3. تابلويي از زيباييها بكشيد: با شناسايي نكتههاي اخلاقي مثبت افراد هميشه ناراحت، بكوشيد در لابهلای صحبتهايتان با او، ویژگیهای رفتاری مثبتش را يادآوري كنيد. وقتي آنها بدانند كه شما چشم ديدن خوبيهايشان را هم داريد، بيشك از بودن با شما احساس خوبي مييابند و نسبت به حرفهاي شما پذيرش بيشتري خواهند داشت.
#تربیتی
#عصبانیت
http://eitaa.com/Arsha_s
4. كانال صورتتان را عوض كنيد: بهترین ابزار شما چهره بشاش و خندان شماست. به راحتی با چهره بشاش ميتوان اينگونه افراد را به سمت آرامش هدایت کرد. باور کنید با یک سلام بشاش، او چارهای جز یک عکسالعمل مثبتتر نخواهد داشت. با روی خوش با آنها صحبت کنید تا ببنید این روش شما چهرة بد اخلاق این گونه افراد را چگونه به سرعت تبدیل به یک چهره خوشرو خواهد كرد.
#تربیتی
#عصبانیت
http://eitaa.com/Arsha_s
5. صبر، صبر، و باز هم صبر: شايد در دفعات اول نتيجة خوشايندي از كارهاي منطقي بالا نگيريد، اما عجله نكنيد و به با صبر و حوصله به رفتارهاي درستتان ادامه دهيد.
#تربیتی
#عصبانیت
http://eitaa.com/Arsha_s
6. كشتي نگيريد: از جر و بحث لفظي با افراد در وضعیتی که خلق ناملایمی دارند پرهیز کنید و تا میتوانید به جاي كشتي گرفتن لفظي با آنها، ملایمت و احترام در گفتار را از ياد نبريد.
#تربیتی
#عصبانیت
http://eitaa.com/Arsha_s
7. لطفا فراموشي بگيريد: يكي از موارد ضروري در برخورد با افراد هميشه ناراحت، فراموش کردن برخوردهاي نادرست اینگونه افراد است. اگر دائما رفتارهاي نامناسب آنها را به ياد بياوريد، نميتوانيد حس خوبي در برخورد با آنها و انجام مراحل قبل داشته باشيد.
#تربیتی
#عصبانیت
http://eitaa.com/Arsha_s
8. به او بگوييد كه ...: هنگامي که فرد آرام و به دور از ناملایمات ذهنی است او را از این موضوع که آنها مسؤل عواقب بدخلقيشان هستند مطلع كنيد؛ به آنها بگوييد كه رفتارهاي غيرمنطقي آنها در وقت عصبانيت، اطرافيان و يا محيط خانواده را دچار استرسهاي لحظهاي ميكند. سعي كنيد به شيوهاي محترمانه به او بفهمانيد كه در وقت عصبانيت چه قيافه و چه رفتاري دارد. مثلا ميتوانيد از كودكتان بخواهيد كه نقش پدر را در وقت عصبانيتش، زماني كه پدر خانه سر حال است، بازي كند يا خصوصيات ظاهري و رفتاري او را در وقت عصبانيت توصيف كنيد
#تربیتی
#عصبانیت
http://eitaa.com/Arsha_s
9. به آنها پاداش ندهيد: برخي افراد عصبانيت را به عنوان وسيلهاي دمدستي براي گرفتن امتياز از اطرافيانشان به كار ميگيرند. اگر تشخيص درست داديد كه عصبانيتهاي فرد مقابلتان اينگونه است، شما در هنگام عصبانيت او مقاومت نشان دهيد و به او امتياز ندهيد تا او به اين عمل غيرمنطقي براي امتياز گرفتن، عادت نكند.
#تربیتی
#عصبانیت
http://eitaa.com/Arsha_s
✅👈کودک چگونه هیجانات خود را تخلیه می کند؟
🌟👈آيا تا به حال به این فکر کردهاید که چرا کودکان گاهی اوقات آرام هستند و گاهی اوقات نیز از در و دیوار بالا میروند؟
🌟👈 آیا میدانید کودکان نیز همانند بزرگسالان هیجانهای مختلفی مانند ترس، شادي، غم، ... دارند که میخواهند آنها را تخلیه کنند؟
🌟👈 چقدر به هیجانهای آنها اهمیت میدهید؟
✅👈راههای مختلفی پیش روی کودکان برای تخلیه هیجانها وجود دارد. بهزودی بیشتر آنها درمییابند که بازی و ورزش وسیله بسیار خوبی برای تخلیه هیجانی آنهاست؛
✅👈 افزون بر اين، خنده و حتی گریه نیز از ابزارهاي مهم تخلیة هیجانات کودک در این دوره هستند.
✅👈در حدود 12-10 سالگی كه كودكان به سن نوجواني ميرسند به تدریج درمییابند که گفتوگو و صحبت با دوستان صميمي درباره حوادث و واقعیتهایی که باعث بروز حالات عاطفی ناخوشایند در آنها شده، راه جديدي افزون بر بازي و ورزش براي رسيدن به آرامش عاطفی است.
✅👈 آنها بدین شيوه به یک چشمانداز جدید برای تخلیه هیجانی خویش دست مییابند. زیرا قبل از این مرحله، کودک بیشتر به صورت بدنی و حرکتی سعی در تخلیه هیجانات خویش داشته ولی از این به بعد ميآموزد که با همدلی و همدردی دیگران نيز، بهخوبی میتواند هیجانات خود را تخلیه کند.
#تربیتی
http://eitaa.com/Arsha_s
👌✅🌟👈عوامل موثر در پريشانيهاي هیجاني کودکان👇👇👇
✅👈1.خستگی: در بسیاری از مواقع، کودکان خسته، به شدت تندخو و عصبانی میشوند.
✅👈2. بيماريهاي جسماني : تغذیة نامناسب، اختلالهای گوارشی، لوزه ناسالم، بزرگ شدن غده تیروئید، چشمان معیوب، دندانهای ناسالم، یا سرما خوردگیها، کودک را برای بروز هیجانهای منفی آماده میسازد.
✅👈3. مواقع خاصی از روز: نوزادان و کودکان خردسال و حتی بزرگسالان، قبل از غذا و هنگام خواب اضطرابهای هیجانی بیشتری دارند.
✅👈۴. الگويهاي رفتاري نامناسب : کودکی که دائماً تماشاگر نزاعهای والدین است و یا فیلمهای هیجانانگیز تماشا میکند، آرامش عاطفی نخواهد داشت.
✅👈۵. روابط خانوادگی هيجانزا: علامتهای هیجانی، بیشتر در میان کودکانی مشاهده میشوند که والدینشان بیشتر روز خود را در خارج از خانه میگذرانند و نگرانی زیادی از کودکان خود دارند. همواره در فضای خانواده از درد و رنج آنها گفتوگو میکنند. آنها را محور زندگی خود قرار میدهند و ناخواسته نگرانیهای خود را به کودکانشان انتقال میدهند .
✅👈۶ بالا بودن سطح آرزوها: بالا بودن سطح آرزوها و انتظارات بيش از حد والدین از كودكانشان، موجب بروز رفتارهای هیجانی در آنها ميشود.
✅👈۷ . سن و جنس: دختران از نظر هیجانی سریعتر از پسران رشد میکنند و به احتمال میتوان گفت که دختران در 12 سالگی به اندازه پسران 14 ساله رشد هیجانی و عاطفی دارند؛ بنابراين پسران در سن مساوي با دختران در معرض پريشانيهاي هيجاني بيشتري قرار دارند.
#تربیتی
http://eitaa.com/Arsha_s
👌✅👌👈گزينه صحيح كدام است؟
👀الف. بايد تا ميشود از گُرده آنها كار كشيد تا براي زندگي آينده ساخته شوند.
👀ب. فقط يك پدر و مادر بيرحم هستند كه ميتوانند از فرزندشان مثل «كُزت» كار بكشند.
👀ج. با توجه به ضرب المثل «چاقايه ايش بيور، ردنن يگور»(ترجمه👈به بچه کار بده دنبالش بدو) به بچهها كار نگوييم اعصاب خودمان هم راحتتر است.
👀د. هيچكدام.
✅👈👈👈متن زير ميتواند به شما در يافتن پاسخ صحيح سؤال بالا ياري برساند.👇
✅• نخواهيد و نپذيريد: از كودك انجام كار خارج از توانش، نخواهيد و همچنين كمكاريش را نپذيريد.
✅• جا نمانيد: از همان خردسالي كودك شروع كنيد. با در نظر گرفتن مرحله رشد كودك، كارهايي را كه ميتواند انجام دهد، به او بسپاريد. براي مثال معمولا كودكان نوپا دوست دارد چيزها را از روي زمين بردارد. از آنها بخواهيد لباسهاي كثيف را بردارد و در سبد بريزند.
✅• ارتقا دهيد: كارها را متناسب با سن و توانايي كودك، به آنها بسپاريد و با رشد كودك جنس كارها را تغيير و ارتقا دهيد.
✅• اشتباه نكنيد: كودك به طور مادرزاد كارها را بلد نيست. دقيقا كاري را كه از كودك انتظار داريد و نحوه انجام درستش را به او نشان دهيد.
✅• پر توقع نباشيد: در ابتدا متوقع نباشيد كه حتي زماني هم كه شما در منزل نيستيد، كودك آن كارها را انجام دهد. با تحسين و يادآوري زمان انجام كار، او را تشويق كنيد كه حتي زمانهايي كه شما در منزل نيست، وظايفش را انجام دهد.
✅• كد دهي كنيد: با انتخاب يك زمان خاص در روز، يا راهنماهاي طبيعي ديگر مانند پايان كار مشخصي، نظير تمام شدن غذا، به كودك كمك كنيد بفهمد زمان انجام وظيفهاش رسيده يا نه.
✅• تابلو بسازيد: جدولي تنظيم كنيد كه به كودك بگويد چه زماني بايد كارش را انجام دهد. جدول را در محل ديد كودك نصب كنيد. به ازاي هر باري كه كودك وظيفهاش را درست انجام ميدهد، در جدول علامتي به عنوان يك امتياز بزنيد، و براي هر چند امتياز يك جايزه قرار دهيد.
✅• بازرس شويد: به كودك بگوييد در طول روز به او چيزي نخواهيد گفت اما آخر روز از نحوه انجام وظايفش او را بازرسي خواهيد كرد. اين تمرين را از آخر يك روز كم كم به آخر دو روز و بيشتر تاخير بياندازيد.
✅• تنوع دهيد: براي پاداش كودك، روشهاي متنوعي را در نظر بگيريد؛ يك وعده غذايي خوب، يك ميان وعده لذيذ، دادن زماني براي بازي، رفتن به پارك، ....
✅• محروم كنيد: عدم همكاري كودك را با روشهاي مختلفي محروميت همراه كنيد؛ مانند منع كودك از تماشاي تلويزيون يا بازي مورد علاقهاش و يا كم كردن از پول توجيبي كودك.
✅• انصاف داشته باشيد: سعي نكنيد تمام خرده فرمايشات خود را از كودك طلب كنيد. او خدمتكار شما نيست، فرزند شماست؛ اگر هم به او كاري ميسپريد ترجيحا بايد وظايف و تكاليف شخصي خود او باشد و در راستاي ساخته شدنش. البته اگر هم از او كار شخصي خود را مطالبه كنيد به اين منظور كه حس تعاون و همكاري را در او تقويت كنيد مناسب ميباشد اما مراقب باشيد زيادهروي نشود.
#تربیتی
#کودک
http://eitaa.com/Arsha_s
🌟👌👈برنامه رادیویی روبه راه
👈در رادیو معارف
✅با حضور دکتر علی صادقی سرشت
🌟این هفته
👈شنبه،یکشنبه،دوشنبه(۲۲و۲۳و۲۴ آبان ماه ۱۴۰۰)
👈ساعت ۹:۳۰الی۱۱
http://eitaa.com/Arsha_s
مائیم گدای حضرت معصومه
محتاج عطای حضرت معصومه
همراه رضا ز دیده خون می ریزیم
در روز عزای حضرت معصومه
وفات حضرت معصومه (س) تسلیت باد
http://eitaa.com/Arsha_s