#گز_خانگی
#موادلازم
عسل۲۰۰گرم
سفیده تخم مرغ۲عدد
۲۰۰گرم مغزهای خام در قالب مستطیل کیک یا هر قالبی کاغذ روغنی انداخته مغزهای خام رو ریخته به مدت۸ دقیقه با ۳۵۰ درجه ف در فر بزارید.
#طرزتهیه
بزارین آب جوش بیاد در کاسه ای عسل رو ریخته رو رو حرارت خیلی کم که آب می جوشد هم بزنین ظرف باآبدر تماس نباشد
بهتر است وسیله ای که هم می زنین چوبی باشه انقدر هم بزنین رو حرارت تا عسل کاملا شل و مایع شود.
در کاسه جدا سفیده تخم مرغ رو انقدر با همزن برقی بزنین تا فرم بگیرد و سفیده رو قاشق قاشق به عسل اضافه کنین رو حرارت هم بزنین تا رنگشون کاراملی بشه حدود ۴۵دقیقه باید بهاینگونه بپزد با حرارت کم .برای اینکه بفهمید آماده هست اگر ۱قطره آب اضافه کنین آب فورا حل نمی شود.
مغزها و نمک رو اضافه کنین و ۳۰دقیقه دیگه پختن رو ادامه بدین.مایع رو بلافاصله بر ظرف مثل پیرکس که زیرش کاغذ روغنی باشهاضافه کرده صافش کنین. در جای خنک بزارین و بعد با چاقو برش بزنین
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#شير_برنج_شیر_عسلی
#موادلازم:
بادام هندی (خرد شده) 1/2 ق چ
کره 1 ق چ+ 2 ق چ
هل (ساییده شده) 1/8 ق چ
شکر سرخ یا عسل 2 ق غ
شیر عسل 1/3 فنجان
شیر (پر چرب) 2 فنجان
برنج (پخته شده) 1و 1/4 فنجان
بادام درختی (خرد شده) 1/2 ق غ
#طرزتهيه:
1 قاشق کره رو در تابه گود یا قابلمه داغ می کنیم و بادام های خوردشده رو داخل تفت می دیم و کمی که طلایی شدن در ظرف دیگه ای می ریزیم.
شیر و شکر و شیر عسلی و برنج پخته رو داخل همون تابه می ریزیم و مخلوط می کنیم.
روی حرارت ملایم میگذاریم و هم می زنیم تا شیر به خورد برنج بره و غلیظ بشه ۱۲-۱۵ دقیقه.
هل و ۲ قاشق چایخوری روغن باقی مونده رو به شیر برنج اضافه و مخلوط می کنیم.
شیربرنج رو به ظرف دیگه ای منتقل می کنیم و بادام های سرخ شده رو روش می ریزیم.
گرم یا سرد سرو می کنیم
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
💟 #شیر_بادام ( مزاج معتدل)😋
✴️•⇦ بهترین معجون تقویتی برای مغز جلوگیری ازپوکی استخوان وآلزایمر
✅ #موادلازم
🔰 مغزبادام: ۱۵ عددمتوسط
🔰 آب:یک لیوان
🔰 عسل یاخرما: ۱ قاشق غذاخوری عسل یا ۲ عددخرما
✅ #طرزتهیه
🔸 بادام هارامیتوانیم ازشب قبل درمقداری آب خیس کنیم و بعدپوست آن راجداکنیم و یا میتوانیم بادام هارا درآب درحال جوش بریزیم یک قل که زد ازروی حرارت برداریم بعدازولرم شدن پوستشان راجداکنیم ""بهتراست بادام هاباپوست استفاده شود"". بادام هاراباآب وعسل یاخرمادرمخلوط کن میریزیم وآماده میکنیم.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍲🍆🍲🍆🍲🍆🍲🍆🍲🍆🍲🍆🍲
#آش_بادمجان
✍ #مواداولیه :
برای 6 نفر
نعنا (خشک) به میزان لازم
کشک 1پیمانه
آرد 2قاشق غذاخوری
آب گوشت (یا اب قلم) 4پیمانه
پیاز (متوسط) 2عدد
عدس 2پیمانه
روغن نصف پیمانه
سیر1بوته
بادمجان (قلمی متوسط) 4عدد
join🔜 @Afiyat
❤️آش بادمجان بروجرد یا همون آش بادمجان و عدس یه آش بسیار معروف و خوشمزه هست که توی بروجرد،سبزوار،کرمانشاه و خیلی جاهای دیگه کشور البته به روش های مختلف پخته میشه!!من دو روش برای پخت این آش رو مینویسم که شما از هر کدوم خوشتون اومد استفاده کنید.
#طرزتهیه:
👌ابتدا بادمجان رو پوست بگیرید و بعد مکعبی ریز خرد کنید و بشورید و اجازه بدید داخل آبکش آبش بره کمی هم نمک بهش بزنید .سیر رو پوست بگیرید و ریز خرد کنید تا رنده بزنید.بادمجان رو داخل قابلمه بریزید و ابتدا کمی بدون روغن تفت بدید و بعد کمی روغن بهش اضافه کنید و وقتی کمی سرخ شد سیر رو اضافه کنید(حدود نصف روغن ذکر شده در مواد رو اضافه کنید.)
🍆وقتی بادمجان و سیر کامل سرخ شدن آب گوشت یا قلم رو به مواد اضافه کنید و حرارت رو زیاد کنید تا مواد بجوشه و بعد حرارت رو ملایم کنید.
🍅عدس رو بشورید و آبکش بقیه روغن رو داخل تابه بریزید.پیاز رو درشت خرد کنید و داخل روغن خوب سرخ کنید و بعد نمک و فلفل و زردچوبه و آرد رو کم کم بهش اضافه کنید و خوب سرخ کنید تا همه مواد طلایی بشن و عطر ادویه بلند بشه بعد با گوشتکوب برقی کامل میکسش کنید و به مواد اضافه کنید.
🍌اجازه بدید آش کامل بجوشه و جا بیفته و در انتها که خوب غلیظ شد 1پیمانه کشک جوشیده شده رو بهش اضافه کنید و موقع سرو بهش نعنا داغ و پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید
نوش جان😋😋
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🌿 #نخودآب (لبلبی) غذای درمانی🌿
استفاده از نخود پخته (نخود آب) برای کمک به درمان و حتی درمان کمر درد و دیسک کمر می تواند بسیار مناسب باشد.
🍱 #طرزتهیه:
نخود را به اندازه کافی مثلا 50 گرم، یک شبانه روز بخیسانید.
سپس برای مدت مناسب تا خوب پخته شود روی شعله ملایم قرار دهید.
این کار را حداقل تا یک هفته هر شب ادامه دهید.
🍽 میتوانید هنگام پخت مقداری ادویه و سبزی معطر اضافه کنید و میل بفرمایید.
💥 این غذا برای بهبود مشکلات جنسی و بیماری های گلو هم می تواند مفید باشد.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#خواص_نخود
نخود از بهترین حبوبات است و بهترین نوع آن سفید، بزرگ و تازه آن است.
💠 نخود خونساز است.
💠 قوه باه را تقویت میکند و برای مسائل جنسی بینظیر است.
💠 جوانی را برمیگرداند.
💠 مانع سفیدشدن مو میشود.
💠 برای سیستم اسکلتی فوق العاده مفید است.
💠 انرژیزا است.
💠 نرم کننده شکم و مقوی حرارت غریزی است.
💠 ریه را تقویت می کند.
💠 اشتها آور است.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#کاچی_مخصوص_مداحان
🌸 آرد گندم 👈 ۳قاشق غذاخوری
🌸 روغن زیتون 👈 ۳قاشق غذاخوری
🌸 شڪر سرخ 👈 ۳قاشق غذاخوری
🌸 گلاب درجه یڪ 👈 ۵قاشق غذاخوری
🌸 آب سالم 👈 ۲لیوان
🌸 زعفران،دارچین،هل 👈 به مقدار لازم
✅ #طرزتهیه:
تمام مواد را با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به قوام آید…
❇️ #خواص:
⬅️ بازڪننده صدای مداحین عزیز
⬅️ مفید برای سرماخوردگی و گرفتگی صدا
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
⚜ #مربای_زنجبیل_عسلی
👈امام رضا علیهاسلام :
«وَ مَنْ أَرَادَ أَنْ يَقِلَّ نِسْيَانُهُ وَ يَكُونَ حَافِظاً فَلْيَأْكُلْ في كُلِ يَوْمٍ ثَلَاثَ قِطَعِ زَنْجَبِيلٍ مُرَبًّى بِالْعَسَلِ وَ يَصْطَنِعْ بِالْخَرْدَلِ مَعَ طَعَامِهِ فِي كُلِّ يَوْم.»
یعنی «کسی که میخواهد فراموشیاش کم شود و اهل حفظ باشد، هرروز سه قطعه زنجبیلی بخورد که با عسل مربا شده است و هرروز وقتی غذا درست میکند به آن خردل اضافه کند.»
📚 طب الإمام الرضا عليه السلام (الرسالة الذهبية)،ص36
📚 بحار الأنوار،ج59،ص324
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص458
📚 مكاتيب الأئمة عليهم السلام،ج5،ص207
🔷🔸 #زنجبیل تازه تکههای درشتی دارد که وقتی خشک شود تبدیل به قطعات کوچک میشود،
مراد از زنجبیل مربا شده با عسل، این است که زنجبیل خشک را با عسل مخلوط کنند و مدتی بگذارند تا با مرور زمان و گرمای آفتاب و یا گذاشتن در جای گرم، نرم و قابلخوردن و تبدیل به مربا شود.
🔺در گذشته مربا را به این شیوه درست میکردند برعکس امروز که با حرارت آتش و در مدتزمان محدود به چند ساعت مربا تهیه میشود.
در لغت، مربا معنی شده به «المعقود بالعسل».
🔸ازآنجاکه در روایت گفتهشده هرروز خورده شود معلوم میشود که باید برای مدت طولانی این کار را انجام داد.
🔥 #زنجبیل بسیار گرم است از طرفی علت اصلی فراموشی بلغم است
و نوعاً افراد بلغمی به فراموشی مبتلا میشوند، ولی اگر فردی گرممزاج مبتلا به فراموشی شود استفاده از زنجبیل ممکن است که برای او ایجاد مشکل کند و بهتر است افراد بلغمی از این روش استفاده کنند.👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜
✍ #طرزتهیه:
400 گرم زنجبیل خشک یا تازه را قطعه قطعه کنید و در ظرف شیشه ای که درب آن محکم باشد بریزید.
سپس روی آن عسل بریزید تا روی زنجبیل ها را کامل بگیرد.
درب آن را گذاشته و حدود 2تا 3 ماه مقابل آفتاب قرار دهید تا مربا آماده شود.
گاهی درب ظرف را باز کنید و مربا را هم بزنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#نان_خرمایی
✅ #موادلازم :
🔸 مغز گردو ۱۵۰ گرم
🔸 تخم مرغ (زرده) برای تزیین
🔸 خرما ۳۰۰ گرم
🔸 گلاب ۵ ق غ
🔸 ماست محلی ۲ ق غ
🔸 کره محلی گاوی ۲۲۰ گرم
🔸 آرد گندم کامل ۳ لیوان
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍪 #طرزتهیه نان خرمایی :
1⃣ کره را روی حرارت بخار قرار دهید تا آب شود، ماست را به کره آب شده اضافه نمایید ، پس از مخلوط شدن مواد کم کم آرد را اضافه کنید و 3 دقیقه ورز دهید ( فقط تا حدی ورز دهید که خمیر یکدست شود ).
2⃣ خمیر را داخل نایلون فریزر بگذارید و به مدت 2 ساعت کناری قرار دهید ؛ در این مدت خرماها را بشویید و پوست و هسته خرما را جدا کنید سپس بهمراه مغز گردو و گلاب مخلوط و چرخ کنید ( در صورت تمایل میتوانید 1 قاشق چایخوری پودر دارچین یا رازیانه اضافه کنید ).
3⃣ پس از 2 ساعت که خمیر آماده شد تکه هایی از خمیر بردارید و کف دست تان پهن کنید سپس داخل آن مقداری از خرمای چرخ شده بگذارید و از اطراف جمع کنید ( تمام شیرینی ها را به همین صورت آماده کنید ).
4⃣ نان خرمایی ها را داخل سینی فر بچینید و روی آنها را با زرده تخم مرغ بمالید سپس سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 – 20 دقیقه قرار دهید تا روی نان خرمایی ها طلایی شود.
5⃣ پس از آماده شدن نان خرمایی باید صبر کنید تا خوب سرد شوند سپس داخل ظرف قرار دهید ، این شیرینی ها بسیار ترد و شکننده میباشند و باید در زمان انتقال به ظرف خوب سرد شده باشند.
6⃣ میتوانید بسته به سلیقه تان انواع مدل های این شیرینی خوشمزه را آماده کنید ، در صورت تمایل میتوانید پیش از قرار دادن نان خرمایی ها در فر یک گردو برای زیبایی بیشتر روی نان خرمایی ها قرار دهید و یا زرده تخم مرغ را با مقداری زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی نان خرمایی ها بزنید تا رنگ طلایی تری داشته باشید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🔮 #سکنجبین_عسلی
درمان بیماریهای⁉️‼️
1⃣ بهترین شربت بعد از حجامت
2⃣ پیشگیری از:
انحراف درصورت
پیسی
بهک
جزام
♋️ #موادلازم:
سرکه انگور طبیعی 1واحد
عسل (شکرسرخ یامخلوطی از این 2تا) 2واحد
نعناع خشک 1واحد یابه مقدار نیاز
🚺 #روش_ساخت:
سرکه و عسل را مخلوط کرده و نعناع را به ان اضافه کرده و روی اتش ملایم میگذاریم تاقوام بیایدو غلیظ شود.
باید 10 دقیقه جوشانده شود
💎 #نکات:
1⃣عرق مناسب نیست و بهتر است چوب نعنا راهنگام جوشاندن به سکنجبین اضافه کرد
2⃣منظور از اینکه بیان شده سرکه عسل را فاسد می کند👈 این است که طعم شیرین عسل با سرکه تغیر میکندو خاصیت عسل از بین نمی رود
🔮روش مصرف:
نصف لیوان رابا حدود 4لیوان اب رقیق کرده و استفاده کرده
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
طرز تهیه #سرکه_اسلامی
✍ #روش_تهیه_سرکه:
♦️ ابتدا انگور را شسته و صبر کنید تا خشک شود زیرا آب سبب کپک زدن آن میشود.
♦️سپس آب انگور را گرفته و در ظرفی بریزید و درب آن را ببندید.
نکته: میتوانید خود انگور را در ظرف بریزید و در نهایت آن را صاف کنید.
♦️در زمستان شش روز و در تابستان سه روز طول میکشد که انقلاب اول رخ داده و تفاله های آن بالا بیاید.
♦️ پس از ده روز (پس از رخ دادن انقلاب اول) که تبدیل به خمر شد، درب ظرف را باز کنید تا پشه یا مگس سرکه که کوچک و قرمز رنگ هستند وارد آن شود (این کار یک تا دو هفته زمان میبرد). این حشره سبب میشود آب انگور و مواد شروع به کپک زدن و پف کردن کند سپس تبدیل به سرکه شوند و تفاله های آن پایین رفته و انقلاب دوم رخ دهد. این فرآیند نود روز زمان میبرد.
نکته: درب ظرف را نباید بصورت کامل باز کرد چون سبب تبخیر زیاد سرکه میشود بلکه ایجاد روزنه کفایت میکند تا اصطلاحا سرکه نفس بکشد (میتوان تا آمدن پشه ها درب آن را باز بگذارید سپس درب آن را بگذارید و در حد روزنه باز باشد).
♦️ روش دیگر این است که بعد از ده روز (پس از انقلاب اول) به آن سرکه کهنه اضافه کنید زیرا در سرکه کهنه تخم مگس سرکه وجود دارد و حتی اگر در را ببندند بازهم مگس سرکه در آن به وجود میآید و پس از چهل روز تبدیل به سرکه میشود ولی آنچه در روایات توصیه شده تهیه سرکه با باز گذاشتن ظرف و ورود مگس سرکه از راه طبیعی آن و بدون اضافه کردن سرکه است.
✨نکات تهیه سرکه خرما
- برای تهیه سرکه از خرما باید بقدری آب به آن اضافه کنیم تا جایی که آب روی خرما بیاید؛ پس از چهل روز آن را صاف کنید و تا نود روز بگذارید.
✨نکات تهیه سرکه عسل
- عسل به خودی خود دارای موادی است که از فاسد شدن آن جلوگیری می کند و برای تهیه سرکه از آن بایستی آن را بوسیله آب رقیق کرد تا آن مواد اثر خود را از دست بدهند به این صورت که در شرایط مناسب دو برابر مقدار عسل به آن آب اضافه کنید.
⭐️عسل دقیقا بعد از نود روز تبدیل به سرکه میشود و دردسرهای خاص باقی مواد از قبیل صاف کردن و ... را ندارد و مشکلی که در بقیه مواد هست که باید اصطلاحا روش تهیه باید بدست فرد تهیه کننده بیاید را ندارد.
join🔜 @SalamateMontazeran
💫 #نکات :
🔸1. سرکه خمر به سرکهای میگویند که در فرآیند تبدیلشدن به سرکه ابتدا تبدیل به خمر میشود (انقلاب اول) سپس تبدیل به سرکه میشود (انقلاب دوم). تبدیل مستقیم آب انگور به سرکه مانند سرکه های بازاری نفعی ندارد.
🔸2. در روایات شش ماده ذکر شده اند که تبدیل به خمر شده و سپس تبدیل به سرکه میشوند: انگور، خرما، جو، عسل، انجیر و نیشکر (یا شاید توت).
🔸3. شاید سرکه ای که ابتدا خمر بوده سپس بوسیله مواد دیگر، نمک یا سرکه کهنه فوراً تبدیل به سرکه شود هم خوب باشد ولی بهتر است اجازه داده شود که خودش تبدیل به سرکه شود و هیچ چیزی به آن نباید اضافه کرد و شاید مضر باشد چرا که روایت میفرماید سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کردهاید.
🔸4. بهتر است زمان مناسبی جهت تهیه سرکه انتخاب کنید مثلا شب یا روز نیمه شعبان، شب ابتدای ماه رمضان و ...
🔸5. ظرفی که می خواهید در آن سرکه درست کنید حتی القدور شیشه ای باشد چون سرکه بسیار اسیدی است و در صورت استفاده از ظرف آهنی و ... سبب حل شدن آن در سرکه شده و مضر است.
🔸6. برای تهیه سرکه حوصله بخرج دهید زیرا مدت زمان تهیه آن حداقل 3 ماه است که مدتی طولانی است و حتی امکان دارد تا یک سال هم طول بکشد!
🔸7. ظرفی که می خواهید برای تهیه سرکه اختصاص دهید سعی کنید بیشتر از مقدار سرکه ظرفیت داشته باشد چون نوعا سرکه در ظرف های کوچک اولا فضای پف کردن ندارد و دیگر این که تجربه نشان داده ظرف بزرگ و مقدار زیاد بهتر می رسد و کمتر خراب می شود.
🔸8. هرچه انگور و مواد دیگر شیرین تر باشند سرکه حاصله بهتر و ترش تر میشود.
🔸9. در طب اسلامی سرکه ای توصیه میشود که ابتدا تبدیل به خمر شده و سپس سرکه گردد و این خاصیت برای سرکه سیب که در طب سنتی توصیه میشود وجود ندارد و سرکه خمری منحصر در موارد ششگانه است که ذکر شد.
❌ سرکه شیمیایی و صنعتی موجود در بازار که اساسا با اسید سیتریک شیمیایی و کاملا مصنوعی تولید شده به شدت خطرناک است و پرهیز شود.
💯ان شاء الله مشاوره ودرمان قطعی بیماریها👇🏻
join🔜 @SalamateMontazeran
#کباب_کوبیده_ساطوری
✅ #موادلازم:
▫️گوشت سردست گوسفند و کمی چربی قلوه گاه یک کیلوگرم
▫️پیاز رنده شده دو عدد متوسط
▫️زعفران آب شده غلیظ به میزان دلخواه
▫️نمک دریا و فلفل به مقدار لازم
▫️سویق گندم یک و نیم قاشق غذاخوری
✍ #طرزتهیه:
🔹گوشت را خرد بکنید و در ابتدا ظرفی را پر از آب بکنید و گوشت را داخل آن بریزید تا چندین ساعت بماند.سپس گوشت ها را بیرون بیاورید و خوب بشورید. این کار برای خارج شدن خونابه داخل گوشت ضروری است.خوردن گوشت نشُسته موجب بیماری و غلبه صفرا میشود.
🔹گوشت را حداقل سه بار چرخ کنید.هر چه قدر گوشت دفعات بیشتری چرخ شود کباب چسبندگی بیشتری خواهد داشت. البته بهتر است در صورت امکان گوشت با ساطور روی کُنده چوبی به دفعات ساطوری شود تا گوشت شبیه چرخ کرده بشود.
🔹پیاز ها را پوست کنده و رنده کنید،بعد آن را از صافی رد کنید و آب آن را جدا کنید و در ظرف جداگانه بریزید. مقدار پیاز در کباب نباید بیش از حد باشد چون باعث آبدار شدن گوشت و ریختن کباب هنگام پخت میشود،و دیگر اینکه کباب را شیرین کرده و طعم آن را نامطلوب میکند.
🔹گوشت چرخ شده را ورز دهید،یکی از مهم ترین قسمت های تهیه کباب ورز دادن آن است. ابتدا گوشت را کمی ورز داده بعد به روش بن ماری ورز دادن را ادامه دهید. در این روش حرارت بخار باعث میشود چربی گوشت زودتر آب شود و گوشت نرم و جا افتاده شود.
🔺اگر از این روش استفاده نکنید باید مدت ورز دادن را بیشتر کنید تا چربی گوشت به کمک حرارت دستتان آب شود.
join🔜 @Afiyat
🔹سپس پیاز رنده شده،نمک،فلفل و زعفران را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و کمی ورز دهید. بعد روی آن را با پارچه نخی مرطوب بپوشانید و حدود 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
🔹بعد از این گوشت را از یخچال بیرون آوردید آن را چند بار به ظرف بکوبید و دوباره ورز دهید.
🔺اگر احساس کردید گوشت شل است کمی سویق گندم به آن اضافه کنید و دوباره ورز دهید. اینکار باعث میشود آب اضافی گوشت گرفته شود و احتمال ریختن کباب کمتر شود. البته باید دقت داشت در صورت نیاز و به مقدار کافی، از اضافه کردن بیش از اندازه آن به گوشت خوداری کنید زیرا باعث خشک شدن کباب شده و طعم آن را نامطلوب می کند.
🔹سپس گوشت را دوباره در یخچال بگذارید و روی آن را با پارچه نخی مرطوب بپوشانید و اجازه دهید حدود یک ساعت قبل از به سیخ گرفتن در یخچال بماند. هر چه قدر مایه کباب سردتر باشد بهتر به سیخ می چسبد.
🔹بعد گوشت را از یخچال بیرون بیاورید،دستتان را با آب پیاز خیس کنید و از گوشت یک گلوله به اندازه کف دست بردارید و آن را به شکل بیضی دربیاورد.
سپس از بالای سیخ شروع به سیخ گرفتن کنید و با فشار دادن گوشت را آرام آرام به سمت پایین سیخ هدایت کرده و فرم دهید.
🔺دقت کنید پس از اتمام کار ابتدا و انتهای گوشت را با فشار دست به سیخ بچسبانید زیرا این کار در نریختن کباب بسیار موثر است.
🔺سپس دستتان را دوباره به آب پیاز آغشته کنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتتان روی گوشت باقی بماند.
🔺همچنین بعد از هر بار سیخ گرفتن چربی چسبیده به دست را به کمک سیخ جدا کنید و روی کباب بمالید. این کار از خشک شدن و سوختن گوشت جلوگیری میکند.
🔹بعد به سیخ گرفتن گوشت،آنها را در یخچال قرار دهید تا به اصطلاح کباب بیات نشود.
🔹قبل از پختن کباب از سرخ بودن ذغال ها مطمئن شوید. ذغال ها نباید شعله دار باشند،بهتر است آتش آنها فروکش کرده باشد تا بوی مواد اشتعال زایی که استفاده شده است برود و روی کباب ها اثر نگذارد.
🔺فاصله بین کباب ها و ذغال ها باید به گونه ای باشد تا هم کباب ها نسوزند و هم خام نمانند.
🔹سیخ ها را روی ذغال میچینیم و در ابتدا با بادبزن شروع به باد زدن کرده و مرتب سیخ ها را می چرخانیم تا گوشت خودش را بگیرد. در غیر این صورت یک طرف کباب سفت میشود و طرف دیگر آن میریزد.
🔺وقتی گوشت برشته شد دیگر نیازی به باد زدن نیست و اجازه می دهیم کباب به حال خود پخته شود.
🔺در زمان طبخ کباب ها را چند بار روی هم بزنید تا روغنی که از کباب ها چکیده میشود به خورد هم برود. همچنین هر از گاهی با نان چربی کباب را بگیرید.
🔶 برای سس کباب، کره را آب کرده؛ آب و سماق را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم روی گاز گرم شود به محض اینکه شروع به جوشیدن کرد زیر آن را خاموش می کنیم. حال در قابلمه یا ظرف مورد نظر نان های چرب شده را قرار می دهیم و کباب ها را می کشیم و سس کباب را روی آن می دهیم. برای کشیدن کباب سر و ته کباب را با چاقو ازسیخ جدا کرده و آن را بین دو تکه نان قرار داده و می کشیم.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#فرنی_سنجدوسبوس_گندم
🔸 #موادلازم :
🔻شیر گاو (طبیعی، نه پاستوریزه) : ۶ قاشق
🔻سنجد : ۳ عدد
🔻آرد برنج : ۱ قاشق چایخوری
🔻آرد سبوس گندم : ۲ قاشق چایخوری
🔻بادام : ۵ عدد
🔸 #طرزتهیه
ابتدا مغز بادام ها را با ریختن آب جوش پوست بگیرید و رنده کنید.
سنجدها را هم پوست کنده و گوشت آنها را رنده کنید.
شیر را روی حرارت ملایم بجوشانید و آرام آرام آرد سبوس گندم و آرد برنج را اضافه کنید.بعد نوبت مغز بادام و سنجد است.آنقدر هم بزنید تا قوام بیاید و غلیظ شود.سپس بگذارید خنک شود تا بتوانید به راحتی میل کنید
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#آش_خرفه_باماست
#موادلازم برای۱۰ نفر
ماست ترجیحا ترش ۱ کیلوگرم
آردکامل ۳-۴ قاشق غذا خوری
برنج ۱ پیمانه
بلغور گندم ۱ پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
سیر داغ به مقدار لازم
پیاز داغ به مقدار لازم
سبزی خرفه ۱ کیلوگرم
#طرزتهیه:
۱- بلغور گندم ونخود و برنج را با آب و پیاز و کمی زردچوبه آنقدر بپزید تابرنج و بلغور له شود.
۲- سبزی خرفه را خرد کرده و در قابلمه بریزید تا سبزی بپزد.
۳- وقتی آش جا افتاد، ماست زده شده را با آرد هم بزنید و در آش بریزید.
۴- بعد از 10 دقیقه جوشیدن آش آماده است اما پیش از سرو بدون آنکه در قابلمه را بگذارید اجازه دهید آش خنک شود و خودش را بگیرد.
۵- آش آماده را میتوانید با سیر و پیاز داغ تزئین کنید.
۶- بعد از ریختن ماست در آش،آن را تا زمان جوش آمدن هم بزنید تا نبرد.
#سایرنکات👇
اگر از دستتان در رفت و آشتان برید،یک تخممرغ در آن بشکنید تا ایرادش معلوم نشود👌
نخود وبلغور گندم و برنج را شب قبل خیس کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#کتلت_عدس
#موادلازم
عدس 2 لیوان
سیب زمینی 1 عدد
پیاز 1 عدد
تخم مرغ 3 عدد
پودر سیر 1 قاشق چایخوری
آرد مقدار لازم
نمک و فلفل مقدار لازم
join🔜 @Afiyat
#طرزتهیه :
عدس را از چند ساعت قبل در آب خیس دهید ، عدس خیس خورده را بهمراه سیب زمینی خرد شده داخل قابلمه بریزید و 2 – 3 لیوان آب اضافه کنید ،
در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد
پس از اینکه آب غذا کشیده شد با میکسر بزنید یا با کوشتکوب بکوبید تا سیب زمینی و عدس خوب له شوند.
پیاز را رنده کنید و با دست کمی فشار دهید تا آب اضافی پیاز گرفته شود سپس عدس و سیب زمینی میکس شده ، تخم مرغ ، پودر سیر ، نمک و فلفل را به پیاز اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا مایه کتلت یکدست شود سپس آرد را اضافه کنید ( تا اندازه ای آرد اضافه کنید که بتوانید با دست به کتلت شکل دهید ).
پس از اینکه مایه کتلت اماده شد داخل ماهیتابه مقداری روغن (سالم) بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود ، دست تان را مرطوب کنید یا به سفیده تخم مرغ آغشته کنید و مقداری از مایه کتلت بردارید و به شکل گرد حالت دهید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شود سپس برگردانید تا طرف دیگر ان نیز سرخ و برشته شود ( تمام کتلت ها را به همین صورت اماده کنید )
#نکتهها : میتوانید از آرد نخود استفاده کنید ، مایه کتلت را زیاده از حد سفت نکنید بلکه تا اندازه ای ارد اضافه کنید که بتوانید با دست مرطوب به ان شکل دهید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🔰 نوشیدنی #رانی
عسل ،خیار و لیموترش
#خواص:
ملیّن، مفید برای کبد و کلیه ،رفع تشنگی،ضدصفرا وسودا و...
#موادلازم:
آب : یک لیوان(جوشیده خنک)
عسل مرغوب : دو قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه: یک قاشق مرباخوری
خیار سالادی رنده شده : یک قاشق غذاخوری
سیاهدانه : 7 عدد
🔵 #طرزتهیه:
عسل را در آب حل کرده، و سپس خیار رنده شده و آب لیموترش تازه و سیاهدانه را نیز به آن اضافه می کنیم. نوشیدنی را در بطری شیشه ایی برای مصرف دانش آموز آماده کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#بریونی (بریانی) اصفهان
🍶 #موادلازم برای 4 تا 6 نفر :
گوشت گوسفند بدون استخوان 500 گرم
پیاز متوسط 4 عدد
زردچوبه نصف قاشق چای خوری
دارچین 1 قاشق مرباخوری
نمک دریا و فلفل به مقدار لازم
نان سنگک گ به مقدار کافی
#طرزتهیه:
گوشت را با مقداری آب و 2 عدد پیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمك اضافه می كنیم.
join🔜 @Afiyat
گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم و آب گوشت پخته باقیمانده را كنار می گذاریم.
نمک و فلفل و زرد چوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.
سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز می گذاریم تا داغ شود و کمی روغن در آن می ریزیم، طوریکه کف آن چرب شود.
مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن می کنیم و روی حرارت می گیریم تا كف بریانی طلایی شود.
روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.
بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمی گردانیم.
اطراف بریانی را معمولا با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می كنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریانی بریزید.
بریانی را با دوغ محلی تازه نوش جان كنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat