6.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
📹 هیچ کس نمیتواند بگوید 🔆ظهور حضرت مهدی، در آینده نزدیک نیست!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
💥بر اساس روایات ظلم به برادران دینی(مومنان) و از بین بردن حقوق آنان گناهی است که بخشوده نمی شود(17) و درست آخرالزمان دوره ای است پر از این گناه نابخشودنی.
📚پی نوشت:
1. نهج الفصاحه،ج2،ص645؛ روزگار رهایی، ص354
2. منتخب الاثر، ص314 ؛به نقل از روزگار رهایی، ص364
3. نهج البلاغه، خطبه ی 107 ، صفحه ی 239
4. همان
5. همان
6. بحار الانوار، ج52، ص110 و 264؛ روزگار رهایی، ص374
7. بشارة الاسلام، ص 132
8. الزام الناصب، ص182؛ روزگار رهایی، ص 355
9. الزام الناصب ص183؛ به نقل از روزگار رهایی382
10. احمد، مسند، ج2، ص390
11. منتخب الاثر، ص 437؛ کشکول شیخ بهایی، ص580؛ به نقل از روزگار رهایی،ص794
12. غیبت شیخ طوسی ص206
13. اصول کافی، ج2، ص117؛ به نقل از روزگار رهایی، ص382
14. احمد، مسند، ج2، ص390
15. بحارالانوار، ج67، ص71، ح39
16. همان، ج68،صص18و19، ح26
17. وسائل الشیعه، العاملی، ج11،ص474،ح6
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
🔴🔵 #زندگی سخت #مؤمنان در #آخرالزمان
💎رسول خدا(ص) در توصیف اوضاع مومنان و خواری آنان در روزهای آخرالزمان می فرمایند:
💢«و زمانی خواهد آمد، که مومن در آن زمان از گوسفند زبون تر خواهد بود.»(1)
💠و امام علی(ع) فرمودند: امر خدا واقع نمی شود، مگر بعد از آنکه شما مومنان در میان مردان از مردار هم خوارتر و زبون تر باشید ... و آن هنگامی است که یک ضربت با شمشیر برای مومن از به دست آوردن یک درهم از طریق حلال آسانتر باشد و ... .(2)
❇️و هم چنین ایشان فرمودند:
🔰«... در چنین روزگاری چیزی از شما باقی نمی ماند مگر ته مانده ای همانند ته مانده ی دیگ غذایی که خورده اند و یا باقیمانده ای که در ساک دستی باقی می ماند.»(3)
«اینان همانند پوستی که دباغی می شود شما را مالش و همانند گندمی که در خرمن کوبیده می شود شما را فشار می دهند.»(4)
🔶«اینان مومن را از میان شما برای زجر دادن همانند پرنده ای که دانه ی چاق تر را انتخاب می کنند، بیرون می کشند...» (5)
💠و امام باقر(ع) می فرمایند: «آن فرجی که شما انتظار می کشید، واقع نمی شود مگر بعد از آنکه شما چون بز ذبح شده باشید که دیگر قصاب اعتنا نمی کند که دست به کدام عضو آن بزند! آری ستمگران شما را ارجی نمی نهند و شما پناهگاهی پیدا نمی کنید که امر خود را به او مستند سازید.»(6)
✳️و هم چنین امام صادق(ع) در این باره تصریح دارند که: «در آن زمان می بینی که پیروان همه ادیان تحقیر می شوند و حتی هر کس که یک فرد دیندار را دوست داشته باشد. مردم ارتباط با او را تحریم می کنند و از خود می رانند.»(7)
⭕️عدم امکان امر به معروف و نهی از منکر
🔷مومنان در روزهای قبل از ظهور حضرت مهدی(ع) حتی نمی توانند به واجباتی مانند امر به معروف و نهی از منکر عمل کنند.
💠رسول خدا(ص) فرمودند: «… در آن وقت قلب مومن درونش آب می شود، مثل آب شدن نمک در آب. زیرا منکرات را می بیند و قدرت جلوگیری و تغییر آن را ندارد. مومن در میان آنها با ترس و لرز راه می رود، که اگر حرف بزند، او را می خورند و اگر ساکت شود، دق مرگ می شود.(8)
❇️و هم چنین امام صادق(ع) فرمودند: «مومن در آن زمان محزون و مورد تحقیر قرار می گیرد. او نمی تواند که منکرات را جز در دلش انکار کند و در معرض هر نوع تحقیری قرار می گیرد.»(9)
✍️سختی حفظ دین برای مومنان
💠رسول خدا(ص) درباره سخت و دشوار بودن حفظ دین در روزهای آخرالزمان فرمودند: «واى بر عرب از شرّى كه به آنان نزديك شده است. فتنه هايى چون پاره هاى شب تاريك و ظلمانى. صبحگاهان مرد مؤمن است و به هنگام غروب كافر. گروهى دين خود را به بهاى ناچيز و متاع اندك مى فروشند. كسى كه در آن روز به دين خود چنگ زده و پاى بند است، همانند كسى است كه گلوله اى از آتش را در دست گرفته يا بوته اى از خار را در دست مى فشرد.(10)
🔺راه نجات از سختی ها
💠رسول خدا(ص) این سختی در زندگی مومنان را پیش بینی کرده و فرموده اند: «برای مردم زمانی پیش می آید که برای هیچ دین داری دینش سالم نمی ماند جز اینکه از کوهی به کوهی فرار کند و همچون روباه بچه هایش را برداشته از لانه ای به لانه ای بگریزد... .»(11)
💠امام صادق(ع) نیز فرمودند: «هنگامی که چنین زمانی فرا رسد، گلیم خانه خود باشید تا خداوند امام غائب، غریب و فراری را که پاکیزه و پسر پاکیزه است، ظاهر سازد. هر کس فتنه ای به پا کند، خود گرفتار همان فتنه گردد. هر وقت برای هدفی شما را مورد هجوم قرار دهند خداوند برای آنها حادثه ای پدید آورد که سرشان آنجا گرم شود و از شما بازمانند.»(12)
❇️و هم چنین ایشان می فرمایند: «برای شما زمانی پیش می آید که از افراد متدین کسی نجات نمی یابد، به جز افرادی که مردم آنها را ابله تصور کنند و آنها صبر و شکیبایی داشته باشند بر آنان که آنها را ابله و بی خرد بخوانند.»(13)
💠امام صادق (ع) خطاب به افراد با ایمان در آخرالزمان فرمودند: «آیا می دانید آنان که با ایمان راسخ در انتظار حضرت مهدی (عج) هستند و در بدترین شرایط صبر می کنند از آزار ها و سختی ها و ترس و ناملایمات بسیاری می بینند ، آنها روز قیامت از پیروان راستین ما هستند و به ما نزدیکترند.»(14)
✅آنچه باید باشد
🔖احادیثی که در بالا آورده شد برای زمانه ای است که زمین پر از ظلم و جور شده و دیگر هیچ چیز بر سر جایش نیست.
🔶در بیان مقام مومن همین بس که پیامبر خدا(ص) نگاهی به کعبه کردند و فرمودند: «آفرین بر تو ای خانه [خدا] چقدر نزد خداوند بزرگی و حرمت داری! اما به خدا سوگند که مؤمن (نزد خداوند) محترم تر از توست، زیرا خداوند تو را تنها از یک جهت محترم قرار داده است، ولی مؤمن را از سه جهت : مالش، جانش و اینکه به او گمان بد برده شود.»(15)؛ و هم چنین در روایات مومن را از فرشته مقرب هم گرامی تر دانسته اند.(16)
12.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
📹 #آیا تنها دلیل #غیبت #امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف #خوف از قتل است؟
🎙استاد کلباسی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈ 🌴 #ادامه #ترجمه_و_شرح_خطبه_18_نهج_البلاغه_بخش_دوم؛#وصف قرآن کریم📗 📖 پیام امیرا
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
🌴 #ادامه #ترجمه_و_شرح_خطبه_18_نهج_البلاغه_بخش_دوم؛#وصف قرآن کریم📗
✅نکته:حديث جالبى است که از گفتگوى «عُمَرِ بْنَ اُذْيْنَه»(17) يکى از ياران امام صادق(عليه السلام) با «ابن ابى ليلى»(18) که حقايق مهمّى در آن برملا شده است.
❇️او مى گويد: روزى وارد بر «ابن ابى ليلى» شدم که از قضات بود، گفتم: مى خواهم چند مسأله از تو سؤال کنم ـ و من در آن موقع نوجوانى بودم ـ گفت فرزند برادر بپرس!
🔶گفتم: شما جمعيّت قضات کار عجيبى داريد، مسأله اى در امور مالى يا مربوط به ازدواج و خون، نزد شما مطرح مى شود و در آن به رأى خود قضاوت مى کنيد; امّا همان مسأله نزد قاضى «مکّه» مطرح مى شود او رأى ديگرى صادر مى کند; و باز همان مسأله نزد قاضى بصره و قاضى يمن و قاضى مدينه مطرح مى شود آنها نيز آراى ديگرى صادر مى کنند که برخلاف آراى قبلى است; سپس همه شما نزد خليفه اى که شما را به منصب قضاوت نصب کرده است جمع مى شويد و از آراى مختلف، او را با خبر مى سازيد و او رأى همه شما را (با آن همه ضدّ و نقيضها) صحيح مى شمرد! در حالى که خداى شما يکى و پيامبرتان يکى و دين شما يکى است، آيا خداوند، شما را به اختلاف دعوت کرده و اطاعتش نموده ايد؟ يا شما را از آن نهى فرموده و نافرمانى کرده ايد؟ يا شما در تشريع احکام، شريک خدا هستيد و حق داريد هرچه مى خواهيد بگوييد و حکم صادر کنيد و بر او لازم است که راضى باشد؟ يا اين که خداوند، دين ناقصى را نازل کرده و از شما براى تکميلش يارى طلبيده است؟ يا دين کاملى را نازل کرده ولى رسول الله(صلى الله عليه وآله وسلم) در ابلاغ آن کوتاهى نموده؟ راستى چه پاسخ مى گوييد؟
💬«ابن ابى ليلى» گفت: از کجا هستى اى فرزندم؟ گفتم: از اهل بصره; گفت: از کدام قبيله اى؟ گفتم: از طايفه «عبدقيس»; گفت: از کدام شاخه هاى آن؟ گفتم: از «بَنى اُذينَه»; گفت: با «عبدالرحمان ابن اذينه» چه نسبتى دارى؟ گفتم: او جدّ من است.
در اين جا او به من خوش آمد گفت و مرا نزد خود نشانيد و گفت: برادرزاده سؤال کردى و خشونت به خرج دادى و در سخن خود اصرار ورزيدى و اعتراض کردى و من ان شاء الله جواب تو را مى گويم.
امّا سؤال تو درباره اختلاف آراى قضات، به دليل اين است که هر مسأله اى براى ما پيش آيد که بيانى در رابطه با آن، در کتاب الله و يا سنّت رسول الله(صلى الله عليه وآله وسلم) باشد، هرگز براى ما شايسته نيست که از کتاب و سنّت فراتر رويم و امّا مسائلى که براى ما پيش مى آيد و در کتاب الله و سنّت پيامبر از آن خبرى نيست، ما به رأى خود اخذ مى کنيم.
🔷گفتم: اين کار درستى نيست که انجام داده اى! چرا که خداوند متعال مى فرمايد: «ما هيچ چيزى را در کتاب (قرآن) فروگذار نکرده ايم»; و نيز فرموده: «قرآن را براى تبيين همه چيز نازل کرديم»; به عقيده تو اگر کسى عمل به اوامر الهى کند و از نواهى او خوددارى کند، آيا وظيفه اى بر او هست که اگر انجام ندهد خدا او را عذاب کند يا اگر انجام دهد به او پاداش عطا نمايد؟
گفت: چگونه ممکن است پاداش بر چيزى دهد که امر به آن نکرده يا مجازات نسبت به چيزى کند که نهى از آن ننموده است؟
🔶گفتم: اصولا چگونه ممکن است مسائلى پيش آيد که حکم آن در کتاب الله و سنّت پيامبر نباشد؟
گفت: فرزند برادرم! در حديثى از عمربن خطاب آمده که: در ميان دو نفر داورى کرد، کسى که از همه به او نزديکتر بود گفت: اى اميرمؤمنان! راه صحيح را پيمودى. عمر با تازيانه اى که در دست داشت بر او زد و گفت: «مادرت به عزايت بنشيند! به خدا سوگند خود عمر نمى داند راه صواب رفته يا خطا! اين رأيى بود که به اجتهاد خود گفتم، مرا در پيش روى خودم مدح نگوييد»!
من به او گفتم: من هم حديثى براى تو نقل مى کنم، گفت: بگو ببينم! گفتم: پدرم اين حديث را از «على بن ابى طالب» برايم نقل کرد که قضات سه طايفه اند; دو طايفه اهل هلاکتند و يک طايفه اهل نجات، امّا آن دو گروه که هلاک مى شوند گروهى هستند که عمداً قضاوت ظالمانه مى کنند و يا اجتهاد مى کنند و راه خطا مى روند; و اهل نجات کسى است که به امر الهى عمل کند.
اين حديث، حديث تو را باطل مى کند اى عمو! گفت: به خدا سوگند درست است اى فرزند برادر، پس تو مى گويى همه چيز در قرآن است؟
🔶گفتم: خداوند چنين فرموده، و هيچ حلال و حرام و امر و نهى نيست مگر اين که در قرآن است خواه کسانى از آن آگاه شوند يا از آن آگاه نشوند. خداوند در قرآن از مسائلى خبر داده که ما نياز (فوق العاده اى) به آن نداريم چگونه ممکن است از امورى که نيازمنديم خبر نداده باشد؟ گفت: مثلا مانند چه مسائلى؟
گفتم: داستان آن دو مردى که يکى باغ مهمّى داشت و ديگرى با ايمان بود و دستش تهى.... (19)
گفت: (بسيار خوب) اين علوم قرآنى که مى گويى نزد کيست؟
گفتم: خودت مى دانى نزد کيست!
گفت: دوست دارم او را مى شناختم پاهاى او را با دست خود مى شستم و خادمش بودم و از او ياد مى گرفتم.
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈ 🌴 #ادامه #ترجمه_و_شرح_خطبه_18_نهج_البلاغه_بخش_دوم؛#وصف قرآن کریم📗 ✅نکته:حديث
#ادامه_شرح خطبه👆👆
گفتم: تو را به خدا سوگند مى دهم آيا کسى را مى شناسى که وقتى از رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) درخواست بيان مطلبى مى کرد به او جواب مى داد و هنگامى که سکوت مى کرد پيامبر ابتدا مى فرمود؟
گفت: آرى او «على بن ابى طالب» بود.
گفتم: سؤال ديگرى دارم، آيا هرگز شنيده اى که على(عليه السلام) بعد از رسول خدا(صلى الله عليه وآله وسلم) درباره حلال يا حرامى از کسى سؤالى کرده باشد؟
گفت: نه.
گفتم: آيا مى دانى که ديگران به او محتاج بودند و مسائل را از او مى گرفتند؟
گفت: آرى.
گفتم: پس تمام اين علوم هاى قرآنى نزد او بود.
گفت: او از جهان رفته، کجا دست ما به دامنش مى رسد؟
گفتم: در ميان فرزندانش جستجو کن! که اين علوم نزد آنهاست.
گفت: چگونه من به آنها دست پيدا کنم؟
گفتم: بگو ببينم اگر بيابانى باشد و راهنمايانى داشته باشد، آنها برخيزند و بعضى از راهنمايان خود را بکشند و بعضى را بترسانند تا فرار کنند و بعضى هم که مانده اند خود را پنهان سازند و آنها بدون راهنما بمانند و در ميان بيابان سرگردان شوند و هلاک گردند، درباره آنها چه مى گويى؟ (و مقصّر کيست و بايد چه کنند؟)
🔶گفت: بايد به جهنم بروند! اين را گفت و رنگش پريد، صورتش زرد شد و دانه بهى را که در دست داشت محکم بر زمين زد به طورى که متلاشى شد و گفت: «اِنّا لِلهِ وَ اِنّا اِلَيْهِ راجِعُونَ».(20)
اين حديث که حقايق جالبى را در عبارت کوتاهى بازگو مى کند، نشان مى دهد که خطبه مورد بحث در ميان شيعيان عصر امام صادق(عليه السلام) معروف بوده و جوانان شيعه به خوبى از آن آگاه بوده اند.
#ادامه_دارد #قسمت_پنجم_بخش_دوم_خطبه_18_نهج_البلاغه📃
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
🌼 #محبّت همسران به یکدیگر
🔰«أَیُّمَا امْرَأَةٍ رَفَعَتْ مِنْ بَیْتِ زَوْجِهَا شَیْئاً مِنْ مَوْضِعٍ إِلَى مَوْضِعٍ تُرِیدُ بِهِ صَلَاحاً نَظَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَیْهَا وَ مَنْ نَظَرَ اللَّهُ إِلَیْهِ لَمْ یُعَذِّبْه».
💠پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمود: «هر زنی که در خانه شوهرش چیزی را برای سامان دادن وضع خانه جابه جا کند، خداوند نظر [رحمت] به او میکند . و هر کس مورد نظر [رحمت] خدا قرار گیرد، خدا عذابش نمیکند.»
📚وسائل الشیعه جلد 15ص 175
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈ ﷽ 📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت 6️⃣5️⃣قسمت پنجاه و ششم ⚠️مهمترین وظیفه ی شخصی و همگ
┈┈••✾❀🕊💚🕊❀✾••┈┈
﷽
📝شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
7️⃣5️⃣قسمت پنجاه و هفتم
⁉️زیاد دعا کردن چگونه است؟
تا چقدر دعا مطلوب است! دعای برای حضرت مهدی (عج)✨ می کنیم تا چه حدی باشد؟👇
👌به کلام خود امام عصر استناد میکنیم، روایتی است در کتاب ″کمال الدین شیخ صدوق، ج2، ص485″ امام عصر در جواب نامه ای📩 که اسحاق بن یعقوب برای ایشان نوشته بود، اینطور پاسخ می دهند «أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَجَ فَإَنَّ ذَلِك فَرَجُکُم» برای نزدیکی فرج بسیار دعا کنید (أَکْثِرُوا الدُّعَاء.. کلمه ی کثیر آمده است) که فرج شما هم در آن است.⚠️
⚠️ضمیری که می گوید فرج شما
در آن است، اگر منظور از این آن زیاد دعا کردن باشد؛ پس باید انسان سعی کند همواره و در طول زندگی خود به صورت مستمر برای حضرت دعا🤲 کند.
👥انسان گاها بیکار هست، در هنگام فیلم دیدن، سخنرانی گوش دادن، تسبیحی دست انسان باشد و صلواتی📿 برای سلامتی حضرت بفرستد، یا هنگام غذا درست کردن انسان دستش مشغول است لبش که آزاد است می تواند زیر لب ذکری، صلواتی بگویید💐 و برای سلامتی حضرت خرج کند. در ماشین، در هنگام راه، در حال دانشگاه رفتن، جایی مهمانی رفتن..
☝️یکی از چیزهایی که قساوت قلب میآورد حرف زدن زیاد است. قساوت قلب یعنی انسان قلبش سنگ می شود، برای اهل بیت نمی تواند زیاد اشک بریزد، نمی تواند زیاد یاد خدا را بکند،😔 زیاد حالت مناجات به او دست نمی دهد، همه ی اینها از نتایج قساوت قلب است!❌
📜در روایات ما چند چیز را به عنوان عامل قساوت قلب آورده اند:👇
1️⃣- زیاد خوردن (پرخوری)🥖🥘 کسانی که زیاد غذا می خورند، دچار قساوت قلب می شوند. بارها پیش آمده انسان عبادتی، نمازی را با شکم (نمی گوییم خالی خالی) یک مقدار خالی بخواند بهتر انجام می دهد تا با حالت پر خوری انجام بدهد.
2️⃣- پر خوابی😴 قساوت قلب می آورد. میرزا جواد آقا ملکی تبریزی استاد اخلاق امام خمینی (ره) و استاد عرفان بزرگ ما می گوید؛ برای خواب آنچه اطبا گفته اند هشت ساعت است⏰ ولی شما یک ساعت کمتر بخوابید، یعنی هفت ساعت.
👈اگر انسان بتواند هفت ساعت خواب را در شب داشته باشد خوب است. می تواند برنامه ریزی کند📋. به تعبیر شهید مطهری؛ بدن انسان طوری است که همانطوری که بار بیاوری، همانطور بار می آید.
🌙در ماه رمضان ما عادت می کنیم که سحرها زودتر از نماز صبح بیدار بشویم پس چه خوب است که این عادت یک ماه را نگه داریم و قبل از نماز صبح نیم ساعت، 🕐 10 دقیقه زودتر بیدار بشویم و نماز شب، حتی به اندازه ی دو رکعت شده بخوانیم. سعی کنیم این عادت اجباری که در ماه رمضان هست، همچنان حفظ بشود. سعی کنیم این عادت دعا کردن همیشه همراه ما باشد.✅
3️⃣- عامل سوم قساوت قلب زیاد حرف زدن است. همه ی ما متأسفانه به آن مبتلا هستیم! سر هر چیز بی خودی حاضریم حرف بزنیم🗣 و وقت خودمان را تلف کنیم! زیاد حرف زدن هم قساوت قلب میآورد❌ سعی کنیم به جای اینکه بنشینیم زیاد حرف بزنیم، آن جاهایی که مجبور نیستیم و نیازی نیست ذکر خدا و ذکر اهل بیت✨ را بگوییم و برای امام زمان دعا کنیم.
👌اما اگر این ضمیر آن که امام گفت فرج شما در آن هست، اگر ضمیر آن به ظهور برگردد این دیگر مشخص است و یقینا ظهور مولایمان ولی عصر (عج) فرجی برای ماست، گشایشی برای ما است و زندگی ما را یقینا بهتر و بهتر خواهد کرد.
#ادامه دارد ...
📚برگرفته از فایل شماره (۵)
شرح و تفسیر دعای عصر غیبت
#متن_شرح_و_تفسیر_دعای_عصر_غیبت ۵۷
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍