خورشت بامیه
من با دوتا پياز، پياز داغ حسابي درست كردم. بهش دوتا سير له شده اضافه كردم و تفت دادم كه عطر سير بلند شه. حالا گوشت خُرد شده ي گوسفندي رو اضافه كردمو تفتش دادم. بهش دوتا قاشق رب خونگي، فلفل، پودر پاپريكا و زردچوبه زدم، تفت دادمو آب ريختم روش و گذاشتم بپزه. تو اين فاصله باميه هارو پاك كردم. فقط حواسم بود دمشو خيلي از ته نگيرم كه خورش ليز نشه! من باميه رو هيچوقت تفت نميدم. همونطوري به گوشت پخته شده اضافه ميكنم. به خورش مقداري زعفرون آب شده و نمك زدم و اينجا اگه دلتون خواست بهش غوره اضافه كنيد اگرم نه كه همون شكلي بذاريد بپزه. حدود بيست دقيقه زمان لازمه كه باميه ها و غوره ها خوب نرم شن و بپزن اما شكلشون تغيير نكنه. خورش رو بعد از اينكه باميه هارو ريختين هم نزنيد بزارید بپزه
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#مرغ_تست_کنجدی
200گرم مرغ خام
نصف ق چ خ زنجبیل
فلفل تند
سس سویا 2 ق س
سیر 2حبه
سفیده تخم مرغ 1 عدد
کنجد نصف پیمانه
نان تست به میزان لازم
سینه مرغ و چرخ کنید من این دفعه توغذاساز ریختم که خیلی راضی بودم بعدهمه مواد رو باهم مخلوط میکنیم .از مواد ب اندازه 1ق غ روی نون تست میمالیم، بعدبه سفیده تخم مرغ زده توی ظرف کنجد میریزیم ،تا سطح رویش را کنجد بگیردسمت کنجدیش روسرخ میکنیم.اندازه روغن ب حدی باشه ک روی کنجد رو بگیره مرغ و نه خیلی کم ونه خیلی زیادبمالید
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوا_شیر 🍮
🔴مواد لازم
▫️ارد سفید ۲ لیوان
▫️کره ۱۰۰ گرم
▫️روغن مایع نصف لیوان
▫️شکر یک و نیم لیوان
▫️شیر سه لیوان
▫️گلاب نصف لیوان
▫️هل ساییده نصف ق م
▫️زعفران دمکرده غلیظ ۴ ق غ
🔴طرز تهیه
🔸اول ارد رو الک کنید و با حرارت کم تفت بدین ۳۰ دقیقه با حرارت کم ومدام هم زدن و بعد باز دوباره الک کنید و کره و روغن رو اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدین ۱۵ دقیقه دیگه هم هم بزتید تا رنگ اردتون شتری رنگ بشه ( یا نسکافه ای)
🔸شربت رو هم به اینصورت اماده کنید
شکر+ شیر+گلاب روی حرارت احتیاجی نیست بجوشه شکر که حل شد هل و زعفران رو اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید
و ارد که تفتش کامل شد شیره رو کم کم در سه مرحله اضافه کنید از زمانی که شیره رومیریزید تا جمع شدن حلوا با حرارت کم ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان میبره
بعد حلوا رو به صورت دلخواه تزیین کنید
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بلدرچین
دو تا پیاز رو خلالی درشت خورد کنید دو تا سه حبه سیر را له کنید یه لیمو ترش رو نصف کنید آب آنرا به همراه دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و ادویه ونمک و زعفران مخلوط کنید بلدرچین هارو داخل مواد بزارید و درظرف را ببندید و چند ساعت بزارید یخچال مرینت بشه بعد هم با کمی کره و یا روغن مایع داخل تابه بزارید حرارت کم و در تابه رو ببندید تا کمی اب بندازن و یه طرف که سرخ شد طرف دیگه رو هم همینطور و بعد هم با یه شوید پلو زعفرانی نوش جان کنید😉
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نان ملاقه ای
تخم مرغ یک عدد
ماست چهار ق غ
آب یک چهارم لیوان
نمک یک ق چ
بکینگ پودر یک ق چ
آرد یک لیوان سر خالی
روغن مایع سه ق غ
همه مواد به غیر آرد رو مخلوط میکنیم یکدست شد آرد میزنیم خمیر نون باید غلظت ماست داشته باشه اگر خیلی غلیظ بود کمی آب بزنید اگر هم شل شد یکم آرد بزنید
تابه نچسب رو کمی چرب کنید و خوب بزارید روی شعله بزرگ با حرارت ملایم داغ بشه از مواد خمیر داخلش بریزید و خوب پخش کنید من کمی کنجد هم روش زدم در تابه رو بزارید سه چهار دقیقه طول میکشه بپزه بعد بر گردانید طرف دیگه هم بپزه دو دقیقه باشه آماده میشه
نکته ..بافت این نون شبیه نون تافتون یا لواش نیست
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#فرنی_نارگیلی
۲قاشق آرد برنج رو با۲لیوان شیر نارگیلی.۴قاشق شکر(اگه شیر نارگیل شیرین باشه.شکر کمتری استفاده کنید)کمی کره رو حرارت قرار میدیم مدام هم میزنیم تا ته نگیره واواخر پخت یک چهارم پیمانه گلاب ریخته هم زده تا به غلظت لازم برسه داخل ظرف ریخته و با پودر نارگیل تزیین کنید
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🌸دیده ای راکه
✨مطهر شده با اشک سحر
🌸جام وصلی
✨زسبوی رمضانش دادند
🌸آن دلی را
✨که عیارش به دعا خالص شد
🌸نیمه شب
✨وقت مناجات زبانش دادند
در این لحظات ناب التماس دعا 🌹
#روزتون_بخیر 🌹🍃🌹
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
شامي پوك با نخود
نخود يا لپه ٢٠٠ گرم
گوشت گوساله يا گوسفند ٤٠٠ گرم
پياز ١ عدد تخم مرغ ٣ عدد
٢٠٠ گرم نخود رو كه از قبل خيسونده بودم رو گذاشتم روي شعله ي ملايم گاز تا بپزه ، همزمان گوشت تكه تكه شده رو با مقداري ادويه و يه دونه پياز تفت دادم با يه مقدار آب گذاشتم بپزه كاملا اواخر پخت يه كوچولو نمك اضافه و كردم و گوشت هارو ريش ريش كردم و گذاشتم كنار
نخود ها ريختم تو غذا ساز تا نخود پودر شه بعدش ريختم تو يه ظرف و با گوشت ريش ريش شده و يه دونه پياز رنده شده و آب گرفته شده و ادويه جات ( فلفل سياه، فلفل قرمز، نمك، زردچوبه ، زعفرون ساييده شده ، آويشن ، نعنا خشك) و تخم مرغ ها مخلوط كردم و حدود يك ربع ورز دادم و چند ساعتي گذاشتم تو يخچال تا مزه بعد سرخ
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بفرمایید #آلبالوپلو 😊🍒
بین آلبالوهایی که هسته اش رو گرفتید شکر بپاشید و بذارید یک شب تو یخچال بمونه تا آلبالو ها آب بندازه ولی اگه یهو هوس کردید آلبالو پلو بپزید چند ساعت هم کفایت میکنه .
میزان شکر بستگی به ذائقه اتون و ترشی آلبالو داره ، من برای هر لیوان آلبالو حدودا دو تا سه قاشق شکر اضافه کردم ، چون نمیخواستم خیلی شیرین بشه .
وقتی آلبالو ها حسابی آب انداخت بذارید روی حرارت و بعد از ده دقیقه آلبالو رو از شیره اش جدا کنید و پنج دقیقه دیگه شربتش رو بجوشونید تا کمی قوام بیاد .
برنج رو آبکش کنید ، ته دیگ دلخواهتون رو بذارید کف قابلمه ، یک لایه برنج ، یک لایه آلبالو ، دوباره برنج ، زعفران ،... همینطور ادامه بدید و بعد بذارید برنج دم بکشه .
میتونید آلبالو پلو رو با گوشت قلقلی یا مرغ درست کنید .
اگه خواستید با مرغ درست کنید ، سینه مرغ رو برش طولی بزنید بعد برش ها رو رول کنید و با زعفران و فلفل و پیاز مزه دار کنید و بذارید تو یخچال چند ساعت استراحت کنه و بعد تو تابه رول ها رو سرخ کنید .
اگر خواستید با گوشت قلقلی درست کنید ، برای قلقلی ها سیصد گرم گوشت چرخ کرده رو با یک پیاز متوسط رنده شده و آب گرفته ، نمک و فلفل و زردچوبه ورز بدید بعد ازش قلقلی درست کنید و قلقلی ها رو یک ساعت بذارید تو یخچال و بعد سرخ کنید و یا برای اینکه رژیمی تر باشه میتونید کمی آب همراه با یک قاشق روغن و کمی زعفرون بریزید تو قابلمه ، قلقلی ها رو بریزید تو آب جوش تا هم بپزه و هم بعد از تبخیر شدن آبش سرخ بشه .
کمی از برنج رو بعد از دم کشیدن با زعفرون و کمیش رو با شیره آلبالو مخلوط و پلو رو تزیین کنید.🍒 .
#حلیم_خونگی 🍲 😋
#ويژه_ماه_رمضان
🔸من برای درست کردن این حلیم از بلغور گندم استفاده کردم به اینصورت که یک کیلو بلغور رو تمیز شستم به مدت پنج ساعت خیس کردم ،بعد داخل قابلمه بزرگ ریختم سه برابر بلغور آب ویک قاشق روغن اضافه کردم روی شعله گذاشتم وقتی جوش آمد شعله رو کم کردم وهر چند دقیقه یک بار حلیم رو هم میزدم ،گوشت رو هم با کمی نمک وزرد چوبه و سه چهار تا دونه فلفل سیاه پختم و ریش ریش کردم آب گوشت رو هم صاف کردم و کنار گذاشتم، حالا بعد از سه ساعت حلیم حسابی لعاب انداخته گوشت ریش شده واب گوشت رو هم اضافه میکنم در این مرحله دیگه نباید از گاز فاصله بگیرین باید بالا سر حلیم بمونین وبه هم زدن ادامه بدین تا دو ساعت دیگه حلیم شما آماده هست وبا شکر و دارچین وکنجدوروغن محلی تزیین و نوش جان کنید
♦️اگر دوست دارین حلیم یک دست و بدونه پوسته گندم داشته باشین قبل از ریختن گوشت حلیم رو از ابکش رد کنید .پ ن:اگر آب قلم داشتین موقع ریختن گوشت حتما اضافه کنید که خیلی خوشمزه میشه
♦️برای هم زدن حلیم از قاشق چوبی استفاده کنید
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پاکوره تو لیست افطاری امروزتون هست یا نه؟ هم راحته هم خوشمزه حتما درست کنید و لذت ببرین🌹❤ پاکوره
مواد لازم:
آرد نخود:نصف پیمانه
آرد گندم یا همون آرد نول:نصف پیمانه
پودر خمیر فوری :یک قاشق غذا خوری
زردچوبه :یک مربا خوری
تخم گشنیز نیم کوب :یک قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم اما من از عصاره مرغ و نصف چایخوری نمک استفاده کردم
فلفل سیاه یا قرمز:یک مربا خوری
فلفل قلمی تند هرچی بیشتر بهتر
پیاز یک عدد متوسط
سبزی تازه شامل تره جعفری گشنیز کمی شوید خشک اندازه یک پیمانه ولی باز بستگی به خودتون داره چقدر بریزید
آب حدود یک لیوان و نصف لیوان دیگه اگه بخایین با عصاره مرغ مخلوط کنید شل بودن خمیر بستگی به خودتون داره توی فیلم به غلظت مواد دقت کنید
من موادم سه برابرکردم
بعد یک ساعت استراحت خمیر سبزی جات اضافه کنید
#پاکوره #رمضان #آشپزی #لذیذوخوشمزه
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بستنی انبه
انبه ٢عدد پوست گرفته خرد شده
شير عسل ١قوطى
پودر هل ١/٤ق چ
خامه صبحانه ١٥٠ ملى ليتر(كمتر از يك پاكت)
پسته نيمكوب ١٠٠ گرم
داخل غذا ساز يا بلندر انبه،شير عسل و هل را مخلوط كنيد تا يكدست بشه
داخل يك ظرف خامه را با همزن برقى هم بزنيد كه كمى فرم بگيره و مخلوط انبه را ارام ارام بهش اضافه كنيد،دورانى هم بزنيد(فولد كردن) سپس پسته هم اضافه كنيد و داخل هر ظرف يا قالب دلخواه ريخته داخل فريزر بزاريد براى ٤ ساعت و بعد با پسته تزيين كنيد.
#آشپز_بانو
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@Ashpaz_Banoo
┗━━━🍂💞🍃━━━┛