📌اولین دیدار علامه حسنزاده آملی با امام خمینی در خرداد 1342
🔸️علامه حسنزاده آملی که در نخستین سال های نهضت اسلامی در تهران حضور داشت، درباره اولین دیدار خود با امام خمینی میفرماید: «قبل از 15 خرداد سال 1342 که در تهران مشغول تدریس بودم شنیدم حضرت آیتالله العظمی امام خمینی روحانیونی را که برای ایام محرم جهت تبلیغ به اطراف و اکناف میروند موظف نمودند که مسائل سیاسی عالم اسلام و مشکلات جامعه مسلمین، خصوصا اوضاع ایران را به گوش مردم برسانند و مردم را در این زمینه آگاه نمایند؛ لذا بنده که برای ایام محرم عازم آمل بودم احساس کردم که این وظیفه متوجه من نیز میباشد و باید در انجام آن بکوشم.
🔸️بدین جهت قبل از اینکه به سوی آمل بروم خود را به قم رساندم؛ قمی که با هیچ یک از خیابانها و کوچههایش آشنا نبودم. سراغ منزل امام را گرفتم و به حضورشان شرفیاب شدم و به محضرشان عرضه داشتم که بنده حسن حسنزاده آملی هستم و فعلاً در حوزه علمیه تهران مشغول تحصیل و تدریسم. شنیدم که حضرتعالی روحانیون را مکلف کردید که مسائل سیاسی و مشکلات اجتماعی مسلمین را برای عموم مردم بیان کنند. لذا من که یکی از طلاب سرشناس آملم و جهت تبلیغ عازم آن دیارم، آمدهام به شما بگویم من هم مانند دیگران در خدمتم و شما نیز ان شاءالله در اهدافتان موفق خواهید شد و همه با هم دست به دست هم میدهیم و ان شاءالله کشور را از دست فسقه و فجره نجات میدهیم و دین خدا را پیاده میکنیم.»
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@Arefane
7.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مصاحبه با استاد رمضانی پس از رحلت علامه حسن زاده آملی
@Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم وداع باشکوه مردم ایران با علامه ذوالفنون، عالم وارستهِ توحیدی، حضرت آیت الله حسن زاده آملی در روز اربعین حسینی
@Arefane
پیام تسلیت آیت الله نوری همدانی
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و اناالیه راجعون
رحلت حکیم متأله و عالم فرزانه حضرت آیت الله العظمی علامه حسن زاده آملی (رضوان الله تعالی علیه) موجب تأثر و تأسف فراوان گردید.
جامع بودن در علوم عقلی و نقلی، تربیت و پرورش شاگردان برجسته، و برخوردداری از فرهنگ انقلابی در سطح بسیار بالا از ویژگی های ممتاز ایشان بود که تألیفات متعددی در حوزههای مختلف علوم در جهت ترویج و تبین معارف اسلامی و نشر تعالیم اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) از خود به یادگار گذاشتند که حقاً در جامعیت و ذوفنون بودن کم نظیر بودند.
فقدان آن عالم وارسته علم و عمل و تقوا را به حوزههای علمیه، جامعه علمی، شاگردان و علاقمندان و فرزندان معظم له و خاندان مکرّم ایشان تسلیت عرض نموده از خداوند قادر متعال غفران و رحمت واسعه الهی را برای آن مرحوم مسئلت مینمایم.
حسین نوری همدانی
4 مهر ماه 1400
@Arefane
پیام تسلیت آیت الله مکارم شیرازی
بسم الله الرحمن الرحیم
رحلت عالم ربانی آیت الله حسن زاده آملی (رحمة الله علیه) موجب تأثر گردید. این عالم ربانی در طول عمر خویش آثار فراوانی در علوم مختلف از خود به یادگار گذاشت و شاگردان فراوانی را پرورش داد.
این ضایعۀ مولمه را به حوزه علمیه، همۀ علاقمندان و بیت مکرم ایشان تسلیت عرض نموده، صبر و اجر فراوان برای همۀ بازماندگان خواهانم.
قم ـ ناصر مکارم شیرازی
۵ مهر ۱۴۰۰
@Arefane
🔻پیکر علامه حسن زاده فردا خاکسپاری میشود
فرماندار شهرستان آمل:
🔹پیکر عالم وارسته علامه حسن زاده آملی پس از تشییع باشکوه در آمل ساعت ۱۶ امروز دوشنبه پنجم مهرماه در روستای ایرا تحویل خانواده ایشان شد.
🔹تصمیم زمان دفن پیکر این عالم فرزانه به عهده خانواده ایشان است و احتمالا همزمان با اذان صبح، پیکر علامه حسن زاده آملی به خاک سپرده میشود.
🔹پیکر این عالم وارسته امشب مهمان اعضای خانواده و اهالی روستای «ایرا» است و صبح روز سهشنبه ۶ مهرماه در زادگاهش روستای ایرا به خاک سپرده میشود.
@Arefane
🌀پیام تسلیت بسیار زیبای استاد رحیم پور ازغدی در پی درگذشت عالم ربانی علامه حسن زاده آملی
🔹نخست، تبریک به آمل، شهری کوچک با مردانی بزرگ و مردمانی سترگ، عالم دوست و نابغه پرور و با این تجلیل و تشییع مشعشع در چنین شرائطی.
🔹دوم، تبریک به حضرت حسن زاده آملی، فقیه مست شوریده، که با مرگ، سابقه رفاقت داشت و با آن به طنز سخن می گفت معذالک آن را چه تحقیرها که نکرد. آن شیخ برخوردار از «بیداری» و گریزان از «دلمردگی»، «زنده بیدار» و فرزانهی بیتاب ، «دل از دست داده» تمام عیار و «تنهای بزرگ»، یک عمر، خدا خدا گفت و جلودار سوته دلان دوران بود. همواره گریزان از بازار گرم «خودفروشی»، روزها کوکو میکرد و شبها هوهو میگفت، و چه سالها که منتظر وصال بود و حضرت مرگ را بدقول و «دیر آمده»، می دید. از پیش، در شب شعر خلوت خویش، شعر شب رحلت خویش چنین سروده بود:
مژده ای دل که شب هجر به پایان آمد
پیک روح القدس از جانب جانان آمد
تن خاکی بسوی خاک روان است ولی
دل عرشی بسوی عرش خرامان آمد
چون به گورم بسپردید بنشینید به سور
نه که درسوگ کسی باشد و نالان آمد
حمدلله که حسن تا ز ندای خوش دوست
ارجعی را بشنیده ست، غزلخوان آمد
🔹آیت الله العظمی حسن زاده، زادهی عشقی مقدس که پایان نداشت، و
آیت غیر مجازی خدا بود، فراتر از مرجع تقلید، مرجع ایمان خلق نیز بود و گرچه خود را رانده از بارگاه قدس و به دنبال راهی به پیشگاه انس میخواند اما بی شک، مرجع و تکیه گاه خلق و لایق مشورت با حقیقت الحقایق بود، چشم از دنیا، شسته و دیده به دیدار الله، دوخته، دائم در ابتهاج، و شعله وری که خاموش و بی صدا میسوخت و از این سوختن لذت می برد. حسن زاده، چهار تکبیر زده بر دنیای ما، و اهل اشارت غیب و «فقر الی الله» بود و این «فقرباوری»، او را چه غنی ساخته بود، پلکان مراتب توحید را یک به یک شناخت و به شناختن، بسنده نکرد بلکه یک به یک آن را بالا رفت.
🔹 اهل کشف بود در این عصر کور، و کاشف بسیاری سرزمینهای ناشناخته در عالم معنی، که لقمههای نور می بلعید و بی رغبت به شهادت انفس و آفاق، متوجه به غیب آفاق و انفس شده و خلوت و طهارت را از غبار کثافت، محفوظ داشته بود. به ملکوت اسفل نیز اکتفا نکرد و ملکوت اعلا میخواست و اینک از علمالیقین بسوی عینالیقین فراتر رفت و رهسپار اندرونی منزل دوست و خلوت حضور شد و صدها بار، نوشش باد. بر او درود و بدرود.
@Arefane
5.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش تصویری صداوسیما از وداع باشکوه با علامه حسن زاده آملی
@Arefane