✅دکتر زرینکوب:فردوسی، شیعه ایی بود که دنبال احیای حکومت شاهان خودکامه و هوس ران ساسانی را نداشت، علی (ع) قهرمان رویاهای او بود
🔴دکتر عبدالحسین #زرینکوب در کتاب #نامورنامه خود در مورد فردوسی می نویسد :
🔻این دهقان زاده طوس، که در تمام شهر او را به نام ابوالقاسم #فردوسی شناختند،آرزو داشت ایران تازه یی بسازد: ایران تازه یی که اسلام روح آن باشد و قدرت جسمانی و عنصری آن را کوشش و جوشش دهقانان ایرانی و کار و زحمت هوتخشان و پیشه وران نستوه آن به وجود بیاورد. بازگشت به دنیای باستانی را که ورود اعراب به سرزمین ایران آن را در زیر آوار بیدادیهای گذشته اش مدفون کرده بود،آرزو نداشت. به احیا آیین گذشته، که در دنیای باستانی تمام قدرتهای روحانی خود را در پشتیبانی پادشاهان خودکامه و هوس ران ساسانی صرف کرده بود، درمقابل آیین تازه هیچ نیروی روحانی و قدرت مقاومت نداشت، نمی اندیشید. از شاهزادگان محلی، که راست یا دروغ نژاد خود را به شاهان کیان و پهلوانان افسانه هامی کشیدند و جز اندیشه سروری و مهتری هیچ آرمانی در خاطرشان راه نداشت،امیدی نداشت. آنچه امروز احساسات ملی می خوانند و غلبه آن را موجب بیگانه دشمنی، و محدود کردن انسانیت می شمرند در ذهن وی، صورت تعبیر نیافته بود. شیعی مذهب بود، و مثل همکیشان خود، از تجاوز دایم ترکان سنی بر مرزهای
شرقی ایران رنج می برد و عمال خلیفه بغداد را در مرزهای غربی آن، مثل خودخلیفه به چشم غاصب می نگریست.
از کودکی چنانکه خودش همه جا میگفت، به مهر حیدر پرورش بافته بود، و مثل هر شیعه اخلاص کیش دوست داشت تا پایان عمر این دوستی وخاکباشی را نسبت به علی و خاندان او در درون جانش حفظ کند .علی برای وی قهرمان رؤیاها بود: دلاوری، عدالت، دوستی و پارسایی او نمونه یی بود که اومی پنداشت بدون آن ایران او، ایران پدرانش که از دست خلفا ستم دیده بود، وعمال خلفا آن را پاره پاره، و آکنده از جور و خون و جنایت کرده بودند، نمی توانست،به یک ایران تازه تبدیل بیابد.
📚https://b2n.ir/922868
📚https://b2n.ir/279946
📚https://b2n.ir/723150
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
دکتر زرینکوب:
🔹شاهنامه هرگز در مسیر تایید موبدان و زرتشتیان نیست
👈دکتر زرینکوب در کتاب نامورنانه خود درباره شاهنامه می نویسد:
"اگر دنیای شاهنامه بر یک روح فلسفی استوار است آن روح فلسفی روح ملی،روح مردم میانه حال شهری است نه روح موبدان، روح تعلیم زرتشتی
تسامحی که در مجموع شاهنامه نسبت به مساله دین وجود دارد، امری است که ارتباط به طرز فکر طبقات متوسط شهری دارد و نمی تواند با طرز فکر وارثان کرتیر و تنسر و ابرسام هماهنگ باشد. حتی فکر زروانی که نوعی رنگ جبر و تسلیم اعتدال آمیز را در وجود تعدادی از قهرمانان شاهنامه نشان می دهد انعکاس طرز فکر همين طبقات شهری است که در ثنویت خشن آیین رسمی موبدان، رضایت خاطر نمی یافته اند.
همین داستان رستم و اسفندیار که روی هم رفته شاید عالیترین قسمت های شاهنامه باشد بی شک در پایان عهد ساسانیان مشهورترین قسمت حماسه ایران بود.چنانکه حتي نضربن حارث وقتی به تحریک قریش در مکه می خواست پیغمبررا بیازارد برای آنکه مردم را از آیات قرآنی و قصه های انبیا که در قرآن بود منصرف
سازد برای آنها به قول خودش قصه یی بهتر عرضه می کرد:قصه رستم و اسفندیارشکست اسفندیار که در واقع قهرمان محبوب طبقه موبدان و ویسپوهران مزدیسنی است و آنها حتی برای وی یک هفت خان هم نظیر هفت خان رستم ساخته اند درین قصه مخصوصا به چاره و تعلیم سیمرغ منسوب شده است و آن رمزی است از وجود طبقه یی که تأثیر وجودش در جریان کارها مرئی هست اماوجود خودش نامرئی است - دبیران، دهقانان، و هوتخشان.
در مورد خود گشتاسب نشان می دهد که شاهنامه و مأخذ آن به هیچ وجه در مسیر تصویر وتجسم آرمان های طبقه موبدان نبوده است. چون در سنت های موبدان گشتاسب به عنوان پشتیبان و مروج آیین زرتشت چهره یی درخشان است در صورتی که شاهنامه او را نمونه یی از بدعهدی و خودخواهی معرفی میکند که حتی پسرش رانیز در راه حفظ موقعیت خویش فدا می کند.
یک مورد دیگر که باز نشان می دهد،شاهنامه حاکی از ایدئال طبقات موبدان نیست در مورد کشته شدن داراست که قاتل و در عین حال وزیر او یک موبد است. یکی موبدی نام او ماهیار.
📚https://b2n.ir/922868
📚 https://b2n.ir/688624
📚 https://b2n.ir/358967
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
✅دکتر ملک زاده و رسوایی مدعیان
🔸اینبار شخصی به نام مجتبی شهمیری که برای جریان باستان گرایی آشنا است.
دکتر ملک زاده :شهمیری جاعل و دروغگو است(دکتر بازنشر مطلبی را انجام داده که آن را نیز تایید کرده اند)
▪️توضیحات بیشتر در عکس نوشته ها▪️
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
✅جاعلین زرتشتی نما!
🔹آیا واژه دین به معنای وجدان است؟
👈واژه #دین از جمله واژه هایی که در اوستا و گاتها به کار رفته وجماعت زرتشتی نما با فریب در پی القای این مفهوم می باشد که کلا در اوستا و ایران باستان،دین به معنای وجدان است.
🔹و اما پاسخ
🔻دکتر دوستخواه بیان می کند که دین در کل اوستا چندین معنادارد که یکی از آنها به معنای کیش و مذهب است(جلد دوم اوستای دوستخواه)
📚https://b2n.ir/019876
🔻ابراهیم پورداوود که نیاز به معرفی نمی باشد بیان می کند که در خود گاتها در هات 44 بند10و11و هات 49 بند6 وهات53 بند 1 و2دین دقیقا معنای کیش و مذهب می دهد(یشت ها،جلد دوم)
📚https://b2n.ir/561823
📚https://b2n.ir/881019
🔻 علی اکبر جعفری نیز بیان مي دارد که دین هر گاه در گاتها به شکل جمع به کار رفته معنی کیش ومذهب می دهد
📚https://b2n.ir/774776
📚https://b2n.ir/876092
🔻موبد آذر گشسب در گاتهای خود از جمله هات49 بند6 واژه دین را به معنای کیش و مذهب معنی کرده اند
📚https://b2n.ir/928350
🔻همچنین بنگرید به یکی از معانی دین به مفهوم دختر زیبایی که پس از مرگ به استقبال انسان می آید(کلیک کنید)
#فریب
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا
✅زرتشت از نسل عرب
🔻در شجره نامه ایی که موبدان زرتشتی برای زرتشت تدارک دیده اند مشاهده می شود که زرتشت از نسل فریدون است
📚https://b2n.ir/b08956
🔹فريدون يکي از پادشاهان پيشدادي ايران، همان کسي است که ايران زمين را از شرّ ضحاک اهريمني نجات داد. در شاهنامه فردوسي و ديگر متون تاريخي و اسطورهاي، دربارهي فريدون آمده است که وي سه پسر به نامهاي سلم و تور و ايرج داشت. هنگامي که پسرانش به سن جواني رسيدند، خواست سه همسر نيکوسرشت و بافرهنگ از خانداني نجيب و خردمند براي آنان بيابد، وي نزديکان و معتمدين خود را مأمور يافتن چنين دختراني نمود. آنان نيز به جستجو پرداختند و در ايرانزمين چنين دختراني نيافتند! لذا به ديگر نقاط زمين رفتند و در نهايت، در سرزمين يَمَن، در خانهي پادشاه عرب چنين دختراني را يافتند و فريدون نيز لياقت و فرهنگ و سزاواريِ اين دختران را به فرزندانش گوشزد نمود و پس از گذر روزها، پسران فريدون با دختران شاه عرب ازدواج کردند
🔸در متون معتبر زرتشتی چنین آمده است که فریدون دختران بُخت-خسرو شاه تازیان را برای پسرانش به زنی گرفت
📚https://b2n.ir/q20572
🔸همچنین در شاهنامه داریم که جندل (فرستادهی فریدون) اینگونه با شاه یمن سخن گفت و سه دختر شاه را برای پسران فریدون خواستگاری کرد:
ترا آفرين از فريدون گـُـرد
بزرگ آن كسى كو ندارَدش خُرد
مرا گفت شاه يمن را بگوى
كه بر گاه تا مشك بويد ببوى
بدان اى سر مايهی تازيان
كز اختر بُدى جاودان بیزيان
مرا پادشاهىِ آباد هست
همان گنج و مردى و نيروى دست
سه فرزند شايسته تاج و گاه
اگر داستان را بُود گاه ماه
ز هر كام و هر خواسته بىنياز
بهَر آرزو دست ايشان دراز ...
كجا از پسِ پرده پوشيده روى
سه پاكيزه دارى تو اى نامجوى...
سه پوشيده رخ را سه ديهيم جوى
سزا را سزاوار بىگفتوگوى
فريدون پيامم بدين گونه داد
تو پاسخ گزار آنچه آيدت ياد
شاه یمن در ابتدا حاضر نشد که دخترانش را به عقد پسران فریدون درآورد، اما پس از رخ دادن برخی حوادث و آزمودن پسران فریدون، راضی به این وصلت گردید
#زرتشت
#عرب
✅ @Anti_Archaism | گروه پژوهشی آرتا