❖ علامه حسن زاده آملی نقل میکنند که ملاصدرا در حاشیه یکی از نسخه های خطی کتاب اسفار نوشته است:
«کنتُ حین تسوید هذا المقام بکهک من قری قم، فجئت الی قم زائرا لبنت موسی ابن جعفر سلام الله علیهما مستمدّا منها و کان یوم الجمعه فانکشف لی هذا الامر بعون الله تعالی»
هنگام نوشتن این بحث (اتحاد عاقل به معقول) من در روستای کهک قم بودم. از آنجا رهسپار قم شدم، به زیارت دختر موسی بن جعفر سلام الله علیهما مشرف گردیدم و از آن حضرت در حل این مساله یاری جستم. به کمک خداوند در روز جمعه این مطلب بر من کشف گردید.
@Arefane
❖ عکسنوشته|
مرا خود با تو چیزی در میان هست
وگرنه روی زیبا در جهان هست
وجودی دارم از مهرت گدازان
وجودم رفت و مهرت همچنان هست
مبر ظن کز سَرَم سودای عشقت
رَوَد تا بر زمینم استخوان هست
سعدی
#علامه_حسن_زاده_آملی
@Arefane
«ویکتور هوگو یک حکیم است. ویکتور هوگو یک نویسندۀ معمولی نیست. واقعاً به همان معنایی که ما مسلمانان «حکیم» را استعمال میکنیم و بهکار میبریم، یک حکیم است و بهترین حرفهایش را در «بینوایان» زده است. «بینوایان» هم یک کتاب حکمت است و به اعتقاد من، همه باید بینوایان را بخوانند.»
رهبر انقلاب، ۱۳۷۲/۰۶/۲۹
همچنین رهبری امسال در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب فرمودند: «یک کتاب خوبی دارد ویکتور هوگو (به نامِ) داستان یک جنایت؛ آنهم خیلی خوب است.»
@Arefane
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
روا بُوَد که چنین بیحساب دل ببری؟😁
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرگشته چو پرگار همه عمر دویدیم؛
آخر، به همان نقطه که بودیم رسیدیم...
#جفّ_القلم
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سحر بیدار شدی، ولی رَمَقِ خواندن نماز شب نداری، عوامبازی در نیار... قَد یَفتَح الله لِلسّالک علی فِراشِه ما لَم یَفتَحه لَه علی صَلاتِه؛ گاهی خدا در رختخواب برای سالک فتح بابی میکند که در نماز، آن در را باز نمیکند... (حضرت استاد فاطمینیا)
@Arefane
EPK_Volume 54_Issue 1_Pages 11-34 (15).pdf
491.6K
مقاله «بررسی و نقد برداشت های نادرست از وحدت شخصی وجود» با تکیه بر اندیشه آیتالله جوادی آملی
✍ امین دهقانی
کانال «حوزه علمیه تمدن ساز»👇
@feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ «ابعاد شخصیّت امام بزرگوار ما از ابن سینا و شیخ طوسی وسیعتر است، متنوّعتر است!»
بخشی از بیانات امروز رهبر انقلاب:
امام از سرآمدان تاریخ ما است؛ نه فقط از سرآمدان روزگار ما. سرآمدان کسانی هستند که در هر رشتهای، در هر بخشی از بخشهای معارفی و عملیِ انسانها دارای عظمتند. در میان بزرگان و اشخاص باعظمت، بعضیها یک سر و گردن از دیگران برترند که به اینها میگوییم سرآمد. در هر روزگاری سرآمدانی وجود دارند لکن بعضیها مخصوص روزگار خودشان نیستند، [بلکه] سرآمد تاریخند.
سرآمدان را نمیشود از حافظهی تاریخ حذف کرد؛ نکتهی مهمّ مورد توجّه ما این است. سرآمدان را نه میشود حذف کرد، نه میشود تحریف کرد. نه اینکه تبلیغات مخالفین نتواند چهرههای سرآمدان را بد معرّفی کند؛ چرا، رسانههای تبلیغاتی که روزبهروز هم مدرنتر میشوند، امروزیتر میشوند، مجهّزتر میشوند، میتوانند شب را روز و روز را شب معرّفی کنند، میتوانند دربارهی چهرههای برجسته و منوّر هم دروغپردازی کنند، امّا این کفِ روی آب است، این «فَاَمَّا الزَّبَدُ فَیَذهَبُ جُفاءً» است.
ابنسینا و شیخ طوسی، بعد از هزار سال از دورانِ خودشان، امروز میتوانند خودشان را با صدای رسا معرّفی کنند؛ شخصیّت آنها را نمیشود محو کرد، نمیشود از حافظهی تاریخ زدود، نمیشود تحریف هم کرد. ابعاد شخصیّت امام بزرگوار ما از ابنسینا و شیخ طوسی وسیعتر است، متنوّعتر است. خصوصیّاتی که در تشکیل شخصیّت امام بزرگوار دخالت دارند، بمراتب بیشتر است از خصوصیّاتی که در شخصیّت آنگونه برجستهها و سرآمدها حضور دارند. امام یک سرآمدِ همهجانبه است؛ هم در دانشهای دینی سرآمد است ــ امام در فقه، در فلسفه، در عرفان نظری، سرآمد است ــ هم در ایمان و تقوا و رفتارهای پرهیزکارانه سرآمد است، هم در استحکام شخصیّت و قوّت اراده سرآمد است، هم در قیامِ لله و سیاستورزیِ انقلابی و ایجادِ تحوّل در نظامِ بشری سرآمد و یگانه است. این خصوصیّات در هیچکدام از سرآمدانِ تاریخِ ما با هم جمع نشده است، [امّا] در امام بزرگوار این خصوصیّات با همدیگر جمع است.
نتیجه اینکه این امام بزرگوار را هیچکس نمیتواند از حافظهی تاریخ محو کند، نه امروز و نه در قرنهای آینده، و نمیتواند شخصیّت او را تحریف کند؛ چند صباحی ممکن است دروغپردازی بشود، تحریف شخصیّت بشود، امّا در نهایت چهره درخشان امام، خود را با صدای رسا به همه معرّفی میکند؛ این خورشید را پشت ابر نمیشود نگه داشت.
@Arefane | عارفانه
عارفانه
❖ «ابعاد شخصیّت امام بزرگوار ما از ابن سینا و شیخ طوسی وسیعتر است، متنوّعتر است!» بخشی از بیانات
✍ اینکه رهبری در بیان دلیلِ سرآمدیِ امام خمینی، سرآمدن بودن امام در دانشهای دینی به ویژه عرفان نظری را برمیشمارند، گویای تایید عرفان نظری به عنوان دانشی دینی و عنصری برجسته از دیدگاه رهبری است؛ که لازم است با برخی بیانات دیگر رهبری درباره عرفان نظری، جمع و تحلیل شود.
@Arefane