﷽
سلام علیکم
بیست و پنجمین روز از🌷چله دهم🌷
اعمال مستحبی امروزمان را به #نیابت از
اولین بانوی شهید اسلام
و از یاران بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف
❣️سمیه مادر عمار یاسر❣️
#هدیه می کنیم
محضر نورانی
☀️ حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها☀️
و از حضرتش #تقاضا می نماییم تا با نگاه مادرانه خود ما را دعا نمایند .
« سمیه » مادر عمار یاسر،
از بانوان بسیار جلیل القدر و بزرگوار است
👈هفتمین نفری بود که به اسلام گروید
و صدمات و رنج های زیادی را پس از گرویدنش به دین مبین اسلام، در راه خداوند متحمل شد
و سرانجام به عنوان
👈اولین بانوی شهید اسلام نام گرفت.
سمیه دختر خباط
و کنیز ابی حذیفه بن المغیره – رییس قبیله ی بنی مخزوم – بود
و در میان کنیزان قریش کنیزی
آزاد منش
عاقل
و خوش قلب
نمکین
و پاکدامن، مانند او وجود نداشته است.
همسرش یاسر، پسر عامر و از اعراب عنسی مذجحی قحطانی یمن بود که همراه دو برادرش «حارث » و «مالک » از یمن به مکه راه افتاد تا برادر چهارمش را که بر اثر قحطی و خشک سالی و فساد اوضاع حکومت یمن، آواره شده بود، پیدا کند.
پس از آن که سه برادر از پیدا کردن برادر گمشده ی خود مأیوس شدند، مالک و حارث بازگشتند، ولی یاسر در مکه ماند و با رییس قبیله ی بنی مخزوم – ابی حذیفه بن مغیره – هم پیمان شد.
ابو حذیفه – که مرد مهربان و خوش قلبی بود – از یاسر نگهداری می کرد و یاسر نیز که از اکرام و مرحمت ابو حذیفه برخوردار بود، حداکثر وفاداری و خلوص را نسبت به او ابراز می داشت.
«ابو حذیفه » روزی به فکر هم پیمان یمنی خود افتاد تا برای او همسری انتخاب کند و او را از تنهایی نجات دهد و ضمنا امیدوار بود که خداوند فرزند شایسته ای به او بدهد; بدین جهت «سمیه » دختر خباط را، که شریف ترین و عفیف ترین کنیزش بود، به ازدواج یاسر درآورد و پس از آن سمیه را نیز آزاد کرد و مقرر داشت که فرزندان این زن و شوهر نیز جزو آزادگان (احرار) شناخته شوند.طولی نکشید که از این ازدواج مبارک، پسری به نام «عمار» متولد شد.
وقتی حضرت خاتم الانبیا محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) به مقام نبوت مبعوث شد و آیین روشنگر اسلام را به طور غیر علنی وارد مکه نمود، یاسر و سمیه و فرزندشان عمار که در آن هنگام، جوانی رشید و قوی بود، جزو اولین نفراتی بودند که به دین مبین اسلام گرویدند و تمام خطرات احتمالی را با جان و دل پذیرا شدند.
با اسلام آوردن این خانواده و پذیرش آیین توحید و یکتاپرستی و نفی و طرد کفر و شرک، آزار و اذیت ها و شکنجه های کفار قریش نسبت به آن ها شروع شد و روز به روز فزونی می یافت و شدت می گرفت.
در ریگزار داغ و سوزان مکه، ابوجهل مشغول شکنجه کردن یک زن و مرد سال خورده و یک مرد جوان بود. جلاد ها سنگ های سنگینی روی سینه ی هر یک از این سه نفر گذاشته و به سختی آن ها را شکنجه و آزار می دادند.
ابو جهل می گفت: یکی از این سه امر موجب نجات و آسایش شما خواهد بود:
۱٫ سب و شتم پیامبر
۲٫ تبری جستن از او
۳٫ رجوع به لات و عزی.
ولی از زبان آن ها جملاتی غیر از «الله اکبر» و «لا اله الا الله » و بد گفتن به لات و عزی و یاد کردن نام مبارک پیامبر با کمال احترام چیزی شنیده نمی شد.
در نتیجه ی این استقامت و بردباری شگفت آور، شکنجه های ابوجهل بر آن ها فزونی می گرفت;
👈زره های آهنین بر بدن مبارکشان می کرد و آن ها را در آفتاب سوزان صحرای مکه نگاه می داشت; به نحوی که حرارت آفتاب و داغی آهن بدنشان را می پخت و مغزشان را به جوش می آورد.
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و اله) که رحمه للعالمین بود، برای هم دردی و تفقد از حال آن ها به نزدشان می آمد، پشت سر هر یک از آن ها قرار می گرفت و با دست بدنشان را نوازش می داد و با کمال رأفت و محبت می فرمود:«صبرا یا آل یاسر فان موعدکم الجنه ; ای افراد خاندان یاسر شکیبا باشید! موعد شما بهشت است » و نیز رو به آسمان می کرد و می گفت: «خدایا! آل یاسر را بیامرز که من آن چه از عهده ام ساخته بود انجام دادم. »
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) تا جایی که امکان داشت در کنار آن ها می نشست و از آنان تفقد می کرد، حزن و اندوهی که پیامبر را از ملاحظه ی وضع این تازه مسلمان ها فرا می گرفت، کمتر از تاثیر آهن گداخته ای نبود که بدن های آن ها را داغ می کرد. حضرت سپس برمی خاست و برای انجام سایر شئون اسلام قیام می کرد و با کمال شکیبایی با آن ها وداع می نمود.
همین که پیغمبر از نزد آنان حرکت می کرد و می رفت، جنون ابوجهل اوج می گرفت و خشم او فزونی می یافت، لذا دستور می داد تا جلادها، بیچارگان ستم دیده را در آب غرق کنند.پس از آن که آل یاسر را در آب می انداختند و دوباره سر از آب در می آوردند زبانشان به حمد خدا و درود بر پیغمبر (صلی الله علیه و اله) به کار می افتاد و به لات و عزی طعن می زدند و به ابوجهل بد می گفتند.
روزی عمار به پیامبر (صلی الله علیه و اله) گفت: «یا رسول الله: بلغ العذاب من امی کل مبلغ; ای رسول خدا! شکنجه ی مادرم (به دست کفار قریش) از حد گذشته است » پیامبر به او فرمودند: «صبرا یا ابا الیقظان! اللهم لا تعذب احدا من آل یاسر بالنار; ای ابا یقظان! صبر کن » و رو به آسمان کرد و گفت: «خداوندا! هیچ کدام از خاندان یاسر را در عذاب و آتش خودت مسوزان » .
روزگار مکه به همین ترتیب با سختی و شدت هر چه تمام تر برای تازه مسلمان ها از جمله «سمیه » و همسر و فرزندش، سپری میشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرانجام سال پنجم بعثت فرا رسید.در یکی از روزها که «سمیه » این بانوی با فضیلت و صبور، تحت آزار و اذیت و شکنجه ی جلادان بود، ابوجهل علیه الویل نیزه ای بر قلبش وارد کرد که روحش به شاخسار جنان پرواز نمود.
و مقدر این بود که اولین بانوی شهید اسلام کنیزی باشد که به لباس شرافت اسلام مشرف و مزین گشته و روحی به وسعت دریاها و بلندای آسمان ها دارد.
به پاس خدمات و زحماتی که این بانو در صدر اسلام متحمل شده است
در زمان حکومت حضرت ولیعصر ارواحنا له الفداء جزء رجعت کنندگان خواهد بود .
در حدیثی امام صادق علیه السلام می فرمایند : همراه قائم عجل الله تعالی فرجه الشریف 13 زن خواهند بود که به مداوای مجروحان پرداخته، سرپرستی بیماران را به عهده خواهند گرفت، ....(از جمله)
👈سمیه(مادر عمار یاسر)
🌺 صلوات فاطمی امروزمان را
به #نیابت از
همه شهدای صدر اسلام تاکنون
به ویژه
اولین بانوی شهید اسلام
و از یاران بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف
❣️سمیه مادر عمار یاسر❣️
هدیه می کنیم محضر نورانی
☀️ صدیقه طاهره ، حضرت زهرا سلام الله علیها☀️
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي الصِّدِّيقَةِ
فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ
حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ
وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ
الَّتِي اِنْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَي نِسَاءِ الْعَالَمِينَ
اَللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا
وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا
وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَوْلاَدِهَا
اَللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَي
وَ حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ
وَ الْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلإَِ الأَْعْلَي
فَصَلِّ عَلَيْهَا وَ عَلَي أُمِّهَا
صَلاَةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ اَبيها مُحَمَّدٍ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ
وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِهَا
وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَالسَّلاَمِ
هدایت شده از بصیـــــــــرت
🌹مقام معظم رهبری:
🔸از دانشجويان شهيد هويزه با عنوان سرآمدان ایمان و ایثار آگاهانه،
یاد کردند و تأکید فرمودند : «امروز که دشمنان کمینگرفته نظام اسلامی درصدد از رونق انداختن جهاد و شهادت هستند،
دانشجویان عزیز و همه جوانان باید این عامل قدرت ملی و شاخص ایمان خالصانه را از دست ندهند و آن را بزرگ بشمارند.
🌸 #شانزدهم_دی_روز_شهدای_دانشجو_گرامیباد.
#شهدای_دانشجو
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا آمریکاست...
سینهزنی و ذکر دستهجمعی یک گروه مذهبی مسیحی به تقلید از شیعیان
این گروه معتقدند سینهزنی باعث تخلیهی احساسات منفی میشه.
@BisimchiMedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یادتان هست ...
#حجاب_فاطمی
#مادرانه
نابرده رنج گنج به ما داده فاطمه س
👈امروز
۱۷ دی ماه؛
سالروز اعلام کشف حجاب از طرف رضاخان ملعون
تقریباً هشتاد سال از سیاست ضد دینی رضاخان در حوزه حجاب و پوشش و دستور اجباری شدن کشف حجاب می گذرد.
رضا شاه در تنها سفر خارجی اش با مشاهده زنان ترکیه ای، چنان خود را باخت که پس از ورود به کشور قانونی برای ممنوعیت حجاب و اجبار کشف حجاب و یکنواختی پوشش ها صادر کرد.
شاید امروز غالباً تصور می شود گستره اجرای قانون کشف حجاب به چند شهر بزرگ کشور و با اجرای مانورهای ترویجی محدود می شود اما واقعیتی که به ما نگفته اند چیز دیگری است، این را بزرگترهای هشتاد نود ساله ما بهتر می دانند و خوب دیده اند و لمس کرده اند.
اگر لحظه ای پای صحبت این بزرگترها بنشینیم و در انبوه خاطرات آنها گذر کنیم تازه می فهمیم که، حتی زنان و مردان کوچکترین شهرها و دهستانهای کشور نیز در آن زمان از شلاق دستور کشف حجاب اجباری رضاخان بی نصیب نبوده اند، چه بسیار چادرهایی که به زور از سر زنان برداشته شده است، چه بسیار زنانی که با چشمانی گریان و سر و پایی لخت در شهرها محکوم به رژه رفتن شده اند، چه فراوان خاطراتی که بزرگترهای ما از کتک خوردن و نقش زمین شدن زنان سرافراز این سرزمین دارند و چه سرمایه هایی که در طی حداقل شش سال برای فرار از آزادی و اجبارِ بی حجابی،
👈 خود را در چهار دیواری خانه محبوس کرده اند.
«سیده محترم خانم»
بانویی از خانواده قاضی
در شهر کاشان یکی از این زنان بی شماری است که هیچ گاه به ما معرفی نشده است.
حماسه دلاورانه اما تلخ سیده محترم خانم زمانی اتفاق افتاد که او به همراه خانواده به قصد زیارت مراد خود، علی بن موسی الرضا علیه السلام عازم خراسان می شود، خانواده سیده محترم البته نمی دانستند که سیده محترم در انتظار چیست و چه کسی در انتظار اوست.
در این سفر زیارتی سیده محترم همچون بسیاری دیگر از زائران حرم یار در حلقه مأموران حکومتی گرفتار می شود، اما
او با مقاومت جانانه ای مقابل خواسته مأموران می ایستد،
کتک می خورد،
ضربات سنگین مأموران را تحمل می کند،
مجروح می شود
و سلامتی اش را می دهد
👈اما حجابش را نه.
به دستور رضا شاه در مسيرهای شهرها و جادهها ماشينها را بازرسی میکردند هر که چادر بر سر داشت، چادر او را از سر برمیکشیدند.
به گفته شاهدین ماجرا آقای سيد محمد قاضی، سيدعباس قاضيان فرزند سيد عبدو ميگويد: با توجه به اينکه به دستور رضا شاه چادر بر سر کردن ممنوع بود، اما اينها از خانواده مذهبی، ولايتی و حافظ حجاب بودند. هيچگونه ترس و واهمه از سربازان نداشتند و نسبت به اعتقادی که داشتند، محکم با اقتدار ايستادگي ميکردند. راوی آقای سيدمحمد قاضی نقل میکند، از محل سکونت به طرف خراسان که حرکت کرديم با اتوبوس در راه ورودی شهرها و شهر مشهد مأمورين برای بازرسی و تفتيش به داخل اتوبوس میآمدند. ما در عقب اتوبوس و با پنهان کردن خانمهای چادری اقدام میکرديم تا دست مأمورين به اينها نرسد. وقتي به مشهد رسيديم منزلي را اجاره کرديم برای تشرف به حرم در مواقع خلوت و در نبودن مأمورين و بعضي اوقات برای رعايت امنيت و آرامش شب ميرفتيم. تا گزندي به ما نرسد. به هر حال درچند روزی که ما مجاور بارگاه امام بودیم مشرف به زیارت حرم آقا علي ابن موسي الرضا علیه السلام بودیم تا اینکه روزی در کنار ضريح مشغول دعا و نيايش و زيارت بوديم که به يکباره مأمورين ريختند و هر که با چادر و حجاب بود، با چوب باطون مورد ضرب و شتم قرار دادند و چادرها را از سر زنان زائر کشيده و آنان که مقاومت کرده بودند ازجمله سيده محترم بانو را ضرب و شتم شدید کرده بودند.
زار و شيون بود که به هوا مي رفت و کاری از کسي ساخته نبود. در اين ميان سيده محترم بانو را آنقدر زده بودند که در حرم رضوی بي هوش و بيچادر افتاده بود، بطوری که سر و صورت و دست و پاها یش ورم و کبود شده بود. وقتي مأمورين رفتند، اطرفیان براي بردن سيده محترم بانو به منزل پالتويی تهيه کردند و با زحمت زياد جسم بیرمق او رابه منزل منتقل کردند. که اين اولين و آخرين زيارت سيده محترم بانو شد. به گفته ساواک در آن روز که جهت کشف حجاب به مسجد گوهرشاد حمله کرده بودند ۶ کشته ۲۷ مجروح و در بيمارستان ۸ نفر فوت شدند و روز بعد ۱۰ کشته و ۹ مجروح برجای گذاشت.
تا چند روزی از سيده محترم بانو در منزل مراقبت شد. ولي هيچ فايدهای نداشت چون صدمات شدید بود، اما سيده محترم بانو نتوانست روي پای خود بايستد. همراهان وسايلشان را جمع و جور کرده و به سمت کاشان حرکت کردند. بعد از ۱۴ روز وقتي رسيديم به محل و خانه مان مردم متوجه شدند که چه بلايي به سرمان آمده از دست سربازان رضا شاه ملعون. ديد و بازديد بسيار زياد بود ولي سيده محترم بانو تا مدتی در بستر بود.
او تا پايان عمر عفاف و حجاب خود را حفظ و از جان خود در اين راه دریغ نکرد.در ادوار گذشته زنان مؤمن به دستور خداوند متعال و تأسي به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از حجاب وعفاف خود پاسداری کرده و آرزوی بدخواهان دین و دیانت را نااميد و به يأس مبدل کرد.
سيده محترم بانو در سال ۱۳۵۶ دعوت حق را لبيک گفت و در جوار بارگاه امام زاده قاسم عليه السلام آرام گرفت.
لباس برای ایرانیان هیچ گاه تنها پوششی بی هویت نبوده است، بلکه به فرهنگ ایرانی و هویت دینی مردم پیوند خورده است.
چون رشته های لباس و حجاب ایرانی وصل به ریشههای دینی و سنتی و فرهنگی ایرانیان بود، با مقاومت جانانه مردم نیز روبرو شد تا جایی که در تمام دوره ۶ ساله کشف حجاب رضاخانی، بسیاری از مردم با خون و جان خود در برابر این تغییر خشونتآمیز هویت خود ایستادند و بزرگترین نهضت مقاومت فرهنگی را در تاریخ اجتماعی معاصر به راه انداختند.
زن ایرانی، هیچ زمانی را به یاد نمی آورد که بی حجاب بوده باشد.
👈نه در دوران اسلامی
👈و نه حتی پیش از اسلام.
👈 تا بوده و موجودی به نام زن در تاریخ ایرانی بوده است با حجب و حیا و چادر و چارقد بوده است.
کشف حجاب اجباری یا چنانکه امروزی ها می گویند آزادی پوشش، یک تغییر لباس ساده نیست. بلکه تلاشی جاه طلبانه برای قطع ریشه ها و تداوم هاست. آن کس که از لباس خود دفاع می کند در واقع از اتصال خود به یک تاریخ پردامنه از عقیده و حیای مؤمنانه در میانه اجتماع دفاع می کند و آن کس که می خواست حجاب را از ریشه برکند، ریشه تاریخ و سنن ایرانی را می خواست از جا برکند.
سیده محترم بانوی قاضی؛ شهیده کاشانی حجاب
یکی از جمله زنان باعفت و پاکدامن کاشانی در نهضت مقاومت فرهنگی بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جان عزیز محترم بانوی ایران،
نشانه مقاومت و ایستادگی هزاران بانوی محترم ایرانی است که در طول سالیان خفقان پهلوی از فرهنگ و سنت ایرانی و اسلامی دفاع کردند و در مقابل ترکه بیداد و ستم پهلوی مقاومت نمودند ،
تا میراث حضرت زهرا سلام الله علیها را بدست ما برسانند.
پس
بانو!
هربار که از خانه پا بیرون میگذاری
گوشه ی چادرت را محکم در دست بگیر و
آرام زیر لب بگو؛
"هذه امانتک یا فاطمة الزهراء"
این چادر امانت از شماست بی بی جان
"السلام علیک یا فاطمه الزهراء سیدة نساء العالمین"
#کشف_حجاب
#هیهات_منا_الذلة
🌺 صلوات فاطمی امروزمان را
به #نیابت از
همه شهدای صدر اسلام تاکنون
و تمام بانوان مجاهدی که سختی و محرومیت کشیدند ولی حاضر نشدند لحظهای چادر خود، امانت حضرت زهرا سلام الله علیها، را از سر بردارند
به ویژه
شهید حجاب
❣️سیده محترم بانو❣️
هدیه می کنیم محضر نورانی
☀️ صدیقه طاهره ، حضرت زهرا سلام الله علیها☀️
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي الصِّدِّيقَةِ
فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ
حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ
وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ
الَّتِي اِنْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَي نِسَاءِ الْعَالَمِينَ
اَللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا
وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا
وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَوْلاَدِهَا
اَللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَي
وَ حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ
وَ الْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلإَِ الأَْعْلَي
فَصَلِّ عَلَيْهَا وَ عَلَي أُمِّهَا
صَلاَةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ اَبيها مُحَمَّدٍ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ
وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِهَا
وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَالسَّلاَمِ