسازگاری دارد و پذیرش قوانین خداوند برایش آسان نمی باشد.
از جمله قوانین عالم، انفاق مازاد نیاز است که از خورشید عالم تاب که روزانه مقدار زیادی از انرژی زیاد خود را می بخشد و رها می کند تا حیوانات کوچکی چون زنبور که براحتی عسل ساخته و پرداخته خودش را در اختیار دیگر موجودات قرار می دهد و...سایر مخلوقات نیز از این قانون تخطی نکرده و هر چه مورد نیازشان نیست را می بخشند.
اما این وسط انسان دوپایی که مثلا اشرف مخلوقات گشته است بعضا از این سنت الهی پیروی نکرده و سرریز نیازهای خود را دوباره با توجیهات بسیار برای خود مصرف می کند و این چرخه هم چنان می چرخد و گویی برخی هیچ گاه مازاد مصرف ندارند.
و باز عده بسیار قلیلی توان گذشتن از مازاد مصرف خود را دارند و در دایره انفاق قرار می گیرند و در کنار زنبور و دیگر حیوانات و موجودات به قوانین الهی احترام می گذارند.
آنها همانهایی هستند که در معضلات جامعه توان سکوت نداشته و در برابر هر کنش اجتماعی از خود واکنشی نشان می دهند و خود را نسبت به آن مسئول می دانند.
ادامه دارد...
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
4️⃣ جمع-جامعه-اجتماع
دوران کودکی و نوجوانی بعضا مورد مواخذه مادرم قرار می گرفتم که احساس مسئولیت نداری؟!
من که بحساب خودم در بعضی امور منزل به مادرم کمک می کردم با شنیدن این جمله حرص می خوردم و برخی اوقات موضع هم می گرفتم: که من این همه کار می کنم چرا می گویید احساس مسئولیت ندارم؟
امروز براحتی معنای سخن مادرم را درک می کنم
فرق است بین انجام کار با داشتن احساس مسئولیت و یا نبود حس مسئولیت
شاید بتوان احساس مسئولیت را گوهری کمیاب برای بشر امروز نام برد.
همان چیزی که اگر بیشتر افراد بشر از آن بهره برده بودند شاید بسیاری از مشکلات جامعه براحتی حل شده بود.
فرض کنید جامعه ای که افراد آن نسبت به هم احساس مسئولیت داشته باشند آیا امکان دارد از همسایه گرسنه هم بیخبر باشند؟
و یا از دوستشان که توان تهیه جهیزیه ندارد، مطلع نباشند؟
و یا از فامیل بیمارشان که از عهده مخارج بیمارستان خود عاجز است، بالکل بی اطلاع باشند؟
اصلا برگردیم به مثال اول، فرد مسنی که بسته سنگینی بدست دارد فقط کمی حس مسئولیت کافی است تا این صحنه را کسی نتواند براحتی از کنارش بگذرد!
آری حس مسئولیت گوهری که این روزها بشدت محتاج آن هستیم و جامعه ای که مردمش کاری بهم ندارند و هر کس فقط بدنبال رسیدن به مقاصد خود بوده و بقیه افراد جامعه برایش اهمیتی ندارد، در حقیقت در کودکی خود مانده و رشد نکرده است لذا هنوز احساس مسیولیت را یاد نگرفته است.
ادامه دارد...
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
5️⃣ جمع-جامعه-اجتماع
گفتم کودکی یاد دوران دبستانم افتادم
دوستی داشتم که اغلب به او حسودیم می شد، چرا؟
چون مادرش دائما در مدرسه بود و برای دفاع از فرزندش در دفتر مدرسه حاضر و آماده بود و از او پشتیبانی می کرد: که مثلا پاکن دخترم را فلانی برداشته و یا فلانی دخترم را کتک زده و یا چرا معلم به دختر من کمتر توجه کرده؟ و یا چرا نمره اش کم شده است؟ و... و در دعواهای بچه گانه ما هم مادرش همیشه ناظر بود و انگار داور دعواهای ما بود و خوب همیشه هم تقصیر بقیه بود و طبیعتا دخترش کاملا عاری از هر گونه قصور و تقصیر می شد.
یعنی فکر کنید آخر احساس مسئولیت بود چون تمام مسئولیت دفاع از فرزندش را بطور کامل بر عهده گرفته بود.
خوشبحال دوستم!
وقتی فکرش را می کنم برخی هنوز هم همینگونه اند یعنی در نظر آنها همیشه دیگران مقصرند.
مثلا درسش را نخوانده و رتبه خوبی در کنکور بدست نیاورده، از زمین و آسمان و رئیس آموزش و پرورش و طراح سوالات کنکور و راننده تاکسی که باهاش رفته کنکور داده و بقال سر کوچه و دختر همسایه و... همه و همه در بدست نیاوردن رتبه خوب دخیل هستند اما خودش هیچ گونه قصوری متوجهش نمی باشد.
و یا خدای ناکرده در ازدواجش موفق نبوده دیگه از ریز و درشت مسئولین دولتی و غیر دولتی بگیر تا اول و آخر فامیل و پدر و مادر خودش و پدر و مادر و فامیل بررگ و کوچک طرف مقابل، همه و همه در بوجود آمدن این شرایط دخالت دارند اما خودش ذره ای مقصر نمی باشد.
خوب اینم یک نوع احساس مسئولیت هست که در بسیاری از مردم مشاهده می شود.
ادامه دارد...
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
6️⃣ جمع-جامعه-اجتماع
دوستی از دیار فرنگ شروع کرد به تعریف و تمجید و به به و چه چه کردن که انقدر آدم های با فهم و کمالاتی هستند که نگو!!
گفتم از آن بحر فضائل کمی برایم تعزیف کن!
گفت مثلا بسیار اهل اقتصاد هستند و اسراف نمیکنند و مصرف بهینه دارند.
مثلا تعداد ظروف منزلشان معدود و به تعداد اعضای خانواده می باشد.
و یا منازلشان کوچک بوده و اگر هم بخواهند کسی را دعوت کنند به رستوران می برند.
کمی در سخنان دوستم تامل کردم و البته من همیشه به تجملات اضافی منازل و بخصوص جهیزیه های فراوان نقد جدی داشته و دارم.
اما با کمی تحلیل که چاشنی تاملم کردم به این نتیجه رسیدم که منهای اضافات جهیزیه ها، از قدیم الایام در فرهنگ ما در خرید وسایل منزل یک جای مهمی برای مهمان در نظر گرفته می شده، مثلا سرویس چینی و ظروف مهمان، رختخواب مهمان، اتاق مهمان، حتی جانماز مهمان، و...
که این مطلب نشان از مهمان دوستی و روابط گرم ما ایرانیها دارد.
در اثر همین رابطه هاست که نسبت به هم احساس مسئولیت داریم و نمی توانیم از کنار هم بی محل بگذریم.
از آن طرف بعضا اخبار عجیب و غریبی می شنویم که مثلا در فلان کشور طرف چند ماه در منزلش جان داده و هیچ کس خبر ندارد و بالاخره همسایه ها از شدت بوی تعفن به پلیس اطلاع می دهند و اینجوری است که مرگ بنده خدا معلوم می شود.
الغرض نه اسراف مطلوب اسلام است و نه به اسم صرفه جویی اقتصادی دایره ای به دور خود کشیدن و هیچ کاری به کسی نداشتن، مورد نظر دین ماست.
بلکه در اسلام علاوه بر عدم اسراف و دوری از تجملات، تاکید ویژه بر مهمانی دادن، صله رحم، دوستی و محبت به دیگران، رسیدگی به همسایگان، و... صدها وظیفه اجتماعی دیگر دارد.
در نتیجه بیشتر احساس مسئولیت ما به هم نوعانمان از اعتقاد ما نشات گرفته است.
ادامه دارد...
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
الشورای نگهبان و ما الشورای نگهبان!!!
چندین انتخابات است که شورای نگهبان محل نزاع جریانات سیاسی کشور گشته و در کش و واکش های جناحها هر کدام از جهتی این شورا را به باد انتقاد گرفته اند.
البته باب نقد و تحلیل را نسبت به هیچ ارگانی نباید ببندیم اما بعضی انتقادات بعضا از روی خیرخواهی صورت نمی گیرد.
در این چند سال اخیر هر جا صحبت از نتیجه انتخاب مردم و ایستادن پای انتخاب خود بودن و ... زده می شود بلافاصله در جواب می شنیدیم که خوب مقصر شورای نگهبان است که روحانی را تایید صلاحیت کرده و مردم اعتماد کردند و تقصیرها همه بر گردن شورای نگهبان است.
خوب حال که شورا با اصلاح قوانین خود برای احراز صلاحیت افراد، قید مدیر و مدبر بودن را در کاندیدا لحاظ نموده و اشخاصی چون لاریجانی (در عدم کفایتش همین بس که پرونده مهمی چون برجام را در ۲۰ دقیقه بدون اجازه به ارائه نظرات مخالفین در صحن مجلس به امضا رساند) و جهانگیری ( ارز ۴۲۰۰ که معروف به ارز جهانگیری شد حدود ۱۸ هزار میلیارد رانت و سوء استفاده ایجاد کرد که جز خالی کردن بانک مرکزی از ارز هیچ حاصلی برای کشور نداشته و هنوز پرونده اش در حال بررسی است) را تایید نکرد.
می بینیم که بعضی صدای اعتراضشان بلند شده،
خوب شما بگویید اگر اینها تایید بشوند و با فریبهایی رای بیاورند و با ناکارآمدی شان جان را به لب برسانند، چه معلوم است که دوباره از همین طیفهای رای دهنده صدا به اعتراض بلند کنند و شورا را بخاطر تایید ایشان مذمت کنند؟؟
#شورای_نگهبان
#کاندید_انقلابی
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
انتخابات یا انتصابات!!
این روزها بر طبل سخن باطلی به اسم انتصابت می کوبند تا رای افراد انقلابی را که امیدواریم اکثر آراء را بدست بیاورد، از ناحیه مردم دور کرده و ادعا کنند بدنه مردمی نداشته و بلکه بصورت انتصابی رای می آورد.
ظاهرا برخی از این بزرگواران گذشته نه چندان دور کشور را فراموش کرده اند.
در سال ۱۳۶۸ که ریاست جمهوری بعلت رحلت امام خمینی و جانشینی آیت الله خامنه ای زودتر از موعد خودش برگذار شد، رقابت بین دو نفر انجام گرفت آقای هاشمی رفسنجانی و دکتر شیبانی.
رای آقای هاشمی ۱۵ میلیون و نیم بود و رای آقای شیبانی ششصد هزار و اندی.
یعنی انگار فقط برای خالی نبودن عریضه بنده خدا را آورده بودند که انتخابات تک نفره انجام نشود.
و جالبتر اینکه امروز همانهایی که خود را پیروان هاشمی می دانند بشدت منتقد این دوره از انتخابات ان هم با شعار تک صدایی و عدم مشارکت و...، گشته اند.
البته عملکرد شورای نگهبان را نه رد کرده و نه تایید می کنم.
معتقدم این شورا باید بر طبق وظیفه عمل کرده و این سهم خواهی مرسومی که بعنوان قانون نانوشته در بین برخی سیاستمداران رایج شده است مانند اینکه مثلا سه تا کاندید از این حزب و سه تا از آن حزب دیگر تایید صلاحیت بشوند، باید منسوخ شود.
همه و همه نوعی عادت اشتباه برای ما ایجاد کرده که مثلا از جریان رقیب حتما باید چند نفری تایید بشوند و حتی خود بچه حزب الهی ها رو از شورای نگهبان طلبکار کرده!!
خوب اگر از یک جناح هیچ نیروی مناسبی احراز نشد شورای نگهبان باید نیروی ضعیف و ناکارآمد را تایید کند بعد هم اگر همان کس با تبلیغ و فریب رای مردم را بدست آورد همه از شورای نگهبان شاکی نمی شوند؟؟؟؟
#شورای_نگهبان
#مشارکت_بالا
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
7️⃣ جمع-جامعه-اجتماع
چندی پیش با دوستانم برای تفریح به روستایی رفتم
در ابتدای روستا ماشین شان را گم کرده و کنار خیابان ایستادم و در ماشین با گوشی مشغول آدرس گرفتن بودم که خانمی پرسید کجا می روید؟
با شنیدن اسم صاحب باغ او را شناخت و آدرسش را داد و به اصرار تا یک مسیری همراهم آمد تا مسیر را نشانم دهد که مبادا دوباره گم نکنم.
خیلی رفتارش برایم تازگی داشت.
من که در فضای شهری هستم و از این اخلاقیات مدتهاست دور شده ام بایدم تعجب می کردم.
بارها شده از کسی آدرس پرسیدم و جواب نشنیدم حالا یا بلد نیست یا حوصله ندارد و یا...
اما در آن روستا انگار بزور می خواست کمکم کند.
آری این همان درّ کمیاب این روزهاست.
جامعه ما با انسانهایی به تعالی و رشد می رسد، که در وجود تک تک افرادش نسبت به هم احساس مسئولیت وجود داشته باشد.
در این صورت است که از کنار هم بودن و جمع شدن لذت می برند.
و جمع شدن های مان زمانی به اجتماع بزرگ و موفق و سعادتمند تبدیل خواهد شد که دیدگاه ما علاوه بر تاکید بر خود من و فردیت، ما و جمع را نیز مورد اهمیت قرار دهد.
و جامعه موفق زمانی شکل خواهد گرفت که احساس مسئولیت جمعی در ما بطور کامل شکل بگیرد.
در همین راستا چند سوال کوتاه:
حوزه احساس مسئولیت جمعی تا کجاست؟
آشغال نریختن؟
مراقب محیط زیست بودن؟
ماشین جلو پارکینگ بقیه نگذاشتن؟
حق شارژ به موقع پرداخت کردن؟
در رانندگی حق تقدم رعایت کردن؟
نسبت به هدر رفت انرژی حساس بودن؟
در مقابل تهاجم دشمن ایستادگی کردن؟
نسبت به مسائل مهم کشور حساس بودن؟
و...
ادامه دارد...
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
8️⃣ جمع-جامعه-اجتماع
"فالف بین قلوبکم فاصبحتم بنعمته اخوانا"
آل عمران/۱۰۳
"خداوند دلهایتان را به هم نزدیک کرد و بسبب نعمت او با هم مانند برادر گشتید"
آنچه از آموزه های دینی ما و همچنین از فطرت و ندای درونی ما نسبت به اجتماع و جامعه اطرافمان، بدست می آید این است که مهمترین مسئله در هر گروه و امتی داشتن حس مسئولیت نسبت به آن جمع می باشد.
با این مقدمات که در قسمتهای گذشته بیان شد آیا این روزها که مهنترین مسئله کشور انتخاب اصلح برای بدست گرفتن سکان اجرایی کشور می باشد، می توان از کنار انتخابات و سرنوشت مملکت بهمین راحتی گذشت؟
و فقط با گفتن جملاتی همچون:
بمن چه؟
ما رو چه کار به کار سیاست؟
این همه رای دادیم چی شد؟
رای دادن ما چه فایده دارد؟
مگه بین افراد فرقی دارد که چه کسی بیاید یا نیاید؟
می توان رفع تکلیف کرد؟؟
هم میهنان عزیز!
در کشوری زندگی می کنیم که مردم آن با همه گرفتاریها و مشکلات هنوز احساس مسئولیت فراوانی نسبت به هم نوع خود دارند.
نمونه هایش را می توانید در سیل و زلزله و...و همین اواخر کمک مومنانه در کرونا به خوبی مشاهده نمود.
بسیاری از کشورهای جهان بواسطه این بیماری منحوس اقتصادشان فروپاشید و اکثر مردمشان هم بیشتر بفکر خود بوده و کاری به فقرا ندارند.
اما در این کارزار ملت ایران همچون همیشه پیروز و سربلند از این امتحان بیرون آمد و حس مسئولیت جمعی خود را به رخ جهانیان کشاند.
آری خدا را شکر که در کشوری با این ویژگیها زندگی می کنیم و فراموشمان نمی شود که ما زمانی برای حفظ وطن خود خونها داده ایم و به این راحتی استقلالی را که با خون شهیدان ممزوج گشته از دست نخواهیم داد.
پس با احساس مسئولیتی که برگرفته از دین مقدس اسلام و وجدان اصیل آریایی بوده، در این اجتماع بزرگ انتخابات، پرشور و البته با شعور، جمع خواهیم شد تا با یاری خداوند جامعه ای بهتر از قبل برای خود و نسلهای بعدیمان بسازیم.
انشاءالله...
پایان...
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
✳ فصل الخطاب
روز گذشته در دیدار رهبری که به صورت مجازی با نمایندگان برگذار شد، نکات قابل توجهی هم برای خود نمایندگان، هم نامزدهای انتخاباتی، هم عموم مردم، توسط ایشان بیان شد که مضمون اهم مطالب ذکر شده در ادامه آورده می شود.
از نکات خاص نمایندگان فقط به یک مطلب اشاره میکنم:
ایشان تاکید کردند که جایگاه نمایندگی بسیار پر اهمیت است مبادا از این جایگاه فکر مسئولیت های دولتی را در سر داشته باشید که مثلا وزیر یا مدیر بشوید که این اشتباه است.
و اما مطالب عمومی ایشان که پس از تاکید بسیار بر حضور حداکثری و مشارکت بالای مردم، به این نکات اشاره کردند.
نکته اول:
عدم احراز صلاحیت بمعنای این است که صلاحیت شخص برای شورای نگهبان احراز نشده یعنی ممکن است طرف صلاحیت دارد اما شورای نگهبان بر اساس ادله ای نسبت به صلاحیت وی مشکوک باشد که در این صورت عدم احراز محسوب می شود.
یعنی بحثِ اصل بر برائت، در قانون برای شورای نگهبان برعکس بیان شده و فی الواقع اصل یقین به صلاحیت است.
لذا در شکیات عدم احراز بیان می شود.
نکته دوم:
تمام هم و غم نامزدها بر بیان برنامه های خود و راهکار حل مسائل کشور باشد نه تخریب و توهین به یکدیگر، اگر نقدی هم هست بخصوص در مناظره ها باید نسبت به برنامه ها بیان شود.
نکته سوم:
طرفداران نامزدها هم وظیفه دارند از تخریب و توهین نسبت به نامزدهای رقیب به جد پرهیز کنند.
نکته چهارم:
نامزدها برای مهمترین مسائل کشور راهکار ارائه بدهند که همان بیکاری و گرانی و مسکن و تولید و واردات بی رویه و... هستند و توجه به فضای مجازی و سیاست خارجی واقعا اولویت کشور محسوب نمی شود.
دوستان بیانات ایشان فصل الخطابی است برای همه مردم و دلسوزان نظام که برای مشارکت حداکثری مردم و البته با این شروط رهبر معظم با تمام نیروی خود وارد عرصه شوید.
#مشارکت_بالا
#عدم_احراز_نه_احراز_عدم
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
امنیت درّ نایابی که تا وقتی هست قدرش را ندانیم❗
✴ متاسفانه در زمانه ای زندگی می کنیم که قلدر محله ای (آمریکا) به کل مردم دنیا زور می گوید و تنها دو راه حل داریم یا باید همه جوره تحت فرمانش باشیم و مرتب به او باج بدهیم و یا قدرتمان را بالا برده و در برابرش بایستیم.
✳ سالهاست که ملت ما که در شجاعت و ظلم ستیزی تمدنی چند هزار ساله دارد، راهکار دوم را انتخاب کرده و پای مقاومت خود با تمام قوا ایستاده است.
✴ حال هر جا ایستادگی بر علیه این ظالم کمرنگ بشود او صدایش را بالاتر می برد.
مثلا اوج تحریمها را زمانی بر گرده ما تحمیل کرد، که در فتنه ۸۸ عده ای در برابر نظام ایستادند و گرای عدم همراهی مردم با نظام را به آمریکا دادند و او هم بر علیه ما در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه صادر کرده و تحریم ها را افزایش داد.
✳ و از آن طرف هر جا مقاومت و ایستادگی نشان دادیم، از موضع خود پایین آمد و قدرت ما را پذیرفت.
⭕ حال که در برهه حمایت یا عدم حمایت از نظام قرار داریم باید مراقب باشیم که گزینه عدم همراهی را انتخاب نکنیم، چرا که چنین پالسی راه را برای گرفتن قطعنامه های مجدد و فشار بیشتر و حتی جنگ بر علیه ما باز خواهد نمود.
✳ در برابر قلدر محله با تمام توان باید ایستاد و به هیچ وجه اختلافات درون خانه را نباید علنی کرد، که منجر به نشان دادن ضعف ما به عرصه بین المللی خواهد شد، که در این صورت هیچ چیزی قابل پیش بینی نمی باشد.
#مشارکت_حداکثری
#امنیت_مردم
جمیله سیبویه
http://eitaa.com/joinchat/2941583394Cae4f552783
شب قدر ملت!!!
زمان رای گیری و حضور در انتخابات فرا رسید.
سه گونه تفکر در این عرصه وجود دارد:
گروه اول آنان که چشم خود را به دهان رهبرشان دوخته اند و در هر حالتی که باشند مطیع فرمان او هستند نه اینکه او را مبرای از خطا بدانند بلکه ایشان را نایب امام زمانشان می دانند و سخنش برایشان حجت است و رفع تکلیف.
اگر چه که گله مندند از بسیاری ناعدالتی ها اما امیدوارند هم به فضل الهی هم به تکامل انقلاب با رویشهای جدید و جوانان انقلابی پس در هر صورت به رای دادن اطمینان دارند و با طیب خاطر به پای صندوق رای می روند.
گروهی دیگر کسانی هستند که از ابتدای انقلاب در طرف مقابل قرار گرفته اند و گوششان هم بیشتر به دنبال آن طرف مرزهاست و تکلیفشان هم معلوم و مشخص است و هیچ گاه رای نداده اند و رای هم نخواهند داد.
واما گروه آخر تردید کننده گانند و نسبت به رای دادن دودل هستند، چرا که نه گوش به فرمان رهبرند تا با اطمینان رایشان را در صندوقها بیاندازند و نه شیفته و فریفته غرب گشته اند تا با اطمینان رای ندهند.
لذا اگر در میان نامزدها کسی باب طبعشان بود رای میدهند و اگر کسی را نیافتند از رای دادن منصرف می شوند.
شاید یکی از دلایل کم و زیاد شدن درصد مشارکت در انتخابات های مختلف همین افراد هستند که در برهه های مختلف تصمیم های مختلف گرفته اند.
کلام آخرم با این گروه مردد می باشد:
اگر چه که می دانم اعتقادی به ولایت فقیه ندارید و البته اطمینان هم دارم که دل در گرو دشمنان کشور هم نبسته اید، اما در تصمینتان کمی دقت کنید آیا همین که کاری انجام دهید که باعث خوشحالی دشمنان این مرز و بوم بشود کفایت نمی کند که آن کار موجب رضایت خدا نیست؟
شاید لازم باشد همه ما یک دوره کلاس دشمن شناسی را بگذرانیم چرا که قرآن برایمان قبل از ایمان به خدا، کفر به دشمن را شرط تمسک به ریسمان الهی قرار داده است:
"فمن یکفر بالطاغوت و یومن بالله فقد استمسک بالعروه الوثقی"
پس هر کس کفر به طاغوت و ایمان به خدا داشته باشد به ریسمان الهی چنگ زده است.
جمیله سیبویه🇮🇷