eitaa logo
اشپزی بانو ایرانی
5.8هزار دنبال‌کننده
29هزار عکس
32.9هزار ویدیو
134 فایل
#تــــــــــــــــوجه👇👇👇 📚 کتاب هایی که قبل ازمرگ باید بخوانیم...👇✅ https://eitaa.com/joinchat/2373517458Cb099503ae7 مدیر👇 @Hossein_hajivand #تبلیغات👇تبلیغ http://eitaa.com/joinchat/2953183246Ce6d64e22a6
مشاهده در ایتا
دانلود
🔔 انسان چهل ساله ✅ رسول اکرم صلی الله علیه و آله: هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبیهایش بیشتر از بدیهایش نشود شیطان بر پبشانیش بوسه می‌زند و می‌گوید: این چهره‌ای است که رستگار نمی‌شود. 📙 مشکات الانوار ص۱۸۹
خداوندا با توکل به اسم اعظمت هشتمین روز از ضیافت الهی را با عشق به تو آغاز می‌کنم ، باشد که مرا از من رهائی دهی و در فیض خودت زندگیم را برکت ببخشی تا هر آنچه ارادہ وخواست تو در آن است برایم مقدّر شود 🍃بِسْـمِ ٱللهِ ٱلْرَّحْمٰـنِ الْرَّحیـمْ🍃 🌸 الهـی بـه امیـد تــو 🌸 دسته گلی می‌سازم به نام سلام که هر گل دعائی و هر برگش سلامی برای سلامتی شما با بوی خوش عشق و زندگی سـ💐ـلاااام صبح زیبای بهاریتون بخیر امروزتون پر از اتفاقات خوش و حال دلتون خوب،ان شاءالله زندگیتون از جنس گل باطراوت،خنده‌هاتون از جنس دریا و قدمهاتون از جنس کوه باشه ​​​​👇 💟🇯‌🇴‌🇮‌🇳👇 cнαɴεℓ☞ @Ajaieb_Jahan
کتلت پاکستانی گوشت چرخ کرده 200گرم تره وگشنیز ساطوری شده 2 ق غ (از هر کدام) فلفل دلمه ای ریز شده 2 ق غ هویج متوسط ریز رنده شده 1 عدد سیب زمینی متوسط ریز رنده شده 2عدد سیر رنده شده 3-4حبه پیاز بزرگ ریز رنده شده 1 عدد تخم مرغ 3 عدد آرد سفید یا سوخاری 1 ق غ فلفل سیاه وقرمز-زردچوبه-ادویه کاری -پودر تخم گشنیز بمقدار لازم کنجد خام(درصورت تمایل) 1-2ق غ (من فلفل دلمه و تخم مرغ نزدم) سس مخصوص گوجه فرنگی سیر (یا پودر سیر) نمک-زردچوبه-فلفل سیاه وقرمز پودر پاپریکا یکی دو قاشق روغن مایع همه مواد را داخل میکسر(مخلوط کن)ریخته وسپس روی حرارت گذاشته تا به غلظت سس برسد .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹این گلهای زیبا ♥️تقدیم به شما روزه داران عزیز 🌹مارا از دعای خیر ♥️بی نصیب نکنید 🌹تنتون سلامت ♥️طاعات وعبادات شما قبول حق 🌼ظهر هشتمین روز ماه رمضان شما بخیر
آشپزی خاص مهرورزی و دوستی با مردم، نصف عقل است. امام موسی کاظم (ع) (تحف العقول) . جوجه کباب بزک شده و خیلی راحت و خوش خوراک . برای ۵ سیخ حدودا ۳ نفر سینه مرغ ۲ عدد متوسط پیاز یک عدد زعفران به میزان لازم ماست یا سس مایونز ۱ تا ۲ ق غ نمک و فلفل به میزان لازم . سینه مرغ رو به درازا و باریک برش دادم . تکه های مرغ رو داخل زعفران دم کرده ، پیاز خرد شده ، نمک و فلفل و یه قاشق ماست مخلوط کردم و گذاشتم چهار ، پنج ساعتی یخچال بمونه و مزه دار بشه . سیخ های چوبی رو شستم ، تکه ای از مرغ رو روی سینی گذاشتم و با دست رول کردم ، انتهاش رو با دستم نگه داشتم و به سیخ کشیدم . مابقی هم به این شکل. جوجه ها رو در تابه با روغن کم با حرارت ملایم سرخش کردم . گوجه رو هم به سیخ فلزی کشیدم و خمون روی گاز کباب کردم. جای سیخ چوبی از سیخ فلزی هم می تونید استفاده کنید . 🌟
کنسرو قارچ 👇🍄 سه کیلو قارچ رو بشوىید و خورد کنید و سی لیوان آب رو (اندازه لیوان دسته دار فرانسوی) بزارید جوش که اومد یک پیمانه و نیم آبلیمو یا سرکه سفید اضاف کنید و پنج قاشق غذاخوری پررر نمک اضافه و بزارید باز آب بجوشه قارچ ر توی آب در حال جوش بریزید و سر قابلمه رو حالت نیمه بازبزارید پنج دقیقه بعد از آب دربیارید وبزارید کامل هم قارچها و هم آب سرد شن و بعد توی شیشه بریزید و بعد از همون آب روش بریزید و درشو محکم بسته و بزارید یخچال تا سه ماه قابل نگهداری توی یخچاله و موقع استفاده با یه قاشق تمیز ازش بردارید .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیراشکی سیب زمینی و گوشت با پنیر چدار😋😍 مواد لازم : گوشت چرخ شده 450 گرم فلفل قرمز 1 دوم ق چ زیره سبز 1 ق چ پودر سیر 1 ق چ پودر پیاز 1 ق چ فلفل سیاه 1 ق چ نمک 1 ق چ سس گوجه فرنگی 1 سوم پیمانه سیب زمینی رنده شده 6 عدد متوسط آرد سفید 2 ق غ نمک 1 دوم ق غ پنیر چدار طرز تهیه : گوشت را سرخ کرده و به ان فلفل قرمز،زیره سبز ،پودر سیر،پودر پیاز،فلفل سیاه و نمک میزنیم سپس به ان سس گوجه فرنگی اضافه میکنیم و زمانی که گوشت پخته شد و اب ان کاملا گرفته شد از روی حرارت بر میداریم سیب زمینی ها را رنده کرده و به ان ارد و نمک اضافه میکنیم به اندازه یک ق غ از سیب زمینی بر میداریم و کف دستمان پهن کرده و روی ان مقداری گوشت ریخته و روی ان پنیر چدار قرار میدهیم و به صورت توپک در اورده و داخل روغن داغ شناور سرخ میکنیم .😜😋 🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با صدا ببینید🔈 ۲ و یک‌چهارم پیمانه آرد یک م یک‌چهارم قاشق چایخوری بکینگ پودر سه چهارم قاشق چایخوری نمک ۱۵۰ گرم کره ی نرم ۲۴۰ گرم پنیر خامه ای نرم(به دمای محیط رسیده) یک و یک چهارم پیمانه شکر ۲ عدد تخم مرغ بزرگ ۲ قاشق چایخوری پوست لیمو یک چهارم پیمانه آب لیمو تازه یک قاشق چایخوری اسانس وانیل چند قطره رنگ‌خوراکی‌زرد سه چهارم پیمانه پودر قند در یک کاسه آرد،بگینگ پودر و‌نمک رو‌ مخلوط و الک‌کنید.در یک ظرف دیگه کره،پنیر و شکر رو دو دقیقه با هم‌زن بزنید تا سبک و روشن بشه تخم مرغ،پوست و آب لیمو و وانیل و رنگ‌خوراکی‌رو‌اضافه کرده و‌خوب ترکیب کنید.میکس آرد رو اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.روی ظرف رو پوشونده و حداقل دو ساعت یا یک‌شب در یخچال بذارید(طوری ک بشه با دست گردش کرد مواد کوکی چسبناکه)بعد از این زمان فر رو با دمای ۱۷۰ روشن کنید از مواد کوکی اندازه ی یک قاشق برداشته و با دست گرد کنید و کمی در پودر قند بغلتونید طوری ک همه جاش با پودر قند پوشیده بشه کوکی هارو با فاصله کف سینی فر بچینید و به مدت ۱۸ تا ۲۰ دقیقه بپزید 🌟
ها 👇👇👇👇👇👇 ادویه پلو : این ادویه برای درست کردن لوبیا پلو و کلاً پلوهای مخلوط مثل کلم پلو و هویج پلو و گاهی برای قیمه پلو هم به کار می رودو بهترست که آماده از بیرون خریده بشود ولی اگه دسترسی ندارید ترکیب آن : گل سرخ یا گل محمدی – زیره- دارچین -زنجبیل – جوز هندی – میخک و هل . ادویه آب گوشت : خیلی ها فکر می کنند آبگوشت ادویه ای ندارد و بیشترایرانی هاآبگوشت را با زردچوبه و فلفل و برگ بو درست می کنند در صورتیکه آبگوشت هم ادویه مخصوص خودش را داردو برای همینست که وقتی دیزی بیرون را می خوریدبه نظر خیلی خوشمزه می اید چون انها ادویه مخصوص می زنند : زردچوبه – دارچین- فلفل سیاه – جوز هندی – بادیان – میخک . ادویه ترشی : ترشی هم ادویه دارد و زدن ادویه مخصوص به ترشی باعث می شودکه طعم خیلی بهتری پیدا کند . این ادویه برای ترشی لیته و ترشی مخلوط و هفت بیجار خیلی عالیست : نعنا خشک – گلپر – تخم گشنیز – تخم سیاه دانه -زیره سیاه و سبز – کاری – زردچوبه . ادویه ترشی بادمجون : گلپر – زردچوبه . ادویه ماست و خیار : فلفل سیاه , نعنا خشک , ریحان , مرزه , ترخان خشک و پودر گل محمدی . ادویه فلافل : زیره سبز , کاری , زنجبیل , فلفل قرمز . ادویه کوکو سبزی : پودر گل محمدی , کاری , دارچین , فلفل سیاه . (به جای کاری می توان از کمی شنبلیله خشک و پودر شده استفاده کرد .) ادویه هویج پلو و کلم پلو و لوبیا پلو : ادویه پلو + مقداری دارچین اضافی . ادویه مرغ و ماهی : برای از بین بردن بوی مرغ و ماهی بهترین ادویه زنجبیل و پودر سیر ست ! ادویه کباب تابه ای : فلفل سیاه , پودر لیمو عمانی , کمی زردچوبه وسماق .موقع سرو هم میشه دوباره سماق استفاده کرد . ادویه گوشت : برای طعم دادن به گوشت های خورشتی بطور خالص ,از جوز هندی استفاده می شود . (دقت کنید هرگز بیشتر از ۴ گرم جوز هندی استفاده نکنید،چون باعث فلج عضلات و توهم میشه.) ادویه مرغ : ادویه برای خوراک های مرغ که بصورت گوشت لخم فیله هست و برای تهیه خوراک استفاده شود, ادویه کورما و تیکا و گراماسالا هست . این دو ادویه نوعی کاری ست و از مخلوط ۲۰ نوع ادویه با فرمول خاصی تهیه شده که بهترست آماده خریداری شوند آشپزی خاص ادویه سوپ : سوپ ها ادویه های خاصی دارند که خیلی گسترده ست و سلیقه ای , پس بسته به ذائقه شخصی به انها ادویه میزنند .مثلاً به سوپ جو کمی پودر آویشن میزنند ،در کل برای همه سوپ ها بهترست یک یا دو عدد برگ بو اضافه کنید و ببینیند چقدر خوش طعم و بو میشودکه البته موقع سرو باید آنها را برداشت . ادویه قیمه پلو : کمی دارچین و زیره سبز و پودر گل محمدی . بعضی ها از ادویه پلو هم استفاده می کنند که سلیقه ای هست . ادویه خورش قیمه : ادویه خاص خورش قیمه پودر لیمو عمانی و دارچین و کمی پودر گل محمدیست . بعضی ها بجای گل محمدی از گلاب استفاده می کنند که سلیقه ای هست . آشپزی خاص ادویه چلوکباب : سماق قرمز و یا سماق قهوه ای . ( فرق این سماق ها ، سماق قرمز رنگ دهنده ست و ترشی کمی دارد و سماق قهوه ای رنگ دهنده نیست ولی خیلی ترش ترست ) پس نسبت به ذائقه خودتان یکی رو انتخاب کنید .دلیل استفاده از سماق بر روی کباب اینست که وقتی گوشت کباب شود کمی مواد سمی در گوشت تولید شده و سماق این سم را از بین میبرد . ادویه ایتالیایی : این یک ادویه بسیار عالی برای درست کردن پاستا , پیتزا , لازانیا و ماکارونیست که البته به مایه انها می زنند :آشپزی خاص پونه ، ریحان ، رُزماری , آویشن , فلفل قرمز , مرزنجوش که همه اینها باید خشک و پودر شده باشه ! فلفل سیاه یک ، فلفل سفید یک ، لیمو عمانی یک ، زیره سبز یک ، زیره سیاه یک ، تخم خردل یک ، زنجبیل یک ، دارچین یک ، ریحان بفش خشک یک ، گلپر یک ، برگ و ساقه کرفس یک ، تخم شنبلیله یک ، نمک یک ، پودر پیاز دو ، پودر سیر دو ، گل آویشن دو ، تخم گشنیز دو ، زردچوبه سه ، پودر لیمو ترش سه ، دارفلفل دو ، جوز هندی یک ادویه گرام ماسالا : چوب دارچین سه چهارم ، میخک سه چهارم ، تخم گشنیز چهار ، زیره سبز یک ، زیره سیاه یک و نیم ، هل سبز سه چهارم ، هل باد سه چهارم ، دانه فلفل سیاه تازه یک ، دانه رازیانه دو ، زردچوبه یک چهارم ، فلفل چپلی به مقدار لازم 🌟
😋😋 سیب زمینی حدود نیم کیلو آرد سوخاری حدود نصف لیوان ممکنه بیشتر ببره یا کمتر ادویه(نمک،فلفل،زردچوبه،پودر تخمگشنیز،پودر سیر و پیاز و پاپریکا) میتونین بعضی ادویه هارو حذف کنین ✔️سیب زمینی با نمک گذاشتم پخت تا داغه باید پوست بگیرید و تا داغه بکوبیدش تا کامل له بشه ✔️ارد سوخاری رو کم کم بریزین یه خمیر منسجم دارین در نهایت ✔️هرچی نازک تر پهن بشه بهتره، زیادم نزارید سرخ شه ممکنه یکم تلخ بشه ✔️جذب روغنش کمه، حرارت هم متوسط رو به پایین باشه، کم نباشه، دستتونو چرب کنین و بعد به کتلتا شکل بدین 🌺🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان 🔹اَللّـٰهُمَّ ارْزُقْنى فیهِ رَحْمَةَ الْأَیْتٰامِ، وَاِطْعٰامَ الطَّعٰامِ، وَاِفْشٰآءَ السَّلاٰمِ، وَصُحْبَةَ الْکِرٰامِ، بِطَوْلِکَ یٰا مَلْجَاَ الْأٰمِلینَ. 🔸خدایا در این ماه مهربانى بر یتیمان و خوراندن طعام، سلام گفتن گسترده، همنشینى بزرگان را روزیم کن، به قدرتت اى پناه آرزومندان ​​​​👇 💟🇯‌🇴‌🇮‌🇳👇 cнαɴεℓ☞ @Ajaieb_Jahan
جز8.mp3
4.12M
🔻جز هشتم قرآن کریم 🔸به روش تندخوانی (تحدیر) 🔹با صدای استاد ⌚️ ۳۳دقیقه ​​​​👇 💟🇯‌🇴‌🇮‌🇳👇 cнαɴεℓ☞ @Ajaieb_Jahan
🫕 😋 ▫️شیر ۴ لیوان ‌ ▫️شکر ۸ قاشق غذاخوری ‌ ▫️نشاسته پودری ۴ قاشق غذاخوری پر ‌ ▫️گلاب ۴ قاشق غذاخوری ‌ ▫️خامه صبحانه ۴ قاشق غذاخوری تخم مرغ ۱ عدد ▫️زعفران دم شده غليظ مقداری ‌ 🔸ابتدا نشاسته وشکر رو در قابلمه مناسبی مخلوط کرده شیر رو آرام آرام اضافه و با همزن دستی بزنید تا مخلوط بشه و گلوله نداشته باشه تخم مرغ رو با چنگال بزنید تا از حالت لختگی در بیاد وبه مخلوط شیر اضافه کنید و با همزن بزنید تا یکدست بشه خامه وگلابم افزوده وروی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا بپزه وغليظ بشه جوش که آمد و یکی دوقل زد حرارتو خاموش کنید مواد رو نصف کنید و به نیمی زعفران اضافه و مخلوط کنید حالا از فرنی سفید به تساوی در ظرفهای سرو بریزید وچند دقیقه بزارید تا خودشو بگیره در این فاصله هرچند بار بخش زعفرانی رو هم بزنید تا رویه نبنده وکمی خنک بشه بعد فرنی زعفرانی رو به تساوی روی قسمت سفید بریزید و با هر چه دلخواهتون هست تزیین کنید دوستان با این مقدار مواد شش ظرف مثل تصویر بدست میاد. 📤فوروارد یادتون نره 👇 🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امتیاز آدمی به عقل اوست و زیبایی او به مروّتش . امام علی (ع) (غررالحکم) سلام دوستان عزیز یه دسر خوشمزه و عالی و شکلاتی .شوووکووولاتی 😉😃😍😍. شیر ۲ لیوان پودر ژلاتین ۲۰ گرم (۲ ق غ) شکلات تخته ای ۸۰ گرم پودر قهوه یا نسکافه ( ۱ بسته ، ۱ تا ۲ ق غ) گلوکز ۱ ق م (قابل حذف ) شکر ۳ ق غ (میران شکر بستگی به ذایقه خودتون داره و تلخی و شیرینی شکلاتتون خودتون چک کنین ) خامه صبحانه یا قنادی ۱۰۰ گرم (۲ تا ۳ ق غ ) میزان خامه رو می تونین به دلخواه کم و زیاد کنین روی نصف لیوان آب سرد پودر زلاتین رو پاشیدم و روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم تا ذراتش حل بشه . شیر و شکلات و پودر قهوه یا نسکافه و شکر رو داخل قابلمه ای ریختم و روی حرارت قرار دادم و مخلوط کردم نمی خواد بجوشه اصلا . به دلخواه گلوکز ریختم (بابت شفاف شدن دسر هست و قابل حذفه) و بعد ژلاتین حل شده و هم دما با مواد رو ریختم و بعد مخلوط کردن از حرارت برداشتم . وقتی مواد از گرمی افتاد بهش خامه رو اضافه کردم و مخلوط کردم . داخل قالب ریختم و در یخچال یه شب تا صبح گذاشتم تا ببنده . بعد از بسته شدن دورش رو با چاقو آزاد کردم روش یه دیس مرطوب قرار دادم و برگردوندم . و به دلخواه تزیین کردم . .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همنشين خوب نعمت و همنشين بد، بلا و مصيبت است. امام علی (ع) (غررالحکم) سلام دوستان عزیز این هم یه غذای ساده و خوشمزه و راحت مخصوصا که این روزها درگیر خونه تکونی باشی و وقت کم داشته باشی . برای ۳ نفر تکه های مرغ (هم می تونید از ران و هم از سینه مرغ استفاده کنید) پیاز ۱ عدد آرد سفید ۱ ق غ فلفل دلمه ۱ عدد رب گوجه فرنگی ۱ ق غ پونه یا نعنا خشک ۱ ق م چاشنی های آلس پایس من از ران مرغ استفاده کردم و گوشت مرغ رو تکه تکه خرد کردم ، البته سینه مرغ خیلی راحت خرد میشه ولی چون من ران مرغ رو دوست دارم ازش استفاده کردم . توی تابه کمی روغن ریختم و قطعات مرغ رو توش تفت دادم . تکه های مرغ رو از تابه بیرون اوردم . داخل تابه یه پیاز رو نگینی خرد کردم و تفت دادم . فلفل دلمه رو هم نگینی خرد کردم و تفت دادم . بهشون رب گوجه ، و کمی نعنا خشک اضافه کردم و کمی تفت دادم من از ترکیب دو تا چاشنی استفاده کردم ، چاشنی شاندیزی و چاشنی زعفرانی که بسیار خوشمزه می کنه این غذا رو . یه مقدار آب ریختم و گذاشتم جوشید ، بعد تکه های مرغ رو بهش اضافه کردم . گذاشتم روی حرارت ملایم تا خوب بپزه و قوام بیاد ، حدود یک، یک و نیم ساعتی روی گاز موند . و بعد آماده است . پ.ن : به دلیل استفاده از چاشنی ها دیگه نیازی به هیچ نمک و اویه ای نمی باشد . .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با مردم به گونه ای رفتار کن که دوست داری با تو آن گونه رفتار کنند .امام حسن (ع) (اعلام الدین) یه سالاد خوشمزه و جینگول پینگول که خیلی برای مهمونی ها عالیه 😊 🤗. برای ۱۸ عدد توپک سیب زمینی ۳ عدد خیار شور ۱ عدد فلفل دلمه نصف عدد سس مایونز ۲ ق غ کره مقداری کلم سفیدو بنفش هویج و حتی جعفری به مقدار لازم کاهو به میزان لازم سیب زمینی رو آبپز کردم و پوستش رو گرفتم و رنده کردم حتی میشه کوبید بهش کره و نمک و سس مایونز ریختم و مخلوط کردم و یک ساعتی در یخچال گذاشتم . برای مواد میانی دل به خواهی هست هر چی دوست دارید من کالباس نریختم و جاش سینه مرغ ریختم . مرغ پخته شده رو پودر کردم و حتی میشه ریز خرد کنین و همراه با ذرت و فلفل دلمه و خیارشور مخلوط کردم . (این مواد کاملا سلیقه ای می تونین حتی از نخود فرنگی و قارچ و ... هم استفاده کنین) از سیب زمینی مقداری برداشتم و وسطش رو گود کردم و از مواد میانی داخلش قرار دادم و جمع کردم و گوله کردم . این شکلی توپک ها رو درست کردم . کلم سفید و بنفش رو ریز خرد کردم و هویج رو هم رنده کردم و این توپ های سیب زمینی رو توش غلتوندم . داخل دیس چیدم و و مابینش کاهو قرار دادم . 🌟
چیزى را بر زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد. امام حسین (ع) (جلا العیون) این هم دسر ایتالیایی بسیار خوشمزه و پرطرفدار و مجلسی 😋😋🤩🤗. . پودر ژله موز ۱ بسته پودر ژلاتین ۳۰ گرم (۳ ق غ) نشاسته ذرت ۳۰ گرم (تقریبا ۳ ق غ) زرده تخم مرغ ۲ عدد پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه ای ۱۰۰ گرم خامه فرم گرفته ۳۰۰ گرم شیر ۲ لیوان شکر ۱۰۰ گرم (تقریبا نصف لیوان) موز ۱ تا ۲ عدد بیسکوییت پتی بور نصف بسته (۱۵ عدد ، ۶۰ گرم) گردو خرد شده به میزان دلخواه وانیل ۱/۴ ق چ یه بسته پودر ژله رو با یک و نیم لیوان آب جوش حل می کنیم به روش بن ماری روی حرارت غیر مستقیم . داخل قالب (قالب من پلاستیکی هست ) خیلی جزیی با روغن مایع چرب کردم نصفی از ژله رو ریختم گذاشتم یخچال تا نیم بند بشه و بعد موز خرد شده بینش قرار دادم و مجدد مابقی ژله رو ریختم و گذاشتم یخچال . توی این بین رفتم سراغ بقیه کار . زرده تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن خوب زدم . نشاسته ذرت رو اضافه کردم و یه کم زدم . توی یه ظرفی نصف لیوان آب سرد ریختم ، پودر ژلاتین رو روش پاشیدم و روی حرارت غیر مستقیم قرار دادم تا ذراتش خوب حل بشه . شیر رو داخل ظرفی ریختم ، روی حرارت قرار دادم تا گرم بشه قبل جوشیدن مواد تخم مرغی رو بهش اضافه کردم و مدام هم زدم تا به غلظت برسه و بعد ژلاتین حل شده رو بهش اضافه کردم و مخلوط کردم یه کم روی حرارت حدودا یکی دو دقیقه بمونه و بعد از حرارت برداشتم و گداشتم توی محیط از دما بیفته . برای تهیه خامه فرم گرفته من از خامه قنادی استفاده کردم از فریزر بیرون آوردم یه کم که نرم شد اما کمی حالت یخمکیش بمونه اول با دور کند همزن دو سه دقیقه زدم و بعد دو سه دقیقه دیگه با دور تند تا فرم بگیره و بعد پنیر ماسکارپونه رو بهش اضافه کردم و یه کم هم زدم . مواد خامه و پنیری رو داخل مواد ریختم و مخلوط کردم . بیسکوییت ها رو یه کم خرد کردم . داخل مواد به موز خرد شده و گردو خرد شده و بیسکوییت خرد شده ریختم و ترکیب کردم . قالب رو از یخچال بیرون آوردم و مواد رو توش ریختم و مجدد توی یخچال گذاشتم تا خوب بسته بشه حداقل ۷ الی ۸ ساعتی بمونه . هر چی بیشتر بمونه خوشمزه تره . بعد از یخچال بیرون آوردم دورش رو آزاد کردم توی آب ولرم چند ثانیه قرار دادم این ور و اون ور کردم تا ببینم از جاش آزاد شده و بعد یه دیس مرطوب روش قرار دادم و برگردوندم . .
گشاده رويى خوىِ آزاده است. امام علی (ع) (غررالحکم) این دستور با فر هستش و بسیار عاالی و خوشمزه . اول مرغ رو خوب شستم . پوستش رو نگرفتم .برای مزه دار کردن یه پیاز رو خرد کردم ، هویج خرد شده و فلفل دلمه ای خرد شده ، زعفران و نمک یه لیموترش رو حلقه حلقه کردم و مرغ رو داخل این مواد قرار دادم و در ظرف رو گذاشتم و در یخچال قرار دادم . از شب قبل مرغ رو برای مزه دار کردن توی یخچال قرار دادم . وقت ندارین حداقل ۴ ساعت بزارین بمونه . بعد از این تایم فقط حلقه های لیموترش رو از مواد برداشتم و به مرغ خیلی کم آب اضافه کردم و روی حرارت قرار دادم تا بجوشه کمی هم نمک خواستین می تونین توش بریزین . حدودا نیم ساعت گذاشتم موند . این کار رو من انجام میدم وقتی که مرغ رو توی فر می خوام بزارم انجام میدم به خاطر اینکه مرغ خوب بپزه . بعد از نیم ساعت مرغ رو از آبش بیرون آوردم برای مواد داخل شکمش ، یه دونه پیاز رو نگینی کردم و توی روغن تفت دادم و یه قاشق زرشک و یه قاشق نعنا خشک و چندتا دونه آلوچه که از قبل خیس کرده بودم و چند تا دونه گردو و یه قاشق رب انار اضافه کردم و یه کم تفت دادم . مواد داخل شکم کاملا سلیقه ای هستش من شده حتی مواد خام ریختم هویج و فلفل دلمه یعنی کاملا بستگی به خودتون داره . بعد داخل شکم مرغ اول چند حلقه گوجه فرنکی چیدم و بعد توش این موادی که گفتم تفت دادم و بعد دوباره روش گوجه فرنگی . بعد شکم مرغ رو با نخ و سوزن دوختم و دوتا پاها رو بهم بستم . کف یه ظرف پیرکس یا یه ظرف نچسب کمی روغن ریختم و حلقه های سیب زمینی رو کف ظرف چیدم و بعد مرغ رو روی سیب زمینی قرار دادم این کار به خاطر اینه که کف مرغ نچسبه . روی مرغ رو با قلمو کمی کره و زعفران بهش مالیدم . برای سس یکی ، دو قاشق رب گوجه رو تفت دادم و کمی نمک و زردچوبه ریختم و حدودا دو لیوان آب ریختم و وقتی جوشید از حرارت برداشتم و توی ظرفی که مرغ بود ریختم . ظرف حاوی مرغ رو درون فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده به مدت دو و نیم ساعت قرار دادم بسته به سایز مرغ تفاوت دمای فرها این تایم فرق داره . مرغ من تقریبا کوچیک بود . هر نیم ساعت هم در فر رو باز می کردم و از اون آبی که مرغ توش بود هی روی مرغ می ریختم و با قلمو روش آغشته می کردم . آخر کار هم نیاز به گریل نداشت اما من یه دقیقه گریل بالا رو روشن کردم. .
. ❄️خداوندا... کمکم کن تا شکرگزاری را همچون مرهمی در مسیر تحول روزانهٔ زندگی ام به کار برم. ❄️گاهی بهترین طریقهٔ ابراز قدردانی، لذت بردن از موهبت ها و شادمانی هائی است که به ما عطا شده است. ❄️پروردگارا... کمکم کن به زندگی عادی و روزمره ی خود دقیق تر نگاه کنم. ❄️کمکم کن تا شگفتی و اعجاب تولد دوباره را ببینم و درس هایت را بیاموزم‌ بدرستی که "اول آموزگارِ جهان" تو هستی. 🌸الهی آمین ​​​​👇 💟🇯‌🇴‌🇮‌🇳👇 cнαɴεℓ☞ @Ajaieb_Jahan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا