✅خاطره ای جالب از آیت الله جاودان شاگرد برجسته علامه عسکری:
🔶تقریبا ۲۳ سال پیش حاج آقا عسکری با شنیدن بعضی خبرهای ناراحت کننده در شهر مشهد مقدس به عارضه سکته مبتلا شده بودند و در اتاق ccu بیمارستان بستری بودند.
با وجود آنکه اجازه ملاقات به کسی نمیدانند با اصرار و خواهش برای ملاقات یک دقیقه ای اجازه گرفتم و داخل اتاق رفتم . پس از سلام حال ایشان عوض شد و بغض در گلویشان جمع شد و من با خودم فکر میکردم که اصلا چرا آمدم که موجبات ناراحتی ایشان فراهم شود.
پس از مدتی خودشان را کنترل کردند به من فرمودند: قول میدهی راه مرا ادامه بدهی ؟!
و من نیز با وجود اینکه می دانستم برای ادامه راه یک انسان عاشق و بزرگ باید به اندازه او عاشق بود و درد داشت اما مجبور شدم بگویم: بله ، چشم.
یک ماه پس از بهبودی حال ایشان برای ملاقات به بیمارستان آمدم. پساز سلام و احوال پرسی حاج آقا فرمود: آن روز که تو آمدی بدترین و سخت ترین روز عمر من بود، چون فکر می کردم دارم میروم و دست من خالی است و بعد یک دفعه چیزی یادم افتاد که من امیرالمؤمنین و اهل بیت پیامبر را دوست دارم و هر کس به کسی علاقه مند باشد روز قیامت با او محشور می شود.
و آن روز تبدیل به شیرین ترین روز زندگی من شد.
پ ن:واقعا چه دردی علامه عسکری داشت که میدید از دنیا می رود و دنبال کسی بود که راهش را ادامه دهد و از این بابت حالش منقلب می شود
🌐با نشر مطالب کانال شما هم مبلغ معارف دین باشید.
☑️کانال علامه عسکری🔰
🆔 @Allameaskari
#حدیث
💢امام زين العابدين فرمودند:
« بيچاره فرزند آدم! هر روز سه مصيبت به او مى رسد و حتى از يكى از آنها پند نمى گيرد كه اگر پند مى گرفت، سختي ها و كار دنيا بر او آسان مى شد.
1️⃣ مصيبت اول: هر روز از عمر او كم مى شود، در صورتى كه اگر از مال او چيزى كم گردد، اندوهگين مى شود؛ درحالیکه مال جايگزين دارد، اما عمر از دست رفته جبران نمى شود.
2️⃣ مصيبت دوم: روزيش را به طور كامل دريافت مى كند، كه اگر از راه حلال باشد بايد حساب پس دهد و اگر از راه حرام باشد كيفر مى بيند.
3️⃣ مصيبت سوم از اينها بزرگتر است»
پرسیدند: "آن چيست؟" فرمود: «هيچ روزى را به شب نمى رساند مگر اين كه يك منزل به آخرت نزديك شده است، اما نمى داند به سوى بهشت يا به سوى آتش؟
📚الاختصاص، ص342
💠 @Allameaskari
📆 ۳ رمضان سال ۶۵ قمری؛ ﻫﻼﻛﺖ «#مروان_بن_حكم» لعنه الله
🔺 نمونهای از رفتار کریمانه اهلبیت علیهم السلام با دشمنان خودشان
🔹... مثلاً #مروان، دشمنترین خلق به خاندان #رسالت است و چه به سر اهلبیت علیهمالسلام آورد و چقدر خودش و خانوادهاش اذیت کردند. اما وقتی لشکر #یزید لعنه الله ریختند برای قتل و غارت #مدینه، این دید که زن و بچهاش در خطر است؛ زن و بچهاش را آورد خدمت حضرت #سجاد علیهالسلام و گفت: من اینها را آوردهام که به دست تو بسپارم!.
بعد از جریان #کربلا که مدینه قرار شد قتل و غارت شود، این #دشمن خدا و #رسول و امام #حسین علیهمالسلام، خانوادهاش را که در خطر بود به دست حضرت سپرد و حضرت هم آنها را با خانوادهی خودش فرستاد به جایی که در نظر داشت برای محافظت!.
اینجور نمایش #حلم، اینجور نمایش گذشت، نمایش مافوق صفاتی که ما عقلمان نمیرسد!...
۸۲.۷.۲۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
@Allameaskari
#خاطرات
⭕️زهد در زندگی علامه عسکری
🔷علامه از ابتدا تا انتهای عمرشان یک زندگی زاهدانه و بسیار ساده را داشتند.
یکی از آقا زادگان ایشان( دکتر سید ضیاء عسکری) می گفتند: در عراق در حالی که برخی از وزرا و بزرگان برای مشاوره به خانه ما رفت و آمد میکردند، خوراک و پوشاک ما ساده بود، درعین حال علامه ذره ای اظهار نیاز نمیکردند.
🔹ایشان می گفتند من برای ورود به دانشگاه پولی نداشتم لذا یک سال کار کردم تا توانستم به دانشگاه بروم چون میدانستم پدرم(علامه) پولی ندارد.
🔸علامه رحمة الله علیه واقعا مصداق این حدیث بودن که المومن کثیر المعونة و قلیل المؤونة
و المنافق کثیر المؤونة و قلیل المعونة
یعنی مومن با دخل و خرج اندک بسیار کار میکند و ثمره دارد برخلاف منافق که خرجش زیاد است و ثمره اش کم.
📜نقل خاطره از استاد ادیبی
✅ کانال اعتقادی تاریخی علامه عسکری🔰
💠 @Allameaskari
◾️ به مناسبت وفات حضرت خديجه کبری سلام الله عليها ( ۱۰ رمضان ۱۰ ق)
💠 ... بعد از مراسم جشن عروسی حضرت #زهرا سلام الله علیها، دو نفر از بانوان خاندان پیامبر به نام #ام_سلمه و #ام_ایمن که دو زن باشخصیت بودند و خیلی به حضرت زهرا علاقه داشتند، به خدمت حضرت آمدند و گفتند: یا رسول الله! اگر #خدیجه زنده بود با تشکیل مراسم جشن #عروسی زهرا چشمش روشن میشد. اینطور نیست؟!
🔘 تا آنها نام آن بانوی فداکار را بردند اشک در چشمان #پیامبر حلقه زد و یاد آن مهربانیها و آن #ایثارگریها و از خود گذشتگیهای خدیجه افتاد.
فرمود: کجا مانند #خدیجه زنی پیدا میشود؟!
آن روز که همه مردم مرا تکذیب کردند، او مرا تصدیق نمود.
تمام #ثروت و زندگی خود را برای نشر آیین خداوند در اختیار من گذاشت.
امروز هم اگر یک #زن از این دانشمندان پیدا شود، یک خانم دکتر، یک خانم پروفسور پیدا شود، بگوید: من داراییام این است؛ مثلاً کاخ فلان جا در شمال مال من است، این دستگاه در تجریش مال من است، در فلان کارخانه سهم دارم. داراییهای من اینهاست، همهی اینها را به دفتر آقا میدهم که در راه آنچه که لازم میدانند، صرف کنند. برای خودم دو اتاق گذشتهام که در یکی بخوابم و در یکی دیگر هم مثلاً مهمانی کنم و اینها.
خود این میشود #شیعهی خدیجه. خدیجه چنین کاری کرد. هر چه داشت داد. و زنها از این عمل خیلی ناراحت شدند. به طوریکه وقتی باردار شد؛ فرستاد از اینها کمک خواست. گفتند: ما نمیآییم!. چقدر به تو گفتیم: به این شخص #فقیر شوهر نکن!. نشنیدی!. حالا موقعش شده که ما نشان بدهیم که ما خیر تو را میخواستیم که میگفتیم این شوهر را قبول نکن! وقتی شوهرِ این شخصِ دست خالی شدی ما هم نمیآییم!.
دل این بانو خیلی شکست در حالی که غریب و باردار بود و موقع وضع حملش فرا رسیده بود، و در فکر بود که چه کار بکند؟!
نشست زانوی غم به بغل گرفت. یکوقت دید دو سه تا خانم آمدند در اتاق، تعجب کرد و تکانی خورد!. یکیشان گفت: خانم تکان نخور؛ نترس!. یکی از اینها زن #فرعون است، یکی از اینها #مریم است، یکی از اینها خواهر #موسی بن عمران است، ما آمدهایم به کمک تو برای این پیشآمد زایمان!.
این است که #تفسیر میکند #قرآن را؛ "إِنَّ الَّذِينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلَّا تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ" (#فصلت: ۳۰)؛ کسانیکه #استقامت کنند - چه در #اقتصاد، چه در پیشآمدهای دیگر مشکل زندگی- و مرامِ #حقخواهی و حقمحوری را بر همه چیز مقدم بدارند؛ در همین دنیا چشمشان روشن میشود.
"قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا"؛ میگویند: ما خدا داریم و اینکه خدا داریم میشود امید #دل و جان و #عقل، و روحشان و وجودشان را تسخیر میکند. دیگر جایی را نمیبینند، کسی را نمیبینند، به چیزی اهمیت نمیدهند، اینها مقاوم میشود.
و از این جهت باید نتیجه گرفت و آن این است که در پی این بود که در خود جنس #زنان چنین بانویی پیدا شود و چنین فداکاریای بکند.
در هر استانی یکی دو تا پیدا شود کافی است. دیگر مردم و زنان دیگر خجالت نمیکشند که مثلاً دستشان خالی از زینت باشد. گوششان خالی از زینت باشد. لباسشان، لباس پارسال باشد. هر سال لباس نو نداشته باشند. برایشان این ننگ نیست. وضع زندگی پایین میآید.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
💢آیا توسل فقط ذکر مصیبت است؟! یا دایره توسل وسیع تر از آنی نیست که فکر میکنیم؟!
💠خطبه 109 نهج البلاغه
و من خطبة له ع
إِنَّ افْضَلَ مَا تَوَسَّلَ بِهِ الْمُتَوَسِّلُونَ إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى الْإِيمَانُ بِهِ وَ بِرَسُولِهِ، وَالْجِهَادُ فِي سَبِيلِهِ فَإِنَّهُ ذِرْوَةُ الْإِسْلاَمِ، وَ كَلِمَةُ الْإِخْلاَصِ فَإِنَّهَا الْفِطْرَةُ، وَ إِقَامُ الصَّلاَةِ فَإِنَّهَا الْمِلَّةُ، وَ إِيتَاءُ الزَّكَاةِ فَإِنَّهَا فَرِيضَةٌ وَاجِبَةٌ، وَصَوْمُ شَهْرِ رَمَضَانَ فَإِنَّهُ جُنَّةٌ مِنَ الْعِقَابِ، وَ حَجُّ الْبَيْتِ وَ اعْتِمَارُهُ فَإِنَّهُمَا يَنْفِيَانِ الْفَقْرَ وَيَرْحَضَانِ الذَّنْبَ، وَ صِلَةُ الرَّحِمِ فَإِنَّهَا مَثْرَاةٌ فِي الْمَالِ وَ مَنْسَاءَةٌ فِي الْاجَلِ، وَ صَدَقَةُ السِّرِّ فَإِنَّهَا تُكَفِّرُ الْخَطِيئَةَ، وَ صَدَقَةُ الْعَلاَنِيَةِ فَإِنَّهَا تَدْفَعُ مِيتَةَ السُّوءِ، وَ صَنَائِعُ الْمَعْرُوفِ فَإِنَّهَا تَقِي مَصَارِعَ الْهَوَانِ.
افِيضُوا فِي ذِكْرِ اللَّهِ فَإِنَّهُ احْسَنُ الذِّكْرِ، وَارْغَبُوا فِيمَا وَعَدَ الْمُتَّقِينَ فَإِنَّ وَعْدَهُ اصْدَقُ الْوَعْدِ، وَاقْتَدُوا بِهَدْيِ نَبِيِّكُمْ فَإِنَّهُ أفْضَلُ الْهَدْيِ، وَاسْتَنُّوا بِسُنَّتِهِ فَإِنَّهَا أهْدَى السُّنَنِ
وَ تَعَلَّمُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ اءَحْسَنُ الْحَدِيثِ، وَ تَفَقَّهُوا فِيهِ فَإِنَّهُ رَبِيعُ الْقُلُوبِ، وَ اسْتَشْفُوا بِنُورِهِ فَإِنَّهُ شِفَاءُ الصُّدُورِ، وَ أحْسِنُوا تِلاَوَتَهُ فَإِنَّهُ أنْفَعُ الْقَصَصِ، فَاِنَّ الْعَالِمَ الْعَامِلَ بِغَيْرِ عِلْمِهِ كَالْجَاهِلِ الْحَائِرِ الَّذِي لاَ يَسْتَفِيقُ مِنْ جَهْلِهِ، بَلِ الْحُجَّةُ عَلَيْهِ أعْظَمُ، وَالْحَسْرَةُ لَهُ ألْزَمُ، وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ ألْوَمُ.
خطبه اى از آن حضرت (ع )
برترين چيزى كه توسّل جويندگان به خداى سبحان ، بدان توسّل مى جويند، ايمان به او و به پيامبر اوست و جهاد است در راه او، زيرا جهاد ركن اعلاى اسلام است . و كلمه توحيد است ، كه در فطرت و جبلت هر انسانى است . و برپاى داشتن نماز است ، كه نشان ملت اسلام است و دادن زكات است ، كه فريضه اى است واجب و روزه ماه رمضان است ، كه نگهدارنده آدمى است از عذاب خداى و حج خانه خداست و به جاى آوردن عمره آن است ، كه فقر را مى زدايند و گناه را مى شويند و صله رحم است ، كه موجب افزايش مال است و واپس افكننده اجل است و صدقه نهان است ، كه خطاها را مى پوشاند و صدقه آشكار است ، كه مرگ ناگهانى را باز دارد و انجام دادن كارهاى نيك است ، كه آدمى را از لغزيدن در خواريها نگه مى دارد.
خدا را ياد كنيد و بدان شتابيد، كه بهترين يادهاست و به رغبت بخواهيد آنچه را كه پرهيزگاران را وعده داده ، كه وعده اش راست ترين وعده هاست . و از رهنمودهاى پيامبرتان پيروى كنيد، كه نيكوترين رهنمودهاست و به سنّت او رفتار نماييد، كه راهنماينده ترى سنّتهاست و قرآن را بياموزيد، كه بهترين سخن است و آن را نيك بفهميد، كه بهار دلهاست و به پرتو آن شفا جوييد، كه شفاى سينه هاست و نيكو تلاوتش كنيد كه نافعترين گفتارهاست .
عالمى كه نه به علم خود عمل كند، جاهل سرگشته اى بيش نيست ، كه از خواب جهل ديده فرا نمى كند. بلكه حجّت بر او قويتر است و شايسته تر است كه حسرت خورد زيرا در نزد خدا سرزنش او افزونتر است .
@Allameaskari
📛 آیا گریه بر میت شرک است و اشکالی دارد ؟! خط بطلانی بر تفکر وهابیت و سلفی ها در آثار علامه عسکری
سیره پیامبر در گریه بر میت چگونه بود؟
اختلاف در «گريه بر ميّت» و منشأ آن
گريه بر ميّت، به ويژه شهيد، بخشى از سنت رسول خدا (ص) است. بخارى در صحيح خود روايت كند كه: «پيامبر (ص) خبر شهادت «زيد و جعفر و ابنرواحه» را، پيش از رسيدن خبر آنان، براى مردم بدينگونه توصيف كرد كه: «زيد پرچم را گرفت و شهيد شد. سپس جعفر آن را گرفت و شهيد شد.- و در همان حال دو چشمش اشكبار بود- ...» «1»
و در استيعاب و اسدالغابه و اصابه، در شرح حال «جعفر» و نيز، در تاريخ طبرى و غير آن در شرح «غزوه موته» روايتى است كه فشرده آن چنين است:
«هنگامى كه جعفر و يارانش شهيد شدند، رسول خدا (ص) وارد خانه او شد و فرزندانش را فراخواند و آنها را (در آغوش كشيد و) بوئيد و گريست. اسماء زوجه جعفر گفت: «پدر و مادرم فداى شما باد، چرا مىگرييد؟ آيا از جعفر و يارانش خبرى به شما رسيده؟» فرمود: «آرى، امروز شهيد شدند.» اسماء گويد: «من برخاستم و در حالى كه صيحه مىزدم و زنان را گرد مىآوردم، نزد فاطمهرفتم و ديدم او نيز مىگريد و مىگويد: «واى عمويم!» و رسول خدا (ص) كه چنين ديد فرمود: «همانا گريه كنندگان بايد كه بر مثل «جعفر» بگريند.».
گريه پيامبر (ص) بر پسرش ابراهيم
در صحيح بخارى و ديگر كتب از «أنس» گويد: «با رسول خدا (ص) وارد شديم ... و ديديم ابراهيم در حال جان دادن است. چشمان پيامبر اشك ريزان شد و عبدالرحمنبن عوف گفت: «يا رسول اللّه! شما هم؟» فرمود: «پسر عوف! اين رحمت است.» سپس بر آن افزود و فرمود: «آرى، ديده ما گريان و جانمان اندوهبار است، ولى هرگز سخنى جز آنچه كه پروردگارمان را خشنود كند، بر زبان نياوريم. اى ابراهيم! ما در فراق تو اندوهگينيم.» و در سنن ابنماجه گويد: «در كنار او قرار گرفت و گريست.»
پيامبر (ص) بر مزار مادر مىگريد و مىگرياند
در صحيح مسلم و مسند احمد و ديگر كتب روايت كنند كه: «رسول خدا (ص) قبر مادرش را زيارت نمود و گريست و همراهان خود را نيز به گريه انداخت.». «2»
✅ کانال اعتقادی تاریخی علامه عسکری
@Allameaskari
مراسم تشییع پیکر مرحوم آیت الله توسلی (ره) فردا دوشنبه ساعت 17/30 از مسجد امام حسن عسکری علیه السلام به سمت حرم ان شاءالله.
مجلس ختم بعداز نماز عشا در مسجد نبی اکرم صلی الله علیه و اله واقع در قم-خیابان آذر.
علامه عسکری
مقام معظم رهبری در طی پیامی ارتحال این عالم معنوی را تسلیت گفتند.
متن پیام مقام معظم رهبری: درگذشت عالم سالک مرحوم حجت الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ جعفر توسلی تبریزی رحمة الله علیه را به بازماندگان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم.
و علو درجات را برای این روحانی معنوی و عرفانی از خداوند متعال مسئلت میکنم.
سید علی خامنه ای
1397/3/28