💢عشق در عرفان اسلامی
✅در عرفان اسلامی عشق جایگاهی بسیار مهم دارد؛ ولی برخلاف مکتب اُشو، عشق تنها منحصر در عشقهای زمینی و حاصل شهوت و روابط جنسی زن و مرد نیست، بلکه با توجه به اینکه اسلام دینی توحیدمحور است، عشق حقیقی تنها عشق الهی و آسمانی، از نوع عشق عابد و معبود است. از سوی دیگر با توجه به جامعیت آموزههای اسلام، بر محبت و عشق میان زن و مرد نیز بسیار تأکید شده است. البته این عشق و محبت نمیتواند بهگونه مطلق آزاد و بیقیدوشرط باشد، بلکه چنین عشقی همراه با برقراری تعهد زناشویی میان آن دو است، تعهدی که نهتنها التزام به آن مانع عشق کامل نیست، که اگر عشق از اول حقیقی باشد و نه هوسی زودگذر، تبدیل به پلی مستحکم برای سیر انسان به مقصود نهایی خلقت، که همان کمال مطلق و لقای الهی است خواهد شد.
📚سیدمحمد روحانی،مقاله نجاتشناسی اُشو؛ نجاتشناسی ابداعی یا پیروی از آیین تَنْتره
#عرفان_وارداتی
#عشق_عرفان_اسلامی
عضویت درکانال🔻👇🔻
🔰http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠حالات ارباب طریقت
🔰1⃣
❌ فنا
🔸صوفیه برای اهل طریقت سه حالت ذکر کردهاند و در هر حال، سالک وظایف متفاوتی دارد.
🔻از نظر ایشان این حالات از طریق کشف و وجدان است که برای سالک ایجاد میشود و به همین دلیل به مجموع آنها "#مواجید" گفته شده است.
🔰"فناء" حالتی است که در آن هستی مجازی سالک و همه کثرات در پرتو نور الهی محو و نابود میگردد و در این حالت هرچه از سالک شنیده شود، گوینده آن حضرت حق است و علت آن این است که چون هستی سالک در میان نیست و در خداوند محو گشته، به همین دلیل هر آنچه که او بگوید، سخن خداست.
🔹اینگونه است که صوفیان جمله معروف "لا اله الا انا فاعبدونی" و "سبحانی ما اعظم شانی" بایزید را درست میانگارند.[1]
♻️آیا اسلام به ما این سفارش را کرده است که با سیر و سلوک کاری انجام دهیم که از خود بی خود شویم و اعمالی که شریعت ناب محمدی(صلی الله علیه و آله) بر مسلمانان واجب کرده است را انجام ندهیم؟
📚پینوشت:
1.تهرانی میرزا جوادآقا، عارف و صوفی چه میگویند؟، آفاق، تهران، 1395، ص 80.
#نقد_تصوف
#فنا
#سلوک
#بایزید
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
💠حالات ارباب طریقت
🔰2⃣
❌ سُکر
🔸"سُکر" نازلتر از حال فنا است. در این حال سالک به مشاهده محبوب رسیده و به همین دلیل در باطن او یکباره شادی وصف ناپذیری که از آن به "فرح" و "انبساط" یاد میکنند، پدید میآید.
🔻در این حالت است که بر سالک حیرت چیره و غالب میشود و حواس او از محسوسات غافل گردیده و عقلش مغلوب عشق میشود و در نهایتِ از خود بیخود شدن قرار میگیرد.
🔰سالک در این مقام نمیداند چه میگوید و علت نامگذاری این حالت به "سُکر" هم مُشعر (خبر دهنده) به این حالت اوست به طوری که وقتی در این مقام قرار گرفت، مانند انسانی مست است که در حالت مستی قرار دارد و به اطراف و اکناف خود توجه ندارد.[1]
♻️آیا واقعا دین اسلام به ما اجازه داده است که خود را در حالاتی گرفتار کنیم که ندانیم چه میگوییم، چه میشنویم و چه فعلی را انجام میدهیم؟
📚پینوشت:
1.تهرانی میرزا جوادآقا، عارف و صوفی چه میگویند؟، آفاق، تهران، 1395، ص 80.
#نقد_تصوف
#سُکر
#سلوک
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
یک استدلال خواندنی در چرایی خدا خواندن عیسی مسیح
در روزگار دفاعیه پردازان، باهم سازی جدیدی که میان اناجیل هم دید و رسالههای پولس و انجیل چهارم به وجود آمد، همین که خدای مسیحی به زاینده ی مسیح زمینی تبدیل شد، زاینده مسیح ازلی نیز تلقی شد. مسیح ازلی، دیگر مخلوق خدا همچون ساخته ی یک صنعتگر نبود؛ بلکه خدا او را همچون فرزند یک پدر بشری پدید آورد و چون خدا او را همچون فرزند یک پدر بشری پدید آورد، او نیز همانند پدرش خدا بود؛ زیرا هر پسر بشری که توسط یک پدر بشری پدید می آید، همانند پدرش انسان است. آن دسته از آبای کلیسا که ذهن فلسفی داشتند برای این نوع استدلال، مویداتی را در این اصل فلسفی یافتهاند که: آنچه پدید می آید ،باید از همان نوعی باشد که آن را پدید می آورد. ارسطو آن را با جمله انسان، انسان می زاید، توضیح می دهد.
----
فلسفه ی آباء کلیسا، هری اوسترین ولفسن، ترجمه ی علی شهبازی، صص ۳۴۰ - ۳۴۱.
#عیسی_مسیح
#الوهیت
#فلسفه_آباء
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
💠حالات ارباب طریقت
🔰3⃣
❌ دلال
🔸"دَلال" حالی پایینتر از سُکر است. سالکی که مقیم در این حال است، از غایت عشق و ذوق به محبوب، در باطن خود اضطراب و قَلق (ناآرامی) احساس میکند.
🔹از خود بی خود شدن سالک در این حال، هرچند به مرتبه سُکر نمیرسد، اما اختیار خود را نیز ندارد و از شدت اضطراب، هرچه بر دل او در آن حال آشکار میشود، بیاختیار میگوید.[2]
♻️اینها مقاماتی بود که برخی از صوفیه برای سیر و سلوک خود تعریف کردهاند، که بزرگان و مشایخ صوفیه برای فریب مردم، این اصطلاحات را رواج دادند.
📚پینوشت:
1.تهرانی میرزا جوادآقا، عارف و صوفی چه میگویند؟، آفاق، تهران، 1395، ص 80.
#نقد_تصوف
#دلال
#سلوک
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
🔔 #تفکـــر_در_آیات_قــــرآن
❌ خطا اگر چه کوه کوه دارم!
❌ فراوان نیز کم گذاشته ام در حق بندگی اش!
😌 ولی هنوز ته قلبم گرم به همان مهربانی اش و کماکان طمع دارد دلم که روز حساب و مجازات، ببخشد و پرده بیاندازد روی خطاهایم به لطفش! ان شاء الله
👇👇👇👇
🌴 آیه 82 سوره شعراء 🌴
🕋 أَطْمَعُ أَن يَغْفِرَ لِي خَطِيئَتِي يَوْمَ الدِّينِ
⚡️ترجمه:
و کسی که امید دارم در روز جزا گناهم را بر من ببخشاید.
#قرآن
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
#سه_شنبه_های_سمیناری
🔹سمینار تخصصی نقد بهائیت
توسط استاد: دکتر محمدرضا ضیایی
ناقد: دکتر حجت حیدری چراتی
دبیرجلسه: حجت الاسلام فخرآور
⏰زمان: سه شنبه 1400/09/16
🕙ساعت: 10:00 الی 11:00
🔗لینک ورود به جلسه:
https://b2n.ir/a95618
عضویت در کانال👇
https://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e
#حدیث
🌸🌼🌸🌼🌸🌼
🕌امام علي عليه السّلام:
كَفى بِالْمَرْءِ غَفْلَةً اَنْ يَصْرِفَ هَمَّهُ فيما لا يَعنيهِ؛
در غفلت يك انسان، همين بس كه همّت و #تلاش خود را صرف چيزى كند كه به دردش نمى خورد و به كارش نمى آيد.
🔸ميزان الحكمه، ج 7، ص 267.
#غفلت #تلاش
#امام_علی علیه السلام
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
🔰#ختم_سوره_واقعه ، برای افزایش رزق🔰
🔸 چون اول ماه دوشنبه باشد شروع کند به خواندن این سورۀ مبارکه با طهارت و رو به قبله، روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه، و روز سوم سه مرتبه و همچنین تا چهاردهم چهارده مرتبه بخواند. همچنین هرروز بعد از اتمام تلاوت سورههای مبارکه آنروز، این دعا را بخواند:
🔻يا مُسَبِّبَ الاَسْبابِ وَ يا مُفَتِّحَ الاَبْوابِ اِفْتَحْ لَنا الْاَبْوابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الْعِقابَ [الصِّعابَ]، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي و رِزْقُ عِیالي فِی السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيداً فَقَرِّبْهُ وَ إِنْ كَانَ قَرِيباً فَيَسِّرْهُ وَ اِنْ كانَ يَسِيراً فَكَثِّرْهُ وَ اِنْ كانَ كَثِيراً فَخَلِّدْهُ وَ اِنْ كانَ مُخَلَّداً فَطَيِّبْهُ وَ اِنْ كانَ طَيِّباً فَبارِكْ لي فيهِ وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ يا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ وَ وَحْدانِيَّتِكَ اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ وَ اِنْ كانَ عَلي اَيْدِي شِرارِ خَلْقِکَ فَانْزِعْهُ وَانْقُلْهُ اِلَيَّ حَيْثُ اَكونُ وَ لا تَنْقُلْنِي اِلَيهِ حَيْثُ يَكُونُ.
🔻ای سببساز اسباب و ای گشاینده درها، بگشای برای ما درها را و آسان گردان بر ما حساب را و آسان کن بر ما عقاب [سختیها] را، خداوندا اگر روزی من و روزی عیالم در آسمان است پس فرودش آور و اگر در زمین است پس خارجش گردان و اگر در زمین و در جای دوری است نزدیکش گردان و اگر نزدیک است آسانش گردان و اگر آسان است پس زیادش گردان و اگر زیاد است پس جاودانهاش گردان و اگر جاودانه است پس پاکیزهاش گردان و اگر پاک است پس برای من در آن برکت قرار ده و اگر موجود نیست موجودش گردان، با وجودبخشی خود و یکتایی خود که همانا بر هر چیزی توانایی و اگر در دستان خلق شرور توست آن را از دستش بگیر و آن را به من منتقل کن هر جا که باشم و مرا بهسوی آن منتقل نکن آنجا که آن هست.
🔅 در پنجشنبههای میان این چهارده روز، این دعا را نیز بخوان:
يا ماجِدُ يا واحِدُ [یا احد]، يا جَوادُ يا حَليمُ، يا حَنّانُ يا مَنّانُ يا كَريمُ، اَسْئَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفاتِكَ تَلُمُّ بِها شَعْثى، وَ تَقْضى بِها دَيْنى، وَ تُصْلِحُ بِها شَأْنى بِرَحْمَتِكَ يا سَيِّدى. اَللَّهُمَّ اِنْ كانَ رِزْقى فِى السَّماءِ فَاَنْزِلْهُ، وَ اِنْ كانَ فِى الاَرْضِ فَاَخْرِجْهُ، وَ اِنْ كانَ بَعيداً فَقَرِّبْهُ، وَ اِنْ كانَ قَريباً فَيَسِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ قَليلاً فَكَثِّرْهُ، وَ اِنْ كانَ كَثيراً فَبارِكْ لى فيهِ، وَ اَرْسِلْهُ عَلى اَيْدى خِيارِ خَلْقِكَ، وَ لا تُحْوِجْنى اِلى شِرارِ خَلْقِكَ، وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ (بِكَيْنُونَتِكَ) وَ وَحْدانِيَّتِكَ. اَللًّهُمَّ انْقُلْهُ اِلَىَّ حَيْثُ اَكُونُ، وَ لا تَنْقُلْنى اِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَديرٌ، [يا حَىُّ يا قَيُّومُ يا واحِدُ يا مَجيدُ يا بَرُّ يا كَريمُ] يا رَحيمُ يا غَنِىُّ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنا نِعْمَتَكَ، وَ هَیِّنَا [هَنِّئْنا-هَيِّئْنا] كَرامَتَكَ وَ اَلْبِسْنا عافِيَتَكَ.
ای یکتا، ای صاحب مجد، ای بخشنده، ای بردبار، ای بسیار مهربان، ای بسیار عطاکننده، ای کریم؛ از تو میخواهم هدیهای از هدایایت که بدان آشفتگیام را سامان دهی و بدان قرضم ادا کنی و کارم را با آن اصلاح گردانی به رحمت خود ای سرورم. خداوندا اگر روزی من در آسمان است، پس فرودش آر، و اگر در زمین است پس خارجش گردان، و اگر دور است، نزدیکش گردان و اگر نزدیک است آسانش گردان و اگر کم است زیادش گردان و اگر زیاد است برای من مبارکش گردان آن را بفرست به دستان بهترین آفریدگانت و مرا به بدترین مخلوقاتت محتاج مکن. و اگر موجود نیست پس موجودش کن به هستیبخشی و یکتایی خود خداوندا آن را منتقل کن به آنجا که من هستم و مرا منتقل مکن بهسوی آن آنجا که هست همانا بر هر چیزی توانا هستی [ای زنده، ای پاینده، ای یکتا، ای گرامی، ای نیکو، ای کریم] ای بخشایشگر، ای بینیاز، درود فرست بر محمد و خاندان محمد و نعمت خود را بر ما تمام کن و بچشان بر ما کرامتت را و عافیتت را بر ما بپوشان.
💠برخی گفته اند:
اگر در روز یعنی بعد از طلوع فجر تا غروب آفتاب باشد و در روز اول قبل از شروع، دو رکعت نماز حاجت و بعد از نماز تسبیحات حضرت زهرا(سلام الله علیها) را بخواند؛ بهتر است.
عضویت در کانال👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e🔰
مهدویت برترین حقیقت تاریخ.pdf
3.5M
📚 #کتاب #مهدویت_برترین_حقیقت_تاریخ
✍🏻 مرتضی #مطیعی
👈🏼👈🏼 ردیه بر كتاب «عجيبترين دروغ تاريخ» ترجمه كتاب «متي يشرق نورك ايها المنتظر» نوشته نویسنده #وهابی عثمان بن محمد الخميس كه در سال ۱۴۲۹ هجري قمري به چاپ رسيده است؛ پيش از اين نيز بخش زيادي از كتاب به صورت مقاله، با نام «المهدي المنتظر الحقيقه والخرافه» ارائه شده بود.
#کتاب_مهدوی
#پاسخ_به_شبهات
#تفرقه #وهابی #وهابیت
#کتب_نقد_وهابیت #نقد_وهابیت
#کتاب #کتابخانه #کتابخانه_نقد_وهابیت
#عقاید #عقاید_اسلامی #کلام_اسلامی
عضویت در کانال 👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e 🔰
#کتاب #مهدویت_برترین_حقیقت_تاریخ
✍🏻 مرتضی #مطیعی
👈🏼👈🏼 ردیه بر كتاب «عجيبترين دروغ تاريخ» ترجمه كتاب «متي يشرق نورك ايها المنتظر» نوشته نویسنده #وهابی عثمان بن محمد الخميس كه در سال ۱۴۲۹ هجري قمري به چاپ رسيده است؛ پيش از اين نيز بخش زيادي از كتاب به صورت مقاله، با نام «المهدي المنتظر الحقيقه والخرافه» ارائه شده بود.
#کتاب_مهدوی
#پاسخ_به_شبهات
#تفرقه #وهابی #وهابیت
#کتب_نقد_وهابیت #نقد_وهابیت
#کتاب #کتابخانه #کتابخانه_نقد_وهابیت
#عقاید #عقاید_اسلامی #کلام_اسلامی
عضویت در کانال 👇
🔰 http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e 🔰
شخص = نوع فردی
در تثلیث مسیحی مانند تثلیث فیلونی (خدای غیر مادی، لوگوس غیر مادی و روح الاهی غیر مادی) و افلاطونی (واحد غیر مادی، عقل غیر مادی و نفس غیر مادی) چون همه اعضای آنها موجودات غیر مادی هستند، می توان این نکته را افزود که تمایزهای میان این اعضا نه تمایز فردی بلکه تمایز و تفاوت نوعی است.
بنابراین هر عضوی از این تثلیث یک نوع است؛ اما چون تنهایی یکی از هر یک از این اعضا وجود دارد و نیز چون هر یک از آنها یک موجود واقعی است و هر یک از آنها نیز یک فرد است از این رو هر عضوی از این تثلیث ها، یک نوع فردی است.
________________
فلسفه ی آباء کلیسا، هری اوسترین ولفسن، ترجمه ی علی شهبازی، ص 342.
#تثلیث
#الوهیت
#فلسفه_آباء
لینک عضویت در کانال👇
http://eitaa.com/joinchat/2778923026Ca3622cab5e