🔰سوپ جو
❇️مواد لازم
💠پیاز کوچک ریز خرد شده ... 2 عدد
💠کره ...1 قاشق غذاخوری
💠جو پخته ... 453 گرم
💠آب مرغ ... 4 پیمانه
💠هویج متوسط رنده شده ...1 عدد
💠نمک ... 1/2 قاشق چایخوری
💠فلفل سیاه ...1/4 قاشق چایخوری
❇️مواد لازم سس
💠کره ...2 قاشق غذاخوری
💠آرد ...2 قاشق غذاخوری
💠شیر کم چرب ...2 پیمانه
💠آب لیمو ترش تازه ... 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
💠جعفری ریز خرد شده ... 2 قاشق غذاخوری
💠زرشک ...1 قاشق چایخوری(اختیاری)
❇️روش تهیه
1⃣یک روز قبل، 3/4 پیمانه جو رو با آب سرد بشورین، بعد داخل قابلمه بزرگ بریزین و 2/5 پیمانه آب و 1/4 قاشق چایخوری نمک بریزین روش و بجوشونین، بعد بدون اینکه در قابلمه رو بزارین، حرارت رو کم کنین و 10 دقیقه بپزین
2⃣ سپس از روی شعله بردارین و در قابلمه رو بزارین و بزارین دمای اتاق، بعد 4-5 ساعت میبینین همه آبو تقریبا کشیده و نرم شده.
3⃣پیاز رو تفت بدین، جو پخته و 3 پیمانه آب مرغ رو اضافه کنین، بجوشونین، در قابلمه رو بزارین و روی حرارت ملایم، 30 دقیقه بپزین تا غلیظ شه،
4⃣ هویج، 2 و 2/3 پیمانه یا یک عدد آب مرغ، نمک و فلفل سیاه اضافه کنین و بجوشونین، در قابلمه رو بزارین و 20 دقیقه بپزین تا غلیظ شه.
5⃣برای سس، کره رو آب کنین، آرد رو اضافه کنین و تفت بدین تا بوش دربیاد، حدود 2 دقیقه، 1 پیمانه شیر اضافه کنین و مخلوط کنین، تا غلیظ شه، بعد 1 پیمانه دیگه شیر اضافه کنین و مخلوط کنین تا گرم شه ولی نجوشه.
6⃣سپس سوپ رو بجوشونین و سس گرم رو اضافه کنید و مخلوط کنید، در قابلمه رو نزارین و حرارت رو کم کنین و 10 دقیقه بپزین، بعضا هم بزنین تا زیرش نچسبه، آب لیمو رو
🔰تاس کباب یا طاس کباب
#ضیافت_سفره_گیلانی
💐 یکی از غذاهای سنتی کشور ما است که تاریخچه آن به گیلان برمیگردد. تاس کباب را همراه با برنج صرف می کنند . البته افرادی هم ترجیح میدهند این خوراک خوشمزه را همراه با نان سنگک میل نمایند.💐
❇️مواد لازم .
💠گوشت ... یک کیلو
💠گوجه ... نیم کیلو
💠پیاز ...4 عدد
💠سماق ... یک قاشق سوپ خوری
💠لیمو عمانی ...5 عدد
💠فلفل سیاه و نمک ... مقداری
💠سیب زمینی ...نیم کیلو
💠روغن ... به مقدار لازم
❇️طرز تهیه
1⃣جهت تهیه تاس کباب ابتدا پیاز را پوست گرفته، حلقه حلقه می کنیم
2⃣سپس گوشت را قطعه قطعه کرده، با کمی روغن تفت می دهیم و یک لایه روی پیاز می چینیم و روی آن گوجه فرنگی حلقه شده و بعد گوشت تکه تکه شده را قرار می دهیم، لیمو عمانی خرد شده، سماق و فلفل را با کمی روغن و آب به مخلوط اضافه می کنیم و می گذاریم تا بپزد.
3⃣می توان سیب زمینی را جداگانه سرخ کرده و یا این که به صورت حلقه ای روی غذا چید تا بپزد. تاس کباب ما آماده است .
👩🍳نوش جان👩🍳
#تجربه_آشپزی
#آشپزی_گیل_بانو
#ضیافت_سفره_گیلانی
#رشت_شهر_خلاق_خوراک
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کوکو لوبیا سبز 🍀🍀🍀
🧈 لوبیاهای قیطونی رو ریز خردمیکنیم. یه پیاز روتف میدیم لوبیا رواضافه میکنیم بهمراه کمی زردچوبه وقتی لوبیا کامل تف خورد درظرف رومیزاریم روشعله کم تابخارکنه ونیم پزشه. اگرلوبیا باریک ونازک نباشه تواین مرحله خوب نمیپزه وباید حتما آب پزش کنین.
🍸.آب روجوش میارم کمی نمک میریزم سیب زمینی وهویج خام نگینی خرد شده روبه آب ونمک اضافه میکنم. صبرمیکنیم همین که آب دوباره به جوش اومد سبزیجات روآبکش میکنیم وفورا داخل آب سرد قرارمیدیم. .
🍵تخم مرغ روبا نمک وفلفل وزردچوبه وپودرزیره ونوک قاشق زعفرون ویکم پودرنون خوب میزنیم وبعد سبزیجات نیم پز وخنک شده روبهش اضافه میکنیم وتوتابه سرخ میکنیم.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🍃حلوای گل سرخ🍃
➖مواد لازم:
🔰آرد ۶۰۰ گرم
🔰روغن جامد ۴۰۰ گرم
🔰پودر گل سرخ یک لیوان سر خالی
🔰گردو یا بادام پودر شده یک لیوان سر خالی
🔰پودر شکر ۳٫۵ لیوان
🔰عسل ۱۰۰ گرم
🔰گلاب نصف لیوان
🔰پودر هل نصف قاشق چایخوری
🔰پودر پسته به میزان لازم
🍮🍮طرزز تهیه:🍮🍮
برای تهیه حلوای گل سرخ در ابتدا گل سرخ را حتماً پودر کنید. روغن را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید. آرد را به روغن اضافه و سرخ کنید و مرتب به هم بزنید تا نسوزد و بوی خامی آن گرفته شود، ولی دقت کنید خیلی رنگ آن تیره نشود. حرارت را خاموش کرده و پودر گل سرخ و عسل و پودر شکر و پودر بادام یا گردو، هل و گلاب را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کرده تا خمیری لطیف نسبتاً منسجمی حاصل شود. حتی میتوانید داخل غذاساز مخلوط کنید. سپس خمیر را روی یک سطح صاف، به وسیله وردنه به قطر دو سانتیمتر، باز کرده و با یک قالب شکیل، آن را قالب زده و در ظرف مورد نظر بچینید و روی آن را با پودر پسته و پودر گل سرخ تزیین نمایید.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
❇️برنجک
#ضیافت_سفره_گیلانی
💐 یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بسیار معروف استان های شمالی کشور مثل مازندران و گیلان است. این شیرینی با نام های دیگری هم شناخته می شود که معروفترین این نام ها شیرینی بهاردونه است و در خیلی از شهرهای کشور این شیرینی با این نام شناخته می شود.این شیرینی به صورت سنتی با رنگ برنج یعنی سفید تهیه می شود، اما در صورت تمایل می توانیم با استفاده از رنگ های طبیعی یا رنگ های مجاز خوراکی رنگ شیرینی را به رنگ دلخواه خود تغییر دهیم💐
❇️مواد لازم
💠برنج پفکی شده ...4 لیوان سرپر
💠شکر ...¾ لیوان
💠آب نارنج ...1 قاشق غذاخوری
💠آب ... یک سوم لیوان
❇️روش تهیه
1⃣برای تهیه برنجک خوشمزه ابتدا برنج را پاک می کنیم و داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورد.تقریبا 1 الی 2 ساعت کافی است. بعد قابلمه ای را آب می کنیم.
2⃣سپس روی حرارت ملایم رو به زیاد قرار می دهیم و کمی نمک داخل آن می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا زودتر آب به جوش بیاید.آب داخل برنج را بیرون می ریزیم و زمانیکه آب به جوش آمد برنج را داخل آن می ریزیم.
3⃣حالا یک هم می زنیم و اجازه می دهیم 7 دقیقه بجوشد و بعد مجددا برنج را هم می زنیم و یک دانه آن را لای دندان تست می کنیم اگر کاملا اطراف و مغز برنج نرم بود (باید مغز آن کمی سفت باشد) زمان آبکش کردن است.
4⃣سپس برنج را آبکش می کنیم و روی آن آب سرد می گیریم و کنار می گذاریم تا کاملا آب اضافه آن خارج شود. در ادامه یک پارچه تمیز را جلوی نور آفتاب پهن می کنیم و برنج را روی آن می ریزیم تا خشک شود.
5⃣اگر زمستان خواستیم شیرین
🔰حلوا نذری
💠آرد ... یک لیوان
💠آب ... یک لیوان
💠شکر ... یک لیوان سرخالی
💠روغن و کره ... از نصف لیوان کمتر
💠گلاب ... نصف لیوان
💠زعفران و هل ... به میزان لازم
❇️طرز تهیه
1⃣اول شكر رو با آب ميزاريم بجوشه، وقتى به جوش اومد زعفران دم كرده و گلاب و هل رو بهش اضافه مي كنيم و مي زاريم كنار تا کمی از حرارت بیفته.
2⃣ آرد الک شده رو روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم میزنیم تا بوی خامی آرد گرفته و کمی کرم رنگ بشه(البته با شعله كم چون آرد زود ميسوزه)،کمی بعد ، مخلوط کره و روغن رو بهش اضافه می کنیم و کمی تفت میدیم.
3⃣ سپس شربت رو بهش اضافه و تند تند هم ميزنيم تا غليظ بشه ، اگر شل بود ميتونيد بزاريد روی شعله و هم بزنيد تا آب شربت بخار و حلوا سفت تر بشه. بعد از روی حرارت برداشته مابین نونها قرار میدیم .
👩🍳نوش جان👩🍳
#تجربه_آشپزی
#آشپزی_گیل_بانو
#حلوا_نذری
#حلوا
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🔰حلوا ترک
❇️مواد لازم
💠آرد ...دو لیوان
💠شکر ...دو لیوان
💠آب ... دو لیوان
💠روغن جامد ...دو لیوان یا کمتر
💠هل ... مقداری
💠گلاب ... نصف استکان
💠زعفران ... به میزان لازم
❇️طرز تهیه
1⃣اول آب گلاب شکر و مغز هل سبز رو رو شعله می گذاریم وقتی آب جوش اومد و شکر حل شد شعله رو خاموش می کنیم و مقداری زعفران رو بهش اضافه می کنیم
2⃣بعد آرد رو الک می کنیم یک رب تو تابه تفت میدیم تا بوی خامیش بره با شعله متوسط
3⃣بعد روغن رو بهش اضافه می کنیم مقدار روغن باید تاحدی باشه که کفگیر داخل تابه راحت حرکت کنه یعنی آرد و روغن تو تابه روان باشه
4⃣بعد بسته به سلیقتون که دوست دارید حلواتون تیره باشه یا روشن آرد رو تفت میدیم من حدودا یک ساعت رو شعله کم حرارت میدم و مرتب هم میزنم بعد که رنگ دلخواه رو بدست آوردید شربت رو به آرد اضافه می کنیم و شعله رو خاموش می کنیم و اینقد با کفگیرچوبی هم میزنیم تا حلوا به روغن بیوفته وبعد گهوارش می کنیم و داخل ظرف می ریزیم و تزیینش می کنیم.
👩🍳نوش جان👩🍳
#تجربه_آشپزی
#آشپزی_گیل_بانو
#حلوا
#حلوا_ترک
#حلوا_نذری
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🔰چکدرمه_گلستان
#غذای_شمالی
💐 یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان گلستان می باشد💐
❇️مواد لازم برای 4 نفر
💠گوشت گوسفندی ...400 گرم
💠برنج ...4 پیمانه
💠پیاز ...1 عدد درشت
💠رب گوجه فرنگی ...1 قاشق غذاخوری
💠گوجه فرنگی ...4 عدد متوسط
💠کشمش پلویی ...(اختیاری)½ پیمانه
💠زعفران دم کرده ...2 قاشق غذاخوری
💠نمک و فلفل سیاه....به مقدار کافی
💠زردچوبه و روغن ...به مقدار کافی
❇️روش پخت
1⃣برای تهیه چکدرمه ترکمنی ابتدا گوشت گوسفندی را کمی بزرگتر از گوشت خورشتی خرد می کنیم، سپس به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب می دهیم تا گوشت ها رنگشان تغییر کند و به خوبی سرخ شوند.
2⃣پس از اینکه گوشت را سرخ کردیم، آنرا از قابلمه خارج می کنیم، سپس پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. پیاز را چند دقیقه تفت می دهیم تا سبک شود، سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم.
3⃣پس از اینکه ادویه ها با پیاز یکدست شدند، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود، سپس گوشت سرخ شده را نیز به قابلمه بر می گردانیم و با دیگر مواد کمی تفت می دهیم.
4⃣در این مرحله گوجه فرنگی ها را پوست می گیریم و پس از رنده کردن به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا مواد روغن بیندازند و آب اضافی موجود در قابلمه تبخیر شود، سپس 3 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم.
5⃣حالا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت ها به طور کامل بپزند. در همین حین برنج را با آب ولرم و کمی نمک می خیسانیم. پس از ای
🔰چنگل قلیه یا قلیه چغندر _مازندارنی
#غذای_شمالی
💐 نام دیگر این غذا، چنگِل تِرشی است و با نان سرو میشود. نکته مهم در این غذا غلظتی است که باید رعایت شود که به میزان آبی است که باید در غذا باقی بماند.💐
❇️مواد لازم
💠چغندر ...3عدد
💠باقالی ... دو پیمانه
💠عدس ... یک پیمانه
💠شنبلیله ... یک دسته
💠نعنا ... یک دسته
💠تره ... یک دسته
💠جعفری ...یک دسته
💠رب انار ...یک تا 2 قاشق غذاخوری
💠گلپر و نمک ...به میزان لازم
💠سیر داغ ... حدود یک قاشق غذاخوری
💠پیاز ...2 عدد بزرگ
💠فلفل ... به میزان دلخواه
💠آب نارنج ... یک چهارم پیمانه
💠روغن مایع ... 2 قاشق غذاخوری
💠نعنا داغ ...چاشنی غذا و برای تزیین
❇️روش تهیه
1⃣عدس را از قبل خیسانده و چغندر و سبزیها بعد از خشک شدن خرد شود.
2⃣باقالیها را دو پوست کرده و چغندرها به صورت حلقوی برش دهید.
3⃣پیازهای خرد شده باید با روغن تفت داده شود در حدی که رنگ آنها به طلایی نزدیک شود.
4⃣در این مرحله باید سیر داغ را آماده کنید.
5⃣چغندر را برای پخته شدن درون یک قابلمه بریزد و بعد به آن عدس و باقالی را اضافه کنید.
6⃣تره و جغفری را حرارت دهید و پس از پخته شدن کامل درون قابلمهای که چغندر و باقالی در حال پخت هستند، بریزید.
7⃣بعد از 10 دقیقه رب انار و آب نارنج را اضافه کنید.
8⃣فلفل، گلپر و نمک در این مرحله اضافه میشوند به این نکته دفت کنید که میزان این مواد غذایی به سلیقه ذاائقه غدایی شما مربوط است.
9⃣در مرحله آخر پیاز داغ وسیر داغ را اضافه کنید.
🔟پشنهاد میشود 2 قاشق غذاخوری سبوس برنج به غذا اضافه شود.
⏺ترشی این غذا بستگی به ذائقهی شما دارد
🔰چنگل قلیه یا قلیه چغندر _مازندارنی
#غذای_شمالی
💐 نام دیگر این غذا، چنگِل تِرشی است و با نان سرو میشود. نکته مهم در این غذا غلظتی است که باید رعایت شود که به میزان آبی است که باید در غذا باقی بماند.💐
❇️مواد لازم
💠چغندر ...3عدد
💠باقالی ... دو پیمانه
💠عدس ... یک پیمانه
💠شنبلیله ... یک دسته
💠نعنا ... یک دسته
💠تره ... یک دسته
💠جعفری ...یک دسته
💠رب انار ...یک تا 2 قاشق غذاخوری
💠گلپر و نمک ...به میزان لازم
💠سیر داغ ... حدود یک قاشق غذاخوری
💠پیاز ...2 عدد بزرگ
💠فلفل ... به میزان دلخواه
💠آب نارنج ... یک چهارم پیمانه
💠روغن مایع ... 2 قاشق غذاخوری
💠نعنا داغ ...چاشنی غذا و برای تزیین
❇️روش تهیه
1⃣عدس را از قبل خیسانده و چغندر و سبزیها بعد از خشک شدن خرد شود.
2⃣باقالیها را دو پوست کرده و چغندرها به صورت حلقوی برش دهید.
3⃣پیازهای خرد شده باید با روغن تفت داده شود در حدی که رنگ آنها به طلایی نزدیک شود.
4⃣در این مرحله باید سیر داغ را آماده کنید.
5⃣چغندر را برای پخته شدن درون یک قابلمه بریزد و بعد به آن عدس و باقالی را اضافه کنید.
6⃣تره و جغفری را حرارت دهید و پس از پخته شدن کامل درون قابلمهای که چغندر و باقالی در حال پخت هستند، بریزید.
7⃣بعد از 10 دقیقه رب انار و آب نارنج را اضافه کنید.
8⃣فلفل، گلپر و نمک در این مرحله اضافه میشوند به این نکته دفت کنید که میزان این مواد غذایی به سلیقه ذاائقه غدایی شما مربوط است.
9⃣در مرحله آخر پیاز داغ وسیر داغ را اضافه کنید.
🔟پشنهاد میشود 2 قاشق غذاخوری سبوس برنج به غذا اضافه شود.
⏺ترشی این غذا بستگی به ذائقهی شما دارد
#کیک_گردویی با سیب 🍰😍
پودر شکر 3/4 پیمانه
آرد 2 پیمانه
روغن مایع 3/4 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
مغز گردوی خرد شده 1/3 پیمانه
بیکینگ پودر 1 و نیم ق م
وانیل 1/4 ق چ
سیب رنده شده 2 پیمانه
● تخم مرغ ها رو داخل یک ظرف مناسب میریزیم و شکر رو کم کم بهشون اضافه می کنیم و با همزن میزنیم. بعد از اینکه شکر در تخم مرغ ها حل شد، وانیل رو اضافه میکنیم و تاجایی که حجم مواد بیشتر بشه و کرم رنگ بشه هم میزنیم.حالا روغن رو اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن مواد رو با همزن میزنیم.
● آرد و بکینگ پودر رو باهم مخلوط کرده و ۳بار الک کنید و در دو تا سه مرحله اضافه می کنیم و با دور کند همزن در حد اینکه مخلوط یکدست بشه میزنیم.
● سیب های رنده شده رو به مخلوط کیکمون اضافه می کنیم و با کمک لیسک یا قاشق مواد رو با هم مخلوط میکنیم. گردو رو هم اضافه میكنیم و آروم هم میزنیم. خمیر رو توی قالب میریزیم و حدود 45 دقیقه توی فر گرم شده میپزیم. 😍
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کانال دوم ما خانه داری و خلاقیت👇
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛