اشپزی بانو ایرانی
#آش_جو .
#آش_جو
یه آش خوشمزه و دوست داشتنی ، مقوی
برای ۶ تا ۸ نفر
جو پوست کنده ۱ پیمانه
نخود نصف پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
بلغور جو ۱/۳ پیمانه
برنج ۱/۳ پیمانه
سبزی آش ۳۰۰ گرم (شامل تره ، اسفناج ، جعفری ،گشنیز ، شوید ، بعضی ها در این آش مرزه و ترخون هم می ریزند)
پیاز ۳ تا ۴ عدد
سیر ۲ حبه
کشک ۲ تا ۳ ق غ
آب قلم در صورت تمایل ۱ لیتر
نعنا داغ به میزان لازم
نمک و زردچوبه به میزان لازم
حبوبات رو از شب قبل خیس کردم .
اول جو و بلغور جو رو داخل قابلمه ای ریختم و آب اضافه کردم و گذاشتم بپزه .
در قابلمه دیگه یک عدد پیاز رو خرد کردم و کمی تفت دادم . سیر رو رنده کردم و اضافه کردم و با سیر کمی تفت دادم ، مقداری زردچوبه ریختم . نخود و لوبیا رو اضافه کردم و آب قلم ریختم (می تونید آب هم جای آب قلم بریزید) و گذاشتم بپزه .
زمانی که نخود و لدبیا نیم پز شده ، جو و بلغور جو پخته رو بهش اضافه کردم . عدس و برنج رو هم ریختم و گذاشتم بپزه .
هر زمان که آب غذا کم بود ، آب اضافه کردم .
۳ تا ۴ عدد پیاز رو خلالی کردم و سرخ کردم . نصف از این پیاز داغ رو داخل آش می خوام بریزم و نصفش رو برای تزیین آش .
وقتی حبوبات پخت ، سبزی آش رو اضافه کردم ، نصف پیاز داغ رد هم داخلش ریختم ،گذاشتم کمی سبزی بپزه .
یک ربع آخر کشک رو با کمی آب رقیق کردم و به آش اضافه کردم . نمک رو هم تست کردم و گذاشتم آش کامل جا بیفته .
برای نعنا داغ ، روغن رو روی حرارت قرار دادم و کمی گرم شد ، نعنا خشک رو اضافه کردم و وقتی یکدست شد از حرارت برداشتم .
آش رو با ماست و پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کردم .
پ.ن : این آش در مدل های مختلف تهیه میشه ، یک سری سبزی آش داخل این آش نمی ریزند ، یک سری داخل این آش ، گوشت اضافه می کنند ، حبوبات هم همین طور که بسته به هر منطقه متفاوته و ، از ماش ،بلغور گندم ، لوبیا سفید هم میشه استفاده کرد.
🌟
اشپزی بانو ایرانی
#شیرینی_بادامی .
#شیرینی_بادامی
با یه شیرینی خوشمزه با طعم و عطر عالی اومدم 😋😍
روغن جامد ۲۰۰ گرم (سه چهارم لیوان)
پودر قند ۱۵۰ گرم (نزدیک یک لیوان)
آرد سفید حدودا ۳۰۰ گرم (حدودا دو لیوان)
پودر بادام ۱۲۰ گرم (یک لیوان)
پودر هل ۱ ق چ
بیکینگ پودر نصف ق چ
در این شیرینی می تونید هم از روغن صاف قنادی ، هم روغن نیمه جامد ، هم روغن حیوانی یا ترکیبی از این سه روغن استفاده کنید .
روغن جامد رو با پودر قند الک شده اول با قاشق ترکیب کردم که با همزن می زنم نپاشه و بعد با همزن ۳ ، ۴ دقیقه زدم. پودر هل رو ریختم و ترکیب کردم . پودر بادام رو هم اضافه کردم . جای پودر بادام از هر نوع مغزی میشه استفاده کرد.
آرد سفید الک شده رو کم کم و با احتیاط ریختم . خمیر ورز دادن زیاد نداره و الا به روغن میفته .با نوک انگشت جمع کردم . آرد هم ممکنه کمتر و یا بیشتر به کار بره .میشه کمی بیکینگ پودر داخلش ریخت. خمیر لطیفی به دست میاد . حدود یک تا دو ساعت محیط نسبتا خنک استراحت قرار دادم .
بعد خمیر رو بین دو تا نایلون به قطر حدود ۵ میلی باز کردم و با کاتر دلخواه قالب زدم . برای بهتر قالب زدن میشه کاتر روکمی به آرد زد و بعد قالب زد. داخل سینی چیدم ، چون این شیرینی به قدر کافی روغن داره ، سینی هم نیازی به چرب کردن نیست و داخل حفره ها بادام قرار دادم و روی بادام کمی عسل که با آب رقیق کردم ، برس زدم . سینی رو در فر که از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰درجه حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دادم .
شیرینی رو بزارید کاملا خنک بشه و بعد از سینی جدا کنید .
نکات :
👈با مقدار مواد بالا حدودا ۸۵ عدد شیرینی ، به وزن حدود ۷۵۰ گرم میشه.
👈بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه روی گاز می تونید درست کنید . در مورد دستگاه های دیگه اطلاع ندارم .
👈ماندگاری توی ظرف درب بسته و در محیط خنک تا یکی دو ماه با کیفیت می مونه.
👈روغن جامد که هم می تونید روغن صاف قنادی استفاده کنید و یا روغن نیمه جامد ، روغن نیمه جامد (همون حلبی ها) رو صاف کنید و در شیرینی استفاده کنید با این شکل که روغن رو روی حرارت ترجیحا غیر مستقیم آب کنید و بزارید کنار کمی از دما افتاد بزارید یخچال تا بسته بشه و بعد از قسمت سفت آن بردارید و داخل شیرینی ها استفاده کنید.
کره رو جایگزین روغن نکنید مگر مجبور باشید و در این صورت دوغ کره گرفته بشه کیفیت با روغن جامد بهتره .
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دمی گوجه
برای دمی گوجه من اول پیازروتفت میدم یکم که سبک شدسیب رمینی مکعبی ریزمیکنم به پیازاضافه کرده زیادنیازی نیست که سرخ بشه بعدگوشت چرخ شده رواضافه میکنم گوشت اختیاری هست میتونیدحذف کنیدیاازتیکهای مرغ استفاده کنید حالاگوجه رنده شده ویکمی رب (درصورت نیاز )،نمک وادویه هم میزنم وقتی موادباهم تفت خوردن وبه روغن افتادبرنج روبهش اضافه میکنیم برای مقدارآب من ازاین روش استفاده میکنم که ازروی سطح برنج به اندازه یک بندانگشت آب میریزم وقتی آب برنج خشک شدداخل قابلمه دیگه روغن میریزم داغ که شدازنان یاسیب زمینی برای تهدیگ استفاده میکنم بعدبرنجی که ازقبل اماده کرده بودم میریزم ودمکنی میزارم تابرنج دم بکشه این روش چون تهدیگ داره خیلی خوشمزه میشه
🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مواد لازم:
سیب زمینی ۳ عدد متوسط
پیازچه یک دسته کوچک
سینه مرغ ۱/۲
گردو ۱۰ عدد
خیارشور ۴ عدد
ذرت ۱ لیوان
شوید ۱/۲لیوان
ماست سفت ۵ ق غ
سس مایونز ۲ ق غ
سیر ۲ حبه
آبلیمو ۱ ق غ
نمک و فلفل سیاه
سینه مرغ آبپز کن،سیب زمینی هم همینطور بعد کل مواد مکعبی خرد کن و کل مواد باهم مخلوط کن بزار حداقل سه تا چهار ساعت داخل یخچال بمونه که مزه ها طعم بگیره.
💜شوید تازه باشه خیییلی بهتره اگر نبود خشک بریز.
💜سیب زمینی آپز کردی بزار حسابی خنک بشه بعد خرد کن
.
اشپزی بانو ایرانی
#سوپ _شیر .
#سوپ_شیر
یکی از سوپ های مجلسی و خوشمزه و پرطرفدار ، سوپ سفید یا همون سوپ شیر هستش .
برای ۳ نفر
مرغ چند تکه (میتونین از آب مرغ هم استفاده کنین )
هویج ۲ عدد یا یک عدد بزرگ
جو یا جو پرک نصف لیوان (برای هر نفر ۲تا ۳ ق غ)
شیر ۲ لیوان
پیاز ۱ عدد
کره ۱ ق غ
آرد سفید (قنادی) ۲ ق غ
خامه صبحانه دل به خواهی (من ۲ ق غ ریختم ،قابل حذف هستش)
جعفری خرد شده به میزان لازم
قارچ ۵ عدد(من نریختم می تونین بریزین ) (بنده توی خونه موجود نداشتم خواستین بریزین )
نمک به میزان لازم
یه پیاز رو خرد کردم و با روغن و تکه های مرغ کمی تفت دادم ، بهش کمی آب اصافه کردم و گذاشتم تا کمی نیم پز بشه . وقتی که نیم پز شد ، هویج رو نگینی کردم و داخلش ریختم ، وقتی هم که هویج نیم پز شد ، جوپرک رو اضافه کردم .
توی ظرف دیگه ای آرد رو کمی تفت دادم و کره اضافه کردم و بعد شیر گرم رو بهش اضافه کردم و مدام هم زدم تا بجوشه و غلیظ بشه و بعد خامه رو بهش اضافه کردم (خامه قابل حذفه من گاهی اوقات هم نمی ریزم ) بعد این مواد رو داخل سوپ ریختم و هم زدم .بهش نمک هم اضافه کردم .در واقع شیر رو نیم ساعت آخر به سوپ اضافه می کنیم و بعد از اضافه کردن باید نیم ساعت روی گاز باشه . اواخر کار هم کمی جعفری خرد شده رو به هر میزان که دوست دارین بهش اضافه کنین .
من مرغ ها رو بعد اینکه پخت بیرون آوردم و ریش ریش کردم و داخل سوپ ریختم .
میتونین از عصاره مرغ هم استفاده کنین.
میتونین قارچ هم استفاده کنین ، در این صورت قارچ رو با کره کمی تفت بدین کلا آب نداشته باشه ، قبلا از اینکه شیر رو به سوپ بخواین اصافه کنین داخل سوپ بریزین .
از جو هم میتونین استفاده کنین ، در این صورت اول از همه جو رو بخیسونین و آبش رو بیرون بریزین و بعد بزارین با آب دو ، سه ساعتی بپزه و بعد مرغ رو بهش اصافه کنین و بزارین با مرغ با هم بپزه .
.
✨خــدایـا🙏
♥️ آنگونه عزیزانم را بنگر
✨که احساس کنند
♥️خوشبخت ترین کائناتند
✨دل هاشان را سرشاراز آرامش
♥️و خانه هاشان را
✨ گرمای محبت خدایی ات ببخش
عصرتون بخیر 😍❤️✨
⬇️🇯🇴🇮🇳⬇️
🌏 @Ajaieb_Jahan
اشپزی بانو ایرانی
#شیرینی_خرمایی .
#شیرینی_خرمایی
این شیرینی خوشمزه و مقوی 😋😍
زرده تخم مرغ یک عدد
پودر قند ۵۰ گرم (حدودا ۳ ق غ)
کره ۱۰۰ گرم
نشاسته ذرت ۲۰ گرم (۱ ق غ)
آرد سفید حدود ۱۵۰ گرم (حدود ۱ لیوان)
پودر هل ۱/۲ ق چ
برای مواد میانی
خرما ۱۵۰ گرم (۱۵ تا ۲۰ عدد خرما)
پودر گردو ۱ تا ۲ ق غ
کره ۳۰ گرم
دارچین ۱ ق چ
پودر هل ۱ ق چ
مواد به دمای محیط برسه .
کره و پودر قند الک شده رو اول با قاشق و بعد با همزن ۳ تا ۴ دقیقه زدم زرده تخم مرغ و پودر هل رو ریختم و یک دقیقه زدم .دور گیری هم کردم .نشاسته ذرت و آرد سفید الک شده رو کم کم ریختم . میزان آرد تقریبی هست ، ارد زیاد هم نریزید که لطافتش از بین میره ، خمیر نرم و لطیفی به دست میاد که به دست نمی چسبه . خمیر ورز دادن نمی خواد . یک ساعت در یخجال استراحت قرار دادم .
خرما رو هسته جدا کردم و له کردم . پودر گردو و دارجین و هل و کره آب شده رو بهش اضافه کردم و ترکیب کردم .از مواد خرمایی گوله هایی درست کردم .
خمیر بعد از استراحت ، به اندازه ۱ ق م برداشتم و گرد کردم و وسطش از مواد خرمایی قرار دادم ، پیچیدم و کمی پهن کردم . در سینی چیدم .
با یه کاتر گرد کوچیک روش طرح زدم .
برای رومال ، یک عدد زرده تخم مرغ ، زعفران و کمی دارچین ترکیب کردم و رومال زدم .
سینی رو در فر ۱۷۰ درجه، که از یک ربع قبل گرم کردم ، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار دادم .
پ.ن : بدون فر در فر دست ساز یا تابه دو طرفه روی گاز میشه .
جای نشاسته درت می تونید آرد استفاده کنید . سعی کنید کره رو جایگزین نکنید که بافت تغییر نکنه ، در صورت جایگزینی روغن مایع بریزید .
برای من ۱۷ تا شیرینی شد .
🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آموزش_کوفته_کشک
۱-گوشت ۴۰۰ گرم
۲-برنج آبکش ۱ پ
۳-سبزی کوفته ۱ پ
۴-پیاز ۱ عدد
۵-نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
۶-پیاز داغ برای سرو ۳ ق.غ
سس کوفته
۱-پیاز ۱ عدد
۲-روغن ۲ ق.غ
۳-نعنا خشک ۱ ق.غ
۴-برنج آبکش ۲ ق.غ
۵-نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
۶-سیر ۲ حبه
۷-آب ۳ پ
۸-کشک ۲۳۰ گرم
۹-گردو ۴ عدد
اگه با غذا ساز مایه کوفته رو درست میکنید احتیاج به ورز دادن نداره. ولی اگه بدون غذا ساز انجام میدید حتما ۱۰ دقیقه ورز بدید که کوفته انسجام داشته باشه و وا نره.برای سس کوفته همون دو قاشق برنج کافیه و به اندازه کافی به غذا لعاب بده
🌟
🌷خدایا
🕊در این لحظات ناب افطار
🌷 به ما دلی ده که شوق
🕊 طاعت افزون کند
🌷 نفسی ده که حلقه
🕊بندگی تو گوش کند
🌷 جانی ده که زهر حکمت
🕊 تو نوش کند
🌷و زبانی ده که شکر تو گوید
#التـماس_دعـا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آش_شوربا😍😋
سبزی آش: ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفند چربی دار با استخوان: ۶۰۰ گرم
دنبه گوسفند: ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۵ عدد
برنج نیم دانه: ۱.۵ پیمانه
نخود: ۱/۲ پیمانه
لوبیاچیتی: ۱/۲ پیمانه
عدس: ۱/۳ پیمانه
ماش: ۱/۳ پیمانه
بلغور گندم: ۱/۳ پیمانه
زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری پر
فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری سرصاف
نمک: به مقدار لازم
گوشت و دنبه را به همراه نخود و لوبیاچیتی و سه عدد پیاز ریز شده و مقداری آب داخل زودپز می پزیم.
در قابلمه اصلی برنج، ماش، عدس، بلغورگندم و به همراه سبزی آش و مقداری آب با هم می پزیم.گوشت و دنبه پخته شده را با مقداری لوبیا و نخود پخته شده له می کنیم و با مابقی نخود و لوبیا داخل قابلمه اصلی آش می ریزیم و بصورت مداوم هم می زنیم تا زمانیکه مواد آش مانند حلیم کش بیاد.در انتها دو عدد پیاز را خلالی ریز کرده، داخل روغن سرخ می کنیم، زردچوبه و فلفل را می ریزیم و تفت می دهیم و به همراه نمک به آش جا افتاده اضافه میکنیم
👨🍳
#مرغ بریونی با سایدیش سبزیجات
سیب زمینی تنوری کدو و هویج😋😋😋
طرز تهیه👇
مرغ رو خوب تمیز کرده و شسته ( با پوست)
مرغ برش پروانه ای خورده مواد مرینیت شامل پیاز رنده پوست لیمو اب لیمو .پاپریکا. فلفل سیاه.زنجبیل پودر سیر. نمک . زعفران . فلفل دلمه
کل پشت رو روی مرغ با مواد مرینیت شده چند ساعت داخل یخچال استراحت کرده
داخل ظرف مورد نظر گذاشته مواد سایدیش شامل هویج و سیب زمینی و کدو سبز برش خورده به همراه نمک و فلفل و اویشن و روغن زیتون و پاپریکا مزه دار شده دور مرغ چیده چند برش گوجه فرنگی
ظرف حاوی مواد رو فویل کشیده داخل فر داغ با درجه ۱۹۰ پخت کنید به مدت دو ساعت بعد یکساعت از فر خارج کنید ووچک کنید از عصاره مرغ که کف ظرف جمع شده روی سطح مرغ بریزید دوباه فویل کشیده داخل فر
در انتها پخت گریل رو روشن کنید تا سطح مرغ برشه و طلایی بشه.
🌟
اشپزی بانو ایرانی
#فرنی_بدون_شکر 🌟
فرنی بدون شکر؟😳 یه دسر مقوی و خوشمزه
شیر ۲ پیمانه
خرمای بدون هسته ۱پیمانه
نشاسته ذرت ۴ قاشق غذا خوری سر پر
خامه دو سوم یک خامه صبحانه
شیر ۲ پیمانه
پودر و هل دارچین به سلیقه شما
اول خرما و شیر رو با هم توی مخلوط کن میریزیم تا کامل میکس بشه و به همراه بقیه مواد داخل قابلمه میریزیم روی حرارت متوسط به بالا مدام هم میزنیم تا به غلظت برسه. بعد هم بلافاصله توی ظرفهای سرو میریزیم و داخل یخچال میزاریم تا خنک بشه و خودشو بگیره میتونین از خامه استفاده نکنین ولی خیلی خوشمزهتر میکنه دسرمون رو حتما حرارت متوسط باشه تا طعم خامی نشاسته گرفته بشه دسر بعد از سرد شدن کمی غلیظ تر میشه من روی دسر رو با پودر کاکائو تلخ تزیین کردم شما میتونین با دارچین پودر قهوه و یا سس کارامل و هر مغزیجاتی دوست دارین تزیینش کردیم
🌟
خورش مرغ
خورش مرغ با پوره گوجه فرنگی بسیار خوش مزه 😉 اگه دوست داشتید با برنج سرو کنید غلظت سس به همین غلظتی باشه که تو فیلمه اگه دوست داشتید با نون وسبزی سرو کنید کمی رقیقتر باشه اگه با نون سرو میکنید هنگامی تکه های مرغ به سس اضافه میکنید چند قاچ سیب زمینی هم اضافه کنید تا باهاش بپزه خیلی خوشمزس
تکه مرغ به اندازه تعداد نفرات این مقدار واسه پنج الی شش نفره
تکه مرغ پنج تکه
گوجه فرنگی رسیده یک کیلو
رب یک قاشق غذاخوری
کره حدود۵۰ گرم
پیاز دو عدد( یک دونه خام با مرغ پخته میشه یک دونه رنده وسرخ میکنیم )
سیر دوحبه
نمک وفلفل سیاه وفلفل قرمز وزردچوبه و زعفران دم کرده به میزان لازم
آبغوره یا آب لیمو در صورت نیاز
من همیشه قبل از اینکه مرغ رو فریزیر بزارم چند ساعتی تو اب ونمک میزارم سپس خوب میشورم ومیزارم ابش کاملا بره وبسته بندی میکنم
از فریزیر که در آوردم یخ زدای که شد همراه آب میزارم رو گاز تا کفش بالا بیاد اما جوش نزنه آبشو دور میریزیم دوباره خوب میشورم و آماده پخته، این روش مرغ اصلا بو نمیده
تکه های مرغ رو با پیاز چهار قاچ نمک وفلفل سیاه وفلفل قرمز وکمی زردچوبه ونمک میزاریم بپزه نزارید زیادی بپزه که گوشت واستخوان از هم جدا بشه .
مرغ که پخت از آب خارج کرده
تکه ای کره رو ذوب کرده وتکه های مرغ رو همراه زعفران دم کرده باهاش سرخ میکنیم
مرغ سرخ شده رو از ماهی تابه خارج کرده تو همون ماهی تابه یک عدد پیاز رنده شده میریزیم وتفت میریم یک دو عدد سیر رنده کیک قاشق رب هم باهاش تفت میدیم پوره گوجه فرنگی رو اضافه کرده درشو میزاریم تا سرخ بشه وبه روغن بیفته،سپس آب مرغ رو اضافه ومیزاریم سس به جوش بیاد تکه های مرغ رو به ارومی تو سس میزاریم شعله رو کم میکنیم تا سس غلیظ بشه اگه دوست دارید ترش مزه باشه اواخر پخت کمی ابغوره یا آب لیمو بزنید من گوجه فرنگیم ترش مزه بود هیچی نزدم ده دقیقه آخر چند عدد گوجه گیلاسی اضافه کردم
پوره گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی رو خوب نشسته با رنده ریز رنده کنید واز صافی رد کنید تا تخماش ازش جدا بشه خیلیا فقط رنده میکنن واز صافی رد نمیکنن به نظر من تخماش جدا بشه خورش مجلسی تره
طعم کره دوست ندارید از روغن استفاده کنید
یا نصف نصف استفاده کنید
سیر اختیاریه دوست ندارید نریزی
🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امشب دومین شب قدر هست ✨
✨🌼✨ "دعا"کنیم
چشمانی داشته باشیم
که بهترینهاراببیند
قلبی که"خطاها"را ببخشد
ذهنی که"بدیها"رافراموش کند
و روحي که"عاشق خالق"باشد🌼
🌼تقدیم به روزه داران عزیز
حاجت روا باشید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : صلوات حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام
⏲ زمان : ۲ دقیقه و ۸ ثانیه
🗂 حجم : ۶.۸ مگابایت